K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 11. 11. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 11. 11. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 12:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud budou na naší infrastruktuře hejna PJ a výluky typu za 14 dní opraveno 800 m kolejí, které cestující na různých úsecích otravují 10x do roka nemá absolutně cenu myslet na nové tratě. Myslím,že lidem nejde o to jestli jedou místo 2 hodin 1:45, ale jestli jezdí včas, pohodlně si sednou a kolik je to stojí.Kdo chce jet autem,tak s ním pojede tak jako tak.Jak se pravidelně daří plnit stabilita JŘ díky např. PJ víme všichni. S vozidly je to podobné.Proboha proč Pražáci stále nemodernizují ty Bymeečka?S motor. jednotkami je to na rameni Praha - Tanvald, ale i třeba Kolín - Rumburk dost ošemetné - značně kolísavá frekvence.Pomohlo by jezdit v hodinovém taktu???
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 13:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: To byla opravdu z nouze teorie coby-kdyby, nemá cenu něco takového tvořit, když tu žádná 160+ dráha LB-PHA není a nebude a patrně ji nemá cenu v blízkém čtvrtstoletí stavět.

Stejně ta elektrika mimo blízkého okolí Prahy (teda cca do MB) smysl nemá bez napojení někam dál (a za Liberec není kam). Nad 120 se tam stejně nedostaneme.

Petr_Vlček: To asi ne, ale dynamičtější vozidla a klopidla by s jízdní dobou dokázaly divy i na staávajících 070/071/030/080. Vidět jak 854+954+Bdtn se z MB rozjíždí tak, že maximálky dosáhne někde u Čachovic a ještě při tom natáhne 3 minuty zpoždění navíc je dost hrozné. Navíc vážně nevidím důvod proč by nemohli 071 jednou a pořádně předělat na 100-120. Rovná trať přes placku, co chceme víc?

To by mne zajímalo (šototeorie): Jak by to vyházelo hnát Tanvaldy po modernizované 071+060+011 místo přes Neratovice (a tam zhustit esko)? Nebyla by teoretická možnost dosáhnout tam lepší JD MB-PHA?

martinnes.l: Hodinový takt jen někdy a jen někdy, frekvence je velmi kolísavá. Jinak souhlasím, že pokud jízda vlakem bude pohodlná, cenově dostupná a příjemná, pak se po 20 minutách +- nebude tolik ohlížet a kdo bude potřebovat, ten si to auto stejně veme.
Standart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 8-2006

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 13:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78 a 6612 - jéééé, samozřejmě máte pravdu [ok] to se tedy červenám [blush] [wink]
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 14:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Nebyla, resp. aby byla, stálo by to tolik, že stejné prachy do 070 přinesou zrychlení větší.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 15:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak ty "dýchavičný hydry" dokázaly mnohde krátit jízdní doby
No mě stačí ji sledovat, než se s měrným výkonem cca 4 kW/t vykvílí z Vysočan na Skály.
61x DB jsou klopidla hezký ale co jsem tak postřeh tak ani omylem nejsou bezproblémový
No a taky by v nich nejspíš neplatily INGOLDy [happy]. Ale já jsem tím chtěl říct pouze to, že klopení je (po znormování tratí a umožnění většího příčného zrychlení) jediná cesta, jak tady něco udělat, všechno ostatní jsou akorát šotofantasmagorie.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 16:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pouštět se do diskuzí mezi TZ a TH není rozumné, tudíž tak činit nebudu.

Já osobně dávám přednost řešení reálnému a projednatelnému. A protože vím, jaká je situace ohledně průchodnosti tratí v okolí Prahy a ve středních Čechách, tak se stále zůstávám v cílovém řešení příznivcem varianty vedení podle dálnice s řádným zaústěním do Prahy. Leč současně jsem pro rychlé řešení příznivcem vzniku tří spojek: Milovice - Čachovice, Nepřevázka - MB město a MB město - Debř. A to v podobě neelektrizované a jednokolejné s dílčím zdvojkolejněním tam, kde to bude nezbytně nutné. Pokud se někteří vzdají šotosnu na expresy Hradec - Praha po stávající trati (byť tento šotosen pomáhá zvedat efektivitu rekonstrukce trati 020), pak by bylo možné zavést po 30 min. Sp z MB město do Prahy v čase konkurenceschopném (pokud Ex-šotosen bude trvat, pak jen po 60 min., ale dá se z toho udělat případně proklad s tratí neratovickou). Trať 070 příliš nepreferuji, neboť její zdvojkolejnění není reálné a průchod úsekem Neratovice - Všetaty složitý. Nadto ... a to je zásadní ... trať přes Milovice má jasnou politickou podporu na kraji. Což může být velmi zásadní.
Takže je třeba přestat snít a soustředit se na ekonomicky efektivní řešení. Jinak se tato trať stane následem Kladna. Pokud nevyjde efektivita této low-cost stavby, pak už netřeba řešit nic a ponechme region severně od trati 231 gumokolní dopravě. Aspoň do té doby, než se změní ekonomické vstupy.

Jinak padnul tady taky nápad na prodloužení Eska z Milovic do Boleslavi. To je prosím ultrasšotovina. Studie ukázala, že zatížení špičkového (= nejplnějšího) osobního vlaku za Milovicemi bude maximálně 80 cestujících. Tam by opravdu s linkou S20 (v sestavě 2x471 nezbytné pro úsek Praha - Milovice) jezdil jen ekonomicky sebevražedný objednatel. Cesta vede přes spěšné vlaky (a ty můžou být v celé trase motorové, klidně naklápěcí) a možná se dá uvažovat o nějakém návazném motorákoosobáčku Milovice - MB, jestli to tedy vůbec má smysl (stávající Os MB - Nymburk bude nutné ponechat). Pokud vyroste něco velkého na Božím daru, pak nechť je drátizace a linka S20 prodloužena sem, ale dál ani metr.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 16:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Takže chceš nalejt těžký prachy do něčeho, co můžeš mít z hlediska jízdní doby* za čtvrtinu peněz, které pro zabránění totálního rozpadu 070ky vynaložit stejně musíš. Fakt to stojí jen za ten příjezd do Díry (kam se navíc v podstatě nic nevejde), nebo o co Ti jde?

*) Už vidím, jak ta "politická podpora" od MuŽKnL pokračuje i za situace, kdy by tu ani v okolí ty vlaky nestavěly...
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 17:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leč současně jsem pro rychlé řešení příznivcem vzniku tří spojek: Milovice - Čachovice, Nepřevázka - MB město a MB město - Debř.

Jenom aby se všechny ty vlaky do MB města vešly...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3999
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 17:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Ale houbeles. Jdi k šípku s 070, pro mě je zásadní ta spojka Nepřevázka - MB město, která konečně vytvoří důstojné podmínky pro cargo ze Škodovky, které se nebude muset spouštět do údolí a zas škrábat nahoru. Tam vidím ty zásadní přínosy - zrychlení, zkrácení, značné snížení provozních nákladů - odstranění postrků, odstranění lidí se tím zabývajících. A samozřejmě v osobce taky vidím jako velmi přínosné, aby se Polabí a Českolipsko dokázalo konečně dostat vlakem do Mladé Boleslavi, zatím to jezdí jen do Čejetiček a to není teda žádné terno. A kdyby se chtělo, tak by se tam dostal i křížný směr, tj. Praha a především Mnichovo Hradiště. Ani jeden z těchto efektů mi jakákoli reko 070 nepřinese. A troufnu si predikovat, že přínosy výše popsané by dokázaly vyšplhat nad bájnou hranici 5,5 (upřímně ... především díky tomu cargu). Co s tratí 070, k čemu to bude? Že se dojede o něco rychleji z Čejetiček do Prahy? Nebo snad z Turnova do Prahy? Když to bude stále pomaleji než po R10? Cargu taková vytuněná 070 nepřinese vůbec nic. Vztahu z Polabí do MB, kde má železnici díky stavu I/38 šanci taky ne (ono dojížďka z našich končin do MB není malá ... leč odehrává se téměř výhradně na gumových kolech, když ten vlak do MB nejede, resp. jede oklikou a ještě s přestupem).

Politická podpora MuŽKnL mě nezajímá, zajímá mě ta skutečná podpora. Navíc ta podpora je motivována ponejvíce nikoli nějakým magistrálním spojením, ale podporou pro rozvoj území na Božím daru, který samozřejmě bude vypadat s železnicí úplně jinak, než bez ní. Hejtman to řekl asi správně "nesměšujme Všejanskou spojku se spojením Praha - Liberec". Asi má pravdu.

Jis: Proč by se nevešly? Já tam s nima nechci končit/začínat! Vždyť se podívejte do stávajícího jízdního řádu. To tam ten osobák Nymburk - MB město - Turnov nebo Česká Lípa není vidět? R Kolín - Rumbajz projíždí, R Praha - Tanvald by projížděl, Mšeno - Bousov taky a jediné co by v MB končilo by byl ten Sp z Prahy, který by jel navíc (do intervalu 30 min. nebo 60 min.) a ten by se samozřejmě uklízel na MB hl.n. Nezapomeňte, že spojka mezi boleslavskými nádražími by osiřela, zmizelo by spousta přípojových pendlů a velká část carga. Otázka zní jinak - jaká část úseku Čachovice - MB město by musela být dvoukolejná. Jisté je, že 2 koleje by musely být mezi Lysou a Milovicemi, to je jasné.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4000
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 17:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Jo abych ale nezapomněl a musím to zdůraznit. Pro spojení Praha - Liberec stále považuji za jednoznačně nejpřínosnější variantu podle R10 (pod Kbelama a přes Jičínskou). Nic z low-cost řešení s tím není v rozporu, naopak část je přínosná i pro cílové řešení. Je potřeba tuto trasu územně chránit! Ale bude potřeba vyřešit především zásadní problém průchodnosti, a to přechod přes takřka neprůstřelné 1.pásmo vodního zdroje Káraný!

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
priznivce ČD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.117.5
Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 17:55:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ad TH:
No mě stačí ji sledovat, než se s měrným výkonem cca 4 kW/t vykvílí z Vysočan na Skály.

jj, ale co chtít po ČD. Ten měrný výkon je cca stejný jako u soupravy ideálního "šotosvěta", tj. 750 a 5 klasik. Koneckonců dříve to tak jezdilo běžně, JD delší než dnes s plečkomotorákovými "rychlíky" s 843 nebo 854 a přitom "to jezdilo narvaný už z Brna" [lol] .

Fakt je, že prostý nasazení výkonějších vozidel zrychlí JD R na 030, 086 a podobných bez hrábnutí do tratí minimálně o stejný časy jako zamýšlený rekonstrukce s penězma s OPD.

PS: na kolika procentech délky trati v úseku Jaroměř - Borovnice dokáže R využít traťovou rychlost? na 50%? A co třeba z Lbc do Jeřmanic? na 0% ? [lol] Nevim, ptam se soutousu, urcite to maji zdokumentovane...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 20:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Vůbec nechápu, co do toho motáš Polabí. To má přece 071, kde se pomalu začíná něco dít, holt bude muset jen časem někdo během dvouměsíční výluky ještě dodělat "odstranění propadů rychlosti" mezistaničních úseků. Nemám nic proti spojce u Nepřevázky, ostatně snad každý šotouš si jí v raném stadiu do mapy kreslil či o ní aspoň uvažoval. Pochopitelně nemám ani nic proti spojce u Česany, jen by bylo potřeba vrátit stav v MBm asi o 10 let zpátky. :-)

Nicméně nerozumím, proč tohle motáš do spojení Praha - Liberec. To i kdyby měly R-070 v Díře teoreticky úvraťovat z důvodu dostupnosti a přestupů, tak by to snad bylo rychlejší a efektivnější, srovnáme-li
a) Obnovu na 070 "v ose" (popř. třeba několik málo fakt drobných narovnání mezi Zdětínem a Byšicema) a nasazení klopidel s tím, že časem "spadne z nebe" rychlá jízda do Neratovic v rámci jiného projektu
b) 95% přeložku Lysá - Milovice včetně MÚK, novostavbu Milovice - Čachovice A NAVÍC K TOMU asi 80% toho bodu (a), pokud tedy nechceš 070 perspektivně fakt zrušit

Samozřejmě ještě lepší by bylo rovnou udělat "skoro cíl" od Nepřevázky po Bakov a to napojit na stávající 070 s tím, že na "R10" Vysočany - Nepřevázka si holt počkáme (a soustředit se případně na sudetskou část trasy).

Jinak když je ta myš Lenka na to, co píšeš, tak super, tak jakpak nám vyšla...?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 20:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak dovol mi připomenout, že původní diskuse byla o možnostech stávajících tratí, byť se pak samozřejmě přešlo k tomu, že "se to dá i nezmařit následně".
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9724
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 22:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:
protože by pražáci mnohem víc jezdili třeba na otočku lyžovat na Ještěd, Javorník a do Jizerek a to i kdyby vlak jel hodinu a půl z hl.n.
Pražáci jezdí už dneska. Jen ne vlakem, ale po R10. A aby měla nějaká novostavba smysl (a ekonomickou efektivitu), tak by musel být cestovní doba kratší jak dnes po té R10 a to jde opravdu dost obtížně (resp. za enormní náklady).
HK-Praha taky jezdí narvané rychlíky
No narvané rychlíky si tedy představuji jinak. Mluvíme-li tedy o rychlících v úseku Poděbrady - HK (tj. nezaměňovat s absentující rychlou příměstskou dopravou Praha - Poděbrady).

T.Z., 2044:
Nějak mi v tom chybí časy na křižování. A jako nejúžasnější spatřuji myšlenku, že kvůli dílčímu zrychlení relace Praha - Liberec (kde ale si i po všech těch vyrblích beztak neškrtnu) rozvrátím všechny místní vazby, na nichž dneska ty spoje stojí. Opravdu geniální.[crazy][smrt]
TZ, 2047:
Jistým smyslem by bylo regionální spojení Lysé, Čelákovic a Milovic s Boleslaví, dosažené čistým prodloužením stávajících Os Praha - Milovice do Boleslavi (byť třeba z Milovic již zrychleně). Zda je toto odůvodnění spojky dostatečné, to by bylo jistě k diskusi
Myslím, že pohled na stávající autobusový JŘ v této relaci je více než výmluvný.

Ač to nebývá běžné, zde souhlasím s T.H. (1846 i 1847).

-aa-:
současně jsem pro rychlé řešení příznivcem vzniku tří spojek: Milovice - Čachovice
Nebrat. Dokud nenastane na milovické radnici zmoudření, tak nebrat.
Jinak viz též reakce na TZ (2047).

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 31. října 2014 - 23:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
ad 2044 - viz věta "Jako zásadnější problém vidím jednokolejnost...", která na toto poukazuje. Smyslem toho příspěvku bylo trochu zatřepat s rozšířeným povědomím, že "směr 070" je naprosto beznadějný bez nové tratě, pomocí výpočtu teoretické JD "na zelenou vlnu". Jasně, že bez dalšího to nelze rovnou aplikovat, ale že by se křižováním Nera-MB-Tu něco kór ničilo, to nějak nespatřuju. Kříže vůči Os v Čakovicích by se asi pořád dařily (byť možná za cenu jejich X v Saláticích), no možná u Turnova. Nebo myslíš časové vazby R? To si myslím, že je třeba vnímat tak, že systém (kdekoliv) nemůže být dokonale stabilní do té míry, že by se omezilo jakékoli zrychlování. Třeba zárohák v Turnově by existencí teoretické přímé linky přestal být potřeba. Nicméně já to bral tak, že stávající Tanvaldy by zůstaly cca SQ, a Liberec by byl navíc (a proto by nemusel stavět všechny ty Bakovy apod).

ad 2047 - Popatři prosím v témže příspěvku na následující větu. ;-)
Mathius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 07:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes pojede jedna várka sypáků do Libuně. Cca po osmé z HK. 24 vozejků a v čele 750 235-4 jako Pn 63932.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4001
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 07:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: To co se děje na 071 nemá vůbec nic společného s osobní dopravou Polabí - Mladá Boleslav. Nicméně připouštím, že ony dvě spojky by tu situaci řešily i bez Všejanské spojky.

Nevím zda jsi si nepovšiml, že na řešení spojení Praha - Liberec tak nějak rezignuju, jde mi spíš o záchranu aspoň nějaké Mladé Boleslavi. Ty výsledky efektivity jsou tak bídné, že asi nemá smysl se Libercem dále zabývat. A nějakou vytuněnou Boleslaví také ne. Myšlenka využít do budoucna spojku z VRT do Neratovic je dobrá, ale i dnešními propočty je až v roce 2030 (tzn. reálně v našich podmínkách stěží 2040) a kdo ví zda vůbec, protože efektivitu Lovosic ještě nikdo nepočítal (a já tak nějak ... možná na rozdíl od většiny ostatních ... ani zde nečekám zázraky ... nějak zde vidím určité paralely s Libercem). Zkrátka je potřeba si uvědomit, že trať 070 historicky vede z Mladé Boleslavi do Kladna, nikoli do Prahy a stále to platí.

Super myš Lenka dopadla tragicky, stejně jako všechny ostatní varianty. Nejlíp vyšla varianta přes Neratovice po stávající trati a pak v MB kolem dálnice. Pak je Všejanská spojka a přes Jičínskou, leč tam byly nalezeny zásadní chyby ve výpočtu investičních nákladů, takže ERR se zde nejspíš bude poroučet níže. A pak je varianta podle dálnice (a v MB též kolem dálnice), leč tato varianta byla zase společnou vůlí zadavatele a zpracovatele pomršena na zaústění do Prahy, což jí rozhodně uškodilo. Všechny varianty vedené přes MB údolím Jizery vyšly hůře, než ty v MB kolem dálnice. Nicméně výsledky všech variant jsou tak srovnatelné (a zároveň bídné), že je to jedno. Zkrátka ukazuje se, že celé to spojení je asi ekonomicky neefektivní nesmysl. To je z hlediska hodnocení efektivity. Ještě by stálo za to, podívat se na hodnocení plnění cílů, ale tam studie neodpověděla. To co je tam vydáváno za (částečnou) multikriteriální analýzu nelze nejenže použít, ale ani prezentovat.
Takže zpět - nemám nic proti využití stávající trati ... jen si myslím, že nemá vést přes Byšice[happy] A hlavním důvodem je nedostatečná obsluha Mladé Boleslavi tímto způsobem.

Hroch: Zkrácení cestovní doby oproti dálnici se při započtení kongescí a dob na parkování podařilo dosáhnout. Leč počty cestujících jsou relativně nízké a investiční náklady vysoké.
A pravda HK - Praha narvané rychlíky rozhodně nejezdí. Je fakt, že teď lidí přibývá. Především z Chlumce, protože co začalo jezdit SA po D11, tak mnoho dálkových busů Chlumec opustilo (buď svým zánikem nebo též přetrasováním na D11), a tak se lid odstěhoval na koleje. Počet lidí z HK v rychlících zase sundá překlonání polí paní Havránkové (hlavní nevýhoda stávajícího silničního spojení HK - Praha) a možná tomu pomůže i zdvojkolejnění Pce - HK. Osobně si myslím, že reálně jsou Exy HK - Praha blbost, že je to něco podobného jako snaha o totéž z Liberce. Proto vidím na 231 z Lysé do Prahy tu potřebnou kapacitu pro Boleslav.

Co myslíš tou nutností zmoudření milovické radnice?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10084
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 07:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Libuně bude Vn z Vrbice, HV 0.235 a z HK někdy kolem 8-9h, záleží jak tam je prostor mezi osobkou.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16728
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 10:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750 371
Na sraz k trati 238 tedy dneska nedorazíš?[sad]

šel jsem kolem[wink]
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 11:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní vzácná návštěva v Jičíně, v tuto chvíli již uhánějící do HK. A díky za info.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 13:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-

Takže máme dva oddělené problém, které se pouze náhodou v jedné/dvou z mnoha variant částečně slučují, a sice:
A) Praha - Mladá Boleslav
B) Kolín - Nymburk - Mladá Boleslav
Oba mají pokračování dále (Liberec / Č. Lípa / Tanvald) už společné.

K tomu /B/ bych to viděl tak, že stávající dění (resp. naopak nedění v jižní části) nemá s osobkou primárně nic společného, včetně toho, že pro ni by ty tratě asi vůbec neexistovaly. Nicméně souhrou náhod je to dění na 071 plně v souladu s tím, co by se hodilo i osobce, jen se vynechalo to, co tak úplně nepotřebuje nákladka (mezistaniční úseky - byť i pro ni by zde přínosy byly skrz kapacitu, ale zřejmě ne dost velké). A bohužel se vynechalo i to, co by pomohlo všem, a sice ty dvě boleslavské spojky. Vše lze dodatečně dodělat, někam to zkrátka směřovat dále. Čistě pro tento směr by asi ani Díra nebyla tak moc limitující.
Kolín - Nymburk stačí pro zmíněné účely prostě opravit a pokud náhodou někdy přece jen bude něco víc, tak fajn. Čili směr Polabí bych do diskuse o směru Praha přinejmenším zpočátku vůbec netahal.

Problém A má smůlu, že si zmíněnou studii zřejmě neobjednala státní správa (samospráva), ale nějaké sdružení bezdomovců ve stylu čím levnější, tím líp, a důležitá jsou hlavně výsledná procenta. :-))
Takže více méně chápu zpracovatele, že o své vůli nechtěl tak úplně rozšiřovat varianty.

Nicméně kdyby to byla SP jako bývají jinde, obsahovala by něco jak se obvykle říká "varianta minimální" apod., která bývá obvykle založena na čisté "kumulované údržbě", normálním ZZ a třeba něco málo k tomu. Její efektivita obvykle dobře vychází díky tomu, že se v CBA počítá diferenční tok peněz vůči var. bez projektu, která je ale "min" relativně hodně podobná (to obvyklé "no stejně by se to muselo časem nějak udržovat"). Takže celá otázka zní, zda var. MIN má aspoň nějaké měřitelné přínosy (oproti BP), a pokud ano, tak ty jsou důsledkem velmi malých rozdílových nákladů.
A to je přesně to, co tady v tom posouzení jaksi chybí a co jsem výše naznačil, že by mohlo už leccos umět. Tedy kompletní "normalizace" tratí 030 (která se snad blíží, nezná někdo přesný obsah mezi Tu a LB resp. zejména výsledné rychlosti?) a 070 ve stávající stopě (o které já tvrdím, že je z hlediska toho, co se z ní dá dostat, podstatně lepší než mnoho jiných tzv. "hlavních" tratí, jako třeba původní Praha - Tábor, kde přitom jezdilo i v dálkovce před začátkem výluk lidí spousta). Pak opatření na straně vozidel:
a) Nová (resp. primárně "výkonná") bez klopení - levnější, pomalejší
b) Nová (nebo i "nová" ve srovnání s hydrou, hlavně ale výkonná) s klopením

Až k tomu bodu (a) je to něco, co by stejně dřív nebo později nastat muselo, jinak viz pravobřežka (nebo státy ještě východnější, než ČR). Bod (b) vnáší do věci trochu vyšší provozní náklady (pokud by tedy díky kratším JD nebylo možné ušetřit vozidlo, pokud ano, tak možná ani tohle ne).
No a teprve teď nastávají ty věci, které ekonomiku mohou více srazit, jako třeba dvoukolejné vložky (ale zase v MIN by to byly jen ty "nezbytné" a dost krátké) nebo, pokud by výhled na další kolo = novostavbu byl skutečně dlouhý, třeba i nějaká ta rektifikace mimo stávající těleso (třeba od Byšic do Kropáčovky by, myslím si, přeložkami v rozsahu tak 10% trasy šlo získat opravdu hodně, pohnutím oblouků za Mn. Hradištěm o pár metrů možná taky, stejně jako v těch křoviskách za Kojeticema). U 030 nevím, zda by se podobné místo našlo, asi spíš ne.
Takže nad rámec "BP" by to dalo kolik, 1-2 miliardy? Možná 3? Plus nějaké náklady provozní (vozidla, vlaky navíc), mínus nějaké náklady provozní (infra - ŘP, možná i menší průběžná údržba, úspora počtu vozidel na dnes provozovaných výkonech).
A teď je otázka, jaké jsou ty přínosy. Jestli mi odpoledne zbyde trochu času, zkusím se k nějakým číslům dobrat.

A VRT u Prahy? No já se teď absolutně nechci hádat, jaká je pravděpodobnost, že přijde v roce 2025, 2030, 2040 nebo nikdy. Je to ale nějaká "z nebe spadlá" výhoda pro neratovickou trasu. Něco podobného v případě Milovic má pravděpodobnost asi tak 0%, což, přiznejme si upřímně, není opravdu mnoho. [happy] Milovická trasa navíc nemá tu výhodu ve srovnání s "beztak postupně obnovováním" něčeho, co neexistuje.
A pokud by JD Praha - Boleslav (když teda nechceš řešit Liberec) nebyla Milovicema kratší, než po opravené neratovické trase, a to s ohledem na rozdíl v IN podstatně, tak nechápu, proč to furt vytahovat (pominu-li tedy bydliště některých apod).

- - -

Nebyly by další reakce lepší v Mladoboleslavské diskusi...?
LubanH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 7-2012
Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 19:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S Hurvínkem KŽC ze Šluknovského výběžku do podhůří Jeseníků (uzavírka přihlášek zítra v neděli 2.11.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9728
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 01. listopadu 2014 - 21:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Myslím tím dobu, kdy se nebudou vymýšlet estakády (ohyzdná betonová monstra) nad celými Milovicemi (jako nyní v návrhu nového ÚP).

A také by se mohl nejprve začít někdo zajímat o to, aby autobusové spojení do Boleslavi nestálo za pendrek.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 06:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Tak s estakádami v Milovicích je nerealizovatelnost projektu zaručena[happy]

Pro Škodováky myslím za pendrek to autobusové spojení nestojí. To oni si ohlídají.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 10:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke spojení Prahy s MB a Libercem:

Jak už psal Hroch, velmi důležité je nerozvrátit místní vazby.
Z hlediska infrastuktury by asi dost pomohly spojky u Mladé Boleslavi, zejména město - Debř. Problémem je velmi omezená kapacita stanice MB město. Z dopravního hlediska by to asi bylo ideální místo na taktový uzel (a koneckonců by to i celkem pěkně vycházelo - dosažitelná půlhodina do Všetat i do Turnova), leč technologicky to není dost dobře možné. Škoda, že se to tenkrát takhle zabilo...
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 20:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zítřejší Mn 83450/1 bude solidně napakovanej[jidlo] prozatím cca 10 vozů,pojede se např. do Š.Lhoty,Hořic,do N.Bydžova jedou Res s kolejnicemi,další 3 Res plně ložené betonovými pražcemi prozatím zůstávají v HK,vše se připravuje na výluku v N.Bydžově,kterou provede fa SGJW HK.
V HK dnes spatřeny staronové vozy Ealos pronajaté ČDC firmou TSS Cargo Ostrava[jidlo]
V Butovsi prozatím světelná návěstidla [nene]
chlupac
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.67.245
Odesláno Neděle, 02. listopadu 2014 - 20:33:52    Odkaz na tento příspěvek  

...a dnešní úplně obyčejné křižování os5511/5512 v Ostroměři...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 08:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je jedna věc, co by pro spojení Liberce se "světem" udělat šla. Bus terminál v Libni, kam by se protáhly busy z Liberce i Jablonce (a třeba i jiným měst končící na ČM). Výhody jsou snad evidentní:
Eliminace použití MHD v Praze (značná časová i finanční úspora). Rychlost - napojení ať už na esko, tak třeba na vlaky na Moravu a vlastně i do pouhých Pardubic to máme cca 1h15m do Libně + 1h do Pardubic = 2h15min Liberec - Pardubice. Do Brna pod 4h. Takový Jančura by určitě s radostí navázal liberecké SA na svoje Regiojety.

Šel bych ještě dál a busy ze severu poslal po horní spojce a přes Klíčov na Vysočanskou (zastávka) a do Libně (konečná). Vzniklo by tak napojení busů na víc linek S + metro B, oproti ČM. Jde jen o to vyřešit místo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 09:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den.Díval jsem se do nového ročního plánu výluk a je tam psáno několik dní výluk na Křinec a Oboru (náhrada návěstidel + SZZ).Znamená to,že kromě nahrazení návěstidel bude i nové ZZ a Obora ovládána dákově?O víkendu jsem tam zrovna na kole byl a v čase se vrátil o dobrých 50 let zpět.Na jedné straně je mi to líto,na druhé chápu,že se pokrok nedá zastavit.Jinak mě překvapilo,že v mnoha úsecích je nově bezstyková kolej...Což je samozřejmě dobře.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8633
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 10:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

netusim kde by se dal u libne udelat byt malej antabusak tak aby to nebylo kilak pesky. Nejblizsi misto je asi u metru na Ceskomoravsky...

Mimoto zejmena v ranni spicce by bylo riziko zpozdeni, tudiz na spolehlivej prestup krom casu na prestup pridejte +15. Takze se realne dostanete na lbc-pce nekam na 2:30-2:45.

Vejde se vubec busstodola do podjezdu v Jandove aby to slo pres Klicov? Nebo ste myslel dolu z Klicova do Hloupetina?
martinnes.l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 10:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se,beru zpět.Já omylem stáhl rok 2014.ROk 2015 tam ještě není.Každopádně tedy mechaniky v Křinci a Oboře ještě letos zůstanou.Ještě jednou promiňte za zmatky!
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 12:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Vlček: Jo ten Klíčov je asi zbytečný, po Kolbence by to šlo, na odbočce doprava není semafor. V Libni udělat jen zastávku a busy zastavovat někde jinde. Mohlo by se kus ubrat z přednádraží (nebo i z toho bezdáckého parku) a udělat tam zastavení pro nabírání/vysazování cestujících. Furt je to nejřešitelnější. Taky můžete udělat na zelené louce autobusák v Běchovicích, pokud tam zastavíte dálkovku [biggrin]
VáclavK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 13:44:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Než v té Libni jen udělat zastávku pro nástup/výstup/přestup to už by se možná mohlo vyplatit zbourat těch pár domů po pravé straně v ulici U Harfy a tam postavit ten busterminál, který by byl nadchodem nad ulicí K Žižkovu spojen s odbavovací budovou nádraží PH Libeň. V tomto prostoru by byly jen nástupiště a zastávky pro výstup, zatímco odstavné parkoviště by mohlo být cca o 50 m dál místo té "zeleně" pod náspem tratě. Ale oboje je nereálné, vím... Už jenom tím, že by bylo třeba řešit komplikovaně vjezd do tohoto terminálu.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 14:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VáclavK: Přitom mnohem levnější a snadno řešitelné než jakákoli železniční přeložka. Sice se v Praze snaží, ale furt je ta železnice jakoby stranou MHD, jakoby ji nikdo nechtěl považovat za plnohodnotnou součást pohybu ve městě. O některých zastávkách vlaků nevědí ani samotní obyvatelé (třeba Stodůlky nebo Strašnice), na vlaky nic nenavazuje a zrovna propojení regionální vlakové dopravy s dálkovou autobusovou by byl takový krok hodný 21.století.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 14:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eliminace použití MHD v Praze
Jenže všichni nejsou Nechic a necílují v Libni a na Harfě.
(značná časová i finanční úspora)
O jaké časové úspoře u autobusu jedoucího ranní/odpolední/vždypřítomnou kolonou v Klíčovském kopci, Poděbradskou, Českomoravskou vůči metru mluvíte?
2h15min Liberec - Pardubice
... 15 min kufrování po Libni, 15 min čekání na přípoj a jsem na 2:45. Proti 2:00 busem a 3:00 přímým vlakem, no bomba.
by se možná mohlo vyplatit zbourat těch pár domů po pravé straně v ulici U Harfy
"Možná mohlo vyplatit" [happy] Univerzální šotozaklínadlo. Zkuste to sám zainvestovat a pak si to vybrat zpátky na vjezdném, když je to takový kasaštyk, co by se vyplatil.
Nebo si domluvte zastavení v "Nových Běchovicích" a tahat to z R10 přes Xaverov (potkávám tam Regabus na lince Rachiv-Praha [happy] ), tam je to ráno nejprázdnější.

P.S. Přestaňte magořit, 90% cestujících těch busů má v Praze cíl, do metra by 90% z nich lezlo tak jako tak a pořád lepší béčko než S1.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 03. listopadu 2014 - 21:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokonce i velký Sůra mi jednou napsal, že "normální" cesta z Liberce do Ostravy nebo Brna je SA na čerňák a pak vlakem z Prahy. Krom toho studentů co tak jeli už jsem pár poznal, ale jen studentů (a jednoho dědka co psal na vlaky.net), tak asi lidé z Liberce na Moravu jezdí jen autem.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 06:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Zdaleka nejen na Moravu....

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.7.142
Odesláno Úterý, 04. listopadu 2014 - 21:44:35    Odkaz na tento příspěvek  

... 15 min kufrování po Libni, 15 min čekání na přípoj a jsem na 2:45. Proti 2:00 busem a 3:00 přímým vlakem, no bomba.

možná by to stihnul za 2 hoďky, ale to by se nesměl cestou podívat na autobusáky v Turnově, Jičíně, Hořicích, ba i terminál v Hradci by musel minout.
což o to, dopravce by ušetřil za poplatky na vjezdech, myslím, že i na PHM, páč by mu na tu frekvenci stačila maršutka ...
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 08:35:37    Odkaz na tento příspěvek  

Já znám i hodně lidí, co jezdí na Moravu vlakem a do Pardubic právě využívají 030 z důvodů rychlého spojení a pohodlí. Je mezi nimi i mnoho studentů.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 10:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mirek55: Já taky, je to hodně z důvodu cesty po Praze a omezené kapacity busu. Dokonce se najde i dost (i když míň) lidí co jede 030-070-071-231 do Kolína. Stejně tak se najde dost lidí co jezdí právě přes Prahu, ale asi je pravda, že spojení do Libně by si moc nových zákazníků nezískalo.
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 11:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tradiční podzimní výstava v Jičíně
Mašva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.189.6
Odesláno Středa, 05. listopadu 2014 - 19:04:10    Odkaz na tento příspěvek  

Podvečerní dokumentačka z Nového Bydžova.
6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 08:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V České Skalici stojí AWT 753.711+753.731 s druhou várkou ostravského uhlí do Trutnova. Poté dvojče Lv do Pardubic-Rosic. [fotic]

AWT Fotogalerie - Hledáme ochotné fotografy kteří by se chtěli podílet na naší fotogalerii svými fotkami AWT (či ex OKD-D či Viamont) !
Více info buď na našich stránkách nebo na mailu vlamu842@seznam.cz
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 16:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska díky listí má 1790 +28 z Kostelce. Prostě 854+2×Bdtn není do tohohle počasí. Proč aspoň teď přes podzim nejezdí 742 - to se aspoň trochu jede? A v Trutnově pochybuji že GWTR bude čekat.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 18:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V žst. Sadová vozy 0,v žst. Hněvčeves dole dvě ucelenky beček pravděpodobně prázdných na hoře v Čepru jedna ucelenka,vše bez loko[happy]
chlupac
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.67.245
Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2014 - 23:16:30    Odkaz na tento příspěvek  

...reportáž z Nového Bydžova, dnes 19:00. Akce nebyla cílená - jen jsem tak procházel...
I v tomhle čase se ještě na poslední koleji čile pracovalo. Sorry, že nejsou fotky, ale po prvním fotoblesku (nepodařeném) se pracanti začali tvářit fakt dost výhružně [smrt] , takže jsem dalších pokusů v rámci své bezpečnosti raději zanechal [happy]. Vyhýbka na Chlumeckém zhlaví je již vyměněna, pak chtějí pravděpodobně ponechat cca 25m kolejí oblouku a dále je až k Ostroměřskému zhlaví vybraná "vana" pro pokládku nových kolejí.
Mild
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 08. listopadu 2014 - 19:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový most pro pěší v Nové Pace.

6612
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 3-2012

Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 08:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Trutnov střed připravena AWT vyrovnávka od uhlí se stroji 753.711+753.731 směr Hradec-Týniště-Choceň-Ostrava [fotic]

AWT Fotogalerie - Hledáme ochotné fotografy kteří by se chtěli podílet na naší fotogalerii svými fotkami AWT (či ex OKD-D či Viamont) !
Více info buď na našich stránkách nebo na mailu vlamu842@seznam.cz
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 14:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.6612
...foto AWT jsem dal do vedlejší diskuze
chlupac
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.67.245
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 20:20:12    Odkaz na tento příspěvek  

... foceno dnes ...
Mašva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.189.6
Odesláno Neděle, 09. listopadu 2014 - 20:30:13    Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně z Nového Bydžova.
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 12:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

854.022 Velké Svatoňovice 24.3.2011


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 10. listopadu 2014 - 12:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Sadové probíhá nakládka železného šrotu do dvou vozů Eanos,které zde byly přistaveny v sobotu večer[happy]
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 11:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera v tradičním čase 20-21 proběhla obsluha Sadové odvezeny byly Eanosy na vlečku ACHP dovezeny 4 cisterny kocourem ČDC[ok]
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.32.7
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 16:26:46    Odkaz na tento příspěvek  

Objevil se roční plán výluk na rok 2015. Tak např. od 1.4. do 31.7. by měla být výluka Trutnov střed - Teplice n.M. (Revitalizace - rek. mostu v km 5,348, rek. dopravny Adršpach,
rek. Teplického tunelu, odstranění
rychl. propadů a výstavba
přejezdů).
Od 23.6. do 10.8. by měla být výluka Jaroměř - Trutnov střed. (revitalizace - přejezdy, mosty, propustky, žel.
svršek, odlesnění).
Od 18.9. do 11.12. by měla být výluka Hradec Králové - Jaroměř.(revitalizace - přejezdy, mosty, propustky, žel.
svršek- zhlaví Předměřice a
Smiřice. Úprava TV zhlaví
Předměřice a Smiřice).
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 17:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm a rameno 511 tam vůbec není[nene][angry][sad][ko]
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 17:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Af78: Také se divím, že na trati 041 ani 061 se nebude nic konat.

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 18:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně ta 030,032 i ta 047 to bude mazec,hlavně tady bude asi co [fotic][jidlo]
VáclavK.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 18:36:02    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono se to dalo čekat, že SŽDC si nebude chtít komplikovat situaci tím, že zavře ještě 041 a 061, kde budou jezdit odklony po dobu výluk na 030,032,040 a 070. Kdyby byly výluky i na 041 a 061, reálně by hrozilo odříznutí celého Podkrkonoší od ostatní sítě.
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 11. listopadu 2014 - 22:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten plán výluk je nejspíš pouze jen tak orientačně, stačí kouknout na letošní plán a jsou tam výluky, které nebyly, některé se posouvaly a naopak některé vůbec nebyly , tak snad letos