K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 05. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 05. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10574
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Předpokládám, že očekávaný budoucí tlak na to, aby toho jezdilo v osobní dopravě více než dnes nezpochybňuješ.
Tlak nezpochybňuji. Ale nemyslím si, že je kam ten tlak úplně nasměrovat.
(A propo, když jste tu psali o využití čtyřkolejky z hl.n., zaprvně její využitelnost je dána možnostmi nejzatíženějšího úseku; zadruhně nebylo by přeci jen poněkud jednodušší doplnit na ZM obratovou kolej než vymýšlet nějaké přesmyky a podsmyky?[crazy]
... Můžeš mi tuhle úvahu vyvrátit?
To co píšeš by platilo, pokud by ten kolizní proud byl natolik silný, že bych jej neměl kde "shromažďovat". Jinak je to "jen" o rychlosti.
jak to tak sleduju, tak se s ní nezačne dříve než v roce 2025
Můžu vědět, jak jsi došel k tomu letopočtu?
A našel by se nějaký věštec toho, jak na to zareaguje linkové vedení tramvají?
To jsi ve špatném vlákně.

Plešoun:
Dnes ráno po 7.hodině se premiérově projel ešus z Vršovic ranžírem po 5.SK, přes zádržnou brzdu a dál Záběhlice, Hostivař, Uhříněves
[ok]

Bobik:
Petr Šída - takovejhle plánů jsem už viděl.
Tak územní plán také neříká nic o tom (není jeho účelem říkat něco o tom), co se bude nebo nebude stavět. Pouze stanovuje využitelnost území k různým záměrům.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 22:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Samotné stanice metra Háje je rezerva pro zkapacitnění obratiště. Ale vyžadovalo by to aby přímo u stanice byly jen výstupní zastávky. Nástupní jen pro linky pokračujicí směr Modrá škola. Nástupní zastávky pak vybudovat za světelnou křižovatkou ve směru na Petrovice. Místa tam je dost a příchod přes most také. A pak by stačilo zřídit za kruhovým obhjezdem parkoviště pro obracejicí se atobusy v prostoru mezi parkovištěm a světelnou křižovatkou.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6730
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 22:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Vám přemýšlím nad tím budoucím taktem pražského S-Bahnu na normální infrastruktuře 7,5 minuty.

Proč vlastně máme 2x křížit tranzitní koridor (Libeň, Hostivař), když v lichém směru můžeme naprosto v poklidu jezdit po trase Holešovice - Hln - Vršovice - Hostivař - Uhři?

Do 7,5 minut se v pohodě vejdeme, stoupání je stejné, byť nepřetržitě delší a na hlaváku ať se s tím srovnají.

Jaké jsou Vaše názory?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10434
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 00:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: když jsem slyšel, jak jsou "ježci" tiší, tak jejich ucelenka fpoho...

OC: Oni ty ešusy i R od Nuslí na návěst něco a výstraha nemusí vést v patrnosti, že mohou skončit ve šturcu?
Ešus od Nuslí má i při vedení v patrnosti tu výhodu, že má šanci se dozvědět o nejetí do šturcu mnohem dřív.

Chlapci od PC, vlezte si na ty mašiny a oprosťte se od vašich teoretických pouček. Třeba vám to dojde...Pokud nebude to indikované T, měli by strojvedoucí na výstrahu jezdit takto.
Chlapec od toho PC, na kterém se vyrábí mapy tratě, nechal přesně z tohoto důvodu přidat do zhlaví další MIBy, podle kterých se to jetí/nejetí včas rozezná (na skoro 600 metrů, což pro tu šedesátku stačí až až). Případná variantní cesta na šestou přes malešickou kolej bude holt předposraná.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6731
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 01:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej: PŠ: když jsem slyšel, jak jsou "ježci" tiší, tak jejich ucelenka fpoho...

Doporučuji všem k poslechu. Toto se fakt povedlo.

Blbé je, že všeobecně je známo, že nákladní vozy dělají kravál.

Asi našeho hlavního šotouše nechám natáčet vlaky u naší kanceláře, abychom mohli porovnat kravál Žabáku, Ešusu, R ČB, Pn do ČB a NEx do Uhři.

Já to dost často sleduji, naprosto přesně v soupravě poznám sluchem polohu "ježků" [biggrin]

Ešus od Nuslí má i při vedení v patrnosti tu výhodu, že má šanci se dozvědět o nejetí do šturcu mnohem dřív.

Ano, přesně tak. Navíc je podstatně složitější jet z lichých někam do sudých. To se uklikává špatně, pokud ROPID nezaškodí.

Chlapec od toho PC, na kterém se vyrábí mapy tratě, nechal přesně z tohoto důvodu přidat do zhlaví další MIBy, podle kterých se to jetí/nejetí včas rozezná (na skoro 600 metrů, což pro tu šedesátku stačí až až). Případná variantní cesta na šestou přes malešickou kolej bude holt předposraná.


Oldcerry nešil. Projektanti v případě Hostivaře (na rozdíl od Olbramovic) udělali maximum proto, jak přežít do ETCS.

Je to samozřejmě bezpečnostní riziko, ale ETCS nás čeká rychleji, než v našich "nejvlhčích" snech jsme vůbec čekávali.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5065
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 04:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ:
Nejjednodušší řešení jsou často ta nejlepší. [ok]

Ta infrastruktura není "normální", ale S-bahnová a ve výhledu na ni patří S-bahn po 7,5 minutách a vy. Ten kdo je tam navíc je dálkovka a postavit si své koleje od Vršovic minimálně po Strančice má ona. Takže pokud uvažuju správně, tak to bude ona, kdo pojede v úseku Hostivař - Uhříněves rovnoběžně s osobáky, což si myslím, že není žádná tragédie.

Myslíte, že to utáhne napájení?

Hroch:
Přesmyky a podsmyky uvažují dálkovku na trati + těch 7,5 minut do Uhří. Viz diskuzi výše ohledně Měcholup a Uhříněvsi. V momentě, kdy tam dálkovka nebude, tak se asi dá žít bez něj. Čili o přesmyk lze "ponížit" náklady na VRT po Strančice.

... že bych jej neměl kde "shromažďovat"
Tak on toho PŠ vozí málo. [happy]

Letopočet je dle teorie, že průšvih nestačí předvídat, ale je třeba ho v plné síle vyrobit a pak se teprve všichni začnou divit, co se stalo. A když se z toho divení proberou, tak se začne něco dít.

A propo, když jste tu psali o využití čtyřkolejky z hl.n., zaprvně její využitelnost je dána možnostmi nejzatíženějšího úseku
A tím předpokládám myslíš hlavní nádraží:
Tak já předpokládám, že až z Vysočan do Lysé nebude tankodrom a najdou se peníze na to zavést ve špičkách i ten poslední vlak do úplné patnáctiminuty, tak si buď dopravce neb ROPID všimnou, že nejsnazší způsob, jak pro tu linku "koupit" chybějící vozidla je systematicky propojit S2 a S9, což šetří přesně ty dva potřebné ešusy (Ohledně stability spojené linky uvažuju, že i v momentě, kdy bude Libická spojka a rychlíky budou mít Nymburk na čistých 00, zůstane její poloha mezi Prahou a Nymburkem stávající ===> mezi osobákem a rychlíkem se Nymburkem protáhne NEx.) Tím, že zároveň uvažuju, že bych tam tahal osobáky z 070, tak můžeš hlavák prakticky zamknout do rovna, resp. vhodně do křiva tak, abys na tom ostrově vprostřed otáčel hradecké rychlíky mající řídící vůz. Pak už si zásah do postavených cest vyžádají jen EC/Ex do Ústí a jejich trasy se budou konstruovat podle toho, aby se trefily na Balabenku nějak rozumně, tj. třeba i za cenu toho, že budou do ÚnL o 2-3 minuty pomalejší než by se ideálně dalo. Pak nám zůstaly jen rychlíky do Kralup, což bude obdobný případ. A jelikož se třeba jednou vysoutěží (pravda už roky to moc nevypadá), tak i tyto budou moci být s řídícím vozem a točit tam podobně jako ty Hradce. A málem jsem zapomněl na rychlíky z Tanvaldu, které by snad mohly jezdit křížem už ve Vršovicích.

Asi by se hodilo udělat něco s 070 od Vysočan do Všetat. Zdvojkolejnit od Zlonína do Neratovic a z Čakovic do Měšic. V druhém případě snad těleso na dvě koleje je a v prvním případě to bude stejně třeba pokud se postaví z ústecké VRTky odbočka do Neratovic.

A zbylé dva vlaky do 8x 7,5 minuty pojedou z Hln otočit do Vysočan.

Chápu, že je to velmi odvážný a dost netradiční pohled, ale za vhodné míry přirážek k jízdním dobám by to mohlo fungovat.

Jaké jsou názory na tento koncept?

---
Tímto bychom se zároveň dostali do stavu, že bychom měli dvě větve příměstské formované ve stavu, jako kdybychom NS2 měli mít za 2-3 roky. [happy] A když už jsme u toho: Chápete někdo, proč se u NS2 uvažuje propojení Sluncová - Smíchov a Negrelák - Eden a není to naopak, tj. Sluncová - Eden a Negrelák - Smíchov? Pak by linie Sluncová - Smíchov nekopírovala metro B a nabídla by spojení ve směrech z hlediska metra netradičních.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 07:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A našel by se nějaký věštec toho, jak na to zareaguje linkové vedení tramvají? Tedy zda může nastat situace, že na souběhu tramvaje a autobusů od ZM po Hostivař dojde ke změně poměru těchto prostředků?

To je otázka, co a jak bude s "posvátnou krávou" metrolinkou 22. Jedna varianta je ukončit její půlku na ZM, jiná varianta je ukončit tam 26 (a v noci asi i 51). Ale všecko je to děsný hádání z lógru a co platí dnes, nemusí platit zítra.
Jinak na Ropidu se obměnilo vedení (částečně) a připravuje na příští rok nový (normální) linkový vedení. Tak uvidíme. Všecko je to moc ve hvězdách, další neznámá je, nakolik se chytne vlaková zastávka ZM, bo to vypadá, že proti Hostivaři či Strašnicím bude mnohem uživatelsky přítulnější na přestup na nějakou MHD. Od toho se taky může odvíjet co kam.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 07:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haldir: Nestálo by za úvahu prodloužit trasu C do Uhříměvse k nádraží?
Tak pokud bych popustil uzdu své fantazie, tak asi nejlepší řešení by byla výstavba nové tratě, která by z Říčan vedla někam do Kolína. Pro osobní dopravu by měla význam v tom, že by obsloužila Mukařovsko, Kostelecko a další místa, kde bují novostavby, Metransu by z Uhříněvse umožnila jezdit na východ bez nutnosti průjezdu Prahou. Pak by možná byla obhajitelná i větev Uhříněves - Háje, kam by část vlaků jezdila místo na hlavní nádraží. Ale jak říkám, jen fantazie, nevím nic o sklonových poměrech (mám chatu u Mukařova, takže okolí trochu znám) ani možném trasování.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5663
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral:Oldcerry nešil. Ale kuš, jen jsem chtěl připomenout, že se to netýká jen nákladní dopravy. Projektanti v případě Hostivaře (na rozdíl od Olbramovic) udělali maximum proto, Asi ano, ale obecně to strojvedoucím moc nepomohlo. jak přežít do ETCS. No já těch 15 let přežiji určitě, čekání na Godota?
ale ETCS nás čeká rychleji, než v našich "nejvlhčích" snech jsme vůbec čekávali. Tak to jsem zvědav, už to vyloženě vidím, jak se to cpe na 742,122,123,363. No jestli to bude akce jako přeladení Simplex, tak nás ochraňujte všichni svatí...
Ano, přesně tak. Navíc je podstatně složitější jet z lichých někam do sudých. To se uklikává špatně, pokud ROPID nezaškodí. A co když se neuklikne a staví to tam záměrně, he...
Hajnej: chlapče [rofl], R mají smolíka, nákladka taky. Jak se ten ešus dozví, že nejede na kozu? Z návěstidla ne, z AVV? Jak?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7250
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ "Nejvlhčí sny o ETCS"
No to máš teda dobrý [biggrin]

Ono by bylo asi záhodno to mít napřed pořádně vyzkoušené v tuzemských podmínkách, jinak hrozí qalitní průser.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 12:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka_j: Právě ty sklonové poměry jsou tam dost naprd. Musel byste s tratí asi o 160 metrů výs, než jsou Tuklaty, a pak zase dolů, což by nákladku určitě nepotěšilo
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 14:15:36    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle jsou zrovna trasy metra, kde by se větší část dala tahnout povrchově, ale "nikdy se to tak (u nás) nedělalo". A na tu Ruzyň by to byly taky tři, včetně Dlouhý míle.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 17:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař: Os 9132 odjel v 17.03 po 2. kolejí od 2. nástupiště

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 18:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař: 2.nástupiště v provozu

2.prosince v 16.50 hod. byl zahájen provoz kolejí č.2 a 6 a současně se pro cestující otevřelo i nové nástupiště č.2. Tím je provoz z Benešova do Prahy hl.n. veden přes žst. Hostivař po dokončené dvoukolejné trati. Na nástupišti jsou koleje značeny zatím provizorně, číslování ve směru od odbavovací budovy koleje č.3 a 5. Zprovoznění informačního systému a kusé koleje č.4 plánujeme na 17.12.

http://hostivar.eu/index.php/aktualni/41-2-nastupiste-v-provozu

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 20:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na Hlaváku již zmizelo lešení od východního čela jižní haly, etapa je zdá se zdárně u konce
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10576
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 20:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Tak on toho PŠ vozí málo.
On i terminál má nějakou svojí kapacitu. (A rovněž tak kolejiště v Uhříněvsi, ale na druhou stranu i v Hostivaři a event. po úpravách třeba i v Malešicích.)
Letopočet je dle teorie, že průšvih nestačí předvídat, ale je třeba ho v plné síle vyrobit a pak se teprve všichni začnou divit, co se stalo.
Na tu událost roku 2025 jsem zvědav.[happy]
A tím předpokládám myslíš hlavní nádraží
Myslel jsem hl.n. - Vršovice, ale samozřejmě i hlavní má svůj strop.

Jinak pro nadšence třeba tento odkaz, str. 5.

Kasme:
zahájen provoz kolejí č.2 a 6
Reálně pouze po 2., 6. má (minimálně) do pátka vyloučeno pražské zhlaví.
Jinak celá Hostivař poslední dobou tragédie.[ko]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10436
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 20:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Hajnej: chlapče [rofl], R mají smolíka, nákladka taky.
Ptal ses na osobku od Nuslí, tak Ti odpovídám, jak je to s vlaky od Nuslí.

Jak se ten ešus dozví, že nejede na kozu? Z návěstidla ne, z AVV? Jak?
Formulace "jak se ešus dozví" je nesmyslná - buď se něco dozví fíra, nebo se něco dozví AVV.
Za AVV jsem Ti už odpověděl: do projektu se přidaly MIBy ve zhlaví. Z nich AVV pozná, jestli zůstalo na "vršovických" kolejích, odkud se už do šturcu dostat nedá (15ab je jen poloangličan), a v poklidu se chystá na zastavení u dlouhých peronů, a nebo jestli se ocitlo až na "malešické" koleji, kdy naopak jízdu do šturcu začne předpokládat (a úměrně tomu brzdit) až do doby, než se u odjezdových návěstidel dozví, že se nakonec dostalo jinam (nebo se to nedozví a zastaví ještě dřív).
Jak se to dozví fíra Ešusu, kterej na AVV nejezdí, už není můj problém, ale jeho.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6732
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 21:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pro nadšence třeba tento odkaz, str. 5.

No jo. Tak si říkám, jestli jim při projednávání někdo vůbec ukázal železniční mapu a pak jestli měl třeba nahraný normální vlak vedený loko bez EDB a pak speciálně natočení Metransí vlak s ježky plně brzděný EDB (ale to by se muselo extra povolit, je tam zakázaná rekuperace).

Ty vlaky jsou dnes podstatně tišší, ale lidi si pamatují na kravál ze svého mládí.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15539
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 21:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_j: navrhována je v současnosti pouze lehčí osobní železnice do Kostelce, odbočující z hlavní trati v Kolovratech a vedoucí severně od Říčan a Mukařova skrze ty rostoucí obytné čtvrti. Ovšem, nezbývá než doufat, že pro její trasu zůstane nějaké volné místo. Stačí, jak se tam už teď bouří proti severnímu obchvatu Říčan.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5066
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 22:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Na tu událost roku 2025 jsem zvědav.[happy]
Tak se podívej na to jak vypadá Praha - Kolín dneska. A nemusíš čekat deset let. [happy]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
KarloszK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.108.103.216
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 22:37:10    Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: díky za info.
konečně relevantní informace po dlouhých stránkách plných plků
Pac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 23:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: „Rádi bychom se stavbou začali příští rok na jaře se zahájením stavební sezony,“ řekl deníku E15 generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

V Ročním plánu výluk jsou výluky mezi Záběhlicemi a Vršovicemi naplánovány až od 17.7. Začne se tedy dříve oproti plánu?
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.238.167
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 23:16:08    Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší článek v Metru: Zase se odkládá. Viadukt stále čeká. Oprava Negrelliho viaduktu...se o rok odkládá.( na 2017)
Dále mě překvapila tahle pasáž: ...zpoždění by nemělo mít vliv na modernizaci další části železniční trati spojující Prahu a Kladno. "Rekonstrukce začíná z druhé strany, od Kladna," dodává Illiaš. (mluvčí SŽDC)
To jako že by se něco doopravdy začalo stavět?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 23:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Pac: Podpis smlouvy při dobrém průběhu bych tipoval v červnu, něco času je potřeba na přípravu staveniště, takže termín mi přijde v pořádku.
@mot: Tím asi myslí Kladno, které by se mělo dělat samostatně.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 00:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař 2.12. (hodinku před otevřením 2.nást.)





Světla už svítí pravidelně, rozsvítili v 16hod, ještě vzpomínám na vyhlížení na které straně je nástupiště a pak tmu.
Hroch: z jakého úhlu pohledu tragédie?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 00:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě Hostivař

foto: http://kasme.rajce.net/ho-151202

video prvního vlaku a průjezd prvního rychlíku u 2. nástupiště: https://www.youtube.com/watch?v=oIzNz43nmlg

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 07:34:06    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šimral: "Ty vlaky jsou dnes podstatně tišší, ale lidi si pamatují na kravál ze svého mládí."
Dovolil bych toto tvrzení poopravit -
"Ty vlaky jsou dnes VĚTŠINOU podstatně tišší, ale lidi si pamatují na kravál ze svého mládí." K té opravě mě vede zkušenost z častých kolojízd ulicí Zdeňka Lhoty v Černošicích, kdy mám několikrát temeno kolejnice v úrovni ucha ve vzdálenosti jednotek metrů. Rozdíl mezi nejstaršími a nejnovějšími ešusy bych "uchometricky" odhadl na 4-5 dB, nákladní vlak s prázdnými vozy další 3 dB navrch,
Hluk hnacích vozidel si netroufám posuzovat, jeho spektrální rozložení je velmi proměnlivé. Od "ječící" 854 na Švejkovi po bublající dvojče 742 "soukromého dopravce".
Shrnuto - těm lidem se nedivte. Sám to mám zažité z doby před cca 55 lety, kdy se do depa Vršovice dostaly Sergeje bez tlumiče. Bydlel jsem s rodiči na 50.0700328N, 14.4641369E, což je nějakých 500m vzdušnou čarou a opravdu se třáslo nádobí v kredeneci. To se dneska nestane, ale přetahům prázdných WAPek (pravidelným nebo občasným) nic nezabrání.
Dneska slyším při vhodné meteorologické situaci vlaky na Mokropeském mostě s tím, že bydlím o 1,5 km od něj a o 90 metrů výš. Nestěžuji si, jen konstatuju, že hluková zátěž není sranda. Nejen od vlaku, provoz na II/115 mi dává naopak velmi zabrat. Ale to je jiná vesnice[biggrin]
Kreativec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2015

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamessn: Dovolím si spekulovat, že mohl mít Hroch na mysli zpoždění, která v Hostivaři či před ní nabíraly vlaky, i když se s ničím nekřižovaly. Potažmo celou organizaci provozu během tohoto stavebního postupu.

Byly vyměněny vadné pražce v 2. TK směr Záběhlice? Posledně se mi zdálo, že už tam ty prasklé nejsou a místo nich tam dali zánovní dřevěné, ale při pozorování z vlaku si nikdy nejsem jist.

Tolik ve stručnosti.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5664
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Kuju, rozum.
Takže stručně řečeno, vlaky od severu (Malešky a Nusle) na návěst 60 a méně s výstrahou, musí předpokládat, že jede na kozu. Tj v rozpoznatelném postavení výhybky 15ab jízda tak max +/- 40 ve výběhu. (Pouze s AVV případně poznají, že na kozu nejedou, dříve.) Dá se to tak říci? Souhlas?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 09:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: já měl za to, že od Nuslí se na 15ab nedá odbočit do kusé, protože tam chybí příslušné železo. Nebo jak je to myšleno?

http://www.facebook.com/NadraziBrno
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 12:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kreativec: asi už je mi to jasnější.

Racek: Na 15ab se nedá odbočit do kusé (4.SK) jen od Malešic do 6.SK, ale od Nuslí se dá odbočit na výhybkách na snímcích 4. a 5. do malešické koleje a zbytek cesty na 5.,6.snímku
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4216
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 14:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem byl dnes v Hosti a něco málo nafotil.
V Praze-Hostivaři skončila další etapa přestavby železniční stanice

www.koridory.cz
zdenek_p.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 15:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F. dovolil, takže pro ty co nemají k dokumentaci nové Hostivaře přístup, vkládám schéma definitivního stavu zabezpečovacího zařízení (aktivace proběhne někdy v příštím roce, datum zatím neznám). Zdeněk
application/pdfZabezpecovacke schema nove Hostivare
010101_A_0201_sitsch_Hostivar.pdf (284.5 k)
K._A._F.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 16:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ 6732
Jasně, mapu ŽUP v prezentaci ke stavbě libeňského přesmyku máme a komentář k ní slyšeli.
Praze 9 na přesmyku vadí hlavně:
- že přes ně vede tranzitní železniční doprava, když oni se cítí být součástí širšího centra Prahy,
- že je v Libni ranžír a přesmyk vede "do něj" (nevěří tomu, že je hlavně kvůli KD),
- že bude přemostění u Hořejšího rybníka vysoké a zdaleka viditelné,
- že po dobu stavby budou uzavřené nebo omezené cyklotrasy,
- hluk (tiché "ježky" potvrzuji a při projednávání to jako argument používám; zda je hlavní hlukovým problémem ten ranžír).
Přitom ještě v roce 2006 MČ P9 s přesmykem souhlasila a v roce 2012 na přesmyk prošla bez problémů změna územního plánu.

PŠ 6730
Pro cesty přes hlavní nádraží by se kapacitní hrdlo Libeň jenom nahradilo kapacitním hrdlem Balabenka. Plus hluk Příběnická - tudy cesta nevede.

TZ 2216
Přesmyk v Libni má mít směrodatný sklon 12,5 promile, tj. v obloucích podle poloměru méně.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10438
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 17:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: Takže stručně řečeno, vlaky od severu (Malešky a Nusle) na návěst 60 a méně s výstrahou, musí předpokládat, že jede na kozu.
Takto řečeno dejme tomu pro fíru.
AVV si naproti tomu na rychlosti nehraje vůbec, pro něj je jedinou věrohodnou indicií přečtení MIBu v 1. nebo 2. koleji ve zhlaví.
Pokud ale zjistí, že je na malešické, čeká jízdu do šturcu tak dlouho, než si čuchne něco jiného z druhého sledu MIBů u odjezdových návěstidel (no a pokud nepřečte nic, tak začne hned brzdit).
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10439
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 17:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF: když oni se cítí být součástí širšího centra Prahy
V tom případě bych jim obratem zavedl režim ochranného pásma MPR, což jim z jakékoliv opravy baráku udělá neskutečnou pakárnu...

(když jsem s tímto jejich cítěním seznámil drahou polovičku, tak jí málem vypadly oči)
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5665
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Tak to jsem rád, že moje zhodnocení sedí.Takto řečeno dejme tomu pro fíru. To je to nejpodstatnější.

Tak si to všichni konstruktéři, projektanti, stavitelé atd...vytesejte do paměti. Vaše obrovské plány, konstrukce jsou sice hezké, jenže pro fíru ve výsledku znamenají značné omezení. Pokud nebude "T" na návěstidle jsou ty rychlé vexle celkem zbytečné. Jinak, než takto, vlaky jezdit nebudou (neměli by). A že ve dne, bude věčně od Malešek se jezdit na výstrahu, ať už na předvěsti či na vjezdu, je faktem. Zvláště pak, když se to zaplevelí 7,5 min taktem. A pokud se Magorlinkou po hodině? (půlhodině?) zaplevelí Libeň-Hostík, tak to bude skoro neprůstřelné.. I když ty plácajdy v Hostíku, či Uhři jsou dobří a umí lecos, realita je neúprosná. Takže asi tak...
A to už nemluvím o Mirel, který bude fíru otravovat. Klidně se na nějakou 50 vykašle. Proč by mačkal, když pojede 40, mačkat a poslouchat ječení nemusí. No a na červený kód, ke stůj, od vjezdu pojede 2 km - max 40km/h.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OC: a až u vexle a15b pozná, že to nestojí omylem (ukliknutím se myší) do šturcu. [wink]
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 20:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V době bezdrátové komunikace by možná i stačilo, kdyby výpravčí pomocí TRSky v případě vjezdu "40" a "50" informoval fíru o koleji, na kterou ho bere. Je to nahrávané, fíra by mu i snad měl věřit a vjížděl by klidněji. Těch nákladů za šichtu zas není tolik, aby to zabralo moc času.
Komunikaci bych viděl ke zlepšení i v případech, kdy vjíždí krabice od Malešic a mají po vjezdu osobáku pokračovat dál. Kdyby fíra věděl, že když pojede pomaleji, nemusel by dnes dopoledne v Hosti na necelé dvě minuty zastavit a následně ten kaloun s postrkem znovu rozjíždět proti kopci.
Takto to fungovalo blahé paměti i v Senohrábích, kdy nejmenovaná slečna výpravčí nákladu od Bene častokrát volala aby ubral a nemusel tudíž zastavit u vjezdu a do kopce se rozjíždět. Fírové jistě vědí, jak to v tom lese klouže.

www.koridory.cz
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4218
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 20:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K předchozímu ještě dodám jednu historku, když už jsem zmínil senohrabskou slečnu:
při stavbě koryta v Seno potřebovala u křižujících osobáků vědět, jak je který dlouhý. Když jsem jí slyšel, jak TRSkou položila fírovi dotaz "jste jednoduchej?" šel jsem do kolen. A ona nevěděla, proč brečim smíchy.

www.koridory.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7285
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 20:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun : Jo, v Čerčanech se to náramně osvědčilo.
Jeden fíra mrtvej, druhýho vystřihovali z esa, zranění ve vlaku, fíra stejně trestně plně zodpovědný, výpravčí odpovědnost za ten výrok nula.

Nekomplikujte to a nechtějte to po fírech.

"jste jednoduchej?" [biggrin]

Neřekla pak větu Mozartovu : Mí fírové mi rozumějí.
?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10577
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 20:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kreativec:
Hroch na mysli zpoždění, která v Hostivaři či před ní nabíraly vlaky, i když se s ničím nekřižovaly. Potažmo celou organizaci provozu během tohoto stavebního postupu
[nene]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 06:26:00    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by mi někdo znalý osvětlit jak se 450 sekundový takt projeví v jízdním řádu pro veřejnost? Sice chápu ušlechtilou snahu mít 8 vlaků za hodinu, ale obávám se matoucích údajů v "kaštanském" JŘ.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 07:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jde vymyslet nějak jinak než na minuty dolů?

Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 08:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že se projeví stejně, jako u autobusů, které jezdí co 7,5 minuty. Tj. v JŘ budou odjezdy např. 05, 12, 20, 27, 35.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12350
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 08:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: A v čem je problém? Už dneska se grafikon kreslí na půlminuty a JŘ pro veřejnost se zaokrouhlí. Už vůbec nerozumím tomu, v čem by měl být matoucí. Odjezdy budou jasně dané.
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 08:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukal jsem v posledním reportu z Hostivaře od Plešouna - co je to za typ (výrobce) informačních tabulí na druhém perónu? Nezdá se to jako klasický Elektročas, takže to dáva naději, že by HIS zde zůstal?

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baresm: tak výrobce netuším, zas tak jsem to nezkoumal. Ale HIS nezůstane na 100% - na celé trati musí být jednotný systém

www.koridory.cz
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:19:39    Odkaz na tento příspěvek  

Plešoun: v levém dolním rohu je patrně logo výrobce. Možná bude něco i na zadní straně.
Plešoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4222
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v levém dolním rohu se leskne šroub. Na dalších fotkách jsem našel z boku jakýsi nápis, ale je to tak dak daleko že ani při velkém zvětšení to nerozluštím.
On to někdo bude vědět

www.koridory.cz
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdo to ví... a všichni si to můžou na fotkách najít [happy] Ale kdo by se v tom množství prohraboval [andel]



http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-151128/#PB283315.jpg
http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-151128/#PB283316.jpg

stále si nemohu zvyknout na označení hlavní části 2. nástupiště 2A [sad]

Hroch: poslední dobou se obecně na stavbách moc nedaří a ani Hostivař není vyjímkou [sad]

Racek: ale samozřejmě až v definitivní konfiguraci zhlaví

Kreativec - pražce: ty dřevěné tam jsou už dlouho, proběhla výměna kolejnic http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-151114/#PB141868.jpg a další
a pak pár pražců co se válelo vedle trati zmizelo a prasklé zůstaly. Posledně už jsem tam nefotil, ale pokud si vzpomínám vyměněny nejsou... Těch pár let už to vydrží [happy]

Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Fotky RoPL * Hostivař * web Hostivař.EU * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Baresm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 11:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kasme: Díky moc a je po záhadě. Mě zmátla hlavně tato fotka z 2B od Plešouna (http://www.koridory.cz/archives/34948/#gallery/34950/8613).

Nejen 2A a 2B, ale i tohle je (dez)informační lahůdka - http://kasme.rajce.idnes.cz/ho-151128/#PB283328.jpg , místo toho, aby se na ty tabule napsalo číslo koleje.. [angry]

Máte ve svém počítači zajímavá hlášení, fotky a videa pragotronů nebo nějaké zajímavé dokumenty?
Podělte se o ně s ostatními - hlaseni.webnode.cz
Nově i na Facebooku -FB: Informační systémy na železnici
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 01:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdá se, že už jezdí nákladní vlaky i přes nově otevřenou sudou část nádraží, z Uhříněvsi do Hostivaře sviští, opačně skřípou na výhybkách (z 10.,12.SK).
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15540
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 11:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To označování je hloupé, vůbec nezapadá do žádného stávajícího ani budoucího konceptu. Do budoucna pro celou síť SŽDC je navržen jiný jednotný systém: nástupiště=nástupištní hrana, číslování vzestupně od výpravní budovy. Čili v Hostivaři by to dle něho měla být Nástupiště 1, 2, 3, 4 a 5; jako č. 4 je ta hrana u kusé koleje.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 12:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně ať se tomu neříká Nástupiště, to už bude dokonalý hokej, když zažitý termín najednou má jiný význam. Proč ne Kolej?
Krengor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 12:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli mě paměť neklame, tak Horní Počernice to tak už mají a namísto hlášení "1. nástupiště, kolej 2." jsem slyšel "druhé nástupiště" a málem jsem s kolem běžel podchodem...nakonec jsem si všiml, že to, co nedávno bývalo druhé nástupiště, je teď třetí...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10581
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 13:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamessn:
že už jezdí nákladní vlaky i přes nově otevřenou sudou část nádraží, z Uhříněvsi do Hostivaře sviští, opačně skřípou na výhybkách (z 10.,12.SK
Náklady po 10. a 12. jezdí už přes měsíc od dokončení uhříněveského zhlaví.
Na to, že měli totuto dobou jezdit už po všech (mimo 3.) ...

Krengor (ad.):
Ano, je v tom naprostý chaos.[ko]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
djst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 8-2014
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 14:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krengor: Již jsem u nás viděl tato číslování:
1) Nástupiště postupně od VB, čísla kolejí se neuvádí (Kolín, Praha-Smíchov).
2) Nástupiště postupně od VB, čísla kolejí "služební" jsou hlášena/svítí na tabuli, ale příslušná nástupištní hrana není tímto číslem označena (Praha hl. n.).
3) Nástupiště postupně od VB, čísla kolejí "služební" jsou hlášena/svítí na tabuli a jsou jimi označeny i příslušné nástupištní hrany (Beroun, Pardubice hl. n.).
4) Stejně jako 3, přičemž na 1. nástupišti jsou koleje číslovány postupně od VB, na ostatních nástupištích "služebně" (Nymburk hl. n.).
5) Nástupiště postupně od VB, čísla kolejí také, takže 1. nástupišti přísluší kol. 1, 2, 3, 2. nástupišti kol. 4, 5 (Poděbrady, Rudná u Prahy).
6) Číslování kterýmkoli z předchozích způsobů, kde část nádraží je označena písmeny a nečísluje se (Jindřichův Hradec, Tábor).
7) Stejně jako 6, ale koleje se číslují odděleně od zbytku nádraží (Čáslav).
8) Číslování bez ohledu na polohu VB (Plzeň hl. n.).
9) Číslování ve stanicích s ostrovním umístění VB, kde je každá strana označena za jedno nástupiště, koleje se číslují "služebně" - matoucí číslování (Praha-Vysočany).
10) Číslování ve stanicích s ostrovním umístění VB, kde je každá strana označena za jedno nástupiště, koleje se číslují na každém nástupišti zvlášť (Všetaty).
11) Existuje pouze jedno nástupiště - koleje postupně od VB.
12) 1. nástupiště koleje čísluje postupně od VB, na ostatních se koleje nečíslují (Kutná Hora hl. n.)
13) Nenavazující číslování nástupišť, koleje číslovány jakýmkoli z předchozích způsobů (Kralupy n/V - mezi 3. a 4. nástupištěm se nachází 5. nástupiště).
14) Různé kombinace (Suchdol n/O).

Znáte další? Jen tento výčet ukazuje, jak zoufalá situace tu je...

pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5975
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 15:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

djst: Nástupištia postupne od VB, čísla koľají postupne od VB, ale pre každé nástupište vždy od 1 (Česká Třebová).

Áno, je to neuveriteľný chaos.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 16:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ideálně je to na Masně, koleje číslované od VB a pojem "nástupiště" je neznámý.