K-report
 

Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 24. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv diskuse Modely v měřítku TT a menším do 24. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vober
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 22:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusáček,prozradil by jste mě jaké používáte barvy?
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 22:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, já bych to tak tragicky neviděl. Jirkou popsaný problém skutečně existuje, a musím upřesnit, že jen v případě brejlovce s širokými nárazníky (tedy nejčastěji asi 750.160 ČD), pokud jej spojím s dlouhým vozem (B, Res apod.). Celá věc se tehdy řešila na fóru modely.biz - problém je v úzké základně (opěrných bodech trojúhelníku) kinematiky, která při větším vytočení už spřáhlo nevysunuje dostatečně ven. Verze ČSD s užšími nárazníky to nedělají, nárazníky se minou - proto taky ty rozdíly v názorech modelářů. Kinematika u některých kousků narážela do světlovodů - stačilo zbrousit, opět bylo popsáno.

Ano, můžete namítnout, že "za ty prachy...". Pak si ale vzpomeňte na Hektory (za větší prachy), které pajdají a víme, že to není špatně nalisovaným dvojkolím, tytéž Hektory, kde nemůžete se spřáhlem provozovat pluh (pokud si ho nevykoušete sami), Rosničky, které se zastavují a navíc (za ty prachy!) nesvítí, taktéž Tilligovy rychlíkové vozy (ABm, B - navíc špatně značené) se špatným typem podvozků a hnědou střechou, dříve myslím Sergeje Roco se špatnými motory...

Mám pokračovat? Myslím, že p. Kühn se snaží chyby napravit a já osobně mu fandím, i jako zákazník. Kdyby měl všechny vlastnosti, které mu připisujete, proč např. jeho Herkules jezdí "jak z praku", že mu není rovno?

Toto není reklama, jen pokus o jiný názor. Před nedávnem jsme měli prd a o tom, že budou troje brejle, se nám nesnilo, tak si zkuste vzpomenout na svoje pokusy s kdovíjakými pojezdy a odlévanými kastlemi. Bylo to lepší? A ve výsledku levnější?
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 17. dubna 2013 - 23:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještěrka_lítací: Můj názor je ten, že každé modelové vozidlo by mělo umět projet nejméně startsetový ovál

V zasade souhlas, ovsem i ten startsetovy oval by mel byt vyroben podle normy. Od toho ta norma je. Ti panove, kteri se tvorbou norem po desetileti zabyvali, nebyli zadni hlupaci.

Ja na kolejisti polomer R286 nemam, ale na zkusebnim ovalu postavenm na podlaze ano. Snazim se, aby moje vozidla zvladala i tento polomer a aby tak mela "prechodnost" i na jina kolejiste. Projedou, ale vypada to dost hrozne (viz obrazek)
R286

Pan Kuehn me zklamal geometrii sveho kolejiva. Pro me ucely nepouzitelne s vyjimkou primych a flexi koleji. Dalsim zklamanim je, ze dodnes marne cekam na patrove vozy. Snad budou letos - ale kolik let uplynulo od vyroby prvnich patraku ve zbarveni DR?

(Příspěvek byl editován uživatelem j p.)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 07:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ke spřáhlům: Synátor dostal před časem brejlovce od Roco. Ten má z výroby spřáhla zcela jiná. Protože měl být v soupravě s patráky Kuehn, dal jsem mu nová spřáhla Tillig. Ovšem v obloucích (R=286) docházelo také k vyhazování náprav vozů díky dorazu nárazníků. Problém se naštěstí vyřešil tím, že jsem na lokomotivu dal spřáhlo Kuehn z konce soupravy vozů a víc jsem se tomu dosud nevěnoval.
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 09:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: Pavle od koho máš ty odlitky? Měl bych zájem o tu "mandelinku" MVTV. Díky.

ICQ: 335166881
TT scale
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.187.84
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 10:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ono největší problém je že nejvíc proti Kuehnovi řvou ti, kteří ho viděli jen na obrázku v katalogu, a o jízdních vlastnostech a chybách slyšeli jen z prvních histerických výkřiků.
Další taková zajímavost je že ti kteří si modely i koupily, tak mají problém jen s tou stájí které se nezastávají. Osobně už mám přímé zkušenosti se všemi třemi výrobci (Roco - Sergej, Kuehn - Brejlovec, MTB - Bardotka) a se všemi třemi jsem měl problémy, u Roca se motorek časem zajel, u Kuehna se příšlo na to kde problém je, vyměnily se podvozky a u kinematik se problém vyřešil sám (např. na voze Fa od Tilliga to vyřešily nová dvojkolí a spřahla Kuehn), a u MTB jsem musel reklamovat kvůli podvozkům a motoru zároveň. A teď vy zastánci hledejte vítěze, největší předprodejní kampaň na jízdní vlastnosti mělo MTB. Osobně už nezastávám ani jednoho výrobce, ale spíš se kloním stále ještě k tomu Kuehnovi pro jeho modelovou věrnost a ochotu řešit problémy oficiální cestou.
Jinak ale musím říct že i přes to že zastávám spíš onu modelovou věrnost, tak na kolejišti mám poloměry (v tunelech) i lehce pod R286, prostě tomu se nelze vyhnout, a projede mi tam všechno a bez problému (i Tilligova 555.0), takže ty problémy, pokud jsou, nejsou o poloměrech, ale o tom jak má kdo položené koleje.

Takže shrnutí na závěr, u nás se vždycky bastlilo doma, jen dřív to bylo z odlitků a leptů, a cena výsledku byla stejně kolem 3000, ale s nic moc výsledkem. Dneska nám výrobci (všichni, a to bez rozdílu jestli je to Tillig, Roco, Kuehn, MTB, nebo třeba Schirmer) jistým způsobem polotovary modelů, za podobnou cenu jako dřív, ale s mnohem menším objemem práce.
A co se kolejiva týče, tak tam bych to shrnul tak že sice normy jsou pěkná věc, ale když není prostor, tak si s nimi můžu leda tak .... . Většina z nás chce mít poloměry alespoň nad půl metru, ale copak to jde když mám na kolejiště 2 metry na délku a metr na šířku? A když i Tilligova IBW má rádius do odbočky 310mm? Prostě co se poloměrů týče, tak to chce trochu nadhledu.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TTmili: A co se kolejiva týče, tak tam bych to shrnul tak že sice normy jsou pěkná věc, ale když není prostor, tak si s nimi můžu leda tak .... . Většina z nás chce mít poloměry alespoň nad půl metru, ale copak to jde když mám na kolejiště 2 metry na délku a metr na šířku? A když i Tilligova IBW má rádius do odbočky 310mm? Prostě co se poloměrů týče, tak to chce trochu nadhledu.

Mozna je to trochu nepochopeno. Kdyz bude vsechno podle normy, tak je to urcita garance, ze mi bez problemu projedou vsechna vozidla ktera tuto normu splnuji. Kdyz dam nekde polomer mensi, tak se muze stat (ale nemusi), ze nektere vozy mi tam neprojedou a budu je muset upravit. Bezne lokomotivy by nemely mit zadne problemy. Velke parni lokomotivy (555.0) lze pripadne upravit tak, jako u skutecnych lokomotiv, kde vnitrni dvojkoli maji zuzene okolky (= mensi rozchod) - pokud to neucinil jiz vyrobce.
No a pokud chci jezdit s lokomotivami neobvyklymi, ktere navic ani nesplnuji NEM, tak musim mit polomery vetsi. Predelat treba Challenger tak, aby mohl projizdet obloukem R286 by predstavovalo velky zasah do kostrukce tovarniho modelu srovnatelny s novostavbou modelu vlastniho.
To s omezenym prostorem samozrejme vysvetluje a omlouva pouziti oblouku malych polomeru, to s vyhybkou IBW uz moc ne, protoze Tillig nabizi i flexi vyhybky na bazi EW2 and EW3.

takže ty problémy, pokud jsou, nejsou o poloměrech, ale o tom jak má kdo položené koleje.

Tohle muzu podepsat. Schody pusobi mnohem vetsi problemy nez polomery.
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 14:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle diskuse malých a vzteklých měřítek k ničemu nejsou. Přejděte na větší velikost!! Já třeba nejradši modelařím v měřítku 1 : 1
Cejnarxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 19:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všeci:-)
Dobře položené koleje je asi základ. Předělávám kolejiště, respektive oblouky. R310 musím mít, abych si nemusel právě vybírat vozy a loka podle kolejiště.....
Před časem jsem měl v ruce Brejlovce Kuehn, perfektní zpracování, vše moc pěkné.....musel jsem je ale vrátit kvuli špatným podvozkům. Zpět už jsem je nechtěl....Nakoupil jsem Roco Brejlovce (6 kusů) a max. spokojenost. MTB neznám.
Já se řídím, co výrobce udává, jaké parametry model bude mít. Přirovnal bych to třeba ke koupi motorky. Výrobce udá v manuálu 6 rychlostních stupňů a při první vyjížďce zjistím, že motorka má rychlostí jen 5. Toto se fakt nedělá!!!! Co je psáno, to je dáno. Ať výrobce raději žádné parametry neudává nebo napíše lokomotiva jezdí a svítí a výjde to nastejno. Každý výrobce má svoje chyby, ale buďme rádi, že něco na trhu je. Takto si to můžeme napsat na forech a každý si pořídí to, co mu bude vyhovovat....Já být výrobce, tak namátkově aspoň odzkouším (vím, že vyrobil ,,mraky,, kusů). Nechci Kuehnovi modely hanit (mám Bastardi a největší spokojenost), ale zase tak ukrytá vada to nebyla....pár zákazníku ztratil. Obdivuhodná rychlost nápravy zmetkových podvozků a perfektní přístup se musí nechat!!!! Modelařině ZDAR
Přeji pěkný zbytek dne.....
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 20:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polabský: to ja obcas taky, ale s tim bude za par let konec kvuli prechodu kolejiste na digital (ETCS-L2). Potom asi uz jen "vitrinove modely 1:1". Dekoder v meritku 1:1 stoji vic nez vsechny masiny a vozy v klubu dohromady.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 10-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 21:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mawerick : můžeš se prosím ozvat skrz MVTV do mailu
- PKotekk zavináč seznam tečka cz
Díky :-)

Tohle bude v laku tento týden, těším se na výsledek, škoda, že já holduji ale jiné epoše, v mém depu nebude :-)


Moje TT Video : Zde
Polabský
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 21:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J p: Právě proto si raději hraju s historickými modely, u nich podle všeho nebude muset být trvale dekoder (ETCS-L2). :-) !!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polabský: Ja si taky hraju s historickymi modely. Jenomze kolejiste neni moje/nase a jeho majitel se rozhodl jej digitalizovat. Kdyz pokaci navestidla, tak to jinak nez s dekoderem nepujde. Treba se to jeste nejak vyresi. Letos od nej dostali nekteri kolegove modelari nekolik kusu velkeho kulateho jizniho ovoce (ktere modelareni velmi prospiva), tak treba bude nakonec i ten dekoder.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4534
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: Bylo by lepší to lakovat podle té druhé 121 Unipetrol. Tvá kastle totiž nemá prodloužené čelníky, 121 z fotky je má.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
TTmili
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.11.69
Odesláno Čtvrtek, 18. dubna 2013 - 22:46:29    Odkaz na tento příspěvek  

J_P a Polabský: A není to škoda že je kvůli majiteli kolejiště musí i historické kousky digitalizovat? Vím že mám výhodu v měřítku (1:120) a v tom že jsem vlastníkem kolejiště, ale já bych nikdy historické vozidlo nedigitalizoval. Jestli má vlastník (což by i v dánsku měl být stát, nebo ne?) infrastruktury trochu zájem v historii, pak by mohl i přes digitalizaci zkusit zachovat i analog (něco jako Lenz na adrese 0).

Ale zase je fakt že i němci to vidí jinak, příkladem budiž BR 18.201 která by snad měla mít něco na styl Indusi nebo tak nějak.
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 01:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z dnešní zásilky testovacích leptů :-)

http://www.pojezdy.eu
Em3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 07:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: tak udělá druhou, 121.073, ta už prodloužený čelník nemá...

Je to nuda bez tebe, ale stále ještě jsi, a naděje umírá jako poslední...
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 11:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem se rozhodoval, od kterého výrobce koupím Brýlovce. MTB vypadl okamžitě, bo paskvil na čele místo brejli nebrat a nakonec to vyhrál Kuehn neb se mi zdál modelově nejvěrnější. Sice zatím nemám kolejiště, ale na r353 jezdí i s dlouhým rychlíkovým vozem od Tilliga bez problémů viz. foto


a protisměrný oblouk

Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 12:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty pluhy jsou v TT, to jsem zapoměl připsat :-)

http://www.pojezdy.eu
Golemklusacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 14:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vober: Stěny zetky jsou Akrylový autolak MOTIP - červená mahagonová, střecha - šedá jinovatka a pojezd bude lesklá čerň, toulce - Červeň malina. S těma barvama je radost pracovat.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golem: už jsme to řešili minule - neuvažujete o pistoli? Klidně si tuto barvu nastříkejte do kalíšku a používejte ji dál, ale pistolí dosáhnete o dost menšího množství nanášené barvy. Model je hezky provedený, škoda přijít o detaily.
Povstalec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 00:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusacek
Jestli můžu tak malá rada. Také používám autospreje, ale tolik barvy tam nemám. Doporučuji opravdu stříkat několik vrstev. To že prosvítá pod tím bílá, se silnější vrstvou nevyřeší. Opravdu lehce a z dálky šplíchnout. A za pět minut znova. Jinak pokud byste chtěl dělat patinu, nebo popraskané dřevo, doporučuji model v patřičných místech natřít obyčejnou barvou na modely. Ale stačí opravdu jen trošku. Sprej to potom naleptá a krásně to popraská.
To je jen tak na okraj. Jinak zetka moc pěkná, jen je škoda té barvy.

Hodně zdaru při vaší další práci!

Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
Třikrát sláva Metalu a královně Tarji!
www.kpka.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 00:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Golemklusacek - barva lesklá na vozy je blbost a stejně to nekreje (jsou tam mapy).
Na skříň vozu odpovídá barva základovka červená (červenohnědá)
Na rám vozu odpovídá barva černá matná.
Na střechu odpovídá barva od bílé až po tmavě šedivou, ale lepší je základovka šedivá.
Také používám autolaky, ale matné a spreje před stříkáním zahřeju. Nakonec polomatný bezbarvý lak na nábytek.
Čouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 07:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj!
Já zase kuli lepšímu přilnutí obtisků používám lesklé barvy. Obtisky lépe přilnou a prakticky nejsou "vidět". Potom polomat

Smysl života = Kuře Vindaloo
Meaning of life = Chicken Vindaloo
D.Lister, Red Dwarf
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 08:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm brejlovcům, je jedno jakého si kdo koupí, protože na každém je potřeba něco dodělat. Já bych ale rád věděl, zda se dá někde sehnat zásuvka dálového ovládání? Odlitek jsem našel u Bankové, bohužel pouze v H0. Lept závěsek dělá cekul. Nádrž a písečníky na T478.4 jsem taky nenašel. Ví někdo minimálně o té zásuvce? ta je asi nejdůležitější ze všech na polovinu T478.3. Díky za každé nasměrování.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 09:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čouda - máš pravbu, ale všechny autolaky jsou vlastně polomatné (matné) a pak jsou leské.
Matná barva je tabulovka a černá koženka na střechy aut.
Dále záleží na velikosti obtisku.

Obtisk Setuza je koupený od p.Jírana
Obtisk Hbbillns je moje práce. Obtisk je přes celé pole.

(Příspěvek byl editován uživatelem tempotaxi.)
Zejmi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 11:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_it_:
Zásuvky jsem vytěžil z brejlovce od Roca, jen díky přelakování na jinou řadu. S odlitky vzduchojemů je to veselejší: SDV nebo na burze u p. Bártka, který má i nádrže.

www.lhotisazejmi.webnode.cz

Když víš, že to nejde, tak řekni někomu, kdo neví, že to nejde a ten to udělá.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 12:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejmi, jenže to jsi musel těžit ze 754. Nedovedu si totiž představit vykrajování zásuvky z pluhu T478.3. Vduchojemy jsou jasný, jenže posledně jsem Bártka nenašel a je dobře že má i nádrže. Hlavní a tedy asi jediné je ta zásuvka, pokud nechci provozovat brejlovce pouze mezi 082 až 252.

Já žil v domění, že Banková tu zásuvku dělá, až dnes jsem si uvědomil že jen na H0. A nikdo mě teď nenapadá.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 03:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Laminátky TT :


893.005 ( MVTV3 005 )


121.056

Moje TT Video : Zde
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 10:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

893.005
Dosazeny světlomety a zatím jedno stanoviště se strojvedoucím


131 před dokončením

Moje TT Video : Zde
martinsmr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.29.54
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 13:34:55    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim vsechny
Mam dotaz nevite nekdo jak to funguje na stranka www.minimodels.cz uzivatele Freekeyho??
Docela me navnadil na jednu Karosu co tam ma a chci si jich par koupit ale uz delsi dobu u ni je jen predobednavka. Vcera jsem mu pres ten fomular co tam ma napsal a zatim nic. Jsou ty stranky vubec aktualni nebo je to zapomenuta vec?? Dejte mi prosim nekdo vedet at si pripadne nedelam nadeje. Dik
7491210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.191.4
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 15:47:53    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: Klobouk dolů, vypadá to dobře a ta MVTV3 se mi moc líbí, škoda že z toho čiší taková ta "molatovina" jinak je to opravdu dobré!
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 16:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7491210: Zase na druhou stranu můžeme být rádi že to vůbec Molata dělá..pokud by s tím sekl,tak máme po modelech.

Pavel23: Kamaráde máš to pěkné,jako vždy nemám z mého pohledu co vytkout...modely jsou to na kolejiště a budou se tam opravdu krásně vyjímat...TAK UŽ SAKRA DĚLEJ NĚJAKÉ KOLEJIŠTĚ
7491210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.191.4
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 16:21:53    Odkaz na tento příspěvek  

Wendy: Já nejsem teda téčkař, ale tady to tedy více žije modely než mezi H0kaři, ale ani s tím souhlasím i když mě se lépe zpracovávají odlitky od Číže, Molata sice v H0 dělá třeba 854, 954 nebo 751 007 ale bohužel materiálu je na čelech až dost, forma vytrhaná, dost nepřesností, ale taky jsem rád, že to dělá.
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 17:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7491210: Ano,Číž měl a snad i má pořád lepší odlitky,ale bohužel nenabízí takový sortiment jako právě Molata,alespoň v TT ne...
Ten materiál na čelech,jak zde píšeš,byl dříve v TT také věčný boj,bylo to broušení až do..no hodně dnes je to ale snad OK,alespoň ty odlitky co jsem bral teď na burze.
bartik.nsw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2011

Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 16:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojezdy eu :pluhy vypadají pěkně a kdy budou k prodeji?
7491210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.191.4
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 17:52:33    Odkaz na tento příspěvek  

Wendy: bohužel boj to je a asi bude ale pokud se mi podaří odlitky nějak přestavět z Číže tak to bude super..
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 20:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tempotaxi: Nenaleptává ti ten lak na nábytek barvu, na kterou stříkáš? V obchodech typu barvy-laky jsem nesehnal lak bez acetonu, který by neleptal syntetiku. Používám tedy matné modelářské krycí laky, které jsou ale o dost dražší.

http://chimp.mysteria.cz
martinsmr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.29.54
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 20:39:52    Odkaz na tento příspěvek  

Dekuji vsem za reakci na muj dotaz ani jsem necekal ze vas bude na muj dotaz reagovat tolik, nevedel jsem co si driv precist!!
Kratce po mem prispevku zde, byli stranky stejne zruseny coz je skoda protoze o stavebnici autobusu z leptu by byl urcite velky zajem!!
U me 100%!!!
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 20:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chimp: Zkuste opisovat u plastikových modelářů

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 22:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik.nsw: cerven, moooozna konec kvetna. Nakresleno je, otestovano taky, zbyva to jen nacpat na arch a objednat, ale chci to vzit s dalsi objednavkou leptu. A budou z mosazi, ne alpaky jako test na fotce.

http://www.pojezdy.eu
bartik.nsw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2011

Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 22:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pojezdy eu:tak to se uz teším,s myslenkou udelat pluhy z leptu jsem si pohraval tak před rokem a pul kdyz jsem si delal zamračenou s odlitku od Molaty ale nevědel jsem jak začít atd.A předběžná cena už je znama?
Pojezdy_eu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 5-2010
Odesláno Pondělí, 22. dubna 2013 - 23:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekde mezi 50-60 Kc, ladim jeste obsah ramecku - zrejme dva pluhy s vyrezem pro sprahlo a jeden "modelovy" zcela bez vyrezu. K tomu stupacka posunovace a nejake podlozky pro osazeni na model.
Upozornuji, ze osazeni pluhu znamena vyrazeni kinematiky, nebo je treba si propilovat otvor pro jeji pohyb.
Na modelu neni treba delat zadne upravy.

http://www.pojezdy.eu
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 01:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim kolegovia...

Rad by som sa opytal, ci aj pan Molata ma nejake stranky, kde sa da vidiet jeho sortiment odliatkov... O stranke, kde su odliatky pana Ciza viem, ale k Molatovi sa neviem nijako dopatrat...

Za odpovede vopred dakujem...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 08:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chimp - na přelakování modelů používám tento matný lak. Dokonce sjednotí dva podobné odstíny barvy.

Příklad: číslo lok. + popis je na jednom obtisku = moje práce.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 08:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martinsmr:

To má být sranda? Musím se kouknout doma do záložek, zda opravdu stránky nefungují. Nyní se mi je nedaří vygůglit. Tyto karosy právě také plánuji nakoupit a né jednu.
martinsmr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.29.54
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 09:20:03    Odkaz na tento příspěvek  

Hurá jsem rád že konečně někdo zaregistroval že tu píšu.

_lt_
Bohužel sranda to není alespoň ne z mojí strany.Taky jsem si chtěl koupit asi 5 Karos a to jen pro začátek. Přál bych si aby Freekey(myslim že jsou od něj) jen ten eshop upravoval a brzy zase fungoval.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 09:55:50    Odkaz na tento příspěvek  

Tempotaxi: I já ho používám.
bartik.nsw
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2011

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 12:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já též používám tento lak
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 17:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lak ještě lépe pracuje, když se obal trochu zahřeje. A na teplém místě lak lépe uschne. Lak má jen jednu špatnost, zaleptává se tryska. Občas se dají koupit náhradní trysky. Na přelakování obtisků je ideální.
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 23. dubna 2013 - 20:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík za tipy na lak, kouknu se po něm. Jiný syntetický lak na nábytek jsem kdysi zkusil a nátěr syntetikou naleptal, potom už jsem tedy hledal pouze mezi akrylátovými laky. Sidolux je zajímavý nápad, jen aplikace matného laku je docela komplikovaná oproti spreji.

http://chimp.mysteria.cz
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 09:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě dokončená dvojička ČSD 131.089 a 131.090


Propojená kabelem / sběr proudu z 8-mi náprav

Moje TT Video : Zde
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5786
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 10:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tempotaxi - jen dotaz z jiného ranku..ten popis vám někdo navrhnul?Já jen že řada 431.0 ve výtopně Děčín mi nějak nesedí..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 10:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf - Příjemce modelu má bydliště Děčín.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5788
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 12:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha,no chápu,ale nerozumím tomu..z modelářského hlediska tedy kapku nesmysl..jen osobní přání..no,každého věc.

..pořádná mašina má kotel a komín..
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 15:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Sidoluxu, tak ten celkem úspěšně používám... je s tím dobrá práce. Jen se místo laku nesmí koupit saponát :-)

ČD: Zákazník? Co je to? ...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 17:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf – modelářské hledisko – model dle velkého vzoru nebo hraní.
Někdo si postaví doma stanici Hradec Králové a má u výpravny 6 dopravních kolejí.
Druhý si zase postaví stanici Horní Lomná, depo, kde stojí lokomotivy ze všech dep a
zastavuje zde na 4 dopravních kolejích každý rychlík i mezinárodní. Na čele soupravy je elektrická lokomotiva bez troleje.
Nebo u osobního vozu je domovská stanice Praha střed a na směrové tabuli je Znojmo – Brno.
Další modelář si dá tu práci, že popis dep a domovských stanic si udělá podle svého kolejiště, podle své trati, která je vymyšlená a další modelář se snaží přenést na své kolejiště část velké železnice. Tj. lokomotivy, vozy, popis strojů a domovských dep přesně dle velkého vzoru.
Ale většina modelářů si jen hraje.
Drahá část modelářů si staví své modely jako pomníky a kolejiště je jako jeviště a modely přijíždějí a odjíždějí jako herci.
Každý modelář má svoji představu o jeho dokonalém díle.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 19:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7491210, Wendy : díky, díky !! PS: na kolejiště prostě zatím není vůbec čas...

121.056 po laku ..... / 123.002 Cargo před lakem

Moje TT Video : Zde
7491210
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.168
Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 21:49:56    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: Asi tě zneužiju na lak 121 UniDo v H0
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 24. dubna 2013 - 22:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7491210: díky, tak se mám pustit i do H0 jo ? tak mi napiš mailika, domluvíme se..

Moje TT Video : Zde