K-report
 

Archiv do 04.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 04.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 6120 včera to pan mluvčí přiznal že nevidí nic špatného na pronájmu vozů.Kde myslíš že by je asi ČSAD ČL sebrala.??Jinak je třeba ti ty společnosti představit.Obě mají stejného majitele a i v ostatních orgánech jsou stejné osoby._Dokonce i mluvčiho mají stejného a ten někdy neví za jakou společnost vlastně mluví.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad linejbus prosim ujasni si pojmy s dojmy.Město ústí ani magistrát,ani dopravní podnik města v tom roli nehraje.
Jde o spor dopravního podniku ústeckého kraje s krajem.Což je úplně něco jiného.
Docela bych čekal omluvu městu,p Gandaloviči,a dpmul.
Nevím ale o novém dopravci rozhodovali úředníci a nějak nevím na co mysleli když to schvalovali,že to bude ČL.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On už to někdo psal. Šlo o to prezentovat nějaký výsledek. Oni nejsou na kraji blbí tak, že by nevěděli, že ČSAD ČL a DPÚK jsou bývalé ČSAD UL. Prostě se mediálně hádají už dost dlouho a je jen otázkou, kdo jak zapůsobí. Teď se domnívám, že Šulc a kraj prohrávají. Uvidíme, co se zítra objeví na linkách.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co nechápu proč to dali jednomu dopravci.To snad nikde není.Pak se nemůžou divit že je takovej problém.mě pořád připadá že za tím něco ještě je.Jen totální ...si vybere společnost která je stejná jako dosud jen s jiným názvem.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě pořád připadá že za tím něco ještě je

Jistě že "za tím něco ještě je". Jinak by situace nebyla taková, jaká je.
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to dali jednomu dopravci? Jednoduchém protože nabídl nejnižší cenu na kilometr a taky je to lesnot kraje, který tak nemusí zřizovat IDS (které předtím zřídil a uložil k ledu), protože je předpoklad že dopravce dokáže zkoordinovat linky tak, aby byly přestupy. Proto výběrko vyhrál jen jeden dopravce. Takže kritérium pro vítěze bylo asi následující - 1)CENA a 2) celý kraj. Jiní dopravci neměli šanci.
Vzhledem k tomu, že mluvčí je mluvčí pro obě společnosti a není to jejich zaměstnanec chová se podle situace. Všimnete-li si, diskuzní fórum na ČSAD ČL je u ledu, jelikož teď je aktuální DPÚK. Až toto všechno pomine, pak se mluvčí bude opět věnovat společnosti ČSAD ČL.
To že představenstvo je jedno, ještě neznamená, že nemůžou být třeba tři poslečnosti pod tímto představenstvem. Ale ředitelé jsou u každých společností (DPÚK, ČSAD ČL, DP Intercity, BUS.COM, Ekobus) - všechny tyto společnosti jsou pod stejným představenstvem!

Dále zde byla otázka proč nejezdilo ČSAD ČL dříve - nemohlo, protože nemělo platné licence na provoz. Koncesní řízení nedovoluje přeci souběh linek, ke kterému by docházelo kdyby jezdilo ČSAD ČL a DPÚK. Nyní je situace v jiné rovině, protože DPÚK z finančních důvodů nejezdí a tudíž ve zkráceném řízení (dva dny!!!!) byly vydány licence nové pro ČSAD ČL. Proto až nyní začne jezdit nový dopravce. Ten spor se táhne už celkem dlouho, ale nyní o prázdninách se to takto vyhrotilo (ještě že tak). Vemte že by toto nastalo v poprázdninovém silném provozu, to by teprve byl šrumec........
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 12:40:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní podnik města Ústí nad Labem by teď mohl žalovat Dopravní podnik Ústeckého kraje třeba za "poškození dobrého jména".
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:to se nediv mám v tom trochu hokej a NEJEN JÁ.v takovym případě budou jezdit autobusy DPUK s polepy ČSAD ČL
AV 15-30
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Aha, takže nemělo licenci. A kdo za to může? No přece kraj ne? A jsme zase u toho -- viníkem je kraj, který porušil zákon, protože vypověděl smlouvu a nezařídil náhradu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5083
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 13:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedávno sem viděl stát 3 busy Času mezi V.Mýtem a Litomyšlí

Ty zelenobílé? TZV říkal, že něco podobného koupil taky Kavka z Mostu a nemohl přijít na to, odkud to je. Mimochodem, dva busy ČASu má třeba i Mrázek z Hradce Králové.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 14:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:Jsou to ty zelenobílé,jinak díky za informace.Teď si vzpomínám,že jeden bus Kavky sem taky viděl v Praze.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5084
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké barvy autobusů vlastně ČAS používá? Na lince Znojmo - HK jezdí pravidelně bílá karosa ZNA 37 47, ale ty Mrázkovo busy LC735 a C735 byly bílooranžové a tyhle jsou zase bílozelené.....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pida no to je fakt ale ona jim to Česká Lípa za čas vrátí a bude chtít to samý co ted dpúk.
Nejsem z ústeckého kraje ale měli bytamní vyzvat vedení kraje k okamžitému odstoupení.Nevím proč kraj říká že dpúk neoznámil před 3 měsíci ukončení provozu když to udělal kraj._Ten s nimi ukončil spolupráci.Tohle kraj u soudu projede.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co vlastně ještě ČAS Znojmo provozuje?To je na tom tak špatně?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jenom městskou ve Znojmě, dálkové linky a linku do Brna - jen tržby od cestujících.

Bohužel doplatil na špatné vztahy s krajem a narozdíl od DPÚK byl ČAS Znojmo nahraditelný.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seznam linek ČASu hledej zde: http://portal.idos.cz/Search.aspx?mi=7&c=7 - do vyhledávacího okna zadej ČAS.

Btw. kdo vlastně po nich převzal jejich linky ZDO?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo převzal? Všichni možní - Břežanská dopravní, Bítešská dopravní, BK BUS, TREDOS a Psota.
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 15:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.mujweb.cz/www/adpraha/usti.htm informace a zjištěná fakta ohledně sporu v Ústeckém kraji a nefunkčnosti autobusové dopravy. Šeleta
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 16:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:Dokonce dneska v MF Dnes byla zmínka o ČAS Service.Např.linka HK-Znojmo dnes Karosa c954,občas se tu vyskytne i C934,nebo nějaká lc735.Jinak třeba do Brna jezdí ares,axer.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 16:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hodne linkách,které opustil CAS je dnes o neco více spoju,nez za jejich posledních "dotovaných let".
Nekde je to výrazný rozdíl,napr. na Jaroslavice-Znojmo,Mor.Krumlov-Znojmo,Jaroslavice-Hrusovany nad Jevisovkou nebo v úseku Bozice -Hrusovany-Pohorelice a Damnice-Mor.Krumlov.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevítě, kolik autobusů C735 ČAS Znojmo měl?
 
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci Vám tady to toho moc plkat, ale bylo zde uvedeno více či méně nepřesností a bylo by dobré uvést nějaké přesnější informace. Někdy to vypadá, jako kdyby se tady hádali babky na trhu o mrkev. Takže, krajský úřad Ústeckého kraje vypověděl smlouvu o zajišťování ZDO dopravci, spol. DPÚK ke dni 1.5.t.r.(jak uvedl Twig). Důvodem byla vysoká cena, za celkou ztrátu, resp. cena za jeden kilometr, kterou požadoval dopravce za výkony objednané krajem. Samozřejmě, ihned po obdržení výpovědi by každý podnikatel ukončil dopravní činnost s velkými následky pro občany. Na toto tedy zákon myslí a nařizuje dopravci, aby i nadále konal všechny spoje po dobu následujících 3 měsíců na své náklady.Krajskému úřadu tak vzniká doba, 3 měsíců, aby našel jiné dopravní řešení. Kraj tedy vypsal výběrové řízení(viz. např. týdeník Ekonom, kde nabídka vyšla, nebo MF Dnes) a toto výběrové řízení stanovilo podmínky schválené krajem.Toto výběrové řízení však mělo platit pouze do konce roku a pak se měl hledat nový další dlouhodobý dopravce. Do soutěže se přihlásili společnosti Connex, ČSAD ČL, DPUK a možná i další, o kterých já nevím. tyto společnosti doručili obálky s cenami a čekali na výsledky řízení. Ve výběrovém řízení byla také podmínka, že dopravce začne jezdit 1.7.t.r.Nejvýhodnější nabídka se po otevření obálek stala nabídka spol. ČSAD ČL. Kraj dobře věděl, že nahradit 400 vozů a 700 řidičů není jen tak a naopak uvítal propojení nového a dosluhujícího dopravce. A nyní čas plynul a plynul. Výherce nikdo neoslovil a on sám, proč by se měl nějak angožovat vůči své mateřské firmě? Naopak těžce to nezvládl kraj. Není pravda, že nelze vydat licence nové jinému dopravci na ty stejné linky. Není pravda, že nemůž kraj schválit nové jízdní řády na chlup stejné jaké byly ty předešlé, jen pro jiného dopravce. Není pravda, že kraj může odebrat licence původnímu dopravci. Kraj to zcela nezvládl. Měl za povinnost vyzvat vítěze, aby spolupracoval, aby předložil žádosti, aby garantoval jízdní řády, jejich schválení atd.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšleno žádosti o licence atd. Kraj má ze zákona povinnost zajistit dopravu ve svém revíru, zajistit přepravu lidí do práce, dětí do škol a občanů za lékařem) z toho mezi řádky vyplývá, že je povinnen zajistit dopravu pouze v pracovní dny, čehož mnohé kraje, bohužel plně využívají, kraj je povinnen provádět dohled nad efektivním hospodařením se svými penězi, zbytečně neutrácet za mnohdy zbytné spoje. Kraj má být nápomocen dopravci při zpracovávání agendy s dopravou spojenou. Činil tak ústecký kraj? A všichni čekali, hlavně na kraji, který ve chvíli po vyhlášení nového dopravce má tu největší zodpovědnost, si asi všichni mysleli, že je vše vyřešeno. A jak je vyřešeno je vidět v dnešních dnech. Já netvrdím, že DPUK je svatá firma. Jejich velkou nevýhodou je ale provoz autobusů na plyn. Takovéty řeči o tom, jak je plyn levný jsou opravdu jen bláboli. Jednou mi kdosi řekl, že provoz autobusu na plyn je levnější, než provoz naftového vozu, byl jsem raději ticho, protože to co se učí na školách, je v praxi trošku dost jinak. Aby plynový autobus byl na stejných nákladech jako ten naftový, musí ujet za měsíc cca okolo 15.000 km. A teď se zeptám těch, co dělají v dopravě, jestli teda tady někdo dělá. Linka do Horní dolní, kde by pendloval jeden takový autobus, jezdil by skoro bez přestání, ujede za den kolik kilometrů a kolik ujede za měsíc? Kolik ujede regionálním dopravcům autobusy za měsíc 20.000 kilometrů a víc na přiměstských linkách? Samozřejmě myslím linku do Horní Dolní a ne linku do Prahy, nebo jakoukoli dálkovou, tam asi Sorka na plyn jezdit nebude.Takže pak ty náklady jdou rychle a rychle nahoru. Kde jsou ty doby, kdy se kraj v ústí chlubil ekologickou dopravou, jak se kraj zdevastovaný těžbou, díky ekobusům znovu probouzí. Na to jim byl DPÚak asi dobrej. Ale dotace na rekultivaci jsou v čudu a teď jsou plyňáky moc drahý a najednou jsou naobtíž.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co na závěr? Všespásná IDS, kdy by nejraději aby regionální dopravu jezdili dopravní podniky? Vždyť ty v ústeckém kraji jsou snad na tom ještě hůř než to bývalé ústecké ČSAD. Vozový park, děs běs, prosím nikdo mi nic neříkejte, že to není pravda, to že v Teplicích si koupí Mercedesy? No a co, ono DPÚK je má taky, a ještě navíc na plyn a kloubový, který jsou ještě dražší. Místní DP mají vozový park samých vraků a pár nových vozů nespasí svět. Kde žijete? DP jezdí o třetinu víc než regio dopravci, no to by si v ústí asi moc nepomohli. A autobusy v majetku DPUK. To bude problém, i když kdyby vozy byly odprodány ČL, myslím si, že by to až tak nevadilo, neboť i ČL jezdí pod ZDO, tak si myslím, že právně by to šlo. A kdyby ne, tak by asi bylo nejlepší sloučení DPUK a ČL a je problém co s dotacemi na vozy vyřešen.
Pokud jde o ČAS, postup kraje byl zcela v pořádku a také nedošlo k žádnému výkyvu v dopravě v dané oblasti, ba naopak(viz. příspěvěk Zzz)
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 17:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nyní mi dovolte se jít zase věnovat práci
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no výstupem z toho co nám osvětluje p.dopravce je to,že dpúk mohl vlastně nechat ježdění klidně i dříve.To,že jezdil až doted byla jeho vůle.Počkal si,ale právě ty 3 měsíce.Opravdu tady je na vině kraj a lidé by ho měli prokouknout.Také se nezastávám dopravce (myšleno dpúk!) ,ale asi chyba není v tomto sporu vypuklém od 1.8.2006 na jeho straně.Pomíjím-li důvod sporu.
ad Dopravce Jinak dneska ve Vrchlabí pěkná 9 tourbusu na lince Špindl - Brno
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono asi to propojení nového a dosluhujícího dopravce nebude pro kraj tak dobré jak se zdá ... ČSAD Česká Lípa oproti plánu totiž zítra zatím stále jezdit NEBUDE !!!!
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: pozor pozor, já jsem napsal, že DPUK nejezdil z nějakých milodarů, ale proto, že mu to nařizuje zákon, opakuji nařizuje.To je velký rozdíl, než to co jste uvedl.
Kolik ten špindl měl lidí?
Jmx:přesně jak jsem čekal, odhaduji, když bude všechno O.K. tak možná koncem, snad příští týden, ale asi až tak někdy koncem prázdnin.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares:Samozřejmě, ihned po obdržení výpovědi by každý podnikatel ukončil dopravní činnost s velkými následky pro občany. Na toto tedy zákon myslí a nařizuje dopravci, aby i nadále konal všechny spoje po dobu následujících 3 měsíců na své náklady.Krajskému úřadu tak vzniká doba, 3 měsíců, aby našel jiné dopravní řešení.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce jo beru zpět musel to odjezdit.A to také udělal a zachoval se ze zákona.Ta doba právě uplynula a tak udělal to co by asi i každý udělal.¨Lidí mě je líto,ale jinak by se kraj ani neprobudil.Kdyby byli svině a nechali to na září tak to byl kolotoč.
Jinak ta linka jela proti mě a sedělo tam pár lidí,ale míjeli jsme se v blbém místě tak jsem neviděl kolik bylo lidí na druhé straně busu.
Na terminálu ve Vrchlabí stálo na zastávce tak 6-7 lidí,ale mohli jet i jinam.Ten bus byl v originál barvě Tourbusu.c 935??
Jinak nešlo by odbourat to vykání....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24506
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 18:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linejbus:
A jinak v pořádku? Mmch do jedné nebo maximálně dvou diskusí by to nestačilo? Takové „chování” se tu trpět nebude!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 19:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:jo jo, je po opravě, vypadá pěkně, to je pravda.Mmmch, zase jel prázdnej, sakra
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 19:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je ten bývalý co tam jezdil?
 
tehle citronový je taky pěkný
 
a taková nomální tourbusí rodinka
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šmakózní, to jsou ale miláčci
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen jsem zatím nenašel místo na kvalitní focení v Brně.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 21:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citronový není jen pěkný, ale vyjimečný! K čemu armádě sloužil??
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 06:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe:rentgen
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 07:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz na "švarce" a asi i "MZ".

V této diskusi "Dopravci a linky" se začalo hovořit o vozových parcích snad všech dopravců a "švarc" zřídil takovýto počátek databáze - www.sweb.cz/Seznam.dopravcu
Nebylo by možné zřídit nové téma "Seznamy autobusů", do kterého bychom přispívali s novými přírůstky. Nyní je stav takový, že hodně dopravců, hodně krajů (oblastí) má vlastní diskuse a ty informace se pak nedostanou k sobě. Tady by se uváděly nové nákupy po zjištění RZ, nasazení na linky a doplňující info.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24540
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co to udělat ve stylu SPZ?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24541
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz zde:
../54342/1875.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 11:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: tak nějak jsem o tom uvažoval (jako u RZ/SPZ). Jen ještě počkejme na vyjádření "Švarce", protože je to jeho práce a taky by to vyžadovalo aktualizace a sledování novinek.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 13:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak se nám to v Ústí trochu komplikuje.Lípa prý odmítá licence a jezdit nechce.Dokonce do kraje míří předseda vlády(asi nasbírat body).Kraj je ted v pr.....Prý se nabídli už jiní dopravci(mluvilo se o ČSAD Semily)Jenže ti nemají licenci a lhůta na vydání je 45 dní.(dopravce by určitě doplnil),ale prý také lze zahájit dopravu bez toho,ale kraj by musel respektovat cenu určenou dopravcem.Tak zní informace médií.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím tak některé severočeské dopravní podniky mají stále platné licence vydané v loňském roce, které provozují jen symbolicky, protože díky tehdejší kampani a výhrůžkám žalob ze strany DPÚK kraj nakonec nezařadil do ZDO. Zde by však nakonec také musel přistoupit na rozdílnou cenu. Navíc ty linky byly stavěné na vznik budoucího IDS, které bylo také nakonec "prozřetelně" zrušeno takže tady by to asi také tak rychlé nebylo.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hahaha, tak jsem se dneska taky dočetl,že lípáci vrátili licence pro právní nesrovnalosti. Tak mám pocit, že s krajem vydrbali, jak s malejma klukama.No jen tak dál, ale jenom, aby někoho nenapadlo podat nějakou tu žalobku pro obecné ohrožení, přeci jenom kraj neplní jednu ze svých povinností a staří lidi do nemocnice asi sanitkama nikdo moc vozit nebude a autama to není ničí povinnost. Ares1:Stále je však otázkou, kde seženeme 400 vozů a k tomu řidiče. Pokud jde o vydání licencí, lze ve "veřejném zájmu" vydat licence, tzv. od stolu, ale to se zatím kromě ústí snad ještě nikdy nikde nepraktikovalo. A jestli je v licencích nějaká krpa, tak lípácí to pěkně využijí, bohužel. Mám obavy, že hejtman za modrou stranu v ústeckém kraji, už body dosbíral.A přeseda vlády by to měl řešit, možná již mnohem dříve, již první den průseru.
Jmx:znovu upozorňuji, IDS nic nevyřeší, naopak náklady by jetě stoupli, viz. vyšší cena DP. Prosím můžeš napsat linky, které by měli mít DP v licencích v působnosti kraje? Na portále jsem nic nenašel, resp. nebylo tam nic, co by mohlo odpovídat jako nulový jízdní řád. Pokud dopravci licence mají a nemají schválený jízdní řád, který by tím pádem se nalázal na portále,porušují tím zákon. A kraj také, neboť nečiní nic, aby nedocházelo k porušování zákona. Mám pocit, že se asi bude musetprovést kontrola na odboru dopravy KÚ Ústeckého kraje.Leda, že by jim je vydala města.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 16:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale teď trošku už vážně:-)). Kluci si zahráli jací sou před holkama borci, holky to možná i ocenili a teď by už si měli sednout k jednomu stolu a úplně normálně se domluvit. A to asi v těchto návrzích, které si myslím, že jsou přijatelné:
1.okamžitě zahájit dopravu v původním rozsahu, tj. uzavřít smlouvu na období do konce roku 2006, nezapomeňte, že se blíží konec prázdnin, aby pak DPUK neřekl, že jezdit ještě týden nemůže, protože několikadenní, nebo několikatýdenní odstávka vozů způsobila jejich neschopnost:-)) a děcka do škol, to je docela velkej mazec
2.navrhnout tyto verze:kraj řekne dopravci, ať neblbne, že prostě on dá do dopravy takové a takové peníze a zato ať dopravce jezdí vše dle původního rozsahu, tzv. částečná nedofinancovanost(běžné ve většině krajů republiky) a dopravce zato a díky tomu, zcela legálně nevykáže žádný přiměřený zisk a nebude muset tedy dokládat podrobné výklady o hospodaření(myslím, že pro oba subjekty velmi výhodné)
nebo dobrá tedy, zaplatíme Vám kolik si řeknete, ale jen do určitého termínu a my sami Vám sdělíme, kolik spojů budeme chtít a kolik se zruší. Určitě existují mnohé zbytečné dlouhé souběhy, které jsou jen proto, že nikdo nechce přestupovat. Toto může během pár dnů, maimálně pár týdnů zpracovat odbor dopravy kraje. Nechce mi snad nikdo říct, že tam není jeden ouřada, který tomu aspoň trošku rozumí, pokud by snad to byla pravda a nebyl tam nikdo, tak ať radši odstoupí pan hejtman, protože to je slušně řečeno ostuda
3. vypsat výběrové řízení, která bude k výherci, resp. výhercům mnohem tvrdší a přesnější. Myslím si, že výběrovek bylo dost a dost, takže když kraj požádá, určitě jiné kraje rádi pomohou.A nemusí se dělat žádné IDS(ono to není žádná sranda, zejména v oblasti finančních toků), stačí když se vezmou svazky linek, jako výběrové skupiny. Délku smlouvy pak stanovit minimálně na 5 let
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 17:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: srozumitelné a hezké. Bohužel se obávám, že celou tou komedií byl poškozen i pohled veřejnosti na systém veřejné dopravy. Oni za těch pár dní zjistili, zjišťují, že se budou schopni nějak sami obejít bez těch autobusů a obávám se, že někteří už se nevrátí do autobusů...

Pořád se mi vybavuje ta BB a nemohu se zbavit dojmu, že zastupitelstva v tom chodit neumí, že vždycky na něco zapomenou a většina odpovědnosti za problematický stav je právě na nich. Na druhou stranu, takhle to vidí spíše lidé, co o tom ví trošku víc, obyčejná veřejnost bude asi vinit především dopravní firmy. Těm lidem se těžko vysvětluje, že i když sami platí za jízdenky, tak je to pro dopravce málo...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 17:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:Idsku bych v tomto kraji rozhodne nezavrhoval.
Je ale jasný,ze na zaintegrování oblasti,tak aby to nebyl pasqil je potreba cas a schopný lidi kterí to udelají.
KU nemá moment. hlavne ten cas,protoze dnes uz není 5min. po 12nácté ale tak 20h vecer.

Takze ted by mafie na KU mela najít co nejrychlejsí kompromisní docasné!! resení na který by pristoupili jejich mafiánstí bývalí kamarádi z CSADPUK Ceskálípaustínadlabem, tak aby tahle nehorázná a trapná situace skoncila.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 19:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek:bohužel máš pravdu. Mnoho lidí totiž zjistilo, že když se dva nebo tři domluví a dají prachy dohromady a pojedou jedním autem, výjde je to ještě míň, jak kdyby platili autobusem. Prosím nikdo mi neříkejte, že se na sebe musí vázat, protože, když předtím jezdili autobusem, tak se na sebe taky vázali. Spolu jeliv 4:40 z dědiny a spolu zase jeli v 15:05 zpátky z města. Takže, když se tak domluví víc lidí, najednou zjistí, že bus linky ani nepotřebují. A co jsem četl na netu za články, tak jsou dědiny, kde to naopak i starosta doporučuje a pochvaluje si to.
Takže pan hejtman v ústí nám všem, těm blbým dopravákům, kteří každej den od tří do půlnocí vypravují, řídí, opravují a starají se o autobusy jako o vlastní a dopravě věnovali celý život jednoduše, tak jak mu jeho stranická knížka říká,(viz. jeho kámoš Říman a dopravu pod jeho vládou), nám oznámil, jste zloději, gauneři a vůbec vás nepotřebujem. Premiér dneska ve zprávách vyzval hejtmana k odstoupení. S tím plně souhlasím.
Zzz: IDSka neušetří, naopak zvýší náklady a to v tuto chvíli není v ústí na pořadu dne.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 19:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych poprosit o fotky převážně zájezových
autobusů ČSAD Brno-město,Tourbus + fotky z areálu ÚAN Zvonařka a okolí.Díky moc!!!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 19:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě, pokud teď není schopen jezdit ani dopravce A ani B, je čas se poptat jinde, dopravců, kolik busů a řidičů by byli ochotni poskytnout od teď do konce roku, nebo kdy mělo to ČSAD ČL vlastně začít jezdit. Následně jim v tom stavu nouze vydat licence. Vážně řešit podle mě potřebuje tak třetina linek, Klášterec - Chomutov, Kadaň - Chomutov nebo Chomutov - Most, kde jsou desítky spojů na každé lince a souběžně s dráhou, tam to podle mě ještě nějaký čas vydrží - možná taky napořád. A ještě se tím trochu vleze do řiti Českým drahám, což se při příštím hádání o peníze může taky hodit...
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_K: Chomutov - Most a Cv - Klášterec provozuje DPCHJ. Autobusy na Kadaň tak nějak jezdily (resp. včera a dnes viděny), stejně tak linka do Litvínova a Loun byla obsluhována.

Co se týče souběhu s dráhou, v případě přímých spojů ano, ale v případě obsluhy různých vsí cestou, tak určitě ne. Např. na Klášterci má železniční spojení pouze Málkov (trať 140), případně i Černovice (trať 137), ale taková Zelená či zast. Prunéřov (prosím rozlišovat Prunéřov a Prunéřov, ušák) už ne. Ani ty Černovice na tom nejsou kdovijak slavně.
Linka do Mostu pak obsluhuje Červený Hrádek, Vysokou Pec, Drmaly a další, kde vlak v životě nejezdil a jezdit nebude.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.16
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:00:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: "Není pravda, že kraj může odebrat licence původnímu dopravci."

Pokud je mi známo, tak DPÚK nevyjetím od 1.8. porušil podmínky všech jeho licencí, tudíž lze zahájit řízení o odejmutí všech jeho licencí. Nebo snad DPÚK dopředu oficiálně ohlásil na KÚ změnu JŘ na nulové?

"Hahaha, tak jsem se dneska taky dočetl,že lípáci vrátili licence pro právní nesrovnalosti. Tak mám pocit, že s krajem vydrbali, jak s malejma klukama"

Spíš ukázali jaký jsou to gauneři. Ne, že bych měl nějak v lásce úředníky. Ovšem co si dovolují některá ex-ČSAD (včetně DPÚK), za to měly už dávno padat pokuty jak kráva. A ta (doufám jen zdánlivá) neotřesitelnost pozic ex-ČSAD v ČR vznikla právě liknavostí krajských úředníků.

"Takže pan hejtman v ústí nám všem, těm blbým dopravákům ... tak jak mu jeho stranická knížka říká,(viz. jeho kámoš Říman ....Premiér dneska ve zprávách vyzval hejtmana k odstoupení. S tím plně souhlasím."

Netahejte do toho ku.va politiku.

Vy děláte, jako kdyby ty pos.aný socani něco opravdu podstatného pro veřejnou dopravu za těch osm let, co byli u koryta, udělali. Jediné, co opravdu udělali, je zabetonování státního molochu ČD na jeho pozicích. Třeba tím, že dostali staniční budovy, aneb úplně stejná chyba jako když se privatizovala AN spolu s busy.

"IDSka neušetří, naopak zvýší náklady"

Toto tvrzení platí pro mnoho konkrétních IDS.

Jako obecný výrok je to ovšem úplná kravina. V oblastech bez IDS existuje řada nesmyslných souběhů, které se dají odbourat. Stejně tak nikde není psáno, kolik spojů denně musí IDS mít, nebo zda musí být do každé vsi i o víkendu.
Například OREDO, pokud je mi známo, deklarovalo, že jede stále na stejný rozpočet, přičemž tou "úspornou stránkou" je právě racionalizace linek a spojů, čili odbourání souběhů.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže asi takhle. Všichni povinně přečít příspěvky dopravce z 2. 8. 2006. Hlavně to, za co kdo odpovídá atd.
Dále doporučuji dnešní Události komentáře.

Tedy jádro pudla. Kraj chápu, že nechce všechno cálovat. On DPÚK jsou pěkný kousci (a hodně lidí jich má plný zuby) a jelikož si stanovují svoje rozsahy, nechce kraj platit. Z tohohle se to všechno rozjelo. Tedy chyba na obou stranách.

Dopravce nemá pravdu, že městské dopravní podniky jsou na tom špatně a nemohly by nahrazovat. Ale mohly, technika je minimálně srovnatelné s technikou DPÚK a zázemí pro vozy většinou lepší! Pravdou ale je, že cena městských DP je někde jinde. Například mostecké LPG busy stojí na 1 Km přes 50 Kč. Hold ekologie něco stojí a stát nepodporuje.

IDS je hezká věc, ale je otázka jak to kdo vnímá? Někdo to vidí tak, že se bude frčet na jeden doklad, někdo to vidí na kombinaci dopravců v celých oblastech, někdo to vidí jako městské DP a meziměsto jiný dopravce.
Lidem je to v podstatě jedno, ty zajímá jak to jezdí. Já osobně si dokážu představit městské DP ve městech a většinu meziměsta globál dopravce. Stačí stejné způsoby odbavování (respektive akceptace např. čipovek), číselné značení linek apod. Ale řekl bych, že jsou tu jiné starosti.

Já třeba dobře znám oblast Litvínovska. Jsou tu obrovské souběhy busů a i vlaků. Třeba destinace Litvínov-Teplice. Jezdí vlak (prakticky nevykrývá obydlené části) busy na různých linkách, kde se to liší jednou zastávkou. Jenom na tomhle směru se dají ušetřit neuvěřitelný peníze (nebo za stejné zajistit dnes nepředstavitelný komfort a modernu!!).
Na mnoha mísech jezdí zbytečně kapacitní vozy, stačila by někde i přestavěná dodávka, někde mikrobus. To by ty náklady letěly dolů!!

Souhlasím s názorem, že už se všichni lidé do busů nevrátí. To bude problém! Současná nepřehlednost, co kdy kam pojede, tomu jen a jen nahrává!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass pokud mluvíš o těch DP tak víš kdo do nich leje peníze?Město a zeptej se lidí ve městě xy co jim je po Lhotě tamhle někde.Dp maj jezdit ve městě ,max do vesnice,která si to zaplatí.Ale ne aby jezdily někde na linkách.Musíš mít oddělené hospodaření,jinak to nejde.Právě to byl tehdy důvod rozdělení ČSAD bus Ústí n/l,ale i jinde to proběhlo (Kladno).Totéž by muselo být i u oněch DP.
Co se týká licencí tak plně vidím vinu na kraji.Jinak podrobně to tady popsal již dopavce a velmi dobře.
Jinak kraj si nechal utéct to,že si dopravce stanovoval vlastní rozsah.Každý dělá to co mu je dovoleno druhými.
Jinak IDS je ted úplně zbytečná.To se musí nejdřív systém stabilizovat.A to je na dlouho.
ad Bručoun no moc si to zlehčil,když nazveš některá ex ČSAD darebáky.Věř,že jsou titíž darebáci mezi společnostmi,která nemají v nějakém ex ČSAD žádné základy.
A i já si myslím,že by měl hejtman okamžitě odstoupit,a není to politika jak říkáš.Dokonce jsem voličem oné strany ve které je hejtman.
Jsem zvědav kteří dopravci tam zítra pojedou jak slibuje hejtman.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.222
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:45:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"no moc si to zlehčil,když nazveš některá ex ČSAD darebáky.Věř,že jsou titíž darebáci mezi společnostmi,která nemají v nějakém ex ČSAD žádné základy"

Ano, darebáci jsou všude. Protože prosadit se v některých oborech je pro slušného člověka nemožné.

Pouze ex-ČSAD,s.p. jsou ovšem vlastníky AN. Čehož mnohé dovedně zneužívají k odrážení konkurence. A pouze ex-ČSAD,s.p. získaly zpočátku smlouvy na ZDO. Některé, jako např. DPÚK, si myslí, že smlouva na ZDO je na věky věků.
Všechny šéfy takovýchto podniků, kteří zneužívají svého postavení, bych s chutí vypráskal. Už dávno měli k tomu příslušní úředníci zjednat pořádek.
Pokud je svině šéf ryze soukromé firmy (=bez AN a bez smlouvy s krajem), tak mi do toho nic není.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24550
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 00:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel se obávám, že celou tou komedií byl poškozen i pohled veřejnosti na systém veřejné dopravy. Oni za těch pár dní zjistili, zjišťují, že se budou schopni nějak sami obejít bez těch autobusů a obávám se, že někteří už se nevrátí do autobusů...

No, hlavně taky mnozí zjistili, že ty busy nejezdí „jen tak” od přírody, ale krom jízdného si je platí ještě jinak.
Jaké to může mít důsledky, je těžké předjímat.


Bručoun:
Politika. Opravdu asi ne, občas se (na krajích) i pravice chová levicově (velmi zjednodušeně: radši než šetřit a nabít si hubu, tak se s nima radši nějak dohodneme, peníze JSOU...) a naopak. Příkladů by se našlo dost.

Dnešní zprávy jsem (bohužel?) nestihnul a z archivu už si je pouštět ani nebudu, jestli se do toho začal vměšovat ParoubTek
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 07:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:Vladaass a Bručoun to o IDS napsali dobře.
Jinak takový příklad UK:Trať 137 Comutov - Vejprty jedna cesta 58km/min. 47kč na jeden km.
Autobus 520210 40km,po započtení jízdnýho vyjde 20kč na 1km,buďme pesimisti.

Obsluhuje se podobný území,akorát že bus víc vesnic.
Když v tomto případě zrušíme souběh vlaku a necháme v kladiva (a třeba i o víkendu) současný počet spojů Chomutov-Vejprty,tak se neušetří jen za vlak,ale dají se ušetřit i nějaký km na 520050 a 520060.
Jinde to může ¨být třeba zase opačně.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 10:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Právě to je myslím nejhorší - na linkách typu Klášterec - Chomutov se najde 1 - 2 vesnice, co leží mimo dráhu - tím se linka jako taková prohlásí za nezbytnou, načež na ní jezdí 50 spojů a tvrdí se, že všechny tyto spoje zajišťují ZDO. Myslím, že právě jeden z pozitivních výstupů této krize by mohlo být zjištění, že doprava do těchto vsí jde zajistit podstatně levněji. Jinak, například KV kraji už taky dochází trpělivost, a tak kromě linky KV - Ostrov se jezdí bez dotací už i KV - Sokolov - Cheb. Po mírném řevu se zajistila doprava do nějaké obce mezi Chebem a Sokolovem, dopravci jezdit nepřestali, jen si upravili jízdní řády - Ligneta třeba přestala jezdit do Chebu, Sokolov - KV jezdí v hodinovém taktu, zhruba proložená s druhým soukromníkem, a nejezdí to o letních prázdninách. Kraj šetří na dotacích asi 8 milionů ročně a nic se nestalo. Jo, to jsou věci...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 12:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

_Dle info v Ústí zasedá rada kraje a odpoledne by měla být tisková konference.Na zasedání jsou přítomni i hejtmani Libereckého a Středočeského kraje,což lecos naznačuje.Uvidíme jak se situace projasní.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 3. 6. 2006: Samozřejmě vím, jak jsou financovány městské DP. Nevidím ale sebemenší problém proč by nemohly tyto DP jezdit v rámci ZDO. To se dá jednoduše řešit, rozdělením na divize apod.

Jak už zde bylo řečeno. On další problém je, že nádraží a většina zastávek patří DPÚK. Už vidím, ten zmatek. Já stejně nechápu, jakej blbec jim to dal i s těma nádražíma apod. Řešení není zdaleka tak jednoduché, jak to vypadá.

Jak už jsem psal, obrovský problém jsou různé vlako-busové ale i buso-busové souběhy.

Jinak info z Litvínova. Některé linky jezdí Kavka. Je to linka do hor Litvínov - Klíny - snad až Svatá Kateřina. A linka Litvínov - Louka - Mar. Radčice. Tady jezdí kloubová Karosa, pro těch pár lidí docela rarita

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace