K-report
 

Archive through 06.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná trolejbusová diskuse » Archive through 06.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 17:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Děčín je víc jak odstrašující příklad, to je šílený město. Co se týče MHD, tak dvakrát šílený. člověk neví odkud co kam jezdí pokud zrovna nestojí na autobusáku, všude ty bláznivý Ikarusy. :-) Je to divný město, takový špinavý a řvoucí. Samozřejmě netvrdím, že to je všecko zrušením trolejbusů :-), ale taky to asi svý udělalo.
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 17:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No on ten Jáchymov je také nic moc. Já tam byl letos v čevenci a nejlepší dojem na mě udělala lazenská část poblíž Palace Radium. Když vezmu tu kruhovou křižovatku co, tak ta spolu se zkušební TT a provozem co tam je přímo navozuje dojem velkoměsta. Trochu lépe na mě ješte zapůsobylo náměstí u radice, ale to je asi tak vše. Největší opičárnou jsou ty různé tržnice a stánky, nejsem si jistý tou jejich revitalizací se něco extra změní. ( kromě likvidace trolejbusové tratě)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 21:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ať tam nějaký bohatý podnikatel začne provozovat MHD s jedním tykadlákem
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 12:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: Něco podobného už mě taky napadlo.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 13:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč bohatý, pronajmem trať, koupíme nějakou vyřazenou 14 Tr, nejlépe do zálohy a na trať nasazovat 15 Tr a bude-li se dařit, prodloužíme to až na nádraží do Ostrova a pokud možno, ještě někam po Jáchymově, kam rádi ťjůristi i obyčejní lidé.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 17:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jo, a dáme na něj fůru reklam(to nám taky něco vydělá)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2005 - 17:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, ze rubrika "Trolejbusy v Praze" uz zmizela, tak to pisi sem: Na Citybusu se objevil seznam prazskych trolejbusu
http://citybus.cz/praha/starevid_typy_trbus/INDEX.HTM
Dava docela dobry prehled, i kdyz drobne chybicky se tam najdou. Bohuzel diskusni forum na tomtez webu je docasne zruseno, takze je nelze autorum poslat ani napsat spravne informace. O poslani fotek ani nemluve.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4314
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. prosince 2005 - 20:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dáme na něj fůru reklam
pšijeťte ši plo tlpašlíka našým tlojebušem. modejní tljať pšes kluháč je žárukou vašeho úchvaťného žážitku ž jíždy. tlpašlíci a jiní zboží heký, hezký, kuptě, kupťe! žaručená plavá značková zboží! včetně kolek.
váša šikmooké plodavač
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 06. prosince 2005 - 22:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na něm nic nebude, no. I když by nám za reklamu dost zaplatili, no a ostatní by se aspoň pobavili
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 07. prosince 2005 - 13:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při provázání vlaku do ŠO - trať opravena na jaře 2004 - a jednoho Trajfu by byl docela zajímavý návoz do města a propojení Ostrova s Jáchymovem.

Fakt je ten, že takto koncipovaná doprava by byla odsouzena k zániku. Nejvhodnější by bylo natáhnout trajf až k nádraží OSTROV. To je ale tak pravděpodobné, že dříve trefím dvě první v sportce na jeden tiket.

Ale vše je pomíjivé, jen lidská blbost je věčná a nehynoucí...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 07. prosince 2005 - 14:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kdyby se sehnaly levně vyřazené sloupy, třeba v Pcích nebudou v tak dezolátním stavu, jako jinde... tak by se dalo uvažovat. Apropo, ten novodobý Sovětský svaz íměni EU, by mohl v rámci "RVHP" uvolnit nějaké prachy z fondu pro ČR-máme tam prý až 100 mld. Kč. Tak jako ekológický provoz by to mohlo být dobré.
A co k nádraží, do města do Ostrova taky, když už, tak už.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 01:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviete niekto o knihe "Encyklopedia československych autobusu a trolejbusu" mala by stať 899,- ale čoho to neviem, vyšla vraj len nedavo,neviete či sa da niekde objednať alebo kupiť?
ICQ: 218-854-995
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 09:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Furčan: Též jsem o ni slyšel. A kde ji koupit, tak to nevím.
Trolejbus, můj druhý domov.

ICQ: 176-653-451
»Profil«
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2534
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 10:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opaváček, Furčan: Odpověď máte o diskuzi výše
ICQ: 321725091
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 13:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové trolejbusy pro Ústí nad Labem:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=289&r=mfsevercech&c=388847
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 14:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo, co to bude.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 15:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, veř, že nejsi jediný. Ale zcela realisticky to vidím na 25Tr, oproti Solarisu šance odhadem tak 85%. Mým odhadem tedy. :-)
Ve státě New York je ilegální střílet na králíky za jízdy tramvají.
... Zaplaťpámbů, že si u nás můžu sem tam vystřelit.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 16:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též to vidím na 24Tr a 25Tr (buhužel).
Trolejbus, můj druhý domov.

ICQ: 176-653-451
»Profil«
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 17:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co jiného? Ona je to možná tak trochu vina i Solarisu. Kdyby sem na předváděčku konečně někdo přitáhnul kloubové Trolino, tak by to mohlo být jinak. Ono 100% nízkopodlažnost proti 50% je velké plus. Navíc u třetích dveří může být místo po kočárek (další) s bezbariérovým přístupem.

Oni radní a spol. skutečně nemají čas zjišťovat, kdo jakej typ nabízí, jak vypadá + technickou dokumentaci. Reklama je reklama a tou Solaris v ČR momentálně moc neboduje
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 17:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass: Je to smutné, ale je to tak...ST18 AC III.G (Solaris Trollino 18 AC třetí generace:-)) mělo být původně pro Ostravu vyrobeno UŽ v srpnu !!! Teď to vypadá na leden. trollina jsou skvělé vozy, ale v česku neznámé právě kvůli malé reklamě hlavně vysokokapacitních vozů (ST 15 a 18). Jen ST12 si udělala okruh po republice ale to nestačí.

Poslední Solarisová šance je, že výběrové řízení bude až příští rok nebo, že jsou v Ústí znalý a vzpomenou si(o čemž při vší úctě pochybuju:-()
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
S TROLEJBUSY na věčné časy a nikdy jinak
ICQ:
260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 19:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak. V Ostravě se to rozjelo jen díky tomu, že jsme blýzko Polsku a je tam hodně Poláků. Takže se doslechlo, ale tam nemají kolikrát ani páru, že nějaký Solaris je. No uvidíme...já se jenom modlím (a to to neumím ), aby v Opavě byli s gregátem.
Trolejbus, můj druhý domov.

ICQ: 176-653-451
»Profil«
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 23:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo članek je to hezký, obnova vozového parku více než nutná a ještě zajímavější bude realita. Solaris proti Škodě má momentálně možná výhodu v tom že existuje i v dvou motorovém provedení. Kdežto 25Tr je taková jaká je, i když současný stav je relativní a za rok může být vše jinak.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 20:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EURO 4 od 1.10.2006
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 22:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Splňuje Solaris Urbino III normu Euro 4?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 14.prosince 2005, ICQ #277-439-754
Jarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 22:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Označení Solaris Urbino III nemá nic společného s EURO3 nebo 4. III znamená provedení karoserie III. generace. Do ní lze zastavět motor, který z hlediska emisí splňuje požadované EURO. V současné době jsou ještě stále motory EURO3, ale závisí také na tom co si přeje zákazník.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 22:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím III bylo myšleno Solaris Urbino třetí generace.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 17.prosince 2005, ICQ #277-439-754
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 17. prosince 2005 - 21:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějakde sem četl, že do SU III už se dávají motory Iveco Cursor 8, tzn. s EURO 4
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
S TROLEJBUSY na věčné časy a nikdy jinak
ICQ:
260 116 510
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 00:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Motor Iveco Cursor má SU 12LE, jezdící v Ostravě.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 09:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.F. 2006
Čus bus Karlos
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4375
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 14:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké vánoce, šťasný nový rok, správné napětí v trolejích a dobré světlo při focení přeje
DJ Bo'Bo'
http://dydzej.webpark.cz/pf06.jpg
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 15:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobovu péefku nutno zobrazit s velkým JPG, nikolv s malým.

Jinak od sebe bych tu měl také jednu, ačkoliv vánoce považuji za naprosto nezajímavý komerčně-církevní svátek a sabotuji je.
Do nového roku míň blbců čmárajících po MHD.

http://forum.svetmhd.net/download.php?id=738
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.149.108.7
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 20:47:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vánoce lze pojmout buď komerčně (=konzumně) nebo církevně (=duchovně). Osobně dávám přednost druhé možností a v tomto případě mají Vánoce poměrně neopakovatelné kouzlo, což třeba Verusho pochopíš, až budeš mít malé děti.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 18:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové, kdož jste zběhlí v internetu - nevíte někdo výrobce a nejlépe přímo typ klimatizace kabiny řidiče použité na bratislavské 21TrAC (on je to asi ThermoKing ale nejsem si tím jist)? Potřebuji to kvůli modelu a rozhoduji se mězi několika typy klimatizací používaných v ČR, díky.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 20:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.thermoking.com/tk/index.asp?region=euromideafrica Tady by se mozna neco naslo
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4384
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 09:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ver -potvrzuji, že klima pro blavu je od teplého krále.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 21:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Nestraš, ještě tě vezme vedení DpmB vážně .
Jinak já jsem taky "uvažoval", že by se něco mohlo dovléci i k nám do ČB. Takové 14Tr na noční dopravu by nebyly marné, ale musely by se tomu vyměnit nápravy (u nás je zákaz provozu vozů se starýma Rábama na nočce) a somo sebou GO. No a taky by se mi zamlouvaly ty dvě 15TrM.
Fuj, to sem se zas zasnil .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 21:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak odstraňovat Rábu, to jsou ty nejlepší nápravy, na nočky si zprovozněte 21 Tr, nebo ať si lidi přivyknou, nám tu jezdí Rábáč na nočce furt, máte nějak přecitlivělé obyv.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 21:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9Tr: No původně rábáče na nočce jezdily, ale pak si lidi stěžovali a magistrát nařídil...
Kdepak, 21Tr sou třeba na linku 15. vypravujou se 3 vozy ze čtyř! A to je ta linka komplet garantovaná...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 22:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abyste nedopadli jako u nás, kde nočky nejsou vůbec a za posledním trolejbusem se zavírají vrata o půl dvanáctý
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 22:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenže v Brně máte busy, v ČB, Ji a nevím kde ještě jezdí pouze trolejbus jako nočňák.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 22:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Kdepak. U nás nočky přetrvaj. Ovšem osobně bych byl radši, kdyby nebyly (z hlediska moderní dopravy samozřejmě nesmysl). Ono se u nás na nočky totiž nasazují JEN vozy 15Tr po GO, nebo 15TrM (25Tr mají zákaz). Existuje totiž podivné nařízení, které hlásá, že na nočky smí vyjet jen vozidlo s čelním transparentem BUSE. Jak pak ty vozy vypadají si radši ani nepředstavujte...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
České Nezávislé Dopravní Sdružení
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 15:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

městská doprava je služba, proto i noční spoje k tomu patří, je to sice prodělečné, al služba je služba, čehož by si měli i uvědomovat řidiči, oni jsou tu pro cestující, ne cestující pro ně.
Jinak Ať Vám vychází v novém roce vše, co chcete.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 14:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak mě v souvislosti s BB napadlo: kterej tr provoz měl nejkratší dobu fungování?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 14:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: U nás nebo ve světě? Vim že třeba v Polsku byla Debica, kde se jezdilo jenom pár let (5-6?), obdobně v Německu Hoyerswerda...
A u nás bych tipoval Most a Děčín.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 14:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proc Decin? Ten vydrzel pres 20 let. Jinak u "nas" to bylo zrejme nedaleko od BB, ve Vysokych Tatrach, neco kolem 1 roku (+ je otazkou, jak dlouho = kolik dni vlastne opravdu jezdil, v zime asi moc ne)
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 15:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že v Santiagu de Chile - 2 roky. Hoyersweda tuším ani nevyjela, v Polsku potom ještě 2. provoz ve Varšavě, taky asi kolem 5 let
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 15:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Tož ony všechny ty provozy před 1.SV, to byly jen jakési pokusy...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 15:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všechny ty provozy před 1.SV

Uz nejaky klasik (snad cpt.J.B., 007) rikal "Never say never" (Nikdy nerikej nikdy) - stejne tak neni vhodne na [pseudo-]odbornem foru rikat "vsechny" nebo "zadny". Nazyvat 60 let [Bradford 1911-72] pokusem snad neni to prave, to bychom se pak mohli dostat az k nazoru, kteri zastavaji i nekteri na tomto DF, ze trolejbusy byly vlastne neprilis uspesnym experimentem jako takove.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 16:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás to byl Most-1946-1959, Děčín 1952-1973
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V těch tatrách ce jezdilo dva roky, ale ne přes zimu, jen přes letní sezonu. V tatrách skončili hlavně kvůli nerentabilitě provozu.

Všechny trolejbusové provozy na území česka a slovenska před první válkou jsou tu:
Poprad - Starý Smokovec 1904 - 1906
Bratislava 1909 - 1915
České Budějovice 1909 - 1914
České Velenice 1907 - 1916

(Příspěvek editován uživatelem Trollino 15 leden 05, 2006)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
S TROLEJBUSY na věčné časy a nikdy jinak
ICQ:
260 116 510
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 07:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozy před 1.SV jsem tu ani nezmiňoval.
Děčín byl tedy opravdu jedním z nejkratší dobu existujících moderních provozů u nás.
A ta Hoyersverda...mám doma plán města z roku cca 1994, kde jsou vyznačeny dvě t-busové linky, takže bych tipoval, že se tam jezdilo...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 10:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánů bylo a co se dalo do map...
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 12:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9_Tr:Nojo,ale že by do mapy značili něco, co nefunguje. Kor Němci, kde se v mapách s odlišováním a- a t-busů nepářou? A v týhle mapě je doslova pro a-busy a t-busy jiná čára, a u linek je napsáno Obus A a Obus D (ty písmenka jako linky jsou bez záruky, musel bych se podívat)
Navíc jsem kdysi prohlížel jakousi útlou německou knížku o trolejbusech, kde v seznamu tamních provozů je Hoyersverda uvedená.
Ale hádat se nebudu, nikdy jsem tam nebyl...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 12:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V te Hoyerwerde byly trate skutecne postaveny a dodana kupa Ikarusu 280 T. Jenze snad se neuskutecnilo ani slavnostni prestrizeni pasky, jen neslavne odstrizeni dratu
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 14:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A víte někdo, pokud se tam teda nikdy nezačalo jezdit, tak proč? Postavit tratě, koupit vozy, a pak to zase bez využití likvidovat, to mi přijde kapku padlý na hlavu...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protoze vozy se "nakoupily" jako uhrada dluhu, ktery melo Madarsko vuci NDR, draty se nakoupily stejnym zpusobem od ... (nevim, kdo z vychodnich statu byl dodavatelem medi nebo hotovych dratu), takze nemeckou stranu to stalo jen pracovni silu tech monteru (kdovi, zda nebyli taky zdarma, jako uhradu cs. dluhu). A protoze se NDR, vlastne v te chvili jiz sjednocene Nemecko, vydalo "trzni cestou", bylo levnejsi cely ten majetek odprodat nekam do Rumunska, Bulharska a dalsich "rozvojovek", nez platit draze personal na udrzbe neprilis spolehlivych vozidel Ikarus, troleji, meniren atd.
Mendlman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.bahnen.de/d/hy.htm - na tehle stránce se píše že trolejbusový provoz v Hoyerswerdě existoval 5 let - od ´89 do ´94...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takové mrhání, tohle je fakt na přeshubu, tak oni to dostanou zadarmo a pak to zruší. lehce nabyl, lehce pozbyl
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbusový provoz v Hoyerswerdě existoval 5 let

Tak pak to bylo jiné město DDR, kde provoz zrušili dříve než zahájili; pokusím se najít.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 21:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: mas na mysli nepochybne Suhl.

Jinak je to zajimavy kontrast. Nekdo nechce trolejbusy ani zadarmo a nekdo si troufa tvrdit, jak je to ekonomicky vyhodne. A neveri ani tvrzenim lidi, co delaji primo v doprave... Ja bych volil nejakou stredni cestu, udrzovat stavajici provozy, pripadne smysluplne rozsirovat. Na nove provozy evidentne neni doba. Situace a cisla hovori jasne, navzdory sotousum.

(Příspěvek editován uživatelem Kubrt leden 06, 2006)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace