K-report
 

Železnice ve společenských souvislostech  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 26. 01. 2013Vikijous60 26-01-13  20:41
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 13. 02. 2013Všd60 13-02-13  11:12
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 04. 04. 20133xhonzík60 04-04-13  15:50
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 23. 04. 2013satan60 23-04-13  14:36
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 03. 05. 2013Cogwheel60 03-05-13  08:47
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 20. 06. 2013Všd60 20-06-13  02:25
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 02. 07. 20133xhonzík60 02-07-13  18:09
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 06. 08. 2013Cogwheel60 06-08-13  15:31
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2096
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 13:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, předtím než na klášterním panství někoho zaměstná, tak ho nejprve prokádruje, zda je to věrný katolík a zda mu bude "zobat z ruky"

Z kolika církevních panství máte informace? Já vím něco o tom, jak to chodí v Charitě, a je tam dost lidí bez vyznání.

A vlaky se na Broumovsku klidně mohou zrušit, dtto třeba nemocnice - nahradí ji klášterní špitál, kde se bude léčit hlavně modlitbou a půstem - to vyjde levněji než moderní medicína.

Říkám Vám něco Nemocnice pod Petřínem? Nevšiml jsem si, že by tam léčili pouze modlitbou a půstem. Nejméně přiznivé hodnocení církevních zdravotnických zařízení, které jsem slyšel/četl bylo to, že je to tak stejné, jako v těch krajských (od ženy bez vyznání).

Pokud jde o Polnou, o tom, že by tam šlo na církevní památky 100 milionů z církevních prostředků slyším poprvé, rád si přečtu další informace z relevantních zdrojů. Pokud jde o tamní železnici, docela rád bych si přečetl něco o tom, zda je schopná, bez zásadních investic, konkurovat autobusovému spojení do Jihlavy?

Jak asi víte z mých předchozích příspěvků, můj vztah k současným církevním hodnostářům opravdu není nijak blízký, spíš naopak. Já osobně se na církevních restitucích nijak neobohatím.

Pořád mi je však bližší, pokud daný majetek dostanou církve, než aby šel do rukou například Babiše.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 15:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A fakt byste nechtěl aspoň trochu se přisát k těm miliónovým penězovodům? Myslím, že církev a její lobby velmi dobře ví, jaké lidi lze nejsnadněji ždímat a jak jim správně "vymýt mozek", podobně jako to vědí např. poskytovatelé lichvářských půjček a následné kliky exekutorů.
Setkal jsem se se zajímavým názorem: že k tomu, aby člověk mohl být ateistou, musí být víceméně šťastný a dobře situovaný (což asi splňuji). Kdežto nešťastní chudáci se budou věčně utíkat k náboženství. Církev záměrně podporuje lidskou bídu a utrpení – to je jejím "hnacím motorem", a mnozí katoličtí politici jsou silně anti-sociálně zaměřeni. Jejich hlavním nepřítelem (tj. konkurentem) jsou politická hnutí, která se základní lidské potřeby snaží uspokojit bez spojování s náboženstvím. Cynicky řečeno: lidé, kteří jsou šťastní a spokojení, Boha potřebovat nebudou. Známá je tzv. Maslowova pyramida lidských potřeb – viz obrázek:

Různá křesťanská společenství se sice snaží provozovat charitu a sociální služby, ale tyto služby nejsou nedílnou součástí křesťanského života (taky si za ty služby nechávají parádně zaplatit) a mezi nimi a křesťanskou komunitou existuje značná propast. Zjednodušeně řečeno, věřící křesťané sice poskytnou bezdomovci střechu nad hlavou v charitní ubytovně, ale k sobě domů si ho nevezmou. (Já ostatně také ne – naopak ho odkážu na katolickou církev, která má nahrabané miliardy a chtěla by hrabat dál – i "přes mrtvoly". Takže vlastně ty chudáky a somráky, kterých v Praze chodce obtěžuje bezpočet, vlastně směruji do lůna Církve – zajisté dělám dobře happy)
Podle mě (a možná i podle papeže Františka wink) by se měla katolická církev zaměřit (a snažit se "zušlechtit" třeba i k obrazu svému) hlavně na společenskou spodinu – a ne parazitovat na produktivních občanech. Jít mezi žebráky, drogové závisláky, do romských ghett a mezi individua užitečné práce se štítící – tam je její místo. Měla by pracovat na tom, aby se z těch přibývajících lidských trosek na dně společnosti (ač většina se jich na dno dostala vlastní vinou) jednou nestali mohamedáni-džihádisté, kteří by mohli ohrozit výdobytky civilizace. Personál, majetky i finanční prostředky na to církev nyní má, a kdo tvrdí že nemá, úmyslně lže – a chtěl by parazitovat také, nikoliv sloužit lidem.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 15:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě podotknu, že ve srovnání se selhávající "západní" společností je dnes islám díky svým pevným pravidlům a silné sociální struktuře schopen zabezpečit většinu těch nejzákladnějších lidských potřeb (ze spodku pyramidy). Není divu, že prvními konvertity k islámu často bývají lidé ze sociálně vyloučených skupin, jako třeba vězňové (u nás by to mohli být Cikáni-Romové). Výsledná čistě islámská společnost a její struktura pak může být velmi podobná komunistické – asi jako v Kambodži za Rudých Khmerů? Není divu, že islám obhajují i "pravověrní" komunisté a podobní lidé. Další (dlouhodobý) vývoj v tomto směru může být ještě zajímavý. biggrin
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 20:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravověrní komunisté islám odmítají, jinak by nemohli být pravověrnými komunisty.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 22:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čím to, tedy, že SSSR (chtělo by se říct židobolševiky založený) byl spojencem arabských zemí proti Izraeli?

„There once was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages.“ -- Richard Lederer
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 23:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Čím to, tedy, že SSSR (chtělo by se říct židobolševiky založený) byl spojencem arabských zemí proti Izraeli?

Historickým vývojem. Mohl bych se o tom rozepsat, ale dokud bude v této skupině působit Cogwheel, nemá to cenu, podle něj mohou za všechno katolíci.

Každopádně, rozhodně nepodporovali dané země z toho důvodu, že byly muslimské. Naopak se tam snažili podporovat takové politické síly, které byly muslimské co nejméně.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 23:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k tomu, aby člověk mohl být ateistou, musí být víceméně šťastný a dobře situovaný (což asi splňuji). Kdežto nešťastní chudáci se budou věčně utíkat k náboženství.

V jakých vrstvách má podporu nejvíce ateistická strana ČR, tedy KSČM?

tyto služby nejsou nedílnou součástí křesťanského života

Tak teď jste mně pobavil.

Personál, majetky i finanční prostředky na to církev nyní má, a kdo tvrdí že nemá, úmyslně lže – a chtěl by parazitovat také, nikoliv sloužit lidem.

Nyní je má pouze PŘISLÍBENÉ, vydané zatím nebyly, možná až na nějaké výjimky. K první splátce peněžní části vyrovnání dojde až v roce 2014.

Jen tak na okraj, Cogwheel, já jsem nějakou dobu působil v církevním zařízení pro bezdomovce, takže o tom něco vím, co církev v této věci dělá a nedělá.

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Kolempotácejícíse
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.174.1
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 23:51:46    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 10:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Narážka Všd na KSČM ztrácí smysl, protože já komunistickou ideologii považuji také za svého druhu náboženství (už jsem to tu vícekrát zmiňoval).
Všd se tu ohání charitativní praxí, ale zároveň jsou důkazy i o tom, že usiloval (a možná dosud usiluje?) plavat v žumpě jménem česká politika - resp. "vznášet se na jejích vlnách". On si snad myslí, že pokud by do té žumpy vstoupil, že zůstane "čistý" - podobně jako jistá postava z Bible, která prý uměla chodit po vodě. lol
Zdejší vlekoucí se "flame war" vznikla vlastně tak, že na tomto diskusním fóru, určeném primárně pro dopravní-železniční nadšence, se Všd soustavně pokoušel agitovat pro jakýsi katolický klerofašistický režim, který by asi nejraději hodlal zavést i v Česku.
Následkem čehož jsem cítil povinnost vytasit se se svými názory nejen na náboženství obecně, ale zejména na katolickou církev a její totalitní zločinnou podstatu.
Pokud by s tím katolicismem ve stylu Francovského Španělska Všd zůstal v debatních kroužcích náboženských fanatiků či na svém blogu, ani by mě nenapadlo zde, v "šotoušské žvanírně" rýt do katolické církve a jejích přisluhovačů.

Všd, zkuste pro změnu propagovat ten katolicismus třeba mezi fanoušky Ivety Bartošové. biggrin
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 11:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Narážka Všd na KSČM ztrácí smysl, protože já komunistickou ideologii považuji také za svého druhu náboženství (už jsem to tu vícekrát zmiňoval).

Vaši definici nikdo nebere vážně. Projevy, které se dají přirovnat k náboženství, byly typické pro stalinismus, ne pro většinu dnešní KSČM.

Všd se tu ohání charitativní praxí, ale zároveň jsou důkazy i o tom, že usiloval (a možná dosud usiluje?) plavat v žumpě jménem česká politika

Podle Vás je asi ideální nikam nevstupovat a jen nadávat zde na fóru.

Zdejší vlekoucí se "flame war" vznikla vlastně tak, že na tomto diskusním fóru, určeném primárně pro dopravní-železniční nadšence, se Všd soustavně pokoušel agitovat pro jakýsi katolický klerofašistický režim, který by asi nejraději hodlal zavést i v Česku.

Momentálně tu pod kotel přikládá někdo úplně jiný, než já, a to nejméně rok, ale spíš mnohem déle.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 11:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mons. Vovk zde 21.1.1952 vystoupil po osmdesátikilometrové cestě vlakem (automobil mu režim již dávno nepovolil) a ocitl se tváří tvář rozlícenému davu. Někdo jej polil benzínem a zapálil – zatímco zástup křičel „Hoř, ďáble! Zdechni, ďáble!“, biskup se snažil zbavit svého pláště a především umělohmotného kolárku, který mu působil největší popáleniny. Celá scéna trvala přes čtyři hodiny, během kterých se agenti tajné služby nesnažili minimálně zmírnit vyprovokovaný dav. Naopak, zamezili přístupu lékaře či sanitního vozu a donutili popáleného biskupa ke zpáteční cestě do Lublaně. Během jeho dlouhé hospitalizace dokonce pokračovali ve výsleších. Agresoři z Nového Města nebyli nikdy potrestáni – komunistický režim je neváhal bohatě odměnit.

Myslím, že přesně takhle si Cogwheel a někteří další diskutující představují "konečné řešení katolické otázky". Jen by samozřejmě nezůstali u biskupů, nýbrž by pálili na nádražích veškeré katolické cestující. Jistě už mají projekt modernizace uhláků na popravčí vozy, dovybavené kůly, slámou a nádrží na benzín.

Stejně tak bych se nedivil, kdyby začali vytvářet seznamy katolíků zaměstnaných u ČD, SŽDC a AŽD, a organizovat jejich vyhazov, až vyhraje levice. Teď nemám na mysli osoby na ředitelstvích, tam jich moc nezbylo, nýbrž řadové zaměstnance. Na mně, jako živnostníka ve zcela jiném prostředí, nemohou. Zatím...

(Příspěvek byl editován uživatelem všd.)
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 11:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesmysly - máte už asi katolickou propagandou patřičně vymytý mozek. Jen pomyslet na taková zvěrstva, která si představujete na nádražích - k tomu asi musí člověk být skutečným náboženským fanatikem. Mnohokrát jsem zdůrazňoval, že ateisti jsou většinou humanisticky zaměření a odmítjí násilí proti jinak smýšlejícím (aspoň v mém případě to platí). Patrně to souvisí s tím, že nevěří na nějakou "posmrtnou existenci duše". Zkrátka žijeme jen jednou, lidská smrt je nevratná a definitivní - tak proč ubližovat jiným lidem? Kdežto u věřících na "nesmrtelnou duši", tam se dá násilí a nepřátelství vůči jiným lidem vždy ospravedlnit bojem za něco "svatého". ko
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 12:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mnohokrát jsem zdůrazňoval, že ateisti jsou většinou humanisticky zaměření a odmítjí násilí proti jinak smýšlejícím (aspoň v mém případě to platí).


Abyste se nedivil, jako se divili někteří lidé po Únoru a potom znovu po Srpnu.

Jak píšu, zajděte na nějaký armyweb a zeptejte se lidí, zda jsou věřícími křesťany.

Co já mám zkušenosti z kolejí (myslím studentských), tak bitkaři do kostela nechodili.

Zkrátka žijeme jen jednou, lidská smrt je nevratná a definitivní - tak proč ubližovat jiným lidem?

Mnoha lidem to působí potěšení a pocit nadřazenosti.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 12:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nynějších vedrech jsem kdesi četl, že vysoká teplota prostředí obecně zvyšuje lidskou agresivitu - možná to na Vás má také vliv. V této souvislosti potěším: už v noci má přijít vlna bouřek a poté se očekává delší výraznější ochlazení.
Zřejmě i ta vyšší teplota má vliv na to, co se děje v muslimských zemích a na agresivitu islámu obecně. Násilnosti ale bují i v christianizovaných oblastech, když je tam horko - viz příklad subsaharské Afriky. Naopak jsem neslyšel např. o náboženských válkách mezi eskymáckými kmeny. Tam se lidé museli zase jinak ohánět, aby v tamním chladném podnebí přežili, nalovili si zásoby na polární zimu atd.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 09:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se ještě trochu zamyslím nad tím, co tu včera předváděl Všd: není to totiž první případ, kdy tu citoval drastické scény jak někdo (třeba komunisti stalinské epochy) mučí katolické duchovní a ubližuje jim (nebo katolíkům obecně). Pokud takovéto texty aktivně vyhledává (jako že asi ano) - tak asi není něco v pořádku a ptám se, zda při nich nepociťuje nějaké vzrušení, které by se dalo označit jako "pohlavní"? Když k tomu ještě připočtu silnou homofobii (panický strach z homosexuálů) - zmínka o akci www.praguepride.cz určitě u něho vyvolá zuřivou reakci - tak to bude asi zajímavý případ. Ale to nechť posoudí povolanější.
(Já, abych se přiznal, jsem velice útlocitný a mírumilovný. Když např. dostanu mailem od spolušotoušů snímky z železničních nehod, hned je mažu - a to tam ani nejsou zachyceny žádné lidské oběti, jen poškozená vozidla mimo koleje. Prostě - obrázky z nehod či jiná lidská neštěstí vidět nemusím. Mám názor ten, že lidé by si měli navzájem pomáhat a ne si ubližovat.)

P.S.: Také máte zkušenost tu, že když je horko, děti ve vlaku nebo při čekání na něj více zlobí, než když je teplota příjemnější (jako např. dnes ve středních Čechách)?
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.146.50
Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 17:14:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ty voe. Já mám milého inkvizičního soudce jen jako avatar,ale Ty - milý Cogwheeli - bys v té době uspěl zajisté mnohem lépe.
Není nad to, když je člověk fanatik. Pokud je to nadšenec do něčeho, tak se ledacos nechá omluvit. Ale pokud JE PROTI něčemu, pak by se zajisté mělo uvažovat o nějaké léčbě..... V tomhle počasí se musím zeptat: nechlastáš málo?, nechybí Ti tekutiny?, nosíš klobouk proti sluníčku? .... . Jinak nevím, nevím, Soudruh Nejedlý se soudruhem Gottwaldem by Tvé příspěvky ani s celým ÚV KSČSSD nenapsali lépe ok kladivo.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 11. srpna 2013 - 14:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co si mám myslet o fanatickém autobusákovi Bobligovi, fanaticky zaměřenému PROTI ČD i železnicím obecně?
Je docela možné, že Všd sice pokrytecky píše o teroru a ubližování duchovním či katolíkům – ale ve skrytu duše by chtěl to samé dělat ateistům. Nevím, do náboženstvím vymytého mozku mu nevidím.
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.67.91
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 20:15:01    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:
Já nejsem zarytý nepřítel železnic, v tom se pleteš. Ale nesnáším ČernouDíru = hned po hnědočeších největšího parazita na státním rozpočtu, nikoliv však fanaticky, ale pragmaticky.
Ty fňukáš, kolikže peněz "neprávem" dostane katolická církev. Ale ročně je to méně než polovina, co dostane přímo ČernáDíra. A to ČernáDíra dostává nažrat i nepřímo - různé ty vázané dosypy. A znovu zopakuji, že vyznavačů katolické církve je určitě více než uživatelů "služeb" ČernéDíry.
Pokud bude rozprášena ČernáDíra privatizací (zmínil jsem tu jen jako vzor po krajích s podmínkou, že privatizátor nesmí získat více než dvě oblasti) a pokud bude zcela liberalizován trh dálkové dopravy, tj. bez jakékoliv objednávky státu, tak budu spokojen.
Samozřejmě očekávám námitku, že by to znamenalo krach současného systému hezké dvouhodinovky. No a co? Pokud je to ekonomický nesmysl, tak ať se systém zboří a začne se od nulové objednávky. Vlčáci se poperou o lukrativní spoje až poté nechť kraje vypíšou nějakou tu svoji společnou objednávku na výběrko na chybějící spoje (pokud tedy nějaké spoje budou vůbec chybět!).

Zdá se Ti to kacířské? Funkční nedotovaná doprava existuje. Abych nebyl napadán: tentokrát myslím Pohřebáky a svého oblíbence Jančuru.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 21:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nenávistných výpadech mi (jak Všd tak Boblig) primitivně nadáváte do komunistů. Náhodou jsem nedávno v bedně knih za 5 Kč před jistým antikvariátem našel sborník z jakési ideologické konference s mezinárodní účastí, pořádané KSČM v roce 2005. Sice to bylo ještě dlouho před hosp. krizí, ale je z něj zřejmé, že i nyní komunistická ideologie uvnitř kom.stran zůstává stejně dogmatická jako kdysi (do médií se to ale nedostane). S tou katolickou je to podobné: Pokud zůstane totalitní, nepřipustí pluralitu názorů a bude i nadále předstírat, že má "monopol na pravdu" – je pro rozumného člověka odepsaná. Na své plky ale možná nachytá pár prosťáčků, které následně bude úspěšně ždímat.
Vaše autobusácká i ta (pro)katolická propaganda jsou si dosti podobné. Jelikož doba přeje povrchnosti, nemusíte ale mít obavy – určitě se vám oběma podaří nachytat pár "hejlů", kteří na ni skočí – a na nich pak můžete vydělávat. Já už ale na ty žvásty (ať už autobusácké nebo církevní) neskočím – u mě prostě máte smůlu. Zkuste vydělávat na někom jiném, kdo si neuvědomuje, že těm obskurním autobusovým dopravcům, kterým sloužíte, také jde v první řadě o zisk – a nikoli o kvalitní dopravní službu občanům. Dtto kat. církev.
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.67.91
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 23:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:
Pozor. Já vím, že komouše nemusíš, o tom žádná. Já jen píšu, že tvůj fanatismus PROTI (katolické) církvi se dostává na stejnou úroveň s bolševickými sviněmi typu Kopecký, Urválek ... a na druhou stranu se chováš jako ti zastánci církevních dogmat - jen s opačným znaménkem.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 10:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Katolíku Boblogu. Tvým katolickým busem jezdit národ Husitů a Chodů prostě nebude.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 10:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom, že Boblig je katolík, bych si dovolil s úspěchem pochybovat.
Cílový stav veřejné osobní dopravy v totálně zbídačené a rozkradené zemi je ale zřejmý (viz příklady v cizině): zbydou maršrutky a rikšy. Ani žádný jízdní řád není potřeba - všelijak sdrátovaný a omlácený minibus z třetí ruky se vydá na cestu "tržní poptávkou" požadovaným směrem, až se shromáždí dostatečný počet platících cestujících (raději větší než menší). A v městské dopravě zůstanou rikšy coby levnější alternativa taxíků.
Často v těchto zemích lze narazit i na opuštěné pozůstatky železnic z lepších dob, ale vše je (v neposlední řadě nekvalifikovanou údržbou) do nepoužitelna zničeno a také rozkradeno (včetně infrastruktury). Tímto směrem úpadku by se nejspíše ubírala kolejová doprava v Česku při uplatnění Bobligovy koncepce. Leckde je tímto směrem asi už nakročeno (viz kanbalizace vozidlové techniky i infrastruktury).
Poutavé ovšem je, že parazitické náboženské struktury (dle místních podmínek nemusí být nutně křesťanské-katolické) i v takto zbídačených zemích vzkvétají a hrstka náboženských papalášů a jejich přisluhovačů se má nadmíru dobře. I masy nešťastných chudáků je totiž možno ždímat tím, co jim náboženství a církev slibuje. Obvykle se ve jménu Boha tito nešťastníci dokonce nechají ožebračovat ochotněji, než lidé spokojení, silní, vzdělaní a sebevědomí, žijící šťastněji v relativním blahobytu.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 13:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O té maršrutkizaci na Ukrajině (vývoj tam jde patrně v duchu Bobligových ideálů privátního podnikání v dopravě) viz např.: http://cripo.com.ua/?sect_id=3&aid=152312 Škoda, že většina čtenářů K-reportu už nejspíš neovládá azbuku. A to je Ukrajina ještě dosti "civilizovaná"+křesťanská země. Při jízdě tamními busíky zřejmě je užitečné se modlit. biggrin
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 21:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 08:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není na škodu podívat se na zmiňovaném webu i na článek: http://cripo.com.ua/?sect_id=3&aid=159987
Už tam srovnávají, že dnešní Ukrajinec si z životního minima může zaplatit méně potravin, než měl garantovaný příděl vyhnanec za carského Ruska nebo vězeň stalinského Gulagu.
Samozřejmě, i při této bídě na Ukrajině vzkvétá, bohatne a nabývá na významu církev - ať už pravoslavná nebo katolická. To jde ruku v ruce se zbídačováním obyvatelstva a úpadku veřejných služeb, včetně kolejové dopravy.
I leckterý náš "mladý konzervativec" (+katolík?) považuje "maršrutku" za ideální "tržní" dopravní prostředek, kterému patří budoucnost i v Česku. uhoh
anti cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.164.178
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 13:22:41    Odkaz na tento příspěvek  

cogwheele už to dost přeháníš. Takovou snůšku nenávisti jsem dlouho neviděl a to jsem toho už zažil dost. Není se čemu divit že tady s tebou nediskutuje skoro nikdo ono už to hlavně není o železnici. Jestli se tím sex. uspokojuješ di si psát ty svoje bláboly doma na zeď a třeba se u toho i udělej. Jo a dal jsem tvoje příspěvky přečíst pár lidem, nejsou věřící a na církev spíš nadávají. Všichni se shodli že jsou trapné a ubohé.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 15:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad anonymní "anti cogwheel" (asi vím, o koho jde - možná se tu tímto způsobem i "rozmnožuje" lol): Co takhle se osobně setkat a vyměnit si názory nejen na andel, ale i na dopravu? Budu např. na "Káemově" setkání tramvaj sekce 21.8. večer na Bořislavce v Praze 666. Nebo se bojíš, že by tam byla otřesena tvá dogmata?

Ještě k předchozímu (je-li budoucnost v maršrutkizaci):
Místo opovrhovaných vlaků a tramvají, dotovaných z veřejných financí resp. rozpočtu města tak nastoupí soukromé "maršrutky" a malé autobusy, které jezdí "tržně" - bez dotací, naopak často ještě platí městu či gubernii za licenci. Nejen že si na sebe vydělají, ještě z toho má pohádkový víceméně bezpracný zisk nějaký "maršrutkový magnát" (obvykle nějaký mafián), kterému omlácené "maršrutky" a jejich chudáci řidiči+údržbáři v jednom bohatě vydělají na rezidenci na Bahamách a luxusní jachtu tamtéž.
Tak to asi má být - dle tržních principů (a Bobliga).
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4464
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 18:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel sice i podle mě některé věci dost přehání, jak s těmi katolíky "všude" v mocenských strukturách a proti nim přvážně hodnými ateisty, tak i s hrozbou maršrutek u nás, ale s mladými tržními nadšenci mu musím dát za pravdu.

Před minulými komunálními volbami mi u nás na Praze 6 přišel do schránky leták Strany svobodných občanů a něco podobného jsem teď našel i na webu -
http://www.svobodni.cz/files/docs/lepsi-praha-sestka.pdf

Mimo jiné se tam píše, že by "neměly mít monopol autobusy Dopravního podniku" a že "soukromí dopravci s menšími autobusy mohou vymyslet efektivnější trasy dopravy i bez dotací"crazy
Takže opravdu slepé uplatňování tržních dogmat na všechny strany, které by v praxi vedlo přímou cestou na východ...
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 10:49:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pro hloupé porovnávače ČD = černá díra: Kolik procent "dotací" (za Žemličky opět frekventované slovo) požerou fotovoltaiky a kolik ČD a.s.? To jen tak pro jelita, jež ochotně nabíhají propagandě...
ZPetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 10:53:26    Odkaz na tento příspěvek  

Svobodní jsou sebranka nejhoršího zrna. Něco ještě blbějšího, než odkaz na "vyšší konkurenci" pro P6 lze dočíst na stránkách nejmenovaného úředníčka z Bosche v Českých Budějovicích (reklamu fašistům nedělám).
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 17:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Ony jsou lokality, kde by lidé měli radši maršrutky po 10 minutách než "plnohodnotný" bus v hodinovém intervalu, například Slivenec nebo Nedvězí.

Ale na Praze 6 mne taková lokalita nenapadá.

Každopádně, Svobodní nejsou ani fašisti, jak píše ZPetr, ani klerikálové, jak píše Cogwheel. Je to kombinace minarchistů a sem tam nějaký anarchokapitalista či pasivně agresivní jedinec.

Zajímavý příklad (pro psychiatra či spíše sexuologa) je potom pražská místopředsedkyně Fronéma Virglerová. Myslím, že přesně někoho takového by potřeboval Coogwheel :D
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Středa, 04. září 2013 - 11:40:18    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Ony jsou lokality, kde by lidé měli radši maršrutky po 10 minutách než "plnohodnotný" bus v hodinovém intervalu
Souhlasím. Nedávno jsem byl v Rusku. Pobýval jsem ve městě (150 tis.) a maršrutky jsem vychvaloval. Díky méně kapacitnějším vozidlům jsou časté intervaly a více přímých spojení. Laskaví šoféři zastaví kdekoli. Nevýhodou je absence přesných jízdních řádů.

Něco jiného je ale jet do sousedního města. Než nastoupit na maršrutku, čekat až se naplní a pak trčet v zácpách, tak raději jet električkou, co jede každých 40 minut.

Takže nejlepší jsou na MHD maršrutky, na dálkovinu busy.

P.S. U nás by se ale maršrutky jako v Rusku nevyplatily. Jak to asi dopadne, pokud se v českém minibusu budou válet peníze přímo před očima?
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. října 2013 - 23:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam s tím, asi sem. Co ví pan B o ajznbónu a jaký má na něj názor.
https://twitter.com/AndrejBabis/status/392279352684974080
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 10:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podařilo se mi najít již starší text typického "modrého komsomolce", který horuje pro maršrutky: http://www.mises.cz/clanky/soukroma-mhd-v-moskve-639.aspx Asi si ale vůbec neuvědomuje negativní důsledky tohoto "asijského" modelu řešení veřejné dopravy.

Ad P_v: Ten komik AB (+ lidé okolo něj) zřejmě předpokládali, že po volbách budou po 4 roky hrát roli "konstruktivní opozice" a tím sbírat další politické body. Nyní ale je na obzoru odpovědnost a podíl na vládě - což formaci ANO do budoucna na popularitě nepřidá.
ZŽD
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 31. října 2013 - 22:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

poprvé jsem otevřel toto forum....hoši,máte v tom zmatek a chtělo by to přikládat vlažné obklady
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 21:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

Všd - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 14:03:00
Cogwheel: Pokud jde o SSO, ve vedení jsou pouze lidé bez vyznání a protestanti, katolíky nacházím jen mezi řadovými členy. Tvrdit o nich, že jsou katolická strana, nebo že vychází z učení církve, by bylo hodně mimo. Pokud jde o ideové zdroje SSO, většinou jde o autory židovského původu, zda byli praktikujícími židy, nevím, a domnívám se, že spíše ne.

Lukfi - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 17:00:11
Taky Cogwheel vůbec nepsal, že by to nějak souviselo s katolíky (nebo jsem to přehlédl?) (Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)

nenidulezite - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 17:21:11
Vsechny Cogwhellovy prispevky souvisi s katoliky.

novotny - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 18:06:16
nenidulezite- Všechny ne. I když je jeho averze vůči katolické církvi obecně známa (mně to je jedno,jsem ateista, každý ať si věří čemu chce, pokud tím neškodí jiným - viz islám, ten přiznám se nenávidím), četl jsem spoustu jeho příspěvků s ryze technickým zaměřením a můžu říct že mne zaujaly, ten člověk má přehled, to mu nelze upřít.....

Cogwheel - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:03:14
Momentálně se (i bez mého přičinění) rýpe do katolického duchovenstva i v tématu "Kočky...". Nechtěl by se tam třeba Všd ujmout role exorcisty, aby zase byla legrace?

Alex7 - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:09:56
Zajímalo by mě, kolik z Vás vědělo, že ve středověku poddaní na církevních statcích se měli mnohem lépe než na šlechtických panstvích? Aneb když je církev v současné době nepopulární, tak se zásluhy těžko dočká. Bohužel většina příspěvků jsou tendenční, ať už se jedná o zlé katolíky, méněcenné protestanty nebo "ideální" Rusko :D, však si to přiznejme. [sad]

JVM - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:48:42
Můžete, prosím doložit Vaši tezi o rozdílu života podaných na statcích šlechtických a církevních? Děkuji.
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.124
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 13:55:36    Odkaz na tento příspěvek  

Čekal jsem, zda admin obnoví ztracené příspěvky, k čemuž včera došlo. Můj poslední příspěvek je tedy obnoven a spolu s ním i příspěvek JVM, tak budu reagovat.

Můžete, prosím doložit Vaši tezi o rozdílu života podaných na statcích šlechtických a církevních? Děkuji.
Doložit nemohu, ve středověku jsem nežil. Mohu ale uvést zdroj informací, odkud jsem čerpal.

Snad to po mě někdo přečte [wink]
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 14:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od železničních historiků, kteří se zabývají LŽ, jsem vskutku slyšel, že např. pracovníci lesní železnice v Bílé, která patřila pod Ústřední ředitelství arcibiskupských statků, měli "veget zaměstnání" i lepší platy, než pracovníci lesních železnic soukromých. To ale bylo někdy před 100 lety.
Od té doby se Evropou mimo jiné prohnaly dvě světové války. Na čí straně stála kat. církev? Nějak jsem si nevšiml, že by byla důsledně na straně nevinných trpících lidí.
Většina občanů českých zemí (zejména díky vývoji posledních let) doufám pochopila, že zdejší katolická církev (+ na ni nabalené struktury) se projevily jako zločinná, mafiánská organizace.
JVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.100.79
Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 14:53:43    Odkaz na tento příspěvek  

Alex : je tam jediná větička, že církevní statky prosperovaly, ale to přece neznamená, že byly velké rozdíly mezi šlechtickými a církevními statky. Další poznámky o schizmatu nejsou relevantní.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 15:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/domaci/321862-necas-podpis-pod-amnestii-s-k lausem-smenil-plyne-z-odposlechu.html
Doufám, že co nejdřív dojde ke změně režimu na této planetě a přijdou na řadu lidové soudy, aby všichni tito pravicoví zasranci skončili na šibenici, tam kam patří.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. prosince 2013 - 22:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Bohnicích už zase funguje internet?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 13. prosince 2013 - 21:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raději zpět k ŘKC jakožto podnikatelskému subjektu (nejen na železnici). Ve vláknu "Historie železnic" nedávno kolega Zdepa prezentoval půvabný článeček z novin "Železniční zřízenec" z ledna 1913, tedy zhruba před 100 lety:

Také hezký výstřižek z roku 1909:

[lol]
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 69154
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 24. prosince 2013 - 12:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z televizního programu:


Nijak jsem to neupravoval. [wink]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/satan.gif" border=0> <img src="https://www.k-report.net/discus/clipart/triangle_right.gif" border=0> www.danceradio.cz


P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 28. prosince 2013 - 23:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek