K-report
 

Archiv do 05.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 320 (Bohumín - Čadca), 321, 322 a přeshraniční 832, 833, 835 a 844 » Staré archivy » Archiv do 05.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 15:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
no a to je právě zajímavé, že tamtudy nic nejede, protože narozdíl od FM nebo Opavy Karviná není někde na konci nějaké místní kolešovky, ale leží na tom koridoru, že ... a pokud tedy toto rameno nemá význam, pak je zajímavé, proč nedostala při modernizaci přednost 321 ?!

navíc EC projíždějí xx obcemi, ale zastavují nááhodou zrovna v MuN :-))) jistě jen a pouze proto, že tamtudy jedou ... proč ale xx dalších obcí projíždějí ?
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2900
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 15:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
Já bych proti vlakům z Opavy nebo Frýdku nic neměl, ale 1)Obě tratě se teď modernizujou, takže nejdřív v dalším GVD 2)Není tam narozdíl od Bohumína žádné zázemí.
ICQ: 202 888 377
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 15:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ringo: jo, byla napěťovka Albrechtice - Havířov mezi 8 - 12.30h. Jen dnes...

Radek p: Vám ale ta Třebová nějak leží v žaludku... Vezme to tak - Třebová je narozdíl od Karviné železniční uzel (i když dnes už dosti diskutabilního významu) s rozvinutou sítí přípojných vazeb pro celý "ústecký" region (Svitavy, Lanškroun, Ústí atd). Někde v tom regionu ty vlaky zastavit musí a Třebová (ať se Vám to líbí nebo ne) je stále nejideálnější. V Karviné je kulový, občanům Orlové je pak šumák, zda na vlak jedou do Havířova, Ostravy či Karviné.

Možná by ale nebylo marné pro klid na duši navrhnout, aby EC/IC vlaky jedoucí po 270 zastavovaly v Žichlínku a vlaky z 260 v Opatovicích a pak MuN projely......... Uvidíme, jak to přivítá substrát....
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad SPOJENIE PRAHA - OSTRAVA - ZILINA:

Na jednej strane chapem Ostravu, Karvinu a okolie, ale pre cestujuceho zo SK do Prahy je prijatelnejsia trasa cez Vsetin - menej km, kratsia jazdna doba.

Ostravaci maju do Prahy svoje "vytuzene" Pendolino ako "uspesny produkt CD" a spojenie Ostravy a SK bude existovat v ramci R vlakov tvorenych kozenkovymi B-eckami CD v trase Bohumin - Zilina. Podla posledneho zhliadnutia noveho GVD bude prevazna cast novych R vlakov premavat v casovej polohe sucastnych IC vlakov praha - zilina. pre mna ale nepochopitelne ostava, ze cestujuci pojde zo Zíliny do Bohumina, kde bude musiet prestupovat na dalsi vlak smer Ostrava. (No ale co uz, ked Bohumin je tak supermoderna stanica s halou na osetrovanie suprav os. vozov. Tych "par" slovakov cestujucich do ostravy si urcite zvykne)

Aspon ze vecerny R v trase dnesneho Excelsiora pojde po Ostravu.

Osobne vnimam pre Slovaka cestujuceho zo Ziliny do Brna ako "najlepsi spoj" R Kysuca Zilina - Ostrava - Brno. to co jeden z nas vnima ako dobry spoj, pre dalsieho je to extremne zachadzanie a strata casu.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MBican: Do Ostravy pojedou všechny rychlíky ze Žiliny, jen některé pojedou v trase: Žilina-Čadca-Český Těšín-Havířov-Ostrava-Svinov-Ostrava hl.n.-Bohumín a jeden z nich bude veden v trase Žilina-Čadca-Český Těšín-Karviná hl.n.-Bohumín-Ostrava hl.n.-Ostrava-Svinov.
Ne, americké základně v Česku!
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Semolina:

Nehadam sa, moze byt ako pises. Ja som mal jednu z prvych verzii noveho GVD.
Ringo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 17:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V HAVÍŘOVĚ U OBI SKOČIL SEBEVRAH POD VLAK. NA MÍSTĚ ZEMŘEL.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 17:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:

možná by nebylo od věci prostě srovnat, kolik ic příplatků se prodalo v karviné a kolik v MuN, a kolik se v MuN prodá EC příplatků, a má-li tedy smysl aby tam EC zastavovaly ?

když si obyvatelé 1,5x většího bohumína, 2x většího třince, 3x většího přerova a 4x větší karviné musí přestoupit ?

diskutabilní je, proč se z každého rychlíku dělá EC, když tomu stejně výsledná kvalita cestování neodpovídá (košičan) a neexistuje alternativa ...

těžko vymyslet nějaké objektivní kriterium pro zastavování, ale tržby v té které stanici jsou určitým vodítkem, pravda, pokud nebudou vlaky, tak tam samozřejmě nebudou ani nastupovat lidi

a stále nechápu, proč se tedy koridorizat karvinou a 320 za petrovice vůbec, když jezdit se bude skoro jen po 321 anebo úplně spodem

že je to do žiliny přes vsetín kratší je pravda, jenomže - ne všichni jedou přesně praha-žilina, hodně lidí jede žilina-těšín, hodně karviná-praha a hodně čadca-ostrava, zřejmě v součtu více než z oblasti kolem vsetína, takže se domnívám, že je hloupé zcela opustit průběžný spoj na této větvi
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná by nebylo od věci prostě srovnat, kolik ic příplatků se prodalo v karviné a kolik v MuN
A jak tam zakalkulujete i IC jízdenky vydané někde v okolí Třebové, kam se sjíždí kupa osobáků?? V Karviné se sjíždí prd...

když si obyvatelé 1,5x většího bohumína, 2x většího třince, 3x většího přerova a 4x větší karviné musí přestoupit
Znovu opakuju, přes tu Třebovou ty vlaky JEDOU, přes výše jmenovavé obce (už) NIKOLIV!!!

a stále nechápu, proč se tedy koridorizat karvinou a 320 za petrovice vůbec, když jezdit se bude skoro jen po 321 anebo úplně spodem
Finta fň spočívá v tom, že v úseku Dětmary - Louky(Těšín) s korytorizací jak ji známe moc nelze počítat, bo důlní činnost. A Petrovice jsou poněkud jiným směrem...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3323
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodatek...

Hodně lidí jede žilina-těšín a hodně čadca-ostrava
Pro ty tu bude stejný počer R vlaků, navíc levnějších. Existence/neexistence dálkového IC vlaku nebude mít na tyto lidi vliv...

hodně lidí jede karviná-praha - tolik, aby přes Karvinou MUSELY jezdit 4 páry EC/IC určených zejména pro dálkovou přepravu ČR/SR??
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EC Kosican nevyhovuje norme UIC pre EC vlaky, ale udajne ma vynimku. Jednou z veci je aj prilis caste zastavovanie vlaku na Ostravsku. (aspon som to pocul)

Ale stale lepsi kosican ako EC vlak zostaveny z voznov CD.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 19:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:
Jó, proti vedení EC přes takové s prominutím díry jako Valmez a Vsetín jsem tu už před časem s několika kolegy bojoval. Také si myslím, že Ostravsko je tak velká aglomerace, že stojí za prodloužení trasy a jízdní doby. Spodem jsem ochoten připustit tak Kočičáka, ale ne všechno. Ne každý má na Pendolino a přitom nechce jezdit vozy pamatující ještě prezidenta Novotného.

Jena:
Někde v tom regionu ty vlaky zastavit musí.
No, a to si právě nejen já, ale i dost dalších lidí nemyslí.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3324
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 19:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: tak jinak - měly by... Ale i kdyby se to bralo tak jak říkáš, tak na podobném principu Karviná stejně "ostrouhá", páč by se zastavovalo v Ostravě, možná v Těšíně a to je vše...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2901
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 19:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě zajímalo, nakolik se ty vlaky přes Vsetín zaplní. Určitě budou o dost prázdnější než teď přes Ostravu.

Jena:
No nemyslím si, že Karviná má nižší nástupní frekvenci než Třebová. Když k Třebové bereš okolní obce, tak ke Karviné taky připočítej Orlovou apod. přestože tam není železniční napojení
ICQ: 202 888 377
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:20:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Garfield: No tak jen ma.or by se z Orlové snažil dostat k vlaku do Karviné (to jest směrem na Ukrajinu). Stačí porovnat autobusové frekvence a je možno vcelku bezpečně konstatovat, že Orlová se hlásí k Ostravě 60%, k Havířovu 25% a ten zbytek bych dal k Bohumínu a případně minimum k Dětmarovicím. Osobně jsem za svůj život cestoval k vlaku do Karviné jednou, a to jsem jel na oběd na Štrbské Pleso :-). Obvykle ale jezdím směr Praha či Brno, a to mi autobus to Ostrava vyhovuje báječně. Prosím proto, Orlovou vůbec ke Karviné nemíchat, je to pouze otázka špatně vytýčeného okresu.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 20:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: a já někde řekl, že má?? S jistotou bych to ale netvrdil, nemám to jak zjistit? Hezky by to "vylezlo" ze sčítacích lístků, poslední sčítání cestujících skončilo zhruba před týdnem. Ale k těmto údajům se nedostanu...

A Orlovou sem "netahej". Pro obce z okolí Třebový nic jiného, než ta Třebová v úvahu rozumně nepřipadá, orlováci můžou jet busem klidně do Havířova/Ostravy, vyjde to celkem nastejno....
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 09:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde racionální trasy, jízdní doby, proč v tom GVD existuje přímý spoj Žilina-Brno přes Ostravu ?!

Domnívám se, že mnohem vytíženější by byl R (něco)-Žilina-Praha přes Ostravu a Karvinou, je hezké že si lidé mohou přestoupit, to ale můžeme jezdit Pha-Pardubice, Pardubice-Olmik, Olmik-Ova atd. atd.

Jasně že Karviná nepotřebuje 4 IC do Prahy denně, ale absence přímého spojení na 320 na to prostě nevěřícně koukám ... nevím, jestli má Třebová+Lanškroun víc platících cestujících než třeba Karviná+Třinec+Bohumín+Těšín, přičemž 100 000 lidí v Třinci a Karviné přímé spojení do Phy nemá, ačkoli leží přímo na koridoru ... hm ... a to existují přímé R do prahy z mnohem větších horákovů

Doprava na Slovensko spíš utrpí, protože do OVY se budou ČD přetahovat s railtransem a dál až na Detvan pustina

Jízdní doby dolem nejsou natolik kratší, aby vyvážily míjení milionové ostravské aglomerace. Jsem pro existenci rychlého spoje směr ZA a KE, ale proč má zastavovat v MuN, když tedy jde o tu rychlost ?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 16:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní doby dolem nejsou natolik kratší.
Ano, třeba u Šíravy - exLaborce se ve směru na Slovensko zkrátí o cca půl hodiny, zpět prakticky o nic.

Mmch, jezdil někdy nějaký R Brno-Vsetín-Žilina?
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3328
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem pro existenci rychlého spoje směr ZA a KE, ale proč má zastavovat v MuN, když tedy jde o tu rychlost ?

Zastavením v MuN, vlak ztratí cca 3-4minuty (na jednom zhlaví Vmax60km/h na druhém Vmax 40km/h - ve směru Pha to jde i 60/70), pobyt 1min stačí. Zajížďkou na Ostravu ztratí cca 30-40minut. Dost rozdíl nemyslíte??

Pro spojení Ostrava - Praha bude dostanečná nabídka vlaky SC, RT, nějaké to EC/IC/Ex/R taky zůstane. Že by těch levnějších vlaků mohlo být více?? Mohlo, ale celkem chápu, že se dráhy snaží na jednom z mála lukrativních "ramen" vytřískat co to jen jde. Uznávám ale, že je trochu škoda, že nějaké kvalitní denní spojení Ostrava - východ (Košice) bude asi chybět, protože třeba na Kočičáka většinou v Těšíně čekal dav lidí....
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
protože třeba na Kočičáka většinou v Těšíně čekal dav lidí....

Nejenom tam. V Ostravě to taky je občas celkem maso...
ICQ: 202 888 377
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu z jiného soudku - netušíte někdo, copak se dnes ráno kolem 6h stalo někde v okolí Svinova/Vítkovic?? Panťáky na Těšín měly dost brutální sekery - k velké "radosti" z noční se vracejících lidí (a naopak směrem Těšín mířících na denní) ...
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě to zajímalo, ptž.730 měl seka 20 min a díky tomu v Přerově nečekali na Prahu. Sem se dostal do Olníku až v 8:20......ale zkoušku mám za 3!!!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: přičemž 100 000 lidí v Třinci a Karviné přímé spojení do Phy nemá
Přímé spojení Třinec z Prahou nikdy neměl, přímé spojení měly pouze Třinecké železárny. Chce-li někdo z Třince jet do Prahy, stejně musí MHD nebo autem na Nádraží u Železáren. A z tohoto nádraží bude jezdit i v novém GVD IC 540 do Prahy.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 22:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: Šírava si při cestě do Prahy postojí 20 minut v Olomouci.
Ne, americké základně v Česku!
Questa guerra é cosa nostra.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 01:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:

Zo Ziliny do brna je to najlepsie rano vsacanom po Prerov a dalej expresom do Brna.

Priamy vlak si nepamatam (cez vsetin).
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:44:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímý vlak, a to rychlík v trase Brno hl.n. - Vsetín - Žilna existoval. Svého času se jmenoval "Petrov", ale přes Púchov jezdil pouze ve směru TAM, zpáteční trasu absolvoval přes Havířov.
Zvláštností je to, že byl trasován přes Bzenec, nikoliv tedy po dnešní trati 300.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 12:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina:
No právě. K čemu pak to ježdění přes Valachy je!

Jasmín Tchoř:
Zvláštností je to, že byl trasován přes Bzenec. Hmm, to musela být super trasa, hodně vytížená cestujícími jedoucími z Brna do Žiliny... ovšem leda asi tak šotouši. (Třeba se ale mýlím. )
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: nevím, o jakém období Jasmín mluví (on to asi taky neví), ale v 80. (to jezdil přes Bzenec, stejně jako Devin) a začátkem 90. let byl Petrov noční vlak Brno-Košice, v Žilině byl někdy ve 2 až 3 v noci a jezdil přes Havířov nebo Bohumín. Možná se časem (v polovině 90. let?) to jméno přesunulo na nějaký denní vlak do Žiliny, ale to už zase nejezdil přes Bzenec. Takže Jasmíne, nestačí říct A, ale musí se dodat i B.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2914
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska dopoledne přejel vlak mezi Karvinou a Koukolnou asi 80-ti letou paní. Byla na místě mrtvá, celé dopoledne se jezdilo po jedné koleji.
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2915
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 01:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Pn 60028 dneska 182.168, v Těšíně v 16:00 odstavené 131.035/036, 131.045/046 a 131.067/068
ICQ: 202 888 377
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: To je kompenzace za to, že nejede delší trasou přes Ostravu. Možná, že se v noci nikam nespěchá a 20 minut nehraje žádnou roli (viz. letošní sudý Excelsior v České Třebové).
Stejně tak mi nejde do hlavy budoucí zastavování sudé Vltavy v Ústí nad Orlicí a Chocni.
Ne, americké základně v Česku!
Questa guerra é cosa nostra.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zastavování sudé Vltavy

Ony dráhy obnovily spojení Praha - Čop - Kijev (nebo kam ten vlak jezdíval) ??
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 18:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak v GVD 1999/2000 (IdosWin) R 430/431 Petrov (dnes taky jezdí ale trasu Brno - Plzeň) jezdil po 300 a vždy přes Bohumín a Karvinou. Ovšem v GVD 1990-1991 jezdil R 739/738 Petrov Košice - Ostrava Vítkovice - Mor. Písek - Bzenec - Brno hl.n.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 21:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intercity :

V GVD 88-92 jezdil R 738/739 Petrov takto : Košice-Žilina-Havířov-Ostrava-Vítkovice-Přerov-Otrokovice-St. M. u UH-Mor.Písek-Bzenec-Kyjov-Slavkov u Brna-Brno a zpět ve stejné trase,

v GVD 92/93 jezdil R 738 Petrov Košice-Žilina-Ostrava-Přerov-Nezamyslice-Brno

R 739 Petrov jezdil

Brno-Kyjov-Mor.Písek-Přerov-Bohumín-Žilina-Košice.

V GVD 93/94 jezdil R 738/739 Petrov takto :
Košice-Žilina-Bohumín-Nezamyslice-Brno a z zpět

V GVD 98/99 to bylo takto : R 430/431 Petrov jezdil v trase Košice-Žilina-Bohumín-Nezamyslice-Brno hl.n. a zpět ve stejné trase.
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272

Navštivte moje železniční diskuzní forum : <a href="http://forum-jizdnirady.kvalitne.cz/forum"forum-jizdnirady.kvalitne.cz/forum</a>
Díky!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon:
Žádný R ..-Žilina-Vsetín-..-Brno nevidím. Předpokládám, že tedy nejspíš nic takového v nějaké bližší minulosti (20 let) nejezdilo..

Semolina:
To je sice pěkný, ale nějak se mi to nezamlouvá.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2918
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 01:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyby v hlášení v Karviné:
U Odry a Detvana (možná i Hradčan) nehlásí, že staví v 3ncu.
U Kysuce nehlásí, že staví v Jablunkově (sice až od první změny, ale to je celkem jedno).
Naopak u Exceky hlásí i Bohušovice nad Ohří, kde ten vlak vůbec nezastavuje.

ICQ: 202 888 377
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 09:50:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hroch:

Mýlíte se, trasa přes Bzenec byla u rychlíku Petrov naprosto běžná záležitost po několik období platnosti GVD. A ujišťuji Vás, že jsem tento vlak používal relativně často a pokaždé byl velmi slušně zaplněn.

Neznamená, že když jste TO neviděl nebo o tom nevíte, že TO nemohlo existovat.
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:04:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt:

Takže aby chudák Jasmín nevypadal jako tupec, který neví o čem mluví a pan Kubrt jako nejvyšší znalec železniční problematiky, který všude byl, všechno zná a od všeho má klíče - předběžně jsem se podíval do análu, to abych mohl snáze říct A, B a možná i C. Až budu mít přístup k příslušným GVD, ověřím to stoprocentně...

Rychlík "Petrov" byl například v letech 84 až 88 veden v trase Brno hl.n. - Bzenec - Přerov - Púchov - Žilina - Košice. Zpět se vracel v trase Košice - Žilina - Havířov - Přerov - Bzenec - Brno hl.n.
Pochopitelně se mohu mýlit, ale kvůli Vám si dám tu práci a ověřím si to. Stačí to takto?
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:11:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt:

Ještě drobná oprava...

Ve slově "análu" v mém prvním odstavci si prosím nad písmeno "u" doplňte kroužek.
Jistě jste z kontextu pochopil, že se jedná o "anály" ve smyslu letopisy, historický podkladový materiál a podobně. Nikoliv "anály" v perverzním slova smyslu, to aby zdejší mravokárci neměli rudo před očima, respektive před obrazovkou...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7195
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt - nevím, o jakém období Jasmín mluví (on to asi taky neví), ale v 80. (to jezdil přes Bzenec, stejně jako Devin) a začátkem 90. let byl Petrov noční vlak Brno-Košice, v Žilině byl někdy ve 2 až 3 v noci a jezdil přes Havířov nebo Bohumín. Možná se časem (v polovině 90. let?) to jméno přesunulo na nějaký denní vlak do Žiliny, ale to už zase nejezdil přes Bzenec. Takže Jasmíne, nestačí říct A, ale musí se dodat i B.

Jasmín Tchoř - Takže aby chudák Jasmín nevypadal jako tupec, který neví o čem mluví a pan Kubrt jako nejvyšší znalec železniční problematiky, který všude byl, všechno zná a od všeho má klíče - předběžně jsem se podíval do análu, to abych mohl snáze říct A, B a možná i C. Až budu mít přístup k příslušným GVD, ověřím to stoprocentně...

Rychlík "Petrov" byl například v letech 84 až 88 veden v trase Brno hl.n. - Bzenec - Přerov - Púchov - Žilina - Košice. Zpět se vracel v trase Košice - Žilina - Havířov - Přerov - Bzenec - Brno hl.n.
Pochopitelně se mohu mýlit, ale kvůli Vám si dám tu práci a ověřím si to. Stačí to takto?


V čem je spor?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:57:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad McBain:

Já nikde nevidím žádný spor. Asi takto, pes (nikoliv 38) je zakopaný v tom, že Jasmín sice není nijak geniální, ale v jisté problematice se trošku vyzná.

Tudíž Jasmín ví: o jakém období mluví a dokonce o čem mluví. Prapůvodní otázka zněla: Existoval přímý vlak Brno - Púchov - Žilina? Jasmín pověděl suše: "Ano a jezdil dokonce přes Bzenec". Nevím, proč by měl dodávat A případně B. Ale na výslovné přání pana Kubrta tak Jasmín učinil.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 13:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem se na toto podíval pořádně do Ludvovy databáze a našel jsem toto minulý příspěvek jsem psal z hlavy...


R430, R431, R664, R665, R738, R739 "Petrov"
Brno hl.n. - Bzenec - Přerov - Bohumín - Žilina - Košice (83/84-90/91/92/93)
Košice - Žilina - Havířov - Přerov - Bzenec - Brno hl.n. (83/84/85/86/87/88)
Brno hl.n. - Bzenec - Přerov - Púchov - Žilina - Košice (84/85/86/87/88)
Košice - Žilina - Havířov - Přerov - Bzenec - Brno hl.n. a zpět (88/89/90)
Košice - Žilina - Havířov - Přerov - Kojetín - Brno hl.n. (90/91)
Košice - Žilina - Bohumín - Přerov - Kojetín - Brno hl.n. (91/92/93)
Brno hl.n. - Kojetín/Břeclav - Přerov - Bohumín - Žilina - Košice a zpět (94/95)
Brno hl.n. - Kojetín - Přerov - Bohumín - Žilina - Košice a zpět (93/94-95/96/97/98/99/00/01)
Brno hl.n. - Třebíč - Jihlava - České Budějovice - Plzeň hl.n. a zpět (04/05)

(Příspěvek byl editován uživatelem Alzon.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Alzon.)
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272

Navštivte moje železniční diskuzní forum : <a href="http://forum-jizdnirady.kvalitne.cz/forum"forum-jizdnirady.kvalitne.cz/forum</a>
Díky!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2926
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 17:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na těšínském zhlaví v Karviné v 2.TK / 2.SK je pomalá. Délka cca 100 metrů, rychlost odhaduju tak na 60 km/h. Zkusím ještě dneska zjistit / upřesnit.
ICQ: 202 888 377
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:58:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlost je 50 km/h, dneska traťovka výhybky odvodňovala systémem ,,studna" a následně zasypávala vykutané mezery mezi pražci, aby to ,,vypadalo dobře".
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2929
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 22:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa:
Ještě taky měnili některé pražce pod vexlema.
 
 
 
 
 
 
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2941
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 14:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Košičany:
120: 162.004 + 2×Bpeer + Bmee (ZSSK) + Bpeer + 3×Beer + BDshmeer + WRmee + Apeer

121: 162.005 + Apeer + WRm(ee) + BDshmeer + 3×Beer + 2×Bpeer + 2×Bmee (ČD)
ICQ: 202 888 377
Ringo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která trať se bude koridorizovat? Na Havířov nebo na Karvinou a asi kdy? Dík
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3339
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ringo: já bych to viděl tak, že mezi Ov - ČT se nebude korytorizovat nic.
Na 320 z Karviné do Louk nemá smysl cokoli budovat, protože to co rok dva můžeš dělat znovu (bo poddolování) a nějakou vyšší rychlost tam nikdo nepovolí. No a na 321 se tradičně s..e a nějaká údržba přijde na řadu až ve chvíli, kdy akutně hrozí "napíchání červených terčů"..
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 320 prakticky ani není co dělat (snad tak dodělat Dětmarovice + úsek do Darkova)... Pak ještě úsek Těšín - Louky, který by se dělal jak v případě karvinské, tak i havířovské varianty.

Jak to vypadá s úsekem Ostrava hlavni - Bohumín Vrbice? Trať tam pokud se nepletu byla taky poddolovaná, takže se ten úsek vynechal.
ICQ: 202 888 377
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 22:33:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem rychlostníky 100 km/h jsou tam zaplachtovány již od jara - zatím zřejmě nikdo nenašel odvahu je odkrýt. Podloží je již víceméně stabilní, při častějším podbíjení je myslím 100 km/h udržitelná.
Ad.Garfield:Ještě taky měnili některé pražce pod vexlema
Jo, za plného provozu. S IC140 jsme vjeli do vexlí a jeden pražec chyběl, pole o pěti pražcích bylo v luftě - docela adrenalin i v té 50ce.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 11:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Svinově:
10:07 náklad na Přerov, přípřežní pershing, vlakové eso, obě dvě lokomotivy měly sběrače nahoře.
Os 3413 751 374 10 minut zpoždění
10:16 náklad na Přerov, v čele pershing.
OKD 770 520 stál spřažen s nákladní soupravou a v cca 10:45 odjel směr hlavní nádraží.
EC 103 Polonia 350 004
Os 3308 162 047, přijel včas, čekal na zpožděný Os 2804.
IC 142 Odra 162 014
U Odry nejprve "naskočilo" na pragotronu 10 minut zpoždění, pak se údaj změnil na 8 minut a nakonec se ustálil na 9 minutách.

Začíná se alespoň částečně "něco dělat" se svinovskými mosty. Teď by se spíš měly jmenovat větrné mosty, protože nevzhledné desky uvnitř mostu jsou postupně vyměňovány za plastové. Snad dojde alespoň k částečnému zlepšení, i když příchodová cesta od vlaků k mostům je i nadále velmi špatná.
Ne, americké základně v Česku!
Questa guerra é cosa nostra.
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 15:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlépe by bylo, kdyby se zmodernizovaly obě tratě v úsecích Dětmarovice - Karviná Darkov, Louky nad Olší - Těšín a Ostrava Kunčice - Těšín...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 15:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo, ale pochybuju, že ty se na to našly prachy.
ICQ: 202 888 377
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 16:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Petrovu - vlak jezdil přes Bzenec asi proto, že v roce 1985 byla dokončena elektrifikace Přerov - Břeclav a tak mohla vlak tahat lokomotiva (bobina E499) z Košic až do Starého Města bez přepřahu, tam si to potom převzal brejlovec. Stykový bod mezi DC a AC soustavou je v Nedakonicích, proto nešlo přepřahat v Mor.Písku. Dvouproudových 363 ještě tehdy nebyl dostatek. Také to bylo tím, že koncem 80. let byly na trati Přerov - brno rozsáhlé stavební práce a stejně by vlak kvůli výlukám jezdil odklonem po této trase. Oficiální verzi nevím, je to jen má doměnka. využitý však byl dost (ve směru do Brna, opačně nevím) a průvodčí většinou tolerovali přímou jízdenku bez doplatku.
Přímý R Košice - Žilina - Vsetín - Brno existuje od doby, kdy zrušili zmíněný Petrov a to na vlaku Vihorlat, ze kterého pak přechází lůžkový vůz a 1 nebo 2 normální vozy v Přerově na budějovický rychlík. Lůžko jede až do Budějovic (pokud není nikde výluka) a normální vozy jen do brna.
Také je pravda, že za rudé totality bylo spojení Ostrava - Brno velice úbohé, mimo Petrova jen 1 rychlík ráno. jeden odpoledne a 1 večer (Beskyd), toť vše. Zase bylo lepší spojení os vlaky, těch bylo z Přerova do Brna dost. Tehdy R příplatek tvořil téměř polovinu ceny jízdného (Os - 25 Kčs, R - 41 Kčs) a tak lidé dost jezdili Os vlaky i dlouhé vzdálenosti.
Štastnou cestu!
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
...tam si to potom převzal brejlovec...
Na Vláře "odjakživa" tradičně vládly "cecule" .

(Už to sice nijak nesouvisí s původním dotazem, který měl vztah i ke zdejšímu vláknu 320&spol., ale...: ) koncem osmdesátek/začátku devadesátek(?) na vlárské spíš pamatuju jinou zajímavost - přerovský spěšňák, který ve směru do Brna jel přes Hradiště a Veselí (po šesté ráno?) a zpět (z Brna po čtvrté odpolední) přes Bzenec do Písku, vedený (snad přerovským?) brejlákem - takže v těchto krajích zjevení :-) (pak už jen brněnská trojka na popoledním osobáku do Trenčianské). (Brejle samozřejmě bez přepřahu i pod dráty do Přerova).

(JŘ bohužel nemám a byl jsem ještě malý balíček, takže paměť veškerá žádná a oči velké, možná mě opravíte :-) )

...dvouproudových 363 ještě tehdy nebyl dostatek...
V té době přece byly pouze dva styky, celá první série jezdila v Přerově, tamtéž nabíhala druhá série.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vládly tam cecule (=751(, to je pravda, ale Petrov tahal brejlovec.
363 bylo ke konci 80.let jen 42 ks - 001 a 002 jako prototypy v Jihlavě, 003-036 v Přerově 037-042 v Blavě. Ale v roce 1985 jich bylo sotva dvacet. Pak přišla kolem let 1987 až 1989 teprve větší dodávka ze Škody po zelektrizování Blava - Púchov, Benešov u P. - Veselí n.Lužnicí a Beroun - Plzeň.
S tím spěšňákem (nebo zrychleným osobákem) Brno - Přerov je to tak, ten nepřepřahal.
Štastnou cestu!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2952
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska:
IC 142 Odra: 162.002 + 3×Bpee + 3×Bee + WRm + Apee - obsazenost celého vlaku tak 40%
IC 147 Hradčany: 163.251 + Aee + 2×Bmee + 2×Bee - obsazenost celého vlaku tak 90%
IC 541 Hutník: 151.020 + Aee + Apee + WRm + Bee + 3×Bpee + 2×Beer
ICQ: 202 888 377
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
ICQ: 202 888 377
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byla lichá Polonia na Svinově taky poměrně zaplněna, řekl bych ze 70-80%.
Ne, americké základně v Česku!
Questa guerra é cosa nostra.
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:54:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zelená:

V podstatě máte pravdu.

Akorát se domnívám, že Petrov nejezdil přes Bzenec kvůli rozsáhlým stavebním pracem na nynější trati 300. Podle mě je důvod ten, že se jednalo o noční vlak a tudíž bylo nutno jízdní doby upravit tak, aby vlak dojížděl optimálně do cílových stanic.
Viz třeba dlouhé pobyty Excelsiorů a Cassovií v určitých stanicích; dříve narození si jistě vzpomenou na brutální zpožďování ubytovacího vlaku Devín, když ještě jezdil výhradně po trati 250 nebo jeho různé trasy přes Myjavu a podobně.

Mimochodem rozsáhlé či méně rozsáhlé stavební práce na trati Brno - Přerov pokračují takovým tempem, že prakticky každý rok jsou plánovány výluky, které velice komplikují dopravu na spojnici dvou bývalých krajských měst Brna a Ostravy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace