K-report
 

Archiv diskuse Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 do 03. 02. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 » Archiv diskuse Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 do 03. 02. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.12.162
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 08:30:45    Odkaz na tento příspěvek  

honzaub,intelpetr:

Co pamatuji, v rámci bývalého JMK byl zlínský okres zanedbanou periferií nejen v dopravě.Ne méně macešsky se choval i bývalý Sev.moravský kraj k okr. Vsetín.
Ne nadarmo se onehdá říkalo, že nejhorší cesty v republice jsou právě v těchto okresech.
Ukázkovým příkladem péče o vzdálenější regiony ze strany JMK kraje je vlakové spojení Brna se Znojmem,BV a ZN.
Současné kraje vlastně vzniky na krátkou dobu už v "osvícených" 60.letech, než je po invazi zase soudruzi zrušily.
Za paskvil bych považoval někdejší rozdělení svébytného Valašska do dvou krajů, v jazykové a duchovní rovině příbuzného se Slováckem.
Pravda hanácká KM už tu sedí méně, ale zatím na vzniku kraje nejvíc vydělala, coby první město v kraji připojené na dálnici.
To, že není dosud ve ZK kraji dobudovaná potřebná infrastruktura je vizitkou jak státu, tak i částečně bývalých krajů JMK, SMK a vlastně i bývalé Střední dráhy v Olomouci(viz. 331 a nádraží ve Zlíně a Vsetíně).Takže se dá říct, že až po vzniku kraje je tu konečně začalo něco dělat:
-prosazení R 49
- prosazování drátů do Vizovic
-to samé Hulín-Kojetín
-projekt dostavby 331
-dálkovka na 341
-návrh drátů St.Město-Veselí-Rohatec
-Palačovská spojka (silniční i železniční)
...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 10:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: Za paskvil bych považoval někdejší rozdělení svébytného Valašska do dvou krajů, v jazykové a duchovní rovině příbuzného se Slováckem.
Jenže dnes je zase takhle rozdělené právě to Slovácko. Takže podle Vašeho vzoru by se buď měl okres Hodonín připojit ke Zlínskému kraji nebo naopak okres Uherské Hradiště připojit k Jihomoravskému kraji. V obou případech by byl ale velký problém to prosadit.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 2-2011
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 11:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš:
„-návrh drátů St.Město-Veselí-Rohatec“
K čemu?
honzaub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.59.250
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 12:15:50    Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: Současné kraje vlastně vzniky na krátkou dobu už v "osvícených" 60.letech, než je po invazi zase soudruzi zrušily.
Malé historické upřesnění. Současné kraje nevznikly v "osvícených" 60. letech, nýbrž v "tuhých" padesátých, konkrétně k 1.1.1949 a v roce 1960 byly zrušeny, protože byly nefunkční. A to ke Gottwaldovskému kraji patřil ještě dnešní okres Hodonín. Slovácko tedy nebylo rozděleno. Oni zase ti soudruzi nebyli tak blbí. Jen naši osvícení po 1989 znova zavedli něco, co se neosvědčilo a ještě k tomu rozdělili Slovácko, jak je tomu dnes.
Jinak momochodem, R 49 byla prosazena podle některých názorů na úkor mezinárodně dopravně zatíženější E50. Dálkovka na 341 je nám k ničemu, když se zhoršilo spojení, a to zejména na Brno, zavedením Sp Brno - Staré Město, místo Brno - Bojkovice - Bylnice. Což považuji za nesmysl. Téměř vždy přestupy v UH a půlhodinové čekačky od Brna v UH mezi některými vlaky nejsou výjimkou. Samozřejmě nemám nic proti obsluze UH, ty vlaky by klidně mohly jet přes UH a poté pokračovat na Bylnici. Musely by se ovšem použít řídicí vozy k soupravám, např. sysly, či 954.
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.12.162
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 13:49:05    Odkaz na tento příspěvek  

Honzaub:
Jsem zvedav, jaky dukaz toho, ze se tehdejsi rozdeleni neosvedcilo uvedete...?
Proto uvedu duvod sam.To, ze zrovna ZK se komousum vubec nehodil do kramu hl.diky batovskemu odkazu, a proto se dle Vaseho tzv.kadrove " neosvedcil", a tak ho pochopitelne
zarizli , je vseobecne znamo.V tomto regionu byl take nejvetsi odpor vuci kolektivizaci.
Po valce se take obnovily prace na dostavbe Batovky, kterou pak co by nezadouci pomnik zarizli take...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 16:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzazub: Nic ve zlém, ale mě současné vedení Sp od Brna do Starého města na Ferdinandku přijde logičtější, než vedení do Bylnice, kde jsou mnohem menší sídla (ačkoliv je jich více). Jiná věc jsou nepřípoje, které by se měly řešit. Ale nemyslím si, že by bylo řešením protažení těch vlaků z Hradiště zpátky do Bylnice, to by bylo hodně problematické, navíc jsou Sp na Bylnici zbytečné, takže by stejně nejspíše nahradily Os a musely by pak jako Os i zastavovat. Řešením je spíše posunutí těch vlaků tak, aby vznikly přípoje.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
honzaub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.59.250
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:37:24    Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: Konkrétní důkazy pro Gottwaldovský kraj Vám uvádět nebudu, neboť je neznám. Moje údaje pocházejí z učebnic dějepisu, kde jsou jen obecné pro změnu krajského zřízení v roce 1960. On totiž nebyl zrušen jen Gottwaldov, nýbrž také Liberec, Olomouc, Jihlava či Kralovy Vary. Takže těch důvodů pravděpodobně bylo víc. Vámi zmiňované mohly, ale také nemusely sehrát žádnou roli. Podle mého soudu byly důvody jiné. Na konci padesátých let, kdy se rozhodlo o jejich zrušení, byla již mnohem uvolněnější atmosféra podobná 60. letům, tehdy kolektivizace už nebyla tak významné téma. Taky jste zapomněl, že v roce 1960 se dělala i celková reorganizace okresů, takže některé přestaly existovat - např. Uherský Brod, Veselí nad Moravou apod.
Je zvláštní, že i pro EU jsou dnes naše kraje malé a musejí se proto slučovat kvůli dotacím - takže jestli i to nebyl jeden z důvodů pro zrušení Gottwaldovského kraje v roce 1960.
honzaub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.59.250
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:02:03    Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Mně naopak připadá logičtější vedení na Bylnici. Zvláště když se na ty Sp do Starého Města v UH podívám, vidím, že na Staré Město pokračuje hrstka lidí a naopak několik desítek čeká půl hodiny na Bylnici. Bylnici mám na mysli jen jako směr, nikoliv konečnou stanici vlaků. Ale máte pravdu v tom, že všechny Sp nelze vést až do Bylnice. Bylo by to, v tom s Vámi souhlasím, i zbytečné. Mně připadá vhodnější rozšířit počet Sp do Bojkovic. Až do Bylnice bych vedl přibližně dosavadní počet. Do Bojkovic bych nějaké přidal. Např. dnešní 1729, kdy je v JŘ mezera, bych poté otočil až na 1734, nebo 1731, který se ráno vrací jako 1720 do Brna. Nejde mi o úplné zrušení Sp do Starého Města, jen o přetrasování některých do Bojkovic. Zlepšení a zkrácení přestupových vazeb v UH na Os 433x je sice minimalistické řešení, ale akceptovatelné, a to zejména u těch vlaků, které budou končit ve Starém Městě.
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.12.162
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:24:38    Odkaz na tento příspěvek  

honzaub:
Tak mi tedy uvedte Vasi verzi, v cemz jinem nez ve snaze o centralizaci moci a v tom co jsem jiz vyse
uvedl, tkvelo slouceni zminenych ve velke celky?

Soucasne slouceni kraju v ROP je kvuli dotacim s EU.
Stredne velke kraje se tak spojily do dvou(Zl,Oc) a ty male k velkym(Vysocina k JM) tak, aby mely nejmene 1mil.obyvatel.
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2012
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš:

Kraje nejsou sloučeny v ROP. Podle nových dotačních pořádků (platných ode dneška) dokonce žádné ROP neexistují.

Slučování krajů do tzv. regionů soudržnosti proběhlo ze statistických důvodů. Evropská unie (a státy, které se do ní chtěly a chtějí dostat) vytvořila pro statistické účely systém územních jednotek, které by měly být populačně srovnatelné. Tento systém se nazývá NUTS (http://cs.wikipedia.org/wiki/NUTS).

Regiony soudržnosti (neboli "velké kraje") jsou NUTS 2 a měly by mít nejméně 0,8 milionu. Proto byly u nás některé kraje slučovány k sobě. Máte pravdu, že to bylo TAKÉ kvůli dotacím (pomoc slabším/nepomoc silnějším), ale hlavním účelem je statistika a regionální rozvoj; teprve na základě jejich výsledků přicházejí dotace.

Regionální operační programy (ROP) byly dotační programy se zaměřením na oblasti, ne primárně na jednotlivá odvětví (jako byly OP Doprava nebo OP Životní prostředí). Po sérii špatných zkušeností (příliš mnoho rozkradeno, protože příliš mnoho decentralizace a složitosti) jsou ROP od nového programovacího období (2014-20) sloučeny do jednoho Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Viz také zde: http://www.europroject.cz/dotacni-programy-2014-2020/
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.12.162
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:53:18    Odkaz na tento příspěvek  

J.U.Ray:
Diky za upresneni.
honzaub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.59.250
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 20:38:52    Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: O centralizaci moci při reorganizaci krajů šlo bezesporu. Konkrétní důvody pro zrušení Gottwaldova nevím, to už jsem psal. Všude jsou uváděny jen souhrnně jako nefunkčnost. Vámi vyřčené důvody o Baťovi apod. hrály spíše okrajovou úlohu. Krajem přestala být např. i taková Olomouc, což byl kraj historicky a je větší než Zlín dnes. To považuji za chybu. Minimálně Olomouc měla být zachována. Dále Jihlava například nerespektovala hranice Moravy a Čech (dnes taky), Pardubice stejně tak (oblast Mor. Třebové). Já bych viděl ten důvod v tom, že chtěli vytvořit kraje jen z velkých měst a aby jich bylo co nejméně a s co největším počtem obyvatel. Samozřejmě v tom hrála svoje politika - proč Ústí ano, Liberec ne, když jsou to stejně velká města apod. Gottwaldov se nehodil spolu s Jihlavou i velikostně - nejmenší z tehdejších krajských měst na Moravě. Důvod ale také podle mě je v rozvinutosti a síle kraje. Gottwaldov (dnes Zlín) ani Jihlava nepatří mezi bohaté kraje, oba spíše zemědělsky rozvinuté. To je další důvod, proč si myslím, že znova neměly vzniknout. Dá se říci, čím větší kraj, tím má více peněz a může tak více investovat. Rozvoj dané oblasti je vždy spíše věcí politiky, lobbingu. Bohužel to nemusí změnit ani to, že je krajské město blíž. Dále také Zlín není přirozeným spádovým centrem. Větší problém byl u okresů, které se tehdy vytvořily a také někde příliš nepovedly, ale to je jiná diskuse.
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.12.162
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 10:34:30    Odkaz na tento příspěvek  

honzaub:
Hm,takze Barum,Fatra,ZPS patri mezi JZD a Bata byl zemedelec?
Zda se, ze pro nektere ucastniky Trnkobrani je areal likerky R.Jelinek nezapomenutelnou destinaci:-))
Zldriver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No přesto že jsem více méně zaměstnán díky vzniku Zlínského kraje a musím tak souhlasit s některými myšlenkami Portáše, tak vysloveným zastáncem současného uspořádání nejsem. Jedním z uváděných důvodů pro vznik menších krajů bylo právě to, že budou problémům blíže a budou se tak jednotlivé investice řešit plošně. Což i nějak funguje.
Na druhou stranu ve Zlíně (ale i v dalších případech, např. Pardubice) vznikl kraj, který nemá vyslovené centrum všeho. Je rozdíl mezi Olomoucí a Zlínem. Stačí se podívat do mapy silniční i železniční sítě a ten rozdíl je vidět hned. A z toho pak asi plynou i ty problémy se vzájemnou návazností spojů, příjezdů na určitou dobu apd. Jak například načasovat ranní vlaky na Vláře, aby byly ve správnou dobu v Hradišti nebo v Brodě? A jak řešit osobní dopravu - všechno na Zlín (KM - ZL, UHB - ZL) nebo využívat to, co po hlavním koridoru jezdí a přizpůsobit se tomu i s následujícími negativy. A pak je tady problém místních samospráv, kdy se (jak už tady taky někdo uvedl) navržené JŘ upravují na poslední chvíli na základě připomínky nějaké obce apd.
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejede 23.XII. - 3.I.

Stane se aj v lepších rodinách. [lol]

Ale dokud jsem se nepodíval do JŘ, tak bych si taky myslel, že dneska už to jezdí.
No co už.

FOTO 754

FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ

842Kvatro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 1-2012
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 22:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC 561 = 150226
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2012
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 19:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaub, Portáš:

Nerespektování původní zemské hranice Čechy/Morava bylo úmyslné z ideologických důvodů, aby lidé zapomněli na "nepokrokové" zemské členění a přijali "pokrokové" krajské. A protože dnešní kraje vznikly jenom sloučením původních okresů (i když to nebyla jediná uvažovaná varianta), je to tak pořád.

Hm,takze Barum,Fatra,ZPS patri mezi JZD a Bata byl zemedelec? Právě jste vyjmenoval tři továrny v centru kraje. To není moc silný argument pro "nezemědělský charakter kraje".
Zlínský kraj sice měl a má nějaké podniky, ale když se rozhlédnete třeba na Luhačovicku, Morkovicku nebo na Vsetínsku, co uvidíte dřív? JZD, pole a les, nebo továrnu? Těch pár továren nevedlo ke všeobecnému bohatství. Kromě toho, ani to zemědělství není kromě KM a UH kdovíjaké terno.

Dělení krajů vzor '60 bylo také určitě politickým krokem, ale zároveň docela praktickým. Vedení dostalo město, které bylo skutečným centrem, od čehož se odvíjela jak dopravní dostupnost, tak určitá politická moc přirovnatelná k autoritě. Když to vezmu na Zlín - když byl pod Brnem, bylo to druhé největší město, ale pořád to bylo "sídliště ke Svitu" s důležitostí velké fabriky, zatímco Brno, bývalé hlavní město Moravy... I ta autorita mezi lidmi a vnímání centra je jiná.
Dnes? Zlín je sice největší město kraje, ale zhruba od 30. let. Tradiční centrum oblasti bylo Hradiště, Vsetín měl centrum ve ValMezu (později Vsetín) a vlastní pravidl, a Kroměříž si může kromě Zlína vybrat Brno, Prostějov, Přerov nebo Olomouc (proč by byla jinak Kroměříž zařazený do ODISu?). Takže "přirozený respekt" Zlína jako autority (a pro lidi "centra, kde mají i to, co u nás ne, a dá se tam nejlíp dostat) tady není, spíš je to administrativně hlavní město kraje.

Jak píše Zldriver, doprava (co si budeme nalhávat, ani ta IAD) Zlín jako centrum nebere. A už od do římských platí, že s pomocí kvalitních komunikací se nejlépe udržuje impérium a moc v něm...
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4804
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 23:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc keců, málo fotek [proud]
Dnešní Bzenec přívoz ( "Rusák" a dvě "klasické esa" ) :

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
754_0669
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 00:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valach: Fotky paráda [ok][fotic].
Ale nevyvařils sem ty nejčastější vozidla, co tam jezdila. Udělám to tedy já [lol]:


Taurusy už nechám na někom jiném.

ICQ: 495092772
Kyslik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 01:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na oživení diskuze vyvařím ten zbytek, nějaké Taurusy z Bzenca aj Přívoza

EC103 a dvakrát uhlí do Říše
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik těch ucelenek s Taury teď pravidelně jezdí?

Scuderia Ferrari
Sensation =>
Vše je o lidech. Železnice nevyjímaje.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 17:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leoš ve Starém Městě u Uherského Hradiště


Uklid zajišťovala nějaká místní firma, okolo soupravy chodil hlídač. Ptal se mě, jestli bude v novinách, boužel jsem ho musel zklamat.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 17:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr:Jaká byla +- obsazenost?

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 17:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dojelo se mnou 30-40 lidí. Docela mě to překvapilo; myslel jsem, že pojedu sám, když nebyl ani špičkový den.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13084
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 20:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Zlíně teď byla IDS 749.162. Vzala Rajky a dupe do Mladče.

lokomotivy.net
FZF
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4808
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 21:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tři obrázky z poledne v Hulíně.
Jedno "setkání třetího druhu" ( nebo chcete-li mašin třech dopravců ), dále skutečné nasazení 362.128 po dílnách a "berta" 749.162 čekající na svůj vlak na "magani":

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4062
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 22:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Zlíně teď byla IDS 749.162. Vzala Rajky a dupe do Mladče.

Z Otrokovic za R 880

FOTOGALERIE a VIDEA
Sirdas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 07:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NunyNovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2013
Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 11:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi se ta barča do Zlína dnes nevrátí, co? :-DD

Můj YT kanál: odkaz

Hlavně videa ze Zlínky!!! Z roku 2011, 2012 i 2013.[happy]
Opaquit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2011

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 15:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj všeci,
nemáte prosím někdo doma ve svých archivech fotky Otrokovic zastávky? Jenom ze zvědavosti – nějak si vůbec nevybavuju, jak to tam vypadalo. Díky!

Pomozte zlepšit MHD Uherské Hradiště!
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 22:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona byla v Otrokovicích ještě nějaká další zastávka kromě Trávníků?
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 22:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, cca do poloviny 90. let někde v těchto místech, nevím již přesně, za nadjezdem a fungovala pouze ve směru Přerov. Sloužila snad pro dopravu do areálu Tomy (tehdy to byl Svit či něco takového?)
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 22:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jasně, na Ferdinandce směrem na Přerov vlevo kousek za mostem tam, kde je dnes výtažná kolej pro posun - původně se v případě potřeby posunovalo do traťové koleje. Zastavovaly tam některé "dělnické" vlaky hlavně asi pro výstup do fabrik.
Vypadalo to spíš jako nějaké provizorum, stavebně to tam zaniklo právě se stavbou koridoru

Ferdinandka přežije!
Fauny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 12:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si ji matně pamatuju, dokonce jsem nedávno hledal na netu, jestli se mi to tenkrát nezdálo [happy]

R ŠOHAJ BŘECLAV-PRAHA na věčné časy
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4069
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 16:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Střet vlaku EC 131 s osobou info

FOTOGALERIE a VIDEA
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 16:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to na přejezdu v Záhlinicích. Osoba podlezla závory a byla zachycela vlakem. EC131 stojí na kurovickém přejezdu...

Nepouštěj v MHD nikoho sednout na své místo. Odpočívej, jak dlouho to jen jde. Až budeš starý, tak už si nesedneš.
Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nestřílej po revizorovi. Mohl bys trefit řidiče, a na své zastávce bys musel vyskakovat za jízdy.
pavelhusek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.164.75.144
Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 19:13:01    Odkaz na tento příspěvek  

Stalo se to kousek od mého baráku, nic pěkného, podrobnosti zatím neznám.
J.U.Ray
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2012
Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 22:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V knížce 160 let Severní dráhy císaře Ferdinanda na str. 43 k Otrokovicím zastávce píšou:

"Zastávka pouze s jednostranným nástupištěm pro směr Břeclav - Přerov (při tehdejším levostranném provozu) ležící v km 155,880 byla otevřena 29. září 1957. K jejímu uzavření došlo 2. června 1996."
pavelhusek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.164.75.144
Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 21:36:54    Odkaz na tento příspěvek  

Info a foto ze včerejší události v Záhlinicích.
http://www.radiokromeriz.cz/novinky788_tragick-udlost-na-eleznici .html
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 09:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokážu si to představit. Začnou padat závory, stařík ve strachu, že jde o vlak, kterým chce jet "vezme nohy na ramena" a zamíří si to přímo pod kola vlaku [uhoh]

Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
mardamaryn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.31.6
Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 11:13:51    Odkaz na tento příspěvek  

Radec5 : Skoro téměř 100% to tak mohlo být. EC 131 prosviští daným místem přibližně +/- 4 min směr Břeclav před osobákem směr Otrokovice.Takže ho to mohlo znervoznit a proto zvedl zavory a vletěl přímo pod vlak.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4820
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 14:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zřejmě na TBZ dnes byl tažen "plecháč" 242.241 "bucharem" 740.575 ku Břeclavi.
Dále dnes zkušebkovala i 150.203 v [new] laku, ale tu sem bohužel nestihl vyfotit:

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. ledna 2014 - 05:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EC 131 měl v době před nehodou 4 minuty zpoždění...
Dědek spíš přecházel koleje hned za vlakem směr Přerov, přes který ten přijíždějící EC nebyl vidět...

Nepouštěj v MHD nikoho sednout na své místo. Odpočívej, jak dlouho to jen jde. Až budeš starý, tak už si nesedneš.
Nedávej si nohy na sedadlo, aby sis neušpinil boty. Nikdy nevíš, jaký prase tam sedělo.
Nestřílej po revizorovi. Mohl bys trefit řidiče, a na své zastávce bys musel vyskakovat za jízdy.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 13095
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 15. ledna 2014 - 08:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to zase je za paskvil ta 241...

Mas moznost dnes napravit reputaci a vyfotit 181.133 :-)

lokomotivy.net
FZF
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 15. ledna 2014 - 11:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může někdo potvrdit informaci, že na pátečním IC 531 jede k službě pohotový eso, který pak z Bohumína veze 13117?
hulinak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.217.97.97
Odesláno Středa, 15. ledna 2014 - 13:49:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ja spis cekam, kdy se neco stane v Huline. Sem tam lidi jak kreteni vystupuji z vlaku vlevo do kolejiste ve smeru na Otrokovice,ale pritom nastupiste je vpravo a pak musi podchodem. Sice na ne dozorci řve, aby vystoupili na druhou stranu,ale nekdo to neslysi a seskoci na nasep....a kdyz zrovna pojede EC nebo naklad, tak bude nestesti....Lidi jsou holt nepoucitelni.
januch1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 15. ledna 2014 - 16:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: V pátek přípřež na IC 531 v podobě řady 362 je pravidlo. A protože je příprežní = činné. Je to dispečerské eso, které číhá v Břeclavi. Jen jednou se mi stalo, že eso ráno v Břeclavi bylo potřeba operativně nasadit a tak sa sháněla mašinka v Bohumíně.
Sirdas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 16. ledna 2014 - 18:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanda_hulin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.4.121
Odesláno Pondělí, 20. ledna 2014 - 18:47:21    Odkaz na tento příspěvek  

Nema prosim nekdo prehled nebo odkaz, kdy budou v regionu jezdit parni vlaky/zvlastni jizdy/dny zeleznice ? Jde mi o okoli Hulin/Prerov/Kromeriz apod..

Dekuji
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 20. ledna 2014 - 21:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejspíš až v květnu v Kroměříži (Pohádkový les)

FOTOGALERIE a VIDEA
Fandovi z Huklína
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.113.129
Odesláno Pondělí, 20. ledna 2014 - 21:50:13    Odkaz na tento příspěvek  

Čistě orientační kalendář je na stránkách KCOD.
Huklo Huklín
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.38.45
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 15:06:44    Odkaz na tento příspěvek  

A vše bude závislé na tom jestli provede Tom754 kvalitní rozpravu o řešení dopravní situace
Smiliropucha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 16:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěla bych poprosit, jestli tu někdo nemá oběh regiosharků, kdyby to třeba šlo poslat na mejl smili-ropucha@seznam.cz moc děkuju
Adameichler
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 17:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smiliropucha: doporučím podívat se do vrchní části této stránky ^
Portáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2014
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 10:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zlin.idnes.cz/leo-express-planuje-nova-spojeni-ze-zlinskeh o-kraje-do-prahy-p52-/zlin-zpravy.aspx?c=A140201_2029077_zlin-zpr avy_ras

Domnívám, se že pokud chce LE jezdit až do Zlína, neměl by na nic čekat a
měl by naopak NYNÍ využít toho, že tam kromě jednoho výstřelu do Prahy vlastně dálkovka díky bezdrátu neexistuje.
Pokud má nějakého hybrida může odpojovat jednotky v Olomouci z hohumínských a pokud ještě jednoho, mohl by odpojovat v Otrokovicích luhačovické a jezdit i tam.
Po zadrátování Zlínky se zahustí regionálka,přibude dálkovka ČD takže pokud LE o posílení dálkovky ve ZK uvažuje, není nač čekat.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6551
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 10:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli to spíš není příprava na elegantní stáhnutí se z ostravské linky, kde dříve anebo později (minimálně) jeden bude muset jít z kola ven a zaměření se na střední Moravu.

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 10:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně zase zaujal ten hybrid. To by koupil nějakou bangli nebo Bardotku, a tlačil to tam s tím? Spíš by bylo lepší po vzoru Regiojetu navážet zlíňáky autobusem do Otrokovic, něco podobného i v Hradišti.

FabLok
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 19:37:32    Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: [ok] To bude ono.
Tom754
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 20:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlíky na Zlínsko sice jezdí, ale možná by nebylo špatné střídat rychlý(Ex) a pomalý(R). Přestup v Olomouci kromě rána je myslím vždy, ale přímý je přímý.

FOTOGALERIE a VIDEA
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Pondělí, 03. února 2014 - 20:23:24    Odkaz na tento příspěvek  

Tom754: Však to už tu bylo. Jenže teď už by to asi nešlo, po hodině jezdí rychlé Ex Ostrava / Valašsko.