K-report
 

Archiv do 25.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční akce, srazy, zvláštní jízdy a pod. » Archiv do 25.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci do organizování akce Hodonínské lokálky žvanit, ale je nezbytně nutné používat běžně provozovaná vozidla ČD? Zejména řada 810 je pro takovou akci zrůdnost. Jedu li na takovou akci, tak si trať chci prohlédnout a rád bych se koukal z okna. Nebylo by možné využít například motorový vůz řady M131.1?

Když bylo v plánu použití dvěstědvaašedesátky, uvažoval jsem, že se akce zúčastním, ale řadu 810 nezkousnu ani omylem.

Dále mám otázku: Je cena cca 30000 kč ( odhaduji 50 cestujících krát 500 kč + 5000 kč navrch ) za použití M262.0 adekvátní? Nejsem si zcela jist. Uvedu namátkově příklad: Za vlak ve složení 213.902 + 2 rybáky a zetka byla za trasu P. Smíchov - Vršovice - Braník - Vrané.n. V. -Dobříš a zpět byla účtována částka nižší než 100 000 Kč. A to byl parní vlak se třemi vozy, najelo se 120 km s výškovým převýšením 250 metrů!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by třeba pro akci hodonínské lokálky možné využít M131.1463?
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 19:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Břeclavská M 131.1 jezdí o prázdninách do Lednice a není možné ji použít jinam, o nasazení do Lednice něčeho jiného a použití hurvínka do Ždánic se nedalo jednat, berme to jako fakt, že dokud jezdí do Lednice, tak ho jinam nedostaneme :-(
V okolí jinak už není nic, co by mělo otvírací okna a dalo se použít, tak jsme jako nouzovou variantu uvažovali poslední modrošedou 810-ku v okolí. Zvlášť když tohle tam jezdilo v pravidelném provozu. Některým "projížděčům" je to v podstatě jedno, čím jedou a jsou rádi, že si vůbec trať ještě projedou a nakonec třeba ocení, že to bylo levnější než něčím historickým. Všem se zavděčit nejde a je třeba vyjít z reálnách možností.
Cena za použití vozidla ČD nezávisí na tom, kolik se skutečně projede nafty a přes kolik kopců to je, ale hlavním kritériem je doba, kterou jízda trvá. U pravidelně nenasazovaných vozidel si to stanovuje depo v závislosti na využití v předchozím půl roce a v závislosi na tom, jaké byly náklady. Proto to v květnu bylo za jinou cenu, protože to bylo první pololetí. Takže objednat vozidlo, které skoro nejezdí a do jehož opravy či údržby se vrazilo hodně peněz je pěkně mastné.
Jestli je to adekvátní, to může posoudit každý sám. Celková cena za takovou akci se skládá z pronájmu hnacího vozidla se strojvedoucím, z ceny za dopravní cestu, nákladů na vlakovou četu a zavedení jízdního řádu, pak ještě marže dráhy a DPH.

Někdy na podzim, až se už nebude jezdit do Lednice se dá ještě uvažovat i s jízdou M 131.1, ale to záleží, jestli by se ještě našlo dost lidí a na dalších okolnostech. Prostě se uvidí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 19:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vykreslení situace u ČD to stačí, díky.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný: To dýl, když je sraz fotičů v Lupěném ve 12:45.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BRAM:
1)jestli to někomu připadá jako zrůdnost jet s 810.153 tak ať nejde! ok já klidně vezmu M262.018 jako předtím ,ale jako těch 5000,- mám dát jako z vlastní kapsy za to že mám nervy s tím jak to celý vyjde a snažím se téměř denně nad tím špekulovat jak to udělat nejlevněji????? Vždyť já bych se na nějaké organizování další akce mohl klidně vy..t.!!!!

ale řadu 810 nezkousnu ani omylem.
nikdo Vás nenutí, spousta lidí ja naopak spokojena, ale chápu, že 754+Ampz klima by bylo lepší... bohužel 830 už tam nepojede...

2) Pokud chcete M 131.1463 s chutí do toho, kdo neb co Vám brání? Mě osobně bylo sdělěno, že motor nemůže být, protože jezdí do Lednice, to jako taky jsem o tom velice uvažoval.


3) Pokud jste v OPŘ Praha dostali takové ceny klidně si to zkuste obědnat skoro stejnou akci u OPŘ Brno a budete se veeelmi divit. Nikdo Vás nenutí s námi jet, já se jen snažím akci dostat do dvou bodů a) NEPRODĚLAT b) všichni budou spokojeni.... toť vše
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:57:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím,co je větší zrůdnost,jezdit s 810 po tratích,kde dříve jezdila a nějak tak připomenout dřívější časy,kdy trať ještě normálně fungovala nebo jezdit s průmyslovou čoudou po normálních tratích a ne vlečkách,kde nikdy nejezdila.....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panáčku hopla udělej hopla. Naše akce jsou povětšinou plně soukromé, tj. nejsou určené pro šotouše jako jsi ty. Uvědom si laskavě jednu věc: Náš zákazník si nás objednal a tím je to dáno. Kdyby nechtěl naši ( vlečkovou ) lokomotivu, tak si ji neobjedná. Jenže to, zda táhne vlak, který si zákazník objedná, vlečková lokomotiva, nebo lokomotiva, která jezdila u ČSD, zákazníka z 99,99% nezajímá. Chce vlak s parní lokomotivou a bude ho mít. Kdyby chtěl jinou lokomotivu, půjde si vlak objednat třeba u ČD.

To, že bych si hodonínské lokálky rád projel ve vozidle, v němž jdou stahovat okna, není nic špatného. Jen bych si z té akce odnesl lepší dojem, než z pobytu ve skleníku. Ty jezdí všude. Nic víc, nic míň.

Lukash: Nemusíte se urážet. Není to nutné. Jirkas mi to narozdíl od Vás vysvětlil v klidu. Lokomotiva řady 213.902 není majetkem ČD a ČD také není jejím provozovatelem. Tudíž OPŘ Praha s tím nic nemá společného. Více o 213.902 na www.masinka.cz.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
JirkaS narozdíl ode mě nemá nerv s tím jak to celé finančně dopadne, tak mě to chytlo...
Jet pod hlavičkou ČD má jisté výhody, ovšem problém že to musí mít deset lidí obsluhy a tím se to pordraží...
Uvidíme jak to celé dopadne.
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Hoňas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Mě připadá že jet s 810 je nejlepší varianta. Připomenutí pravidelného provozu. A že nejdou stahovat okna? Jedině dobře. Alespoň nebudou nějací "projížděči" - většinou dost nepřispusobivy čumět z oken.

Plně souhlasím s tvrzením že pokud někomu 810 nevoní tak ať nejede. A že jezdí všude? No a co? Tady zrovna ne. A pokud se to někomu nelíbí, ať se vrátí o 30let zpět a zařídí výrobu vozů 860. A navíc si nejsem jist že by dnes vubec jezdili. A druhé řešení situace? Vězměte si pomucky GVD, sedněte a poškrtejte všechny vlaky s 810. Dostaňte se do vedení ČD a ze dne na den tyto vlaky zrušte, ale nejdříve se (nejlépe den před jejich zrušením) běžte podívat na nějaké nádraží (a nemyslim zrovna Brno nebo Olomouc) co by řekli cestující. Mmch. Nejdříve se ale zajeďte podívat do Polska.

Vuz 810 na vlaku plně podporuji, ale nevím zda mi vyzbyde čas a na akci se dostanu
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 23:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. 213.902: Čouda nepatří ČD, ale soukromemu dopravci a pod jeho vedenim i jela. Takže tato akce neměla s ČD nic společné. A jezdit s prumyslovkama po normálních tratích je opravdu až "uchylny".

S tou 810. Pokud se to někomu nelíbí at nejede. Mě to opravdu přijde jako nejlepší řešení. Nejlevnější a simulující pravidelný provoz který leckdo ještě pamatujeme. Pamatuje tu někdo vozy 830 nebo 820 či něco podobneho? Řeknu to na rovinu NE! Já si zde nepotřebuju udělat historickou jízdu s 830 nebo něčim takovym. Ty si mužu vyfotit i kdekoliv jinde. Ale o to vychutnat si alespoň trošku "pravidelný provoz". A za to petří pořadateli(lům) velký dík a uznání že je něco takového napadlo a šli do toho. Pokud se to někomu nelíbí tak ať on sám zaplatí rozdíl ceny mezi 810 a 830. Ale to asi ne že? Už mě unavují "rádoby" fotiči typu: "Fuj 810. To já nefotim", "Já fotim jen brejlovce", "Fuj peršing, si počkám na krysu" "2143? Co to je? Jo to je todle. No fuj. Bych v životě nevyfotil. Snad Herkulesa nebo Tauruse". Když mi někdo něco podobneho řekne tak mám 100chutí mu jednu natáhnout a myslím že takovýto lidi si ani nezaslouží fotit vlaky!

Pozor na 754+Ampz! Nejdou stahovat okna. Nejlepší by asi bylo 753+Res anebo ještě lépe 753+nízkopodlažní na náklaďáky. Ten nemá ani bočnice a je pěkně u země.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 23:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle 814/914?
Regionovou vašim krajem
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 06:01:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Nejsem o moc větší ani menší šotouš než ty,to jen pro upřesnění...a pouze jsem přirovnal něco k něčemu a nikoho tím nezatracuji a s tím,že je něco zrůdnost jsem taky nezačal.
Je jen zajímavé,že ve vašem případě s tou vaší čoudou (a je mi uplně jedno komu patří)je vše v pořádku,ale zde hned mluvíš o zrůdnosti,chtělo by to jen stejný metr pro vše,ale ty ne,hned máš tisíce nepodstatných argumentů...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 07:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vysvětlenou: Nejsem fotič, ale tyto tratě si rád projíždím, proto jsem pro vozy s otvíracími okny. To proto, abych si jízdu mohl trochu vychutnat. Tudíž jsem patrně "nepřizpůsobivý projížděč". Tady se prostě s fotičema neshodnu - ty chtějí vozidlo fotit a bude jim jedno, jak se v něm pojede.


K 213.902: Vlak s ní si objednávají firmy a ne šotouši - víme, že jim na tratích bývalých ČSD nevoní. Firmám je to fuk. I když byla jedna vyjímka - akce na Sázavě organizovaná KPKV.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Na kolik hodin bude stanovený odjezd z Hodonína?
ICQ -> 21 65 33 068
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 13:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem - když se cestující sedící u oken dívají z otevřených oken, tak ti sedící do uličky pak můžou obdivovat leda tak jejich pozadí. To jen tak na okraj :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 19:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:
jede se v 9:59 na závěsu pravidelné 810ky do Čejče. Pisni na majl jestli jedeš, rezervuji Ti místo v první třídě (v každém voze je jen jeden oddíl Single první třídy, má uyvadlo, zrdcadlo a tónované sklo!!)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 20:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mě pobavil ten pomatenec, že v době, kdy na těch "Hodonínských lokálkách" jezdily řady 820 a 830 (pochopitelně s tím hezčím Kryšpínovým označením), tak se nefotilo barevně. He, he. Což takhle si na digimejdlovce, nebo ve fotošopu udělat černobílé podání, nebo nahnědlý nádech ?
Sqělé je to, že někdo má snahu tam něco zavést a ještě tam ostatní pozvat a povozit a zastavit, aby si udělali gruppies foto. Odsuzovat za to, že drážní direkce a příslušné depo (v blízkosti není zrovna soukromý provozovatel motoráku jakékoliv řady) si ve své rozežranosti a touze konečně podnikat nadiktuje takový honorář, který je pro skupinu 50 účastníků nepřijatelný a proto se tam zkouší levnější verze, je broskovina.
No a typ vozidla ? 810 ukazuje posledních 20 let provozu. Navíc vzhledově ucházející 810.153 poslední den os. dopravy točila první ranní pár a na druhý, rozlučkový vyjela 223, jako původní kmenová ždánická. Takže má tady opodstatnění.
Jiné řady - M 131.1, M 262.0 dokreslují doby, kdy tam skutečně sloužily. A že si to -náctiletý chytrolín nepřeje, pač tam pamatuje jen 810 ? Ať jde někam a neotravuje tady vzduch. Někdo chce to, někdo ono. Udělala se nabídka, teď se čeká poptávka.
A Bureš má recht - dva koumáci se "zarámují" do oken a zbytek osazenstva vidí kulové. Tak jen tu řadu 810:-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 23:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jen tu řadu 810:-) Stejně by posloužil i brejlovec se soupravou Bymee
ICQ -> 21 65 33 068
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 23:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram:
To, že bych si hodonínské lokálky rád projel ve vozidle, v němž jdou stahovat okna, není nic špatného. Jen bych si z té akce odnesl lepší dojem, než z pobytu ve skleníku. Ty jezdí všude. Nic víc, nic míň.
Ale tyto tratě si rád projíždím, proto jsem pro vozy s otvíracími okny. To proto, abych si jízdu mohl trochu vychutnat.

Jsem sice i fotič, ale můj názor na tuto problematiku je takřka shodný. Také rád projíždím tratě, ale pokud to jen jde, jedu něčím, co má stahovací okna. U šukafonů beru jen zadní lavici Btaxů, pokud je po směru jízdy .
P.S.Asi budu muset vyrazit na Klidnou Sílu, zdá se, že jí odzvonilo a z Lichkova do Hanušovic se ničeho lepšího než 810 asi jen tak nedočkám .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 23:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Blofeld: Tím pomatencem zajisté myslíte mě že? Zameťte si laskavě nejdříve před vlastním prahem.

Za 1. fotím na klasickou zrcadlovku a na kinofilm a tam se ty ruzné "nádechy" dělaj dost blbě a už vubec nevim proč bych je vlastně měl dělat.

Za 2. pokud jste si nevšiml. Já organizátory akce bráním a podporuji.

Za 3. já nejsem proti nasazení 810, spíše naopak. Je to asi nejlepší řešení. Navíc s vozem který zde prakticky (jak už sem ale psal) provoz končil.

Za 4. S tim -náctiletym chytrolinem ste mě docela i naštval. Já neřikam že si to nepřeju. Jen řikam že 810 je pro takovouto jizdu po teto trati nejvhodnějši. Dokresluje současnou dobu a muže vyvolat alespoň zdání prav. provozu. Proč zrovna ale M131 nebo M262? Těch je na ruznych jizdach až moc. Ale 810? (nemluvim o prav provozu).

A mmch ty vozy M240 i M131 zde pamatuji.
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 22:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karkoolka:
1) do klasické zrcadlovky (lepší věc neznám:-)) lze dát čb negativ, nebo barevný film s čb podáním, když už někomu vadí barvy
2) ta připomínka patřila jinam
3) na ty lokálky může vyjet, co má kola, motor, přechodnost a způsobilost. Zůstává otázka věrnosti, někomu se u jediné myslitelné 810 vybaví jen fajront před 8 lety, jiný raději uvítá starší řady, které spíše evokují časy, kdy to stálo sice za h...o, ale dráha ještě byla dráhou
4) a jsme zase u vhodnosti - je to otázka spíše osobního vkusu. Sloužily zde turnusově M 120.4, M 131.1, M 240.0, M 262.0 i M 152.0. Dokonce i do Ždánic dojela řada 842, i když jen na výstavu a byla zde i M 475.0/860 s měřícím vlakem. Ale to je jen do počtu, že. Takže skoro všechny řady poválečných motoráků ČSD zde sloužily a každá sem má morální právo na návrat. I 810, která je pro mnohé zcela nepřijatelná. Jejich škoda. Coby nostalgické vozidlo sem ovšem ještě nejela a osobně nejsem proti. Nakonec, vývoj nasvěduje, že okolnosti přinutí org. výbor objednat pouze tu řadu 810. Naopak, jiná řada=možný vyšší zájem a tedy teoretcké pokrytí vyšších nákladů. Vše souvisí se vším.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 01:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blofeld:
Fotim na klasiku, ale na černobílo nefotim. Radši barva, ale k tomu se již ty vozy se současným okolím mnoho nehodí, ale je to opravdu na vkusu.

810 je záchrana dnešních regionálek a pokud ji někdo nepřijímá ať se nejdříve zajede podívat do Polska jak to dopadlo tam.

810 má jednu nespornou výhodu. Nepojedou s ní "rádoby fotiči" typu "fotim jen 854, 830, brejláče..." apod. Pokud fotim železnici tak fotim vše a ne jen něco. Ale to jsem odběhl.
Blofeld
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka: Polsko může být odstrašujícím příkladem nejen v přístupu k železnici, ale např. vlivu církve na stát a do života všech.
Jinak souhlas, 810 může být dobrým filtrem - kdo pohrdne, ať nejede. Zůstane jen zdravé jádro !
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blofeld: Nejsem si jist jestli po filtru typu 810 jěště někdo zůstane ...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No možná se někomu ta 810 nezdá vhodná, ale jsem zvědav jak to bude vypadat třeba za 10 či 20 let, to budou rádi za svezení tímto strojem, ale tak je to asi vždy, dokud jich jezdí hromady tak to "nikoho" neláká, ale jak bude o ně nouze to bude fajn si to vyfotit
Gruk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:21:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No možná se někomu ta 810 nezdá vhodná, ale jsem zvědav jak to bude vypadat třeba za 10 či 20 let, to budou rádi za svezení tímto strojem, ale tak je to asi vždy, dokud jich jezdí hromady tak to "nikoho" neláká, ale jak bude o ně nouze to bude fajn si to vyfotit

Jsem z těch co pamatují ještě v provozu M131.1 a musím říct že jak neradi jsme s nimi tenkrát jezdili. Od tehdejších zájemců železnici se dočkali jen pohrdání (tehdy o foceni nemohla být ani řeč) a dnes ti samí na akci kde neni M131.1 tam nejedou
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 17:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Blofeld: Dnešní mladá generace (na vyjímky-pár jich znám) bohužel stroje 810 neuznává, ale pamatuji doby jejich příchodu a jaké to tenkrát bylo luxusní povozeníčko

Filtr 810 je dobrá věc. Ale je vidět že starší generace se spokojí i s tímto vozem a je ráda že se po té trati ještě jednou sveze (asi už naposledy), ale pozoruji že té mladší už tyto vozy nevoní (opět musím uznat až na vyjímky - například jeden tu odsud, je mu 18, hned jak jsem mu řekl že jede 810 tak se přihlásil)

S tím Polskem souhlasím ve všech směrech
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 08:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Evidentně tu mnozí ( hopla, Karcooolka ) nepochopili, oč tu běží. Čili tahají sem Polsko a mají plnou hubu keců o 810. Takže: 810 v pravidelném provozu zkousnu, nic jiného malého pohodlného ( až na pár regionov ) není. Také s řadou 810, nebo v jejich přívěsech bez vytáček jedu. Čili NESTĚŽUJI SI! Ale je li nějaká zvláštní akce, která má za cíl projet neprovozovanou trať, nebo trať s nákladní dopravou či vlečku, tak aby člověk z té akce něco měl, tak bych prostě rád vozidlo s otevíracími okny. Měla li by řada 810 otvírací okna ( prototyp M151.0 je měl ), tak bych jí bral. To není spor typu 810 vs. M131.1 nebo M 262.0! Doufám, že to natvrdla typu Karcoolky a hoply pochopí.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 14:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Bram: Jdi do háje. Nevim kdo je tady natvrdlej. Už několikrát tu bylo řečeno že pár jedinců se vystaví do oken a čumi ven a ostatni s toho maj ..... Ale náš jídelák si stále vede svou.
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.84.242
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:04:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Když už někdo neví kudy kam,tak začně toho druhé častovat jistými výrazy,jak jste právě předvedl,ale budíš,já se k něčemu takovému nesnížím......Nevím,kdo ut co nepochopil,pokud vím,jak správně píšete,že jde o to projet tu trať a nezáleží čím,v tom se asi shodneme. Věc druhá je ovšem,jestli to dotyčnému osazenstvu stačí čím jedou nebo nikoliv.Vám nikoliv a tím je to uzavřené,druhý je vůbec rád,že si tu trať vůbec projede. V tom se prostě neshodneme,že je to jedno,v čem se jede,důvody jste jasně řekl,i když to je jen jeden a to,že nejdou stahovat okna. Pro mě,jak už jsem vám výše sdělil,je zase nepředstavitelné jet s průmyslovou čoudou po normální štrece a ještě za ní vozit vozy s lidma,prostě na tuto akci nikdy nepojedu,toť vše. A neříkám ,že jste natvrdlej to pochopit,že to tak není....a o nějaké komerční akci teď není řeč.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo vážení nehádejte se, jako i já z toho nejsem moc nadšenej že pojedeme 810kou, ale zatím se vás hlásí mnohem víc než na původní plán, to byla 830ka, takže jsem to nechal spočítat sestavu 810+010 oboje v modrém, takže byste se mačkat neměli. ok?
Na druhou stranu modrá je taky dobrá... (teď nemyslím v politice)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 16:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s hoplou. Zatim je Bram asi jediny kdo vystoupil proti 810 a to jen z duvodu že nejdou stahovat okna.
Ad. Lukash. Nechcete specialně pro Brama vzit misto 010 plošinový Res? Aby to měl pěkně blízka.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 21:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka, hopla, Bram, ad.:
Nemyslím, že je nutné kvůli tomu, že má někdo jiný názor než druhý sahat k takovým invektivám (natvrdla, jdi do háje, náš jídelák), či jinak druhého odsuzovat. V tomto ohledu stojím spíš na straně Brama, ale když se více lidem bude zamlouvat jet 810, je mi to jedno. Ať si jedou a nebudu jim tady předhazovat, jak jsou neskonale hloupí a nechápající.
Rozdílné názory vždy byly, jsou a budou, ale nevidím důvod se kvůli nim do sebe takto ostře pouštět .
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Hroch. Začal s tím Bram. Byla to pouze obrana. Nerad sahám k takovýmto výrazům, ale tato osoba mě opravdu nastvala. Takže se všem přítomným (až na vyjímku) za svůj výstup omlouvám.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 01:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filtr 810 je dobrá věc. Ale je vidět že starší generace se spokojí i s tímto vozem

Asi jsem už starší generace

Lituji jediného - v termínu 29.7. se na jih Moravy dostaviti nemohu, bohužel...

Mimochodem, byl by zájem o šotofotojízdu s nějakou netradiční 810 (810.152) po severočeské transverzálce? (Teplice - Liberec)
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 08:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hopla: Nechápete tu mnohé vy, ale to jen na okraj. Tudíž znova: Výtopna Zlíchov akce pro veřejnost s 213.902 nepořádá. Tudíž na takovou akci nikdy asi opravdu nikdy nepojedete, protože se prostě konat nebude. Snad už to konečně pochopíte.

Taktéž jsem nepochopil, proč mi ( hopla + Karcoolka ) pořád podsouváte situaci v Polsku a rozdílnou situaci u nás kde jezdí 810? Nejedná se snad náhodou o pravidelný provoz?

Že jsem v menšině se svým názorem, beru.
Naopak přeji organizátorům této akce úspěch. A je vidět, že díky nasazení řady 810 bude úspěch obrovský.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 09:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale přemýšlím, přemýšlím. Jede li přívěs 010, tak se mám chuť akce zúčastnit. Jen bych si ( samozřejmě po určitém finančním příplatku ) chtěl zarezervovat místo u stahovacího okna. Už píšu organizátorovi.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 14:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kurňa no jo to stahovací okýnko, tak je tam takový ten stoleček, no jo to bude navýšení, kurňa asi 100% za okýnko a za stoleček dáme paušál jedno kilo :-)
No a ta dlouhá pryčna na opačným konci, to je potřeba mít lehátkový příplatek :-)

No jo naplňuje se to, už 32 lidí, při 60ce se to stopne, nepojedem jak sardinky v oleji, kdyžtak to můžem ještě zvopáknout koncem prázdnin když bude zájem ...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 14:57:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco podobného chystám na podzim po Slovensku. Akorát je zatím zbytečné cokoli uveřejňovat, bo se teprve tvoří cena a obsah. Ale podobná náplň (nákladní tratě, spojky (čachtická), nějaký doly apod.).
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 15:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: 60 lidí na vlak s vlekem, nebo na solo 810?
ICQ -> 21 65 33 068
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 15:44:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš : 60 v sólo motoru - to už je sadomaso
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Nedávno jsem jel po trati 161 a bylo 80 v motoru (ve vleku nevím) a taky jsem to přežil ve zdraví :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co blbnete, v solo motoru bych to viděl na 40 max, to je za celou soupravu, uvidíme jak to všechno dopadne , zatím nic bližšího ani k ceně ani k JŘ nevím...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:38:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš : Jo, chvíli to jde. Ale fotiči maj obvykle fotošotobrašny, batohy s namazaným chlebem od maminky a bůhvíčím ještě. Na poslední jízdě po vlečkách nás bylo v 810ce necelých dvacet a bylo to tak akorát aby bylo místo a niko moc nepřekážel.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Doufám, že JŘ moc měnit nebudeš co se týče ranního odjezdu, takhle mi to vyhovuje :-)

Wiking: Mě to vůbec nevadilo, protože se mnou na šestce sedělo pět slečen zhruba v maturitním věku
ICQ -> 21 65 33 068
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 17:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Lukash:
Jelikož se jedna o fotošotofon chtěl bys v rámci organizace poprosit o pár (vesměs velice známých věcí).

Chtělo by to pevnou a pádnou ruku nad organizací fotozastávek(rád se ujmu-moje ruka když dopadne na správné místo tak to dotyčného i zabolí ).
Tj. hlavně myslet na to že někteří (a toto mě na podobných akcích obzvláště štve) mají ještě staré dobré zenity a praktiky(tudiž bez zoomu a s velkou ohniskovou vzdáleností) a potom jsou zde tací kteří fotí digitálně. Menší ohnisko tudíš o poznání blíže k focenemu objektu a tito povětšinou lezou do záběrů těm kteří fotí klasicky a dost často jsou i velice nepřizpůsobiví. Chtělo by toto nějak vyřešit.
2) Bram při fotozastávkách nekoukat z okinka
3) oznámit nějaký jasný signál fotozastávky. Případně dát vědět předem. Do přívěsného vozu kožná domluva vysílačkou. Aby již mohli všichni být přichystáni a nestalo se (jak se stává) že dotyčný otevře dveře a hupsne do koleji zrovinka když se zmáčkne spoušt
Glex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 17:54:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Koukám že si to stále ještě nepochopil. Kolikrát zde již zazněla věta typu: "někteří se vystaví do okýnek a ostatní vidí prd", tj pár lidí se kouká pomalu na koleje a někteří nevidí ani kravičku pasoucí se 50m od kolejí, pouze vidí horizont s jakýmisi dvěmi neurčitými kopci a udolím
Jenže u 830 se vejde do oken 20 -30 čumilu tady je toto umožněno pouze 4řem lidem a proč by nemohli i ostatní. Myslím že by bud mohli všichni a nebo nikdo. Nejde o závist já se na akci nechystám (600km )
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 17:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karkulka: neměj strach, vše je promyšleno
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 18:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: Nekoukám se z okýnka pořád. Neměj mne za sobce. Navíc by mne bolely od samého stání nožičky. Ale tu a tam se něco zajímavého vyskytne a rád se podívám. Navíc to u okýnka příjemně fouká.

Karcoolka: Na akci budu hodný a na fotozastávkách budu zalezlý uvnitř vagonu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23233
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 20:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch i u 830 jsou neotvírací okna - naštěstí jen některá, bohužel někdo to štěstí mít musí .
A k připomínce o šocení z velmi blízké vzdálenosti se přidávám - ne že bych odtud nemohl, s tím by si klasika poradila, ale samotný motor můžu nafotit v depu .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23234
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 20:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

60 v sólo motoru - to už je sadomaso

Ne, pouze šumavská realita (že se nejedná o sólo motor, to už je vcelku jedno...).
Naštěstí jen ve vybraných úsecích, „dálkoví” cestující mají minimálně hodinu možnost sedět ve třech na čtyřce/šestce.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 21:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

60 v sólo motoru - to už je sadomaso

Ne, pouze šumavská realita


a lovosicko-litoměřická taky
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 22:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: O jízdu M152.152 by z mé strany možná i byl. Ta za to opravdu stojí!
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 16:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Karloslt: Jak ta 810 v současné době vypadá? Chtělo by to ale přepsat čísla z 810.152 na M152.152
Ad. Bram: Jedině tak
Ad. Martin Zlivský: Pravda že pokud bych chtěl samotný motorák možu do depa. Anebo u te 153 i na nádraží. Anebo alespoň ti co nefotí z větší vzdálenosti, ale chtějí mit pouze lokomotivu (což nechápu) by mohli dělat spořádané cestující (spořádané=nelezt v příkopech a po kolejích )
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 20:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám náhled z dnes proběhlé akce "Pálavský okruh" s prasátkem T211.0689 + Blm. Prasátku to s vozem Blm moc slušelo, počasí také přálo, prostě šotoparáda!


u přejezdu za Moravským Krumlovem
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 21:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

karcoolka: vypadá asi takto http://karel-loko.net/pracovni/810-152a.jpg

Docela o tom silně uvažuji, ještě by to chtělo polomáčený vlek
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 23:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt: Asi bychom se museli spokojit s modrým. Polomáčák se už asi nedá sehnat.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 23:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leda si ho půjčit ze Slovenska. V ČR už asi žádný není (teda jeden stojí v PARSu - tuším budějický Dtax), ale už je vybrakovaný...
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 00:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 152 už není ončo. Ty světla a umytej lak:-( Ale s pruhem byla poslední hezká 809.281, ale ta nevim jestli ještě je v něm a 810.(?) (pronájem OKD), ale ta je už v novym:-(

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace