K-report
 

Archiv do 18.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 18.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 11:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: taky se mluvilo, že se řidič honil s nějakým autem v levém pruhu, ale opět jen fáma...
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 23:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu off-topic a pozdě:

V souvislosti s výjezdním zasedání výboru dopravy ZHLMP 16. února 2006 po železniční trati v úseku Praha hl.n. – Vrané n. Vltavou – Měchenice, na kterém bude presentováno rekonstruované nízkopodlažní vozidlo ř. 814 (dvojče), jsou zváni členové VD ZHMP a další odborníci - hosté s tím, že nahlásí účast taj. výboru. Budou rovněž přizváni zástupci komise pro dopravu a zástupce odboru dopravy Stč. kraje včetně starostů dotčených obcí.

Sraz účastníků 16.2. od 15,15 hod ve vládním salonku ČD na Hlavním nádraží (vchod z 1. nástupiště -z podchodu vpravo ve směru k tunelům)

http://www.praha-mesto.cz/(w44xmaammeiheu550fm1hxaf)/default.aspx?Id=66518&ido=727&sh=-51171176
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 23:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřeba se nahlásit předem p. Pliskovi
Zdenek.Pliska@cityofprague.cz
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 12:58:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a k Borovičkovu příspěvku je myslím přínosné dodat, že tato stará silnice, která vedla v dlouhém úseku přímo - od Ruzyně, kol Starého letiště a napříč dráhami nového letiště dále na SZ, tak tato přímá silnice se jmenovala Dlouhá míle, což se posléze trochu přeneslo...
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 06:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhovor s Bémem o dopravě:

...Proto je potřeba dál rozšiřovat síť MHD na periferie města. Důležitá je pro nás například výstavba severní trasy metra 4C1 a 4C2 na velká sídliště Prosek a Letňany, proto plánujeme prodloužení metra A směrem na západ k letišti Ruzyně. Důvodem není ani tolik mezinárodní letiště Ruzyně, ale především obrovské rezidenční oblasti Prahy 5, 6 a části Praha-Řepy...

Obrovské rezidenční oblasti? Nebyl trochu sjetej?

Celý text: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=052&r=mfpraha&c=446973
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 07:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže nezáleží na tom kolik v rezidenčním území lidí bydlí, ale jací lidé tam bydlí.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 09:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten článek namá smysl komentovat, je vidět že se blíží volby... a nutno dodat že takovích žvástů se do léta ještě oběví...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 12:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě z rozhovoru s Bémem:
Do loňského roku například na jeden lístek do tramvaje doplácelo město přibližně osmdesát procent ceny. Připláceli jsme z rozpočtu města a bylo nám jedno, jestli tramvají či metrem jede obyvatel Prahy, nebo třeba cizinec. Zdůrazňuji, že i to je v Evropě zcela unikátní.

No já byl v Mnichově, Frankfurtu, Vídni, Barceloně, Valencii ale nevšiml jsem si, že by na automatech na jízdenky měli dvoje ceny...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 19:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svaz průmyslu, tedy bosové průmyslu, prosazuje výstavbu železnice z letiště do centra, a to co nejrychleji. Jako zdůvodnění je uvedeno nutnost rychlého a spolehlivého spojení letiště s Prahou, nezávislé na okrádajících taxikářích. A zdůrazňují mimo ceny za výstavbu hlavně to, že to spěchá....
A pokud toto Svaz průmyslu uvedl, tak ho to asi tíží - zahraniční partneři by rádi z letiště za normální ceny, spolehlivě, rychle. A nepočká to do roku 2020.
Zdroj - poslední Železničář
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 13:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zahraniční partneři by rádi z letiště za normální ceny,
A to je za kolik? Resp. "co je normalni cena"?
V relativne srovnatelnych mestech stoji verejna doprava z letiste napr.:
v Budapesti prestupni listek na MHD, Milane (LIN) obycejny listek na MHD, v Bruselu 3 € (zvlastni tarif), v Berline obycejny listek na MHD, ve Vidni 3 € (S-Bahn) nebo 6 € (bus statni drahy) nebo 9 € (expresni vlak, jedouci po uplne stejne trati jako S-Bahn, akorat bez zastavky).

spolehlivě, rychle
Nevim, jake zkusenosti maji jini, ale ja jsem nikdy s cestou z letiste Ruzyne problemy nemel. Dokonce mohu rict, ze treba ve vecernich hodinach (po 22 hod.) trva cesta z letiste do Vrsovic [= 119/A/neco dal z Miraku] mene nez hodinu. Pricemz "nejslabsim clankem" je to "neco z Miraku".

S temi "okradajicimi taxikari" bych to taky neprecenoval, daleko horsi je to treba v Italii. Tam je jedinou cestou se s taxikarem domluvit pred jizdou na priblizne cene a oznamit mu, ze budu potrebovat uctenku. Presto nikdo Italii jako turistickou destinaci sveta nekritizuje, naopak stale patri mezi nejvyznamnejsi a nejoblibenejsi.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.139
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 20:53:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Důvodem není ani tolik mezinárodní letiště Ruzyně, ale především obrovské rezidenční oblasti Prahy 5, 6 a části Praha-Řepy..."

... a proto se metro bude největšímu sídlišti (Řepy) vyhýbat. Jak logické.

Nebo že by Bém chtěl postavit Dědinu II, Dědinu III, Dědinu IV a Dědinu V, aby byla tou obrovskou rezidenční oblastí (přesněji aby se aspoň vyrovnala Řepům)?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 12:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak se mi nedaří ten článek najít. Ani přes uvedený odkaz ani jinak..
Google ho sice našel, ale už tam nic nebylo?
???
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 23:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona to má MF Dnes asi jen omezenou dobu, tak ten článek přikládám sem:

Praha bude druhý Londýn

Pavel Bém chce město zbavit aut: za vjezd do centra se bude platit a rozšíří se síť městské dopravy

Praha - Primátor Pavel Bém věří, že se dá pražská doprava změnit k nepoznání. Předpokládá, že už za pět let budou řidiči v metropoli projíždět po hotových silnicích vnějšího a vnitřního okruhu. Dvě asfaltové kružnice okolo centra a celého města by potom navzájem propojilo sedm velkých radiál.

„Okruhy by měly odvést z Prahy všechny automobily, které metropolí jenom projíždějí, většinu příměstské a minimálně polovinu městské dopravy,“ plánuje Pavel Bém.

Otevření těchto důležitých silnic by podle primátora následně odstartovalo radikální proměnu celé pražské dopravy.

* Je takový termín dokončení vůbec reálný? A nebude za pět let stejně pozdě na rázné změny?

Podle mě měl být pražský okruh hotový již před deseti lety a je chyba, že se ho zatím nepodařilo prosadit. Naštěstí v posledních třech letech byly otevřeny některé úseky tranzitního okruhu. Teď se staví veledůležitá jihozápadní část prstence, jehož součástí je dlouhé přemostění Vltavy na jihu u Lahovic, a těsně před zahájením je druhá klíčová část okruhu v severozápadní části města včetně vysokého přemostění Vltavy na severu mezi Suchdolem a Březiněvsí.

* Pro obyvatele Prahy je však ještě důležitější městský okruh, který umožní rychlejší dopravu po metropoli...

To je druhý pilíř dopravních změn, který měl být také dávno hotov. V provozu už je jihozápadní část okruhu, tunel Mrázovka a napojení na Jižní spojku. Dnes urychleně dopracováváme projektovou dokumentaci pro výstavbu severozápadní části, propojení severní části Strahovského tunelu u Malovanky s dlouhým tunelem pod Letnou a pražskou Stromovkou. Tento systém okruhů bude chránit historickou část Prahy a hlavně rezidenční zóny Prahy 1, 6, 7 a 8, které obývá okolo tří set tisíc obyvatel.

* Je možné propočítat, jak by okruhy ulehčily provozu v Praze?

Dopravní tahy svedou zhruba sedmdesát až osmdesát procent příměstské, sto procent tranzitní a minimálně čtyřicet až padesát procent městské dopravy. Už dnes vidím, že fungující části vnějšího okruhu využívají z poloviny lidé, kteří cestují po Praze. Je pro ně rychlejší najet na vnější okruh než stát v zácpě v centru města.

* Londýn se rozhodl, že omezí provoz v centru tím, že zpoplatní vjezd do města. Může i taková metoda „provzdušnit“ pražské ulice?

Je několik způsobů, jak omezit počet aut ve středu města. My zřejmě zvolíme právě londýnský model, tedy zpoplatnění vjezdu do města. Právě na zkušenosti Londýna se ukazuje, že odpovídající poplatek může znamenat až třetinový pokles aut v metropoli. To už by pro Prahu bylo nesmírné ulehčení. To je určitě druhý zásadní krok, se kterým v budoucnosti počítáme.

* Něco tak nepopulárního, jako je placení, ale bude potřeba kompenzovat. Předpokládám, že to v praxi znamená výrazný rozvoj městské hromadné dopravy.

Přesně tak. Jen tak pro zajímavost - počet přepravených osob v městské hromadné dopravě dostal Prahu na první místo v Evropě, žádná jiná evropská metropole nemá tak propracovanou síť městské dopravy. Proto také chceme investovat do další výstavby metra, do rozšiřování tramvajové sítě, do nákupu nových tramvajových nízkopodlažních souprav. Proto je potřeba dál rozšiřovat síť MHD na periferie města. Důležitá je pro nás například výstavba severní trasy metra 4C1 a 4C2 na velká sídliště Prosek a Letňany, proto plánujeme prodloužení metra A směrem na západ k letišti Ruzyně. Důvodem není ani tolik mezinárodní letiště Ruzyně, ale především obrovské rezidenční oblasti Prahy 5, 6 a části Praha-Řepy. Nezapomínáme ani na plánovanou stavbu trasy metra D na sídliště Nové Dvory a další trasy.

* A co peníze?

I ty jsou pochopitelně v případě hromadné dopravy velmi důležité. Do loňského roku například na jeden lístek do tramvaje doplácelo město přibližně osmdesát procent ceny. Připláceli jsme z rozpočtu města a bylo nám jedno, jestli tramvají či metrem jede obyvatel Prahy, nebo třeba cizinec. Zdůrazňuji, že i to je v Evropě zcela unikátní.

* To znamená, že je potřeba městskou hromadnou dopravu zdražovat. Mnoho lidí však říká: Kdyby byla jízda tramvají nebo metrem zadarmo, jezdili bychom městskou hromadnou. Když máme platit, pojedeme raději pohodlně autem...

To je právě ten problém, že každé zdražování musí být velmi promyšlené. Mohlo by se totiž stát, že zvedneme ceny příliš vysoko, a tím výrazně poklesne počet lidí, kteří se budou městskou dopravou přepravovat. Právě v souvislosti s tím občas slýchám nápady, aby byla městská doprava zadarmo. Na to obvykle odpovídám: Nic v našich životech není zadarmo, všechno musí někdo zaplatit. A to znamená, že to zaplatíme z našich daní. A navíc - městská doprava v Praze už skoro zadarmo je, protože i po zdražení na ni město doplácí přibližně pětasedmdesát procent.

Obrázek

* Kdy budou hotovy jednotlivé úseky

Městský okruh

tunel pod Letnou k mostu Barikádníků - rok 2010

Pelc-Tyrolka-Balabenka - rok 2011-2012

Balabenka-Jarov - rok 2011-2012

Jarov-napojení na Jižní spojku - rok 2013

Pražský okruh

Slivenec-Lahovice - rok 2009

Lahovice-Vestec - rok 2009

Vestec-napojení na dálnici D1 - rok 2009

Ruzyně-Suchdol - rok 2011

Suchdo-Březiněves - rok 2011

Běchovice-napojení na dálnici D1 - rok 2010

Březiněves-Satalice - rok 2013

Zdroj: Magistrát hl. m. Prahy

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor: MAGDALENA NOVÁ
regiosprinter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.34.207
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 23:25:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Otázkách Václava Moravce - speciál se dneska mluvilo o spojení na letiště metro vs. vlak - stoprocentně pro vlak byl Bursík, pěkně se ztrapnil Topolánek neznalostí problému a (asi nevědomky :-)) připuštěním, že představitelům města jde o pozemky.
regiosprinter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.34.207
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 23:30:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

repríza Otázky Václava Moravce speciál je dnes ve 03:25
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20292
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 02:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A navíc - městská doprava v Praze už skoro zadarmo je, protože i po zdražení na ni město doplácí přibližně pětasedmdesát procent.

Zajímavá myšlenka...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 11:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spor: metro, či rychlodráha?

VOLBY 2006. Volební lídři pěti hlavních politických stran se včera v Kongresovém centru pokoušeli zaujmout voliče. Nejčastěji museli odpovídat na otázky lidí týkající se dopravy a korupce.

Praha - Smích i potlesk Pražanů provázel včerejší předvolební debatu politiků v Kongresovém centru. Pražští lídři politických stran kandidujících ve volbách do Poslanecké sněmovny se shodli například na nedostatku policistů v ulicích, mezi probíraná témata patřila i korupce či peníze na dopravu.

"Zasadím se o prodloužení metra do Ruzyně," řekl například předseda ODS Mirek Topolánek.

Naopak Martin Bursík ze Strany zelených uvedl, že do Ruzyně má vést povrchová dráha. "Je to logické, protože je třikrát levnější," tvrdí Bursík.

Kolik má přispívat stát na stavbu metra?

David Rath, ČSSD: Mohu slíbit, že bych se snažil, aby to bylo dvakrát nebo třikrát více než dnes. Takže přes jednu miliardu korun.

Mirek Topolánek, ODS: V Evropě je standardní příspěvek státu na metro padesát procent jeho ceny, tedy asi dvě miliardy korun.

František Beneš, KSČM: Asi čtyři miliardy korun. Zbytek by si Praha mohla půjčit.

Cyril Svoboda, KDU-ČSL: Na projekty, na které přispívá stát, jsem pro maximální možnou účast a říkám, že by to mělo být padesát procent z požadované sumy.

Martin Bursík, SZ: Preferuji rozvoj kombinace tramvají a metra. Tunely jsou příliš drahé. Například trasa metra do Ládví měla stát 9 miliard a už je to 13,5 miliardy. Byl bych spíš pro novou tramvajovou trať do Malešic či spojení Smíchova s Podolím novým mostem.

Více policistů v ulicích?

"Policisté by mohli chodit v uniformě i ve svém volném čase, pak by jich bylo vidět víc," zmínil netradiční variantu Cyril Svoboda. "Kdyby se situace nelepšila, byl bych pro výměnu policejních šéfů každého půl roku," podotkl.

Mirek Topolánek soudí, že v současné době jsou policisté příliš zavaleni administrativou. "Myslím, že Praze uškodila rekonstrukce policie, kdy se z deseti policejních obvodů staly pouze čtyři," řekl Topolánek s tím, že je pro změnu městské policie na metropolitní s vyššími pravomocemi.

Praha doplácí na rozpočtové určení daní

Jakým způsobem to chcete řešit? David Rath: Praha vytváří přibližně 150procentní HDP ve srovnání s průměrnými zeměmi Unie. Je bohatá a já bych si přál, aby byla ještě bohatší. Ale žijeme v Česku a měli bychom cítit určitou solidaritu s těmi, kteří nemají tolik štěstí, aby žili v tak bohatém regionu.

Mirek Topolánek: Pomohl by návrat do minulosti, kdy byly obce motivovány tím, že dostávaly část z výnosů daní. Praha by proto měla znovu mít podíl z daní vytvořených v tomto městě. Tímbude podporováno i podnikání v jednotlivých městech a obcích.

František Beneš: Praha doplácí pouze na množství učitelů a škol, které musí financovat. Kdyby je platil stát, problém by se vyřešil.

Cyril Svoboda: Z hlediska Prahy je to sice nespravedlivé, ale pro zbytek republiky je to výhodné. Chci, aby na tom byla Praha lépe, proto bych zvedl pro takovou změnu ruku. Praha je totiž motor, lokomotiva republiky.

Martin Bursík: Obce mají příjmy z daní z nemovitostí, které jsou zanedbatelné. Je potřeba, aby dostávaly také podíl z daní z příjmů právnických osob.

V hlasování třiceti tisíc lidí během debaty vyhrála ODS (44,4 %), ČSSD byla druhá (24,2 %), následovaly KSČM (11 %), Strana zelených (13,2 %) a KDU-ČSL (7,2 %).

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor: (dav, man)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 12:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peslg: díky.

Zajimavy clanek, ale nekolikrat pan primator opravdu ujel :-) napriklad v tom, ze je MHD v Praze prakticky zadarmo, nebo ze je unikatni aby cizinci platili za MHD stejne jako Prazaci.

Mozna by neskodilo zjistit, proc ma DP tak vysoke naklady. CSAD Kladno taky zvysovalo jizdne s oduvodnenim, ze jezdi pod cenou a jakmile nastoupila konkurence, tak to najednou slo.. :-(
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejgrotesknější situace nastala, když moderátor položil otázku, jak by se podle jednotlivých kandidátů měl stát podílet na financování pražského metra při současné necelé půlmiliardě ročně (10% nákladů). První odpovídal David Rath v tom smyslu, že navrhuje podporu dvakrát třikrát, čtyřikrát vyšší. Patrně v tu chvíli vůbec nevěděl, jaké číslo má říct, a byl z Moravce tak zblblý, že se mu na jeho naléhaní snažil skutečně odpovědět. Takže podle Davida Ratha by to bylo v korunách nakonec alespoň přes jednu miliardu. Aniž by to zdůvodnil jinak, než že je v rozvinutých zemích zvykem hradit polovinu nákladů. Následoval předseda ODS, který pouze přihodil další miliardu a s nějakým zdůvodněním se vůbec nepáral. Absurdní situaci vyšrouboval komunista, který „hodil na stůl“ dvojnásobek „sázky“ Mirka Topolánka, tedy 4 miliardy. Přesně jako ve správné komedii zakončil trumfování Cyril Svoboda, kterému už asi přišlo trapné říct víc a zároveň se bál říct méně, tak že se omezil pouze na sdělení, že by to mělo být oněch bájných padesát procent. To by tedy v přepočtu činilo zhruba dvě a půl miliardy.

Martinu Bursíkovi se tak přímo vnucovala příležitost, aby si jako jediný zachoval tvář. Prohlásil, že otázka zlepšení financování hromadné dopravy v Praze se netýká pouze metra, které bylo a je v mnoha případech nejen tunelem podzemním, ale i finančním. Martin Bursík by upřednostnil komplexní financování, které by se týkalo také povrchové dopravy, a to třeba i na úkor metra. Byl to v podstatě jediný kloudný názor na to, jak dopravu v Praze financovat.

Celý text: http://www.blisty.cz/2006/3/10/art27441.html
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 21:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to zkusíme ještě jednou:
Nezdá se vám šířka nově budovaných mostů dálnice R6 u Pavlova a Ruzyně příliš úzká pro dvoukolejnou trať?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 21:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad metro ha, ha, ha :-)))
Ac sem byl drive na letiste spise pro metro ... Tedka mi to trosku ulezelo a priklonil bych se spise k zeleznici ... mimo take z duvodu, ze na tak dlouhy usek nemame prachy. A jinak uz mam celkem pokrk toho, ze se leje vsechno do bezednyho metra. Misto toho aby se neco delalo s zeleznici. Tedy neco se dela, ale jde mi hlavne o stavbu zastavek a konecne vzniku poradneho S-bahn a mestske zeleznice. Cesta by pak byla o dost rychlejsi nez metrem, kteremu by se mohlo v nekterych castech spolecne s tramvajemi ulevit. Sem zvedav jestli se nekdy takoveho systemu doziju. Uz docela dlouho se tesim na zastavku Praha-Rajska Zahrada, ktera ma momentalne pry nejvetsi sanci na realizaci. To jsem tedy zvedav ....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Jamar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.151.21
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 10:43:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Desiro - jezdím tudy každý den. Fakt je, že mezi sloupy toho mostu moc místa není, ale při posunu kolejí by se tam ta druhá kolej vejít měla. Vzhledem k tomu, že projekt modernizace trati KL-Ruzyně je brán ve Středočekém kraji velmi vážně, DOUFÁM, že takováto věc nikomu neutekla.
vlk Ruzyňský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 19:04:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavbu nadjezdu na Paloukách (komplex mezi Ruzyní a Hostivicí) jsem byl osobně prohlédnout: nebojte se, místa dost.
Ruzyne-Pavlov
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.100.25
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oba profily vyhovují, u Ruzyně je místo na tři koleje, u Pavlova stačí na dvě; tam je to ale dost natěsno, kvůli převýšení oblouku. Teď jen zbývá doufat, že to dálnice postaví podle projektu.
Měl by se taky předělávat nadjezd nad zastávkou Kladno-město, už s rozšířením (autobusovýma zálivama) pro krátkou přestupní vazbu železnici.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 19:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem klidnější. Děkuji.
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 03:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že projekt modernizace trati KL-Ruzyně je brán ve Středočekém kraji velmi vážně

Co si mám pod tím představit???
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.184
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 23:19:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Teď se staví veledůležitá jihozápadní část prstence, jehož součástí je dlouhé přemostění Vltavy na jihu u Lahovic, a těsně před zahájením je druhá klíčová část okruhu v severozápadní části města včetně vysokého přemostění Vltavy na severu mezi Suchdolem a Březiněvsí."

LŽE JAKO BÉM. A nebo je pan primátor neiformovaný hlupák. Kromě "průzkumné štoly" tunelů se zatím v JZ části nestaví nic. A SZ rozhodně není těsně před zahájením.


"Prohlásil, že otázka zlepšení financování hromadné dopravy v Praze se netýká pouze metra, které bylo a je v mnoha případech nejen tunelem podzemním, ale i finančním. Martin Bursík by upřednostnil komplexní financování, které by se týkalo také povrchové dopravy, a to třeba i na úkor metra."

Tak to je teda fakt asi první politik, který o pražské dopravě neplácá nesmysly.


"Mozna by neskodilo zjistit, proc ma DP tak vysoke naklady."

Obávám se, že nikdo z pražské koalice ODS/ČSSD nemá doopravdy zájem to zjistit. Nehospodárnost je totiž pravděpodobně způsobena zčásti nezájmem o skutečnou racionalizaci a zčásti úniky financí ve které jedou jistí lidé ...
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 03:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občanské sdružení se opět projevilo

Vyšlo v Listech HLMP (http://www.listypraha.cz/listy/archiv/kveten06_01-08.pdf strana 2)

Strana zelených proti ekologii!
Strana zelených prosazuje ekologicky
nepřijatelná dopravní řešení!
Předsedkyně pražské sekce Strany zelených Petra Kolínská považuje za prioritu Prahy 6 vybudování železniční rychlodráhy v trase nynější Buštěhradské dráhy (viz nástěnka na Vítězném náměstí), předseda zelených Martin Bursík se dokonce v televizním pořadu Otázky Václava Moravce speciál dne 9. 3. 2006 zcela jednoznačně vyslovil pro totéž – neboť je znepokojen, že letiště nemá železniční napojení pro nákladní dopravu (!), rychlodráha je v územním plánu Prahy a byla by
prý levnější než alternativní řešení – tedy metro. Jako Pražané (členové jednoho z občanských sdružení, která v Praze 6 již šest let zásadně protestují proti této železniční variantě v hustě obydlené zástavbě s obrovskými negativními dopady na životní prostředí v této části Prahy a která prosazují prodloužení metra trasy A
na letiště s následným napojením železnice z Ruzyně do Kladna jako rychlého a dostatečně kapacitně vhodného dopravního řešení) jsme tímto „volebním tahem“ Strany zelených pobouřeni. Je výsměchem, že strana, která údajně prosazuje ekologické zájmy, zcela ignoruje závěry dvojího projednávání rychlodráhy Ministerstvem životního prostředí ČR, které pro zásadní negativní důsledky (např. kácení více než 2500 stromů na území Prahy!) a masivní odpor Pražanů proti této stavbě projekt v podstatě zastavilo. Pod prodloužení trasy metra na letiště se podepsalo více než 13 000 Pražanů a podle březnových průzkumů (viz deník Právo) by 90 % Pražanů bylo pro metro namísto železniční rychlodráhy. Protestujeme proti demagogii Strany zelených, prosazující povrchovou dopravu na území Prahy
s prokazatelnými škodlivými dopady na lidské zdraví i životní prostředí (hluk, vibrace atd.). Jsme pobouřeni nesmyslnými dopravními prioritami, které tato navenek progresivní politická strana se zaměřením na ekologii nabízí. Metro, které je moderním dopravním prostředkem 21. století, označují zelení za stavbu předraženou a kýmsi – primátorem Pavlem Bémem, Janem Bürgermeisterem a jakýmsi korupčním prostředím – protežovanou.
Strano zelených, probuď se do 21. století! Nebo spíš – občané, otevřete oči! Zvláště před volbami 2006!

Za výbor občanského sdružení Chceme metro, ne rychlodráhu Ing. J. Kupka, MUDr. R. Koryntová, Ing. Zahrádka, Mgr. R. Jiříková, Ing. M. Závodská

Prosba! O tomto občanském sdružení se tady už mnoho napsalo. Prosím kohokoliv, kdo má jakékoliv prokazatelné informace o tom, že např. podpisy na petici sbírali úředníci MČ P6 v pracovní době, že OS využívá prostory radnice, že někdo obvolával obyvatele P6 a "přesvědčoval je, že jim vlak vadí", ať se mi co nejdříve ozve na petr.slegr@seznam.cz Díky!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 13:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stydím se za své zastupitele. Všechno je to jedna velká lež! Když jsem si pročítal úvahy na stránkách Prahy 6 o rychlodráze, respektive metru, bylo mi, s prominutím, na blití. Znám v Praze 6 hodně lidí a nikdo není vysloveně proti rychlodráze, i když většina z nich bydlí v blízkosti její trasy.
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 13:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zase něco přihodím :-) Jelikož ceny výstavby metra opět vzrostly... :-) tak patrně cena za výstavbu nového úseku na letiště by stála nyní 40mld. Kč (s potřebou cca 15 nových! souprav. za 6-8 mld. Kč... dejme tomu 50mld. A dále chtějí stavět trasu D (lehká varianta tedy s depem :-) a tam to činí cca 40 mld. Otázkou je kde magistrát veme 90 mld. v příštích 10 letech když od státu dostane miliardu za rok ? :-) a to další peníze spolykají noví zaměstanci :-) a efektivita nového úseku? jen omezení několika linek (především 119) u Déčka už návratnost stavby je vyšší...

K občanskému sdružení: opět vylezli z děr ti praví..., bohužel je to opět jako vždy ostuda. Ještě větší ostuda je také v tom, že toto sdružení má podporu Mč P6...
http://www.metroweb.cz
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 14:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: Souhlas. D je daleko potřebnější. Prodloužení A by nahradilo kromě 119, ještě 179 a 2-ku
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Při troše dobré vůle i 180ku
Jinak teda ale k projevu toho občanskýho sdružení radši no comment. Jsem rád že nejsem občanem Prahy 6. Zase na druhou stranu, možná bych se moh i vyjádřit, že metro ne, rychlodráhu ano, pokud by mi to tam teda dovolili...?
A souhlasím i v tom, že když už stavět metpo, tak D je opravdu potřebnější, přestože je naplánovaný tak, že vede v podstatě odnikud nikam...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 15:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: U 180-ky se budou moci maximálně trochu prodloužit intervaly, protože metro ji nahradí jen v relaci Dejvice-Nemocnice Motol, ale nikoli v relacích Dejvice-Břevnovská a Dejvice-Motol/Řepy...
Pro zlepšení dopravní situace kolem uvažované trasy metra v Praze 6 by bohatě postačilo opravit stávající TT a případně postavit nové tratě DŠ-Dědina/Dlouhá Míle a Vypich-Motol a hlavně posílit tramvaje na Červený Vrch.
Jezdič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.48.206
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:12:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Pravda, pravda. Ještě by teda bylo místo 100, ta 2-ka by ale zůstala. Navíc, dokážete si představit ukončení železnice v Ruzyni? Autobusy na Dlouhé Míli a všechny občany P6 na jedné lince metra? To by ranní Céčko bylo vůči tomu hadr. Už na Dejvicé by se čekalo tak na 3. spoj, než by se do toho někdo vešel!
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatují si pamětníci na projekt, který počítal s ukončením Buštěhradky v Dejvicích?! Takže modří to oproti rudým jen vylepšili. Výsledkem všeho budou jen další roky tahanic a Evropská bude vypadat jako Letná, Chotkova a další dohromady. 119 ve dvouminutovém intervalu to nespasí.... Je mi z toho na blití, asi budu následovat MPence...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdič: Hlavně si myslím, že ukončení busů a Buštěhradky na Dlouhé Míli by hodně lidí vyhnalo do IAD. A opravená Buštěhradka v úseku Dlouhá Míle-Kladno by už možná žádný nárust cestujících neznamenala, max. jejich udržení. Přestup+dlouhá JD metra, to podle mě klidně může způsobit naprostý odliv cestujících z VHD z přilehlé části Středočeského kraje
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 23:52:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale proč si vždycky pár "pomazaných" u stolu myslí, že to vědí lépe než desítky (stovky) lidí z provozu?!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 01:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože na tom mají "osobní" zájem.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 07:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas. Mimochodem, Dejvice, ono jde těm "odpovědným" v poslední době o něco jinýho, než vyhnat lidi do aut? Při současnym vývoji VHD si myslím, že ne....
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 12:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne je ten příspěvek natolik demagogický, že už připomíná spíš parodii než vážně míněnou věc. Věřim, že to tak bude připadat více lidem..

Za sebe můžu říct, že kdyby se přestupovalo na metro na Dlouhé Míli, tak začnu jezdit autem. Ale než se tam metro dostaví, už budu nejspíš dávno v důchodu..
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 23:20:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Dlouhá léta jsem věřil, že opak je pravdou...
(zjevně bláhově)
Kladnauer:i můj případ, možná, že infarkt bude rychlejší
Miroslav_zuna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 00:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro na letiště je pomalé protože má pytel zastávek,a jeho stavba je příliš drahá.Jsem pro rychlodráhu jakožto nejlepší dopravu schopnou dovézt klienty v rozumném čase.Mj.může mi někdo říst proč se magistrát Prahy léta vytrvale vyhýbá trolejbusové dopravě jak šlapka s tržbou pasákovi?
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zuna,
domnívám se, že je docela logické, že se pražský magistrát vyhýbá trolejbusové dopravě. V zásadě je málo míst, kde by byla efektivní trolejbusová doprava - např. na místech bývalých trolejbusových tratích, kde nyní jezdí autobusy číslo 131, 137 a 176 s prodloužením až na Malovanku. V oblasti Bohnic by vzhledem k intenzitě dopravy byla výhodnější tramvajová doprava. Jednotlivé kopce, kde by bylo vhodné vybudování trolejbusových linek jsou dost oddělené, což by znamenalo, že každá linka by musela mít vlastní garáž a údržbu. Tím by se samozřejmě trolejbusový provoz prodražoval. Je možné, že snad někdy v budoucnu, tak za 30 - 40 let by trolejbusy mohly být investičně potřebné, ale asi tehdy budou autobusy buď na hybridní pohon nebo přímo na vodík, a tím trolejbusy přijdou o jednu z největších svých výhod. Domnívám se, že Praha potřebuje především budovat kolejovou síť - metro, tramvaje a ve spolupráci se Správou železniční dopravní cesty i železnice, odstraňovat hlučnost současného kolejového svršku a modernizovat vozový park. Až po těchto investicích, ale asi ne dříve než za 30 let, by mohly být peníze na pražskou trolejbusovou síť, pokud ale vůbec bude zapotřebí.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

magistrát Prahy léta vytrvale vyhýbá trolejbusové dopravě
Ale on se ji nevyhyba, on ji proste nepotrebuje. Duvody jasne uvedl Ondrej, prazska doprava ma jina bolava mista nez zmenu zpusobu pohonu na nekolika autobusovych linkach, ktera neprinese zadny viditelny efekt (krome dratu na ulicema), za to bude stat nekolik set milionu az nekolik miliard. Naopak rozvoj stavajicich systemu (metro, tramvaj, zeleznice) prinese kvalitativni zmenu. A tot tema tu ma i svou diskuzi, tak nezanasejme tuto.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 10:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zvláštní, jak se proti modernizaci tratě 120 trvdí stále to, co se komu z odpůrců zrovna hodí. Když argumentují hlukem, který je bude obtěžovat, trdí, že trasa vede hustě osídlenou oblastí. Když chtějí naopak prokázat její "nepotřebnost pro Prahu 6", tak pro změnu argumentují jejím vedením v řídce osídlené oblasti.
Já osobně vidím hlavní přínos modernizované dvoukolejné tratě v kapacitním a kvalitním spojení Praha - Kladno. A její ukončení v Ruzyni nebo na Dlouhé míli je nesmysl. Chce snad někdo končit například vlaky z Benešova v Hostivaři, až tam povede metro? Většina vlaků z Berouna taky jede až na hlavní nádraží a nekončí na Smíchově (proč taky zahlcovat už takhle přeplněné metro ze Smíchova do centra). Ale na toto téma toho již bylo napsáno spoustu a nechci zbytečně opakovat to, co již bylo řečeno či napsáno dřív.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.60
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:25:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

".. Když argumentují hlukem, který je bude obtěžovat, trdí, že trasa vede hustě osídlenou oblastí. Když chtějí naopak prokázat její "nepotřebnost pro Prahu 6", tak pro změnu argumentují jejím vedením v řídce osídlené oblasti.."

Lžou jako Bém.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 11:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ukecanější je ovšem Chalupa.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 06:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jóóó, tady je to sto let za opicema. O Semmeringu jste už slyšeli?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 10:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ano slyšeli. Slyšeli, resp. četli z klávesnice jedné z nejpovolanějších, že Semmering nejde skoro nikde zdvojkolejnit a těžko lze elektrifikovat. Prakticky je na tom s možnou propustností o něco málo hůř, než Dejvická varianta. Takže jedině jako trať pro dálkové vlaky na Letiště, příměstská doprava přes Dejvice. Jenže pak je problém jak čistit dálkové vlaky na Letišti, když tyto dnes jedou z hlaváče na ONJ.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže pak je problém jak čistit dálkové vlaky na Letišti, když tyto dnes jedou z hlaváče na ONJ.

Tohle by mohlo vyřešit prujezdné nadraží na letišti. Soupravy dalkových vlaků by mohly jet na čištění a případnou udržbu na Kladno. Pro tyto učly by šlo využít Kladenské nádraží, je tam dost nevyužitých kolejích na kterých jen zbytečně chatrají trosky nepoužívaných nakládních vozů. Nákladní doprava nikdy na Kladně tak silná jako dřív nebude a volné kapacity by šly použít timto způsobem.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimo těchto dvou možností:

http://www.metroweb.cz/zeleznice/2006do2010.gif
http://www.metroweb.cz/zeleznice/pesimismus2005.gif

je tu ještě tato možnost
http://www.metroweb.cz/zeleznice/2006do2010var.gif
http://www.metroweb.cz
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že Semmering nejde skoro nikde zdvojkolejnit a těžko lze elektrifikovat.

V čem je problém se zdvojkolejněním od Žvahova do Hostivic? Ten nejhorší problém (zářez na spodním zhlaví Žvahova) vyřešili soudruzi už v osmdesátkách. A v čem je problém s elektrifikací??

Ale já bych to viděl ještě jednodušejc: směr Smíchov - letiště Prokopákem, obráceně dolů semeringem . Myslím, že kapacita obou tratí je dostatečná.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tak jestli je představa čištění taková, že se vyberou jen koše, tak by to asi stačilo, ale bylo by to celkem zbytečné tahat až do/na Kladna/o, ale pokud by třeba mělo dojít ke zbrojení, vypouštění a čištění, tak by ty současné koleje na Kladně v této podobě asi těžko stačily. Nebo si myslíte, že vypouštění h...n z plných nádrží do kolejí by bylo to pravé?
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Já měl na mysly výstavbu servisní haly s veškerým vybavenim. Navíc když vidim současný stav kolejiště v žst. Kladno tak stejně nezbyde nic jiného než celé postupně vytrhat a postavit znovu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 12:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: No a vyplatilo by se to? Kolejiště je asi v dost bídném stavu, ale také bylo dimenzováno na něco jiného. Dnes asi nemá cenu to obnovovat v plném rozsahu.
Já chápu, že představa IC Ostrava - Letiště - Kladno je lákavá, mě by se to také líbilo, ale mělo by to nějaký význam?
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 13:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Z hlediska pravidelného provozu dálkových to význam nemá. Celý to z tou udržbou na Kladně je jen rakce na předchozí příspěvek který tu napsal Qěcy a nastínil tu problémy čistění dalkových vlaků, tak jsem hodil vlnu přoč ty vlaky nečistit na Kladně, když by tam vedla z letiště přímá trať a soupravy by tam stejně jezdily jako manipulační jízda. Průjezdná stanice na letišti má význam kvuli příměstské dopravě. To je asi vše... prostě jen uvaha...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 14:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se zdvojkolejněním semmeringu v obytných částech a v chráněném území je podle SŽDC větší problém, než u Dejvické. Elektrifikace se někomu (pmátkářům??) nelíbila na viaduktech.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 15:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Jo, mám pocit, že to byli památkáři, kteří kecají už opravdu do všeho. Přemýšlím, čemu by tam těch pár sloupů vadilo. V centru turistického ruchu, hlavně toho zahraničního to není a víkendovým výletníkům z Prahy by to asi nepřekáželo. No nicméně tuto trasu považuji stále jako méně vhodnou oproti té "Dejvické".
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 16:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem ještě je tu jeden problém - nedostatečná kapacita trati Smíchov - hlaváč a staré ZZ na Smíchově. Toto vše by si vyžádalo další miliardy na nový most, novou trať přes vyšehrad a nové ZZ. To vše se sice bude muset udělat při tunelizaci Smíchov - Beroun, ale to bude kdoví kdy.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať Smíchov - Hlavní nádraží by měla dostatečnou kapacitu za těchto předpokladů: Likvidace výhybny Vyšehrad a její změna na odbočku ( což by mimojiné zjednodušilo výstavbu zastávky ) a srovnání oblouku u bývalé nádražní budovy žst. Vyšehrad ( zvýšení rychlosti ze 40 km/h na 60 km/h ) a instalace autobloku. Nejsem si jist, zda by třetí kolej na mostě něco zmohla, aniž by byla i v dalším úseku na hlavní nádraží. Ne že by tam nešla udělat, ale je otázka, zda by její zapojení do kolejí prostředního tunelu nebylo provozní situaci spíše na obtíž než přínosem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace