K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 25. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 25. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4377
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 07:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Nutno ovšem na férovku dodat, že zrovna v případě trati kolem Berounky jsou vydatnou brzdou toho vylepšení tratě obyvatelé v jejím okolí. To si tam musíte vyříkat, že když v Černošicích je potřeba mimoúrovňové křížení, tak že to asi přivede silniční dopravu někam trošku jinam, než je dnes, a někomu to ukousne i trošku pozemku. Podobně zase někdo jiný v obci o kousek vedle zase nesnese, že by mu lidi z nadjezdu čuměli do zahrádky. Jiný, a to se zas vracíme do Černošic, zase nechce mít vedle své zahrádky o kousek posunuté nástupiště (oproti současnému stavu). Další zase (a to už jsme v Praze) nechce koukat z baráku na nadjezd, tak vymýšlí podjezd v místě, kde teče potok a je to záplavovém území Vltavy. A zase kousíček vedle nechtějí zastávku, protože by jim mohl někdo z vedlejších vesnic zaparkovat někde před barákem a zabral by jim plac pro jejích vozítko. Jako to se na mě nezlobte, ale obyvatelstvo lokalit kolem 171 nemůže příliš žehrat na to, že někdo nechce vylepšovat. Samozřejmě protože investice se projednává, tak se do trati investuje jen nezbytné minimum, protože při větší investici by se pak při modernizaci jednalo o zmařené prostředky. A to "dobrý hospodář", ve smyslu, jak to po něm požaduje zákon, nedělá.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 07:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šimral 6677: Třeba já.
Jenomže ty dobrodiní veřejné dopravy nezneužíváš [lol]
Naopak jí házíš pod nohy bedýnky [biggrin]

-aa- 4376: Možná dojde časem k nějakým změnám v mobilitě obyvatelstva a následně i k nějaké migraci v souvislosti s rozvojem práce na dálku.
Přesně tak. Vývoj může být dost překotný. Dál tu máme robotizaci, která učiní lidskou netvůrčí práci zbytečnou... A nebo naše civilizace padne pod tlakem barbarů a všechno bude jinak...

Sudety: no já bych hlavně nechtěl žít v nějakém tom baráku "po Němcích". Ten pocit, že se vlastně spolupodílím na něčem takovém... fuj!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5183
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:Chvála na moji adresu je zcela nezasloužená. Údaje za mě zpracovala MF Dnes dne 12. listopadu 2015 podle nějaké studie.


Chvályhodné je i jen to uvedení těchto informací sem[wink].

Ovšem pro děčínského Tondu to má obdobný význam, jako je házení perel sviním[lol].

750371:Chánov a Matiční jsou pouhé 2 baráky, nic víc. Navíc na okraji města. A pokud by se tam dělo to co píšeš, asi by to TV Nova dááávno vysílala. Zatím tam ovšem vidíme zběsilé honičky feťáků po Praze, srocování svoloče na Václaváku a hrozby různých útoků, přičemž výsledek je ten, že pražáci si nerozsvítí ani vánoční strom. To je paráda! Nevystrčit nos z bytu.


Má nějaký smysl se dělat ještě hloupějším, než doopravdy jsi?

Ovšem stále od Vejprt přes Moldavu po Šluknov je prostředí 100x lepší než vyhlášené lokality v PH. Ono se stačí projet vlakem přes Malešice, Vršovice a zakončit jízdu na vrcholu sociálna - ONJ.

Je zvláštní, že v Praze je přitom mnoho pěkných míst k bydlení. Třeba Modřany, kde bydlím já. Koukám ze svého bytu z oken otočených na jih rovnou na zalesněnou oblast na vrch Točná. Vyjdu li kousek z baráku, koukám na soutok Vltavy a Berounky. Plno míst k rekreaci, kde se mohu projet třeba na in linech, jít na výlet či kratší procházku atd.

A hlavně nevidím důvod, proč někomu něco vnucovat. Kdo chce bydlet v Praze, jde tam. Kdo chce bydlet mimo Prahu, usídlí se v okolí Prahy. Záměrně píšu v okolí Prahy, protože v Praze a okolí pracovní příležitosti jsou.

Samozřejmě, lze třeba bydlet v Mostě a pracovat v Praze. Ale znamená to dojíždět autem. Kolega z mé bývalé práce tak denně dojížděl a dával to za hodinu a pět minut. Ale nakonec to vyřešil spolu s několika dalšími mostečkáky tak, že jezdili v jednom autě čtyři a postupně se vysazovali - kolega na Butovicích, další u ČSOB na Radlické, kde pracovali.

Mělo to pár nevýhod (vázanost na společný automobil), ale mělo to jednu neskutečnou výhodu - cena bytu v Mostě zlomkem toho, co stojí srovnatelný byt v Praze.

Ovšem v Mostě je Chanov, nedaleko další koncentrátory hnědočechů a hlavně různé doly a gigantická chemička, kde občas něco vzplane, či se něco dobrého vypustí do vzduchu.

Takže tam bych o čistém vzduchu až zas tak nemluvil. Nejednou jsem v areálu chemičky byl a bylo to tam dost cítit různými dobrotami....
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 4-2015

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten pocit, že se vlastně spolupodílím na něčem takovém... fuj!
Jo, vy byste si asi po válce mohl vybírat, haha.

-aa- Pěkná statistika, také jsem četl. Ve stejném periodiku ovšem před pár lety vypočítali, že ten trvalý přesun do centra či Stř.kr. se čistě finančně vyplatí jen malé části z těch přestěhovaných (což ještě třeba také nic nevypovídá o tom, že někteří nemuseli mít jinou možnost atd.).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5184
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants:Sudety: no já bych hlavně nechtěl žít v nějakém tom baráku "po Němcích". Ten pocit, že se vlastně spolupodílím na něčem takovém... fuj!

Historii nezměníme a o příčinách odsunu Němců a jeho následcích už se toho napsalo dost, snad to tu není nutné uvádět.

Ovšem sebemrskačství také vhodné není. Není k tomu důvod, je potřeba se nehnípat v minulosti, ale naopak si z ní vzít ponaučení a koukat do budoucnosti. Ostatně stín temné minulosti z první poloviny minulého století Němcům zavařil dost problémů v dnešní uprchlické krizi, kdy se němečtí politikové díky existenci tohoto stínu velmi báli nazvat pravými jmény to, co tuto krizi provází a dělali ze svých voličů de facto blbce.........

Stejně Němci by už do ČR asi ani nešli, ač bych si jejich návrat docela přál...... Buď to nejde (jejich majetek má již jiné majitele), nebo neexistuje. To zanedbatelné procento, kdy výše uvedené neplatí, neuvažuji[wink].
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10799
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: kolik těch původních domů po němcích dnes zbylo? A v Praze a jinde myslíš nejsou? V Sudetech máš třeba jistotu, že bude po němcích, ale co v Praze? Tam to nemusí být ani po Evropanovi!

Bram: Chemičku sem nemíchej, ta je v Pardubicích, Sokolově...To relativně u každého města najdeš něco.
Nechceš mi srovnávat bydlení v přelidněném pražském sídlišti s bydlením někde v menším městě? Jenže to co máš ty, mám třeba já mnohonásobně. Z každé strany CHKO, na jedné Lužické hory na straně druhé kousek do údolí Labe a hřebenů Kr.hor. Ticho, čisté prostředí, žádné přeplněné silnice, monstrózní sklady, satelity.atd.
Já jen stále nechápu, jak tohle někdo může vyměnit za bydlení ve velkoměstě nebo na satelitu jako Hostivice. Osobně jsem měl rád okolí Nučic, ale koukni jak to tam vypadá dnes.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcetese uz vsichni uklidnit, hadate se tu jako maly Jardove o tom kdo ma z nich hezci babovicku... [lol] . Kazdy krajma neco pro a neco proti...
Děčín 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 08:59:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tondo prober se Kamenická je to samí,jako Modřany
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10801
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamenickou ani žádné Podmokly teď nemyslím. Mluvím o jiném sídle. Nicméně zrovna v DC, byť ne přímo v Podmoklech špatné bydlení nebylo. Výhled na řeku směrem na UL. Bylo to o několik desítek metrů výš, takže i hezký pohled na město.
A když vzpomenu na mládí, které jsem často trávil v Plzni, s pohledem na Bolevák, na žateckou...
To, že to lidi zprzní zástavbou, do měst naženou náklaďáky je už věc druhá.
Pak ot.. zdali ten výdělek v porovnání s náklady na bydlení vůbec vyplatí?

s Ropidem na věčné časy! ámen...
V. Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.128
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:15:03    Odkaz na tento příspěvek  

Honza 7887: Mě zajímá kam až to v budoucnu povede. Přeci jen Praha ani Středočeský kraj nejsou nafukovací.
Praha má velmi nízkou hustotu zalidnění (na velké město). Tam se klidně ještě milion lidí vejde. Teda kdyby byl ochoten zaplatit ty vysoké ceny za pozemky.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9804
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Z každé strany CHKO, na jedné Lužické hory na straně druhé kousek do údolí Labe a hřebenů Kr.hor."

A pak jsou tři možnosti:
1) v blízkém místě najdu i slušně placenou práci
2) mám supr okolí ale akorát o víkendu protože makám jinde kde se sehnala práce a jsem tam přes tejden nebo denně dojíždím (a tedy jak to u baráku vypadá vím jen z vyprávění nebo za tmy)
3) užívám si okolí a "jsem na pracáku" nebo něco šolichám v "šedé" ekonomice

To první je bohužel nejméně pravděpodobný.

No a to, že doprava a infrastruktura nereaguje adekvátně z různých důvodů na realitu je vidět na každým kroku. Od VHD přes pražskou MHD až po stav silniční sítě která je krom pár dálnic v podstatě u Prahy ve stavu z třicátých let. A čím pozdějc se "prohlédne" tím hůř se ten stav bude napravovat protože stejnej odpor jako zde již zmíniíl aa.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5185
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Bram: Chemičku sem nemíchej, ta je v Pardubicích, Sokolově...To relativně u každého města najdeš něco.

No vidíš a Praha má tu nejbližší až v Kralupech či Neratovicích[wink][proud].

Nechceš mi srovnávat bydlení v přelidněném pražském sídlišti s bydlením někde v menším městě? Jenže to co máš ty, mám třeba já mnohonásobně. Z každé strany CHKO, na jedné Lužické hory na straně druhé kousek do údolí Labe a hřebenů Kr.hor. Ticho, čisté prostředí, žádné přeplněné silnice, monstrózní sklady, satelity.atd.

Hele, ty fakt některé věci nepochopíš. Mne předchozí přítelkyně chtěla přetáhnout natvrdo z Modřan do Kbel. Chyběla mi ale ve Kbelích příroda, kterou v Modřanech mám všude kolem sebe, dost jsem pak ve Kbelích (nic proti nim a jejich obyvatelům) z tohoto hlediska strádal.......

Ale ty doteď nepochopíš, že do Prahy a okolí se stěhují lidé hlavně za prací. Nic víc v tom není.

Navíc mnoha lidem je prostě příroda zcela u p.r.d.e.l.e., neřeší její existenci v blízkosti svého bydliště vůbec, je jim to prostě úplně jedno. Hlavně někde bydlet, mít pokud možno byt o velikosti 3+1 či 3+kk, kde se pak dá celkem v pohodě bydlet i se dvěma dětmi.

Navíc dnes společnost spěje k tomu, že do práce se dříve, než na půl devátou či devátou nechodí, tak po většinu roku díky osmihodinové pracovní době chodí lidi z práce za tmy či za stmívání a to si procházku do přírody už těžko mohou dovolit.

Já chodím do práce tak, abych povětšinou v půl čtvrté to mohl zabalit, mnohdy i dříve. Jen jsem prostě dost za exota, který vylézá z postele v pět ráno......

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10802
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:Smutný případ, takže nějak přežít a jedno jak a kde...

P.Vlček: ono je to jen chtít, koukni v ČL se práce nabízí stále - šičky a plat mají snad kolem 20tis. Možností je dost, je to taky o známostech. Ale pokud "ta šička" bude mít v PH o 10tis víc a 1/2 toho projede, pak práce jinde postrádá smysl. Těch prac. možností je víc, ale to není předmětem debaty.
Naopak pokud oba půjdou na okraj PH do satelitu, nejen že sníží úroveň bydlení, ale pokud je to bude stát o 2 mega víc než třeba v ČL, pak to asi smysl moc nemá.

Stejné možnosti jsou za hranicemi, tam možná jezdí víc lidí než do Prahy a možná i za větší peníze a 1/2 náklady.

s Ropidem na věčné časy! ámen...
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. Špinka: No jo, ale co z toho pak bude ? To budou žít skoro všichni v Praze a ve středních Čechách a zbytek ČR bude velká pustina ? [uhoh]

Tento příspěvek není určen uživateli s IP adresou 217.66.178.124 a neočekává se od něj žádná reakce na tento příspěvek [pozor]
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 09:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Ad Brandýs: Njn, tam pomôže len kašlať na 375, ktorá ešte vymetá Vinoř a Kbely a posilniť na ten desaťminútový, alebo ešte kratší interval 346 a 379 (akurát pozerám, že zatiaľ majú 15; no a potom dúfať, že to B na Čerňáku poberie). No a zaviesť zjednodušené odbavovanie cestujúcich ako v MHD: nástup všetkými dverami a iba s platným lístkom, predaj u vodiča zrušiť. A keby chcel niekto poriadny luxus, tak aspoň časť spojov týchto liniek by pokračovala po okruhu na depo Hostivař, alebo až na Háje (Roztyly/Chodov/Opatov).

Električková trať veľa nezachráni – kam by sa napojila v Praze? Na Ďáblice? Alebo na Lehovec? Oboje je hrozne ďaleko od centra (časovo) a tí ľudia opäť skončia v MC, alebo v MB. Ďalej by to bolo oproti linkám po R10 spomalenie – električka pôjde 60 km/h, nanajvýš o nejakých 10–20 km/h viac. Naviac kapacita napríklad 15T je asi 1,5krát kapacita Solarisu Urbino 18. Aj keby sa urobili nejaké čary s traťou 070, električka by sa do nej napojila pri Satalicích, tak to nepomôže, lebo za Vysočany tá električka rozumne neprejde (nebude stačiť kapacita železnice; tá električka by stále potrebovala interval 10 minút). Takže potom zostáva už len plnohodnotná železnica (ešus má kapacitu asi troch električiek) a tá sa asi príliš nevlezie do Brandýsa (nová elektrifikovaná dvojkoľajka s rýchlosťou aspoň 80 km/h).

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 10:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer: Koukam nekdo kdo se jeste nehada o tom, kde je vice prirody..[proud] . No jeste me napadaji, ze jsem neco slysel o metrobusech, snad aa by o tom mohl vedet vice (2 klouby).. ale zase tady to narazi na dezolatni stav silnic, ona 610 z Vinore do Brandysa je doopravdy mnamka, potom jeste by mohlo byt pro metrobus problem udoli na Podolance, tu tramvaj jsem prave myslel proto, ze tam muze byt takt i 5 minut, coz by vytvorilo jeste rezervu dejme tomu do 30 tisic obyvatel, ano stavba takove trati je draha sranda, ale kdyz vime, ze neco se tak ci tak v opacnem pripade bude muset delat se silnicemi a to bude taky poradna sumicka (muj jemny typ okolo 1 miliardy) , tak bych vzal v uvahu vetsi ekologicnost a pruznost tramvaje... [happy] . Snad neni nic proti vybudovat v polich useky na 80km/h? [happy]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5187
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 10:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeffer:Električková trať veľa nezachráni – kam by sa napojila v Praze? Na Ďáblice? Alebo na Lehovec? Oboje je hrozne ďaleko od centra (časovo) a tí ľudia opäť skončia v MC, alebo v MB. Ďalej by to bolo oproti linkám po R10 spomalenie – električka pôjde 60 km/h, nanajvýš o nejakých 10–20 km/h viac. Naviac kapacita napríklad 15T je asi 1,5krát kapacita Solarisu Urbino 18. Aj keby sa urobili nejaké čary s traťou 070, električka by sa do nej napojila pri Satalicích, tak to nepomôže, lebo za Vysočany tá električka rozumne neprejde (nebude stačiť kapacita železnice; tá električka by stále potrebovala interval 10 minút). Takže potom zostáva už len plnohodnotná železnica (ešus má kapacitu asi troch električiek) a tá sa asi príliš nevlezie do Brandýsa (nová elektrifikovaná dvojkoľajka s rýchlosťou aspoň 80 km/h).

Električka je nesmysl, elektrifikovaná dvoukolejná trať také - není jí kam rozumně zapojit.

Ale máme zde ještě i jednu dráhu speciální, která si drze končí od centra Prahy na Černém Mostě[wink].


Již teď by bylo dobré si v územních plánech zajistit pro budoucnost územní ochranu zhruba něčeho takového:

http://mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=14.6131551&y=50.15 57680&z=13&l=0&rm=9hZE4xYD255G0gUh5x0-UhJ0V6h50g9Xhe0gnmhO0haZg80 grsgP0h1Ig805XWgh0h1Hh805lRgd0hZshDn5lfgQ0hfogd0h8VR0hQdI0hYa20hb gO0hAQV1g8AS1g8.JNgZEINXIDNV9fi0Q-fd0MTflnLVfiN4MB0Gyf5nNz0nOcf81 gRYfmN8AfINg1zfcNg1AGngeER1grZW1g10gVNgcLgUjgQ0g8ng6wgU1g6PgaqgNp gk0SVgr0RGgq02ngm0N0


Jde o prodloužení trasy metra B, které od Černého Mostu na okraj Počernic bude plnohodnotná podzemní trasa B a pak dál povrchová trasa, pro kterou ale již bude potřeba dokoupit nové jednotky, které umožní svým provedením běžný povrchový provoz, tj. vytápění, dvojitá okna a proč ne i více míst k sezení. A v první fázi tato trať může být od okraje Počernic až do Brandýsa a Staré Boleslavi jednokolejná s výhybnami. Na uvažovaný patnáctiminutový interval více než dostatečné řešení[wink].
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 11:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ad nove jednotky, i kdyby se zitra horecne zaclo (coz asi bohuzel nezacne), tak do zahajeni provozu to bude prinejmensim 6 let, pokud si dobre vzpominam, tak ty repasovane ruske jednotky co jezdi na Trase B jsou resenim jen prozatimnim, v tu dobu uz jim stejnak bude koncit zivotnost... [happy] horsi to bude asi s financovanim daneho projektu, nicmene tahle trasa Bx by i odebrala neco malo ze Zelence a Pocernic a tim by se trosku ulevilo i trati 231 ktera diky rostoucim Milovicim bude taky do budoucna pretizena (ted nemyslim vlakovymi spoji, to uz je ted, ale mam na mysli to, ze uz 2x471 ve spicce nebudou muset stacit) , nicmene jo v objemu busu vs. Metro, by zrejme nedoslo ani k nejakemu prudkemu navyseni fin. Prostredku pro dopravni obsluznost Brandysa-Boleslavi.... [happy] . aa by mohl doplnit, jestli se o necem takovem neuvazuje.. [happy]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5189
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 11:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074, já prostě dělám výhled pro dalších deset až dvacet let, proto je potřeba se s tím začít zabývat již teď a neumožnit si toto prodloužení trasy B nechat zastavět[wink].

Mám obavy, že na druhém konci Prahy se bude muset za čas vystavět stanice Zličín Depo, neboť autobusové obratiště u stanice Zličín není nafukovací........
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 11:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: jo melo by se na tom zacit intenzivne pracovat, ostatne v tu dobu kdy by se to mohlo zacit stavet bude koncit OPD 2 a tak nekde ty podojene finance musime prostavet, kdyz na to tak koukam, tak se jedna zusammen o cca 50 000 lidi, coz uz by mohla vyjit i ekonomie... [happy]
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 12:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: a fakt myslíte, že je to levnější a laciněšjí než vylepšit železnici?

Jezdíte někdy z Černého mostu do Prahy? Já asi 1x za 2 měsíce a z těch 50 stanic v hnusným, narvaným metru mě jde jebnout.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 12:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead IMHO s vylepšovaním železnice sa narazí niekde na Vysočanech, lebo stamaď tie vlaky, ktoré by mali jazdiť tak po 20 minútach + ďalšie v rovnakom intervale od Milovic, nie je kam poslať. Hlavák aj Masaryčka to budú mať problém pobrať. Leda tak dôsledne prejazdný hlavák s pobytom 2–3 minúty.

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5190
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 13:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: a fakt myslíte, že je to levnější a laciněšjí než vylepšit železnici?

Zeptám se Tě: Jak vylepšit kolejovou dopravu mezi Prahou a Brandýsem, když ne metrem?

Budu přemýšlet sám a vychází mi toto:

1) Možnost jízdy z Brandýsa do Prahy přes Čelákovice předem zavrhuji - to je zajížďka. Netvrdím, že to nikdo nevyužívá, ale jako systémové řešení to použít nelze.

2) Ve stopě, kterou jsem nakreslil pro metro za Počernicemi, vést železniční trať. Proč ne, ale mezi odbočku Skály a Prahou Masarykovým/hlavním nádražím to narazí na kapacitní problémy železniční infrastruktury. Zečtyřkolejněním mezi odbočkou Skály a Vysočanami vyřešíme jen půl problému, zbývá ještě vyřešit úsek z Vysočan dále do centra....... A tam je to nejspíš (krom akcí typu doplnění chybějících paralelních spojek) stav konečný, se kterým už nepůjde nikdy hnout....... A to se nám do toho zahuštěného provozu osobních vlaků budou motat ještě rychlíky a nákladní vlaky........

3) Tramvajová trať: Příliš pomalé v úseku Černý Most - centrum, navíc otázka, zda by se někam tramvajová trať vůbec mezi Lehovcem a okrajem Počernic někam vešla.......



Jezdíte někdy z Černého mostu do Prahy? Já asi 1x za 2 měsíce a z těch 50 stanic v hnusným, narvaným metru mě jde jebnout.


Jezdím a mohu říci k tomu následující: Současný nejkratší interval je 2 až 3 minuty a je využit pouze mezi sedmou a devátou hodinou. Znamená to tedy, že trasa B má ještě celkem slušnou kapacitu, neb lze pouhým přidáním vlaků stáhnout interval na dvě minuty a situace by se výrazně zlepšila. Pomíjím teď fakt, že přidání vlaků něco stojí. Ovšem kdyby ROPID nerozhazoval zbytečně peníze do objednávání mnohde zcela zbytečně rozsáhlé tramvajové dopravy, zbylo by i na posílení provozu na trase B[wink].

A to jsem popsal situaci v ranní špičce, která je ostrá - tam by přidání čtyř vlaků za hodinu ve směru od Brandýsa určitě šlo provést. Ty vlaky by byly obsazeny maximálně sedícími osobami, stojící by začínali postupně přibývat až někde na Černém Mostě.

Odpolední špička není tak ostrá, tam to není tak dramatické. Sice by šlo o směr z Prahy ven, kde by se to trochu tlouklo s městskou frekvencí, ale to se děje i na železničních linkách, například vlaky mezi Prahou a Berounem jsou zejména mezi Smíchovem a Radotínem obsazeny stojícími lidmi a ten, kdo jede dál na Beroun, prostě musí mnohdy kousek stát, než se uvolní místo.........
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9806
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 13:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý že o "rychlotramvaji" do Brandejsa se mluvilo už kdys dávno za komárů.

Praha by za čas potřebovala ani ne tak NS2 jako nějakej podzemní vlakovej průtah v trase Libeň - Centrum - Vršovice/Smích off výhradně pro S a stávající nechat pro "dálkovku" (včetně Sp typu Kolín - Praha.
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 13:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenom cesta metrem z Cerneho Mostu na dejme tomu Pankrac (kancelare) trva vic nez cela cesta autem z Brandysa na to stejne misto. Cele metro a sidliste na CM je dejinny omyl, jeste ho proboha nekam prodluzovat.

Prazske metro jakz takz funguje jako doprava na sidliste primo na nem vystavene, nic jineho nezvlada a neumi. Tim sice v Praze pokryva par set tisic lidi, coz neni k zahozeni, ale pro vsechny ostatni je jenom pritez a nestesti, jak ukazuje treba i pripad "autobusaku" Ladvi.

(Příspěvek byl editován uživatelem thingie.)

Východní Evropa jste vy.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5193
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 13:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie, přítěž Pro prahu není metro, ale různí mamlasové, co by chtěli z metra dělat cokoliv jiného, než páteř MHD v Praze[wink].
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 13:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: nevim kolik si uctuje DP za 1 kilometr jizdy metra, ale kdyby to metro jezdilo ve ctvrt hodine, tak za tech ctvrt hodiny jede z meho dvojmesti ve spicce do prahy az 5 autobusu pri dotaci 30 kc/km.. to uz by melo ekonomikou vychazet ve prospech metra ne?? [happy] .
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7200
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 14:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přítěž Pro prahu není metro, ale různí mamlasové, co by chtěli z metr
a dělat cokoliv jiného, než páteř MHD v Praze


Podpis.
Ono je i ekonomicky žádoucí soustřeďovat lidi do metra a ne je z něj ještě vysávat. Metro má velký podíl fixních nákladů a počítat hloupě jen vlkm je vcelku krátkozraké, protože ten fix se rozpustí do ceny vlkm a cena km pak postupně stoupá.

Jinak se mi moc líbí, jak P3 zahájila boj, aby vedlo D z Míráku na Žižkov a argumentuje budoucí zástavbou prostoru NNŽ a závislostí v podstatě jen na tram 9.
Směrování na Žižkov mi nepřipadá jako špatný nápad, ovšem docela dost předčasné, když se nazačal stavět ani první úsek D a kdoví kdy se dostaví až na Mírák. Nebo je už na světě nějaký nový výhled ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček:
Praha by za čas potřebovala ani ne tak NS2 jako nějakej podzemní vlakovej průtah v trase Libeň - Centrum - Vršovice/Smích off výhradně pro S a stávající nechat pro "dálkovku" (včetně Sp typu Kolín - Praha.

Taky myslím, že NS2 není vůbec dobrej název a mělo by se to jmenovat nějak jasněji, třeba ŽTpP = železniční tunel pod Prahou.

Ona je to relativně drobnost, ale vemte si, že kdyby si modernizace tratě z Prahy na Kladno nejmenovala rychlodráha, tak už to mohlo dávno stát.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šída:
Trať by asi přímo obytný dům netrefila, ale s několika komunikacemi (Březecká, Před Dráhou, Kmochova, Husova) bych si nebyl jistý (a pak je otázka, jak se tedy k těm domům dostat). A další na řadě jsou náhrady přejezdů


teď jsem si konečně našel trochu času a podíval se na katastr Zelenče, jak jsem si myslel, je tam velmi široká rezerva, která patří SŽDC či ČD, po celé délce oboustranné zástavby je to minimálně 24 m (a místní komunikace vede z poloviny na pozemku SŽDC), v nejužším místě, kde je ale na jedné straně nerealizovaná zástavba a na druhé nějaký stavební dvůr je to 20 m

stačí to na čtyřkolejku?

na Počernice se kouknu jindy, ale řekl bych, že to bude podobné}
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5011
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr šída:
Prostým srovnáním by 20 m mělo stačit na 3 koleje. A vzhledem k osové vzdálenosti 4 m by těch 24 m mělo s odřenýma ušima stačit. Jenže to znamená to celý o 10 let odložit a myslím, že je lepší mít v relativním dohlednu slušnou dvojkolejku než to další desetiletí látat a čekat na Godota.

Z tohohle hlediska hodnotím i trojkolejku z Libně do Běchovic. Ona je sice už dnes nedostatečná, ale je pořád lepší než to, aby tam byly jen původní dvě koleje.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To souhlasím, ale rezerva tam je

v Horních Počernicích je na několika málo místech 15 m, jinak taky minimálně 20 m, a okolostojící pozemky by pro případný zábor problém asi taky nebyly (zajímavé je, že na vjezdu do počernic je šířka 25 m, a pozemek SŽDC je vytažený na sever, jako by tam ty čtyři koleje výhledově kdysi někdo i počítal
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
1. Toušeňská spojka do Mstětic? (=2km po poli), dál je to jasné.

2. Kloubový bus na vlak Horní Počernice (staví na nadjezdu s příchodem na nástupiště, nadjezd nahrazuje současný zoufalý přejezd) a dál jako vymeták na metro? Výhoda: vymete se i Stará Boleslav, tu vlakem jinak nedáte.

3. Když už na metro, tak expresní bus po dálnici? (vlastní pruh).

Metro je hrozně drahá legrace a uživatelsky, jak se Vám snažím naznačit, je Brandýs už za hranou dojížďky zastávkovým spojem (což metro je). Koncept obsluhy by proto měl vycházet z příměstského vlaku a ne z podzemky.

Jinak diskuse o tom, že kapacita dále do centra "není" neberu do okamžiku, kdy se opravdu bude projíždět hl.n. (ano, to má jisté implikace pro Vršovice nebo Smíchov), všude bude autoblok a ve špičce se objeví spěšňáky jedoucí ve svazku s rychlíkem.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5012
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehedad:
A berete do úvahy jízdy EC/Ex z Wilsonu do Ústí úrovňově křížem na Balabence?

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 15:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: to určitě neberu, ale přidání rozpletu na toto místo je celkem logickou součástí "severovýchodní agendy". Ostatně modří to věděli. už dávno. [happy]
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 16:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Balabence by to ideálně chtělo bezkolizní přesmyk do Holešovic a tři koleje do Vysočan.
Jinak, asi jak píše Pikehead: ono kdyby 95 % vlaků byly jednotky nebo soupravy s řídícím vozem, ušetřila by se kapacita za to, že se prázdný vlak jede někam obrátit.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5013
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 16:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě, jenže tohle se plánuje řešit spíše severním VRT vstupem do Prahy, tj. tunelem pod Prosekem. Tím zmizí ta ústecká linka z Holešovic, ale zároveň to taky udělá v případě postavení odbočky do Neratovic z 072 relativně rychlou radiálu vůči Praze (každou hodinu linka Praha - Neratovice - Mělník - Litoměřice, přičemž po Mělník by se to jistě uneslo i v půlhodině z Prahy) a přiblíží to Mladou Boleslav o nějakých minimálně 10 minut. Asi i to rychlé Ústí (s JD 45 minut z Prahy do Ústí) začne jezdit v půlhodině. A ty vlaky taky bude třeba někam dát.

Já spíše chtěl naznačit, že je to komplexnější záležitost, než se může zdát. Tím neříkám, že si nedovedu představit 7,5 minuty interval z Prahy do Mstětic, kde se to rozpadně z poloviny na Lysou a z poloviny do Brandejsa, ale nějak bez velkých investic nevidím, co s těmi vlaky za pražským zhlavím Vysočan uděláte ...

Indivisibiliter ac inseparabiliter
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 16:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: kloubove autobusy jiz jezdi uz davno, jenze ty uz nestihaji..
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 17:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: a taky kdyby motorová trakce jezdila v něčem jiném než líné lemře 854...

Mibl: Noooo... a ten Prosecký tunel se objeví kde a napíchne kam? A který ze čtyř VRT výpadů se bude stavět jako první?

Nešlo by přeci jen dolepit primárně ten rozplet na Balabence, Petr Šída už seká křoví a píchá trasírky na 3. a 4. kolej do Počernic, Mstětickou spojku jsme vymysleli, 854 odjedou do Tlumačova a to mezidobí 7,5 minuty se snad zvládne...
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 18:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prazske metro funguje dobre jako bagr na a z sidliste, kde bydli spousta lidi, takze ciselne vypada mozna jako pater, ale pak je jsou tu i lide, co na sidlisti nebydli. Konecne metra jsou proste moc daleko a metro moc pomale (a expresni spoje technicky vyloucene), ze uz nemuzou slouzit jako prestupni body pro nic vic, nez par dalsich navaznych busu pro vzdalenejsi ulice na danem sidlisti a mozna par baraku na dohled.

Pokud mate jenom v metru z CM stravit do cile vic cisteho casu (a uz ted to je docela dost), nez celou cestu od dveri ke dverim, kdybyste jeli autem, tak vam snad musi byt jasne, ze nemuzete svazet lidi na Cerny Most. Zvlast v okamziku, kdy metro uz nikdy nebude ani o pid rychlejsi, zatimco kousek od Brandysa bude vnejsi auto-okruh, takze muzete prohravat jenom vic. Navic sami vite, ze nemate zadnou dalsi kapacitu, kam lidi ve spicce do metra nacpat, tak krucinal proc.

Kazdopadne, otazka by podle me mela stat, cim se dostanete z Brandysa do centra Prahy za +-30 minut ciste jizdy. Metrem nikdy, zapomente proste na nej. Vlakem, ktery by objel Celakovice pod kopcem tunelem nekde u celakovickeho Tesca smerem na "hlavni" trat, za predpokladu, ze bude moci celou cestu jet > 100, by to melo skoro vyjit. Kolik lidi by tim mohlo jezdit? Kolik jich potrebujete, aby to davalo politicky a ekonomicky smysl? Kde je pak problem? Kapacita na balabence?

Východní Evropa jste vy.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5014
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 18:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle severní výpad by měl být první. Jako jediný z pražských VRT vstupů je zařazen do TEN-T core network, tedy se stát vůči EK zavázal, že to zrealizuje do 2030. Zda je to závazek morální nebo tam hrozí sankce netuším ...

Napojení se předpokládá mezi Balabenkou a Vysočany. Zpracovatel dokumentace má za úkol vymyslet, jak přestavět Balabenku tak, aby bylo možné jezdit bezkolizně Masaryčka - Vysočany a Wilson - VRT. Zaroveň je v zadání pro zpracovatele studie zmíněno to, že bezkolizné řešení směrů Wilson - Holešovice a Wilson - VRT se cení, ale není podmínkou splnění projektu. Nebo tak nějak to tam snad bylo loni zmíněno.

Navíc se vám do toho motají vlaky z 070. A mezi Lysou a Prahou jsou a asi ještě dlouho budou rychlíky. Dokonce příslušná studie optimalizace Vysočany - Lysá dle toho, co dříve psal -aa-, počítá s tím, že kromě rychlíků, které se v době 15 minuty do Lysé nejspíše vzdají zastavení tamtéž, přibudou ještě Sp prokládající Praha - Nymburk na půlhodinu, které budou z Nymburka prokračovat jako osobáky do Kolína. A do toho někdy (po celkové obnově a zdvojkolejnění z Prahy až do Hradce) vyvstane tendence zavést Ex Praha - Hradec Králové. Můžeme si házet korunou, jestli bude lepší je vést po 011+031 nebo po 231+020.

Vychází mi z toho, že i kdyby to z Prahy na pražské zhlaví Počernic mělo jezdit všechno rovnoběžně (mezidobí osobák a rychlík 3,75 minuty), tak by se z Počernic do Mstětic ta čtyřkolejka hodila.

Jenže je taky dobrý se vrátit nohama na zem a říci si, že slušná dvojkolejka tam bude na nějakou dobu fajn a prioritu by měla mít po výstavbě přesmyku v Libni čtvrtá traťová kolej z Libně na Blatov. Tam si to bohužel pár demolic žádá ...

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 19:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mi to pripadá, že kým sa tie megalomanské stavby postavia, tak sa proste zaberie priestor súčasného blšáku, alebo iná časť rozsiahleho areálu ČKD a postavia sa tam veľké P+R parkovacie domy a pražáci bývajúci v BnL-SB nech si jazdia autami, alebo nech si nájdu prácu v polabí, alebo nech sa nesťahujú do satelitu.

Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4823
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 19:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie: Co je to "centrum" Prahy? Kanceláře se staví na Palmovce, na Invalidovně je komplex Futurama Business Park a na Křižíkový jsou taky kancly. A to je jen Karlín.

Šukafon odjíždí z Brandýsa na Čelákovice v xx:04 a v xx:38 přijíždí hradecký R do Vysočan. Pokud bude opravena trať 231 ( přeložka Čelákovice - Mstětice, atd. ), tak i se zajížďkou a úvratí v Čelákovicích by se relace Brandýs - Vysočany měla dát za cca 35-40 minut. Předpoklad je jet z Čelákovic BEZ ZASTAVENÍ až do Vysočan ( rychlík taky nikde nestaví, ani u nás ).
Tom225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 1-2012
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 20:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč jede R 864 odklonem? Nikde, nic, žádný rozumný důvod.

Mibl: Pokud se dá více (nejlépe pořádně) do kupy celá 231, tak po 231+020 by to nebylo špatné. Pokud ne, tak by se po přidání vlaků rozpadla.

Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5015
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 20:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě se na to dá dívat jinak:
Doufat, že se Vysočany - Čelákovice udělá výrazně dříve než Čelákovice - Nymburk. Počkat si na to, až po dobu výstavby někdo hradecký rychlíky odkloní přes Sadskou. A pak, ve vhodný okamžik, zavést osobáky z Prahy na 074 motorákem na 120 km/hod. Pokud by to nestavělo ve Mstěticích tak s hotovou tratí to bude z Vysočan do Čelákovic nějakých 18 minut. Když by se to chytlo, tak se dá řešit, co s tím dál. Rychlíky se tam pak v nejhorším už nevrátí a bude se hledat způsob, jak zkapacitnit 011 a 060. I to je možná cesta. Byla by to svérázná taktika, ale dovedu si představit, že by se mohl najít někdo, kdo ji ve vhodný okamžik zvolí.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jako využít už existující koleje vedoucí do Čelákovic by taky šlo, ale už od začátku to bylo označeno jako nesportovní řešení. [happy]
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10543
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Ostatně modří to věděli. už dávno.
Modří možná věděli, že navržené není dobře, ale to co navrhli je ještě větší nesmysl.

Mladějov:
ovšem docela dost předčasné, když se nazačal stavět ani první úsek D
Při pohledu na Nádraží Veleslavín není nikdy moc brzo.

Mibl:
Vychází mi z toho, že i kdyby to z Prahy na pražské zhlaví Počernic mělo jezdit všechno rovnoběžně (mezidobí osobák a rychlík 3,75 minuty)
Leda bez návěstidel.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4456
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych teda pánové v okolí Prahy nejprve zkusil zkapacitnit soupravy na cca 9 patrových vozů (3 ešusy). A k tomu tak dobře zorganizovat (a možná i posílit) dispečerské řízení, aby neustáýle nedocházelo k tomu, že třeba půl dne jezdí vlaky se zpožděním půl a více intervalu. To je votřes. Teprve až se takové soupravy podaří zaplnit, tak zahušťovat takt více. Chápu, že je třeba upravit i infrastrukturu, nicméně kapacita tratí není nafukovací, byť si mnozí asi myslí, že je, vyjezdit se to bez zádrhelů nedá ani kdyby bylo ASJC. K tomu furt samé výluky, které nepřestanou, což opět výrazně limituje počty vlaků. V tom pověstném švýcarsku jezděj běžně ve čtvrthodinovém intervalu 12 vozové patrové osobáky. A to proto, že takt 7,5 minuty by i tam byl za neadekvátní investice do infrastruktury.
(Tím chci taky říct, že na přetížené infrastruktuře nemají soupravy typu 1x 810 v půlhodinovém taktu co pohledávat.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7208
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Asi jo, ať se staraj radši včas.

Q: nejprve zkusil zkapacitnit soupravy na cca 9 patrových vozů (3 ešusy).

Tak se ti nevejdou třeba na 171 k peronu.
Ale důsledně vozit dvojité, a ne různé vlakodromy po 15 sola, s tím plný souhlas, to říkám dávno, stejně jako 100% souhlas s tou závorkou. Jezdit (Čakovice) vozidlem o kapacitě busu ve špičce nejšpičkovatější a ještě objíždět na Masně 010 ?
Kravina. Platí tady přísloví Nelze sedět jednou [zadnice]na dvou židlích.

Ovšem (viz to, co psal -aa-), v Praze není na posílení dost vozidel.




(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: A regiošuk byste mi tam už pustil? [happy] Troješus je jinak výborné řešení, jen nevím, jestli se při koridorizaci nestaví blbě krátké perony (jejich prodloužení je samosebou to nejlevnější ze zde diskutovaného).

Taková 171 pamatuje osobáky ze Stodu nebo Domažlic, 7 zelených to mít mohlo a to je tak báj voko ten troješus, takže tam se to nemá kam nevejít.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7210
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 24. listopadu 2015 - 21:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, staví se až dementně krátké na 2 ešusy a jen malý kousek, takže kde není AVV, musí se jet opatrněji.

Taky vidím, že troješusová cesta je nejprůchodnější řešení (až teda přesvědčí Oušťáky, že jim na Kpy-UL stačí menší vozidla typu Panter, sysel).
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 00:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panove, trat 060 je na hradecaky jit dnes pripravena, staci upravit jr osobaku, do toho si troufnu mluvit, protoze tu trat jsem v minulosti dosti poznal a taky vim, ze jsem zvladl i 5 EC za hodinu pri zpozdeni os 10 minut. [happy]
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 01:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je dogma, že vlak na 231, či kdekoliv jinde u Prahy musí být jen ešus a jeho násobky? To nikde ve světě neexistujou patrové jednotky složené z variabilního počtu vozů, aby se dalo kombinovat 4vz+3vz nebo 4vz+4vz, tak aby se to ještě vešlo k peronům? Co takhle začít dělat výběrka se stanovením parametrů včetně kapacity souprav apod.?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10392
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 06:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: aby se dalo kombinovat 4vz+3vz nebo 4vz+4vz, tak aby se to ještě vešlo k peronům?
Takže na Wilsonu už půlka perónu stači nemusí...?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5194
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 08:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Takže na Wilsonu už půlka perónu stači nemusí...?

Lepší obsazený CELÝ peron na hlavním nádraží, než desetiminutový takt mezi Prahou hlavním nádražím a Mokropsy, který akorát zadělá na pěkné problémy s kapacitou trati 171 a bude po modernizaci/optimalizaci této trati i příčinou nevelké stability GVD.

Prostě trojitý elefant na nejvytíženějších vlacích by to měl jistit a modernizace/optimalizace trati 171 by měla s délkou nástupišť pro tyto vlaky počítat. Zejména, když tam (až asi na jednu výjimku) teď na délku tří elefantů jsou........

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10395
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 08:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Zejména, když tam (až asi na jednu výjimku) teď na délku tří elefantů jsou
No pokud do "asi jedné výjimky" zahrnuješ celé Srbsko, 4. kolej v Karlštejně, celou Zadní Třebaň, 2.kolej ve Všenorech, 1.kolej v Černošicích a lichej Radotín, tak ano... [rofl]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5195
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 09:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:No pokud do "asi jedné výjimky" zahrnuješ celé Srbsko, 4. kolej v Karlštejně, celou Zadní Třebaň, 2.kolej ve Všenorech, 1.kolej v Černošicích a lichej Radotín, tak ano...

No dobrý, rejpnul jsi si teď dostatečně, tak teď si dej pohov a můžeš začít zas trochu věcně[wink].

Nebo to mám chápat tak, že je Ti milejší plánovaný ROPIDí vlakodrom, který bude mít velký vliv na stabilitu GVD, než řešení s trojitým elefantem, které má jediný požadavek - dostatečně dlouhá nástupiště na trati 171. Tedy krom zarputilého trvání ROPIDu na vlakodromu s desetiminutovým taktem[sad][crazy].
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 09:42:48    Odkaz na tento příspěvek  

K těm nástupištím pro 3ešus - hrubým měřením v mapě mi vychází pro oba směry v Černošicích cca 220 m (STÁVAJÍCÍ STAV). To by se dalo lehce prodloužit, že?
V Mokropsech cca 260 m (o5 STÁVAJÍCÍ STAV)s tím, že tam pro srovnání stojí ešus směr Beroun!!!
Srbsko je kratší, to je pravda, Karlštejn u budovy taky, s tím, že tam pro srovnání stojí ešus směr Praha. Nicméně místo na prodloužení FYZICKY je, adnministrativně si netroufám posuzovat. Třebaň ve stávající konfiguraci asi problém, zejména směr Praha. Potřebná délka pro 3ešus je cca 240m? Tak mi to alespoň měřením z mapy vyšlo. Kousek se dá ušetřit vzdáleností prvních/posledních dveří od čela/konce vlaku, ale to se asi využije jen v kritických případech (Třebaň?).
Bugr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 11:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jela ranního Švejka Bardota 749-006 a měla supr zvuk, ona je ještě nějaká bez tlumiče?
Jsem jen amatér ale zvuk mě překvapil, to byla lahoda [ok]

Moje vlakovidea na youtube
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9808
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 11:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to tak dávno co na 171 jezdily soupravy 2xBtjo+D. Leč pravda je že víkendovej posílenej osobák kol 17 ze Zdic v sestavě 8xBt+BDs míval 2-3 vozy u škarpy...