K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 05. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 05. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
tm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.46.18
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 20:22:55    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ostatně je tam minimální vklad tři kila.

To plati snad jen pri dobijeni v hotovosti.

Kartou pres internet dobijim vzdy pred rezervaci jizdenky presnou castku, kterou chci utratit za jizdenku, a to uz hodne dlouho... a nejak mi to neprijde zvlastni... pravda, jezdit vic nez tak dvakrat za mesic tak bych tam mel urcite neco predem. Ale to uz je volba cestujiciho, jestli chce dobijet pred kazdou cestou, coz zabere asi tak 20 vterin navic, nebo jednou za cas, nikdo mu nic nenuti.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 20:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Jo, toho zákazníka, co před koupí jízdenky si jde pokaždý dobít kartu v hodnotě jízdného, toho bych si pokud možno vyfotil barevně.

Zkus se s tm dohodnout, zda si ho můžeš barevně vyfotit. Ty všeználku s patentem na rozum.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 20:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Já nemám problém. Jen ze zvědavosti, jestli ten Sp 1631 může odjíždět ze Zlína-středu i dříve než 10 min po "odhlášce" za vlakem 14214. Ale do tohoto vlákna to nepatří, neřešme to. Řešme třeba soupravy na regio Blava-DS-Komárno, páč za 2 měsíce by se ta regionálka měla rozjet.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 20:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent:ještě jedno upozornění,nějakou dobu jsem ho tam už neviděl,možná to vyřešil jinak,mě by to ale docela zajímalo jak to bylo
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 20:52:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ghost : v té reportáži nikde nezaznělo, že by někdy před tím jel Pendolinem ... Ten chlap přišel na peron a vlezl do "lepšího" panťáku co jel do Prahy ... prostě uvažování bežného cestujícího ... koho by napadlo, že na jízdu v částečně obsazeném vlaku je třeba mít místenku dražší než kolik stojí jízdenka ...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 21:17:23    Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan : ať tam jezdí co chce, spíše je otázné, kdo těmi četnými vlaky bude jezdit. Historicky tam byl počet vlaků relativně malý, i za dob "bolševika", kdy se ráno ze Žitného ostrova jezdilo za prací do bratislavských podniků (Slovnaft, Chemické závody Juraja Dimitrova, atd.) a odpoledne zase zpátky. Obce jsou mnohdy vzdáleny dost od železniční stanice / zastávky, v principu jsou to obce "dost bohaté", prakticky většinu zboží lze získat u místních obchodníků a jezdit za nákupy do Bratislavy není v zásadě třeba, pokud zrovna nepotřebujete jet do nějakého luxusního obchodu ... ostatně ty "luxusní" obchody mohou být i v Komárne a Dunajské Strede.
Též je třeba vzít ohled na mentalitu místního obyvatelstva, z velké části maďarské národnosti a cikánského etnika ... nejen u nich lze pochybovat o tom, že budou ochotní se učit jezdit vlakem když nemají potřebu někam jet ... Možná se svezou jednou tam a zpátky aby zjistili, co tam ten Čehún zavádí ...
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.122.30
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 21:41:39    Odkaz na tento příspěvek  

výp:
směrem k nákladnímu nádraží,tam je taková zelená budova,to je budova čd cargo,před ní je velkej plac a tam stál bus SA,co čekal na vlak RJ.

Když jsem v té budově dělával, tak na ten plac byla brána(y) (už tehdy divně pokroucená a stabilně nezavřená). Pokud se parkování na tom place jeho majiteli nelíbí, tak ať si opraví bránu nebo si koupí kus kulatého plechu, natře okraje načerveno a doprostřed namaluje autobus (i se stojanem mu jeden takový stojí na dvorku pod ústředním stavědlem, stačí přemalovat a přesadit )
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.122.30
Odesláno Úterý, 03. ledna 2012 - 22:03:42    Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund:
v té reportáži nikde nezaznělo, že by někdy před tím jel Pendolinem ...

Nechci se zastávat toho následného cirkusu, který předvedly ČD (výzva na špatnou adresu...) a exekutor...
Nicméně ještě předtím než šla v TV reportáž, jsem měl možnost vyslechnout od pár lidí, kteří viděli upoutávku a dotyčného znají osobně něco ve stylu: "No jo, pan X., bůhví co jim tam předvedl za výstup, když je schopný i..." Mimochodem i v té reportáži několikrát zaznělo, i od něj, že na trati Praha - Pardubice jezdí pravidelně (argumentoval předchozími zápisy v KMB, z této trasy). Takže lze předpokládat, že Pendolíno už někdy viděl. Takže bych to tipoval spíš na nějakou scénku, po které průvodčí, místo aby se chvíli koukal jinam než zapomnětlivý cestující vypíše KMB, mu to prostě napařil i s pokutou (a úřední šiml to potom dovedl k "dokonalosti").
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 01:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A samotný zůstatek si, můžete vybrat, jen pokud jste prachy na kreditovku vložil hotově, jinka jste odsouzen ho projet.
A to jste našel kde, prosím? Já tam tedy čtu budou zpět vráceny pouze na platební kartu.
dan jako dan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.136.8
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 02:11:49    Odkaz na tento příspěvek  

Slim Číslo příspěvku: 2120 Časopis Týden, číslo 51-52.

Ten čmáral pod značkou „dan“, co to psal, si nedokáže ani zjistit skutečné jméno protagonisty, o němž se pokouší psát nesmyslné žvásty - prakticky o ničem.
Takový vůl může psát akorát o psích hovínkách kolem svého paneláku.
Nejdůležitější pro něj je, že píše, ikdyž o hovnu a že mu to hovnopsaní nějaký blbec zaplatí.
kecáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.136.8
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 02:42:44    Odkaz na tento příspěvek  

proboha to je hňup!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.173.24

Poslední rok to už upravili tak, že bus jed pravidelně z A - B vždy a když jsou cestující dál, jede, dokud se nevyprázdní. Tam kde se ocitne prázdný, točí do garáží.

A tohle vymyslel který blbec?
A jak se vyúčtovává taková trasa?
A co když na předposlední zastávce čekají klienti pro svezení do poslední, ale busík nepřijede, protože odstoupil prázdný z trasy o zastávku dříve?!
Tak tohle je v ROPIDu naprosto nepřípustné a hlídá se dojezd i prázdného busu do konečné v čase podle JR a ani o minutu dříve.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 03:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tohle vymyslel který blbec?
Vymyslel to ten, komu přijde vožení prázdného autobusu či vlaku (ano, jsou i takové vlaky) jako zbytečné plýtvání. Blbec jste leda tak vy.
A co když na předposlední zastávce čekají klienti
Slyšel jste někdy o zastávce jenom pro výstup?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 07:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Vaše demagogie se stupňuje - srovnáváme RJ a ČD a analogicky trabanta s dacií, proč do toho cpete mercedes? Řeč je o těch dvou a ne o žádných obecných standartech. Co je tím mercedesem na dráze?
Já nevychvaluju vstřícný přístup modrých a nehaním kreditku, jen argumentuju těm, co tady tvrdí o prozákaznické politice modrých pravý opak. A tím samozřejmě ani netvrdím, že zákaznická politika ČD je lepší nebo ani že je dobrá.

Topič: Běžte onanovat na záchod a ne na K-report.

Dan jako Dan: Možná je autor blb, nicméně řekněte nějaký argument také o tom, o čem ten článek je...Jinak si ty dvě poslední věty Vašeho příspěvku klidně vztáhněte na sebe.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 09:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: V onanování na k-reportu jsi jednoznačným přeborníkem ty. Více než 700 příspěvků za 100 dní na téma RegioJet to dokládá dost jasně.
Tvoje pomatenost z Jančury už nabývá groteskní podoby. Píšeš tady píčoviny (naposledy dobíjení kreditovek, vracení peněz), které jsou vzápětí vyvráceny jinými uživateli.
Ačkoliv voláš po věcné diskusi tak na věcné odpovědi, popírající tvé bludy, reaguješ jak vzteklý pejsek zlostným ňafáním nebo děláš mrtvého brouka.



(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 09:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > naprosty souhlas s Topicovo prispevkem 710; Mercedesa jste do toho zatah vy, protoze se vam nehodi do "studie", ze by zluty mohl byt lepsi, tak jak avizuje. A pokud ma byt lepsi, musite mit neco, s cim srovnavate (a pro nase srovnani ma smysl jedine modry nesystem inkarty, epiku a darkovych poukazek), jinak je to presne jako otazka:

Jaky je rozdil mezi vranou?

Schvalne, znate na ni odpoved?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
zastupitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:30:14    Odkaz na tento příspěvek  

A co když na předposlední zastávce čekají klienti pro svezení do poslední

Mají smůlu. U nás to funguje přesně takto. Bus z A do B denně včetně víkendu vždy, když je v B prázdný, točí zpět. Když má v B ještě lidi do C, D, E, F, jede, dokud není prázdný. Zpět už jede vždy poprázdnu a vesměs zkratkou /jinou trasou, než přes vršky). Jak si to vyúčtovává nás nezajímá, cena za tuto službu je velmi přijatelná, ale hlavně plní to, na čem jsme se s ním a s ostatními zastupitelstvy obcí ležících za B dohodly. Ten bus je šichťák od odpolední směny, pro opilce cestující z knajpy v C do knajpy v D jsme ho nezřizovali. Pokud po cestě někdo na zastávce stojí, samozřejmě ho vezme. Ale jinak mají smůlu. Na JŘ je to uvedeno. A místní s ním, pokud je mi známo, pro cesty z E do F ani nepočítají.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Si pište. Že vy jste studoval nejmenovanou střední školu v Plzni?
Jinak ovšem opakuju - nesrovnával jsme ČD a RJ, reagoval jsem tady na mnohá srovnání žlutých o zákaznické nepružnosti modrých. Tak jsem uvedl příklad, kdy ani žlutí nejsou tak ideální, jak se tady prezentuje a jak se prezentují sami. Nic víc a nic míň. Nikdy jsem neřekl, že modrý je v tomhle ohledu lepší než žlutý, proč mi to (zrovna v tomhle bodě) vkládáte do úst.Že by se Vám nehodilo do studie, že žlutý není až tak stopro perfektní?
Topič: Á, počítání příspěvků, to už tady dlouho nebylo...myslím, že groteskní podoby nabývá Vaše pomatenost mojí osobou. I přes veškeré hulvátství, které tady předvádíte, Vám neustále vykám. Snižovat se na na Vaši úroveň opravdu nehodlám.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím z IC1016, kafé ok, wifi ok,zásuvky ok, slečna stew ok
Vót těchnika, dopoledne jet odpoledním vlakem.
Není to 1006?
V tom případě- klapání obutého vozu je taky OK?
Rachotí nějak víc, než před 14 dny, slyšet by to mělo být i v sousedním voze.
---------
oh sorry, reakce na včerejší příspěvek, dnes je 4.1.


(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > to se to doneslo az tak daleko?

Nicmene ... to, ze nekdo tvrdi, ze je nejlepsi (z ostatnich srovnavanych), jeste neznamena, ze nemuze byt jeste o neco lepsi nez doposud. Pokud porovnavame pouze dve veci a vysledkem bude zjisteni, ze vec A je lepsi nez vec B, muzeme zrovna tak prohlasit, ze z tohoto vyberu je vec A nejlepsi (a zrovna tak, ze B je z tohoto vyberu nejhorsi).

Jenze vy v tu chvili zacinate argumentovat, ze nejlepsi byt nemuze, dokonce neni ani lepsi nez B, protoze ... protoze preci by ta vec A mohla byt jeste lepsi nez je ted. A to je prave ta logicka blbost, na kterou se vas - zatim marne, ale nyni naposled - snazim upozornit. Protoze to je o hrachu a zdi.

Kazdopadne, jeste jedno upozorneni, vyhradne pro vas - pokud nechcete, aby lidi vase prispevky ignorovali podobne, jako neresim toho diakritickeho onanistu, zkuste pri jakymkoliv srovnavani napred napsat, co s cim srovnavate a jake pro to mate kriteria. Pak to bude mit (pravdepodobne) i nejakou vypovidaci hodnotu, jinak se opet obloukem vracime k osobe jednoho vysokeho fousateho reditele jedne nejmenovane skoly a jeho vranove otazky
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

koho by napadlo, že na jízdu v částečně obsazeném vlaku je třeba mít místenku
Koho by napadlo, že ve žlutém neplatí modré jízdenky?
Prostě nezaplatil, mašinérie se rozjela. Čteme to neustále, že po ukončení tohoto dopravce dostává vymoženou pokutu 800+ nějaká koruna navíc, zbytek vysouděné částky, několik tisíc, dostává právník.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 10:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nefandi si tolik. Co by mě na tobě mělo zajímat?
Podobných exotů jsou různé internetové diskuse plné. Vždycky se tam najde nějaké individuum, které má dojem, že jeho intelektuální niveau ční nad ostatní, sám sebe považuje za etalon objektivity, zvěstovatele pravdy a zároveň se ostře vyhraňuje vůči nějaké osobnosti či jevu (politické, kulturní, náboženské, profesní atd.), kterou považuje za ztělesnění všeho špatného. Jeho aktivita při psaní příspěvků splňuje definice chorobné grafomanie. Věcné odpovědi oponentů demagogicky zesměšňuje nebo je přehlíží.
Takže nejsi nic nového pod sluncem. Takových pošuků se po webu pohybují celé zástupy.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 11:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Jak tak sleduji, tak Vám tohle téma taktéž nesedí.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 11:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: tak možná škola bude stejná, vysoký profesor taky, ale ne fousatej a ne ředitel...asi se to tam potom rozneslo...Ten náš s naší maturitou končil a měli jsme to tím pádem jako maturitní otázku z předmětu automobily..;-))) Vy jste studoval ET?

Ovšem se zbytkem Vašeho příspěvku souhlasit nemůžu, zase mluvíme každý o něčem jiném. Já jsem na příkladu přepravního řádu RJ argumentoval proti těm, co tvrdí (včetně Jančury), že RJ je maximálně customer friendly a ČD naopak. Použil jsem ho k ilustraci toho, že i RJ má ve svých pravidlehc hry ustanovení, která rozhodně nepovažuju za customer friendly a že tudíž není až tak supercustomer friendly jak tvrdí a jak tvrdí mnozí žlutí zde. Nic víc, nic míň. V podstatě to ani není jen srovnání s ČD, je to konstatování, že jsou momenty, kdy i RJ hrající podle svých pravidel dokáže zkomplikovat život.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 11:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec z Ova: nejen tohle, doporučuju místnost Schotousch, i tam Topič vyniká svými konzistentními názory...A jestli je Vám Topič volnej, můžete mu jen tak spočítat příspěvky, to je práce na okamžik a můžete tím tu volnost hezky vyjádřit..;-)
Porucik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 11:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jedu právě vlakem ČD a dostal jsem žízeň...

"Koupím si pivo", říkám si a během chvíle se kolem kutálí vozík, ke kterému mu pernamentní hrůzu pro jeho ceny, kor když do poslední chvíle nevím kolik to bude stát.
"Prosím pivo desítku", oslovuji obsluhu.
"Třicet pět korun", odpovídá paní s plechovku Kozla v ruce.
Ironicky odpovídám, a tipuji si cenu."Raději bych si dal tu Plzeň za 39,-."
" Ta pane ale stojí 48,-", usazuje mne zpět paní do notně ošoupané sedačky 1. třídy.

Už, aby doběhla smlouva bufetářům u ČD a ceny se přiblížili Regiojetu. Jinak vlakuška, denní tisk, apod. na rychlíku z Prachy do Zvolena není...

P.s. Před nástupem do vlaku jsem si koupil bohužel jen jednu plechovku Staropramenu na hlaváku v Praze za 23 korun.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 13:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě- klapání obutého vozu je taky OK? Na nový rok jel asi tenhle vůz na poledním RJ z Prahy, viděl jsem ho v Pardubicích. Řekl bych, že klepal daleko míň, než honekr na osobáku z Kolína, co tam dojel před ním - tam se v prvním voze skoro nedalo sedět. Klepání vozů ČD je OK nebo je to taky záležitost chybějících miliard (zatímco tatáž oprava u žlutého je asi maličkost)? Mimochodem, pokud mohu opět začít něco ohledně čistoty, i když jen zvenčí - onen RJ vyleštěný, ale "Hukvaldy" v opačném směru pokryté souvislou světle hnědou vrstvou špíny. Silvestrovské "Hukvaldy" opačným směrem totéž, navíc v okně, u kterého jsem seděl, se začínalo tvořit akvárko (ale těmi jsem jel jen do Libně, během další cesty to bylo jistojistě napraveno).

Ohledně přepravních řádů: nepochybuju, že RJ má ve svých podmínkách ustanovení umožňující dělat takovou pakárnu, jako udělaly onomu cestujícímu ČD, taky. Stejně, jako většina evropských dopravců. Rozdíl je ale v tom, jak se tato ustanovení aplikují - jestli jen na nějaké haj*líky, co za každou cenu chtějí šidit, nebo i na cestujícího, co udělal blbinu. Tady bych očekával rozdíl v přístupu obou - a vlastně i Šťáhlavský na konci těch reportérů naznačil, že by ČD dnes postupovaly jinak (protože "dochází k jistému vývoji i v této oblasti").
Kdysi jsem takhle jel v RE po berlínské Stadtbahn a bavil se s jedním postarším spolucestujícím, když přišel průvodčí a tomu pánovi řekl, že nemá platnou jízdenku - sleva mu platila jen na území Braniborska, ale ne v Berlíně. Pán se lekl, že bude platit pokutu, ale průvodčí odpověděl: "Nebojte se, zaplatíte jen jízdenku. Po pár letech v tomhle povolání už vidím, kdo chce šidit a kdo ne."
To je podle mě taky jeden ze znaků civilizovaného chování k zákazníkům. U RJ bych takový přístup předpokládal, u ČD... po těch velkohubých prohlášeních minimálně na trase Praha - Ostrava taky.
Porucik: nechápu, jak se tyhle minibary financují. Mezi Prahou a Budějovicemi jezdí už notnou dobu, ale že by si tam někdo něco kupoval, to jsem viděl asi dvakrát. Vypadá to spíš na nějakou prádelnu peněz.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 13:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr, Sim: Na nový rok jel asi tenhle vůz na poledním RJ z Prahy, viděl jsem ho v Pardubicích. Řekl bych, že klepal daleko míň, než honekr na osobáku z Kolína, co tam dojel před ním.

Tohle hezky navazuje na naši diskusi se Simem ohledně pojmenování porovnávaných objektů...vagón RJ klepe míň než vagón ČD, takže to je OK, páč Jančura je furt lepší než ČD. Hezká odpověď na kritiku RJ..;-) Že by vagón u slušný firmy klepat neměl, to se ztratí v překladu...

To je přesně ten styl, proti kterému já tady brojím ve svých příspěvcích. Protože podle žlutých je přece ČD v takovém srabu, že horší už to být nemůže, takže být lepší než ČD je v podstatě naprostá brnkačka. Ale obávám se, že za takovéhle nastavení laťky by se Vám poděkoval snad i Jančura...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 14:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vagón RJ klepe míň než vagón ČD, takže to je OK, páč Jančura je furt lepší než ČD. Hezká odpověď na kritiku RJ..;-) Že by vagón u slušný firmy klepat neměl, to se ztratí v překladu Vagón by skutečně u slušné firmy klepat neměl. Ale, možná je to jen můj pocit, že pan Ohl hledá problémy u RJ, ale tytéž problémy u ČD přehlíží. Navíc, když i Vy jste tady tvrdil, jak změnit něco u velké firmy s jejich tisíci vlaků je těžší, než u firmy, která má těch vlaků pár, tak s podobnou logikou by se dalo tvrdit, že u malé firmičky je takováto oprava mnohem těžší, než u kolosu, který má luxus vlastnictví spousty opravárenských kapacit i náhradních vozidel.
To je přesně ten styl, proti kterému já tady brojím ve svých příspěvcích. Já taky. Jen z opačné strany.
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 14:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je počtenicko. Ale ted dotaz na neco praktickeho. Jakou ma mzdu fira u Jancury a jakou u CD? Jak je na tom vlakovy personal? Jake ma Jancura provozni zazemi, nedelaji firove treba po sichte jeste jine funkce, treba elektrikare, nebo vozaky a pod., Nejsem zamestnanec ani jedne spolecnosti, jen me to tak napadlo.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 14:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl hledá problémy u RJ, ale tytéž problémy u ČD přehlíží
Ale prd, jen snímám žluté závoje z očí.:-)
Ten klapací vůz na Žilinu už jezdí od začátku provozu. Což je divné, neboť podle slov RJ se ČD nestarají řádně o svoje vozidla, na rozdíl od něj.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 14:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já zas ty modré.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 14:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A Leo na svém webu zase oboje: odkaz

Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 16:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tady padla zmínka o LEOvi - má nový web: www.le.cz
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 16:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to teda klobouk dolů. Z tohohle čiší profesionalita a navíc těžká serioznost do hloubky...tomuhle pánovi já fakt budu klidně držet palce. Žádná agresivita, žádné útoky na jakoukoliv konkurenci, decentně se zdržuje hodnocení okolí a nehraje si na charitu a bojovníka za práva cestujících, evidentně moc dobře ví, co chce a umí se i odpovídajícím způsobem prezentovat. Na něm si člověk uvědomí, že ho ty modré brýle drží opravdu jen kvůli odpuzující Jančurově mediální prezentaci.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 16:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: jenže ČD netvrdí že jsou lepší než RJ, zatímco Jančura tvrdí, že je lepíš než ČD. Nahlíženo touto optikou, lze snáz omluvit tutéž věc u ČD. Čímž neříkám, že by se to mělo omlouvat absolutně. A jeslti Jančura tvrdí, že je lepší v údržbě a že ČD údržbu zanedbávají, jen tohle mínění podporuje.
Ohledně toho kolosu s obrovskou kapacitou opravárenství - když bylo třeba psa bít jinou holí, používali jste to tady (Vy, žlutí, ne Vy, Brr) jako argument, proč mají ČD tak vysoké náklady. A hele, že by ty náklady taky něco přinášely?
dbai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 16:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nikoho se nezastávám, ale na vašem místě bych trochu přibrzdil. Leo ještě nikam nevyjel a nemá aktuálně potřebu nahánět zákazníky. Stačí, když se o něm ví a může si tedy dovolit být decentní. Suďte, až bude v provozu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 16:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To souhlasím, víceméně mluvím o způsobu, jakým se prezentuje. A ten je pro mne procházka růžovou zahradou po tom, co si tady už mnoho měsíců užíváme u žlutých...Ale jestli chce vyjet letos, tak jen porovnejte dobu předstihu po kterou už Jančura hysterčil, Ta se už počítala na roky. A hlavně se mi líbí to, že své kvality nehodlá vyzdvihovat urážkami a osočováním konkurence, to už je vidět teď.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 17:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim > A hlavně se mi líbí to, že své kvality nehodlá vyzdvihovat urážkami a osočováním konkurence, to už je vidět teď. Vsak jo, uz to nema zapotrebi. Spinavou praci za nej udelal Jancura

btw, jedna drobna rada ... zkuste se, prosim, pred tim, nez zacnete psat dalsi a dalsi prispevky podivat, jestli nechcete reagovat na vic veci najednou. Snadnejsi se pak vase bloky budou preskakovat .... ja vim, pak vam cislo nenaskakuje tak rychle
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 17:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Obávám se, že o tuhle špinavou práci Novotný fakt nestojí. Jinak Vás ovšem můžu ujistit,k že počet příspěvků není číslem, ze kterého bych nespal a za kterým bych šel...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 17:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ani vlaky Regiojetu nejsou ve dnech úterý - středa plné?
Takové nactiutrhání?
Firma LEO Express má vlastní strategii, jak získat zákazníky
Tož uvidíme...
ČD inovují svůj vozový park na regionálních tratích, což jim umožnily 10leté smlouvy na regionálních úrovních, podepsané mezi MD a hejtmany.
To by snad neměli žlutí aní číst.

pokryté souvislou světle hnědou vrstvou
Slovenské soupravy jsou takové jaké jsou, bohužel, kvalita kolísavá. Nedosti na tom, teď vás potěším, i posprejovaný se občas najde.

Nicméně mají obsazenost do Žiliny v jednom voze větší, neč RJ v celém vlaku.
Silvestrovská souprava- už jsem jen čekal, kdo to napíše první:-) Prvního jela jako posily i (navíc 3 vozy) koženková Béčka, skandál.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 18:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: ČD inovují svůj vozový park na regionálních tratích, což jim umožnily 10leté smlouvy na regionálních úrovních, podepsané mezi MD a hejtmany.
To by snad neměli žlutí aní číst

Sem si dnes všiml cestou z práce, že ČD šly řádově výš a 842(742) "inovovali" na 850. Pokrok prostě nezastavíš.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 18:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty bláho, mi toho Slima nemít, tak by jsme si ho snad museli vymyslet. Taková chorobná posedlost Jančurou se opravdu často nevidí. Ale jako pobavení dobrý. Jen by měl napsat do jediného příspěvku "Nenávidím Jančuru" a ne to rozepisovat do dvou tisíc příspěvků. Kdo to má číst.
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 18:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vikijous: Ale prdlajs inovovali, prostě je málo provozuschopných 842.
Brno má 21 ks 842, turnusováno 16 - tedy 5 ks záloha a z toho jsou 4 v Šumperku na rekonstrukci, takže reálná záloha je 1*842 na 16 turnusovaných.
Řada 854 je na tom podobně: 14 ks / 11 turnus, tedy není možno nahradit 842 řadou 854.
Navíc nasazení 850 je jistě levnější než 742/754 + 2-3*Bmx....
Čeština je freeware, ale ne opensource.
ICQ: 315559622
Upozorňujeme cestující, že příspěvek může obsahovat stopy nadsázky, cynismu a dalších blbostí...
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 21:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz, byla tady zmínka o LEO Expresu. Ktrou linku bude jezdit?? Někde sem čet něco o Praha - Č. Budějovice, Praha - Ostrava a Praha - Brno, která z těchto linek je pravdívá, či předpokládaná? Děkuji za odpověď.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 21:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M152_0045: Od 1.12. na trase Praha-Ostrava, někdy od roku 2013 Praha-Budějky, někdy od roku 2014 Ostrava-Vídeň, od roku 2014 (?) dvakrát denně na trase Vídeň-Praha přes Hulín, třeba jednou Praha-Brno + ještě tratě, které vyhraje. Stačí jako odpověď?
M152_0045
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 21:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch Díky za odpověď...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 21:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch: To ale nejsou data kdy vyjede, ale kdy by tam mohl nejdřív vyjet, pokud vše dobře dopadne.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 22:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na LE webu je mapka s plánovanými trasami. Škoda že Brno nemá protaženo na Vídeň, ale co není může být až bude v ostrém provozu, poněvadž RJ na Vídeň asi nebude jak to tak vypadá.
Akorát doufám, že věta o lahůdkách na palubě LE nebude znamenat, že se budou prodávat produkty jejich (bývalé) společnosti...

Ještě dotaz - na buse ze/do Zlína k/od vlaku z OL je palubní servis jako na běžné lince nebo to funguje jako posila(přípoj) bez služeb?
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
kecáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 183.177.144.199
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 23:07:13    Odkaz na tento příspěvek  

zastupitel 80.250.6.122: jsme se s ním a s ostatními zastupitelstvy obcí ležících za B dohodl(y)
Tohle vypovídá o kvalitě zastupitele dost. Na stejné úrovni je pak samozřejmě i ta dopravní politika.
Dotaz byl: A jak se vyúčtovává taková trasa? Bo dotace!? Hňup neodpověděl, zato se vmontovali jiní chytrolíni.

Babilon Číslo příspěvku: 1158 „Blbec jste leda tak vy.“
Hlavně že ses takto poznal ty sám.
Viděl jsi snad v původním plku zmínku o jen výstupních zastávkách?! Ne? Tak do toho nekecej.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4762
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2012 - 23:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Akorát doufám, že věta o lahůdkách na palubě LE nebude znamenat, že se budou prodávat produkty jejich (bývalé) společnosti..."

No to asi ne protože těm nemůže říkat lahůdka snad ani jejich výrobce
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 07:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se zeptat, zda RJ třeba neuvažuje o spolupráci se Železnicí Desná, chápu, že s ČD to jde těžko, RJ si napřed musí získat vážnost a dokázat, že je železniční dopravu provozovat schopen, ale taková linka Šumperk - Zábřeh by jako napaječ žlutých vlaků k zahození nebyla, nebo je to něco úplně mimo mísu?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4764
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 08:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"taková linka Šumperk - Zábřeh by jako napaječ žlutých vlaků k zahození nebyla"

Tak pokud by žlutý vlaky byly normální = neměly ten místenkovací systém co maj tak asi ano. Takhle by to bylo akorát pro cesty Kouty/Žumperk - Praha. Pro ostatní relace jako třeba do Perníkova/HK k hovnu neb to v podstatě nejde rezervovat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 08:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: VI kdybyste pořádně četl příspěvky toho, koho chcete napadat, věděl byste, že důvody, které mě vedou k mému názoru na Jančuru, jsem tady pro Vás a Vám podobné vysvětlil asi tak dvacetkrát.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 09:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#2147 > jojo, a jsou dva:

1) je to lump, kterej nikdy nemuze udelat nic dobryho
2) sere mne, takze nemuze nikdy udelat nic dobryho


ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 09:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

minibox: Ještě dotaz - na buse ze/do Zlína k/od vlaku z OL je palubní servis jako na běžné lince nebo to funguje jako posila(přípoj) bez služeb?

Je tam plný servis a obzvláště usměvavá stewardka.
Snad to potvrdí i Dbai, který tu také jezdí
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 10:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: když použijete CTRL C a CTRL V, tak tohle můžete krásně aplikovat na Váš vztah k ČD..;-)
Ale kdybyste zapátral v historii, tak jsme mnohokrát - kromě vysvětlování svého postoje k RJ- popsal i nemalá pozitiva, která přinesl...Když tak požádejte Topiče, ten by Vám to mohl dohledat, mne hrabání v historii taky neba..;-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 10:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: No ale nakonec jsem si tu práci dal a namátkou vybral ze svých příspěvků od 14.12.:
2033 z 18.12.: pro ty, co to budou chtít otočit jinak, opakuju potisící - mám radost ze vstupu konkurence na koleje, neříkám, že ČD to dělá dobře, neříkám, že RJ nebyl štikou v rybníce, neříkám, že jeho služby jsou špatné nebo horší než ČD, neříkám, že rozjet železniční dopravu je obrovský kus úctyhodně práce, ale naprosto odmítám jeho způsob prezentace v médiích a jeho formu boje s konkurencí.

2070 z 22.11.: I když pivo je pro mne Bernard a Svijany a jestli za něco má u mne Jančura jedničku s hvězdičkou, tak přesně za tohle. Obdivuju ho (upřímně) za to, že se nenechal ojebat neskutečnou marketingovou masáží Prazdroje a zaslepenou vírou substrátu, že Plzeň je prostě jednička a o tom se nediskutuje a kdo ji náme, nemůže být jedničkou sám...Tenhle bod jeho plavby proti proudu se mu fakt povedl.

2087 z 29.12.: Sim: Dyť jo, opakuju, že nezpochybňuju ten velký rozdíl v tom prozákaznickém přístupu...


Ještě máte pocit, že platí, to, co jste napsal? Že sere, to samozřejmě nepopírám, ale výše je zřejmé, proč.

Ale když jsem tak brouzdal, našel jsem i jeden Váš příspěvek: substrat vozeny jeste vloni v kozence si tezko necha vysvetlit, ze to, co behem poslednich peti let neslo najednou jde behem jednoho roku.

Jinými slovy - kdyby se dráha na hlavu postavila, bude to furt blbě. To je to CTRL C + CTRL V...

A ještě jedné věci jsem si všiml při tom hledání: 14.12. máte Vy příspěvek 1124, já 2024, takže doteď jsem jich napsal já 128, Vy 116. Bacha na Topiče, aby Vás nesejmul, dost se mi blížíte. Pomíjím počet příspěvků, které jsme oba případně napsali do jiných místností...


(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 11:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A ještě jedné věci jsem si všiml při tom hledání: 14.12. máte Vy příspěvek 1124, já 2024, takže doteď jsem jich napsal já 128, Vy 116. Bacha na Topiče, aby Vás nesejmul, dost se mi blížíte. Pomíjím počet příspěvků, které jsme oba případně napsali do jiných místností...

Ta tvoje věčná demagogie.

Slim: 20.9. č. příspěvku 1.406
5.1. č. příspěvku 2.152
rozdíl 746

Sim: 20.9. č. příspěvku 776
5.1. č. příspěvku 1.240
rozdíl 464

To je na blížení se sakra velkej rozdíl. 746 je o více než 60% více než 464.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 13:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všimněte si, vy ideologu, že jsem uváděl číslo od 14.12., prostě proto, že tam sahají zobrazované archivy a odtud jsem pátral po svých příspěvcích velebících RJ. Čo také si predstavujetě pod takým slovom demagogie? Můžete to demonstrovat na Jančurových výrocích.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2012 - 13:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Můj odhad je, že zatím je to, že RegioJet blokuje kratší reakce, dané tím, že má prostě málo vozů. Až bude k dispozici vozů víc, tak to uvolní i na úsekové relace.