K-report
 

Archiv diskuse GVD obecně do 20. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD obecně » Archiv diskuse GVD obecně do 20. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8992
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. září 2013 - 22:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: A jaký je tedy interval křižování v Holubicích? To, co jste mi poslal, jsem četl.
To nevím, ale určitě ne 0. A podobně není 0 v Ivanovicích, Nezamyslicích a Vyškově. Dnešní jízdní doby odj. Vyškov - zastavení Ivanovice jsou 8 minut a průjezd Ivanovice - průjezd Holubice (s minutovým pobytem ve Vyškově) jsou 22,5 minuty. Součet tedy 30,5 bez staničních intervalů. Pokud přičtu u každého křižování pouhých 30 vteřin, dostávám se na průjezd X:32 v Holubicích směr Brno. A to plus mínus i odpovídá. Pokud by se dnes nekřižovalo v Rousínově, pak by mohl být průjezd na Přerov ve 28 a průjezd zpět ve 33! Takže rozdíl 5 minut+staniční interval v Holubicích.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9686
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 00:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě počítám s protočením R přes HB o 60 minut.
Čímž se rozjebe celá Vysočina. Bravo!

Naopak. Pro Vysočinu by přehození uzlu Havlíčkův Brod ze S:00 na L:00 znamenalo mnoho přínosů (hlavní dva: snaha dosažení SJD Havlíčkův Brod - České Budějovice = 3 h namísto dnešních 4 h a dosažení SJD Havlíčkův Brod - Znojmo = 2 h namísto dnešních 3 h). Ano, zároveň by bylo potřeba protočit (kromě R-250/230) i R-070, R-072, R-080. Ale - u všech těchto rychlíkových linek předpokládám, že minimálně v období špičky by jezdily v hodinovém taktu (s tím souvisejí představy jako snaha o uzly Česká Lípa hl. n. a Mladá Boleslav hl. n. v přesných X:30); na trati č. 080 by takto upravená linka byla jedinou vrstvou osobní dopravy.

Jihozápad republiky by takovéto prohození nijak neovlivnilo.

Dalším přínosem protočení R-250 je - jak vyplývá z Nostalgiova příspěvku - přecházení souprav mezi R-250 a R-300 celodenně celotýdenně (a ne jen v době, kdy alespoň jedna z linek jede v hodinovém taktu) + tím pádem i přípoj v této relaci.

celá trať 300, ale i 301 jsou poměrně nacpané jednokolejky, kde každé, byť malé zpoždění, může způsobit problémy.
Právě - na případné prodloužení jízdních dob R-300 by se dalo nahlížet i z tohoto pohledu - větší "navatování" s cílem větší stability provozu (mj. větší pravděpodobnost, že rychlík jedoucí z Bohumína dorazí do Brna včas a nepřenese tak zpoždění na protijedoucí rychlík do Bohumína).

Provozní koncept na trati HB - Jihlava bude nutno v budoucnu výrazně upravit, pokud nebude možné křižovat mezi Jihlavou a Dobronínem.
Už když se "stříhala páska" nad dokončeným autoblokem mezi JI a HB, jsem kroutil hlavou nad tím, proč se nevybudovala výh. (resp. z hlediska správnosti pojmů malá stanice) Jihlava-Bosch Diesel. Protože právě tam by - po uzlu X:00 v HB - vycházelo taktové křižování v X:30.
Ideální by však byla dvoukolejka v úseku Jihlava - Jihlava-Bosch Diesel. Jde o úsek terénně příznivý, směrově by snad také dovoloval navýšení traťové rychlosti; ostatně část úseku je "dvoukolejná" už dnes, jen ta druhá kolej patří (již nepoužívaným?) vlečkám.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8993
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 08:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Uvědom si, že většina zásahů do rychlíkové linky za sebou táhne změny v poměrně velké oblasti, které zahrnují provoz i osobních vlaků na těch tratích, ale i na návazných tratích. Takže Ty vyvoláš jakousi vysněnou vazbou v Jihlavě, kde to stejně stojí na dokončení koridoru, posun rychlíků na severu Čech, takže vlastně protočení celého severovýchodního kvadrantu o hodinu?
Je hezké, že předpokládáš jakési hodinové takty, ale základní koncept by měl fungovat na dvouhodině. Hodinové takty na těch linkách jsou v nejbližší budoucnosti dost nepravděpodobné, u R-072 jsem dokonce slyšel o úvahách tuto linku zrušit.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4593
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 08:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David (+ Nostalgia):
Právě - na případné prodloužení jízdních dob R-300 by se dalo nahlížet i z tohoto pohledu - větší "navatování" s cílem větší stability provozu (mj. větší pravděpodobnost, že rychlík jedoucí z Bohumína dorazí do Brna včas a nepřenese tak zpoždění na protijedoucí rychlík do Bohumína).

Jenže ono jde o rovnováhu mezi tím, aby to bylo stabilní, a tím, aby se to aspoň trochu chytalo proti vedle existující dálnici. Přidat 13 minut mezi Ostravou a Brnem je už sakra dost. Navíc ve stávajícícm stavu je to pomalejší než jak to jezdilo před lety s kříži v Přerově.

snaha dosažení SJD Havlíčkův Brod - České Budějovice = 3 h namísto dnešních 4 h
Nejseš ty nějak zafixovanej na stávající kříže R-225 v Kardašově Řečici a Horní Cerekvi? V horizontu dvojkolejky Ševětín - Veselí se JD ČB - Veslí oproti dnešku znatelně zkrátí a nebude problém s R-225 hnout minimálně o jedny kříže (detailněji to záleží na zvolených prioritách v přípojích).

Dalším přínosem protočení R-250 je - jak vyplývá z Nostalgiova příspěvku - přecházení souprav mezi R-250 a R-300 celodenně celotýdenně (a ne jen v době, kdy alespoň jedna z linek jede v hodinovém taktu) + tím pádem i přípoj v této relaci.
Když už...: Nebylo by lepší toto případně řešit úpravou mezi Brnem a Ostravou?

Podle mě jediný způsob, jak mít přípoj Brno - Vsetín v Hranicích a Ostrava - Otrokovice v Přerově je položit R-300 na kříže v Přerově 00 a a pro Ex Praha - Olomouc - Vsetín dosáhnout Olomouce blízko 00 a v Hranicích být ve směru do Ostravy za rychlíkem od Brna.

Jinak souhlas s Orkym. Hodinové rychlé obsluhy budou jedině tam, kde kraje přidají jejich druhou polovinu k těm stávajícím ministerským. A to vzhledem k intelektuální výbavě většiny objednatelů a plnosti jejich kasiček (přece nezrušíme osobák, spěšňák může být jedině navíc a na to nemáme) nevypadá v dohledném horizontu příliš reálně.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 10:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Holubicách je potřeba mět alespoň 2 minuty času, aby jste "hladce" a " předpisově " vykřižovali z/do Blažovic
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9687
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 10:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je hezké, že předpokládáš jakési hodinové takty, ale základní koncept by měl fungovat na dvouhodině.
Pokud nebude alespoň jedna z rychlíkových linek jezdit v CD CT hodinovém taktu, tak ty návaznosti nikdy nebudou vycházet všude.
Podle mých úvah by postačil hodinový takt u jediné rychlíkové linky - R-030 (kde by šlo o sloučení stávající R-030 a Os-030, tzn. hodinový takt je na většině trati už nyní, jen by šlo o "učesání" stávajícího stavu).

Ty vyvoláš jakousi vysněnou vazbou v Jihlavě, kde to stejně stojí na dokončení koridoru
Stojí to na umožnění přesunu křižování R-225 v L:00 ze žst. Kardašova Řečice do žst. Jindřichův Hradec; toto umožnění stojí na existenci koridoru max. v úseku Veselí - Ševětín; nestojí to na existenci koridoru v "přeložkově-tunelové" trase Ševětín - Nemanice.

Nejseš ty nějak zafixovanej na stávající kříže R-225 v Kardašově Řečici a Horní Cerekvi?
Nejsem, viz výše.

Když už...: Nebylo by lepší toto případně řešit úpravou mezi Brnem a Ostravou?
Nemyslím si.
Při zachování HB v S:00 se nezkrátí SJD HB - ČB na 3 hodiny (a naopak - posunem časových poloh R-225 by se přestupní doba v Jihlavě prodloužila z dnešních 50 minut na dobu ještě delší).
Posun časových poloh R-300 o hodinu = nenávaznost mezi R-300 a R-240.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8995
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 11:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Při zachování HB v S:00 se nezkrátí SJD HB - ČB na 3 hodiny (a naopak - posunem časových poloh R-225 by se přestupní doba v Jihlavě prodloužila z dnešních 50 minut na dobu ještě delší).
Tak jednak pochybuji, že jde o nějaký významný vztah. Ale proč to nešlo? Pokud by se díky koridoru posunuly kříže Kostelec/Jindřichův Hradec, pak by mělo stačit zavést vložené vlaky Havlobrod - Jihlava do intervalu 60 minut. Spojnice takových dvou měst by ho stejně mít měla.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3089
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono svým způsobem pro vazby v Jihlavě je jedno, jestli HB bude S:00 nebo L:00... Jihlava bude tak jako tak X:30. Jestli je lepší navazovat na rychlíky na Třebíč nebo na Budějce, si netroufám říct, každopádně posun uzlu v HB by R225/240 (a celý JZ) vlastně nijak neovlivnil.
HB-JI by určitě hodina být měla, ale reálné to asi není. Každopádně by tam měla jezdit i nějaká rychlejší vrstva.

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9688
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jednak pochybuji, že jde o nějaký významný vztah.
Nejde jen o vztah HB - ČB, ale o vztah celé severní poloviny Vysočiny (tzn. Havlíčkobrodsko, Žďársko) s celými jižními Čechami.

Pokud by se díky koridoru posunuly kříže Kostelec/Jindřichův Hradec, pak by mělo stačit zavést vložené vlaky Havlobrod - Jihlava do intervalu 60 minut.
- Takové vlaky by ovšem v HB byly "mimo základní uzel".
- Tím pádem tu máme stav, který byl o kousek výše označen jako nevhodný, tzn. CD CT hodinový takt mezi JI a HB.
- Navíc tu zůstává stav, kdy konkrétní vlak přijedvší z t-224 a t-227 nebude mít zároveň přípoje na HB (+ odtud přípoje kamkoliv dál) a na Brno.
- Nevyřešena zůstává otázka zkrácení SJD HB - ZN ze 3 h na 2 h.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:30:56    Odkaz na tento příspěvek  

Nejseš ty nějak zafixovanej na stávající kříže R-225 v Kardašově Řečici a Horní Cerekvi?

Výhledově MD počítá s přesunem křižování: Jindřichův Hradec, Kostelec, Okříšky (nebo Třebíč), Zastávka (možno někde letmo až bude dvoukolejka na Brno).

Z hlediska systémových jízdních dob je problémem úsek Havlbrod - Jihlava. Lze to řešit například střídáním zastávkových a Sp vlaků (oboje v taktu 120 min, Havlbrod x:56 - x:04, Jihlava kolem půl).

Teoreticky bychom se pak mohli bavit o rozlomení rychlíků v Jihlavě a vytvoření nových linek:
Brno - Jihlava - Havlbrod
Jihlava - Budějice (- Plzeň)

(rozepisovat to tu nebudu, David nebo Nostalgia to jistě zvládnou za mě) [wink]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9689
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhledově MD počítá s přesunem křižování: Jindřichův Hradec, Kostelec, Okříšky (nebo Třebíč), Zastávka (možno někde letmo až bude dvoukolejka na Brno).
... a tím pádem likvidaci vazby ve směru Havlíčkův Brod - Třebíč (protože za systémovou hodinu se z HB do Třebíče nedostanete)... [ko]
Dalším aspektem je, že pokud má existovat Sp/R Havlíčkův Brod - Znojmo se SJD = 2 h (tzn. HB i Znojmo uzly v celou hodinu, ideálně oba v lichou), tak jediné možné křižování "na půli cesty" vychází do žst. Stařeč (v S:00), z čehož vyplývá, že je ideální ponechat křižování R-240 v žst. Bransouze - aby se R-241 potkaly s posilovými spoji R-240 v L:51/S:09 v žst. Okříšky.

Teoreticky bychom se pak mohli bavit o rozlomení rychlíků v Jihlavě a vytvoření nových linek:
Brno - Jihlava - Havlbrod
Jihlava - Budějice (- Plzeň)

Mně vyšlo jako relativně nejvhodnější řešení:
1. Havlíčkův Brod - Jihlava - České Budějovice (- Plzeň)
2. Havlíčkův Brod - Jihlava - Okříšky - Znojmo
3. Brno - Třebíč - Jihlava - Jihlava město

Jihlava bude tak jako tak X:30.
Přesných X:30 také není vhodných. Podle mě by to lépe sedělo na cca X:35/X:25.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesných X:30 také není vhodných. Podle mě by to lépe sedělo na cca X:35/X:25.
Jasně, to už je zaokrouhlování.[happy]
Ideální by bylo pak stíhat od Brodu pomalým vlakem v jedné hodině těch 35 (je dnes) a rychlým vlakem v druhé hodině těch 25.

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7374
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Výhledově MD počítá s přesunem křižování"

Zatímco aktuálně se škrtá a škrtá, takže za chvíli už nebude mít pomalu co s čím křižovat.

Mně fascinujou ty vize jak by někde mohlo něco jezdit po hodině a ve více vrstvách když nejsou prachy ani na jednu použitelnou vrstvu a v [zadnice] jsou na podstatný části relací ranní, večerní a sedlový spoje. Třeba do jednoho z největších měst Plzně jede v sobotu z Prahy poslední spoj "až" ve 21.15...

Takže spíš je otázka co za 10 let při tomto trendu ještě vůbec bude jezdit...
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

a tím pádem likvidaci vazby ve směru Havlíčkův Brod - Třebíč

Pokud by byly kříže v Okříškách, tak ne.

Dalším aspektem je, že pokud má existovat Sp/R Havlíčkův Brod - Znojmo se SJD = 2 h

A proč by něco takového mělo existovat? Kdo by to zaplatil?
Mnohem rozumnější je podle mě řešit Znojmo přípoji v Okříškách k rychlíkům. Pokud by rychlíky jezdily až do Havlbrodu, bylo by to s jedním přestupem. Byť Znojmo by nebylo na celou, ale na půl (kříže v Šumné nebo Olbramkostele).

Nemusíte kvůli tomu překopávat půlku republiky, nevyžaduje to de facto žádné investice do infrastruktury, odstraníte přepřahání v Jihlavě,...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9691
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by byly kříže v Okříškách, tak ne.
JD Okříšky - Jihlava = 27 minut
přestupní doba nejméně 3 minuty
JD Jihlava - HB = 29 minut
Jste na 59 minutách, tzn. nevyjezditelné.

Vyjezditelné by to bylo jen v případě, že by vlaky mezi JI a HB jezdily bezzastávkově (tzn. JD HB - JI cca 22 minut). I zde se mohu zeptat - proč by něco takového mělo existovat a kdo by to zaplatil (pokud by měly souběžně existovat i zastávkové vlaky JI - HB).

A proč by něco takového (R/Sp HB - ZN) mělo existovat?
Protože jde o řešení znamenající vedení zkrácení SJD o 1 h (v relativním vyjádření o 1/3) s jen minimálními infrastrukturními požadavky (nové zab. zař. v žst. Stařeč; hodilo by se i to zrychlení úseku Jihlava - Jihlava-Bosch Diesel, ale to by bylo vše).

Kdo by to zaplatil?
Zčásti MD, zčásti ti, kteří na t-241 objednávají stávající Os vlaky (protože tyto Sp/R vlaky by byly jejich náhradou, nikoliv jejich doplněním).

Mnohem rozumnější je podle mě řešit Znojmo přípoji v Okříškách k rychlíkům.
Tím pádem ale při jakékoliv cestě ze Znojma (ale i z části Třebíčska) do Čech (vyjma jižních Čech) zůstane nežádoucí počet 2 - 3 přestupů, namísto ideálního jednoho přestupu.

Byť Znojmo by nebylo na celou, ale na půl (kříže v Šumné nebo Olbramkostele).
Nemusíte kvůli tomu překopávat půlku republiky

- To "překopávání" asi 1/3 - 1/2 Čech ("půlka republiky" je nadneseným slovním spojením) neuvažuji zdaleka "jen kvůli nějakým posunům v oblasti Vysočiny".

- Váš návrh by pro změnu znamenal nutnost překopání celé jihozápadní Moravy - tzn. kromě Znojemska i západní Břeclavsko; měly-li by být zachovány přípoje v Břeclavi (+ stávající - dost promyšlený - koncept autobusových linek IDS JMK v té oblasti), vyšel by z toho i požadavek o protočení rychlíků Brno - Břeclav - Olomouc o půl hodiny.

Také by se tím zcela rozpadl uzel Znojmo v L:00, kdy funguje přípojová skupina mezi vlakovými spoji a téměř všemi (vesměs v taktu jezdícími a integrovanýi) regionálními linkami na Znojemsku.

- Nedošlo by tím k takovému zkrácení cestovní doby ze Znojemska do velké části Čech, jaké se dá realizovat (je rozdíl přijet do Znojma těsně před celou vs. přijet do Znojma až cca v L:20; zejména když uvážím, jaké by tam byly/nebyly autobusové přípoje, pokud by tyto byly navázány na vlaky od Břeclavi).

odstraníte přepřahání v Jihlavě,..
To odstraním i při linkovém vedení
1. Havlíčkův Brod - Jihlava - České Budějovice (- Plzeň)
2. Havlíčkův Brod - Jihlava - Okříšky - Znojmo
3. Brno - Třebíč - Jihlava - Jihlava město


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:26:15    Odkaz na tento příspěvek  

David: Podívejte se, já se vám tady snažím předhodit něco, co je aspoň trochu reálné. Vy tady točíte, jak sám říkáte, polovinou Čech a přitom nejspíš sám víte, že jsou to nerealizovatelné šotofantazie.

JD Okříšky - Jihlava = 27 minut
přestupní doba nejméně 3 minuty
JD Jihlava - HB = 29 minut
Jste na 59 minutách, tzn. nevyjezditelné.


Psal jsem, že v případě, že by byly přímé rychlíky Havlbrod - Jihlava - Brno. Takže Havlbrod - Jihlava bez zastavení.

Mimochodem, tvrdíte mi, že Havlbrod - Okříšky je pod hodinu nevyjezditelné, ale zároveň tvrdíte, že Havlbrod - Stařeč vyjezditelné je. Můžete mi to nějak rozumně vysvětlit? [crazy]}
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9692
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já se vám tady snažím předhodit něco, co je aspoň trochu reálné.
To je věc názoru. Podle mě je zcela nereálné, že by si JMK nechal překopat svůj propracovaný koncept, počítající mj. s uzlem Znojmo v X:00.

Vy tady točíte, jak sám říkáte, polovinou Čech a přitom nejspíš sám víte, že jsou to nerealizovatelné šotofantazie.
To je opět věc názoru. Jak sám říkám, tak 1/3 - 1/2 Čech (možná se to blíží spíše té 1/3). Alternativou je nemít přípoje v Kolíně mezi R-230 a R-072/R-080 a nemuselo by se posunovat nic (oč jsou tyto přípoje v Kolíně důležitější než přípoje mezi R-300 a R-250 v Brně nebo R-225 a R-230/250 v HB?). Ale já se snažím takto neuvažovat a počet přípojů naopak maximalizovat.
Ve svých úvahách počítám spíše s mírně nižším počtem vlaků na některých úsecích tratí (zjednovrstvení R a Os do linky se základním taktem 2 h, jen v období "širší špičky" posíleným na 1 h takt).

Co jsou a co nejsou "šotofantazie", ponechám na názoru ostatních.

Psal jsem, že v případě, že by byly přímé rychlíky Havlbrod - Jihlava - Brno. Takže Havlbrod - Jihlava bez zastavení.
O. K.

Mimochodem, tvrdíte mi, že Havlbrod - Okříšky je pod hodinu nevyjezditelné, ale zároveň tvrdíte, že Havlbrod - Stařeč vyjezditelné je. Můžete mi to nějak rozumně vysvětlit?
HB - Okříšky je nevyjezditelné pod hodinu v případě, že mezi HB a JI by se jezdilo zastávkově. Jinak to vyjezditelné je, ovšem je otázkou, za jakou cenu toho přesunu křižování do Okříšek dosáhneme (kolize čaových poloh s případnými Sp HB - ZN, otázka časových poloh na dalším úseku t-240 atd.)

R/Sp HB - ZN by stavěly jen v Jihlavě a v Okříškách + nebyla by započítána žádná přestupní doba (O. K., to by nebyla ani v případě, že by rychlíky jezdily z Brna přes JI do HB); ano, i tak by to vycházelo dost natěsno.

Další nevýhodou vedení rychlíků v trase Brno - JI - HB je neexistence přímého spojení v relaci Třebíč (nebo i Náměšť, Okříšky a okolí těchto stanic) - Jihlava město.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:21:20    Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je zcela nereálné, že by si JMK nechal překopat svůj propracovaný koncept

Překopat je trochu silné slovo, když by se hnulo akorát vlaky na 241. Ale jak už jsem psal, MD plánuje přesun křižování do Okříšek (nebo dokonce a do Třebíče) a žádné Sp Havlbrod - Znojmo plánu nejsou (prostě na to nejsou prachy). Takže jestli chcete, aby měly vlaky na 241 smysl, je jasnou volbou vázání na R v Okříškách. No a tím pádem vychází Znojmo na půl. Tak prostě bohužel nebude vazba z 241 na 246, on se svět nezboří.

neexistence přímého spojení v relaci Třebíč (nebo i Náměšť, Okříšky a okolí těchto stanic) - Jihlava město

Oni v Jihlavě nemají MHD?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4597
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkusme trochu sci-fi:
Linku Plzeň - ČB - Brno rozlomíme v Budějcích. Na linku ČB - Jihlava - Brno si objednáme dopravce disponujícího rychle kuplovatelnými dieselovými jednotkami. Jsme do 18 tun na nápravu, tedy jedeme na Vvýj i na relativně starém svršku, šetříme minuty a zrychlujeme úvrať v Jihlavě. Dáme to na kříže Jindřichův Hradec (lichá) - Kostelec (sudá) - Třebíč (lichá). K tomu přihodíme Sp HavlBrod - Znojmo. Z Havlbodu v sudou. V Jihlavě to zkuplujeme s vlakem do Brna (potřebné cesťáky v prvním přiblížení neřeším) a v Okříškách to odvěsíme a stihneme kříže ve Starči v lichou a ve Znojmě jsme v sudou. To celé za předpokladu, že ty vlaky mezi HavlBrodem a Okříškami někdo objedná. Jen je mi záhadou, kdo by to měl být. MD zredukovalo i podstatně důležitější linky.

Chybí tomu minutky a jeví se to být značně vratký, ale třeba by se to rozumnej peníze do infrastutury (prodlužování úseků s Vvýj rychlostmi) dalo nějak přijatelně realizovat.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9693
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překopat je trochu silné slovo, když by se hnulo akorát vlaky na 241.
Tak prostě bohužel nebude vazba z 241 na 246, on se svět nezboří.

Spíš se obávám, že za takovéto situace by na t-241 ani nemusela být osobní doprava.
ad "svět se nezboří" - stejně tak se dá argumentovat, že svět se nezboří, když zůstane křižování R-240 v žst. Bransouze.

žádné Sp Havlbrod - Znojmo plánu nejsou (prostě na to nejsou prachy)
Zatímco na kilometricky stejný rozsah Os-241 (s horšími ekonomickými ukazateli, než by měly Sp vlaky) "prachy jsou"?

MD plánuje přesun křižování do Okříšek (nebo dokonce a do Třebíče)
Pokud se máme přísně držet intencí "MD plánuje", pak také platí, že nedojde k roztržení stávající linky ČB - JI - Brno; tzn. do toho všeho, co se za hodinu musí mezi HB a Okříškami stihnout, je potřeba započítat i přestupní dobu mezi vlaky a autobusy.

Oni v Jihlavě nemají MHD?
Mají.

Nicméně u žst. Jihlava město se předpokládá existence přestupního terminálu vlak-bus a je nesmysl, aby do takovéhoto přestupního uzlu nebyla zapojena vlaková linka ve směru z tratě č. 240.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se ještě vrátím k trati 300 - mohl by mi tu někdo říci, jaký je interval křižování v Holubicích? A žádné, že to není 0 minut, chci přesnou odpověď.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně u žst. Jihlava město se předpokládá existence přestupního terminálu vlak-bus a je nesmysl, aby do takovéhoto přestupního uzlu nebyla zapojena vlaková linka ve směru z tratě č. 240.

Pokud jde o rychlíky, tak stejně bude v Jihlavě úvrať + přepřah (= minimálně 7-8 minut prostoj).

Pokud se máme přísně držet intencí "MD plánuje"

Raději se budu držet "MD plánuje" než "David a Nostalgia plánují".

Jinak si myslím, že tato diskuse ztrácí smysl (pokud ho vůbec někdy měla), protože všechny zdejší výmysly (ať už dobré či špatné) stejně skončí maximálně na papíře či v šotoušských snech.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9694
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o rychlíky, tak stejně bude v Jihlavě úvrať + přepřah (= minimálně 7-8 minut prostoj).
Ve skutečnosti to je (v současné době) 6-timinutový prostoj; a prostoj by byl kratší v případě linkového vedení
1. Havlíčkův Brod - Jihlava - České Budějovice (- Plzeň)
2. Havlíčkův Brod - Jihlava - Okříšky - Znojmo
3. Brno - Třebíč - Jihlava - Jihlava město

... tzn. když by odpadlo přepřahání.

Raději se budu držet "MD plánuje" než "David a Nostalgia plánují".
V případě Sp/R HB - ZN byste musel uvést úplně jiná jména - kolegů ze Znojemska a/nebo lidí z Regiojetu, kteří s tímto návrhem přišli již na jaře 2010 (byť tento návrh také považuji za velmi smysluplný, tak nejsem tím, kdo jej vymyslel).

MD často plánuje pouze s ohledem na samotné rychlíkové linky, ale už ne s ohledem na případné Sp vlaky, kterými by tyto linky byly ve špičce posilovány na hodinový takt; často ne s ohledem na ideální návaznosti na Os vlaky na vedlejších tratích.

Ještě k těm počtům vlaků.
Současný stav na úseku Jihlava - Okříšky:
R-240 ve 2 h taktu (byť zčásti proškrtaném)
Os-240 ve 2 h taktu
posilové Os-240 v období špičky
tzn. v období špičky 3 páry vlaků za hodinu

Můj předpoklad:
R-240 (resp. v úseku Jihlava - Náměšť s větším počtem zastavení, než má dnes) ve 2 h taktu
Sp HB - ZN ve 2 h taktu
posilový Sp-240 resp. v úseku Jihlava - Náměšť s větším počtem zastavení, než má dnes) ve špičce ve 2 h taktu (v prokladu s R-240)

Mimo špičku tedy počet vlakových spojů téměř stejný; ve špičce prakticky také, liší se jen "šířka" špičkového období - dnes ty posilové Os jezdí jen v "užší špičce"; vedení posilových Sp-240 uvažuji v období "širší špičky". Nicméně, ani tak by rozdíl v počtu vlakových spojů "dnes vs. dle mého předpokladu" nebyl nijak velký.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4598
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 16:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MD často plánuje pouze s ohledem na samotné rychlíkové linky, ale už ne s ohledem na případné Sp vlaky, kterými by tyto linky byly ve špičce posilovány na hodinový takt

Nechceš trochu zbrzdit? Proč by se měl JŘ rychlíků kontruovat tak, aby počítal s křižováním s neexistujícími vlaky? Nikde v novinách jsme nečetl titulky: "Kraj chtěl objednat spěšné vlaky, ale MD nechtělo jít do společného produktu!" [kladivo]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 16:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K odpovědi Parmezana - potřeboval bych to ve směru na Vyškov.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 17:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: tak okolo minuty , podle toho , kdo je v Rousínově a na st1
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 17:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: tak okolo minuty , podle toho , kdo je v Rousínově a na st1

Ještě na něco bych se rád zeptal - jak s tím souvisí Rousínov?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9695
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 17:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava chyby v tomto příspěvku
tzn. v období špičky 3 páry vlaků za hodinu - pochopitelně ne 3 páry vlaků za hodinu, ale 3 páry vlaků za 2 hodiny.

Představa, kterou jsem zde nastínil, dále počítá s tím, že např. v úsecích Okříšky - Náměšť nad Oslavou nebo Kostelec u Jihlavy - Počátky-Žirovnice by se jezdilo zjednovrstveně, tzn. pouze 2 h takt rychlíků (ovšem s přidanými zastávkami), v "širší špičce" doplněný na takt hodinový. Tzn. méně spojů, než tam jezdí dnes.

Nikde v novinách jsme nečetl titulky: "Kraj chtěl objednat spěšné vlaky, ale MD nechtělo jít do společného produktu!"
Jestli mě paměť neklame, tak nějak v rámci společné objednávky MD a krajů fungovaly Sp-124 (v době, kdy ještě jezdily ve 2 h taktu).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8996
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 18:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Já se ještě vrátím k trati 300 - mohl by mi tu někdo říci, jaký je interval křižování v Holubicích? A žádné, že to není 0 minut, chci přesnou odpověď.
Když je součet jízdních dob rychlíku Vyškov - Ivanovice, se kterým musíte vykřižovat a Ivanovice - Holubice větší než 30 minut, tak co ještě chcete řešit? Váš záměr by možná mohl fungovat, protože samotná jízdní doba Ivanovice - Holubice pod půlhodinu stihnutelná je. Ovšem byste musel změnit polohy rychlíků Brno - Prostějov - Olomouc - Šumperk/Jeseník, v tom je zakopaný pes.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 18:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Však ano, k jejich částečné změně by došlo.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 21:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia : jak dlouho musíš čekat na souhlas z Rousínova
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8997
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 22:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však ano, k jejich částečné změně by došlo.
S převrácením druhé půlky republiky. [happy]
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4599
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 08:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Co kdybys místo grafomanství (= ke všemu je třeba něco nadatlovat) raději používal hlavu a srovnal si text "MD často plánuje pouze s ohledem na samotné rychlíkové linky, ale už ne s ohledem na případné Sp vlaky, kterými by tyto linky byly ve špičce posilovány na hodinový takt
" s textem "Jestli mě paměť neklame, tak nějak v rámci společné objednávky MD a krajů fungovaly Sp-124 (v době, kdy ještě jezdily ve 2 h taktu).".

Napřed napadáš MD za to, že leckde objednávají tak, že nezbude trasa na hodinové posily a když Ti naznačím důvod proč to nedělat, tak použiješ zcela mimoběžný argument (odcouvání z objednávky linky charakteru zrychlené regionálky v oblasti, kde krajský objednatel nesměřoval nějspíše ani v šoto úvahách k posilám ve špičce).

ad Orky:
Ovšem byste musel změnit polohy rychlíků Brno - Prostějov - Olomouc - Šumperk/Jeseník, v tom je zakopaný pes.
Naprostý souhlas. Polohu rychlíků mezi Nezamyslicemi a Olomoucí je nutno brát jako zcela zafixovanou pokud tam má v hodinovém taktu projet i osobák.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8998
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 08:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Naprostý souhlas. Polohu rychlíků mezi Nezamyslicemi a Olomoucí je nutno brát jako zcela zafixovanou pokud tam má v hodinovém taktu projet i osobák.
No právě. 301 kupidovu vychází tak, že rychlíky do uzlů přijíždějí dobře, osobáky tvoří v celou uzel v Prostějově či jsou v půl v osobákovém uzlu v Olomouci. Vychází hezky vazby v Nezamyslicích od Přerova, kdy na Brno váží rychlíky a na Prostějov osobáky. Co chtít víc? Ale Nostalgia má určitě v rukávu zaručeně vyjezditelnou variantu s dobrými vazbami. [happy]
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 09:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
A to už je co říct, když my dva spolu souhlasíme. [lol]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 10:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k trati 161.
Jen předem opět podotýkám, že NEJSEM pro zastavení os. vlaku v úseku Rakovník-Blatno.
(Spíš pro výměnu 810ek).
Naopak odpovídající nahrazení vlaku z Blatna až do Bečova mělo být podle mě už hodně dávno.

Pro zajímavost některý čísla při včerejším odbočení z cesty :

13:55h z Rakovníka asi 55 osob.
Z Jesenice 10, do Blatna 7.
Zpět 15:33 min.3 osoby.

14:45 z Rakovníka v Blatně 10 lidí, pokračovalo 7.
V Lubenci přestoupilo na NAD 6 lidí.

16:05 NAD od Žlutic výstup nula.
16:09 z Lubence nula až do Jesenice.
Tam nástup 2 lidi, v Rakovníku výstup 4 lidi.
V protijedoucích shinobusech kolejowych okolo 15 osob.

Celkem zklamání z počtů R Plzeň-Most. Čísla psát raděj nebudu, aby se toho někdo nechytal.
Během podzimu a s rozjezdem študáků to zase o něco stoupne, ale i tak....

Na NAD solidní 954 a jeden Crossway, com jsem si všiml.
Žádná odporná karosa 7xx[ok].

Ze 162ky:17:18 z Rakovníka do Kralovic mizerná obsazenost jako vždy.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 10:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nejsou takhle nízké počty cestujících zapříčiněny právě ne zcela optimálními přípoji v Blatně?

Proč nezkusit moje návrhy uvést dočasně do praxe a pak rozhodnout o dalším osudu tratě?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9000
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 10:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Pokud by na rychlících z Prahy byly nějaké kloudné jednotky, třeba 2x desiro, či žralok, tak by první mohla dále pokračovat dál do Jesenice, či do Blatna, kde by mohla vázat na rychlíky Plzeň - Most. Západní část je na zavření, tam není žádné finančně dostupné řešení, které by dokázalo přilákat na tu trať významný počet cestujících.

A nejsou takhle nízké počty cestujících zapříčiněny právě ne zcela optimálními přípoji v Blatně?
Nejsou.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4141
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 10:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Proč nezkusit moje návrhy uvést dočasně do praxe a pak rozhodnout o dalším osudu tratě?

Já jsem pro. Vy si ty vlaky navíc samozřejmě zaplatíte ze svého, nevím, proč by se to mělo pro 7 lidí platit ze státního a třeba Vám dáme za pravdu.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 10:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Daně platím, tak proč ne? Odmítám dotovat milenku expremiéra, Sockarty či jiné hovadiny - kdejaká lokálka mi ale nevadí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2954
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 11:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:Vylepšovat nějaké přípoje, pokud neudělají víc škody než užitku je vždy záhodno.
To ale nemění nic na tom, že z Blatna do Bečova to rozhodně na vlak NENÍ!ani potom, jak píše Orky.

A není to ani na klasiku 12m bus, pokud by šlo o spoje, které dnes ještě nahrazeny nejsou(narozdíl např. od .Toužim-Bečov-KV).

Orky: Zajímavej nápad, nevím ale zdali by to nedělalo někde paseku.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 11:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se s vámi o trati 161 už nebudu bavit, protože jste mě nepřesvědčili, stejně jako jsem nepřesvědčil já vás.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9001
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 11:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Paseku by to asi nadělalo. Aby byly splněny požadavky na vazby na rychlíky v Blatně, musely by ty vlaky jet v sudou celou z Rakovníka.

Nostalgia: Já bohužel vím, jak to kolem trati 161 vypadá, kam vedou hlavní směry a bohužel znám i obsazenost. Bohužel by bylo potřeba, aby ta obsazenost se násobila alespoň pěti. A to přípoje v Blatně nezajistí.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 12:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu, jak jste teď navrhovali - proč si myslíte, že navrhuji Os-160 protáhnout ze Žihle do Blatna?

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2955
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 12:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:Budíž, dejme tomu, že nebude nikdo proti protáhnout 160kový osobáky až do Blatna.
Kolik tam přestoupí lidí na 161 směr Žlutice?
Bude jich v průměru alespoň 25??
Odpovím ti rovnou...budou to v drtivé většině jednotlivci a nebo taky nikdo.
Takže zase budem tam kde teď.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 12:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Takhle věštit nemůžeme.

Nebylo by lepší znát počty cestujících v letech, kdy přípoje v Blatně fungovaly? Já je neznám - byl bych ale velmi rád, kdyby je sem někdo předložil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9003
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by lepší znát počty cestujících v letech, kdy přípoje v Blatně fungovaly?
A to bylo kdy? Já jsem namátkou zkontroloval JŘ od roku 2002/3 (vztah Plzeň-Bečov) a vžycky to stálo za starou belu.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaky jezdily mimo takt, takže to nevycházelo vždy.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Tak především, když někdo chce objednávat nový spoj (nebo potažmo třeba celou novou linku), tak vždy musí předem provést nějaký průzkum (způsobů je několik), kolik lidí by tím jezdilo.
Nefunguje to tak, že se všechno převrtá a pak se teprve zjišťuje, jestli tím někdo jezdí.
Vy prostě nevíte, kolik lidí (a jestli vůbec někdo) by v Blatně přestupovalo, takže vaše návrhy absolutně postrádají smysl.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by lepší (účelnější, chytřejší, efektivnější) se vykašlat na resuscitování mrtvol typu Bečovů, Vejprt a dalších lokálek už 20 let po smrti a radši řešit propustnost a obsluhu na tratích vytížených a s perspektivou růstu ?

Věnovat x dní Bečovu, aby tam místo 2-7 lidí ve vlaku jelo 12-15 je IMHO krawina.
No ale když vás to baví..za cizí peníze ovšem.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nefunguje to tak, že se všechno převrtá a pak se teprve zjišťuje, jestli tím někdo jezdí.
Vy prostě nevíte, kolik lidí (a jestli vůbec někdo) by v Blatně přestupovalo, takže vaše návrhy absolutně postrádají smysl.


Zlatá slova, tesat do kamene !
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis, Mladějov: Vykašlete se na to věštění, realita je vždy trochu jiná.

Koneckonců, trať 161 má i turistický potenciál, který v současné době ale není moc vidět.

Ale i tratě s turistickým provozem by měly být zakomponovány do taktového systému veřejné dopravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9699
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

leckde objednávají tak, že nezbude trasa na hodinové posily a když Ti naznačím důvod proč to nedělat, tak použiješ zcela mimoběžný argument
O. K., v tomto ohledu to není správné přirovnání; šlo mi čistě o ten charakter "společná objednávka + platba MD a krajů za jednu linku".

301 kupidovu vychází tak, že rychlíky do uzlů přijíždějí dobře
... až na to, že nyní není možné posílit rychlou vrsvtvu relaci Olomouc - Prostějov na hodinový takt (nevychází křižování v X:30) a že nyní existuje vcelku těsný nepřípoj v relaci Prostějov - Ostrava. Při posunutí příjezdu od Prostějova z S:51 na S:47 (= při Prostějovu v přesných X:30, tzn. po zkrácení jízdních dob tak, aby se stíhalo dojet z Vyškova do Prostějova za méně než půl hodiny) by ten přípoj zajištěn byl.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4147
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ono má všechno potenciál..akorát těch 7 lidí ve vlaku stojí tak šílený peníze, že si to může dovolit tak akorát ČR a pak se každej strašně diví, že nejsou nikde na nic peníze.
Můžu vědět, co máte za povolání, že "taky platíte daně" ?
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Souhlas.

Mladějov: Za to, že nejsou peníze, nemůžou lokálky. Kdyby tady politici nekradli plnými hrstmi, měli bychom na to všechno peníze.

Svoje zaměstnání vám nebudu prozrazovat - prozradím vám jen to, že jsem zaměstnán a že jsem zaměstnán legálně. A to, že jsem z Krupky, neznamená, že jsem Cikán.

(Cikán ani být nemůžu - ti jsou z novodobé tradice proti železnici. Já ne.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2956
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:Realita je už teď docela daná.
Např. R z Plzně jakožto pro nejednoho cestijícího zajímavější způsob dopravy než os. dovezl na "půlčtvrtou" do Blatna na přestupna Žlutice NULA, slovy 0 lidí.
(A tak je to tam pořád, na jaře i na podzim, se tam běž podívat, ešli nevěříš....)
Ano, je tam dle JŘ nějaká čtvrthodinka na přestup, ale to není zase taková tragédie.

Ty prostě nemůžeš unést,že by tam ten šukafon už nejezdil a vo tom to je....
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Unést to dokážu, ale jsem proti tomu.

A ještě něco - nebylo by lepší zjistit údaje z rychlíku, který jede z Plzně v 16:05? Nebo ještě v 18:05?

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:jenže železniční doprava by měla být o nějakých počtech nebo množství.
5 pytlů cementu si taky nenecháš dovést Manem s vlekem.

Stejně tak se několik lidí dá vozit odpovídajícím vozidlem.
Že to nechápeš, tak s tím ti tu asi nikdo nepomůže....[crazy]
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 13:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia:Pokud si myslíš, že tam pojede nějak víc lidí,(jakože určitě nepojede, hlavně v těch 18:05, to by musela být nevím jaká haluz)tak si běž počítat
sám.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9004
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 14:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Posílit na hodinu rychlíky Olomouc - Prostějov lze, neboť do Prostějova přijedeš před půl. Ostatně posilové spěšňáky snad už jeden rok jezdily a jsou i letos v prvním návrhu (konečný olomoucký kraj nevydal). Problém je pak až úsek Prostějov - Nezamyslice, kde je to s hodinou dálkových vlaků problém. Ale i to, že zbytek vychází, jak vychází s ohledem na poměrně malý počet míst na křižování, je až překvapující.

Nostalgia: Bohužel to vycházelo spíš sporadicky, viz http://www.jizdni-rady.nanadrazi.cz/, kde jsou JŘ od GVD 2002/3 a 1981/2.