K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 30. 06. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 30. 06. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6357
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2015 - 23:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic : Já vám povím, kde vede ta čára mezi úctyhodným koníčkářem a cvokem v myšlení tzv. obyčejných lidí : Když z toho koníčka může zbohatnout (stará auta, sbírání známek, starožitností = OK, focení vlaků (brouků, much, sbírání krabiček od zápalek = cvok).
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 00:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sbírání krabiček od zápalek = cvok
No nevím, zrovna filumenisté mají IMHO pověst seriózních sběratelů, nikoli cvoků.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5365
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 05:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mldějov - jestli vono to nebude naopak trochu jinak.
Totiž, že je okolí /a to je větší množina lidí než abonenti Káčka/ posuzuje podle projevů. S tím pak přichází pověstné nacpání do jednoho pytle, protože ti dementní, přiblblí jsou daleko zřetelněji vidět než ta normální většina.
Zápalkář se taky nevrhá s hlasitým rykem di každé trafiky, neviděl jsem filatelistu, který by bral útokem poštu, stejně jako veteránistu, který by se vrhal pod kola historického skvostu, nebo řvaním rozháněl další účastníky srazu.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5366
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 05:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov - pardon, uteklo mi a
Šoutouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.134.72
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 10:43:58    Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu všichni. Pravda je, že vyšší vážnost mají koníčky, které lze zpeněžit. Ale respekt je i ke koníčkům, které příliš zpeněžit nelze, ale je vidět, kolik je za tím práce - směje se snad někdo sběrateli izolátorů? Ale jak přesně napsal Mad_noodle2, řvoucí osel nadávající dalším účastníkům nostalgické akce, jehož sbírkou je pár terabajtů fotek leckdy pochybné úrovně, ten žádnou vážnost nezíská.
Otázka je jedna: Proč může přijít k letišti 200 spotterů a bez větších problémů se dohodnou, jak si kdo postaví nádobíčko, aby všichni měli dobré záběry, ale stačí 100 šotoušů a konflikt spojený s nadávkami a lezením si navzájem do záběru je prakticky jistý?
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 12:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, nemůže to mít trošku souvislost s tím, že zatímco éro se fotí na dálku a buď na zemi, kde je nejspíš netankuje, jestli je za eroplánem hangár nebo hangár, nebo v luftě, kde to tak nějak vypadá tak nějak všechno skoro tak nějak stejně, a když je to nějaká masivní akce, tak se rozprostřou podél plotu, a jak píšu, na tu dálku je celkem jedno, jestli stojím tady nebo o metr vedle... Stejně jsou omezeni plotem kolem letiště. A pokud jde o akce na letištích typu letecké dny, tam to taky fotěj v luftě a to se dost obtížně leze do záběru. A jestli si fotěj statický éro na stojánce, tak to možná bude trošku jiná situace než vlak někde, který zastaví na deset minut na křižování a nějakej umělec to chce mermo mocí mít vyfocený zrovna u tohohle peronu.

Přitom někteří mašinkáři mají pocit, že nejlepší to bude z tohohle drnu, zatímco vedle stojící kolega to chce radši brát z tamtoho drnu, a ten, kterej dobíhá jako úplně poslední má ten výbornej nápad si vlízt všem do záběru, protože není nic hezčího než vzadu vlak a vepředu [zadnice] nějakýho debila, kterej musí stát před všema.

Jinými slovy, zatímco mašinkáři mají flek, který chtějí fotit a jsou relativně omezeni prostorem, tak není letadlářům tohle relativně jedno?

Třeba na tenhle flek by se klidně vešel chumel tak třiceti lidí a měli by to tak nějak podobně a víceméně všichni spokojeni. Sem by se jich vešlo i těch sto a opět by to tak nějak měli všichni plusmínus podobně. Jenomže třeba na tenhle kus skály se vejdou tak tři, možná osm, ale bude to už vo dršku. Tři bezpečně. Ale třeba tohleto je docela zarostlý a čistej průhlej je taky tak pro pět lidí max. Kdo dřív přijde, ten přijde dřív. Sem by se ani sto lidí nemělo jak vejít.

Ovšem na druhou stranu, byl jsem u toho, když se fotilo třeba tohle, nebylo tam sice sto lidí, ale takových třicet určitě, a nějak jsme se na těch holkách plechovejch všichni vystřídali a šlo to. Ovšem opět, nešlo o desetiminutový zastavení ve stanici. Takový fotky ani nemám, nemohu sloužit.

Já teda nevím, teoretizuju. Vyloženě velemasových akcí se účastním sporadicky a "100 šotoušů" jsem viděl naživo jen jednou, na kavalkádě na JHMD před devíti lety, a kupodivu se tam dokázali tak nějak srovnat do rojnice na louce. A stejně ani tohle sto nebylo, tak padesát? Nedovedu si představit sto šotoušů v nějaký stanici, jak obletujou jednu vzácnou mašinu, která tam stojí deset minut na křižování. Fakt, sto lidí na jednu stanici? E-e. Dvě stě lidí u plotu letiště je proti tomu velmi chabá účast na A380 na letištiváclavahavla.

Co se týče pokřikujících ve stanici, odhánějících maminku s harantama a potom to fotících se sloupem přes čelo proti slunci, tak k tomu fakt nevím, co bych řekl. Snad jen, že (nejspíš) nejvíc budují tvář šotoušstva v očích nešoto veřejnosti, ačkoliv budou v drtivé menšině v zastoupení. V angličtině je výraz "vast minority", obrovská menšina. Je jich málo, ale jsou nejvíc vidět. Co se týče různých stromolezců smrkových, skálolezců kopcových a štaflonosičů lučních, tak bych si troufnul odhadnout, že ti toho při svých lovech beze zbraní na maminky s harantama moc nenakřičej. Já osobně maminky, tatínky a kamarády i s harantama přemlouvám, aby mi chvíli postáli modelem, ale jak jsem zjistil ve vedlejším vlákně, já jsem málo šotouš.

A jestli mám brát odháněče staniční, pobíhače kolejní (viz to videjo vedle ve vláknu fotografové) a stromolezce luční, tak to jsou tři úplně rozdílný plemena. Jeden soused má border kolii a druhej soused má yorkshire terriéra. Oboje jsou to psi, ale inteligence je velmi nesrovnatelná.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 14:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo veřejnost vidí hlavně ta asociální negativa, proto je možná zájem o vlaky o mnoho níže než řešení který gumy si dát na vochcávku a jestli je lambo rychlejší než ferrari.

Jen tu v diskusi šlo o to jestli slovo "šotouš" vzniklo s negativním nádechem nebo je to označení jako "filatelista". Osobně mi taky přijde pitomost tohle slovo využívat v médiích (je spousta jiných hezkých českých slov), zatím jsem neviděl médium, kde by to nějak nezkonili.
Tombart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 20:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i na slovensku máme krysoleta [proud]
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 22:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic - Slovo "šotouš" je jenom slovo. Opravdu záleží na "formě" s jakou je myšleno. A tím pádem je jedno, s jakým nádechem vzniklo, podstatné je, s jakým nádechem se používá. Jsou situace, kdy o sobě s klidem prohlásím, že jsem šotou a jsou situace, kdy bych něco takového z huby nevypustil. Záleží na tom, při jaké příležitosti a v jaké skupině lidí.
Stejně tak je jedno, jaké slovo se bude používat. jestliže dejme tomu slovo "šotouš" nahradíme slovy "vlakový nadšenec", nezmění se vůbec nic. Kromě toho, že je to delší (a hůře vyslovitelné). Oboje se dá použít s negativním nádechem. Je to jen slovo, podstatný je význam. Třeba "ty vole" se dá říct jako nadávka a dotyčný se pravděpodobně urazí, nebo se dá říct s obdivným podtónem a dotyčný se nejen neurazí, nýbrž bude poctěn. Opět, záleží na situaci.
Nemá cenu řešit slovo.

Chary - a nějakej umělec to chce mermo mocí mít vyfocený zrovna u tohohle peronu.
Jo, to je přesně vono. Problém je v těch "umělcích", kteří to prostě MUSÍ mít zrovna odsud a nedokážou se smířit s tím, že už tam někdo byl třeba dřív a že se tam už nevejdou. Nebo že to tam není jenom pro ně a že spousta lidí si chce ten vlak prohlídnout zblízka.

Taky jsem před lety zažil v Lužný dav takovejhle pitomců, při předvádění mašin na točně. Všichni taknějak dodržovaly kruh kolem, leč nějaký děcko holt vyběhlo víc dopředu. Děcko, no, chtělo vidět mašinku zblízka. To hučení, bučení, syčení a jánevímcoještě ozývající se od cca třetiny davu na dítě mě natolik znechutilo, že na podobný akce odmítám jezdit. A to ještě upozorňuju, že tam byly během víkendu vyhrazený hodiny, kdy byla Lužná přístupná jen pro fotografy, aby se jim tam nikdo nemotal. To mě dožralo nejvíc - maj svůj čas, tak ať ho využijou a nehučej na ostatní běžné návštěvníky.

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 02. června 2015 - 08:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobík: Tak tahle diskuze začala po použití toho slova v médiu, proto mě ta "mediální definice" zajímala, ale máš pravdu [happy]

Jo taky na takové akce odmítám jezdit, protože se pak spíš děsím s čím mě můžou lidi spojovat. A když jsme u toho běhání do záběru, tak nejednou vletěl někdo z těchto nadšenců do záběru někomu kdo si dělal památku do své mýdlové krabičky nebo mobilu (z jejich pohledu asi ze špatného úhlu, násvitu, neautentičnosti atd., tak ho ignorovali).
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 03. června 2015 - 23:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem to asi někde psal, ale jednou jsem byl fotit metro. Vedlě mě stáli nějací šotoušové, spíš postarší pánové, jeden z nich měl sebou syna, tomu mohlo být jako mně. První věc, která mě praštila přes nos, byl strašný zápach, prostě ta banda nechutně smrděla. Nevyprané šaty, neoholení, umaštěný dědkové. Ten syn vypadla jak starej mládenec, navíc mi přišlo, jako kdyby neuměl počítat do pěti, ženatej být určitě nemohl, leda by měl nějakou nechutnou cuchtu, ale ani ta by ho asi nechtěla.
Šotousové, dbejte na sebe, oblíkejte se, perte si šaty (pokud nemáte manželky tak sami), a nebo se raději na to vybodněte a věnujte se něčemu jinému. Ani se nedivím, že některým lidem taková reprezentace připadá úchylná.
Naštěstí, ne všichni jsou takoví, znám pár jedinců, kteří fotí a jsou dokonce normální. [proud]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2015 - 15:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - no, je to sice moderní mluvou silně politicky nekorektní a diskriminační téma, ale taky mám odpozorováno a působí na mě, že valná většina "šotoušů" jsou jedinci s lehkou mentální retardací a se záporným vztahem k hygieně.
Ovšem Češi, hlavně tedy chlapi jsou čuňata taknějak obecně, stačí ráno za teplýho počasí jízda MHD, kdy ten zápach potu a včerejšího piva nepřerazí ani oldšpajz a jiné pičifuky (ostatně kdo by večer po návratu z hospody lezl do sprchy, žejo, no a ráno kvůli tomu vstávat dřív? Blbost), takže v tomhle směru nijak nevybočují z průměru.

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2015 - 17:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden exemplář ve vestičce můžete právě teď sledovat živě na http://www.chocen.tv/[lol]

To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3343
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2015 - 18:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, je tam stále, ani mu nevadí, že to má všechno proti slunci. A má tam dokonce i situaci, Vectron vs. Railjet.



(Příspěvek byl editován uživatelem MirKo.)

Má videa na YouTube Moje Zonerama fotogalerie PUMPA Sázava - motorbike ride

#KeepFightingMichael #forzaJules
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10806
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2015 - 19:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vypadá, že má stativ, tak všechny fotky budou gut... [proud]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2015 - 22:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobiku, je to tak. Oni někteří jsou fakt strašní mentálové, podle toho ty fotky vypadají.[lol]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
--Květák--
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.87.152
Odesláno Pátek, 05. června 2015 - 21:50:17    Odkaz na tento příspěvek  

To bude geodet.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 11:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jistě[lol] Jenže nenašel nikoho, kdo by mu držel tu plaňku, tak raději fotil vlaky proti slunci a pak se na celé geodění vysral[rofl]

To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Luky05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2014
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 08:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší tradiční zástup sasíku ve Strandu vyčkavajících na Sonderzug [masinka]
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3456
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 11:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Herr kollege...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7136
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 16:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HBonzinus 907 - presne tohle je vzorek sotoobce, ktera je tim spolecensky nejvice viditelnym a nejhure vnimanym vzorkem.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 22:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kterejpak šotouš to tam byl na štaflích? Jen se přiznejte. [proud]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 22:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A z čeho jsi to fotil ty? [kecal][proud]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 22:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďasi, ze stromu. Ale nějak zarůstá, bude to chtít zákrok. [proud]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já, když už někde na šotu potkám kolegu, tak se seznámím. Zatím se teda seznamuju se samejma uplně neznámejma lidma, který ani nikam na net pořádně nedávají, ale třeba se to zlomí. Jen prostě nebejt línej a na tom šotu tu hubu otevřít.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďasi, ten strom je uplný schodiště a je tam místa tak pro čtyři lidi určitě. http://www.zelpage.cz/fotogalerie/motorove-lokomotivy/720/720033. html

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to já se raději neseznamuju. Mám k tomu své důvody. Ale teď už by se to stejně provalilo, když jsem uveřejnil tu fotku. [rofl]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 23:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No počkat, ten strom už vypadá o dost jinak než v roce 2010. Asi si příště vezmu arzenál a trošku ho pošéfuju. [biggrin]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4409
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 10:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to sem taky patří, posílám vyloženě pro pobavení: jedno videjko které spolehlivě odradí nejednu potenciální zástupkyni z řad opačného pohlaví

Kromě jinak dost svérázného projevu dotyčného gamesáka je bonusem pro "cajzly" (jako jsem já) samozřejmě i ten jihomoravský akcent [lol]
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7142
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 16:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

UFFFF... Se nedivim, ze sotousi byvaji casto zenou nepolibeni.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 08. června 2015 - 20:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to je konec… to je šotouš jak brno...[rofl]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3379
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 13:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento si aspoň ze svého šotoušství dokáže dělat legraci: https://www.youtube.com/watch?v=31k55TCcIy8 (viz konec videa). [lol]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 09. června 2015 - 19:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela legrace. [happy]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14424
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2015 - 10:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Aha, omluva! Smazáno, pokračování ve Fotografech.

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2015 - 12:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2015 - 13:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukyncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2009
Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 03:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrjablo: Parta malejch, uhrovitejch, mutujicích blbečků, co dělá ostudu ostatnim... Nakopat je do [zadnice]

www.kolejnice.estranky.cz
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 14:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I my u tramvají se tomu nevyhneme... Klik

Pobíhal po celý křižovatce a cvakal to mejdýlkem ze všech (ne)možných úhlů

22.11.1962 - 19.12.2011
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 18:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zxs91 - no, přijde mi, že u těch tramvají, na rozdíl od dráhy, se jedná spíše o vyjímky. Mám zkušenosti, že valná většina je úplně v klidu, uklizená někde bokem. Ovšem pravda, celková množina šotouší tramvajových, oproti vlakovým je menší.
Ostatně na takovéhle jedince se používá písek, obvykle to v místech, kde se dá trošku rozjet funguje spolehlivě. A pokud na mě za šera a tmy útočí bleskem, bránim se dálkovejma... [biggrin]

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 2-2012

Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 19:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik: Aby to nebral jako pozdrav [biggrin]
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 21:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik: na rozdíl od dráhy, se jedná spíše o vyjímky
Nejspíš ne. Občas se potkám na pivu s kamarádem, který brázdí Prahu po kolejích jako tramvaják a mají ze šotoušů (taky jim tak říkají) docela prču. Nedávno se někde projela nějaká "ultravzácnost" a šiky tramvajových šotoušů měly mobilizaci a ti "zapálenější" pronikli i do vozovny a "šotili" o 106, Všechno, odevšad a ve velké počtu. Jeden byl odhalen, jsa důmyslně ukryt v kanále remízy, anžto chtěl vytvořit unikátní fotku pojezdu zespoda. [happy]
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 7-2011
Odesláno Pátek, 12. června 2015 - 22:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič - nojo, no, vzácnosti, to je jasný. Já měl na mysli ty běžný, každodenní cvakače provozu, co se ve větším vyrojí akorát kolem výluk, aby si vyblejskli nějakou linku někde, kde běžně nejezdí. Ti jsou většinou právě v pohodě a dá se s nima i mluvit (a když jim zastavim jak potřebují, zhasnu či porozsvícim různý světýlka, jsou mi schopný i nosit kafe [proud]).
O tom zbytku, co obráží zejména ty "vzácnosti" nemá cenu hovořit. Část z nich odpuzuje už jenom vzhledem (buď pupkatej strejc v maskáčích a kdesi schrastěný a promaštěný tramvajácký bundě bez rukávů, nebo slintající kindroš s "inteligentním" výrazem a praskajícími uhry. Všude vlezou, se všema se znaj, od všeho maj klíče, všechno už viděli - větší, lepší. Kdybych je měl přirovnat ke kytce, napadá mě jediná - svízel přítula...[biggrin]

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Prvni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 13. června 2015 - 19:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Letečtí šotouši na kolejích. Právě sledují akrobacii Mig-15UTI nad kbelským letištěm. Před blížícím se vlakem byli varováni vyzváněním přejezdu (a někteří pak šotili i vlak - hydru s vlekem)

Vzhůru do boje! Povedu vás proti smrtelným. ZVÍTĚZÍME!!
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 8-2010

Odesláno Sobota, 13. června 2015 - 22:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To byli spoteři. Taky jsem byl. [fotic]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Nikolas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 14. června 2015 - 15:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto video https://www.youtube.com/watch?v=BASgJ7hqrsE ukazuje obětavost některých šotoušů s jakou jsou ochotni utéct ze záběru, když se tam nedopatřením dostanou. Kéž by bylo více takových lidí. ;-)

Více železničních videí ZDE
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4914
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 17. června 2015 - 15:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páni úředníci opět přemýšlejí nad hovadinou: odkaz

Bezdružická lokálka
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8936
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 17. června 2015 - 16:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páni úředníci opět přemýšlejí nad hovadinou:
Potřebovali by pěstí do xichtu aby se probrali ... a já věřím ,že takvýhle nesmysl neprojde pač si to ani nedovedu představit v praxi ....
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. června 2015 - 07:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výborně.Co bude příště?[crazy]
KPtrain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 09:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příště? Tipuju, že to zákon zakazující čumět na cizí věci....
Jezovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 11:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: akorát že je to jako s těma balenejma koblihama - to že se chystá

Současná úprava autorského zákona by v praxi znamenala, že fotky, které pořídíme ve veřejném prostoru, nebudeme smět zveřejňovat na internetu bez souhlasu autorů fotografovaných objektů.

je prostě lež, protože nic takového ta úprava - co možná projde a možná také ne - neznamená.
Vltavotýnská_lokálka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2015

Odesláno Pátek, 19. června 2015 - 14:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dne 21. června pořádají ČD a spolek Vltavotýnská lokálka nostalgické jízdy motorového vozu 810 z Číčenic do Týna nad Vltavou na zdejší pouť a zpět. Během jízdy se můžete těšit na pojízdnou fotovýstavu či soutěže nejen pro děti.
Více informací včetně přehledu jízdného najdete na www.vltavotynskalokalka.cz
Těšíme se na vás [wink]
application/pdf
Jizdni rad.pdf (319.9 k)

application/pdf
plakat_A4.PDF (1194.9 k)
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 20. června 2015 - 18:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jedné ze zdejších diskusí byl nedávno položen jeden dotaz a obsahuje chybu ve slovíčkaření. Jaký je zdejší světonázor na to, když někdo nezná přesné názvosloví a přesto se zajímá o skutečnosti? Je největší frajer ten, kdo ho první skolí? Ptám se hlavně proto, že se s podobnou záležitostí tu a tam setkám v práci a vím, že se to stane. Zároveň vím, že někteří prostě nemusejí uplně rozdýchat věci jako je např. zatáčka na trati. Nedávný případ naběráku by byl jen úsměvný, kdyby v tom nějak nefiguroval profesionál, tj. novinář.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 08:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - myslím, že sis odpověděl sám - jestliže nějaký "novinář" z Plesku popisuje "tu hrůzu", kdy je na trati "semafór hned za zatáčkou" a jak to pak má chudák fíra ubrzdit, je to poněkud faux-pas. Stejnětak je poněkud trapné, pokud někdo, kdo se o nějakou problematiku zajímá, nebo alespoň na venek budí to zdání (a bohužel mnohdy vystupuje jako děsněj chytrolín), udělá nějakou takovou "školáckou chybu", zvlášť ve věci, kterou si mohl dávno jednoduše nastudovat. Pak je myslím lehce sžíravá ironie zcela na místě.
Opačný příklad je někdo, klidně i odborník, který ovšem ví, že problematika je mnohdy složitá, je si vědom, že některá specifika mu mohou uniknout, ale - a to je zcela zásadní - nebojí a nestydí se to přiznat (většinou to uvádí slovy jako "opravte mě jestli se pletu", nebo "nejsem si zcela jist" a podobně). Pak je naopak zcela trapné a mimo mísu ono "skolení".

A co se toho "rozdýchávání" týče, jistě, někoho to může tahat za uši a mnohdy zcela oprávněně. Jenže "ten někdo" by si měl především uvědomit, s kým se baví a zdali to dotyčný dělá z prosté neznalosti, nebo prostě z blbosti. A podle toho reagovat.

Toť můj názor.

Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen.....
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8946
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 23. června 2015 - 20:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže 80 procent lidí když si přečte že za obloukem je návěstidlo tak nebude vědět o co jde ....

Ten semafor pochopí všichni ... a že to nejni odborný název v takovém případě nevadí.

V odborné publikaci je to samozřjmě špatně ...
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.98.27
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 09:30:22    Odkaz na tento příspěvek  

Vhodné místo pro poslední odpočinek šotoušů[happy]
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.163
Odesláno Středa, 24. června 2015 - 12:44:09    Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet- ortodoxní šotouši by nadávali, že jsou otočení hlavou k viaduktu, takže nevidí co tam zrovna jede [happy]
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 13:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když jsme u těch novinářů... Odborné termíny nechme stranou. Oni někteří redaktoři pustí do světa nehorázné bláboly.Zrovna včera v Novinkách popisovali že u Lázní Kováčová poblíž Rožňavy napadl medvěd místního lékaře. Poblíž je pro některé 150 km [happy] Správně je poblíž Zvolena ...

WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8949
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. června 2015 - 21:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všimněte si té TT kolejnice ... už tehdá se mnou cloumala psychadelie [satan]
vyproštovák mám do dnes a Burago ztratil při lezení na strom někde v Kersku.


(Příspěvek byl editován uživatelem jnd.)
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 26. června 2015 - 04:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K terminologii: já bych řekl, že nejdůležitější je, aby člověk uměl zvolit "roli" podle toho jaký text píše. Např. odborný článek = psát odborně (návěstidlo, směrový oblouk...). Když naopak text pro běžné čtenáře, proč nepsat tak jak tomu čtenáři rozumí? (semafor, zatáčka...). Nejhorší je to dělat naopak, nebo ještě líp: oba styly míchat dohromady [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Joe.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6403
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 30. června 2015 - 03:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22m : Tak když se necháte zpopelnit, tak je to jedno [proud]

Nakonec teď už se prodávaj i urny s okýnkama [wink]