K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 18. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 18. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 21:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Asi tak. Rekobrejlí je dost, Bdmtee taky, jen syslíky kde pokrást. :-)
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 21:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Já vím, že končí ve Velsu, nicméně jsem si to v tu chvíli neuvědomil a psal jsem o nich nadále jako o busech do Dejvic (každopádně díky za opravu).

To, že jsou autobusy komerční, ještě neznamená, že se nemohou stát součástí PIDu.

Otázkou je, proč by to dělali.

Kapacita tratě je možná vyčerpána, ale co třeba prodloužit stávající vlaky?

Teď nevím, co myslíte. Jako protáhnout třeba něco z Ostrovce do Dubí apod.? Tak jistě by to přínos byl, ale ne nijak zásadní.
814001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.94
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 21:46:05    Odkaz na tento příspěvek  

Prodloužit stávající vlaky? A čím? 4 Regionovy na nejvytíženějších spěšňácích? ty moc lidí nepřitáhnou, možná by stálo za to posílit o jedno Bdtn rychlíky. Na Kladno může nějaký větší příliv cestujích nastat jen pokud alespoň na Sp začnou jezdit nějaké soupravy odpovídající důležitosti tratě, na osobácích se ta regina přežije. Ty vložené Sp co jezdí kostitřasy by se mohli potom nahradit, těmi reginami co by byly navíc po "normálních" Sp a aby nestáli celý den na Masně, tak by mohli posílit osobáky, kde by bylo třeba.
Ale je mi jasné, že na to ČD nemají vozidla, že je to nereálné a že si mám počkat na rychlodráhu, která bude až já tu nebudu...

Jis: podle mě je myšleno prodloužit soupravy ale prodloužení do Dubí beru jako nesmysl, bohatě stačí, že tam vozí vzduch ranní kostitřasy na Sp.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11756
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 22:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Prodloužením bylo myšleno dát jim víc vozů.
814001: ČD nemají jenom regionovy, pořád tady jsou tzv. velké motoráky, které umí jezdit s řidičáky, či brejlovci, kteří umí komunikovat s řidičáky taky. Nebudu teď spekulovat, kde je vzít, dost možná pomůžou výběrka na rychlíky Plzeň-Most, Liberec-Pardubice, Liberec-Ústí nebo Ostrava-Olomouc.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 06:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: Výborná rada a Vy si myslíte, že se tak neděje?

Orky: Já bych doplnil, že v železniční objednávce je ROPID pouze partnerem kraje i na území obsluhovaném PID. Kompetence k zajištění dopravní obslužnosti na území kraje má výhradně Středočeský kraj, tak je to psáno v zákoně. Proto neustále Rosťovi říkám, aby si nepletl organizátora s objednatelem. Organizátor je "na nádraží v Kralupech" od toho, aby se ve vlacích Středočeského kraje uznávaly jízdní doklady PID. Rozsah provozu či polohy spojů (aspoň řekněme v rovině objednávky), to už není kompetence organizátora, ale objednatele. A vzhledem k tomu, že zde jezdí linka přes hranici krajů, záleží na dohodě objednatelů. Shodou okolností je ROPID i objednatelem, avšak pouze na území hl.m. Prahy. Tak a tím bych to uzavřel, protože to už snad musí pochopit každý.

WWW: Nejdříve počkejme, co vlastně s tím vším provede Veleslavín.

Orky: Výběrka by možná mohla pomoci. Jestli teda nějaká v dohledné době skutečně proběhnout. Byl proveden pokus získat pro Kladno 842 z Volar. ČD ovšem preferují takové řešení, že vozidla zůstanou v kraji, kde ČD prohrály výběrové řízení, jen se přesunou zvýšit kvalitu na jinou trať. Takže až se to všechno zamíchá, tak by z toho pro Kladno mohla vypadnout nějaká 810. A protože ČD mají rády všechny regiony, očekávám nějaký podobný scénář i v případě případných prohraných dálkových výběrek. Ona kladenská trať je víceméně past. Výběrko tam vypsat nejde, nová motorová vozidla pořídit taky ne. Od SŽDC a MD neustále zaznívají výkřiky, jak se za chvilku začne stavět modernizovaná trať. A co pak s vysoutěženými výkony (a vozidly)? Zkrátka čeká se na vizi, která se stále ne a ne zjevit. Řešením by dle mého mohl být pronájem nějakých vozidel ála Královéhradecký kraj. Dopravce byl požádán o prověření takové možnosti.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 06:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tož ale to by museli mít ve Volarech 842 tak nejmíň 10, aby to Kladnu nějak pomohlo, ne? K tomu 842 je nešťastná věc, na Kladno by to utáhlo max 1 vlek, nízkopodlažní to není, vícečlenné řízení to pokud vím nemá a spolehlivostí si ani po generálkách nejsem jistý... To vozidlo může jako kusovka, nebo s vlekem udělat mnohem lepší práci v regionech.

A koupit nízkopodlažní a silné motory pro Kladno, které se "přinejhorším" použijí pro rychlíky na Rakovník, nebo na Pacifik, nebo kamkoliv jinam v kombinaci Praha/Stč. kraj může být mentální problém leda pro Dvojjediné Nábřeží...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71032
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 07:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

842 na kabel pravidelně bez problému jezdí.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.233.102
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 11:04:33    Odkaz na tento příspěvek  

ATT trať na Kladno - mám pocit, že Veleslavín provedl to, že výrazně stouplo využití vlaků mezi Dejvicemi (Hradčanská) a Kladnem, protože se nyní řadě Kladeňáků vyplatí jet vlakem z Kladna přímo do Dejvic (a dále přeběhnout na různé VŠ či na Hradčanskou na tramvaj), než jet neintegrovaným busem na Veleslavín a tam čekat 10 minut na metro. Ač se to na první pohled nezdá, Dejvice byly díky přítomnosti řady ministerstev, škol a kanceláří cílovou destinací pro lidi z Kladna/Slaného/Horoměřic atd. Zkrácením busů do Veleslavína/na Bořislavku a pásmem metra se jim cesta ve špičce prodloužila...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8980
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 13:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pike: vícečlenné řízení to pokud vím nemá
Před reko měla dvojčlen a po reko má mnohočlen.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 14:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oook, omlouvám se tímto 842 :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9191
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 15:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a asi i prodražila. Dřív nemuseli mít lítačku P kdežto z Velekravína metrem ji mít musí. Zatímco Dejvice jsou tuším 0, tudíž vlak vyjde i lacinějc.

Jinak dnes jsem shodou okolností očumoval rekopatro v Kolíně. A pokud to bude reko v podobenjch intencích a jako náhrada ešusů, tak to ke stížnostem jistojistě povede. Sedadla včetně nevalných roztečí model Honekr 1975 akorát že v hadru, prostor pro kola a kočárky dole má stále tu samou blbou lavici, tudíž kola není kam pověsit a musej se o tu lavici opírat, no a v létě to bude co do tepelnýho komfortu návrat k žbt s klapačkama. Jako náhrada žbt na špičkový spoje ano, ale jako "základ" místo ešusů fakt ne. O tom, že si lidi pomalu zvykaj na jedničku a ta tam taky nebude nemluvě.

To akorát povede k tomu, že budou víc narvaný sólo ešusy z Řevnic a míň obsazený osobáky z Berouna o ty, co jezděj ešusama protože to je pohodlný. To už si ty patra umím spíš představit snad s kundálem na to Kladno...

Jinak 842 - místo čeho by to mělo jezdit? Místo regin? A kde by se vzal řidičák? Protože objíždět na Masně (natož až budou šturcy v Bubnu...) ale ani na Kostrovci s dvěma kolejema nevidím jako ideál. O tom že budou lidi řvát že se jim bere nízká podlaha (a mamin s kočárama nejezdí málo) nemluvě. Místo kundálu na Rakáčích ve dvojici? Proč? Napadá mně leda náhrada šílený krávy na posilách - tam ale není až tak problém s krávou jako s kostitřasama - leda by s qatrama přišly i budějický 054...
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.159.229
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 18:56:16    Odkaz na tento příspěvek  

Vlčoune, jednička na těch soupravách s reko patry bude [happy] přeznačí se sysel [happy] kdo bude chtít klimu, připlatí si jedničku - Sysla [rofl]
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 19:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí projel Řevnicema krokem žabotlam, označený jako "zkušení jízda" jestli jsem to z dálky dobře viděl… bez jedničky bych jezdil nerad, ten příplatek mi za posazení se na Smíchově stojí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9192
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 19:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo bude jednička jen část sysla - ty klapačky u hajzlu[lol]

Ne ale vážně - jako náhrada žbt ve špičkách pdš + víkendy pacifik to pokrok je. Jako náhrada ešusu to je dost výraznej krok zpátky. Asi jako nahradit reginy oplyšovaným šukafonem.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 19:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:
Praha - Klánovice:




Ouvaly:









Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 20:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Místo kundálu na Rakáčích ve dvojici? Proč?

Třeba by se to pak dalo na Kladně rozpojovat a tím zajistit přímé vozy na Ostrovec. (ale to je jen mé zbožné přání - neříkám, že by to tak opravdu bylo)

Napadá mně leda náhrada šílený krávy na posilách - tam ale není až tak problém s krávou jako s kostitřasama - leda by s qatrama přišly i budějický 054...

Problémy jsou často i s krávama. Jenomže nelze očekávat, že by byla draze rekonstruovaná kvatra nasazována a výkony s tak nízkými proběhy.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7893
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 20:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezovec: Před chvílí projel Řevnicema krokem žabotlam, označený jako "zkušení jízda" jestli jsem to z dálky dobře viděl…

Ve směru do Berouna dělal náhradu za Ex350, ve směru z Berouna jel Sv.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Dojížděč 091
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.86.247
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 21:40:08    Odkaz na tento příspěvek  

Livingproof 2622: musím potvrdit, že ráno na 091 jsou vlaky už z Kralup plné a zdaleka se nejedná jen o kralupáky. Ráno je možno pozorovat, jak se sem z části vlaky, ale hlavně autobusy a auty sjíždějí ve velkém obyvatelé okolních vesnic a satelitů, a pak to všechno pokračuje vlakem do Prahy. Proto mají možná představitelé Kralup pocit, že se jich to až tolik netýká. Autobusy do Prahy využívají spíš obyvatelé vesnic, kde nejezdí vlak, ze samotných Kralup jen ti, kteří cestují někam do Chaber, Kobylis a poblíž.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71036
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 06:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 25903:
Praha-Cibulka: výstup 2/nástup 5/celkem 31
Praha-Jinonice: 11/1/34
Praha-Žvahov: 1/1/24
Praha-Na Knížecí: 24

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4816
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 14:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak i po několika letech -aa-ovského hájení máme na semmeringu pěknou frekvenci[biggrin].

Akorát je potřeba dodat, že v lepším případě na midibus[crazy].

Takže kdypak se místo jalových vlakokilometrů na semmerigu protáhne zase 123 na Anděl?
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 8-2010
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 14:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Semmering je dobrá turistická trať. Dovedu si zde představit vyhlídkové vlaky jako ve Švýcarsku [lol] Omezit zde provoz je v současné době politicky neprůchodné když se postavily nové zastávky v Hostivici, Chýni.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 14:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerušil bych to, ať to počká na lepší vozidla a spojení na Hl.n., pak by se to mělo nakopnout.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.190.214
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 15:33:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tady ROPID píše, že Slaný je zařazen v PIDu, pásmo 5. [coze]
posila
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.42
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 16:23:28    Odkaz na tento příspěvek  

MZ:
Byl ten spoj posílen o 810+010 resp. o onu propagovanou zvýšenou frekvenci?
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 17:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: Ano, ale platí pouze v Cyklohráčku. Ve vlacích od Kralup PID neplatí.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4434
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 20:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na hlavák nejezdí ani S6, tak kde by se vzaly trasy pro S65?
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 21:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelákovičan: třetí kolejí na Pohlavní nádraží.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71037
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 11:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

posila:
Dvojitá 810 jezdí až o vlak pozdějš. Obsazenost po Zličín neznám, ale minimálně na Cibulku tím vlakem jezdí dost školáků.


Pikehead:
Možná by v zásadě stačilo kapacitnější vozidlo, tj. třeba 814. 35 - 40 lidí je u 810 strop, podobně jako vyšší čísla třeba u 844, kdy alternativa MHD nevyjde hůř (taky se stojí a v něčem vyjde třeba lépe).

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14302
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 12:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počínaje dnešním dnem začíná stavědlo v Loděnicích odpočítávat poslední měsíc svého života...

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5573
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 13:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Z Loděnic se udělá zastávka, nebo bude žst. dálkově řízena?
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14303
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 14:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DOZ, jako celá 173. Bude to zase dopravna.

A do 11.5. máte možnost nafotit si mechaniky na Vráži s vlaky.

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 16:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude to dopravna, ale nikoliv v DOZ. Na celé trati bude jen jedna ESA.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16971
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 16:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J.Rosa: Já nemám svého ovčáčka, já se pasu sám a jsem na veškerý hledání taky sám [biggrin]. Ale mezitím se tu vyrojilo takových perel, že by se snad na učebnici mohl zapomenout. ostatně myslim že jsem napsal, že si to -aa- přečet v učebnici a že o tom ve svých publikacích pak píše, resp.pokouší se tím řídit... nebo ne?
Ad ty perly: Třeba ten semmering - kdy ti, kdo ze zdejších přítomných tvrdí tu oprděnost o "vyhlíkový trati" tim jeli naposled? pořádnej výhled asi tak 2x 10 sekund, nepočítám-li pohled na kousek prokopáku. [fotic]

Základem hospodárného provozu vozidel, včetně produktivity výkonu řidiče, jsou velké denní proběhy. Ty lze uskutečnit jen na dlouhých vozebních ramenech (J.Pohl). Proto mají metrobusy a páteřní tram.linky budoucnost (Káem)
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 17:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: Jestli se aktuálně něco nezměnilo, tak v DOZ bude.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 17:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DOZ zde nikdy být nemělo. Vždy se jednalo o roztroušenou ESU.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 18:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale mělo a bude. Dálkově bude řízena celá 173 (včetně Závodí) z Berouna, výhledově z CDP Praha. Tak tu prosím nešiřte fámy.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 19:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výhledově s CDP ano. Rozhodně ale ne dnes.
Možná se neshodneme proto, že neznáte co znamená slovo DOZ. Pokud by byla na trati DOZ, tak by zde muselo být i více stavědel. Zde ale bude jedno v Berouně a ve stanicích budou pouze vzdálené panely. Je to stejný model jako Bakov - Česká Lípa.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 19:12:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: "roztroušená" je např. skleróza... ESA je rozprostřená.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 19:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jejda překlep. Díky za opravu.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14305
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 19:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už je slovíčkaření. V podstatě se shodnem. Já teda taky žiju v domnění, že DOZ je Dálkově Ovládané Zabezpečovací zařízení. Tzn řídicí systém, kterým se dálkově ovládá zabezpečovací zařízení v několika dopravnách současně. Bez ohledu ns to, zda je ESA rozprostřena či soustředěna.

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 19:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari no vždyť jak říkáš řídicí systém, kterým se dálkově ovládá zabezpečovací zařízení v několika dopravnách současně, tady se ale bude ovládat jen jedno ZZ v Berouně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10099
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari:
To už je slovíčkaření.
[ok]

Prostě bude několik dopraven řízeno dálkově z jednoho místa. Technické provedení je dle mého z pohledu dotazu Mouky druhořadé.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5585
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl je v tom, kolik to stojí a jak se to chová při mimořádnostech (přeseknutý kabel). Za běžného provozu fakticky není poznat rozdíl. Pro lokálky se běžně používá roztroušená ESA.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K te ese, nechtej tam zkouset novou gtn, ktera to bude za normalniho stavu (bez poruch) ridit sama? (4.kategorie ZZ)? [happy]
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10101
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074:
Součástí má být funkce ASVC (automatické stavění vlakových cest).

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeto jednoduché - v každé stanici bude technologický domek, nebo místnost v budově kde bude instalována reléovka a pulty náhradních obsluh, no oni to klasické pulty AŽD nebudou, ale bude tam zásuvka na připojení přenosného PC, které po příjezdu do stanice vytahne výpravčí z tašky a zapojí jej do DOZ a výpravčí z Berouna mu pak umožní stanici ovládat přímo ze stanice kde se přítomný pohotovostní výpravčí bude nacházet.
Bude to úplně stejné jak je to na trati Plzeň - Lipová u Chebu, Zdice - Písek a podobně.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak GTN s ASVC se již zkouší v Lysé nad Labem. Zde už se nic zkoušet nebude. Půjde to rovnou do rutinního provozu.

Ps: 4.kategorie ZZ to rozhodně není (mimo jiné něco takového slyším poprvé), protože ani GTN, ani její modul ASVC není ZZ.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: tak muj zdroj nepovidal nesmysly.. [happy] jinak doporucuju vylet do Spanel, tam tohle umi za ezpecovacka z osdesatych let, spadla mi brada.. :D

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14306
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: Dík, nemám takové znalosti o způsobu řešení ovládacího systému. Jsem rád, když někdo přinese smysluplné informace.

Luboš: To máš pravdu, na místnostech už se pilně pracuje.

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki:samotna GTN za zar neni, stejne jako EDD, ale 4. Kategorie je v podstate to, ze dotycna zabezpecovacka je schopna ve spolupraci s provoznimi aplikacemi se ridit sama, automat v beznem provozu bez zasahu cloveka, klasicka ESA porad vyzaduje nejaky povel a ten povel musi dat clovek, tohle vyhodnocuje uz samo poradi, jizdni doby atd... v podsate tam tratovy dispecer bude sedet jenom pro to, kdyby se neco pokazilo a musel prave zasahnout, velka vygoda je v uspore prov. Zamestnancu a v absolutnim otstraneni lidskeho cinitele... doporucuji DB dispecerske pracoviste Lipsko.. .

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki:samozdrejme, u nas stale existuji oficilne 3 kategorie, v podstate od ustredniho pristroje, pres elmech., testy, po releovky at cestoveho ci cislicoveho provedeni po elektronicka stavedla..
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5587
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: V zásadě máte pravdu, ale ten termín "ZZ 4. kat." se oficiálně nepoužívá. A neoficiálně jsem jej rovněž nikde neslyšel.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 20:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v podstatě je to stále klasická ESA, jen místo člověka je tam ta GTN, jinak struktura zůstává stejná. O úspoře zaměstnanců to ale zatím není, protože narozdíl od České Lípy zde budou 2 dispečeři, byť je to tak na polovinu jednoho.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 21:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: tenhle termin pouzivame my co jsme byly takhle po exkurzich,protoze tohle uz se od cislicovky fakt musi oddelit a nemcouri to maji take do vice stupnu nez trech, proto, kdyz vidim, ze uz je neco v podstate vyspelejsiho nez klasicka releovka ci releovka postavena na povelu z compu (k2002, ci fakt ta puvodni esa jako je ve Stare boleslavi), tak pouzivam pojem 4. Kategorie. [happy] .

tady sem ve svym zivlu? :D . Zab. Zarinu zboznuju. :D
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 21:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak běžná veřejnost používá různé zajimavé výrazy i pro jiné železniční pojmy (plácačka, zatáčka, semafor, atd.), takže pokud je to takto tak proč ne.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 21:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: ja sem prave tou placackou a i ostatni co meli tu cest tam byt.. [happy]
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 21:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to mě pak překvapuje něco takového jako ESA ve Staré Boleslavi (ETB) nebo neznalost co znamená kategorizace zabezpečení (je to o zabezpečení, nikoliv o vstupu) při odborné způsobilosti a zájmu o ZZ.
Ale konenckonců setkal jsem se i s výpravčím, který si vypnul PC a pak si stěžoval, že mu neběží. Takže možné je všechno.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 22:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy letos bude na 173 hotovo....doufám, že to přinese při konstrukci JŘ 2015/2016 u S6 aspoň nějaká zlepšení v podobě zrychlení a díky tomu třeba i zlepšení některých přípojných vazeb. Na druhou stranu se ale díky nasazení RN asi zázraky čekat nedají.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 22:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ooo pane, esa 11 v Stare Bolce, dokonce prvni prototyp, doporucuji neco nastudovat a hodit si jen vyraz esa11 do vyhledavace, a hned se vam objevi Stara Bolka 1997...
K tomu rozdeleni cislicovky a esy spolupracujici plne s gtn na principu avcs, to je jako porovnavat migu 15 se su 35..

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 22:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To rozdělení čislicovky a ESy s GTN není jako MIG15 a MIG35, ale jako MIG15 se začátečníkem nebo zkušeným pilotem. Jde jen o to kdo to ovládá. Zabezpečení se nemění.

U té Boleslavi se omlouvám, tam jsem si to spletl s Lysou, kde je ETB.