K-report
 

Archiv do 07.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 07.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.197
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:40:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: sorry, mám tam písařský renonc, mělo být: "Podle zákona jízdní řád není součástí licence pro linku vnitrostátní dopravy." Předběžný JŘ tam být samozřejmě musí, kvůli bodu e)v zákoně.

Lojzik: fakt bez komentáře

Dandy: v novém GVD mají být v odpolední špičce docela zajímavé JD vlaků Praha-Rakovník (do 1:30 z Masaryčky, do 1:20 z Dejvic) v hodinovém taktu, střídavě s přestupem a bez přestupu. V ranní špičce ale zůstávají vlaky dost nekonkurenceschopné. Takže tuhle trasu, přinejmenším ve všední den, asi zcela "vyluxují" autobusoví dopravci.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Atmák.Je to dcera a tak busy oddělí od ZDO na tu novou společnost.Prakticky to znamená že pojedou na svoje triko.
Vzdáleně se to podobá tomu jako když Kladno rozporcovalo ČSAD na ty společnosti.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 07:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martinhd:Díky za info.

Jenda z HK: O tý Šl nebo ŠD 11 u Šandy toho moc nevím,jen sem jí někdy před 2 lety viděl o jednom víkendu na lince a od tý doby snad už nejela.

Cs trans:Má 2xlc936,2x axer,2x man,1x scania.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Topolánek chce povolat vojsko. Zřejmě do bitvy ODS versus ČSSD. A stávkovat proti politickému vedení kraje, nikoliv proti svému zaměstnavateli? Do čeho se to odboráři pouští?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3645
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 10:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podle současné legislativy to půjde dost těžko a minimálně by to předpokládalo vyhlášení stavu nouze (jako třeba o povodních). Jinak si nedovedu představit, na základě čeho by vojáci usedli proti vůli dopravce do jeho autobusů. Navíc vyhlášení stavu nouze kvůli stávce je výslovně ústavním zákonem vyloučeno. Nebo by se snad nasadily vojenské autobusy? Pro šotouše určitě zajímavost, kde jinde se našlehají atmosféráky ve výborném stavu v pravidelném provozu, že, nicméně celé mi to připadá spíš jako plácání do vody.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 11:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám také pocit, že si ti hoši neuvědomují, že už v kasárnách nečekají tisícovky nudících se vojáků základní vojenské služby. Nebo si snad stát drží divize profesionálních stávkokazů. K této vojenské odbornosti pak pro jistotu patří i papíry na lokomotivu, výpravčího. Uhlí se v autobusech dopravit nedá.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 12:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě někdo z lidu v nějakém DF vymyslel, že mají být povoláni záložáci. To už by to divadélko nemělo chybu.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 12:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No...ono vidět pár starých dobrých atmosféráků ve výborném stavu by nebylo na škodu.
Ale tak nevím...když by opravdu stávkovali, i když v to moc nevěřím, tak si myslím, že by nebylo na škodu na ty hodně vytížené linky, kde není v souběhu železniční doprava nějaké ty vojenské autobusy nasadit. Jinak bych navrhoval najmout si soukromé dopravce na nejvytíženejší linky, na které by případně kraj ani nemusel doprvaci doplácet. V odlehlejších místech by mohl kraj doporučit obcím, aby vyjeli třeba autobusy různých sportovních klubů nebo Sokolů, kterým by pak oproti vyúčtování-faktuře vyplatil ztrátu no a ty vojáci by stejně asi byly zadarmo, když to patří pod stát.
Jinak na jednu stranu se řidičům nelze divit, protože by přišli o sociální systém, premie apod., ale na stranu druhou stejně práci budou mít...ať u ČSAD ČL nebo u jiného dopravce, který bude v kraji jezdit. To vím, že lidi kolikrát mají opravdu existenční potíže a nestávkujou.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3647
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Jo, za dob ČSLA (i ČSA) by armáda neměla problém předisponovat i vojenské strojvedoucí a výpravčí...
Jde spíš ale o legislativní problém - není stav nouze, ani nemůže být vyhlášen v tomto případě a dopravce prostě není povinen komukoli poskytnout věcné prostředky (autobusy), takže by se to muselo řešit hodně náhradním řešením...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vzhledem k tomu, že se nyní v Ústeckém kraji nacházejí dopravci, kteří jsou prakticky okamžitě schopni jezdit jako náhradní doprava si můžou řidiči stávkovat jak chtějí....
Např. v Ústí n.L. jsou dva vozy i s řidiči ze společnosti ZDAR (http://www.ustecketramvaje.com/pro/fd76.htm).
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud jsou někde v záloze připravení nestávkující řidiči, tak není co řešit, ať jezdí za toho kdo porušil licenci. Pokud nejsou, tak zase divadélko ztrácí smysl, protože ti dnešní o práci přijít nemohou. Někdo to odjezdit musí, ať to vlastní firma ABC nebo XYZ. I když připusťme, že to může být pro některé řidiče nestravitelný problém.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vezmeme situaci v republice, ohledně řidičů autobusů, tak není zase tak růžová. Takže i kdyby to převzali jiní dopravci, furt jim budou scházet řidiči pro ježdění na nových linkách a trasách. Takže v každém případě si troufám řici, že nejméně 80% současných řidičů najde uplatnění v řízení autobusů někde jinde. A můj odhad není střílení od boku....
Dříve to bylo snazší, protože armáda chrlila spousty řidičů, v dnešní době si málokdo z mladších dokáže pořídit papíry za své ušetřené peníze (a rekvalifikace z úřadu práce nejsou až tak aktuální), a noví řidiči tudíž ubývají nebo ti starší vyježdění řidiči přecházejí z důvodu malých příjmů za lepším (dost lidí odchází na kamiony).
Takže závěrem skoro nikdo o práci nepřijde, jen nebude pracovat pod DPÚK či ČSAD ČL....
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a je tu stávka. Viz. http://www.novinky.cz/domaci/rozhodnuto--autobusy-na-ustecku-dva-dny-nevyjedou_95006_mtru0.html
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 18:26:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Mohl bys mi přiblížit, kteří dopravci jsou schopni vyjet? Já jich teda moc nenapočítal, je třeba si uvědomit, že mnoho autobusů soukromníků, kteří neprovozují v tuto chvíli pravidelnou dopravu jezdí na výlukách NAD za ČD. Bohužel nevím, kdo jezdí např. NAD Děčín - Benešov nad Ploučnicí. Soukromníci tohoto rázu dají těžko dohromady víc než dva autobusy, a to si jistě někteří budou muset pomoct podvodem.
Zaslechl jsem, že má vyjet 50 busů z Prahy (asi DPP). Co je na tom pravdy?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, prozatím vím od dvou autobusech od ZDARu, dále dva vozy od DPmÚL. Co vím, tak oblast Lounska by měli pokrýt autobusy ze Slaného, dále jsou tam soustředěny vozy z různých DP v kraji. I když soukromníci nedají moc autobusů dohromady, on třeba stačí i jeden na obsluhu určité linky a mám dojem že kraj v tomto již má jasno a náhrada je v tomto již předsmlouvána a podle vyjádření hejtmana měl i nabídky ze zahraničí (ale to je podle prohlášení hejtmana).

Navíc dnešní kroky hejtmana konečně po delším přetahování dospěli k dobrému závěru, když se konečně odmítl handrkovat s odboráři, protože nechápu co má v pracovněprávním vztahu kraj a ČSAD ČL či DPÚK. Navíc jak psala jedna paní z oblasti českolipska, že řidiči jezdící v Libereckém kraji stávkovat nebudou a stávkují pouze ti řidiči co přešli od DPÚK!!! Takže lobby pokračuje a ještě bývalý premiér Paroubek na toto téma rozjel předvolební kampaň......
Obrázek si udělejte sami
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPP uz dnes na Ustecku jezdil, operativne kolem poledne vyjel na skolni spoje vsemi sedmi C734 a jednou C934E.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem dneska již psal ohledně zaměstnání případných řidičů DPÚK - výsledek nabídky od DPmÚL:
O nabídku práce nebyl zájem
Předsedkyně odborové organizace Dopravního podniku města Ústí nad Labem, a.s. Ivana Fišerová dnes nabídla odborové organizaci Dopravního podniku Ústeckého kraje okamžitou práci pro 10 řidičů.
-----------------------------------------------
Bylo jí odpovězeno, že o tuto nabídku není zájem.
Ústecký dopravní podnik hledá nové řidiče, neboť někteří odcházejí do důchodu a mnozí jiní jsou dlouhodobě nemocní
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:54:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Dobrá, pořád nevím, kde se vylíhne nejméně 300 autobusů i s řidiči. Zatím jsme dospěli tak k číslu 70 - 80, o více pochybuji. Ber na vědomí, že jen přes Litoměřice jede asi 30 linek.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to ano, ale také nikdy nikdo netvrdil, že kraj je schopen nahradit 100% linek. Tam kde to půjde budou lidi odkázáni na vlak, jinde bude holt muset být náhrada autobusů.
Na druhou stranu, uvidíme co všechno se vylíhne, protože se svou nabídkou se dopravci mohli obrátit na kraj, čímž se může opravdu najít ještě více autobusů než tebou uváděných. Taky vem, že některé JR od DPÚK jsou dělané formou přestávky přes hodinu a přitom linku obsluhují další vozy.... Takže náhrada ve vozech může být menší, než je samotná vypravenost DPÚK! Znám trochu jejich systém, protože tchán jezdil u DPÚK a má s tím praktické zkušenosti.......
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:00:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Onvo: Tak to je fantastické!
Nevíš náhodou, kde teda vyjely? Zítra odpoledne se tam chytám, takže tuto informaci bych nesmírně ocenil.
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednalo se o operativni nasazeni, jeli tam s tim, ze se "nevi". Jak to bude zitra je otazka.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mostecku je připraven vyjet Kavka a asi i vyjede. Dále prý má na některé linky vyjet tamní dopravní podnik. Krom jiného má prý Kavka i nějaké své vozy odstaveny v Lounech. Na Chomutovsku něco pravděpodobně DPCHJ, zbytek možná karolovaráci.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Tzv: Kavka? určitě, vždyť má problémy personálně a technicky zajistit svoje linky
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 20:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už nemusíte nic řešit, autobusy normálně vyjedou. Odboráři dosáhli svého.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:09:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, zeptám se tedy, zda jsou naše pražské perly zdokumentovány v Ústeckém kraji, nebo ne?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.92
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... podnět k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten už minulý týden uvedl, že začátkem srpna DPÚK tím, že přerušil autobusovou dopravu a toto přerušení oznámil pouhých pět dnů předem, naplnil skutkovou podstatu zneužití dominantního postavení."

To je citát z nějaké zprávy kraje. Neví někdo náhodou, kde by bylo k dispozici celé původní vyjádření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže?
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.92
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:32:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Dík. (nenapadlo mě, že to bude vystaveno přímo na jejich webu, protože většina úřadů je děsně tajnosnubných ...)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun, Úterý, 05. září 2006 - 19:59:24
Nejsem zaměstancem ani akcionářem DPÚK ani jiné spřízněné firmy. Jen uvádím pohled druhé strany, a to bez osobního zájmu. Bohužel se snažíte číst mezi řádky něco, co tam není. Jediné co mi vadí, je neschopnost krajských úředníků.

V nařízení EHS č. 1191/69, se píše:
1. „Závazky veřejné služby“ se rozumí závazky, které by daný dopravní podnik na základě svých vlastních obchodních zájmů nepřevzal vůbec nebo nepřevzal ve stejném rozsahu nebo za stejných podmínek.
2. Závazky veřejné služby ve smyslu odstavce 1 zahrnují závazky provozu, přepravy a tarifu.
3. Pro účely tohoto nařízení se „závazkem provozu“ rozumí jakýkoli závazek dopravního podniku provádět s ohledem na jakoukoli trasu nebo zařízení, na nichž je oprávněn k provozu na základě licence nebo rovnocenného oprávnění, veškerá nutná opatření zabezpečující stanovené normy plynulosti, pravidelnosti a výkonnosti. Zahrnuje také jakýkoli závazek provozovat doplňkové služby a jakýkoli závazek udržovat v dobrém stavu tratě, vybavení, pokud je doplňkem k síti jako celku, a zařízení po přerušení služeb.
4. Pro účely tohoto nařízení se „závazkem přepravy“ rozumí jakýkoli závazek dopravního podniku přijímat a přepravovat cestující nebo zboží za stanovené sazby a za stanovených podmínek.


O to se opírá DPÚK a tvrdí:

Povinnosti udržovat provoz linky po dobu platnosti licence, provozovat dopravu podle schváleného jízdního řádu, přepravních podmínek a tarifu vyplývající z ustanovení § 18 Silničního zákona jsou jednoznačně tzv. závazky provozu a přepravy, jak jsou definovány v článku 2 odst. 2, 3 a 4 Nařízení EU, a jedná se tak o závazky veřejné služby, které vznikly vydáním příslušných licencí, nikoliv až uzavřením smlouvy o závazku veřejné služby.
Podstatou smlouvy o závazku veřejné služby ... je úprava konkrétních podmínek právního vztahu vznikajícího mezi orgánem veřejné správy a dopravcem ... Obsahem smlouvy o závazku veřejné služby je obvykle specifikace kvalitativních a kvantitativních požadavků na poskytované služby, platební mechanismus týkající se např. úhrady záloh dopravci, pravidla řešení nepředvídatelný změn, apod.
Smlouva ale v žádném případě nemusí být jediným právním důvodem vzniku závazku veřejné služby, jak to předpokládá česká národní úprava v ustanovení § 19 odst. 3 Silničního zákona, které je v tomto ohledu v rozporu s komunitárním právem.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad magiq no ničeho moc nedosáhli jen je do června 2007 nepropustí...Jinak to byla uplně zbytečná komedie,protože nevím čeho chtěli dosáhnout.Jejich protest je vcelku zbytečný a směšný!Dokonce jsem přesvědčen že za celou stávkou stojí vedení Dpúk a ČSAD,kteří na to odbory navedli a teď naoko jim slibují.
Jinak teď v událostech hejtman tvrdil že vypověděli smlouvu i ČSAD ČL a od soboty budou jezdit nový dopravci najatí krajem.Ale snad i zítra pojedou i jiní než Dpúk.Atmák nám to určitě zmapuje.
No uvidíme jak se to dále bude vyvíjet
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. září 2006 - 23:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Lojzik: Jojo, jsem si tak nějak i jist. Jinak autobusů si myslím, že má vcelku dost, otázka je, jak je to s jejich technickým stavem či vhodností vozidla na určité typy linek.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.102
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 00:51:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... snažíte číst mezi řádky něco, co tam není ..."

Mohl byste konkrétně napsat, co jsem podle Vás ze zákona dedukoval, a co podle Vás dedukovat nelze, protože to z něj nevyplývá? Podle mě vše, co jsem uvedl, ze znění zákona zcela jasně vyplývá.

"Pro účely tohoto nařízení se „závazkem provozu“ rozumí jakýkoli závazek ..."

DPÚK vidí něco, co v nařízení EU není. Z vlastnictví licence na linku totiž v ČR nevyplývá závazek linku trvale provozovat. Majitel licence na linku může dát ke schválení nulový jízdní řád, a dopravní úřad je povinen při dodržení formálních náležitostí změnu JŘ na nulový schválit. Stejně tak vlastník licence může požádat o odejmutí licence. Představa, že licence může zavazovat k odježdění nějakého počtu spojů, když konečný JŘ linky ani není součástí žádosti o dlouhodobou licenci, je od samého počátku scestná. Právník, který takovýhle výklad DPÚK poradil, je za prvé drzý jak opice, za druhé by zasloužil přes držku. Teď hned od hejtmana, a při spravedlivém soudu nakonec ještě od šéfa DPÚK.

Podle výkladu DPÚK by totiž mohl chtít dotace každý trouba, který má licenci na jakoukoli linku.

Jednu věc ovšem nemůžu vyloučit. A to, že krajští úředníci do licencí pro DPÚK napsali na nátlak DPÚK nějakou věc, kterou tam psát neměli, a na které se teď DPÚK točí.

Nicméně, pokud v DPÚK mají pocit, že jim přidělením licencí na linky vznikl závazek, tak pro ně mám radu: ať požádají dopravní úřad o odnětí všech licencí podle § 15 písm. d zákona, a nevopruzujou tady.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 02:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... snažíte číst mezi řádky něco, co tam není ..." - to byl jen komentář k tomu, že ze mě děláte osobu spřízněnou s DPÚK. K výkladu zákona se to nevztahuje.

Podle výkladu DPÚK by totiž mohl chtít dotace každý trouba, který má licenci na jakoukoli linku.
Ne na každou linku. Jen na ty ...které by daný dopravní podnik na základě svých vlastních obchodních zájmů nepřevzal vůbec nebo nepřevzal ve stejném rozsahu nebo za stejných podmínek.

Vzhledem k tomu, že existence současného DPÚK je závislá na provozování dotovaných linek, asi těžko dobrovolně požádájí o nuláky nebo o odejmutí licencí. To by jim akcionáři dali, že vedou firmu k úpadku.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 07:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen si stále lámu hlavu na základě čeho by jezdili ti najmutí dopravci. Dopravci budou jezdit bez licencí, to by mohl někdo poukázat a vláčet je soudech a já nevím po čem. Krajští úředníci, tak lastně nabádají k nezákonné činnosti.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.204
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:14:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doprvace: tak prý náhradní dopravci v ústeckém kraji leckde (demonstrativně) vyjeli, a vozí lidi zadadrmo. Tím myslím nic neporušují. Nejezdí totiž ani podle JŘ, ani za úplatu, ani pravidelně, takže nejde o linku a tudíž podle mně licenci nepotřebují.

"Vzhledem k tomu, že existence současného DPÚK je závislá na provozování dotovaných linek, asi těžko dobrovolně požádájí o nuláky nebo o odejmutí licencí. To by jim akcionáři dali, že vedou firmu k úpadku."

Chtěl jsem jen poukázat na fakt, že licence na linku nemůže být považována za závazek ve smyslu nařízení EU. Za závazek totiž podle mně nemůže být považováno nic, co můžu jednostranně zrušit v řádu několika dnů, bez výpovědní lhůty.

"... ze mě děláte osobu spřízněnou s DPÚK...."

sorry, ale je pro mně nepochopitelné, že nespřízněná osoba může bez jakýchkoli pochybností přijmout účelové výklady zákonů ze strany DPÚK.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bručoun: Jsem taky nespřízněná osoba a jsem přesvědčen, že krajští úředníci už měli být dávno pryč, pokud ne zavřeni. Ale je to můj názor, který nikomu nevnucuji. Neříkám, že DPUK je svaté, ale ten amatérismus a neprofesionalita (slušně řečeno) kraje je úžasná. Ale myslím, že tanky to vyřeší.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:no, asi podle nějakého oběhu jezdí, když jedou vždy dva autobusy. Je jedno, jetli jezdí zadarmo, ale přepravují cestující a protože jezdí zadarmo, tak jezdí na něčí objednávku za úplatu. Takže vykonávají zvláštní linkovou dopravu. Bohužel zákon v této věci je značně nejednotný a výklad je možný různými způsoby.Např. jihomoravský úřad důsledně vydává licence na zvláštní linku a tvrdě ježdění bez těchto dokladů postihuje. Za zvláštní linkovku považuje vše, co jelo ve stejném čase, nebo přibližně stejném, po stejné trase alespoň tři dny v týdnu. Ale např. Praze je to zase úplně jedno a záleží jen na dopravci zda si o takovou licenci požádá. A stejný postup zřejmě zvolili i v Ústí. No Kocourkov hadra. Spíš teď, když dal hejtman výpověď Lípákům, bude zajímavé sledovat, kdo všechno bude chtít jezdit linky v ústeckém kraji. Co vím,tak si na zdejší dopravu brousí zuby kde kdo, napříč celou republikou. To bude moc moc zajímavé. Aji bych si otevřel v ústeckém kraji autoservis na busy. Vydělával bych moc moc pěkný penízky. A jestli skončí DPUK jezdit úplně, tak možná budou i nějaké ty autobusíky na časem na prodej. Mňam mňam, zkoupím všechny SOŘíky
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou." Návrh:jak zařídíme, aby řidiči nekradli naftu. Koupíme autobusy na plyn. Odpověď řidiče:napíchnu autobus na barák a budu topit plynem. Český člověk je vynalézavý tvor
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 10:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No autobusy NAD jezdí podle jízdních řádů, které jsou vyvěšeny na zastávkách s tím, že nejezdí podle licence, ale prakticky jako "zájezd", tudíž nepotřebují licenci.
Jinak pražské autobusy jsou ubytovány ve vozovně Předlice v Ústí (4ks) a v Teplicích (4ks). Dále se zde vyskytuje dopravce ZDAR (spatřeny 3ks - 2x C954 a 1xSOR), STTRANS (spatřen jejich MAN).
O tom zda-li by krajští úředníci měli být zavření je věc názoru. Já si naopak myslím, že toto měli udělat již dávno (2005) když už jednou ty výběry byly provedeny, ale DPÚK to "zabrzdil" a ještě za to dostal 10,5 mil. Kč. Letos žádají něco kolem 180 mil. Kč a co příští rok???? Navíc dle názoru a postoje DPÚK by měl každý občan odevzdávat něco jako koncesionářský poplatek (stejně jako ČT) i když nebude využívat jejich služeb. Copak tohle se Vám zdá normální?
Jinak dnešní ráno jezdily prakticky dva autobusy za sebou (DPÚK a NAD), což u lidí muselo být celkem zmateční..... ale dojeli myslím všichni tam kam potřebovali (někteří i zadarmo).
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 1-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 11:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Závazek měl DPÚK minimálně po dobu platnosti současných jízdních řádů. Sám o jejich změnu nepožádal, nikdo ho k tomu ani nemůže nutit a dopravní úřad ty změny taky neudělal.
Podle Vašeho výkladu jsou licence vlastně zbytečná věc, tak mi vysvětlete, proč tedy kraj zrušil to výběrové řízení z podzimu 2004 s odůvodněním, které jsem tady uvedl a proč nyní od května 2006 požadoval po DPÚK vrácení licencí? Tak buď postupovali podle zákona nebo dojdeme zase k tomu, že jsou nekompetentní. Stejně tak když na jaře vybrali "nového" monopolního dopravce, když od května neměli zajištěnou ZDO a nikomu ani neplatili a když v srpnu nechali na pár dní kraj bez dopavy.

sorry, ale je pro mně nepochopitelné, že nespřízněná osoba může bez jakýchkoli pochybností přijmout účelové výklady zákonů ze strany DPÚK.
Kde jste přišel na to, že něco bez pochybností přijímám? Já netvrdím, že výklad DPÚK je jediný správný, jen ho tady uvádím. Sám jsem zvědavý na jakou stranu se úřady nebo soudy přikloní.
Já zas třeba nechápu, kde berete přesvědčení, že DPÚK jsou zloději a že ten přiměřený zisk, který si nárokovali, by byl do jejich kapes. To je prostě nesmysl.
Když se kraj chtěl s DPÚK rozloučit, protože si pan hejtman myslí, že něco ušetří, prosím. Ale ať při tom nedělají takové blbosti, co předvádí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 12:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odboráři dostali od zaměstnavatele slib, že o práci nepřijdou a kraj smlouvu zaměstnavateli vypověděl. Proto byla stávka odvolána.

Fakt odboráři dosáhli svého? DPÚK na webu mlčí.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víceméně souhlasím se všemi, kromě toho věčného oponenta.....dovolím si to shrnout:
1. Linky jezdí dopravci, kteří nemají k tomuto zákonnou podporu ( třeba licence )a k tomu jim ještě přizvukuje stát prostřednictvím Ústeckého kraje a hlavně hejtmana Šulce a kolikpak jim platí na 1km?
2. Nedávno pan hejtman dělal kontrolu autobusů DPÚK, jestlipak ví co teď najmul za autobusy? Třeba dnes v Chomutově jsem viděl několik 731!! ex různé DP
3. Myslím že řidiči se o práci bát nemusí, vzhledem k tomu, že jich je celorepublikově nedostatek bude o ně zájem.
4. Celý problém vidím jednoznačně v penězích....né dotace, ale asi někdo nedostal a nebo dostal málo!!!

Nechci se přiklánět ani k jedné straně a taktéž nejsem zaměstnancem ani jedné z těchto stran. Jen ztrácím orientaci v tom, kdo udělal více přehmatů. Ano dejme tomu soukromník je udělal, ale to co předvádí úředníci z Ústeckého kraje pod taktovkou pana Šulce ???? Neměli by Ti úředníci být od toho, aby chyby odhalovali a napravovali ???
Zatím udělali obrovský zmatek. Ani už snad nebudu znovu rozepisovat pochybení se VŠEMA výběrovýma řízeníma.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že náš právní systém chyby úředníků neřeší, resp. je řeší nedostatečně. A kdo je chytrý či dokonce mocný, tak chytračí, a zneužívá to. Pokud úředník vydá chybné rozhodnutí a někdo podle něho už koná a následně se chybné rozhodnutí zruší, tak platí co? (Viz licence na digivysílání.)

A ta legislativa kolem výběrových řízení je OK?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se tady mocně diskutuje. Dle info z kraje má od 9.9.2006 jezdit nový dopravce místo DPÚK.
Pro zajímavost uvádím, že se poslední týdny po okolí Mostecka motala služební auta ČSAD Jihotrans. Dokonce i v neděli si dvě posádky vozů prohlíželi autobusové nádraží v Litvínově. Dneska v Litvínově dokonce spatřen jeden meziměstský Man Jihotransu. Takže?
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Vladass: To není nic nového, včera tuto informaci říkal v televizi hejtman Šulc, že "zprostředkuje 400 řidičům jednání s Jihotrans" tedy přesněji jeho Slánskou pobočkou.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.34
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:49:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Lounech vybudovali na parkovišti 100m od autobusáku Autobusové nádraží II. Postavili stojany s číslama a květináče. Všude jsou cedule, že NAD jezdí dle jízdních řádů DPUK + 15 minut. Takže když chcete někam jet, musíte jít na autobusák DPUK omrknout jízdní řády... :-D Včera kolem poledne tam stály a vyjížděly na linky asi 4 autobusy Kavka, co povytahal z kopřiv a jeden DPCHJ.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se ptal atmák, tak v Ústí nad Labem jsou deponovány pražské autobusy Karosa C734 ev.č. 3031, 3035, 3040 a 3096.
Foto zveřejním na portálu ČNDS a případně přidám i sem.....
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:25:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže já jsem dnes odpoledne zmapoval Roudnicko a Litoměřicko a stav je následující:
Roudnice - 1xNAD ICOM Jihlava
Litoměřice a Lovosice: 1x ICOM Jihlava a 3x ČSAD Ústí nad Orlicí, přičemž v Litoměřicích na autobusáku stál odstavený atmos firmy Sportbus (C734) a vzápětí přijela ještě turbová C734 stejného dopravce http://www.portal.jizdnirady.cz/Search.aspx?c=7&mi=7&io=234. Podle JŘ jejich jediné linky tam touto dobou (15.00) rozhodně 2 auťáky nepotřebují.
Všechny ICOMy z jiných částí republiky měly na okně malou cedulku Přepravu zajišťuje: ČSAD Slaný, a.s. Všechny vozy jsou Conecta, odstavnou plochu by měly údajně mít u Litoměřic horního nádraží (jeden nastartovaný se tam odstavil). Řidič DPÚK, který o prázdninách řídil místního atmose (toho jsem také viděl, v závěsu měl Conecto) mě poznal a v rychlosti jsem se ho optal, jak to vypadá se "soukromníky" a odpověděl, že "ráno jezdili jak divý".
Podle všeho to zatím vypadá, že vymaštěný a zcela dementní Šulc (nikomu se mu zatím zjevně nepodařilo vysvětlit, že DPÚK a jiní nejsou přepravci) megazakázku hodí ICOMu, který bude mít po republice mnoho rezerv, a potom přijde na nespecifikovatelné množství různých S.D., kteří mají nespecifikovatelné množství různých rozpadajících se atmosů.
Za chvíli se sem pokusím napsat seznam dopravců podílejících se dnešní "NAD", kdyžtak někoho ještě doplňte.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:32:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Závazek měl DPÚK minimálně po dobu platnosti současných jízdních řádů."

Jenže závazek na celou tuto dobu z licence neplyne. Chápu, že DPÚK nechce licence rušit ani udělat nulový JŘ. Ale může to udělat, nikdo mu v tom nebrání. Protože se při licenčním řízemí nikomu nezavázal, že JŘ bude platit po celé období platnosti. Zní to divně, ale je to tak. Období platnosti JŘ je totiž fakticky jen předpokládané období platnosti. Závazek linku celý rok provozovat z licence, ani ze schváleného JŘ opravdu neplyne. Závazek vyplývá výhradně ze smlouvy s krajem.

Magiq: V tomto sporu, na základě známých skutečností, považuju DPÚK za výrazně větší ...... (cenzurováno). Přímo neuvěřitelnou ....... Proto, ač se tomu sám divím, ve sporu fandím kraji. Prohřešky krajských úředníků kvůli výrazně větší ......... jejich protivníka velkoryse toleruju. Přitom za jiné konstalace, bez postsocialistického lokálního monopolu DPÚK a jeho velkopanského chování, bych tyto prohřešky krajských úředníků pranýřoval.

"... proč nyní od května 2006 požadoval po DPÚK vrácení licencí?"

Pokud si DPÚK dokáže udržet své licence i po skončení smlouvy s krajem, tak může prodělečné spoje vyškrtat a výdělečné spoje ponechat podle vlastního uvážení. Tím by DPÚK kraji mohl značně ztěžovat situaci. Protože nový dotovaný dopravce by buď jezdil paralelně, a kraj by mu musel hradit obrovskou ztrátu, nebo by u něj kraj musel seškrtat objednávku. V každém případě by tím výrazně vzrostla dotační náročnost.


"jednání s Jihotrans" tedy přesněji jeho Slánskou pobočkou"

Jihotrans má pobočku ve Slaném, nejde spíš o ICOM? A to jsou na kraji tak vadní, že místo jednoho monopolu nasadí jiný monopol? S ICOMem či JIHOTRANSem jako monopolními dopravci to teda vyhrajou ...
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD atmák: To je to o čem jsem psal, rúzní pochybní soukromníci, jsou mu teď dobří.......už ani nemá cenu o tom psát.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bručoun: Já to vidím jinak. Necháme to na soud. Ten by měl být nezávislý a já myslím, že se to dostane k mezinárodnímu soudu. Uvidíme.
P.S. Pane Šulci, alespoň vás mohli za ty měsíce naučit, že dopravce a přepravce jsou úplně, ale úplně jiné pojmy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:48:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"vymaštěný a zcela dementní Šulc .... megazakázku hodí ICOMu"

Jestli je tohle pravda, tak je Šulc přesně to, co píšete. Místo jednoho šíleného lokálního monopolu jiný, obdobně šílený lokální monopol. To snad není pravda. To nemají jiní dopravci zájem, nebo jde o nějaké kamaráčofty? Začínám uvažovat o tom, zda kraj DPÚK k jeho počátečním přehnaným finančním požadavkům nějak nevyprovokoval. Možná, že jen kdosi z vedení kraje využil příliš drsně sebevědomého chování šéfů DPÚK. Pokud totiž většinu ZDO v kraji dostane jediná skupina dopravců, tak za tím asi bude záměr někoho z vedení kraje (ne nutně přímo hejtmana) přidělit kamarádům či sponzorům dobrý kšeft.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no, kraj teda rozhodně nějak neprovokoval k navýšení! DPÚK toto udělal i přes jeho příslib, že takto bude jezdit nejméně tři roky!!! a dostal za to 10,5 mil Kč!!!!
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:53:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... rúzní pochybní soukromníci ..."

Soukromníci, kteří nedokázali rychle nahamonit velký majetek, jsou zcela samozřejmě vždy pochybní.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono, když už to tu probíráte, tak si zjistěte co jsou vlastně vlastníci DPÚK zač a jak začínali a čím byly...... když už teda ""napadáte"" soukromníky
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Bručoune už jsem chtěl napsat že s Vámi poprvé souhlasím, ale zase ten poslední článek?? Pokud to myslíte ironicky, tak jsem se nechtěl v žádném případě dotknout, poctivých a slušních podnikatelů, ale pokud ještě Šulc před týdnem kontroloval stav vozového parku DPÚK a teď pustí na linky vše co se jakkoliv rozjede je groteskní. Už jsem to psal v např v Chomutově stálo několik 731 v dost žalostném stavu a boku různé názvy neznámých firem. No prostě je to groteska, kterou Šulc nezvládl.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida : nebudu jmenovat každou firmu zvlášť, psal jsem to již v předešlém článku, že je mezi soukromníkama rozdíl. Vždyť soukromníci jsou všichni, nebo víte o nějaké státní autobusové firmě ???? Srovnával jsem to jen kvůli tomu, že teď na silnicích potkáte docela slušné muzeální kousky, které již dávno na silnici nemají co dělat!!!!! Stačí to takto?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:16:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Protože se při licenčním řízemí nikomu nezavázal, že JŘ bude platit po celé období platnosti."

Tohle radši upřesním. Mělo by to lépe znít:
Protože při licenčním řízení dopravní úřad podle platných předpisů nevyžaduje závazek, že JŘ bude platit po celé období (předpokládané) platnosti.
(Co já vím, jaké věci reálně psali úředníci Úst.k. do licencí.)
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:20:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: A ty pražské autobusy dnes vyjely? Když ano, tak kam? Dají se v garážích slušně vyfotit?
Vyjedou sekundární autobusy i zítra? Minimálně na poslední otázku bych potřeboval znát odpověď.

P.S. Pane Šulci, alespoň vás mohli za ty měsíce naučit, že dopravce a přepravce jsou úplně, ale úplně jiné pojmy.
No dyť to píšu!

Ad. Bručoun: Mám zatím jen takový pocit a některé indicie tomu nasvědčují - viz jeho dnešní prohlášení v médiích a oblast "obsazená" ICOMem u hranic se Středočeským krajem. Bylo by to i logické z pohledu vozového parku - ICOM nakoupil velké množství Conect (před rokem přebíral dvoustý vůz dodaný do ČR) a nepředpokládám, že by vyřadil všechny nepotřebné autobusy, které nákupem vznikly. A hlavně má celkem dost poboček, v každé určitě dostatečnou zálohu. Ale opět je nutné připomenout, že se jedná o náhradu asi čtyř stovek vozů, takže monopolu jednoho dopravce bych se zatím nebál.
Co se týká malých soukromníků, tak opět připomínám jejich podvody typu "volně kolujících SPZ", toho se velcí dopravci nedopouštějí. To se týká i naprosto obskurního dopravce Petr Jánský, kterého jsem ověřoval a nestačil jsem se divit.
Tito mívají obvykle jen absolutní trosky, max. nějakou LC na zájezdy.
Z hlediska šotouše fantastické, z hlediska pravidelného cestujícího každodenní risk.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 22:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, třeba v KV kraji na tom nejsou malí soukromníci vůbec špatně, s vozovým parkem, a to jim kraj platí nákladovku kolem 32, tedy nic přemrštěného... (Ligneta, Cvinger, ČI-DU, Havlíček...)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.108
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 22:52:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad malí soukromníci: Je velmi jednoduché je pranýřovat za jejich vozový park, a za leccos dalšího. Je možné zpřísnit podmínky vydávání koncesí a licencí, a vyhnat je z VHD. Tak trochu se divím, že si velké firmy dávno neobšláply zákonodárce a ministerstvo, aby jim od desítek malých konkurentů legislativně pomohly.

Lze se na to dívat i jinak. Z mnoha dříve ušmudlaných dopravců vyrostly docela solidní malé firmy, provozující třeba okolo desítky busů v linkové dopravě. Například Exprescar, Pohl Kladno a Lamer. Tyto firmy úspěšně prolomily monopol místního ČSAD na trase Kladno-Praha, a přitáhly k sobě zákazníky. Což v důsledku vedlo k výraznému zvýšení nabídky spojů a posléze i k výraznému zvýšení kultury cestování. Kdyby stát zpřísnil podmínky v době, kdy zmínění soukromníci na svých linkách jezdili s šílenými plečkami, tak by tam ČSAD Kladno možná mělo monopol dodnes. To je pro mě dost děsivá představa, pamatuju si jak se tam dřív jezdilo.

Ještě jeden postřeh. Za dob socialismu měly s.p. ČSAD zaručený monopol, žádní hnusní soukromníci je neobtěžovali. Polorozpadající se plečky ovšem jezdily, provozovaly je samy s.p. ČSAD. A protože tenkrát "nebyli lidi, tak jezdil u ČSAD s autobusem skoro každý de.il. Mám z té doby bohaté zkušenosti.
Takže bych řekl, že ti ušmudlaní soukromníci jsou nejen jakási základna, za které občas vyroste slušný dopravce. Ale jsou pro velké molochy trvalá připomínka, že se musí aspoň trochu snažit, aby se od těch ušmudlanců odlišily a udržely si své kšefty.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace