K-report
 

Trolejbusy v Brně Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyAnti1440 25   
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 15:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato máme nabořenou 3035. Při odbočování do Slovákovy řidič zachytil prvním křídlem druhých dvěří o nevhodně zaparkovaný dodávkový vůz a toto dveřní křídlo prakticky zničil. IGE pohon to naštěstí přežil. Tak mám takový pocit, jestli by nebylo lepší některým vozům (hlavně vyšších inv. čísel) odbočování do ulice Slovákovy úplně zakázat....
Bára!
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 19:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych vod tama vypral spíš ty auta ...
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a zapomněl jsem ještě zmínit 3037, která dostala na Jírovcově ještě před vánocema zásah přímo v zastávce, kdy ji objížděla Avia s nezasunutým podpěrným ramenem. Škody byly značné, leč vůz je již skoro opraven, protože se stihl vzít díky uvolnění kapacit v dílnách. Nová je celá pravá zadní oblina včetně vyvařených příček, zadní okno, poslední "půlokno", plechařina až po půlku zadního blatníku a sloupek mezi zadním a bočním oknem + další voloviny. Po Novém roce to půjde do laku. Zajímavé je, že poslední dobou se větší nehody týkají výhradně vozů posledních ev. čísel - 3035, 3037, 3038, 3039, 3040.
Anti - to nejsi sám, denně se tam dá obrat desítky aut o nějaké ty peníze, bodíky a někdy bohužel i plechy.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas. A nejlépe vypravit delegaci DpmB na příslušný odbor městské části a trvat na důsledném pokutování kreténů, co tam tak blbě parkují svoje plechařiny. Případně pohrozit náhradou škody na trolejbusech, protože jeden trolejbus k druhému...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by stačilo vybavit jeden trolejbus radlicí a nechat ho kroužit po lince 32. Tím by se minimálně jednou za hodinu na Slovákovu dostal a případná špatně parkující vozidla by odhrnoval před hotel Continental, kde by se mohla zřídit pobočka AAA auto a vozy prodávat jako nehavarované se zárukou.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě též napadlo .
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 30. prosince 2006 - 21:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(přesun z tramdiskuse)

Dobrá tedy, chápu, nejely by hned. Ale za předpokladu, že budou potřeba vozy po dostavbě Hlinek na znovuzprovozněné linky 37, 35, 25, nestála by za úvahu zatím akademická otázka reko těchto vozů na 14 TrR? Fyzicky a hlavně jestli to legislativně jde (to jsi myslel tím "papírově?), někde jsem četl, že je potřeba u starších vozidel dělat defektoskopii rámu při takto zásadní rekonstrukci -> vysoké náklady?

To ti nevím, ale pokud by je chtěli rekonstruovat, jistě by k tomu už došlo. Celou dobu čekají na prodej, ale jelikož cena za kus by byla řádově asi 300 000, je jasné, že takové peníze by do těchto vraků investoval opravdu jen blázen, ke všemu když ze Zlína se mladší a hezčí vozy prodávaly za 80 tisíc. Nyní je již vyřčen ortel, všechny vozy jsou určeny do šrotu, šrotace proběhne minimálně u jednoho voze nejspíš hned na jaře vlastními silami DP. Já osobně doufám, že šrotace je již nevratně jistá, protože to co stojí u nás na dvoře, drží pohromadě jenom tím, že se to nehýbe. I tak z toho vlastní vahou opadávají provozně zbytné součástky. Vhodné by to bylo jedině jako "dar" do balkánprovozů typu Gruzie, kdy by tyto vozy jistě vzbudily nadšení svým na tamní poměry výborným stavem.
Vozy po dokončení Hlinek sice budou na knop, ale nějak "to vznikne", řeknemě že třeba ve Slatině je nyní vozů zbytečný přebytek a lze očekávat přesuny, hlavně po dodání prvních 25Tr. S 25Tr se ovšem zatím počítat nedá, tři letošní kusy mají nejzazší termín dodání v září a je předpoklad, že tento termín Škoda využije do posledního dne.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 00:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ok, myslel jsem, že alespoň některé vozy by byly schopny provozu, ale jak vidno z tvého hodnocení, nebyly . Taky jsem pro koupi nových strojů než x-tá repase starých vozů, ale vzhledem ke zjevnému nedostatku po znovuobnovení zmiňovaných linek to zas nebyla úplně marná úvaha, ne? Ostatně, když ještě 3207 nebo 3210 měly opravu, proč už ne právě 3208, 09, 11? Dotaz pramení z neznalosti důvodu odstavení...

řeknemě že třeba ve Slatině je nyní vozů zbytečný přebytek
Při špičkách plac až na zálohy zeje prázdnotou...odsaď asi přebytky nebudou...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 00:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, musíš se podívat za halu nebo do haly, tam jsou skryté rezervy odstavné plochy Slatina...

Důvod odstavení 3203 ... 3213 je kompromisem mezi vrakovitostí vozu, zůstatkovou hodnotou, najetými km a souvisejícím počtem prodělaných prohlídek.
Bára!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5599
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 01:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi blbý dotaz, ale ona se spíš vyplatí šrotace, než odprodej za cca. 50 000?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 02:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se musíš ptát jinde, já to rovněž nechápu. i kdyby to nabídli za odvoz nějakým uzbekistáncům, takl by to vyšlo levněj než to šrotovat za vlastní prachy. Problém je, že to má nějakou zůstatkovou hodnotu, která ubývá nyní už pouze věkem.
Bára!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5600
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 02:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sešrotováním ubyde skokově... Ale tvou odpověď jsem čekal :-( Přijde mi to docela škoda (ne z šotoušského hlediska, ale proto, že mi přijde zbytečné likvidovat věci, které ještě někde mohou posloužit). Ale selský rozum asi není ta správná pomůcka
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 10:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm . jeste ze se nerozsirily nahradni skrine pro 14tr aneb s vraky na vecne casy a nikdy jinak. Pak by prisla wanizace 14tr, , pak skloubeni 2*14tr s np clankem ....
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 10:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno nejlepší do novýho roku všem fandům dopravy
a trolejbuskům co nejvíc najetých kilometrů bez nehod a závad !
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takové malé shrnutí roku 2006 :
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus obecny : nechodis naahodou i na dc++ ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 11:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs : Někdy jo

Taky jsme měli v Komíné různý návštěvy:
 
 
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se slavilo :
 
 
 
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A opravovalo se...
 
 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Trolejbus Obecný.)
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vybudoval se kruháč :
 
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A různě se tvořilo........
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaký momentky z provozu:
 
 
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 12:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A něco pro pobavení : model 3169 v měřítku 1: 25,6, řízený rozhlasem po drátě.
 
Nejlepší je TÚ Komín !
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 14:39:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem byl před pár lety ve vozovně v Komíně. Nádhera. Škoda,že je Brno od H.K. tak daleko.
Vše nejlepší a hodně km bez nehod.
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.232
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 15:02:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co v Brně proboha dělal 2. prototyp 21 Ab? To Vám ho chtěli Varáci prodat?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 15:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsme měli v Komíné různý návštěvy:

například na vánoce před dvěma lety

 
 

 
 
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 15:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK1XNG - druhej? To je první prototyp, estli v tom nejsou nějaký šachy, výr. č. 20001. On už je muzejní, KV se ho zbavily letos. V Komíně byl (aby nedošlo k nějakým mýlkám, tak zde byl samosebou po domluvě s vedením a po pracovní době) kvůli tomu, že nešly povolit kola a v muzeu na to nebyly "síly", takže nastoupila težká pneumatická technika. Vůz teď prochází takovou "větší SO".
Bára!
OK1XNG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.19.138
Odesláno Neděle, 31. prosince 2006 - 23:43:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, mám v tom zmaty. Druhý prototyp šel myslím do MB. Ostuda, přitom jsem ve Varech bydlel a ještě v ŠO jsem se s ním něco najezdil - viz třeba legendární zkušební jízdu zda projede kritické serpentiny k Puppu totálně narvaný - já byl při této jízdě narvaný za sedačkou řidiče, ve voze se pomalu dýchalo na povel - bylo nás v něm asi 200.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace