K-report
 

Archiv do 17.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 » Staré archivy » Archiv do 17.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 14:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem okopírováný článek z Železničáře a už jsem ho našel!

Bude hlavním nádražím Jihlava-město?
13.7.2006 Železničář str. 4 Obchod - provoz investice

Martin Harák

V současnosti se v sídelním městě kraje Vysočina Jihlavě zpracovávají projektové dokumentace na dvě akce. První akce, kde by měla být investorem státní organizace Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), se má týkat rekonstrukce kolejí a výstavby nástupišť a podchodu ve stanici Jihlava-město. Druhou akci by mělo investorsky pokrýt město Jihlava a má se týkat vybudování silniční komunikace kolem zmiňovaného nádraží.
V současnosti je v okolí stanice Jihlava-město jakýsi neživý prostor, který je nutné revitalizovat. Dříve stanice sloužila jako seřaďovací nádraží, a je proto zbytečně široká a dlouhá. V každém případě je nutné tento prostor zúžit, oživit a začlenit do městské zástavby s blízkými obchodními centry. V záměru kraje Vysočina je přeměnit tuto stanici na hlavní osobní nádraží pro město Jihlava, říká vrchní přednosta uzlové železniční stanice Jihlava Miroslav Novotný.
Pan přednosta připouští, že kompletní revitalizací se zlikvidují všeobecné nakládkové a vykládkové koleje v Jihlavě, nicméně nejde o žádnou tragédii. Podporujeme záměr vybudovat nový nákladový dvůr v oblasti městské části Pávov, tedy v průmyslové zóně, kde se nachází velké firmy, jako Bosch Diesel či Kronospan. Průmyslová výroba se z centra Jihlavy stejně již delší dobu přesouvá do okrajových částí města, takže umístění carga v těchto místech by bylo pro naši společnost výhodné, vysvětluje.
Tato vyvolaná investice by výrazně zlepšila podmínky pro ložné manipulace a související služby cargo přeprav v Jihlavě. Nádraží Jihlava-město by pak sloužilo především osobní dopravě, která je pro stanici stále významější. Před několika lety začaly na takzvaném městském nádraží zastavovat všechny rychlíky, směřující z Brna do Českých Budějovic a Plzně a naopak. Vychází odtud i přímé osobní vlaky do Havlíčkova Brodu a zastavují zde regionální spoje, které obsluhují všechny stanice a zastávky na území města Jihlavy.
V posledních letech je ve stanici Jihlava-město patrný nárůst tržeb. Stále více zákazníků využívá tuto stanici, a to i přes handicap, že k ní není prozatím zavedena městská hromadná doprava. S městskou dopravou, tedy především trolejbusy, které jsou v Jihlavě stěžejním dopravním prostředkem, počítá projekt, kde je investorem město Jihlava. Před městským nádražím by měla být zřízena zastávka linky městské hromadné dopravy, která by pokračovala kolem nedalekého autobusového nádraží do centra města, dodává Miroslav Novotný.
Na závěr podotýká, že současná stanice Jihlava, místními označovaná jako hlavní nádraží, by i po uvedení do provozu nového "hlavního" nádraží Jihlava-město neztratila na významu. Stanice je celá nedávno rekonstruovaná, v budově je například nové ČD centrum a bezbariérový přístup k vlakům. Stanice Jihlava se nachází nejen v obydlené zóně, ale z části i v nové průmyslové zóně, kam dojíždí denně řada lidí do zaměstnání. A tak by mohla stanice sloužit právě těmto zákazníkům a bezproblémově koexistovat vedle nádraží Jihlava-město, které by převzalo částečně jeho roli.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 16:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfm: Před těmi více než sto lety se tratě stavěly podle teréních podmínek a nikomu nevadilo že musí na nádraží třeba 3 kilometry pěšky. Tenkrát ty lidi nebyli tak líný jako dneska.

Ona se hlavně trať ze Střelic do Hrušovan (a dál) nestavěla kvůli tomu, aby se občané takových jako Našiměřice, Břežany, ale nakonec i Hrušovany nebo Krumlov mohli povozit vlakem. Obce Silůvky a Bohutice měly to štěstí, že se jim vytyčená trasa přiblížila, záměr v tom ale nebyl.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 01:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Je fakt, že ta trať je divná, a podstatnou roli v tom hrají okolnosti vzniku. :-( Ony vůbec si tratě nesou myšlenky, s nimiž byly budovány, v sobě hluboce zakódované. Třeba 1. a 2. koridor včetně spojovací větve tvoří síť postavenou do roku 1855 (koňky nepočítaje).

Postavit tak nemožně trasovanou "magistrální" trať v době, kdy dnešní koridor pod hlavičkou KFNB úspěšně vydělával... Naštěstí dneska je trend k oddělení dopravní cesty od dopravců a podobné "vzdorotratě" se nestaví.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 08:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Halfmister: promiňte, ale nikde nevidím to datum "2007".
V Třebíči se také uvažuje o přestavbě nádražního prostoru za 100 miliónů a už se celá investice několikrát odsunula. Myslím, že by se revitalizovat měla nejdříve žst.Třebíč, kterou prochází 3 nejvyšší počet cestujících na Vysočině. Není tam ani elektronický informační systém.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 11:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha:

Na co EIS v Třebíči?Stejně drtivá většina vlaků jezdí na kolej u budovy(aby si cestující neošoupali podrážky) a u těch několika málo křižování top nestojí za to.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 11:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Je to standard v drtivé většině stanic v západní Evropě. Při frekvence 1000 cestujících a víc/denně by se to jistě hodilo. Je zde i potřeba informování o zpoždění spojů (rozhlas to přece nehlásí každou minutu). I pro seniory a sluchově postižené by se tato věc hodila.
application/octet-streamconwy
Conwy.cpt (19.9 k)
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 12:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Baile atha:Nesmí to ale dopadnout jak jsem viděl v jedné stanici v Kalábrii.Na EIS nastavené dvě cílové stanice osobních vlaků (nic jiného tam nezastavovalo) a jenom se u nich měnil čas odjezdu.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 12:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka Kraťas č. p. 153: Psal jsem na MěÚ Znojmo dopis, co tomu říkají, že do Znojma již nepojede žádný R/Sp. Odpověď: Nás to nezajímá, za dopravní obslužnost odpovídá kraj, kterému přeposíláme Váš dopis.
Kraj pak odpověděl, že pro Znojmo jsou perspektivní již jen dva směry Znojmo - Břeclav a Znojmo - Vídeň. Ostatní dva směry ZN - Praha a ZN - Brno jsou pokryté autobusy. Tolik oficiální vyjádření odpovědných osob.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Psal jsem na MěÚ Znojmo dopis, co tomu říkají, že do Znojma již nepojede žádný R/Sp. Odpověď: Nás to nezajímá, za dopravní obslužnost odpovídá kraj, kterému přeposíláme Váš dopis.
Kraj pak odpověděl, že pro Znojmo jsou perspektivní již jen dva směry Znojmo - Břeclav a Znojmo - Vídeň. Ostatní dva směry ZN - Praha a ZN - Brno jsou pokryté autobusy. Tolik oficiální vyjádření odpovědných osob.


No tak to je dobrý. Taková je politika našeho státu, co na to říct
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková je politika našeho státu, co na to říct

To není politika státu, ale politika jednoho města. To ty diskutované vlaky nechce, protože je nepotřebuje. Co je na tom k nepochopení?

Kolik lidi cestovalo ze Znojma do Brna vlakem? Režijkáři a důchodci, protože to mají zadarmo a nespěchají. Na to nepotřebují spěšný vlak Opravdu si nedovedu představit, kdo by dnes dobrovolně jel a platil cestu ze Znojma do Prahy nebo Brna vlakem..
Všimněte si, že na spoustě tratí charakterem podobných těm znojemským, se nabídka spojení stále zlepšuje. Proto v tom nehledejte žádné protiželezniční spiknutí, ale prostý fakt, že ty vlaky nikdo nepotřebuje a nikomu nechybí.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt : naprostý souhlas, přesně jsi to popsal.
Autobusem se dostanu z Brna do Znojma za 70 minut a v ceně 56 - 64 Kč (Bítešská Dopravní Společnost nejlevnější, Connex nejdražží). Vlakem za víc než 120 minut a pod stovku se jako cestující bez všech karet a výhod nedostanu...Naposledy (no už je to nějakej pátek) jsem sobotním Sp ve složení brejlovec a 4 vagóny jel ve třech lidech na vagon...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:Nevšiml jsem si zatím žádných důchodců,jedoucích z Brna do Znojma ve Sp.
To režijkári a nějací Shotoushi občas jedou,takže tento vlak má nezastupitelné místo a autobus ho nemůže nikdy plnohodnotně nahradit.
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stou politikou sem to myslel obecně, takže aji toho města... Všechno je na hovno a jde to do sraček. Stejně jestli je to Sp nebo Os rozdíl v čase je v minutách, ale bude chybět ten přímej spoj Znojmo - Brno. Jo nevíte něco o mostu přes Dyju na Šatov, prej se výměna posouvá do nedohledna kvůli tomu, že snad nejsou peníze.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11:Raději buď rád,že se má od novýho GVD opět zvyšovat počet spojů na Znojmo-Hrušovany-Břeclav,což má jistě smysl a rozhodně to není samozřejmost.
V takovým Kraji Vysočina by to nejspíš nehrozilo.
Návaznost v Hrušovanech na Brno by měla být solidní.

Problém je ale ten,že ze Znojma se do Miroslavi,Krumlova a Brna vlakem prostě NE!jezdí.
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Já právě jezdím Znojmo - Miroslav, plno vlaku od Brna bude jezdit jen do Bohutic, do Hrušek málo
Ale i to omezování směr JIhlava, to je škoda... A ještě se navíc drkotat v 810
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kdo do do/ze Znojma spěchá, ať jede autobusem, a ortodoxní vlakaři se musí spokojit s "pohodlím" souprav 810+010.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas:Tam jsem ještě 810ku neviděl(myslím trať 244 a 246,spíš tak 85x,84x a xxx
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11:To vypadá na provokaci...._?
Teď tam ty přípoje budou,časem se os.dop udrží nejspíš právě jen po Bohutice.
Ad Znojmo-Miroslav: A proč jezdit busem 35 min.přímo nebo s jedním přestupem,když vlakem toje za 80 min. s dvěma přestupama,že?
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k žst.Třebíč: právě mám z toho trochu pocit, že si soudruzi z Jihlavy opraví nejprve nádraží Jihlava-město, než se Třebíč vůbec dostane na řadu (všichni víme, jak to vypadá z rozpočtem na příští rok, že, pleny a mlíko a obyčejné tužky č.2 zdarma).
Znojmo má sice blbé spojení, ale docela fajn interiér. Co je lepší??
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám ještě jednou fotografii žst. Conwy (UK)
 
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To spojení do Znojma vlakem je opravdu katastrofální. Jsou zde i jiná města ležící na trati do Jihlavy, ne jen Znojmo.
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Jaká provokace???? Jezdím vlakem, protože ho mám zadarmo
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Thomas11: A kdybyste neměl vlak zadarmo, tak chodíte pěšky, protože to bude zadarmo? :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě fotečka pro fajnšmekry - nebylo by od věci, kdyby např. do Znojma vjížděl vlak podobnou branou v historických hradbách
 
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 19:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připadá mi to tak, že Znojemští radní na vlakové spoje z vysoka se**. Taková Třebíč si rychlíkové spoje udržela. Byla doba, kdy veškeré rychlíky chtělo ministerstvo dopravy odklonit z Jihlavy přes Havl. Brod. Po urgencích Třebíče se rychlíky vrátily zpět a nějaký dokonce přibyl navíc byly uspořádány do taktu. A neřekl bych, že trať 240 má o tolik lepší parametry než trat´ 241. Komu se nelení tomu se zelení...
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 21:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: No jistě pěšky nebo na kole
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 22:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Když je znojemským starostou Balík, tak se nediv!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 23:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trať 240 má o tolik lepší parametry než trat´ 241

Nejde o to, jake ma trat parametry, ale jak je konkurenceschopna vuci ostanim dopravnim prostredkum. Trebicti vlaky vyuzivaji a chteji je, super, maji je. Znojmaci vlaky nevyuzivaji, usty svych volenych zastupcu (ani jinymi usty, krome par diskutujicich zde, a to jim nepomuze) je nechteji, tak je nemaji.

Jezdím vlakem, protože ho mám zadarmo
Na to ti staceji osobaky

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubrt.)
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 23:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Budiž, i kdyby Znojmo neexistovalo jsou na trati vedoucí ze Znojma i jiná města a vesnice. Z větších budu jmenovat Šumnou, Moravské Budějovice, Jaroměřice nad Rokytnou atd. Lidé z těchto měst necestují vlakem z více důvodů: 1. Není nabídka spojů 2. Stávající spoje téměř nemají přípoje na rychlíky v přestupní stanici /Okříšky/ 3. Vozový park není příliš lákavý /810+010/ 4. Zaměstnanci ČD to se svou přívětivostí k cestujícím také příliš nepřehánějí.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 04:35:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stručná otázka, která snad patří do tohoto "chlívku":
Jezdí na nákladech z Rakouska do Znojma Herkulesy OBB a na kterých vlacích ?
Za odpověď předem děkuji.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 08:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Podle mě je to všechno o pohodlnosti a nabídce spojů. V minulosti nebyla možnost jiného spojení než chodit pěšky, nebo vlakem, takže železnice prožívala zlaté časy (nevadilo ani když byly zastávky např. 3 km od obce). Dnes má každý druhý člověk auto, do obcí jezdí autobusy. Pokud je cesta autobusem (Znojmo-Brno) levnější a rychlejší než vlakem, je jasné, co vyhraje. Trať 240 drží především Třebíč a Náměšť nad Oslavou (Jihlava moc ne - D1), protože alternativní nabídka autobusové dopravy v podstatě neexistuje, ceny i jízdní doba jsou srovnatelné. Pokud jedete autem, není to, díky stavu I/23, žádná sláva. To je podle mě hlavní důvod, proč Třebíčští "vlaky využívají a chtějí je".
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 08:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jindřich Rosa: Nejezdí, vozí to naši s 742 nebo 2*742

Herkulesy jen na Sp, a to navíc není-li v Oesterreichu výluka, pak lze spatřit na Sp Vídeň - Znojmo a zpět sólo 810
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zzz: Pokud jde o ty 810+010, tak jsem měl na mysli především trať 241, kde tyto soupravy "úspěšně" nahradily starší soupravy 830/831+2*020 nebo 830/831+020+022. Ale na to už můžeme jen vzpomínat.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jiná města a vesnice

Ano, ty mají osobní vlaky. I kdyby se jmenoval Sp nebo R a zastavil ve všech větších vesnicích, tak bude mít podobnou jízní dobu jak ten osobák. A znova: takové vlaky jezdily, sežeň si starší jízdní řády, koukni jaké měly připoje (vynikající) a stejně neobstály. Nevím, o co vám jde, stále tu opakovat to samé stokrát vyvrácené. Souhlasím, že trať 241 potřebuje lepší vozový park.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111:
Co brání tomu nasadit na 241 řadu 814, zapřípojovat vlaky v Okříškách na rychlíky a vycepovat/vyměnit neochotné zaměstnance?
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Přesně to, co jsi napsal, by bylo minimálně do začátku potřeba. Zaměstnanci v pokladně ani neznají, co ČD nabízejí. Např. v druhé největší stanici na trati 241 mi zarputile tvrdili, že týdenní síťová jízdenka neexistuje.. atd.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 20:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: z dnešního pohledu je především fascinující skutečnost, že se tehdy stavba takové tratě vyplatila. Pro současné potřeby je její trasování nevhodné a ignorování veškerých blízkých sídel je přitěžující okolností. Opačným extrémem je dnešní trať 240, které by vekorysé projektování ve stylu 244 v dnešní době slušelo daleko víc. Ovšem předkové naši sotva mohli mít v roce 1870 tušení o potřebách IDS JMK začátkem 21. století...
Něco málo k historii tratě 244 je tady. Ale jen okrajově, článek se především zabývá Ivančickým viaduktem.

Mallard: Stejně drtivá většina vlaků jezdí na kolej u budovy...

Možná drtivá většina psy Heršpicy vedených vlaků. Ostatním ta většina tolik drtivá napřipadá.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 22:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Já bych taky uvažoval nad novými zastávkami v obcích, v jejichž blízkosti trať prochází, ale nemají je: Např. Lukov, Bohušice, Lesůňky, Horní Újezd, Kojetice (nádraží je daleko, ale trať vede blíž obci), Čechočovice... Těch tam ale je...
ICQ -> 21 65 33 068
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 23:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: No jo, trasování bylo nevhodné už tehdy, ale i tak trvalo dlouho než jim vůbec nějakou trať povolili postavit. Vždyť KFNB měla výhradní padesátiletou koncesi na spojení Vídně s Brnem. A KFNB byla obchodně tak úspěšná, že všem ležela v žaludku (prý nehorázně prodražuje ve Vídni ostravské uhlí). Tuhle jsem si na Rothschilda vzpomněl, když se objevily zprávy, že ČEZ s mnohamiliardovým ziskem opět podstatně zdraží elektřinu. Té nenávisti k úspěšné ziskové firmě, úplně jako tenkrát...

Taky jsem si zkoušel představit, jak by dneska naše železnice vypadala nebýt lokálkového zákona. Byla by dost jiná, podstatně řidší, určitě míň romantická, patrně ale efektivnější.

P.S. A to ještě máme velkoryse trasovanou lokálku z Veselí nad Moravou na Slovensko z období první republiky. Škoda, že nevede přes Třebíč. :-)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 00:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: pokud se nepletu, tak to výhradní právo bylo obejito tím, že trať štégu oficiálně spojovala Vídeň se Střelicemi. Ale na historické otázky jsou tady daleko fundovanější diškutéři než já.
Před časem mě rozčilovala okázalá televizní reklama na ČEZ. Dlouhá, v osm večer pravidelně vysílaná demonstrace prachatosti - tak jsem ji aspon pochopil... Mimochodem, jaxe promítne zdražení elektřiny do její volné existence v trolejových drátech?

Na trať z Veselí do New Yorku nad Váhom jsem si při psaní minulého příspěvku taky vzpomněl. Ovšem k její stavbě přispěly hlavně strategické důvody, ryze kapitalistické drážní vydřidušství nebylo tehdy na pořadu doby. Mimochodem, letos málem došlo k obnovení nákladní dopravy na přechodu Vrbovce, ale především liknavý přístup ŽSR k odstranění nevelkého sesuvu přesvědčil onoho nadnárodního korporáta, aby si ty svoje břečky vozil i nadále auty a nebtěžoval slušnou dráhu... Třeba by k tomu mohl někdo něco dodat, např. Mcbain???
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 00:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard č.110:
A co? Však v Usti n/O městě zastavují také vlaky pouze směr ČT a Pce a EIS zde je a je velice fajn a užitečný.

Mibl:
Co brání nasazení řady 814? S počtem 6 vozu na celou ČR se toho opravdu moc nasazovat nedá
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 08:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex:To klidně může být,ale rozumnější je napřed trať opravit a pak se věnovat vyšperkovávání stanic a zastávek.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 08:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proc by, za rozumnych podminek, nemohli na udrzbe, stavbe a rekonstrukcich nadraznich budov (prostor)/zastavek participovat obce ? Treba v ramci verejne prospesnych praci a to at potrestanych, nebo i nezamestnanych ? Nebyla by to mozna cesta proti vandalismu v konecnem dusledku ?
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 09:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kryslet: K obnovení nákladní dopravy přes Vrbovce nedošlo proto, protože kamiónová lobby + úplatky působí i v SR i na ŽSR.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2101
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 12:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem si zkoušel představit, jak by dneska naše železnice vypadala nebýt lokálkového zákona. Byla by dost jiná, podstatně řidší, určitě míň romantická, patrně ale efektivnější.

S tím souhlasím, z ekonomického hlediska žerou lokálky i bez údržby příliš velký balík peněz.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 18:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím souhlasím, z ekonomického hlediska žerou lokálky i bez údržby příliš velký balík peněz. - Myslíte? A nežerou víc peněz ty tratě, kde je v každé stanici výpravčí, na každém zhlaví obsazené stavědlo atd.? Vždyť na lokálkách máte zpravidla D3, většinou se jezdí bez průvodčího atd. I když tady možná každý považujeme za lokálku něco jiného - já tam počítám tratě typu Pohořelice, Jemnice, Hevlín atd. (ať zůstaneme v oblasti).
ICQ -> 21 65 33 068
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 19:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve dnech od 19.08.2006 od 08.15hod do 21.08.2006 do 17.30hod se bude konat nepřetržitá výluka mezi stanicemi Moravské Budějovice – Jaroměřice nad Rokytnou.

Nevíte jak to bude v neděli s R 1518? Tipoval bych, že v pátek po příjezdu R 1519 do Znojma odjede soupravově zpět do Jaroměřic a v neděli bude výchozí z Jaroměřic. Může to někdo potvrdit?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 22:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte? A nežerou víc peněz ty tratě, kde je v každé stanici výpravčí, na každém zhlaví obsazené stavědlo atd.? Vždyť na lokálkách máte zpravidla D3, většinou se jezdí bez průvodčího atd.

Na hlavních tratích ale jezdí více cestujících i nákladů. Takže se ti zaměstnanci zaplatí. Vezměte třeba jako příklad trať 250, osobní vlaky o šesti vagonech ráno i odpoledne natřískané v dvacetiminutových taktech, do toho nějaký rychlík, laminátky pendlující sem a tam s náklady... Naproti tomu kdesi uprostřed Vysočiny poloprázdná 810 s pár cestujícími jednou za dvě hodiny.

Lokálky potěší už jen pár železničních nadšenců, houbařů a nedělních výletníků. Jezdit po nich každý den je trest - sám jsem to zažil několik let na trase Ivančice-Brno. Než jsem přesedl v Bránicích na přípoj uháněl již autobus z Ivančic stokilometrovou rychlostí po D1 (nehledě na to, že svezení v 830 bylo fakt otřesným zážitkem).
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 23:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nežerou víc peněz ty tratě, kde je v každé stanici výpravčí, na každém zhlaví obsazené stavědlo atd.?

Žerou. Ale stejně tak peníze žerou např. nové/rekonstruované přejezdy na lokálkách (trať Chrudim - Heřmanův Městec nechť je odstrašujícím příkladem).
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 00:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: A co Vám bránilo jet tím busem, když Vám cestování nevyhovovalo? Ale je pravda, že ta trať je dost pomalá - zvýšení rychlosti by nebylo na škodu. Každopádně myslím, že cesta lokálkou např. z Moravan do Holic nebo třeba z Častolovic do Rychnova je pro lidi mnohem menší utrpení než cesta po hlavnějších tratích ve vozech 021 nebo v "dálkových" osobácích tvořených 810+010 (např. trať 238).

BKP: Těch nových přejezdů na zapadlých lokálkách jako je heřmanoměstecká zase tolik není, žádné další si teď nevybavuju.
ICQ -> 21 65 33 068
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 08:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: tehdy to byla cena, v té době byly zrušeny měsíční jízdenky na autobusy, takže vlak vycházel lépe. A taky přece fandovství, z Bránic do Brna už to celkem šlo a připomínalo to jízdu vlakem.

Pro spoustu diskutujících na tomto serveru by občas nebylo na škodu se právě od toho fandovství na chvíli oprostit. Představte si, že jste soukromník a vlastníte takový moloch a víte kde je vaše doprava perspektivní a kde ne. Necháte svoje statky mizet v černé díře?
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 10:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch nových přejezdů na zapadlých lokálkách jako je heřmanoměstecká zase tolik není, žádné další si teď nevybavuju.

Nedělaly se nové přejezdy někde mezi Olomoucí a Chornicí, a co ten most přes dálnici na trati Děčín - Oldřichov,...
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 10:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co ten koridor ? Ten taky lezi cely na lokalkach, ze ? Bych rekl, ze ty prejezdy jsou proti nemu vcelku par drobnych ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 10:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: investice do koridorů je dobrá volba (z dlouhodobého hlediska) Představte si, že by se ještě dnes kroutily EC z Břeclavi do Děčína přes Vysočinu.

Z Šotoušského hlediska jsou ovšem takové lok 350 pod Květnicí k uchcání.
Co si dala těm králikum? ...leži tam... nafouklí...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 10:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady nejde o dobrou ci spatnou volbu, ale o financovani a navratnost investic snad, ne ? Nebo me neco uniklo ?
Na druhou stranu, mate smulu, ja se do kategorie Sotous neradim, me to proste tak nejak nebere ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:Právě,do některých lokálek nemá cenu investovat,ikdyby ty peníze spadly z nebe.

Třeba už jen proto,že vlak v dané oblasti nezajišťuje dostatečně kvalitní dop.obslužnost kvůli velkým vzdálenostem zastávek od obcí a nákladní doprava se nekoná.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 12:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenze to uz je na konkretni debatu o konkretni trati a ne na takove vseobecne cosik ...
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 13:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:Souhlas:Ale ono se to tady trochu zvrhlo z tlachání o 241,244apd. do vsheobecnosti,tak jsem to napsal rovněž všeobecně a né že třeba Dačice-Kostelec "dobrý" a Hevlín-Hrušovany "špatný".
cestující234
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.140.117
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 13:44:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poraďte. Chceme jet cyklisticky po Železných horách. Nejezdí náhodou z Třebíče přímý vlak na Hradec Králové z Brna? Něco jsem o tom zaslechl.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 14:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující: jede jen do Pardubic. Odjezd v 7:35 z Třebíče jako os do Jihlavy a z Jihlavy pak stejná souprava pokračuje jako rychlík do Pardubic. Do HK je třeba přestoupit v Rosicích, je tam asi 20 min čas. Zkuste http://jizdnirady.atlas.cz/JRCis.asp

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace