K-report
 

Archiv do 05.února 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 05.února 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18973
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě... Proto si myslím, že postup v KV je vcelku dobrý (jak je to vlastně teď - ČD jezdí a dotaci nedostává nikdo?). Vyhlásit VŘ na pár tratí na pár let, třeba i nechat vyhrát ČD, když nabídnou cokoliv lepšího než současný standard (nejspíš 814) za nižší cenu než ostatní a jinde jim dát maximálně tolik jako dosud. Případně si pak někde za „uspořené” peníze někde objednat něco lepšího.
Desira - proč ne, ale jen tam, kde to má smysl a tak, aby se celkové náklady výrazně nezvyšovaly - vždyť přeci těmi „zázračnými Desiry” (to neberte jako útok na Desira, prostě tím myslím drahé motoráky) bude jezdit mnohem více lidí, tak si dpravce přijde na své navýšením tržeb. Když ne, tak asi někde bude zřejmě chyba...

Asi by to nebylo reálné, ale co nechat výběr vozidla na dopravci a stanovit pouze minimální požadavek (nasazování šrotů je nežádoucí)? Prostě nejít pod úroveň vybraného vozidla a když dopravce uzná za vhodné (=finančně výhodné), tak nasadí něco dražšího. Vyžadovalo by to ale model, kdy by část tržeb zůstávala dopravci, aby měl motivaci více lidí vozit, ne že se celé tržby odečtou od balíku "dotace+přiměřený zisk".
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
četnost zpoždění
Mě je jsané, že třeba taková nehoda, co byla u Brodku, bude mít vliv na všechny. Jde mi spíš o to, že může dojít k nasazení lepších vozidel, které nebudou "klekat" každý týden. V posledních dnech mě třeba dožralo, že IC "Jan Perner" byl zpožděn o 80 minut jen proto, že nahrazoval Pendolino. De facto tedy jen vlak vůbec nejel!

nehlášení důvodů zpoždění
Ono leckde se nehlásí vůbec nic a občas se za "provozní důvody" schovává úplně všechno. Zde k mírnému pokroku došlo - to uznávám.

komfort
A) Pro lepší komfort jsem ochoten i něco obětovat.
B) Si myslím, stejně jako Kubrt, že nízké ceny požadované ČD na zajištění těch dvou rychlíkových tras je dáno jejich dotací penězi z jiných tras, kde výběrové řízení nebylo vyhlášeno. Myslím, že po pár dalších takových řízeních jim elán dojde.

cena
Vždyť jsem psal u některých - tj. tam, kde si budou přímo konkurovat.

Mmm:
Na velké části tratí půjde vzhledem k tomu, že nemohou být výdělečné, o kokurenci při výběrovém řízení - jak psal již Kubrt. Ono na 99% autobusových spojeních do Horních Dolních, kde nelze vydělat, také jezdí jen jeden dopravce.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takova mala otazka -kde budou ty soukrome spolecnosti delat udrzbu vozidel.Kdyz vsechna depa jsou CD.Ja byt ve vedeni drah tak bych ani do polorospadleho depa nikoho nepustil.Prece nebudu podporovat konkurenci.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ideální by bylo celý systém „vyhodit do povětří” a začít od nuly na aspoň trochu normálních tržních základech
Mluvíš mi z duše...

Takova mala otazka -kde budou ty soukrome spolecnosti delat udrzbu vozidel.Kdyz vsechna depa jsou CD
To je problém. Tady se při tzv. "transformaci" vůbec nepočítalo se soukromníky a konkurencí (právě naopak). Přitom třeba v GB depa patří pod infrastrukturu. Do budoucna by se měl zajistit přístup pro všechny i do dep(ale nejsem optimista, to se nestane).
Moderní vozidla ale dnes nepotřebují každodenní údržbu jako vozidla ČD, k tomu stačí jedno velkodepo, resp. je trend oprava vozidel výrobcem. Takže si to soukromníci budou muset nějak zařídit. To jim samozřejmě zvedne náklady. Ale konkurenční výhoda pro ČD to být nemusí, jim to totiž může náklady zvednout taky
mikulda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.166.194
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 12:19:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Princip sousedovy kozy?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re Hroch 27.1., 16:37

Na diskusi o cetnosti a nehlaseni zpozdeni jsem si vzpomnel hned v patek pri ceste domu. Vzpomnel jsem si i na Dromologovy clanky "jak na zapade a v Madarsku mimoradnosti skvele zvladaji a jak si nedovede predstavit neco podobneho u nas".
Takze poporadku: Hlaseni o nehode (projeti sturcu) http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF28012006_014 a nejakych vzniklych problemech vysilalo i (moje auto-)radio, takze "nezucastnena verejnost" byla informovana dobre.

Daleko hure ovsem na tom byla ta cast verejnosti, ktera byla primo na miste. V TV zpravach ukazovali trochu jiny prubeh: v zablokovanem useku zustaly 3 osobni vlaky a bylo nutno vypnout elektriku. Pristaveni dieselu, ktery by tyto vlaky vytahl, a tahani samotne trvalo dele nez bylo pro lidi prijemne, k tomu osvetleni na baterky, topeni vypnute, informace pro cestujici ve vlaku jen "neco se stalo". Prusvih byl i ve slozeni cestujicich - mnoho deti, ktere nevedely, co se deje a jak se zachovat.
Lukas Tíša
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:54:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Pristaveni dieselu, ktery by tyto vlaky vytahl, a tahani samotne trvalo dele...
Jenže ČD ani toto zajistit nemůžou, neb všechny diesely radši zruší...
Mmm:
kde budou ty soukrome spolecnosti delat udrzbu vozidel.Kdyz vsechna depa jsou CD
...diesly radši zruší, aby stejně jako ty depa nikomu nepřišli pod ruku. Aby nikdo neměl šanci rozhrabat ČD korýtko.

Já se ptám, co udělali za tolik let kdy hrabou statisícové měsíční kapesné, pro to, aby jejich společnost začala prosperovat?
Koupili pendolina?Postavili koridory?

Souhlasím s kubrtem.
Je třeba mnoho nových dopravců, a ti nejsilnější přežijí. Ale to už mohlo být dávno za námi, nebýt ČD a patronátu státu. A teď již mohlo fungovat řekněme 5-6 společností, které by smluvní podmínky v rámci globálních slev pro cestující již nabízeli a vzájemně respektovali.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neb všechny diesely radši zruší

Pokud to udelaji, tak se zachovaji jako spravne trzni firma. Ja furt rikam, ze by mely mit v majetku jen to, co skutecne potrebuji - to by bylo nahle v centru Prahy mista.

Prodat ty diesely konkurenci nemohou, protoze ponorkove a podobne motory s datem konstrukce 195x az 196x, ty asi nebudou prilis ekologicke.

fungovat řekněme 5-6 společností
A kolik trati? Deset nebo dokonce dvacet?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik trati? Deset nebo dokonce dvacet?

A to je hodně, anebo málo?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Lukas Tíša
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.35
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:06:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja furt rikam, ze by mely mit v majetku jen to, co skutecne potrebuji
No, ale oni je zatim potrebuji, alespon pripad Liberce. Zde je sice doprava nárazová, ale aby náklad z polska do Nymburka jel 24 hodin (od odesílatele k příjemci ještě více) protože to nemají čim odvézt, nahrává jen silniční dopravě. Ale i v osobní je potřebujou, neb motorové vozy = skanzen.

Jinak skutečne s tímto pravdu máte:
Pokud to udelaji, tak se zachovaji jako spravne trzni firma
Akorát si myslím že by bylo důležité lepší načasování.

S prodejem dieslů, jsem myslel spíš možné remotorizace, o které ČD nemá zájem (nebo se něco změnilo?nyní nemám přehled).

A kolik trati? Deset nebo dokonce dvacet?
Je fakt že s tehdejší vládou ODS by to asi více nebylo, to je pravda.
Chtěl jsem nastínit optimističtější prognózy o garanci dopravní obslužnosti kraji(jako zadavateli) a mnoha společností(jako provozovateli), které by se v rámci prosperity slučovali, nikoliv krachovali.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukáš Tíša:
Ale i v osobní je potřebujou, neb motorové vozy = skanzen
Problém motorových vozů je spíš jiný - 1) kašlání na údržbu (843), ne úplně zdařilá rekonstrukce (854), malé série (842,843) a všeobecně velmi nízký počet. Řada 810, která už opravdu míří k tomu skanzenu, motorovými lokomotivami zdaleka tolik nahrazována není.

Ovšem nesouhlasím, že dieslové lokomotivy nejsou potřeba. Náklady mimo dráty zatím stále jezdí (i když nic moc), dále se využijí třeba při napěťovkách, nehodách na trakčním vedení nebo v horských oblastech při vydatnější nadílce sněhu. Neříkám, že jsou na to potřeba stovky kusů, ale nějaké rozhodně ano.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu oleje do ohně, pochází ze zelpage: Karlovarský kraj - Oproti původním předpokladům zůstanou oficiálním dopravcem na trati č. 149 Karlovy Vary - Mariánské Lázně České dráhy a to až do konce platnosti letošního jízdního řádu. Původní předpoklady jim zaručovaly potřebnou kapacitu pro tuto trať jen do první změny jízdního řádu - tedy do 24.2.2006. S ohledem na neuzavření dohody mezi SŽDC a společností Viamont, která vyhrála výběrové řízení na provozování osobní dopravy na této trati, vypsané Krajským úřadem, byla kapacita trati č. 149 přidělena Českým drahám až do 9.12.2006. České dráhy teď musí uzavřít dohodu s KÚ o úhradě ztrát z provozování osobní dopravy. Vzhledem k předpokladu, že tato dotace bude nižší, než ČD požadují, lze předopkládat, že během platnosti tohoto jízního řádu dojde na trati mezi oběma lázeňskými městy k redukcím v osobní dopravě.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo výběrový řízení na dráhu se nedá dělat tak jednoduše jeko na busy......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike tom: No, tak pokud se nestane nějaká nenadálá nečekaná změna v přístupu k železniční dopravě, tak to takhle nějak postupně dopadne všude... dohodě se soukromníkem bude stát v cestě spousta překážek, dostanou to ČD, snaha přitlačit je k transparentnějšímu hospodaření snížením dotace povede k tomu, že zůstanou jen spoje do fabriky a z fabriky / na chatu a z chaty (podle charakteru tratě. Hlavně že ve všech různých Rudných, Krupých, Mutějovicích, Domoušicích, Vrbnech nad Lesy a spol. budou příslušníci modré armády nadále zametat dvorek a vyplňovat výkazy, ale stahovat závory budou muset jen kvůli pár motorákům a výhybku přehazovat dvakrát denně...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 13:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Ale dá, finanční podmínky (prokazování ztráty ap) se nastaví stejně a k drážím blbostem se vzkáže "Nějak si to mezi sebou vyřešte, nebo tam budou autobusy".
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mnoho z nás vychází z představy,že je tady hafo zájemců o podnikání v železniční dopravě a stát+ČD hází klacky pod nohy.Ruku na srdce,ten zájem není ani v západní Evropě,tak proč by měl být tady???Kdo chce podnikat,už podniká...Viamont,Railtrans,Unido...
A kdyby ODSácký hejtmani mysleli opravdu tržně,může třeba Pardubický a Hradecký kraj provozovat po vzoru Švýcarských kantonů pár jednotek 471 na trati 031,poptávka tam je...
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.34
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:52:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co vlastně bylo příčinou "neuzavření dohody" viz zpráva z 1.února 10.34 ?
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.33
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:59:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Pokud jsem správně pochopil,co se na různých místech píše,pak zametat dvorky, vyplňovat výkazy a přehazovat výhybky budou stále příslušníci modré armády,ať tam bude jezdit kdokoli. Aby to přehazoval někdo jiný, musela by výběrové řízení vyhlásit SŽDC. Nebo je to ještě jinak ?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4602
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 08:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

h.k.- jenže bus bude mít těžko nízkou podlahu, 80 míst a ještě místa na kola a kočárky.
takhle tu bude jezdit dýzlová tramvaj :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 10:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - já těm tvým příspěvkům prostě
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp cake: Já to nemyslel tak, že by měl ze staničních budov, hradel a spol. mávat nebo salutovat zaměstnanec Viamontu, já chtěl spíš naznačit, že těch příslušníků modré armády na tratích typu 110, většina 120, 126, 200 (dalo by se jmenovat dál a dál, prostě "hlavní" tratě bez nákladní dopravy, kde se jen občas někde křižujou 810, na 120 nebo 200 musí krom toho 810 občas uhnout motorovému rychlíku) je pořád spousta a dost jich je poněkud zbytečných (spolu s rušením spojů přezaměstnanost dále vynikne). Ale šetřit se bude omezením spojů. Učebnicová mi v tomto směru přišla trať 110 v úseku Louny-Obrnice při mé návštěvě v roce 2004 - spojů málo, nákladní doprava nula, cestujících málo, v mezilehlých stanicích téměř nulová výměna (ostatně ty stanice leží vesměs kus za vesnicí nebo na jejím úplném okraji), ale v každé z nich rozjezd sólo šukafonu poctivě odmávnut plácačkou.

A další úsek 110 z Loun do Slaného v podstatě totéž, akorát plus Rádl a Luna a velmi lehká nákladní doprava (donedávna typicky v podobě 752.001 sólo tam a večer 752.001+ hytlák, případně 1xEas, zpět).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 13:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo - bus nebude mít nízkou podlahu a 80 míst, to budou mít dva busy, máš pravdu. Jenže večer a mimo špičku pojede jenom jeden, desiro nerozdělíš, a ve špičce může být jedna linka expresní a jedna místní, zastaví lidem na náměstí, neseká se to vzájemně při křižování, je to levnější = jak to zavedeš, tak tam vláček uvidíš akorát na den dětí. Není ničí povinost dotovat někde zrovna vlaky.

(Příspěvek editován uživatelem H K únor 03, 2006)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tomto směru by mě zajímalo, jak je to třeba v takových Kožlanech - místní lokálka pár let nejzdila, busy NAD stavěly na několika místech Kožlan (které jsou pěkně protáhlá vesnice), jely až do centra Kralovic... pak se s velkou pompou znovuotevřel úsek Čistá-Kralovice, takže kožlanští, hybaj do polí na nádraží!

To jsou místa, kde bych se vůbec nedivil, že místní mohlo obnovení vlaku otrávit - i když "šotouše" (včetně mě, podotýkám) potěšilo.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 15:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otázka, kolik v Kožlanech jezdí dalších spojů. To byla taky rýpavá otázka, jak zrušení NAD Bečov - Horní Slavkov "pomůže" obyvatelům Krásna - jenže ráno jel do spádové oblasti z Krásna jeden spoj NAD a asi 6 autobusů, spoj NAD byl navíc 2xdražší. Takže tam to bylo úplně jedno. V Kožlanech, co akorát já vím, tak stavěl bus pokaždé někde jinde, podle toho jaký jel řidič...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
jak zrušení NAD Bečov - Horní Slavkov "pomůže" obyvatelům Krásna - jenže ráno jel do spádové oblasti z Krásna jeden spoj NAD a asi 6 autobusů, spoj NAD byl navíc 2xdražší
Také vlaky NAD nebyly určeny primárně pro obsluhu Krásna, ale zastavovaly tam jaksi mimořádně, aby to nebylo moc provokativní, že tam lidem projede bus a nezastaví. I když je samozřejmě otázka, nakolik by jim to vadilo.

bus nebude mít nízkou podlahu a 80 míst, to budou mít dva busy,
Zajímalo by, jak se projeví ta nízká podlaha při změně z jednoho busu na dva . Je samozřejmě možné nasadit nízkopodlažní busy. Na "příměstských" linkách jsem se s nimi ale ještě nesetkal. Ono třeba pražské městské "Irisbusy" k tomu účelu nejsou úplně nejvhodnější.

No a úplně nejvíc by mě, jakožto aktivního cyklistu, zajímalo, jak to bude s těmi koly.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 16:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na "příměstských" linkách jsem se s nimi ale ještě nesetkal.

Protoze se to tak nikdy nedelalo (v tomhle se busovi dopravce, zejm. ex-CSAD, moc nelisi od statni drahy). Jsou ovsem zeme, kde NP busy s automatem (nektere i kloubove) klidne na mezimestskych linkach jezdi a nikomu to divne neprijde. Tedy pravda, mistnimu ministerstvu dopravy prijde divne, ze nejsou NP vsechny, nebot nektere jsou jeste "stare", ale zase ne tolik, aby se uz musely prodat do Rumunska ci ex-CCCP.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a úplně nejvíc by mě, jakožto aktivního cyklistu, zajímalo, jak to bude s těmi koly.

Třeba je na čase objevit výhody pasivity...
Ale vážně, copak neexistují cyklobusy (nebo jak se to jmenuje, např. někde na Liberecku)...?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.33
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:30:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef, 11:38 hodin - no jo, ale počet zaměstnanců na provozování dráhy a na provozování drážní dopravy by se neměl ekonomicky ovlivňovat.Nemělo by být v ideálním případě oddělené účetnictví?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 18:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Jenže cyklobusy jezdí jen v turisticky atraktivních oblastech a to ještě jen v některých.
Např. nevím o cyklobusech v Posázaví, pod Javořicí, na Českolipsku, na Kladensku a Rakovnicku...
To jsou jen namátkou místa, kde už jsem na kole byl a cyklobus nikde. De facto by musel být cyklobus každý autobusový spoj.
Tj. Celé to je nesymsl.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 19:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozovat jakékoli kapacity pro přepravu kol má cenu pouze v těch případech (časových i relačních), kdy jsou využívané. To, že dráha je mnohdy provozuje i jinde/jindy ji pouze prodražuje a snižuje její konkurenceschopnost vůči např. autobusům.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 19:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže pokrok je v tom, že když mam kolo nebo kočárek, tak můžu jet každym vlakem, ale busem nikoliv?
navíc ve vlku se ty kočárkoprostory řeší sklápěcíma sedačkama, takže využití je.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:00:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě jo, jelikož mě do Hranic i.B. cyklobus zejtra nedoveze, zatímco vlak co.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže pokrok je v tom, že když mam kolo nebo kočárek, tak můžu jet každym vlakem, ale busem nikoliv?

Kočárek by přepravitelný být měl, to se dá považovat za sociální službu, ale kola ne. Proboha, co je to za "pokrok", když na každém spoji je prostor pro přepravu kol? To je jako kdyby byl požadavek, aby - pochopitelně v rámci "pokroku" - byl na každém rychlíku jídelní vůz. (Tj. bez ohledu na jeho smysluplnost.)

navíc ve vlku se ty kočárkoprostory řeší sklápěcíma sedačkama, takže využití je.

Ano, tam kde si to nevyžaduje žádné náklady navíc, které by nebyly kryty tržbami za tuto službu, ať je to klidně nějak řešeno. Ale jinak (tj. platit za něco, co se neuživí a navíc se to nedá považovat za sociální službu) by to byla blbost.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 21:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Souhlas. Já třebas raději využívám k dopravě HD a kolo než auto, bo ty piráty nějak nemusím. (Neboj, po chodníku nejezdím.)
Všeobecně se rozšiřuje síť cyklostezek, je vyvíjena podpora pro cyklodopravu (bohužel mnohými úředníky nevnímána), ale to, jak se spolu s tím kolem přemístit na nějakou delší vzdálenost se už řešit nemusí, že Bkp.
Myslím, že by měl se měl dít pravý opak toho, co píšete: podporovat cyklisty i tam, kde nejsou a ne je usměrňovat pár cyklobusama do několika "rezervací" a jinde ať si trhnou nohou. V tomto ohledu jsou ČD vcelku napřed vůči třeba některým politikům.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že by měl se měl dít pravý opak toho, co píšete: podporovat cyklisty i tam, kde nejsou a ne je usměrňovat pár cyklobusama do několika "rezervací" a jinde ať si trhnou nohou.

No, vzhledem k tomu, že funkce cyklistické dopravy je spíše rekreační, nevidím důvod, proč by měla být nějak (extra) podporována (i) mimo oblasti k tomu (potencionálně) vhodné a hlavně (potencionálně) využívané.

V tomto ohledu jsou ČD vcelku napřed vůči třeba některým politikům.

Já si spíše myslím, že je to od ČD jen pokus, jak zdůvodnit svoji - na mnoha místech pochybnou - existenci.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Vaše názory jsou značně zcestné, ale nemám sílu se tu s Vámi dohadovat. Nechci být škodolibý, ale nějaká ta bouračka by Vám prospěla. Pak třeba poznáte, že cyklodoprava není jen pro rekreaci. Nebo se zajeďte podívat do Pardubic. Myslíte si, že tam ti lidé jezdí po městě jen tak pro potěšení? Ba ne, oni se přemisťují třeba do práce. Žel lepší kola mít nemohou, protože nechat je před nádražím je nebezpečné a vlaky podle Vás kola vozit nemají. Ach jo.

Ale jinak (tj. platit za něco, co se neuživí a navíc se to nedá považovat za sociální službu) by to byla blbost.
Zkuste si zajet v létě na Mácháč, do jižních Čech, Jizerek ad. To by musela jet celá kolona cyklobusů, aby to pobrala. Viz má první věta.

P.S. Kdyby alespoň byly ty cyklobusy skutečně ve VŠECH turistických oblastech, ale to nejsou ani zdaleka. A ta poslední věta posledního příspěvku je vskutku originální. Nechte si jí patentovat.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byly cyklobusy ve VŠECH oblastech

A ty cyklobusy se nasazují z podnětu dopravce nebo na základě finančního podnětu Krajského úřadu? Pokud jezdí jen v případě, že magistrát otevře ruku, tak je zbytečné brečet tady, ale jít rovnou na příslušný kraj.
Koneckonců, během pár týdnů máte možnost přesvědčit své spoluobčany, že vlastně nové ARO není potřeba a miliony půjdou na cyklistiku. Já ovšem radši budu volit toho kandidáta, který přidá zdravotnictví a školství, než Vás.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
- Z mých předchozích příspěvků jasně vyplývá, že tam, kde se i na železnici přeprava kol uživí, tak ať je tam i provozována. (Ostatně, sám ji někdy využívám.)
- V některých regionech někteří lidé využívají cyklistickou dopravu nejen k rekreačním účelům. Ani proti tomu nic nemám (jakkoli bych to sám nedělal). No a opět, kde to je skutečně frekvento vané, ať je to i nějak podporované.
- Jinými slovy, nemám nic proti cyklistické dopravě, ani proti její podpoře. Ale musí to být pouze tam, kde to má smysl (využití), nikoli plošně po celé republice.
- Do toho, co by mi prospělo, Vám, při vší úctě, nic není!
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Předpokládám, že chcete z toho posázaví jezdit "na kole" do kanclu v Praze :-)) Tedy sorry, viděl jsem spoustu lidí, co jezdili na kole k zastávce ČD a tam je zamknuli (protože dráha holt z náměstí nejezdí, zlatej bus). Viděl jsem spoustu lidí v Pcích co vyjeli z domu na kole a zaparkovali ho u kanclu. Pak jsem viděl spoustu lidí, kteří jeli do práce MHD. Ale člověk, který se cestou do práce tahá s kolem do vlaku a pak z vlaku, to jste tedy první :-))

A zpátky na začátek :-) Meziměstské polonízkopodlahy existují, místo pro kočárek mít můžou, záleží jenom na tom co chce kraj. Ale proč by tam měl kraj platit místo pro potencionálního jednouzarokzjevivšíhose cyklistu, díky čemuž by dalších 50 lidí muselo jezdit s nižším komfortem? A vůbec proč to stavíte takhle ostře proti Bkp? Já myslím že on stejně jako já vidíme místo železnice v dopravním systému, ale zdůvodňovat její existenci tím, že je lepší na výlety na kole... :/ Jeho poslední věta je nanejvýš pravdivá...

Pokud se někam cyklobusy vyplatí, tak by tam jezdily i bez drah (resp. pokud by tam nejezdily dotované dráhy, tak by tam jezdil třeba cyklobus). Dotovat někomu dovolenou mi uplně normální nepřijde.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Dokud vlaky jezdí, nemám důvod kamkoliv chodit, protože by to stejnak bylo houby platné. Něco ve smyslu: "Jezdí? Jezdí, tak co se staráte."
Nevím, jakou souvislost tu má ARO. Cyklostezky přibývají a problém některých úředníků je spíš v naprosté nečinosti, než že by cpali všechny peníze do cyklistů (což ani zdaleka nevyžaduji) a kašlali na vaše ARO (mimochodem, o které město se alespoň jedná?). Co se týče zdravotnictví, to chce především zásadní reformu a ne soustavné lití peněz do díry VZP (obdoba ČD), ale to je na jinou diskuzi.

P.S. Mě těžko můžete jít volit, bo na to za a) ještě nemám věk a za b) se do kandidatury nijak nehrnu. C) Nevím, jak jste na to s těma volbama vůbec přišel?
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch Pak třeba poznáte, že cyklodoprava není jen pro rekreaci. Nebo se zajeďte podívat do Pardubic. Myslíte si, že tam ti lidé jezdí po městě jen tak pro potěšení? Ba ne, oni se přemisťují třeba do práce.

na to snad nejsou potřeba cyklobusy.
Musíme jít tomu štěstíčku trochu naproti...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19231
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp #1684:
Však ono to už končí... (Smutné na tom je, že i v případech, kdy by na posílení nabídky kapacity byly :-(.)
A nevím, jak jinde, ale cyklotrans (tedy cyklobusy tady na jihu) jezdil ještě vloni docela štědře krajem dotovaný.


Nebo se zajeďte podívat do Pardubic. Myslíte si, že tam ti lidé jezdí po městě jen tak pro potěšení?

To jistě ne - MHD tam stojí za starou bačkoru... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19232
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 01:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale člověk, který se cestou do práce tahá s kolem do vlaku a pak z vlaku, to jste tedy první

Není/nebyl by. Pár lidí (ale zejména, spíše výhradně, režijníků) to takhle v relaci Zahájí (možno doplnit libovolné místo) - Zliv - ČB - centrum dělá.
:-)


soustavné lití peněz do díry VZP (obdoba ČD)

To by bylo opravdu na jinou (a asi dlouhou) diskusi, nicméně jen bych upozornil, že VZP platí za cizince apod. ze zákona, kdežto ČD by se mohly chovat teoreticky tržně, tzn. dělat jen ziskové záležitosti (teoreticky!!, s praxí to má bohužel pramálo společného).
(Pokud je to jinak, tak budu rád za opravení.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 10:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Přesně, jedině režijkář, ono totiž platit 40 Kč denně za kolo (800 měsíčně) to už si snad každej jinej koupí tu tramvajenku...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpět k trati 149 - s koly a kočárky by byl naprosto stejný "problém", jako při běžné výluce. Kolo se do městského autobusu vejde, kočárek taky, takové autobusy na trati 149 při výlukách běžně jezdí a problém to není. S tím, že navíc nejsou nízkopodlažní.

Ještě že už se nevozí spěšniny, to by to mohlo začít nanovo, spěšina se do autobusu přece nevejde, tak jak by to bez vláčků bylo, to by přece nešlo, vlaky tu musí být na doživotí, jinak to nejde...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdá se, že jsem nebyl pochopen. Tedy od začátku:
Web:
a) Do toho Posázaví jezdím na výlety (tedy nejen já) a následně se vracím vlakem domů (tedy nikoliv do kanclu). Do "kanclu" totiž zatím nemám jaksi kam.
b) Podívejte se, jaká kola na té zastávce zamykají. Takový křáp nikdo nejspíš chtít nebude (,i když...). Já bych ale své kolo nikde bez dozoru nenechal. Žiji totiž v Česku.
Flexo:
V tomto případě samozřejmě ne.

V zásadě mi šlo o to,že se do těch "cyklo-privilegovaných" oblastí, kde jezdí (budou jezdit) ty cyklobusy, musí člověk nějak dostat. Některé trasy, jak uvedl Bkp, by si na sebe možná vydělaly (např. směr Praha-Jizerky/Mácháč; otázka je, zda-li by byl někdo ochoten ty vlaky provozovat jen v tom létě, když by přes rok byly nahrazeny busy). Na tuto "výdělečnou" trasu se ale musím nějak dostat. Momentálně to mám třeba zrovna já z H.Měcholup dobré, ale nejsem tady sám. Bydlet kupříkladu ve Vraném, tak než se dostanu bez vlaku s kolem na hlavák ke "kolovlaku", tak nikam nejedu, protože to nestihnu. Prostě si myslím, že ta možnost dopravy kola by tu měla být.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 12:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále:
Pokud dojíždím alá martinova trasa, ale na druhém místě není stanice, kde mohu kolo bezpečně nechat, ale nějaká zastávka, tak tam to kolo jen tak nenechám. No a při náhradě vlaku za bus bude takovou zastávkou úplně všechno. Na žádné bus zastávce žádné hlídané parkoviště zcela jistě nebude (logicky), ale kolo tak nebudu mít kam dát a co?
Bkp:
V některých regionech někteří lidé využívají cyklistickou dopravu nejen k rekreačním účelům. Ani proti tomu nic nemám (jakkoli bych to sám nedělal)
Protože to sám nepotřebuji, tak ať si ostatní trhnou, že. To je stejné jako spoje jakékoliv HD do menších obcí. Obzvláště o víkendech. Já mám auto, navíc bydlím ve městě, tak mě nezajímá, jak se ty lidi, aut nevlastnících, z těch vesnic mají někam dostat.

No nic. Vidím, že mám tu čest se zastánci silniční dopravy, takže šance na úspěch je nulová. Myslete si co chcete, evidentně se neshodneme.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5209
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 13:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Nechci být škodolibý, ale nějaká ta bouračka by Vám prospěla. Pak třeba poznáte, že cyklodoprava není jen pro rekreaci.

byl bych docela rád, kdyby se tu takovéhle věci neobjevovaly. Celkem silný výrok.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklisti k Pardubicím patří jako bicykly k Asii už desítky let a bohužel magistrát se na to spoléhá při omezování MHD...
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 14:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: LOL :-)) Vy si ale vůbec nevědomujete, jak si ohromně protiřečíte :-) Chcete tedy tu kolodopravu pro cesty ZDO, nebo vám máme platit turistiku na kole? Ono totiž zaplacení vašeho kolovýletu může znamenat právě to zrušení HD o víkendu, neb na to nebudou šušně :-) Dojíždíte na tom kole někam kolo+vlak+kolo? Ono totiž 800 je 800, co si budem povídat :-)

Ještě jste zapomněl náz označit za silniční, betonovo-gumové lobby :-) Kteří rozvracejí integritu K-repu :-)

A z5 na začátek - tak by půl roku (než by se ČD vzdaly kapacity) jezdila na té trati NAD třeba s nízkopodlažňáky, co by se stalo? A i kdyby to nebyl nízkopodlažňák ale vysoko - jaký je rozdíl dostat kočárek po schodech do Karosy a do 810ky? :-)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi mám divné názory, divný pohled na věc.
Ačkoliv momentálně to jsou z mé strany jen výlety. Hodlám kolo používat pro dopravování se někam i po ukončení školy a rád bych se s ním také někam dostal. Asi jsem proto exot, asi mě nikdo nepochopí, nejspíš není šance, že by kolo využívalo více lidí k dopravě (nikoliv jen rekreaci) než já a pardubičáci.

Web:
Pokud bude slušná doprava (i o víkendu) do všech obcí, nebudu zdaleka tolik nucen využívat k přemisťováníse kolo.

Mcbain:
To jsem přehnal, uznávám. Omlouvám se. Spíš jsem měl napsat, že by Bkp mohl někdy zjistit (nikoiv na vlastní kůži), že existují i stinné stránky automobilismu.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Pardubice bych zrovna s ohledem na vedeni cyklotras v nekterych mistech zase az tak moc za vzor nedaval.
Ale k tomu jezdeni na kole za ruznych povetrnostnich podminek do prace, skol a podobne :
Frei- und Hansastadt Hamburg (ofic jmeno) je nemecko, je bohate nemecko, teda aspon se to tu tak vsici tvari. A proto je spodivem kolik lidi to bezne pouziva kola k cestam kamkoliv a to i v takovych "nobl" ohozech, v kterych by v CR majitel jel zasadni autem, protoze je prece neco ... (co, to si dosadte podle sveho). A preprava VD ? Neni problem - vlak, S-bahn, A-bahn, lode, bez problemu. Schvalne jsem neuvedl U-bahn, protoze tam v nekterych castech soupravy plati omezeni v dobe spicky. ALE uz jsem tu parkrat potkal soupravu, do ktere se pres kolisti/kocarkare nebylo pomalu moznost dost a nikdo nenadaval, neprotestoval, proste normalka, pohoda. Na lodich obcas ani plosina pro kola nestaci, to je pak sranda ...
No, proste mam pocit, ze v CR nektere veci proste nejdou uz jenom z principu, proste a jednoduse to Jirasek napsal dobre - Proti vsem a ja dodam Proti vsemu ... :-/
Kolik lidi jsem tentokrat nastval, ci proti sobe popudil ? ;-)
Pavel
http://railways.rur.cz
http://plane.rur.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19258
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 18:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S první větou absolutní souhlas. Na první pohled to je v Pardubicích moc pěkné, ale když to máš používat, tak se Ti některé „špeky” rychle zají :-( (ale i tak jsou na tom Pardubice docela dobře).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 20:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Mám tu čest se občas v Pcích a Hradci vyskytovat (5 ze 7 dnů), takže bych rád ještě jednou zopakoval co jsem napsal:
"viděl jsem spoustu lidí, co jezdili na kole k zastávce ČD a tam je zamknuli (protože dráha holt z náměstí nejezdí, zlatej bus). Viděl jsem spoustu lidí v Pcích co vyjeli z domu na kole a zaparkovali ho u kanclu. Pak jsem viděl spoustu lidí, kteří jeli do práce MHD. Ale člověk, který se cestou do práce tahá s kolem do vlaku a pak z vlaku, to jste tedy první"

Proč? Protože nikdo nebude a) tahat kolo do schodů v BdmtEE b) protože si člověk radši koupí tramvajenku, než by platil 800 měsíčně za dopravu kola (samozřejmě vyjma režinkářů) c) protože by musel celou cestu stát na chodbičce u kola

A v Karlových Varech by to teoretické dočasné "znepříjemnění" dopravy kol znamenalo poté poměrně výrazné zvýšení komfortu dopravy všeho...

A otázka: Můžete mi prosím uvést větu, ve které Bkp podporuje IAD?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč?

Kromě těchto závažných, leč z části řešitelných, důvodů ten nejdůležitější je, že "kombinovaná doprava" kolo-VHD-kolo spojuje nevýhody obou způsobů, a zároveň nespojuje výhodny: Stále je nutné zabývat se jízdními řády a třeba i přestupy (nevýhoda VHD, která u kol odpadá), a také je třeba se starat o kolo - kam ho "zaparkovat", jak ho zabezpečit (nevýhoda jakékoli "mechanizované" individuální soukromé dopravy, která u VHD není). Navíc tento způsob cestování nemůže být rychlý, pohodlný a levný.

Uvedu-li to na příkladech, tak já jako obyvatel velkého města si nedovedu představit, že bych zde měl jezdit na kole: ať už kvůli ovzduší, neexistenci vybavení ("parkoviště"), kvůli problémům se zavazadly, kvůli problémům s oblečením o obuví, kvůli neoperativnosti, kvůli nemožnosti cestovat s někým dalším, kvůli alkoholu...
Ale chápu např. naši sousedku na chatě, která na své již v podstatě bydlí, která se nemusí zabývat nákupy (ty zařizuje její partner s IGK), která ve "měste" nic nezařizuje (a pokud ano, tak opět s partnerem a IGK), že do svého, cca 8 km vzdáleného, zaměstnání na okraji okresního města jezdí na kole.

Shrnu-li to, tak cyklistická doprava pro jiné, než rekreační účely má v některých místech opodstatnění, ale ne plošně a není proto plnohodnotnou alternativou IAD a VHD. A proto, tam, kde onoopodstatnění nemá (např. v kopcovitých místech) je zbytečné ji jakkoli z veřejných prostředků podporovat a "rozvíjet".
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 21:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- V některých regionech někteří lidé využívají cyklistickou dopravu nejen k rekreačním účelům. Ani proti tomu nic nemám (jakkoli bych to sám nedělal)
- Protože to sám nepotřebuji, tak ať si ostatní trhnou, že. To je stejné jako spoje jakékoliv HD do menších obcí. Obzvláště o víkendech. Já mám auto, navíc bydlím ve městě, tak mě nezajímá, jak se ty lidi, aut nevlastnících, z těch vesnic mají někam dostat.


Nejsem altruista a nevím, proč bych měl být.
Nehledě na to, že můj příspěvek říká něco poněkud jiného, než jak Vy to interpretujete.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web:
Shrnul bych to asi tak, že jsem nejspíš exot, protože já z jistých důvodů raději kolo+HD, než auto. Ale co s tím nadělám. No a protože jsem hold tento názor ještě neprezentoval a nečekal jsem tudíž, co z toho vzejde. Omlouvám se, že jsem Vás jím obtěžoval.
Ještě bych chtěl znovu zdůraznit můj poopravený názor, že pokud budou zajíždět prostředky HD do všech obcí a to v rozumném množství i o víkendu, není potřeba kola ani zdaleka tak velká.

Závěrečná otázka:
Jestli máte na mysli větu: Já mám auto, navíc bydlím ve městě, tak mě nezajímá, jak se ty lidi, aut nevlastnících, z těch vesnic mají někam dostat., tak v tomto případě jsem nemyslel konkrétně Bkp, ale postoj některých úředníků, který mi tehdy přišel obdobný s postojem Bkp k podopře cyklistiky. Asi jsem se nevyjádrřil dost přesně.

Bkp (1723):
Máte pravdu. Odkazuji na první větu tohoto příspěvku.
Bkp (1724):
V tom případě jsem tedy tento bod nepochopil (myslím ten původní - kurzívou). Mohl by jste mi ho osvětlit?
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pár detailů. Neberte ty připomínky nihak zle.
Web: viděl jsem spoustu lidí, co jezdili na kole k zastávce ČD a tam je zamknuli
Stále si myslím, že nechávat lepší kolo než křáp bez dozoru je riziko a podstupovat ho nebudu i za cenu sníženého pohodlí při cestě.
Také bych chtěl připomenout, že existuje služba "Úschova během přepravy", kterou považuji za velmi zdařilou. Ovšem je fakt, že těch vlkaů, které jí poskytují mnoho není.

Bkp:
kvůli nemožnosti cestovat s někým dalším
???
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Altruismus je morální princip předpisující upřednostnit účely jiných, potlačit vlastní egoismus nebo také systematická nezištná služba bližnímu, ochota obětovat vlastní zájem ve prospěch jiných, mravní princip, podle něhož je blaho jiného a on sám mravně důležitější než mé vlastní já a vlastní blaho, resp. reálné chování založené na těchto principech nebo jim odpovídající.

Altruismus - Nezištné a nesobecké jednání ve prospěch jiných osob. Podle zastánců svobody trhu je ve svém principu neslučitelný s tržním hospodářstvím, kde ekonomický prospěch celé společnosti dosahuje nejvyšších hodnot tehdy, když každý subjekt sleduje co největší vlastní prospěch.

zdroj: internet, úpravy: bkp
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace