K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 19. 10. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 19. 10. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 10:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Tak jako člověk, který se pohybuje kolem kolejí, bys měl vědět, že tito lidé jsou vždy hlášeni u výpravčích.

Hahahahahaha. Dobrej vtip při pondělku.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 10:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KPtrain: Pokud bych byl nezúčastněný pozorovatel, tak by to mi přišlo výstřední. Pokud se na to budu dívat úhlem pohledu fotografa, tak mi to přijde jako snaha získat vhodnější stanoviště, která nikoho neohrožuje a žádný majetek nepoškozuje.
Také by sis měl zajít na oční, protože z fotky je jasně patrné, že druhý zprava (na žebříku) stojí pouze na žebříku a ten nejvýše stojící má levou nohu na poslední příčce žebříku a pravou na výstražníku. Nějak se ti ta původní partička a posléze ti dva nahoře zredukovali na "půlčlověka" na výstražníku. Příště si napřed pořádně prohlédni fotku než začneš psát své obvyklé "hlubokomyslné" sentence.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2519
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 11:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na ten výstražník, když vůbec leze tímto způsobem, tak leze většinou jen jeden "člověk od dráhy", takže se nemá s kým "přetlačovat". Navíc, když leze na návěstidlo, stožár osvětlení a podobně, tak má "bezpečnostní pás", kterým je zajištěn, kdyby náhodou spadl. Navíc dle předpisu B1 ( dřívější Op16) při jízdě vlaku musí práci přerušit a "sledovat jeho jízdu". A tak dále ...... Ten "dav" ale vůbec nesplňuje nic ze základů "bezpečnosti práce". .....[crazy][vypravci]
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 11:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Vy jste také samej fór. No chtěl bych vidět, co dělala vaše maličkost, kdyby se takto někdo protahoval po vašem majetku. Ale asi by vám to nevadilo, máte soucítění.
KPtrain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič, dneska fakt sršíš vtipem [crazy]
Když pominu tvůj pohled fotografa, nebo nezúčastněného, pořád je tu ještě ten nejdůležitější - pohled majitele dotyčného zařízení a v neposlední řadě, až se výstražník uvede v činnost, nemá za ním směrem kolejím nikdo co dělat. To jistě všichni dotyční splní... A jestli má na výstražníku jednu, dvě, nebo tři nohy, nebo "jenom" opřenej žebřík - to všechno je navíc a nemá to tam co dělat, to se okecat nedá.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dneska zase plodná diskuze. Původní příspěvek měl zesměšnit ty šotouše lezoucí na výstražník a teď koukám, že jsme došli téměř až k poškozování cizího majetku. Tak to je žvanec hodný ultrakáčkařům. [lol]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KPtrain: Nic neokecávám. Chtěl jsi po mně odpověď. Tu jsem ti poskytl a k tomu jsem akorát uvedl na pravou míru tvé nepřesnosti v předešlých příspěvcích.
Samozřejmě, že po vyfotografování vlaku v dostatečné vzdálenosti před přejezdem všichni účastníci vyobrazení na fotce spořádaně ustoupili za výstražník a nijak neohrozili jízdu vlaku a učinili zadost předpisům. Nebo máš snad jiné poznatky, kterými bys to vyvrátil?

(Příspěvek byl editován uživatelem topič.)
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3126
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je žvanec hodný ultrakáčkařům

A zde přítomní ultras zesměšněním těch, co prostě poukazují na to, že lézt na výstražník se nemá, opět vítězí. Občas by opravdu neuškodilo si vytáhnout hlavu z [zadnice] plné vlastního ega.

Pár obrázků ode mne...
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2015

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 12:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na to je zavedený postup: Kdokoliv (nejčastěji strojvedoucí) nahlásí pohyb lidí v kolejích, na návěstidlech, sloupech TV, mostech apod., voláme okamžitě PČR. Lhostejno, zda jde o stádo krav nebo stádo lidské.
Občas se někdo slušnější přijde nahlásit, že bude fotit tam a tam (zde nejčastěji cizinci) a pak pochopitelně není ve většině případů důvod alarmovat policii.
Je to nutné nejen kvůli ultrašotos, ale zejména kvůli jisté menšině, co se živí sběrem všeho možného.

Pepa_l: Bezvýhradný souhlas.

(Příspěvek byl editován uživatelem pružinskij.)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2135
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 13:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Navíc dle předpisu B1 ( dřívější Op16) při jízdě vlaku musí práci přerušit a "sledovat jeho jízdu". A tak dále ......

Za těch pár let co fotím vlaky jsem viděl bezpočet porušování zmiňovaného předpisu ze strany drážních zaměstnanců při vykonávání práce. Dále jsem viděl bezpočet lidí, co přecházeli přes koleje i v místech, kde sám, ač trochu znalý provozu, bych to dělal se staženou prdelí, a nebyli to žádní šotoušové, ale místní na procházce s čoklem, dětmi nebo bezdomovci, někteří občas vlekli různé předměty: jízdní kolo, boiler, dětský kočárek atd. Řekl bych, že pro strojvedoucí je daleko víc stressující přejetí člověka nebo srážka s autem na přejezdu, což jsou události na denním pořádku.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2136
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 13:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pružinskij: Technický dotaz. Kde se nahlásit na trati s dálkovinou nebo D3?
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2015

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 13:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nejbližšího místně příslušného dispečera. Telefon je obvykle uveden na vývěskách "Odjezdy vlaků" (bez uvedení, že jde o pracoviště řízení provozu) na všech zastávkách a dopravnách, kde zastavují osobní vlaky.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 15:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pružinskij: v jaké stanici děláš?

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Jacob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 15:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobra, a co je potreba dispecerovi nahlasit? Mam dve verze: Tak nejdriv - v kolejisti (kde prirozene Franta Vocasek nema co delat): "Tady Franta Vocasek, budu u Horni Dolni fotit vlaky a pohybovat se pri tom v kolejisti". Ted muzou nastat dve moznosti: 1) Dispecer "bere na vedomi" a v pripade pruseru muze mit problem. 2) Dispecer nesouhlasi (vedom si rizika) a jsme tam kde jsme byli. Druha verze - mimo kolejiste: "Tady Franta Vocasek, budu u Horni Dolni fotit vlaky a nevstoupim pri tom do kolejiste." Co mu dispecer rekne?

Nejde mi o nejake slovni bitvy, spis jestli uz to neni trochu absurdni. Chapu nekde v mensich stanicich, kde prijdes za vypravcim, nahlasis se "budu tam a tam" a hotovka. A jeste dva dotazy: Nahlasil se uz nekdo na dalkovine? Jak to probihalo?
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda to nahlašování mi přejde jako dobrá blbost. [proud] Chápu jednoho fotografa v zapadlý staničce, kterej se jde nahlásit (je-li vůbec komu), že tam opravdu jen fotí a nekrade koleje. Ale ten to spíš dělá proto, aby na něj někdo nezavolal policajty, že škodí.
Jinak si nedokážu představit, že by to někdo někde, navíc houfně, dělal. Co kdyby se, nedej bože, dozvěděl "nesmíš"? Sbalí fidlátka a odjede pryč? [lol] To asi těžko. Takže na sebe bude spíš neupozorňovat, aby se o něm nevědělo a aby mu to nemohlo být zakázáno, že?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně nemám rád bonzáky. Na mě loni zavolal někdo policajty mezi Chocní a Brandýsem nad Orlicí, stál jsem na štaflích, do kolejí jsem nelezl. Mohl to být někdo z cyklostezky, každopádně byl trošku mimo, protože policisté měli nahlášeno, že někdo se žebříkem nejspíš krade kabely ze sloupu. Fakt se divím, co někteří hlupáci nevymyslí. Policisté překvapeně koukali a ptali se mě, jestli jsem neviděl někoho dalšího, kdo by prováděl nějakou podezřelou činnost. Tak jsem jim řekl, že jen fotím a že jsem si ničeho podezřelého nevšimnul. To bylo celé, odjeli pryč.

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Raven
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2013
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KPtrain: .."partička kreténů, kretén na výstražníku, ti dva blbové, chovej se jako běloch"... Máte vskutku vytříbený slovník a chování, kterým můžete směle konkurovat dnešním adolescentům, no budiž. Ale nejvíce směšné a zarážející zároveň je na celé situaci to, jak strašně moc a nebetyčně vás to trápí. Můžete doslova vyskočit z kůže, zurážíte všechny kolem do kreténů a blbů jen proto, že si někde nějakej jouda vylezl na výstražník, to je u chlapa vašeho věku celkem groteskní a působí až patologicky. Vaše frustrace tím, že si někdo vylezl na výstražník je z mého pohledu vyhnaná do extrému, až k lehké nepříčetnosti, dokonce se vlivem toho neostýcháte počastovat i "nevinné" náhodné kolemjdoucí urážkami s rasistickým podtextem. Skoro se nabízí říci, že to není normální. No, každý je nějaký.., někdo možná větší, někdo menší.
S dovolením odpovím na vámi položenou otázku, ač jsem nebyl tázán a ani nemám důvod se nikoho zastávat nebo ho bránit: NE, osobně mi to nepřijde zcela "normální" (rozumějte tím počínání těch dvou "panáčků", stojících na výstražníku). Nepřijde mi to nijak zvláště nebezpečné ve srovnání s jinými oblastmi lidského konání (a i kdyby, tak si maximálně natlučou a bude jim to patřit) nebo společensky závadné, a už vůbec ne tak strašně odsouzeníhodné, jako vám, ale zcela normální to, z pohledu normálního člověka, samozřejmě není. Souhlasím s tím, že se to nesmí a tím pádem nemá dělat, ač si vzápětí pomyslím cosi o komárech a velbloudech. Ovšem zrovna tak mi v tomto kontextu nepřijde "normální" vaše chování a reakce, urážky ostatních diskutujících. Co vlastně je normální? Mně osobně třeba taky nepřijde zcela „normální“ hrát si v 45ti s mašinkama na zahradě, nebo někomu v internetové diskusi nadávat do kreténů, ale nikomu kvůli tomu hned veřejně nenadávám do kreténů, že? To vás v životě takhle irituje každá situace, kdy si někde někdo dovolí udělat něco, s čím nesouhlasíte nebo to dle vašeho i většinového názoru společnosti není normální, že si nutně musíte pustit svou nevymáchanou hubu takhle na špacír? Vážně? A tohle jsou jen blbý štafle opřený o výstražník, když si představím, co všechno se dnes ve světě děje..
Ostatní známé firmy, v tomto případě Výpravčíxy, Vlada 749 a další (jména jsou libovolně zaměnitelná, podle toho, co se zrovna řeší, nebo na koho se aktuálně hází špína), si tradičně rychle přispěchaly přihřát polívčičku, po kolikáté že už se tenhle ohraný scénář na Káčku opakuje? Hádal bych, že nakonec to stejně skončí obligátní střelbou do topiče a ŽP..
Raven
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2013
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KPtrain: Jaký je tedy vlastně závěr vašeho znaleckého posudku? Nejdřív byli kreténi všichni, pak nějakou dobu jen ti dva blbové nahoře a po zamotání se do vlastních nesmyslných kliček byli najednou zase kreténi všichni. A kteří všichni? I ti „nevinní“ chudáci na zemi, nebo jen ti „zločinci“, co jsou na štaflích? V čem jsou ti nahoře větší kreténi, než ti níže na štaflích? [crazy]
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:49:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepřijde mi to nijak zvláště nebezpečné ve srovnání s jinými oblastmi lidského konání (a i kdyby, tak si maximálně natlučou a bude jim to patřit)

No mě to nebezpečný (pro ostatní) přijde v tom, že ten výstražník nejspíš nebude stavěnej na to, aby po něm někdo tancoval. Takže hrozí riziko poškození/zničení. A to už jako problém (a velkej) vidím.
Raven
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2013
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 16:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik: Nepsal jsem, že to není nebezpečné, nebo že je to dokonce bezpečné, stačí jen správně číst a chápat napsaný text. Mně osobně zkrátka taková situace připadá méně nebezpečná, než jet např. autem nebo na kole. To ale neznamená, že to schvaluji nebo obhajuji.
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně nemám rád bonzáky.
Když ono "bonzáci" a "bonzáci". Buď chceme, aby si lidi všímali věcí kolem sebe a případně (a tedy někdy i zbytečně) na ně upozorňovali, nebo to nechceme, ale pak nebrečme, když někdo někde ukradne půl kilometru zabezpečovacího kabelu a nikdo si toho nevšimne.
Nebo upozornit na zloděje v pořádku je, na šotografa nikoli? A jak maj dotyční vědět, že tam jenom mírumilovně fotíš a že nenápadně neobhlížíš situaci pro svoje zlodějský kumpány? Případně že zrovna "děláš jakoby nic" a čekáš až vypadnou?
Takže za mě kolisti [ok], raději 10x zbytečně. Ono to působí i preventivně.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.37
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:03:30    Odkaz na tento příspěvek  

Chápu že jsou určití lidé frustrovaní, když poví někomu nezaujatému o své zálibě - železnici - tak se jim v lepším případě vybaví vláčky z dětství, v tom horším špinavé a zpožděné vlaky a pitomci lozící po návěstidlech/výstražnících/střechách/sloupech TV za účelem pořízení šotofota (a možného podrbání od Topiče za ouškem). Dokonce mají tolik sebevědomí (Honzinus) že toto jednání obhajují[crazy] chápu že tohle jednání může někomu vadit (mě to vadí taky).

To že nějaký Raven kritizuje lidi z provozu, kteří ví jak to celé funguje a občas sem něco dají (také jsou za to náležitě oceněni) je dost komické. Asi jako snaha pár lidí z mého okolí protlačit svoji fotku do galerie na ŽP a jejich následné řešení, proč jsou na ně tak zlí[lol]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobiku, nic proti všímavosti, ale oni obvykle zloději kabelů nestojí s foťákem na štaflích u cyklostezky v 16 h odpoledne. Tam je takovej provoz, že tam by fakt nic neukradli. Navíc mi to přišlo komické, protože já nejsem čmouda a vypadám normálně, žádná nedůvěryhodná osoba od pohledu rozhodně nejsem.[happy]

Bobmastere, kde takové jednání obhajuju? Ty si do těch úst opravdu nevidíš.

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus - a to by ses divil, co je klidně možný ve čtyři odpoledne. Naopak, přičmoudlík, kradoucí se za soumraku je dneska klišé, maximálně tak zoufalec, bo to je hned nápadný. "Slušnej zloděj" tohle ví a proto krade v době, kdy by to všichni čekali co nejmíň a tváří se u toho tak, jako že tam zrovna patří, případně dělá něco naprosto jinýho. Stejnětak se snaží vypadat slušně, aby na sebe neupozornil. [proud]
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobík: Ale to je asi nedorozumění. Neřekl bych, že někdo neznalý věci, když vidí člověka na štaflích nebo auta na nějaké odlehlé cestě u kolejí a podél nich se motat jednoho či více lidí zavolá policii je bonzáctví. Už se mi to také 2x stalo. Přijeli, zeptali se, podivili proč si fotíme vlaky a v klidu jsme se rozloučili, když viděli, že nějaká krádež kabelu nebo poškození drážního majetku nehrozí. A co se týče poškození výstražníku. Vždyť na něj při případné opravě taky někdo musí vlézt. Takže bych řekl, že je dimenzovám na takovou činnost více než dostatečně, stačí se podívat na ty roury, ze kterých je svařen.[happy]
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič - no roury to jsou, tojo a že na něj poleze montér, s tím se asi počítá. Resp. jestli ono se spíš nepočítá akorát s tím, že si o něj 1 (slovy jeden) montér maximálně opře štafličky. Nebo snad víme my, kudy všudy tam jsou vedený nějaký drátky a jestli to tancování po něm nemůže někde nějakej kablík žvejknout?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 17:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: Bobánku, to víš, svět je rozmanitej. Když už si mě tak rád bereš do huby, tak bys měl vědět, že na stromy, sloupy a výstražníky nelezu. Každej má nějakou kratochvíli. Někdo fotí vlaky, jinej si hraje s autíčkem v lese, asi aby nebyl frustrovanej jako ti co fotěj vlaky, jak píšeš.

Ty seš opravdu kus mamlase, když dokážeš do jednoho příspěvku (17:03:30) smontovat tolik blbostí najednou.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2139
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 18:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raven: ...nakonec to stejně skončí obligátní střelbou do topiče a ŽP..

Tak vidíš, ani jsi nemusel tak dlouho čekat. Bobmaster to zvládnul za něco málo přes půlhodinku. Není nad to znát své pappenheimské. [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 18:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[lol] [ok]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 19:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KPtrain: ...až se výstražník uvede v činnost, nemá za ním směrem kolejím nikdo co dělat.

Předpokládám, že tato fotka byla pořízena s vědomím výpravčího táborské stanice: http://k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=623209.jpg&nmale=2&raz eni=Vlozeno&poradi=sestupne&stranka=1


(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Ultra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.83.226.23
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 19:50:36    Odkaz na tento příspěvek  

Ultrakáčkař? Znám jediného. Nějaký Honzinus. Ultrašotouš a ultrakáčkař. A ještě mnohá další ultra by se dala vzpomenout.
Raven
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2013
Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 20:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: ..To že nějaký Raven kritizuje lidi z provozu, kteří ví jak to celé funguje a občas sem něco dají (také jsou za to náležitě oceněni) je dost komické..

Nějak se mi nedaří zorientovat, co tím chtěl básník říci. Kde nějaký Raven kritizuje lidi z provozu, kteří ví, jak to celé funguje..? A hlavně; jakou to má souvislost? Nějaký Raven jen vyjadřuje svůj názor na způsob vedení diskuse konkrétního diskutujícího a na pár s tím souvisejících skutečností. Vůbec netuší, jestli ten někdo je nebo není "od provozu" a i kdyby, tak to s tím přece vůbec nijak nesouvisí. Nic ve zlém, ale když si to tak zpětně pročítám, tak se v tom příspěvku z 17:03 celkově moc nevyznám.., skoro se pak až není čemu divit, že jeho autorovi přijde leccos komické. [lol]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 21:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ultra: vzpomínej na další ať v tom nejsem sám.

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
KPtrain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 22:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Ano předpokládáš naprosto správně.
Nebo máš snad jiné poznatky, kterými bys to vyvrátil?
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9122
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 14. září 2015 - 22:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ultrakáčkař? Znám jediného. Nějaký Honzinus. Ultrašotouš a ultrakáčkař. A ještě mnohá další ultra by se dala vzpomenout.

Myslím,že tady jsem na krp daleko častější ultra než Honzinus a je nás tydy více což pravda ... a dost dlouhou dobu [satan]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 12:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ultrakáčkaři jou takoví ti co pořád kecají a ani neumí moc fotit, nesmysly jim pak z klávesnice lítají o 106. Když o problematice nic nevím, tak raději držím hubu a nemachruju. Já třeba zas nevím, na co je tohle tlačítko v kokpitu či jakým šoupákem se dává volno a pro jaký úsek to platí… či tak podobně… [kladivo]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 19:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus:
Na mě loni zavolal někdo policajty mezi Chocní a Brandýsem nad Orlicí
Tuhle zkušenost mám taky.Za mnou přijela hlídka ve Srubech.Někdo je zavolal,že tam něco dělám.Já je poprosil ať mají strpení,že teď něco jede a pak se všechno vysvětlilo.Ta jejich oktávka na tý polní cestě pěkně nadskakovala.[happy]

„Ze všeho nejvíc vyčerpává nečinnost.“
Aristoteles
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 15. září 2015 - 20:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před několika lety jsme tam u Srub mezi brázdami pole s kámošem našli několik rostlin konopí. Byly docela opečovávané, ale nechali jsme je tam, nejsme zloději a nebudeme krást úrodu kolegům. [proud]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.139.34
Odesláno Středa, 16. září 2015 - 09:56:05    Odkaz na tento příspěvek  

Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7452
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 25. září 2015 - 13:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja radsi tohle. Takovej ponekud realistictejsi pohled na vec.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 07. října 2015 - 12:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letos v létě ve věku 93 let zemřel zasloužilý britský šotouš Ian Allan: http://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/11708536/Ian-Allan-tra inspotter-obituary.html
Zajímavý je doprovodný historický snímek z roku 1950: hoši tehdy neměli ani foťáky, jen notýsky, do nichž si psali čísla spatřených lokomotiv.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 07. října 2015 - 12:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: hoši tehdy neměli ani foťáky, jen notýsky, do nichž si psali čísla spatřených lokomotiv.

A na co by hoši měli foťáky, když byli trainspottery?
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3567
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 07. října 2015 - 18:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš v té době (1950) by bylo značnou raritou, kdyby nějaký britský teenager měl svůj vlastní foťák.
Tenhle již ho má (o 10 let později - 1960):

ale stejně to byla vzácnost - asi jen málokterý si to mohl dovolit.
A u nás byla fotící mládež řídkým zjevem zhruba až do konce 70. let minulého století.
I Zdeněk Šindlauer ve svých knihách zmiňuje, že coby student v 70. letech např. detaily železničních mostů raději kreslil - focení byl tehdy drahý koníček.

P.S.: Ian Allan asi byl (před těmi 70 lety) zakladatelem organizovaného šotoušení v GB.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6732
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 07. října 2015 - 18:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stejně to byla vzácnost - asi jen málokterý si to mohl dovolit.

Ale houby. Amatérské fotografování bylo dost rozšířeným koníčkem, nejen v 50. letech ve (svobodné) GB, ale třeba už mezi válkami (ve třicátých letech) u nás, dělaly se aparáty na svitkový film, avšak užší, tuším, že 4,5 cm formátu a (samozřejmě) se fotila hlavně rodina, výlety a snímky si buď vyvolávali lidé sami, nebo (často) nechávali vyvolat a nakopírovat či zvětšit místnímu fotoateliéru (fotografovi, co fotil portréty, foto na průkazky, svatby ap.)

"Fotící mládež" si aparát většinou půjčovala doma, oblíbený byl v ČSR třeba plochý Voightlander s výsuvným objektivem (s malým měchem a pravoúhlým hledáčkem) složený menší než třeba kinofilmová Praktica z let sedmdesátých a osmdesátých).

Že každý váhal, jestli má cenu zmáčknout spoušť, bylo samozřejmé, to znali fotiči na klasický film vždy.

Jinak zapisování čísel a provozu bylo v GB šotokoníčkem běžným, u nás méně běžným, stejně jako to fotografování železnice, neb železnice byla strategická záležitost a soudruzi stíhali focení na nádraží, natož někde v kolejišti, depu, na ranžíru, tvrdé to bylo už v letech 50. a postupně se to uvolňovalo až do 1989.
Ale ještě okolo r. 1980 se stávaly případy zatčení, výslechu, nebo zájmu StB o to, co jste fotili, proč to děláte, jestli snímky někomu posíláte..ono focení železnice byl za totality docela adrenalinový sport.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9190
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 08:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě tak do roku 2000 jsem se běžně setkával s názorem,že je fotografování na železnici zakázané.

Ted už to,ale také za moc nestojí,všude sekuritáci co pruděj a fírové taky už toho mají dost tak mám pár fotek se se zdvižených prostředníčkem atd ... což je daný tím,že už fotí uplně všichni ...
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 09:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


1975 [wink]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6735
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 09. října 2015 - 20:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár fotek se se zdvižených prostředníčkem atd ... což je daný tím,že už fotí uplně všichni ...

Ne. To je dáno tím, že někteří s oblibou běží na net zveřejnit fotku s jakoukoliv sebemenší odlišností od předpisů a chytrolínsky komentujou, co ten dotyčný (fíra, výpravčí atd.) porušil, samozřejmě s přesným datem a místem a číslem vlaku.
Zkuste tohle udělat třeba agresiváčkovi, co svůj BMW parkuje u Lidlu zásadně na místě pro invalidy.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9193
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 09:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov

No to také bude jeden z důvodů ....
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 20:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znáte to, procházíte nějakej web, najdete tam nějakou blbost, která vás donutí si dojít na yt a najít si originál, a pak procházíte relevantní a zjistíte, že u Queenů musel bejt taky nějakej šotouš v týmu. Anebo jinak, znáte lepší písničku s železničně zpracovaným klipem?

Queen - Breakthru

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Martinek_P
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 10. října 2015 - 23:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lepší ta písnička asi nebude, ale železničně zpracovaný klip je to taky:

Mňága a Žďorp - I cesta může být cíl

M286.1032
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 11. října 2015 - 22:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já klipy moc nesleduju, spíš poslouchám slova. Ale pěkných písniček o železnici znám několik. [masinka]
Třeba jedna:
https://www.youtube.com/watch?v=E-s3EwLFCbA

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 10:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna nostalgická z našich 60.let
Poslední vlak 1961

Plzeňský ranžír pod Teplárnou toť jeden ze zbytků práchmatů Plzeňských.

Plzeňští strojvůdci - technika, informace z provozu, galerie
Zarri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 11:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. Chary: Anebo jinak, znáte lepší písničku s železničně zpracovaným klipem?

To teda znám! [proud] Smutnýho nádražáka od Marka Dusila nic nepřekoná! Ale je to samozřejmě o vkusu každého z nás... [wink]
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4566
Registrován: 6-2004

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 20:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin 740 848: Jedna nostalgická z našich 60.let

Sice jsem tyhle "středněpoudové barytonisty" právě pro ten typický hlasový projev nikdy nevyhledával, ale písnička je fakt krásná. V dnešní podivné a agresivní době (nejen, co se muziky týče) působí jak balzám na duši.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 12. října 2015 - 23:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stylová hudba, ještě aby ne, když má vzdělání "střední odborné železniční" [ok]
(zdroj)
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7485
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 14:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim, jestli Ozzy Osbourne delal klip k songu "Crazy Train" - nenasel jsem, ale me se to libi... Aby taky ne, kdyz muzika tohoto pana a obdobnyho druhu dalsich autoru a band mi zabira asi 100 GB. K poslechu treba tady - YT.

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 13. října 2015 - 18:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen párkrát se mihne v klipu Hurt (Johnny Cash) lokomotiva, ale ocenění celosvětovým internetovým portálem NME.COM, kdy byl zvolen jako nejlepší hudební videoklip všech dob, si i podle mne zaslouží. Ani já jsem neviděl nic lepšího, silnějšího a emotivnějšího, než tento videoklip: https://www.youtube.com/watch?v=vt1Pwfnh5pc
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3618
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2015 - 19:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohoda,klídek a tabáček....pod Otíkem v Krippenku.
Pružinskij
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 4-2015

Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 16:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ještě okolo r. 1980 se stávaly případy zatčení, výslechu, nebo zájmu StB o to, co jste fotili, proč to děláte, jestli snímky někomu posíláte..ono focení železnice byl za totality docela adrenalinový sport.

Tohle se mi stalo minulý týden v EU, v jedné PPS, kde ještě před pár lety se dalo fotit volně.
Následovalo vynucené smazání fotek - a proto bych se rád zeptal, jaké máte zkušenosti/reference na různý SW na obnovu dat z SD karty ... (k "přefocení" dalšími zatím nedošlo)?
Sobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 19. října 2015 - 18:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkus toto: http://www.slunecnice.cz/sw/recuva/ . Při stahování a instalaci bacha, ať si případně nenainstaluješ potenciálně nechtěnou lištu do prohlížeče. SD karta musí pro obnovení obvykle být připojená jako disková jednotka (nefunguje teda připojení foťáku přes USB).

Příznivci české železnice - www.ceskazeleznice.cz
Fotogalerie lokomotiv, jednotek a motorových vozů - www.lokomotivy.net