K-report
 

Archiv do 08.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova » Archiv do 08.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem jel po trati z Teplic do Chomutova a byl jsem velmi překvapen dobrou kvalitou kolejového svršku. Skoro jak na Koridoru. Kdy se ta trať rekonstruovala? Díky za odpověď
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rzeczpospolita: Trať 130 je prakticky celá přeložená (v původní stopě je pouze Ústí n.L.-ÚL západ, úsek Bohosudov-Oldřichov, Bílina-České ZLatníky, ale to byla původně součást tratě Plzeň-Duchcov a Dolní rybník-Chomutov), přeložky byly stavěny od 70. let až do poloviny 80. (poslední nový úsek byl tuším odbočka dolní rybník-Třebušice). Jestli byla nějaká rekonstrukce i potom, to nevím. Pouze úsek Kyjice-Třebušice byl zrekonstruován před cca 3mi lety, byla odstraněna dlouhodobá pomalá a ze 4kolejky byla udělána jen dvoukolejka.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Diskusi jsem přesunul a tedy svou odpověď vložil do "Tratě 190, 196, 199, 201, 224 - 229"
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:01:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Vejprt se už jezdí v úterý ? Že dneska jela 742 + hytlák, ještě loni to bylo v 1,3,5 pp.

??
hytlák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.226
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 23:23:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wikingu: do Vejprt je to už jen pp ! Bede-li třeba pojede se jakýkoliv den. Nebo taky třeba měsíc ne.
Výrovka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá z Vás někdo fotografie z 70.let - stanice Krupka (funkčních mechanických návěstidel, obou stavědel) a zastávky Krupka město (stanoviště, mechanických závor)?

vyrovka.DK(zavináč)seznam.cz
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 11:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním Chomutováka: při stavbě mostu přes budovanou dálnici na Drážďany bylo přeložkováno mezi Chaba a ULZ, výsledkem je nový most a svršek UIC 60 na obou kolejích v délce pár set metrů, odhadem.

Utčitá rekonstrukce svršku proběhla i v Chabařovicích, kde se na jedné TK (dopravní směr CV) použilo pružné spojení kolejnic a pražců, ale za zachování minimálně pražců.

Trať je v úseku Bohosudov-ULZ opravdu přeložena, z automap lze stále vyčíst, jak vedla původní ÚTD. Přeložená část je opravdu velmi kvalitní, Bohosudov-Chaba-ústecké zhlaví je 100km/h, Chaba-vjezd na ULZ 120 km/h. Když jsem tam coural, podle roků výroby vyražených na pražcích jsem shledal rekonstrukci proběhnuvší v 80.letech. Přesto by obzvláště úseku Bílina-UL slušel nový svršek, trasování a spodek vyadá třeba v onom úseku Boho-UL velmi slušně.

Úsek Boho-Oldřichov je bohužel trochu o něčem jiném. RYchlosti jen kolem sedmdesátky, svršek nic moc. A je škoda, že ani obsáhlá rekonstrukce žst. Teplice v Čechách, která loni proběhla, neobnášela použití UIC60, ačkoli se 1. i 2. TK snášely a přesunovaly a to v dost slušné délce včetně výhybek na ústeckém zhlaví.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 23:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jtb: Děkuji za doplnění, na most jsem zapomněl, i když jsem si jeho výstavby užil plně...
I rychlost Bohosudov-Oldřichov je 80 km/h, pokud vím, tak na celé 130 je nižší rychlost než 80 jen na západním nádraží v ÚL (průjezd 60 km/h), pak mezi západem a hlavním (30 km/h) a mezi Chomutovskou zastávkou a hlavním nádražím (taky 60).
Informace o přeložkách by měly být v Hudcově atlasu a přesnější data i v databázi železničních tratí (odkaz je na zelpage, hledejte). Něco se dá vyčíst i ze starších jízdních řádů, např. tuším v JŘ 1983/84 je uveden úsek Chomutov-Most dvojmo (po staru přes Vrskmaň i po novu přes Kyjice) s poznámkou platí od vyhlášení. Na druhou stranu je zase třeba vidět, že v JŘ je možné nalézt změny "ode dne vyhlášení", aniž by se den vyhlášení kdy konal (např. Pendolino do Drážďan bylo psáno už v JŘ 2004 a zkušebně přitom vyjelo až o rok později).

Jinak bych si dovolil zaspekulovat o možném zvýšení traťové rychlosti na 130.
O úseku Jirkov-Třebušice už se psalo před lety, že by tu po modernizaci a zaautoblokování mohla být rychlost 120 (zatím je stále 100).
Podobně si myslím, že od Třebušic do Mostu by mohlo být také víc než současných 80 km/h a moc by to nestálo.
Naopak mezi Mostem a Bílinou by asi zvýšení rychlosti ze současných 80 stálo značné prachy a moc efektu by to nepřineslo.
Stálo by ale za úvahu instalovat v Bílině jednu štíhlou výhybku pro odjezd osobáků směr Most. Ty teď jezdí na krajní kolej tříkolejky a musí jet přes celé dlouhé zhlaví 40 km/h (rychlíky jezdí po nulté do příma). Možná i minutku by to dalo.
Slušnou úsporu by také mohla přinést modernizace západního nádraží, dlouhý průjezd 60 km/h a pak 30 km/h na hlavní je ostuda.
Paci
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 13:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to vezmu od Ústí, průjezd by se mohl zrychlit během současné modernizace uzlu, nebo se upraví jen to nenutnější? Ustí - Chabařovice je 120 takže to je ok (pokud by se dal zcela nový svršek tak možná i víc tak 140, ale to je zatim scifi). Chabařovice - Bohosudov je 100 optimalizací by se mohlo trochu zvýšit tak o 5-20km/h. Bohosudov - Oldřichov je 80 takže ten 5-10 navíc by se taky dalo. Oldřichov - Bílina v současné stopě se toho už moc zrychlit nedá (100)tam už by se musely posouvat trochu oblouky, jedinou větší přeložku by byl oblouk u Chotějovic kde je 80. To modernizaci i 110-130 by teoriticky mohlo bejt ale stálo by to dost peněz takže taky do rubriky scifi. Bílina - Most optimalizací sem tam + 5-10,rozhodně bych překopal odbočku České zlatníky vypadá to dost úděsne tam (myslim kolejové uspořádání nedá se pomalu poznat co je hlavní a vedlejší kolej) V obloucích za Mostem by mohlo bejt 90. Přes Třebušice až do jirkova by se dalo už tedka dát 120 bez drahých úprav, případná modernizace i 130-140. Dále za Jirkovem bych posunul oblouk u lesoparku aby se dalo jet tak 90-100 až na CV-město. Většina úprav by byla reálná až tak za 20-30let kdy budou koridory snad hotový a VRT se bude již pilně budovat takže po dokončení by si větší úpravy zaloužily i takové tratě jako 130,140,072,230,190,250 atd.
Kdo moc šetří, zaplatí pak 3x více.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 00:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozjíždí se nám tu zajímavá diskuse...
..nepletu-li se, minimálně do rekonstrukce byla přes Teplice 70 a myslím, že je tam pořád. A k Ústí jen tolik, že soudě podle toho, že sahají i do návěstidel od Západu, tak by mohli na ten pitomej viaduktík kouknout, otázkou ale je, kolik se z něj dá vytřískat. Ale ono je to dost zbytečný, stejně všechno co jede mezi ULZ a ULH na hlavním staví a tudíž i musí brzdit...
A i tak jsme možná moc fantastové. Třeba úsek Chaba-UL je dokonce naprosto zbytečný zrychlovat, protože není tak dlouhý, než to ten peršan vytáhne do stoupání na 120, chvíli to trvá a může hned přejít do výběhu, protože se blíží Chaba a přes ně stovka.

Spíš bych horoval za definitivní převedení spojů v relaci Pha-CV přes západ. Hodně by to zrychlilo a hlavák by se oželel, případně ošéfil přípojem v podobě "městský linky" vedený 810 v roli přípoje. Z hlaváku na západ je stejně kousek.

Když jsme u těch nápadů, co takhle obnovení toho Os s odjezdem v 1:05 z UL? Klidně i na úkor jinýho Os na 130. Takhle mám poslední spoj z Phy ve 20:26 a dnešní večer kvůli tomu trávím na koleji...
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 12:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych horoval za definitivní převedení spojů v relaci Pha-CV přes západ. Hodně by to zrychlilo a hlavák by se oželel, případně ošéfil přípojem v podobě "městský linky" vedený 810 v roli přípoje. Z hlaváku na západ je stejně kousek.

S tím nesouhlasím. Pro jízdu z Chomutova do Prahy jsou rychlíky via UL svou jízdní dobou (v porovnání s autobusy, o IAD nemluvě) velmi problematické, pro Most platí totéž, a deset minut, co by se ušetřilo jízdou mimo hlavní, už to nevytrhne.
Jistě, v zásadě je každá minuta dobrá, ale Ústí je pro hodně (skoro bych řekl většinu) cestujících v těchto R výchozí/cílovou/přestupní stanicí. Nezajíždění na hlavní nádraží odradí daleko víc lidí v relaci ÚL - cokoliv na 090/130 vč. Prahy a Chomutova, než kolik jich dokáže přilákat zkrácení jízdní doby o 10 minut v relaci CV - Praha. A ani přípoje z hlavního to moc nezachrání, každý přestup je na škodu.
Železniční dopravě zdar!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22177
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 16:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba z Mostu to má být nově (i díky bezúvraťové jízdě) 110 minut, v současné podobě je to kolem 130. Zájetí na hlavák by tu úsporu asi dost výrazně srazilo :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 20:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Zajetí na hl.n. v Ústí n.L. prodlouží jízdní dobu o 8 minut (2 minuty jízdní doba, 6 minut přepřah). To mi nepřijde až tak hrozné, navíc ve špičce je v Ústí skutečně výrazná obměna cestujících a tak se delší pobyt hodí (za 2 minuty se to sice obvykle stíhá, ale třeba v neděli odpoledne ne). Taky bych se podivil navrhované jízdní době ÚL-Holešovice 1:06, která je bez zastávek zbytečně dlouhá. S šestivozovým EC už jsem to jel i za 56 minut (s 371 na čele). Problém bych viděl v tom, že podle návrhu asi budou jezdit 363 z Prahy až do Chebu (nikde není čas na přepřah), čili se bude po novém koridoru jezdit max. 120 a taková loko to stihne tak za 1:03-1:04. Přepřah na hlavním na rychlou loko (alespoň 162) by část ztráty zajetím na hl.n. vykompenzoval. Jízdní doba rychlíků na 130 by také mohla být o pár minutek kratší, za rozumnou hodnotu bych považoval CV-ÚL hl.n. 1:06, na západ 1:02

Z Varů, Mostu, Chomutova... to bude vlakem pomalejší i kdyby tu jezdilo Pendolino a klopilo. Existuje ale dost cestujících, které delší jízdní doba proti autobusu tolik netrápí (pokud to není extrém) a ty by jezdili, pokud by alespoň cena byla srovnatelná. Čili daleko lepší službu by udělala rozumná relační sleva než ukrajování jízdní doby po minutkách, byť i to je užitečné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22193
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 21:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádraží jsou kousek, spíš by mne zajímalo, jak to má západ s MHD. U hlaváku je většina linek bokem... Ale nevím, kam lidi v Ústí přesně míří, takže když se to po rekonstrukci na hlavní vrátí, nebudu proti.
Na těch rychlících by měly jezdit 362 a 162, ale kdo ví, jak to nakonec skončí... Pro oběhy by to zajíždění na hlavák (a úvrať obecně) bylo výrazně lepší (162 do Ústí, dál 363).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 00:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ústí jezdí k hlavnímu nádraží jen několik málo linek, ale je to kousek (max 5 minut) na Mírové náměstí, kde jezdí skoro vše (navíc se po přestavbě náměstí zastávky posunou blíže k nádraží). U západního nádraží je také zastávka, ale linek méně.
Hlavní nádraží je také přeci jen lépe připravené na masy lidí, na západě nejsou peróny, u dlouhého vlaku (přes 6 vagónů) se vystupuje vyloženě do kolejí.
Zajíždění na hlavní by také udělalo "pořádek" v odjezdech. Po zexpresování rychlíků bude z Ústí hodinový takt rychlých vlaků do Prahy (z nichž mnohé pojedou dále), nicméně střídavě ze západu a z hlavního. Zapamatovat se to dá, ale z jednoho nádraží to vypadá lépe.
Kam jezdí Ústečáci nevím, můj cíl je obvykle hlavní nádraží. U osobáků do Chomutova bych odhadl nástup na hlavním cca 1,5-2x větší než na západě, přičemž na hlavním jsou to obvykle výchozí cestující, přestupujících bývá tak max. 20%. Západ si v tomto směru netroufám odhadnout.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 00:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplněk k těm oběhům 363. Ty na rychlících na 140+130 zrovna moc nevycházejí.
Letos je na rychlíky potřeba 5 lokomotiv, přičemž na cca tři hodiny jízdy z Chebu do Ústí připadají cca 2 hodiny stání. Trochu lepší to je u vlaků, které jedou až do Děčína.
Návrh GVD dává v Chebu na obrat rychlíků 33 minut, což bych považoval za celkem dostatečné, v Praze to pak bude 42 minut, což je též dost. Pak by na vozbu Cheb-Praha stačilo teoreticky stejných 5 lokomotiv.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22199
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 00:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kousek bych si představoval jinak . Takhle to máš od vlaku dobrých deset minut, když nebude chtít hnát. Ale souhlasím, že na západě se zejména z Excelky při příjezdu od jihu vystupovalo vždycky docela děsivě, nejednou jsem tam zažil, že někdo přejel, protože netušil, že vlak nezastavil na trati, ale na nádraží...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 11:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že po dokončení přestavby hlavního nádraží se tam vše zase vrátí. Alespoň jeden pár rychlíků by ale přímo přes západní nádraží jezdit mohl. V minulosti to většinou tak bylo vždy. A to pamatuji ještě konec padesátých let....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22202
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 14:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč jeden? Když už, tak všechny, nebo polovina dle nějakého pro běžného člověka pochopitelného pravidla...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochybuji,že město Ústí po velkorysé přestavbě podle evropských parametrů by souhlasilo s vedením všech vlaků jedoucích v relaci Praha - severozápad z nějakého jiného nádraží.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 21:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je taky rozumější zajíždění všech rychlíků na hlavák.
Nevíte někdo o nějaké stránce, která se zabývá přestavbou hlavního nádraží. Já jsem našel jen tohle: http://www.atelierap.cz/projekty/nadrazi1/01b.jpg a jestli jsem si dal všechny informace z různých zdrojů správně dohromady, tak se zruší propojení mezí tratí 090 a 130 na západním zhlaví
Doufám ale, že to tak nebude-už jen to "obracení" těch krychlíků Praha-Chomutov/Cheb.
A asi by to taky chtělo líp dořešit napojení MHD-u važuje se ještě vůbec o trolejbusové trati ?

PS pro adminy: mám dojem že je načase sloučit diskuze " Tratě v Ústeckém kraji" a " Tratě kolem Chomutova (130-137)". Nebo alespoň odstranit z názvu to "kolem Chomutova". Tratě 131,132,134 a 135 opravdu, ááále opravdu nemají s Chomůtovem nic společného
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22215
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 22:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_s:
Na železnici se chci časem „podívat”. Ale asi až v črvnu, teď na to nemám čas, sílu, ani chuť. Mělo by to být něco ve stylu ostatních skupin (busy, tram, auta), jen „trochu” větší...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 08:45:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té relaci Chomutov - Křimov - Hora Sv. Šebestiána - Marienberg - Německo (viz též téma "Německo" z poč. května): Dá se někde zjistit, kolik kamionů denně projede hr. přechodem Hora Sv. Šebestiána?
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 09:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zjistit by se dalo, těleso na Německé straně je docela slušné, i když 3 roky nepoužívané ( nálety a podobně ) U nás téměř neobnovitelné, vzhledem k výstavbě R7.

Jinak by to trať byla pěkná, ale náklady tam neprojedou, to je jednodušší je tahat přes Vojtanov.

Aby to nevyznělo blbě, sám bych rád, aby se tratě zase propojily. Ale jen nadšení a dotace EU nestačí k úspěchu. Viz trať 135 Moldava - Holzhau.
Kdysi důležitá trať i pro rychlíky Praha - Německo, silná nákladní a dnes tam jezdí nevytížené 810, protože hlavně z přilehlých měst - Teplice, Duchcov se nelze dobře dostat na nádraží a nádraží v Dubí také není výhra.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 09:57:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvítal bych spíše ta konkrétní čísla - počty kamionů, převezené tuny, substráty, relace. Svým výše uved. dotazem jsem chtěl směřovat k nápadu, že souběžně s nyní dokončovanou velkoryse trasovanou silnicí by se na našem území mohla (po německém vzoru - tím jsou nově stavěné VRT často souběžné s dálnicemi) postavit i velkoryse trasovaná železnice. A odtud je již jen kousek k představě RO-LA a "heavy haul" (ťažké rušne), to vše na sklonech cca do 40 o/oo. Orgáč pro šotouše. Kapacitní elektrárny a doly jsou hned pod kopcem.
Nemusí to být hned, ale třeba za pár let může být el. železniční přeprava tudy přes Krušné hory levnější, než cena nafty potřebné do těch kamionů na přejezd hor.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 10:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si zapochybovat: Trať Reiteznhain - Křímov není neobnovitelná kvůli R7. Most u Reitzenhainu lze postavit u silničního a v Křímově by to také nebyl neřešitelný problém. Neřešitelný problém jsou zatím jen finance.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ústí na hlavnim by mělo dojít k prodloužení druhého a třetího nástupiště směrem k jihu, tedy bude zrušena kolejová spojka, která umožnuje s vlakem od chomutova přejet až ke třetímu nástupišti. spolu s prodloužením nástupišť bude nahrazen přes 156 let starý most přes Bílinu novým širším mostem (kvůli nástupišti). Úvratově se bude dát jezdit jen k jedné koleji u druhého nástupiště.

co se týče západního nádraží, tak k 4. a 5. koleji (pro substrát) - tedy vlaky od Střekova a Jihu - se vejde jentaktak 4 vozový vlak, případně 5vozový...

U západního nádraží staví jen 3 linky (směr centrum a dále, či globus, trmice), u hlavního asi 5 (směr Střekov a dále). Od hlavního jsou v dosahu 4 minut zastávky v ulici hrnčířská (leží přímo naproti ulici vedoucí od nádraží do centra), směr klíše, terasa, trmice... a do 10 minut pak zastávky směr Terasa, Stříbrníky, Březno.

Orlí spár: trolejbusová linka na střekov je stále plánována, zanesena do rkeonstrukčních plánů centra i rekonstrukcí stanice. Ohledně stanice jde o nutnost asi o 30 cm snížit vozovku v podjezdu u Benešova mostu, což se bude řešit během rekonstrukcí onoho viaduktu. Na výstavbu této t-busové linky na střekov si loni město vzalo půjčku v hodnotě 1 miliardy korun (budou se z ní hradit další akce).

hawe: jako poslední vlak co jezdil z jihu na západ mimo hlavní nádraží byl vlak 670 Vysočina (GVD 2003/2004). Přesun vlaků na západ je dočasný kvůli nutnosti odlehčit hlavní nádraží (jezdí se, a bude se jezdit, pouze na 3 nástupištní hrany, z toho jedna kolej u nástupiště je kusá).
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 15:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u těch nástupišt na hlavním v UL nepočítám bílinský šturc, kam se vejdou leda 2 vozy 810...
http://karel-loko.wz.cz - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.com - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:44:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi už to můžu vyžvanit :-) Taková třešnička na lokálkovém dortu ...

V noci z ne/po dojel po 5 letech do Kadaňského Rohozce (to je ta úplně zbytečná trať )vojenský transport. Poslední vlaky s prázdnými Res odjely dnes dopoledne.
Aladin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 21:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes a nejen dnes na 130 Chomutov-Jirkov 810.337
v plysi.Na voze psano DKV Plzen
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 05. července 2006 - 18:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810.337 - DKV Plzeň PS Rakovník
ICQ 222-667-615
Možná přijede i brejlovec...
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 20:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes krátce před polednem narazilo v Tepicích v Čechách nákladní auto do mostu.
Tohle je R 692 během svého patnáctiminutového pobytu v Bohosudově.
R 692
 

(po zkušenostech z minula : mašina je 363.132 :-))
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 14:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera přes Chomutov jela Česká pojišťovna, ale bohužel, na fotku jsem byl až mooooc daleko.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 18:34:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je to spíše " Česká spořitelna" a ve 21.hodin se včera v Chomutově míjela s "olympiádou" 363.078.
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 18:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to spíš POŠTOVNÍ SPOŘITELNA?

(Příspěvek byl editován uživatelem Kubajs.)
apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 19:00:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo .Jinak vevnitř je to stejný jako kterékoli jiné Eso.
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 10:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera okolo 17:00 jsem z Kamenčáku v Chomutově zahlíd jak jede po trati směr Ústí nablejskanej Sergej a táhnul za sebou 843 (možná 943, 043 nebo 842 na tu dálku nešlo mezi stromama rozeznat)a nějaký nákladní vozy. Nevíte někdo co to bylo za soupravu a kam jela?
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 20:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fíra tvrdil, že jede do Děčína a prý táhne z Chomutova poslední Apolo (843-016). Víc jsem z něj nedostal, musel jsem na vlak. Sergej byl č. 600.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 13:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té zrušené trati Křimov - Reitzenhain tam největší problem jsou doopravdy finance a způsob jejich získání. Na této trati byly tři velké mosty které se nedochovali a ty jsou právě jednim z největších problémů. Jinak více o této trati lze dočíst ZDE.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 11:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc zajímavé stránky, kdysi jsem se také pokoušel trať projít, ale zdůvodu špatného odhadu délky trati a nedostatku času, jsem prošel jen kousek a to ještě opačným směrem, než kudy se ubírá autor stránek...
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 11:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hlavně ta oblast je v celku pěkná pustina, ale určitě to stojí za to tu trasu tratě a okolí projít. Jinak na webu jsem našeli odkaz na fotky této tratě z osumdesátých let. Sice některé jsou použity na výše odkazovaných stránkách, ale i tak je na co koukat. Vice ZDE
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké, moc hezké. Asi vyrazím po delší době na výlet.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 16:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, jak to vypadá na Chomutovsku a hlavně tratích 164 a 165 v souvislosti s CzechTekkem? Jestli tam třeba náhodou nejezdí nějaké posilové vlaky nebo tak něco?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24374
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsi se zbláznil?!? Ještě by tam jezdili lidi...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, jsem naivní, ale bylo by to krásné vidět v Kadaňském Rohozci narvané soupravy 810+2x010+810 nebo něco podobného. No ale už jsem se probudil Každopádně kdyby měl někdo nějaké info, ať to sem napíše. A zrovna by mě zajímalo, jestli je zpřístupněn i prostor, kde vede zrušená trať do Doupova?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24377
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Ale taky mne napadlo, že bych tam vyjel, byť tohle není zrovna tak docela můj styl... Ale asi bych si něco našel :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 23:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek se v Kadani vyhrnulo z R694 asi 400 odredovaných lidí a jak jsem tak pochopil, tak chtěli do Radonic. Ale jak se tam vešli nevím, jelo to až za hodinu :-))
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 23:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, jsem naivní, ale bylo by to krásné vidět v Kadaňském Rohozci narvané soupravy 810+2x010+810 nebo něco podobného.

No to sice asi ne, ale dnešní Os 17604 Podbořany - Kadaň s přímými vozy Radonice u Kadaně - Kadaň taky nebyl špatný (předpokládám, že ten vůz 010 jel z těch Radonic).

 

Je to foceno u Želiny (místo teda není nijak moc super), vepředu je (asi) 810.375, na konci nevím, tipoval bych to na 810.653. Vlak měl asi deset minut sekyru. Mimochodem, všimli jste si jedné zajímavě věci?
Železniční dopravě zdar!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 08:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš rozsvícená bílá světla na vlečňáku používaná možná na sunutí???
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:23:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou nějaké další postřehy z posledních dní ohledně zvýšené frekvence na "bezvýznamné kusé lokálce" Vilémov u Kadaně - Kadaňský Rohozec? Třeba co se týče tarifní kázně cestujících?
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 14:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadprůměrné tržby má v těchto dnech i osobní pokladna v Podbořanech. Do R 993 (podobně i u ostatních vlaků) včera nastoupilo určitě více než sto kusů "výletníků" z Doupovských hor, takže se vlakem skoro nedalo projít. Nějaké zásadnější tarifní ani jiné konflikty jsem nezaznamenal.

Mmch.
Zajímavou "tarifní kázeň" jsem zažil minulý týden v jednom z rychlíků mezi Děčínem a Libercem, kdy jeden "permanentně opálený cestující" suverénně předložil průvodčímu občanku v domnění, že mu to projde a s odůvodněním, že se takhle normálně jezdí, že to viděl. Neprošlo mu to...
ICQ: 250-751-966
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa: Copak, byl sis poslechnout techno? :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 21:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš:

ICQ: 250-751-966
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 20:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Ano. Ale řekl bych, že si to rozsvítili sami technaři .

Jinak v konečném návrhu JŘ jsou uvedena nová jména železničních stanic: Kadaň se bude jmenovat Kadaň-Prunéřov a stávající Kadaň město bude Kadaň. Přejmenování je výsledkem snahy kadaňských zastupitelů; město zaplatí i výrobu nových světelných tabulí s názvy stanic. Osobně s tímto přejmenováním souhlasím, doteď to bylo pro lidi jedoucí do Kadaně [města] matoucí.
Železniční dopravě zdar!
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 08:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sám tam jezdím 30let ( na chatu do Hradce, nejdříve rodičů, potom i svoji a teď zase jen rodičů ). Hodně lidí vystoupí v Prunéřově a neví, že se má přesunout na jiné nástupiště. Takže jména souhlas.
Jinak návaznost do Vilémova je jen od Chomutova, zkuste někdy jet z Varů do Hradce nebo naopak.
Ale to už sem nepatří.
Jinak u původního nádraží je "slušné" ghetto a ještě nedávno (5 let) bylo na původní trati od Prunéřovského nádraží návěstidlo. Dnes již jen dobře patrné těleso.
asdf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:20:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera R 910 přijel do Loun 749.?+749.006+2x053, v Obrnicích kvůli výluce Obrnice-Most přidali nakonec zelenou 121.? a jeli odklonem do Českých Zlatníků (kde byla osobní přeprava před léty zrušena) a úvratí do Mostu v obráceném pořadí. Celkem zajímavá jízda ;-)
Žíža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.248.103
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 18:24:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Danek: Taky jsem slyšel "Kadaň město" a "Kadaň - U komínů"
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 22:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Danek: Taky jsem slyšel "Kadaň město" a "Kadaň - U komínů"

No ovšem! Já si taky pamatuju, že když rodiče plánovali nějakou cestu, vždycky jejich výpis na papíře začínal spojem "Kadaň -> komín" (chápej "Kadaň město -> Kadaň"). Později jsem je ale přinutil používat správné označení .

A pak si taky dobře vzpomínám, jak jsme chodili na procházky do parku pod nádražím a jak mě vždycky hrozně dráždil ten nápis "Kadaň město", protože jsem byl přesvědčený, že by tam mělo správně být "město Kadaň" .
Železniční dopravě zdar!
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 15:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kadaň-Prunéřov a Kadaň - souhlas, když jsem tam kdysi šotoušil poprvé, byl jsem krapet zmatený
A kam že to chcete ?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 17:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslím že problémy se jmény budou na začátku platnosti, protože stávající název Kadaň zůstane, jen se přesune místo..... Jsem celkem zvědav, jak to zvládnou pokladní a jak cestující. A jak si s tím poradí tzv. plechové huby.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace