K-report
 

Archiv do 26.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika » Staré archivy » Archiv do 26.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Vy jste vyšetřovatel tohoto případu, že něco takového tvrdíte? Když Vám teď řeknu, že mi dal Paroubek osobně 5 milionů za to, abych šel volit ČSSD, tak mi taky budete věřit? Sorry, ale to přece nemůžete myslet vážně...!!!
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 23:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice:

Mluvíš mi z duše.Takovému blábolu normální člověk nemůže věřit.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 13:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Hlavně ten Ploc neřekl, kdo mu nabídl těch 5 milionů. Mohl to být klidně nějaký vtipálek nebo člověk, který chtěl trochu poškodit SZ, potažmo budoucí koalici. A média z toho hned dějají skandál...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 14:03:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povzdech nad úrovní a "nezávislostí" českých médií také zde: www.blisty.cz/2006/6/7/art28806.html
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 14:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé: Povzdech nad nezávislostí českých médií, o němž nelze říci, že je nezávislý. Jinak bych řekl asi toto: Pokud pracovníci médií nebudou překrucovat rozhovory s politikama a nebudou psát za úplatky nějaké propagandy, tak ať si píšou a říkají, co chtějí, samozřejmě vyjma české televize, jelikož i novináři mají právo na názor. A nemyslím si, že všechny noviny, internetové servery a televizní kanály "fandí" ODS, viz Právo či Novinky.cz.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 14:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelení s tím opravdu nemusí nic mít, docela to zapadá do plánů všech dalších stran (možná opravdu všech 4). Ti zelení budou mít ještě problémy se svou orientací a sami se budou třást, kdo jim koho odloudí. Jak už se sami nazvali, jsou taková "kukaččí vejce".
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 19:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, a že blisty jsou opravdu typickou ukázkou nezávislého média na úrovni. Jo, s.Maříková perlila. Jinak souhlas s Dejvicemi (či správně skolňovat "s Dejvicem" ?)
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 19:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je platné,že Právo a Novinky straní Paroubkovi?,když se nejvíc čte a sleduje Blesk,Aha,MFDnes a Nova...a údajné podplácení Ploce je jasně tzv.zákulisní politika,stejně to dopadne jako kdysi - nějaký Wágner se už najde
Zpět k železnici:za Zelené zasednou politický turista,slizka Bursík,K.Jacques(už se proflákla),galeristka O.Zubová,konečně ekoložka V.Jakubková,Bruselák O.Liška a ředitel Chomut.zooparku P.Rabas...Tak uvidíme!!!!
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Gtg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: A co je na tom špatnýho? Nechceš stejným způsobem vyjmenovat, kdo zasedne za ostatní strany ?

A s Dejvicem rovněž souhlas..
Senor, senor, I can see that painted wagon
Smell the tail of the dragon
Can't stand the suspense anymore
Can you tell me who to contact here, senor ?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelení podle mě určitě nejedou v kauze Ploc. Nenacházím jediný malý důvod, proč by to měli udělat.Samotným jim to nepomůže a nejvíc jim sluší, že chtějí dělat svou zelenou politiku, a je opravdu jedno s kým.A jsme-li na železniční diskuzi, tak je to strana, která železnici velmi prosazuje, tak buďme rádi že se do parlamentu dostala.
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 23:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm, co se nelíbí výsledky voleb nebo d'Hondtova metoda, mohu doporučit: Volební simulátor
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 23:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak vidět ,tak ODSS se již dostatečně znemožnila svými skandály typu Kubice(pochybuju ,že by to dělal z vlastního plezíru),Teď skandál typu Ploc.Jo tak vehementně bojuje proti korupci ,až ji tu milá ods sama vytváří.Takže ze siláckých řečí typu noci dlouhých nožů a jiných fašizujících praktik naštěstí sešlo.jak to souvisí se železnicí???Nijak,ale pochybuji ,že zrovna ods by přinesla něco nového.Privatizace není lék ,to je šok.Máme nejhustší síť železnice na světě,kdysi nám to záviděli,teď nám to přejí.Je to mínus nebo plus???Pro ekologii by to bylo plus,jen by to muselo fungovat.
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 23:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, komu by se nechtělo opisovat % z ČSÚ, tak si může stáhnout: seznam stran a volební výsledky (bez záruky).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6309
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 00:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, že bych to tady chtěl moc rozmazávat, ale skutečně nechápu, jak někdo může brát vážně ten Plocův nesmysl. Jenom pro dokreslení důvěryhodnosti Pavla "Skokana" Ploce - do politiky ho dostal Michal "Kakao z Ghany" Kraus. Viz rozhovor zde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: A také by někdo musel konečně najít odvahu zrušit několik "ocásků" v naší síti, které stát a potažmo i železnici obírají o nemalé peníze... Zrovna tratě se těžko privatizují (stejně jako u silnic a letiští by to nebylo moudré), ale jsou dobrým příkladem, že stát je špatný hospodář a efektivitu velkých podniků může zlepšit jen vložení do rukou cílevědomých soukromníků. Sorry, za ODS-SZ propagandu, ale ty sockecy už mě unavují.
Chich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.200.250
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:56:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:Zrušit úplně, nebo jen zastavit provoz?A o velké peníze, no nevím....spíš se ČD připravují o velké peníze jinak.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stát je špatný hospodář a efektivitu velkých podniků může zlepšit jen vložení do rukou cílevědomých soukromníků

V té zemi, kde tak učinili, mají cílevědomí soukromníci (akcionáři Eurotunnelu) ještě asi týden na to, aby se rozmysleli, co se svým dluhem 10 mld.liber udělají. Naopak stát hospodařil tak špatně, že svůj dopravně-infrastrukturní majetek (BAA) za stejných 10 mld.liber prodává.

Aneb ono nic není tak úplně černo-bílé.

Jinak se obávám, že zrušení "pár ocásků" nepomůže a k nějakým radikálním krokům se za stavu 100:100 neodhodlá nikdo.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jasně, úplně to neplatí - proto tratě by měly zůstat podle mě v majetku státu (Eurotunnel = trať, nebo ne?). Jinak doufám alespoň v to, že se prosadí výstavba funkčních překladišť, což mají prakticky všechny strany v programech již nějaký ten pátek. A satelitní mýtné... (nikoli digitální).

Chich: Zastavit provoz, někde i zrušit úplně - úlety typu Kolešovka, Rohozec či Otvovice.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jo, ještě k tomu 100:100. No, když se celkem liberální zaastupitelé ODS nerozhoupali ve Středočeském kraji ani k zastavení provozu na Kolešovce, Mochovce či trati 163, tak si nedělám moc naděje, že by se do čtyř let nejezdilo na jediné z beznadějných. Jinak žádné radikálnosti nechci. To mi mimochodem připomíná velmi vtipný Paroubkův argument, že se ODS chystá v ČR dělat nějaké "pokusy". Asi si pan premiér vymazal z mapy některé země jako Švýcarsko...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se opravdu obávám, že pokud nějaká strana poškodí železnici, tak to budou právě Zelení. Pamatuji si výrok jednoho jejího představitele, že kamiony lze ze silnice na železnici dostat jedním zvednutím ruky v parlamentu. Ne že bych proti snahám přesunout část těžké nákladní dopravy ze silnice na železnici něco měl, ale obávám se, že jejich způsob vidění celé problematiky je poněkud zjednodušený, jejich řešení jsou neúčinná, čímž v konečném důsledku vzhledem k tomu, jaký kolem toho dělají humbuk, mohou zdiskreditovat jakékoli snahy v tomto směru.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:44:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dejvice:Tím, že se zruší pár, jak Ty říkáš ocásků, se neušetří téměř nic, ale to takovým "inteligentům" jako jsi Ty nikdo nevysvětlí. Snad jen
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6317
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 22:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - V té zemi, kde tak učinili, mají cílevědomí soukromníci (akcionáři Eurotunnelu) ještě asi týden na to, aby se rozmysleli, co se svým dluhem 10 mld.liber udělají.

Ale to přece není úplně férové - tato stvaba má sice soukromé vlastníky, ale jasné "státně - politické" pozadí. Iniciativa ke stavbě rozhodně nevyšla od nějakého soukromého konsorcia. Řekl bych, že "cílevědomí" (čti - důvěřiví) investoři dnes sklízí plody své důvěry ve státy Francii a Velkou Británii.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 09:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

investoři dnes sklízí plody své důvěry ve státy Francii a Velkou Británii.

Důvěru ve Francii možná vkládali (včetně toho, že "se to nějak vyřeší" - typické pro některé národy). Lady M ovšem od počátku proklamovala: "Postavte si co chcete, ale od nás nedostanete ani penny".

Hlavní průšvih Tunnelu ovšem není ve státním či soukromém vlastnictví, ale v tom, že příjmy stěží pokrývají provozní náklady. A vyrovnávat rizikové nedobytné pohledávky soukromých bank ze státních peněz není na západ od Rýna už dlouho zvykem.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 10:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Přesně tak. Ocásky 1. tvoří naprosto mizivé procento sítě, za 2. jako že na celé síti je přinejlepším sporná údržba, tak na ocáscích prakticky žádná. Občas se hodně shnilé pražce vymění za méně shnilé odjinud, obvykle kvůli tomu ani není žádná výluka, když tam půl dne nic nejede.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 10:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k: Sorry, ale velké úspory začínají od halířů. Tedy od ocásků. Obávám se, že kvůli ocáskům pak zařve i nějaká potřebná trať. Jen proto, že jsme chtěli za každou cenu jezdit do kolešovic nebudou peníze na Louny. A půjde do kopru obojí. Kupříkladu. Opět potvrzujete mou tezi, že železnici nejvíc škodí její fandové. Žádní zelení. (tuším že jste to vy, kdo chcete projezdit peníze prázdnejma dopoledníma vlakama tak dlouho, až se nebude ani na plné ranní a odpolední a zastaví se provoz na celé trati, že? )
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22897
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo chcete projezdit peníze prázdnejma dopoledníma vlakama tak dlouho, až se nebude ani na plné ranní a odpolední a zastaví se provoz na celé trati, že?

Jak si myslíš, že dopadne obchod, který bude omezovat otvírací dobu, protože mu tam chodí málo lidí (napřed zavede polední pauzu třeba od 10 do 13, pak začne zavírat už ve čtyři)? Půjde do kopru ještě rychlejc, zbudou Ti jen ti, co nemají jinou možnost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale my hovoříme o poptávce. Pokud poptávka není, je zbytečné mít otevřeno. Je zbytečné jezdit v taktu celej den a skončit ve 20 a nemít peníze na půlnoční vlak, kterým by třeba jelo daleko víc lidí.
Prostě myslím, že na těchto lokálkách je potřeba spíš přesně cílit časové polohy vlaků, než jezdit v taktu. Je krásnej takt, kdy do města přijíždí vlak pravidelně v půl a deset minut vzdálená škola i úřad i podnik začínají v celou. A všichni se diví, že je to prázdný. A zavést něco, co by přijelo ve třičtvrtě, to nejde, neb to by narušilo krásně spočítaný takt. Takhle uvažují odborníci. Samozřejmě, když na to budou peníze, tak a´t si spánembohem jezdí. Ale oni zjevně nemaj.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22901
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 12:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poptávka se vyskytuje, pouze nižší. Pokud nebude omezování na 145 pokračovat, tak bych to jako katastrofu neviděl, i tak tam zůstane spoejní vcelku slušné. Nesmí se tam ale (ani v dopoledním sedle) objevit díra větší dvou hodin. To je přijatelné snad jen večer, nejlépe navíc pouze o víkendech.
Jsou ale i jiné případy, kde každý škrt může znamenat likvidaci, protože cestující obvykle jede tam a zpátky a takové potřebuje i spojení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 12:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprostý souhlas s Káemem.

T 679.1, H_k: Spočítejte si laskavě, kolik ČD+kraj+SŽDC stojí deset let vyplácení platu 2 řidičům, 2 průvodčím, 10 zaměstnancům ve stanicích a minimální, ale nikoli nulová údržba. Když to vynásobíte třeba 30-ti, není to zas tak málo...

Bkp: Ano, stačí zvednout ruku pro zavedení celoplošného satelitního systému mýtného pro kamiony.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 13:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačí zvednout ruku pro zavedení satelitního systému mýtného

Mám určitý pocit, že 13 rukou bude chybět.
Nebo si myslíte, že nějaký dobrovolník přizná určité "nesrovnalosti" v předchozím rozhodování?
Ale i kdyby, bude následovat nové výběrové řízení a několik kol nových odvolání ... no, snad to nakonec do příštích voleb stihnou, ale bude to asi dost honička
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 15:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o hloupost,naivitu,vlezdoprdelnost nebo kombinaci všeho u ZELENÝCH???viz:
...Zeleným se zamlouvá i příslib ministra dopravy Milana Šimonovského (KDU-ČSL) na regulaci počtu kamiónu na českých silnicích. "Byli jsme ujištěni panem místopředsedou Šimonovským, že je veliká vůle se podílet v dalším volebním období na regulaci kamiónové dopravy a podpoře typů dopravy, která je šetrnější k životnímu prostředí než individuální doprava," prohlásil Bursík.
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 15:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: Tipuji, že regulace má spočívat v omezení jízdy kamionů, což je myslím správné. A co vám vadí na podpoře jiných typů dopravy, těž nevím. Spíš mi vadí přístup Šimonovského, který v nynější vládě spoluprosadil snížení míry časového omezení a v budoucí chytá spoluprosadit větší omezení, protože ví, že jeho koaliční partneři to chtějí. Ale co jiného čekat od "duhových" populistických lidovců, že?

Arj: Nebo si myslíte, že nějaký dobrovolník přizná určité "nesrovnalosti" v předchozím rozhodování?

Policie by to měla vyšetřit.

Ale i kdyby, bude následovat nové výběrové řízení...

Ano a tentokrát pouze na systém satelitní.

Jinak výhody satelitního oproti digitálnímu, snad nemusím psát, ne?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 16:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"nesrovnalosti" v předchozím rozhodování? Policie by to měla vyšetřit.

Volené politiky může vyšetřovat jen parlament .

výhody satelitního oproti digitálnímu

Jakou má rozlišovací schopnost? To se ptám proto, že v Londýně nakonec zvolili "fotosystém", neboť GPSka neumí (mezi věžáky) rozeznat, zda auto jede v placené zóně nebo po souběžné, ještě neplacené, ulici na druhé straně bloku. V Česku by to mohlo být např. o jízdě kolem Brandýsa/St.Boleslavi nebo mezi Benátkami a MB, kde vzdálenost osy "staré" silnice a R-směru do Prahy je občas stejná jako mezi osami obou směrů R10.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 16:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Volené politiky může vyšetřovat jen parlament

To ano, ale o výsledku VŘ snad nerozhodovali jen politici...

Jakou má rozlišovací schopnost?

Řekl bych, že slušnou, jelikož podobné systémy dokáží rozeznat například otočení auta na pár metrech.
Navíc u kamionů by možná nebylo od věci zavést rovnou cenu na všechny silnice v ČR.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Ok, já to spočítám u ocásků, vy u zbytku sítě, a pak mi řeknete, jak tou mojí ušetřenou částkou spasím železnici. Jak jí strašně pomůžu, když fyzicky zruším trať do Bochova, a jaká to naopak bude hrozná apokalypsa, když naráz odstřelím trať ze Žatce do Lužné. (Obojí bude vycházet z předpokladu, že se nepotřební zaměstnanci neabsorbují v podniku jinde, jak se stejně děje)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u kamionů by možná nebylo od věci zavést rovnou cenu na všechny silnice v ČR

1. Co je to "kamion"? Takový GK není nikde definován.
NGK jsou rozděleny podle hmotnosti (do 7,5 - do 12 - nad 12 tun) a to se ještě mohou dělit podle pérování a pneu (dost odlišný vliv na vozovku) a emisí.

2. Jaký vliv by měla "rovná cena" na konkurenci? Dnes se dá v Praze koupit táborský chleba, o korunu dražší a chuťově o dost lepší než většina místních. Bude-li doprava výrazně dražší, nebude o něj už asi zájem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22907
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude-li doprava výrazně dražší

Chlebů se vejde do dodávky docela dost, takže pokud nebude případné zdražení nefouklé, mělo by se jednat o halířové hodnoty.
Vezměme si třeba ten Tábor a přijměme, že nebude přivezen nějakým Tranzitem, za který se nejspíš platit nebude, ale třeba Ávií. Do Prahy, po městě a zpátky, to je nějakých 200 - 300 kilometrů, tedy kdyby se mělo vybírat třeba 3 koruny od kilometru (navíc za veškerý pohyb vozidla), byla by cesta o nějakých 900 dražší.
Do Ávie by se mohlo vlézt např. odhadem 2000 rohlíků a housek po 1,30 Kč, 200 chlebů po 18,- a nějaké koláčky, řekněme třeba 400 po 5 Kč. Tedy by to byl nárůst 900 Kč při ceně zboží 8 200 Kč. Vycházelo by to zhruba 10 haléřů navíc za dopravu na korunu ceny zboží.
Ale ty hodnoty jsou silně nepřesné a spíše vyšší, resp. nižší, takže ve skutečnosti by ten vliv byl nejspíš ještě menší...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 18:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kritizuju Zelené za opití rohlíkem od Lidovců,kteří opravdu už "dlouho" utlumují nákladní silniční dopravu a podporují šetrnější bla,bla,bla
Jinak proč furt americké nepřesné GPS,radši podpořit starokontinentální systém Galileo(ale to velký usa-bratr nedovolí,že?...)...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 19:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nejlépe podle hmotnosti. Protože to má souvislost i s emisema, i s negativními dopady na vozovku.

Jaký vliv by měla "rovná cena" na konkurenci? Dnes se dá v Praze koupit táborský chleba, o korunu dražší a chuťově o dost lepší než většina místních. Bude-li doprava výrazně dražší, nebude o něj už asi zájem.

Rovná cena bude nejspradlivější mezi dopravci (proč by měl být zvýhodněn ten, který využívá kvalitní silnici 1.třídy před tím, kdo je nucen používat dálnici?). Pokud nebude rovná na všech silnicích, bude se konat místy "masové" objíždění, což je nežádoucí.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 20:20:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dejvice: O čem to mluvíte? Jaké dva průvodčí, deset staničních zaměstnanců? Totální demagogie. Pokud vím tak na většině "ocásků" se jezdí samoobslužně a zastávky jsou neobsazené. Takže zbývá pouze fíra jako u busu a ta téměř nulové údržba.
Příště než něco napíšete tak si to nejdřív pořádně promyslete
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22917
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 23:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvit o spravedlnosti ve vztahu ke kamionům je ponděkud nespravedlivé - už nyní z nich stát ždíme docela dost...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 20:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1:
Na mnohých lokálkách jezdí opravdu jeden fíra a jeden motorák, úspory pro ČD by tedy byly opravdu minimální.
Je tu ovšem také SŽDC, která musí vyměňovat symoblické tři pražce ročně, řezat křoví atd. Nehledě na dožívající svršek i umělé stavby na většině lokálek.
Pak je tu také Kraj, který se může rozhodnout, zda 2x denně motorák často daleko za obcí, nebo 4x denně SORka na návsi...
Volební období jsou jen 4 roky, tudíž hejtmani a jim podobní nemají zájem určit dlouhodobou koncepci dopravy. Říct ANO, na této trati se bude jezdit vždy, my ji budeme podporovat, vy ji udržujte. Říct ale také NE, tahle trať vede odnikud nikam, zruší se hned nebo až se rozpadne a náhradou budou v místě praktičtější busy s přípoji na vlaky.
Místo toho někteří polomafiánští "politici" mění své laické názory každé dva měsíce. Panuje nejistota, provoz se nesystémově a nesmyslně utlumuje. Naopak odvaha zastavit Kolešovku a jiné není, i v Chrášťanech přeci bydlí voliči
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 07:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Třeba Kolešovka, že?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 08:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka - a jak chceš zaručit tu přípojnost vlaků a autobusů - ta skoro nikde neexistuje. Stačí se podívat na Slovensko po největším zločinu počátkem roku 2003, na zrušených tratích žádná návaznost neexistuje, poslední bus odjíždí 5 min. před příjezdem "přípojného" vlaku. ČSAD ani tomu podobné spolky nemají ani nejmenší zájem upravit jízdní řády k vlakům, protože vlak je pro ně konkurence. Mohu vyjmenovat stovky "ideálních" návazností autobusů na vlak
Štastnou cestu!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 09:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kecáte tady vcelku o hovně. Jsou prostě tratě, které se přežily ( vedou kolmo na požadované a jinným způsobem realizované přepravní proudy, jsou daleko od obcí atd. ). Už to tu bylo mnohokráte rozebíráno.
Mne také mrzí, že u mnohých tratí tomu tak je. Bohužel se s tím většinou nedá nic dělat. Kolešovka je zářným příkladem. Další případy: Bošice - Bečváry, Straškov - Zlonice, Kopidlno - Bakov,..... Proč proboha chcete udržovat provoz na takových tratích v podobě dopravní obslužnosti, o kterou nemá nikdo zájem? Je několik možností jak trať zachovat, když tam není nákladní doprava - velodráha, muzejní provoz. Ale rozhodně ne dopravní obslužnost.

Jiný případ je Slovensko - ten bych sem vůbec netahal. Zde bylo politický zájem zastavit provoz na mnoha tratích a nebyl vyvolán nezájmem obyvatelstva je využívat. Nejednalo se tu o problém, který se tu přetřásá - trať ztratila význam, protože vede nevhodným směrem, je daleko od obcí atd. Takže Slovensko sem fakt netahejte. Nakonec to tam dopadne tak, že na většině tratí, kde se provoz zastavil, se zase obnoví, protože je o něj zájem.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 12:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:Třeba v Jmk je to co do přípojů bus-vlak stále lepší,asi myslíte jinou oblast.
Klidně nějaké případy vyjmenujte,sam. u dotovaných linek.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké opodstanění má jeden vlak za den na trati Chodov - Nová role???To je jen ,aby se kolejnice nenudily a nerezly??
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotace pro provozovatele dráhy na trať s osobní dopravou. Koleje tam nereznou díky nákladní dopravě.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Z.: "Mluvit o spravedlnosti ve vztahu ke kamionům je ponděkud nepsravedlivé - už nyní z nich stát ždíme docela dost..."

Správná myšlenka, akorát asi nepříliš vítaná na tomto fóru, a zjevně do budoucna přímo zakázaná na nábřeží.

Dejvice: "proč by měl být zvýhodněn ten, který využívá kvalitní silnici 1.třídy před tím, kdo je nucen používat dálnici?"

Docela by mne zajímalo, kdo "je nucen používat dálnici"? Napadá mne tak akorát podnikatel z oblasti Cukrák-Mníšek-Dobříš (protože tam bylo pro stavbu R4 z velké části použito původní těleso I/4 bez relativně souběžné náhrady) a z některých oblastí Vysočiny (tam v před-dálniční době některé relace vůbec nebyly pokryty).
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 14:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Na mnoha místech (některé dálkové relace typu Praha-Brno, některé místní na Vysočině) není slušná paralelní silnice (a proč by také byla?), kterou by mohly využívat všechny kamiony. Ale o to vůbec nejde. Jde o to, že by jsme měli být rádi, že kamiony využijí kapacitnější dálnici, která vesnice objíždí a nehnat je do malých obcí zvýšenou cenou za průjezd. Prokazatelně lepší je to ale nejspíš jen pro kategorii D, u malých zásobovatelů (třeba ten chleba z Tábora) by to asi nebylo dobré řešení.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 16:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já samozřejmě jsem rád, že "kamiony" využijí dálnici. Objektivně, vyhrožování tím, že jinak budou jezdit po souběžných silnicích, je spíš strašení občanů, protože ten "kamion" (= vozidlo mezinárodní přepravy") se potřebuje co nejrychleji dostat z A do B a ten dálniční poplatek není až tak extra velká položka >>
>> pokud je v rozumné výši.

No, a tím se dostáváme k účelu a důsledku silničního poplatku. Bude-li na úrovni německého (€ 0,15/km), bude stát přejezd Česka (cena projeté nafty € 200) kolem 80 €, při rakouské ceně (€ 0,25/km) 140 € a při švýcarské (€ 0,65/km) cca 350 €. Ten první transitní dopravu neodláká, ale přinese vítaný příspěvek státnímu rozpočtu nebo Fondu dopravni infra. Ten druhý zřejmě přesune transit do Rakouska (protože tam se jede od maďarské/slovenské hranice po dálnici až do Německa), což je cílem návrhu. Švýcarská varianta odežene z českých silnic veškerý transit a zdraží vnitrostátní dopravu o 5 (Brněnsko-okolí Prahy) resp. 10 tisíc (Ostravsko-kamkoliv od Prahy západněji) - což už je částka pro menšího česko/moravsko/slezského podnikatele patrná.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22983
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 19:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Těžko o spravedlnosti rozhodovat u čehokoliv. Stačí si uvědomit, že je to jen další možnost, jak získat příjem pro neadresný státní rozpočet.
Takže jen někdo platí míň a dostane málo, jiný platí víc a dostane taky málo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 20:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: a jak chceš zaručit tu přípojnost vlaků a autobusů - ta skoro nikde neexistuje. V rámci IDS JMK funguje dobře. Nemohu soudit kterak v praxi v celé síti, ale na Blanensku (a) při trati 260 dobře. Busy na vlak čekají.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 23:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jj, nastavení ceny mýtného je na delší úvahy. Celkově souhlas.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23014
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 12:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kamióny zřejmě dostanou o víkendech červenou
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 20:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: V rámci některých IDS možná ano, ale v ještě se mi nestalo, že by bus počkal. Dokud bude souboj bus x vlak pokračovat, budou pokračovat i nepřípoje. Přitom si myslím, že by se spíš měli doplňovat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Výcuc" z právě vydané programového části koaličního programu - kapitoly "Kvalita života ve městě a na venkově" (body týkající se dopravy a energetiky):

- urychlí dostavbu sítě dálnic, rychlostních silnic a modernizaci železnic, připraví program modernizace komunikací 1. třídy
- provede reformu českých drah a zpoplatnění dopravní infrastruktury tak, aby se železniční doprava stala alternativou kamionové dopravy
- provede revizi nákladů výstavby dopravní infrastruktury
- bude usilovat o výšení bezpečnosti silniční dopravy a po prvním roce fungování nového zákona o silničním provozu provede jeho vyhodnocení
- vrátí regulaci jízdy kamionů do stavu před 1. červencem 2006 a vypracuje racionální systém omezení jejich víkendového provozu
- podpoří rozvoj veřejné hromadné dopravy

- bude usilovat o energetickou bezpečnost státu a provede analýzu potřebnosti dalších elektroenergetických zdrojů s důrazem na nejmodernější technologie
- podpoří výzkum a vývoj alternativních energetických zdrojů a úspor
- zachová územní limity těžby hnědého uhlí a nebude prosazovat výstavbu nových jaderných bloků

Trochu mi uniká, jak zajistit energetickou bezpečnost a přitom zachovat limity těžby, ale to je spíš problém dlouhodobé perspektivy než otázka nejbližších 4 let.

Jinak se ovšem jedná o trochu jinou formulaci stejných krásných slov jako u předchozích vlád, která nikoho k ničemu nezavazuje ani neomezuje ... což je dobře a já jsem rád, že to dopadlo takhle
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23322
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 13:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsme se toho zase dozvěděli...

A stejně ty další dva bloky Jetelína budou co nevidět...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

provede revizi nákladů výstavby dopravní infrastruktury

Toto je hezké.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

provede revizi nákladů výstavby dopravní infrastruktury

Čti: Změna "zasedacího" pořádku u příslušných koryt.
(Což ostatně platí i pro jiná místa v onom programu.)
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace