K-report
 

Busy PROSEK-LETŇANY po IV C2 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Busy PROSEK-LETŇANY po IV C2 « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 20.října 2006Iiii60  20-10-06  21:44
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 11:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

problém 146+177+195: nikdy to nepůjde reálně proložit
Pokud bychom šli do projektování linek s tímto vědomím, tak bychom museli překopat celou Prahu. V Praze by vzniklo několik tangenciálních linek s kraťoučkými intervaly a spousta lidí by naopak o tangenty přišla. Než zavrhnout proklad několik tangenciálních linek bych spíš hledal dopravně-inženýrské či stavební řešení k preferenci MHD. Tyhle megatangety by měly zcela nevytížené konce (např. když vemu tvojí 145 na Zahraďáku...). Naopak při proložení dvou linek lze jejich kocové úseky lépe využít.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 17:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iiii: Ad 151... Když ji vidím, jak si to šine Prosekem prázdná, asi je něco špatně. Je mi ale jasný, proč nyní jede, jak jede (požadavek radnice). V mém návrhu ji posiluju, ale jako jediná by obsluhovala klíčovský svah (181 přímo estakádou), Litoměřická si nějakou kvalitnější obsluhu zaslouží (školy, bude nový obytný komplex) a dál na Bulovku a NH jako částečná náhrada zrušené 210.
2KB linky na Palmovku: Trochu váhám, ale říkám si, že vypadne 187 a 274 a že bagr na Palmovku (kde nejen B, ale i velký přestupní bod tramvajové dopravy) bude muset být, protože poptávku po této relaci kroucené metro s pásmovým provozem ovlivní jen z určité části. Nezapomínal bych ani na fakt, že 140/233/274 jsou teď zralé na okamžité posílení (minimálně oš a podvečery).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 20:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si nemyslím, že musí zůstat bagr na Palmovku. A z politických důvodů ani nezůstane (resp.zůstane tam linka s delší jízdní dobou oproti dnešní (bude vymetat něco navíc)). Proč jsme tedy metro stavěli, když by autobusové linky ke starému metru zůstaly v tak velké míře zachovány? (A to ještě nemluvím o plánovaném nahrazení autobusového nádraží novým hyper super.)
Já s trasováním IV.C2 nesouhlasil...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 00:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se vidím jak jedu na Prosek a omylem vlezu místo do C do B, jak jsem dneska zvyklý, vylezu na Palmovce a tam nic. Jestli opravdu má platit Proč jsme tedy metro stavěli, když by autobusové linky ke starému metru zůstaly v tak velké míře zachovány? tak si budu snad řikat, že Praha už žádný další úsek metra nepotřebuje...
Nějaké obratiště na Palmovce musí zůstat už jenom qůli 109. Na Prosek bych to viděl na 2 linky, řekněme 140, 185.
Ale může to dopadnout jakkoliv, viz 2 tram. linky v Trojské.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 09:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá se náhodou to nové hypersuper na Palmovce začít stavět ještě před zahájením provozu IV.C2? (...) A to je právě na tom to nejhorší, že se někdo kvůli skvělým krouceným trasám metra bude snažit učit lidi jezdit jinak, se srovnatelnou - ne-li delší - jízdní dobou cestování. Když k tomu připočítám obecně známou nevoli lidí k pásmovému provozu na metru, kteří tak budou naprdnutí hned, jen co se nové metro otevře a bagr na Palmovku, kde jezdí nemálo tramvajových linek do různých směrů, zásadně omezí, vychází mi, že koncepčně a ekonomicky není něco v pořádku.

Co vidím nyní na Proseku...velká poptávka (až maso) po relaci na Palmovku, nestíhající 195 od Vysočanské nahoru, sláva 187 upadá, stále silná poptávka po 177 v delších relacích (Bohnice - Prosek - Vysočanská a dál), velmi zásadní nárůst poptávky u linek typu 186 (156) aneb holt přirozeným cílem lidí se v Letňanech stalo hypersuper OCL a u Lovosické je ta nová zástavba...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 17:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: když ty a někteří další berete metro jako jakýsi bonus. Ale ono opravdu může (mělo by) změnit přepravní vztahy - chápu že roste poptávka po 177 dc, ale až lidi zjistí, že C-A na Skalku je rychlejší a bez čekání a s jistotou... Poptávka od proseka na B může poklesnout o ty lidi, co jedou např. na Smíchov - nyní s jedním přestupem na Palmě, pak s jedním přestupem na Florenci a podobně. Lidé kteří jedou po P8 a 9 třeba snesou "objížďku" přes Polikliniku, sice podle JŘ o X minut delší, v praxi pak ale s jistotou, protože přes tu velkou křižovatku to často trvá v praxi dýl... Takže já bych se neděsil.
Jinak ostatní návrhy link. vedení jsou zajímavé, ty busy mají výhodu, že je lze měnit často a v detailech... :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, kouzlo variability linkového vedení autobusů... (škoda že není více v současnosti -odvážněji - využíváno, námětů by bylo dost)
No, právě proto, že to vidím taky jako detail, ta moje 233 se dá dycky ukončit u nejbližšího metra, když se ukáže, že to tak má být.

Ale to využití směrem na Skalku busem 177 se podle mě moc nezmění, protože metro použije jen ten, komu se sejdou dva rozhodovací faktory: nyní mám metro u nosu a jedu konkrétně na Skalku.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Poptávka od proseka na B může poklesnout o ty lidi, co jedou např. na Smíchov - nyní s jedním přestupem na Palmě, pak s jedním přestupem na Florenci a podobně. Mám pocit, že metrem to bude časově delší. V případě obydlených Letňan či Čakovic to bude přestup navíc
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při odhadu, že cesta Letňany - Ládví může trvat cca 6 minut, tak to vychází čas Tupolevova - Florenc zhruba nastejno:
1/ Tupolevova-Palmovka 13 min, Palmovka-Florenc 5 min = 18 min
2/ Tuplevova-Letňany 3 min, Letňany-Ládví + Ládví-Florenc 6+9 min = 18 min
Výhodou 1. varianty je častější provoz metra (na novém céčku dost pravděpodobně bude pásmový provoz), na Palmovce jsou tramvaje, výhodou 2. varianty je bližší vzdálenost na metro a tím menší zdržení v kolonách aut, častější provoz autobusů od metra (všechny linky z Letňan/Čakovic/Kbel pojedou ke stejné stanici metra).
Co se týče požadavku spojení na trasu B, tak ten může vyřešit řešit i tangenta v rozumných intervalech přes Vysočanskou (o tolik delší to není). Takže Palmovka je nenahraditelná jen z hlediska tramvají, teda z pohledu těch, kteří zůstanou odsouzeni na autobusy. Pro cestující na Proseku se přesune přestup na tramvaje na stanice metra - Vltavská 1,3,25, Florenc 8,24 a jen na Žižkovské linky to bude horší.
Jsem přesvědčen, že lidi pojedou tam, kde bude častější návazná doprava a to budou beze sporu Letňany. Pokud z Palmovky zůstane 140 po 15 minutách v sedle a po 7-8 minutách ve špičkách, a z Letňan po 5 minutách v sedle a po 2 minutách ve špičce, že se na Palmovku zapomene a budou na ni jezdit jen ti, kteří budou chtít jet tramvají, nebo pro které bude béčko opravdu výhodnější.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky + Káem: Hurá. Konečně rozumná řeč. Přesně jak bylo řečeno, IV.C2 není doplněk ke stávající dopravě, nýbrž prostředek, na který má být většina cestujících převedena. Co se týče Palmovky, ta sama o sobě je nedůležitá:
- tram.linky stejných směrů lze najít i v zast.U Kříže
- hyper super nebude hrát zas takovou roli, Letňany jsou blíž a je to rozsáhlejší komplex
- fci metra do centra nahradí C, příp.B z Vysočanské (=> lehce posílit provoz na Vysočanskou)
- pro cesty na východ (metrem) je vhodnější Vysočanská již dnes
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 20:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IV.C1 taky pěkně v Kobylisích doplnila stávající tramvajové linky, které ani po dvou letech nedoznaly změn, i když radiální směr tak báječně pobralo metro. ...Tolik nadsázka, protože šlo hlavně o hafo busů valících se Holešovičkami a Zenklovou, ale v případě Proseka a Letňan to podle mě až tak platit nebude, jak se to maluje; béčko pořád zůstane dobrý cíl a k němu nějaká ta adekvátní nabídka bus linek bude třeba.

Co se týká té Palmovky, tak asi (bohužel) nejpravděpodobnější se zdá tento scénář: začne ta výstavba "něčeho" na místě bus obratiště Palmovka, chvilku improvizace, pak odklony bus linek s ukončením na Českomoravské...a mezi tím už dojde na slibované rušení pásmového provozu na béčku na východním konci. Lidé na Palmovku zapomenou, i když se tam pak možná nějaká linka od Proseka vrátí, Bém slavnostně přestřihne pásku IV.C2 a jezdíme nově! Co na tom, že oklikou a hlavně bez časové úspory, kterou bych očekával s každým novým úsekem metra, když už to stojí takovejch miliard, především.

tram.linky stejných směrů lze najít i v zast.U Kříže
Tam bych se večer hodně bál.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 07:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic+Mouser: Já bych se U Kříže bál pomalu i ve dne. Jinak ten argument s tím že tam jezdí stejný tram.linky jako na Palmovce jsem nějak nepobral. Jako že by se bus od Proseka ukončil už U Kříže, aby prostě nejel na Palmovku? Nebo že ke Kříži to můžou prosečáci dojít pěšky?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: Linky do Ďáblic nedoznaly změn protože volby. Nejprve je třeba zvolit a pak sebrat, obracene to nefunguje. Po výsledcích voleb v Praze tipuji, že velmi rychle tam začne jezdit jedna linka v soupravách a jedno sólo. Ostatně - dnešní výluka, kdy 14 jezdí oklikou do Vozovny K. a 17 byla zkrácena na Výstaviště a 37 jezdí jen z Březiněveský už o něčem napovídá. Vždycky to bylo naopak. Náhle jsou na Ďáblice 2 linky a nikdo nikam nestěhuje se :-).
Budoucnost patří bagrům!
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 16:43:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RE: Mouser:
Pochopte, že cestující už dávno nejsou stádo, který může být jen tak "převedeno"!!!
Palmovka je především důležitý tramvajový uzel na Žižkov a do Holešovic. A pokud bych musel jet Čakovice - Maniny: 1) Přímý bus metro C --> metro C na Holešovice --> tramvaj Maniny nebo 2) Bus Palovka vymetající všechny díry --> tramvaj
hodně rychle přesednu do auta.
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:02:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mismic: Nevíte kdo má stavět hyper na Palmovce, resp. neznáte konkrétní plány?
Myslím si, že to nebude tak horké. Každé obchodní centrum usiluje o co největší frekvenci (Extrémním případem můžou být České Budějovice, kde bude autobusové nádraží na střeše obchodního centra).
Navíc radnice Čakovic a Kbel dlouho bojovaly za autobus na Palmovku a co mám informace, tak se Palmovky nechtějí vzdát...

Jinak v Čakovicích bych to viděl následovně:
140 - zůstane stejná
210 - zůstane stejná
166 a 3xx - stávající trasa ukončena na Letnňany pole.
158 - trasa Myškovice - Tupolevova - Letňany Pole s výrazným posílením provozu (skrz nové bytové domy v Myškovicích)
195 - prodloužení k novým bytovým domům "U Zámeckého parku" (již v době dokončení metra tam bude min. 3000 obyvatel)
233 - zrušena.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabrak: Nevím jak to bude s hyper na Palmovce, ale každopádně je tam již nějakou dobu zrušeno parkoviště P+R, resp. parkoviště tam je pořád, ale není placené a oplocené. Že by první náznak?
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Onvo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 17:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, to je prvni vlastovicka. Ostatne podle planu z jara to tam uz touhle dobou melo vypadat krapet jinak.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabrak:
1) Politický tlak stejně nedovolí ponechat na Palmovku solidní spojení i kdyby se svět na hlavu stavěl... Tím by totiž nepřímo potvrdil nevhodnost trasování IV.C2.
2) To "stádo" se rychle převede samo, když na nové červené metro mu budou jezdit autobusy po dvou minutách a na staré žluté po deseti (maximálně).
3) Na Maniny můžete jet autobusem do Vysočan a následně tramvají. Jde prostě o to, aby cestující, kteří dnes jezdí na Palmovku a pokračují metrem do centra, nejeli B-kem, ale C-kem. Pro Prosecké to neznamená žádný přestup navíc (nebudou přestupovat bus-metro, nýbrž metro-metro), pro lidi, kterým se zase hodí jet např.na HN nebo na Muzeum to pomůže. Kdo jezdí metrem na východ, pojede (a již jezdí) z Vysočanské a kdo na Palmovce přestupuje na tramvaj, přestoupí U Kříže nebo ve Vysočanech.
Hyper super nebude hrát zas takovou roli, ať se bude snažit sebevíc, OCL je prostě blíž (dostupnější), mám tam jistotu zaparkování, občas tam až před vchod jezdí dokonce autobus a seženu tam všechno, neboť je to velmi rozsáhlý komplex. Rád bych viděl, jak se bude s tím (alespoň oproti Letňanům) malým prostorem na Palmovce čarovat...
Nabrak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.146.112.190
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 09:42:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:
re 1) je otázka co je solidní spojení. Pokud by to z Čakovic a Letňan byla 140 s intervalem 6-8 min. myslím si, že se jedná o dobré spojení. Však by se po dvou měsících by se ukázalo, jak jsou autobusy vytížené.
re 2) v prvních dnech a týdnech bude bezpochyby zájem o C velký /lidé jsou zvědavý, musí si to vyzkoušet/. Později bych si tím nebyl tak jistý - viz. výše.
re 3) kolik jede z Vysočanské linek tramvají? Dvě - 8 a 19 s tím, počet pravděpodobně zůstane zachován. A kolik linek jede z Palmovky: 1,3,8, 12,15,19,24,25. To je trochu nepoměr, ne? Směrová nabídka je na Palmovce lepší, stejně tak jako frekvence spoju. Dále co s lidmy, kteří jedou B-čkem na nám.Republiky, Smíchov, Zličín? Myslite, že ty budou chtít jezdit C-čkem a na Florenci přestupovat? Navíc, když by jim přestup probloužil cestu? Nebo na Vysočanskou s pásmovým provozem? Pochopte, že Palmovka je důležitý uzel a že by jako důležitý uzel měl být zachován.
Hyper super...souhlasím, že OCL je velká konkurence. Ale právě proto bych se, jako developer, snažil natáhnout co největší frekvenci.
Mimochodem, znáte konkrétní plány pro Palmovku? Jde o to, aby z celého hyper super nebyla prodejnička Lidlu.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně několikrát týdně cestuji P6-Letňanská a IVC2 mi rozhodně nepomůže, proto bych osobně zachování 140 uvítal (233 a 274 oželím). Nějaké obratiště musí na Palmovce zůstat už jen kvůli 109.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě zůstane spojení Palmovka-Prosek -Letňany, ale nebude to expres, nýbrž vymeták. To se nedá nic dělat. Na obojí peníze nebudou. A bude jezdit tak často, jak bude třeba. Já odhaduji prostě tu mou 233, jedoucí z Palmy přes Madlinu a Polikliniku.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké obratiště musí na Palmovce zůstat už jen kvůli 109.
Ideálním řešením by byla průjezdná konečná (možná tak se záložním 1-2 místy na zastavení), přestávkovat se může na druhé konečné. Průjezdnost by umožnila ukončení více linek.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Palmovka po přestavbě
 
Převzato z "Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění zákona č. 93/2004 Sb. DOSTAVBA AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ PALMOVKA POLYFUNKČNÍ BUDOVA"
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: Tak to je víc místa, než jsem čekal:-) - tam se toho vejde... Teda když se bude chtít a nebudou tam stát 2-3 vozy od každé linky, jak je dneska občas zvykem.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 01:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky: zajímavé, jde jen o to, jak bude řešen přístup od metra a od tramvaje, jestli to nebude daleko.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbytečně velké.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem ve svém šotonávrhu provedl drobné "politické" změny:
na Palmu jen 140+185; 233 zrušit
158 ukončena na Letňanech pole
140 na budoucí Schoellerovu
návrat 159 Českomoravská - ... - Ke Stadionu - Čakovice; int 6/7,5/15/20 (do "relativního" prokladu se 195 od Vysočanské a krátký bus)
---
Perlička: dnes ráno jsem na Proseku viděl 134 zc, jejíž řidič nějak zapomněl na křižovatce u Billy odbočit vpravo a na Ládví si to zamířil přímo. Jeli v tom ale jen čtyři lidi, takže nač dodržovat trase linky, že? (No, neotočil to...)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic:A nemá ta 134 náhodou normálně trasu přímo?
Taky jsem si zkusil vytvořit nějakej busí šotonávrh a vymyslel jsem krom jinýho tohle:
145,233 zrušit
195 Jesenická-...-Prosek-Tupolevova-OC Čakovice, intervaly 7,5/15/7,5/15(20)
Důvody:145 na Ládví bude zbytečná,páč na C se může přestoupit už na Proseku. Odpadnou proklady 145/195. Od Proseka směr OCČ nahradí zrušenou 233. Úsek na Palmovku lze oželet, zbyla by tam 140+185.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: 134 je hybridní vymeták (jede Lovosickou).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych byl upřímný, všechno, co jste zatím vymysleli, včetně KMa, se mi nelíbí. Je, to, jako byste přešívali 100x přešívaný kabát, zatímco já si pro tuto příležitost představuji kabát úplně nový. Samozřejmě s tím, že to pořád bude kabát a ne dámské kalhotky.

Mám určitou představu, určité zásady, se kterými se chci do nějakého návrhu pustit sám. Ale právě co se týče té funkce, rád bych si pár věcí ujasnil dřív, než se do toho pustím.

Poté, co jsem se zběžně podíval na stávající linkové vedení, vrtají mi hlavou zejména 345 a 368. Nemám problém pochopit, že vozí obecenstvo z jakýchci dvou příměstských zapadákovů na nejbližší metro, to jest na Ládví, a zase zpět.

Táži se však:

Má nějaký smysl to kopírování 103 ve Starých Ďáblicích? Stalo by se něco strašného, kdybych je napřímil a nechal stavět jen v Březiněvsi, na Kostelecké a na Sídlišti Ďáblice? Jaké zásadní přepravní vztahy či proklady tím nabourám? Je opravdu nutné, aby třístovky i na pražském území kopírovaly městské linky i co se vymetání všeho možného týče?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna otázka:

Podle územního plánu má být Tupolevova protažena až na Mladoboleslavskou, kolem stanice Letňanské výstaviště. Má přivaděč Kbely - Výstaviště fungovat už při zahájení provozu metra, nebo je to jen výhled?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 08:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snahy o úpravu linkového vedení v Ďáblicích byly a jsou, protože jaksi jde o tu (ne)logiku. Dokonce Ropid už měl na stole návrat 103/258 s tím, že 258 bez vymetání. O třístovkách nemluvě. Proč se to nerealizovalo, resp. zmizelo z květnových změn, kdoví...

Po posledních zkušenostech s úpravami linkového vedení (po Depu, IV.C1, hypersuper Chodov) se dá akorát předpokládat, že také v případě IV.C2 to Ropid jen přešije, nový kabát odvážnějšího a možná zároveň i praktičtějšího střihu podle mě nečekejme (bohužel).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: Tak Ropidu trochu pomůžeme, ne, když mu staří umělci už vymřeli či odešli do penze :-)

Na tu 345/368 se ptám proto, že se chci zbavit autobusů na Ládví a nechat tam jen průjezdné 177/186 + něco Davídkovou, a staré Ďáblice mi to vyloženě kazí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 10:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Ropidu trochu pomůžeme, ne, když mu staří umělci už vymřeli či odešli do penze :-)

No, nevím...já když v době otevření IV.C1 zdvořile psal na Ropid, že 156 by měla okamžitě jít do Lovosické plus rozšíření provozu, a že něco ve stylu protažené 187 by mělo podpořit nestíhající ranní 177 z Bohnic ve směru Prosek, byl jsem mladým umělcem panem H. přesvědčen, že tomu vlastně ale vůbec nerozumím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 17:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Pokud by na Ládví zůstaly jen linky do Ďáblic, tak by se měly vejít odpočívající vozy bez problémů vejít do toho prodlouženého zálivu směrem na Prosek.
Co se týče linkového vedení k IVC2 tak si myslím, že to nebude nic převratného - posily typu 156,274 se zruší, na Palmovku zůstane asi 140, zůstanou tangenty 136,177,195,210 a jim podobné a vše ostatní od Kbel, Čakovic a Letňan skončí v Letňanech u metra (to, že je Prosek významným přestupním uzlem mezi autobusovými linkami bude ROPIDu jedno...) a abych nezapoměl na rostoucí oblast kolem Českolipské, tak místo 145 a 156 tam ohnou 136...
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. listopadu 2006 - 21:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není už alespoň náznakem známá nějaká oficiální verze?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace