K-report
 

Archiv do 02.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 02.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 09:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si tu početl. A teď pár bodů proč železnice:
1) ucpaný příjezd z R7 nevyřeší sebevětší P+R parkoviště, ale nabídka kvalitního spojení z Kladná/Slaného v hromadné dopravě - nejlépe kolejové - tedy železnice - nevidím důvod, proč by měli veřejné finance podporovat individuální dopravu!!!
2) pokud jedu z Kladna/Slaného vlakem - v trase Buštěhradky - pro centrum P-6 je stanice Dejvice sice trošku bokem, ale ne nedostupné v rozumném čase. Možná by pomohl přímý vstup do metra.
3) pokud jedu do centra Prahy, tak je nesmysl přestupovat kamkoliv, když se tam dá dojet po kolejích vlakem
4) metro A by jistě sneslo prodloužit směrem po Evropské, ale jeho kroucení přes Motol mi přijde při pohledu na mapu naprosto nesmyslné a vyhazování peněz
5) bohužel to tady nevyřešíme a budou si s tím muset poradit politici, které si zvolíme - proto běžte k volbám !!!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 09:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, popravdě, co je platné, že se snese spousta argumentů, když je nikdo nezveřejní, neukáže lidem.

Myslím, že problém je alespon zčásti v tom, že železnice nemá žádného silného zastánce (jen silné odpůrce). Středočeský kraj je sice pro železnici a víceméně asi nejraději až do centra, ale že by pro to něco extra dělal to nevidim..(možná špatně koukám).

Rovněž přístup Kladna mi oproti tomu co se děje na P6 přijde velmi vlažný..

Před volbami jsem viděl v nějakých novinách velký inzerát pana Tlustého, kde byla rychlodráha jako nejvýraznější bod jeho volebního programu. Když jsem mu napsal, co konkrétně hodlá pro ni udělat, tak mi asi za 2-3 měsíce odpověděl, že mne předává na krajský úřad a tam mi po další velmi dlouhé době odpověděla nějaká pani jaký je současný stav (což se obecně ví)... Myslím, že tento přístup mluví za vše.
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 10:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel informační kampaň by to musela být dost silná a to se jen tak nepodaří. Stále trochu sázím na středočeský kraj, který má celkem jasno. Ale uvidí se po komunálních volbách.

chichi: nástavby? ani nevím přesně jaké... tady je to samá nástavba :-) na domě nám před 10 lety taky nějakou dělali.
http://www.metroweb.cz
chichi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 130.235.191.87
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 11:50:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak uz tu nekdo naznacil, salamova metoda by mozna nemusela byt spatna - tj. zacit rekonstruovat od Kladna az do Ruzyne, zatim bez dratu. Obavam se, ze problemy zacnou uz v Liboci - relativne husta zastavba okolo, pak nove domy okolo libockeho rybnika a do toho hafo zahradek z obou stran trate. Spolu s odporem P6 neni sance ani na stavbu noveho ZZ, coz by castecne pomohlo - na to je potreba stavebni povoleni, a to pres soucasnou radnici neprojde. Jinak pri soucasnem zz a absenci alespon vyhybny se v nejkritictejsim useku Dejvice-Velekravin stezi procpe 15 min takt - dalkova doprava by musela pryc (Semmering?). Jakakoli mimoradnost by znamenala totalni rozvrat dopravy.

Tom: mam na mysli tu pristavbu polikliniky asi o 3 patra vys-nove rehabilitacni centrum, ci co tom tam ma byt-takze vyskou ted smele konkuruje tem 3ma panelakum Na Rozdilu. Jak jim puvodni poliklinika malem spadla, protoze tu nastavbu neunesla - museli kvuli tomu zesilovat obvodove zdi ocelovymi konstrukcemi. Poliklinika byla tou dobou nepouzitelna, jesteze uz tam davno nechodim. Spolu s tou zrudou luxusniho bydleni hned vedle se teda povedla vec :-(
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 15:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No důležité je, že se začne rekonstruovat, to že na Praze 6 se třeba ani nekopne je smůla...
na každé žel. stanici by se třeba napsalo že z důvodů těch a těch se musí jezdit přes Prahu 6 autobusem a bylo by :-)
Tohle čekání až poslední chalupník řekne "jo" je vskutku nesystémové řešení.

Tak na tu polikliniku taky nechodim :-) to se budu muset podívat. Vždycky okolo toho maximálně projedu. Radči na to nekoukám.
http://www.metroweb.cz
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych rekonstruoval Semerink a na Buštěhradku vrátil nákladní dopravu (která bude časem určitě sílit).. Stejně to jinak nepůjde..

Každopádně to vždycky odnesou ti co za to mohou nejmíň a pan Chalupa dostane Řád Bílého Lva za příkladnou péči o občany..
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: Někdo tu psal, že po Praze 6 jsou vylepeny jakési letáky proti "rychlodráze". Je to pravda? Já jen, že bych si udělal výlet a ač to jinak nepodporuju, tak tlustou fixou na to něco napsal. Proti lži se musí nějak bojovat.
...hele, polib si dědu...
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: To jsem psal ja, alespon kdyz jsem byl naposledy v CR (duben), tak jich visela spousta. Byla to upoutavka sdruzeni "Chceme metro, nechceme rychlodrahu" na setkani s obcany s "odbornou" diskuzi. Asi si dokazete predstavit, co se tam delo-osobne jsem tam nebyl, vim jen z druhe ruky, ale staci. Letaky by se jeste urcite daly najit ruzne po lampach, plotech, apod. Zkuste to Googlem, treba na Vas neco vypadne:-)

Kladnauer: dokazete si predstavit, jak by chalupovci zacali rvat, kdyz by po Bustehradce zas zacaly jezdit zamraceny, nejlepe dvojce vpredu, dvojce na postrku? :-) Naposledy se to dalo videt pri povodnich 2002-odklony z 090. Od te doby ani kolo, az na vyjimky, a to vetsinou z kopce, takze bez prislusneho zvukoveho doprovodu :-) Aby pak totiz Chalupa nezacal tahat za dratky za zruseni trate-obtezovani obcanu hlukem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže Chalupa za ty drátky už tahá a s hlukem to dozajista nesouvisí.
...hele, polib si dědu...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 16:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Podle mého JE cílem Chalupy zrušení tratě. Neřiká to sice nahlas (už má určité politické zkušenost), ale já tam ten cíl cítím.

Na druhou stranu, pokud by to dopadlo tak, že se zrekonstruuje Semerink a půjde na něj veškerá osobní doprava včetně letiště, pak je podle mého názoru trvalý odklon nákladní dopravy na Buštěhradku logickým důsledkem.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 19:27:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, chcete-li železnici, zakopat od Veleslavína až na Mas. n. pod zem a poněkud odklonit trasu tak, aby byl přímý přestup na Dejvické na A atd. Ražený dvojkolejný tunel s podzemními stanicemi problém vyřeší, původní trasa včetně toho vysokého náspu na Ořechovce se může zrušit a nebude problém. A co se týče hluku - nová směrnice EU ohledně omezování hluku v aglomeracích nad 100 tis. obyvatel jasně stanoví požadavky - a budou problémy. Samozřejmě zapoměňte na podhonocené odhady nákladů na "rychlodráhu" v této variantě možná překoná i metro.
Ad R7. Úsek od Kladna po Prahu se musí v budoucnu upravit na parametry odpovídající zatížení, po odstranění toho paskvilního úseku okolo letiště (s přechodem pro chodce) s výstavbou R1 (v tomto prostoru bude ohromná MÚK pro odbočení R7 z R1) bude celý úsek v budoucnu od Chomutova po Kladno mít parametry rychlostní komunikace a posledních pár km zůstane komunisti.cký paskvil?? To snad ne.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Nevím, proč by se měla železnice zakopávat od Veleslavína až po Masnu, proč by měla např. dle vás podcházet Vltavu, když do teď vedla bez problémů nad ní. Když už, tak jsem max. pro zakopání od půlky Stromovky po výjezd z "Dejvického nádraží", jinde to opodstatněné není. Přestup na metro by byl realizován u trasy A (ve Veleslavíně), na Hradčanské, na C na Vltavské a na B na Nám. Rep. Problémy ohledně hluku se dají vyřešit i jinak, než zakopáním pod zem (s Evropskou, včetně travají se takhle náhodou nepočítá?). Tam kde vede současná dráha, popř. i modernizovaná, je zrovna koncentrace obyvatel žijících opravdu v její těsné blízkosti hodně nízká a nebyl by problém jí odhlučnit za zlomek ceny tunelové varianty. Metro nechť se klidně postaví do Veleslavína, ale proč bránit modernizaci 120. Kvůli tomu, že tam chce někdo dobře zpeněžit pozemky?

Že je R7 přetížená? A myslíte si, že když se z Kladna na okraj (možná) Prahy bude jezdit jen auty, protože ostatní doprava bude pohřbená, tak že se to změní? Myslíte, že řešením jsou další miliardy, které se tam nacpou do rozšíření? Je zajímavé, že Buštěhradka dle vás rozděluje Dejvice a na Evropské je vám proti srsti jeden jediný přechod, který byste nejraději zrušil, tedy rozděloval. Co když ho někdo potřebuje "ke spojení se světem".
...hele, polib si dědu...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 21:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Nevidím důvod, proč by se měla odkánět železnice ke stanici Dejvická. Bohatě stačí posun současné stanice Dejvice o pár desítek metrů směrem k Masaryčce a přestup na Hradčanské.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 08:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pesig:
Praha 6 udělala výzkum veřejného mínění v Praze 6 a nadpoloviční většina dotázaných je pro prodloužení trasy metra A na západ. Pro prodloužení trasy metra A na západ jsem také já a budu jej proto podporovat. Asi jiné výsledky by byly v případě modernizace Buštěhradky. Myslím, že by se radnici v Praze 6 nepodařilo získat většinu pro její zrušení. V Praze 6 kandiduje do zastupitelstva celkem 7 politických stran, přičemž pouze jediná - Zelení a SONOB (neplést si to se Stranou zelených) se pravděpodobně do zastupitelstva nedostane. Pouze Strana zelených je pro odložení stavby trasy A na západ, ostatní strany s tím souhlasí. Nedomnívám se, že Strana zelených dostane více než 20% hlasů (předpokládám, že jich dostane méně). A výsledek voleb do zastupitelstva MČ Prahy 6 jasně ukáže postoj občanů Prahy 6 ke stavbě pokračování metra trasy A.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 08:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je typicke, ze se nikdo neptal na modernizaci Bustehradky. Ja se take prodlouzeni metra nebranim, ale v soucasnosti je podle me prioritou modernizace 120.

Dali: Tak presne tam, kde je ten "vysoky" nasep na Orechovce (resp. pod ni), je zrovna oblast, kde kolem trati neni jediny dum, zato rada krasnych garazi (fakt nadhera) - Glinkova ulice. Celkem nechapu, proc bys mela 120 zakopavat. Rikaji Vam neco protihlukova opatreni? Pri navrhove rychlosti 80 km/h (pro srovnani-dneska 70 km/h, most pres Gymnazijni 40) a novem svrsku s pruznym upevnenim, bude hlukove zatizeni mensi nez dnes. Zajimave je, ze Evropska Vas nezajima, ackoliv jsou tam hlukove limity prekracovany dnes a denne. Pral bych Vam tam bydlet. A pokud by to hlukova studie ukazala, resila by se potom protihlukova opatreni-abyste hned nevylit s tubusem skrz Orechovku, tak se daji realizovat i jina.

Jinak, zdvoukolejneni 120 ve stavajici stope brani pouze jeden rodinny domek v oblasti Starodejvicke-tesne pred mostem (kdopak si ho asi postavil 5 metru od koleji?) a zahradky v Liboci.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 11:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O. Wagner: Jedna věc je zbožné přání politiků, ale právě ti by měli mít smysl pro realitu. Metro na letiště dřív než za 20 let nebude. Pokud se bude počítat jenom s ním, znamená to konzervování současného stavu, kdy všechno závisí na přetížené Evropské. Jestli kvůli stavbě metra navíc bude omezen provoz na ní, bude to na vraždu. Kdyby mezitím již trať 120 byla modernizována, může být Evrposká rozkopána do aleluja.

Chichi: mám pocit že zástavba starých Dejvic je starší než trať. Navíc na mapách stabilního katastru (cca 1840, nedávno vydány reprodukce pro území dnešní Prahy) mám pocit že koňka vede jinudy, vrchem skrz místa, kde je nyní centrum Ořechovky.
V každém případě by to šlo řešit zakopáním (řekněme 100 m "o patro níž" v současné trase), radikálnější nápady jsou 1 km tunelu pod Ořechovkou
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:04:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi. Evropská je také problém. Dát TT do neoddilatovaných BKV panelů mohl jenom totální amatér nebo nařídit totální technický bezmozek. Ty panely budou muset pryč a bude to chtít odhlučněný klasický svršek, nejlépe zatravněný, který na rozdíl od panelů lze vyrovnat podbíječkou je-li třeba. Dnešní stav je tragédie, jízda tram je při vyšší rychlosti podobná horské dráze, o hluku generovaném díky "přídavným" dynamickým účinkům vozidla na nerovné trati a chybějícímu oddilatování tratě od podloží ani nemluvě. Prostě toho, kdo to nařídil takhle postavit by měli pověsit za koule do průvanu.
A o zelených mi nemluvte, to je soubor expertů nad jejichž technickými názory se občas nestačím divit - ono tam bohužel mezi nimi moc fyziků, stavařů, strojařů, energetiků atd. není.
Obecně, z hlediska regulace hluku dle EU je Praha první na řadě jkožto celé město, nikoliv jenom pár domků okolo dráhy. Protihluková opatření samozřejmě existují, otázkou zůstává jak je udělat aby byla i architektonicky a urbanisticky akceptovatelná. To co bylo prezentováno pro 120 v té rezidenční čtvrti se spíš hodí někam na sídliště (futuristický tubus) než do rezidenční čtvrti která je svýn urbanistickým řešením a zástavbou z 30. let min. století unikátní. Takže nejlepší protihlukové opatření je to nacpat pod zem, ventilační šachty lze vždy nějak architektonicky přizpůsobit okolí (dokonce i ozelenit vegetací pro zelené) a vstupy do podzemí upravit také tak aby tyto elementy nerušily okolní zástavbu. Už i u nových úseků dálnic se protihlukové "stěny" řeší tak, aby tato "opatření" pokud možno organicky zapadla do krajiny či intravilánu.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zakopání krátkého úseku asi nepůjde, stačí se podívat na výškové poměry stávající trati. Ten 1km tunelu pod Ořechovkou vypadá jako rozumné řešení, které by snad nestálo svět.

Ad hluk: Nelze argumentovat, že něco jiného v blízkosti je taky hlučné (Evropská), nebo že budoucí hlučnost dráhy bude nižší, než je to teď. Důležité je, že se musí splnit dnes platné normy.
Z toho často vznikají absurdní situace typu: "Teď je to špatné, ale zlepšit to nemůžeme, protože do toho nelze sáhnout bez splnění dalších, už nesplnitelných podmínek - takže to zůstane, jak to je."

Iiiho připomínka o výhodnosti mít rekonstruovanou trať v době, kdy se bude na Červeňák stavět metro, je velmi případná. Ovšem vzpomeňme si, že v roce 2002 Praha 6 nedovolila zavést po Buštěhradce povodňové posily. Pro ně ta trať neexistuje už dneska.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ovšem vzpomeňme si, že v roce 2002 Praha 6 nedovolila zavést po Buštěhradce povodňové posily" - tomu nerozumím. Konšelé z Prahy 6 nemají do provozu na trati co mluvit, to byla tehdy starost jen a pouze ČD s.o. Jiná věc je, že to Praha asi nechtěla platit a ČD to samozřejmě bez prachů nechtěly provozovat. A další problém byl a je v kapacitě tratě. Ve špičkách, zejména v té ranní tam není místo.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii:
V první etapě chce Praha 6 metro do Veleslavína, potom do Motolské nemocnice a asi potom k letišti. Pokud se týká modernizace železnice, je zde spíše otázka, zda na ni jsou finance. Já si myslím, že se nejedná pouze o blokaci vedením MČ Prahy 6, což by se dalo jistě vyřešit, ale také o nedostatek finančních prostředků, pokud by se vzala v úvahu minimální varianta (tunely pouze v oblasti diplomatické čtvrti a Bubenče, zdvoukolejnění a elektrizace tratě). A ani Městská část Praha 6, ani Magistrát na to nechtějí dát peníze a Správa železniční dopravní cesty pravděpodobně dává přednost Novému spojení a 3. a 4. koridoru.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 12:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Ok, nemám za prokázané, že to P-6 "zatrhla". Ale jistě se nepřetrhli v tom, aby tu trať navrhli pro využití. Stačí se podívat na povodňová schémata MHD - do Zličína se to alespoň zkusilo.
Ad kapacita: Neříkejte, že by se tam nějaké vlaky přidat nedaly, když i teď se dá jet 16 minut za sebou (uznávám, když nejede nic proti). A jistě by se k tem vlakům daly přidat vagony - kdyby to bylo nedejbože přeplněné.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:

Jenže ono se musí jezdit i proti, jinak by se v dole začali hromadit horníci :-)

Přidávat vagony, kdyby to bylo plné - vlaky, které používám, jsou z Hostivic plné i dnes, takže přidávat by se musely. Jenže:
1) Přidávání v Hostivicích by zdržovalo a komplikovalo napjatý grafikon
2) Vozit to prázdné z Rakovníka / Kralup jen kvůli úseku Ruzyně - Masna by bylo dost drahé a hlavně náročné na počet vozů
3) Ve směru nahoru by se v mnoha případech narazilo na výkon mašiny/motorového vozu (už takhle to jede z Dejvic krokem, kdyby se přidalo pár přívěsů, tak by se prodloužila jízdní doba tak, že by to opět začalo zasahovat do grafikonu. A silné mašiny vozily hromadu dalších odklonů.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Hmm, netušil jsem, že je to s tou tratí TAK špatné. Myslíte tedy, že to mohlo probíhat i tak, že se při rozhodování o povodňových pendlech někdo z magistrátu zeptal, jestli nejde použít Buštěradka, a dozvěděl se, že jakékoliv posílení je prakticky nemožné?
To by mi přišlo jako zajémavé přispění k tomu, proč P-6 tu trať nemá ráda...

Ostatně, není na úseku mezi Hradčanskou a Veleslavínem místo, kde by se ještě dala vhodně umístit zastávka (samozřejmě při rekostrukci, ne teď)? Co třeba na úrovni Thákurovy? (tam je to dost blízko Evropské a dost daleko od Hradčanské...)
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:25:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jsi fakt debil Dali. On mluvil o hluku z automobilové individuální dopravy hlavně. Tak se vyjádří k tomu na co máš.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Z Dejvic do Veleslavína je 23,5 promile. Dalsi zastavka proc ne, ale otazka je kde, aby mela smysluplne vyuziti. Nenapada me zadne vhodne misto, ani ta Thakurova, navic by byla jeste v ostrem oblouku. Take by to pak chtelo vyhybnu, pokud by tedy trat nebyla dvoukolejna.

Jinak k te konce, v Krejcirikove knize "Po stopach nasich zeleznic" jsem nasel poznamku, ze puvodni konka mela za Prahou misty stoupani az 50 promile, coz by skutecne ukazovalo na to, ze puvodne vedla nekudy pres Orechovku vrchem, a soucasna trat je az prestavba na parostrojni provoz (cca 1870?).

Jinak pokud se dobre pamatuju, existovalo neco s nazvem PRaK, to uz je definitivne passe? Docela me totiz udivuje, ze ani sprava letist netlaci na vyreseni dopravy na Ruzyni.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 13:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k PRaKu a tunelové variantě jsem našel tady:

http://www.karelschwarzenberg.cz/informace-k-modernizaci-trati-praha---kladno.html

Mne zaujalo alternativní řešeni, které připomíná plány ze 70. let - Druhou variantou je nové koncepční řešení, ve kterém opouští trasa stopu tzv. buštěhradské dráhy a přimyká se k dráze kralupské. V kritickém úseku pod centrem Dejvic až na stanici Veleslavín je trasa vedena tunelem. Tato varianta dosud není rozpracována pro územní řízení, podklady se připravují.
...
V souvislosti s projektem není v žádném případě vhodné užívat označení „rychlodráha“. Takové označení je zavádějící, nemá oporu v odborné terminologii a u veřejnosti může zbytečně vyvolávat negativní emoce. Jak již bylo uvedeno, jedná se z velké části o standardní modernizaci významného traťového úseku Praha – Kladno, který je součástí celostátní železniční trati č. 120 Praha – Chomutov, nikoliv o výstavbu zvláštní „rychlodráhy“


Každopádně by se mohl zdvojkolejnit úsek po Veleslavín
toby
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.155.122
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 14:02:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: A o zelených mi nemluvte, to je soubor expertů nad jejichž technickými názory se občas nestačím divit - ono tam bohužel mezi nimi moc fyziků, stavařů, strojařů, energetiků atd. není.

Hmmm, za to Bém, Chalupa to jsou vskutku renesanční lidé - vystudovali psychiatrii resp. politologii a trasují v Praze linky metra. Nevím, ale nic horšího už Prahu potkat nemůže. }
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 14:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No začít salámově zdvoukolejňovat by asi nebylo marné a efekt v dopravě by to přineslo i bez navazující modernizace v Praze.

Problém je ale v tom, že pokud si Praha 6 prosadí konec tratě 120 na DM, pak by to byly prachy vyhozené do luftu (utekli by cestující i z dosud provozované části). Je to sice riziko obecné salámové metody, nicméně si myslím, že když začnu salámovat dálnici, mám takřka absolutní jistotu, že nakonec všechno dobře dopadne, protože dálnice jsou prostě v kurzu. U jiných staveb ta pravděpodobnost klesá a u železnice, která v kurzu není obecně, natož pak na Praze 6, mi to riziko přijde už dost vysoké.

Vratislav: Jak vypadala jednání o povodních samozřejmě nevím. Vycházím z technického stavu tratě a zabzař. Křižování je komplikované protože nelze postavit současné vjezdy, byť na jinou kolej. Koukněte se do JŘ, jaký "vopich" je vlak 2502, který jede v ranní špičce "proti srsti" ...

S tratí to není vysloveně špatné, jen před mnoha a mnoha lety nikoho nenapadlo, že tam bude někdy takový frmol. A není na něj tudíž zařízená. A nemá šanci se mu přizpůsobit, neb nezíská stavební povolení. V době funkčních hutí a dolů byla osobní doprava mezi Kladnem a Prahou podstatně slabší, lidé měli práci v místě bydliště.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 14:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mít to dvojkolejně komplet z Kladna po Veleslavín, kde bude možný přestup na již stravitelněji trasovanou linku metra, tak salámové není. Asi by ve špičce všechno dál nejelo. Drátovat se také hned nemusí (ale ta drátizace již může být připravená), když nejstrmější úsek je až ve sporné alternativní části.

Jak dál, zda tunelem do Bubenče nebo po stávající "schválené" trase by se ukázalo. Co z toho bude mít letiště, je otázka.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 17:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No se započetim stavby od Kladna se mělo už dávno, doufám že obnova useku tratě 121 z Jenečku do Středokluk bude první vlaštovkou. Železnice sice v současnosti neni na pořadí dne, ale za určitých podmínek by určitě šlo tu stavbu protlačit, samozřejmě musel by někdo chtít a mít taky připravený žaludek na ten "Chalupovský zvratkomet".

Jinak ještě něco k Metru, u něho vidim jednu podstatnou chybu už v minulosti. Chyba spočívá v tom jak bylo lidem resp. obyvatelum Prahy metro představeno. Když jsem před nedávnem procházel různou literatůru nacházel jsem nejrůznější propagační materiály které více méně dělají z Pražského metra jakýsi všelék dopravních problému Prahy. A je nevyvrátitelným faktem že kvuli metru málem skončil v Praze provoz tramvají a jejich síť je do dneška stavbou metra poznamenána a co je ještě horší že někteří radní význam tramvají podceňují doposud.

Je potřeba ten to přístup změnit, protože jinak s příměsí zájmů některých skupin hrozí že koncepce MHD v Praze bude jeden veliký paskvil. Určitě by se metro mělo dále rozvijet, ale rozhodně by mělo jít o rozvoj který bude mít určitou smysluplnost. Tu třeba prodloužení trasy A postrádá, nehledně na to že v nejbližší době bude důležitější začít se stavbou trasy D.

Jinak k tomu co se děje na uzemí Prahy 6 nemá smysl nic psát, tou už tu bylo v podtatě napsáno dříve. Snad jen že tu nejde o lidi a VHD, ale o prachy a soukromé učty.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 20:47:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad honzík. tento člověk má doopravdy vybrané způsoby. Nevím jak vy, ale já jsem párkrát přespal v paneláku na Červeném vrchu za gymplem Arabská a z vlastní zkušenosti vím, že v noci byl největším akustickým zážitkem průjezd tramvaje po té panelizované trati (pročpak tam teď omezili rychlost tram v noci na 40 km/h??). Předem říkám, řidičům tram nenadávejte, ti za to nemůžou, může za to ten expert co tam nechal potavit BKV trať. Rezonance trati je fantastická. Moderní automobily s odhlučněnými motory na asfaltu při plynulé jízdě takový hluk nedělají, o restrikci parkování v centru a funcki R1 a R29 (MO) jsem tady už mluvil.
Ad Chichi. Ano ke změně trasy koňky do Lán, čili velebené Buštěhradky došlo při přestavbě na parostrojní provoz v souvislosti s dopravu uhlí z Kladna do prahy.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.44
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 22:05:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"P6 a Mag. Praha rozhoduje o svém území a hájí zájmy svých občanů a to správné."

Radnice Prahy 6 i magistrát hájení zájmů občanů pouze předstírá. Taky se dost divím, že Vám uniká, co všechno už Bém & Chalupa & další podržtaškové vykonali pro podporou ryze soukromé superhypergiga "Šestky" na Dlouhé míli.

"Problémem č. 1 P6 atd. je přetížená Dejvická, Evropská a nedořešená doprava na letiště - nic víc."

Jděte se někdy podívat v "IAD špičce" na Hradčanskou, na ulici M.Horákové, na Prašný most, na Patočkovu okolo tunelu. Zjistíte, že Evropská je proti tomu odvárek.

"Dle vás by se mělo ve jménu boha železnice zabránit dostavbě kulaťáku"

Tímto Vaším tvrzením jste mě definitivně přesvědčil o tom, že jste dogmatický chcememetrista, a věcné argumenty Vás vůbec nezajímají.
K uvolnění kulaťáku totiž bohatě stačí, aby se metro prodloužilo do Veleslavína, a busy se tam ukončily na "dočasném" autobusovém stanovišti.

"železnice díky své koncepci a regulaci z minulých let nemůže v centru města metru konkurovat..."

Úkolem železnice v PID je rychlá přeprava ze vzdálenějších periferiií (Radotín, Klánovice, Hostivice, ...) a z větších sídel v kraji (Kolín, KHora, Nymburk, Kralupy, Kladno,...) do Prahy. Vaše představa, že je vhodné tyto přepravní úkoly přenést na kombinaci bus+metro nebo IAD+metro, je neuvěřitelně kravská.

"V Nebušicích prostě několik "chytrých" investorů skoupilo volné pozemky ..."

Udělal byste lépe, kdybyste si o Nebušicích něco zjistil. Třeba to, že už v dobách, kdy na Ruzyni létalo jedno letadlo za den, to byla hodně velká obec. A že ti joudové, co koupili nové pozemky vyvořené mimo původní obec, by tvořili nejvýše 20% obyvatel obce. Není nad věcný přístup, že, pane Dali.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 22:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Wagner "V první etapě chce Praha 6 metro do Veleslavína, potom do Motolské
nemocnice a asi potom k letišti. Pokud se týká modernizace železnice, je
zde spíše otázka, zda na ni jsou finance."


A kde se vemou finance na mnohem dražší metro? Město to samo mít nebude, stát by mohl mít trochu víc rozvahy.
Právě problém je v tom, že MČ chybí rozvaha, kdy to bude celé hotové.

38 mld se dá investovat mnohem rozuměji. Já bych navrhoval 1. modernizace žel. trati až do kladna
2. metro na Petřiny(do Motola) a ještě zbyde. 3. modernizace TT na celé P6 Chalupoidní metro do polí je zbytečné, když ani moc nezrychlí dopravu oproti stávajícím busům.

Také zůstala nezodpovězena moje otázka jak to bude vypadat s Evropskou v době výstavby metra. Obávám se že bez jejího omezení to nepůjde. Přitom to může být současně s uzávěrou Patočkovy kvůli výstavbě radiály a za provozu okruhu na Pelc Tyrolku -> totálně zasekaná Evropská
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.79
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 23:08:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"většina pražské veřejnosti souhlasí s prodloužením trasy metra A"

Soudný člověk nemůže předpokládat, že se v dohledné době postaví trasa D Nám. Míru - Nové Dvory, a současně A Dejvické - letiště. Buď půjde jedna ze staveb výrazně rychleji než druhá, nebo se obojí povleče hlemýždím tempem.

Při současném tempu výstavby metra, a souběžné výstavbě A i D, by obojí bylo hotové okolo roku 2030. Pokud by se rychlost výstavby metra zdvojnásobila (což je ovšem zcela nemístný optimismus), tak by obojí mohlo být hotové do roku 2020. A to jsem v té úvaze zcela opominul prodloužení A na východ.
Zdvojnásobení rychlosti výstavby a rok 2020 ovšem reálně nehrozí, protože tolik peněz jednoduše nebude.

Ve skutečnosti bude třeba jednu stavbu upřednostnit před druhou. Pak by mě ovšem velmi zajímalo, zda budou lidi z Krče, Hostivaře apod. podporovat prodloužení A na západ, když kvůli tomu sami o metro na dlouhá léta přijdou.

Skutečné a nezfalšované výslednice zájmů většiny občanů celé Prahy, zkorigované reálnými možnostmi, by se do priorit výstavby metra mohly promítnout asi takto:
1) A Dejvická - Veleslavín
2) D Náměstí Míru - Nové Dvory
3) D Nám. Republiky - Hlavní nádraží - Náměstí Míru
4) A Strašnická - Nádr.Hostivař
5) A Veleslavín - Petřiny - Motol - Řepy - Zličín
6) D Nové Dvory - Písnice
7) odbočka "rychlodráhy" Ruzyně-Dl.Míle-letiště, nebo A Veleslavín - Liboc - Dědina - Dl.Míle - letiště,

Části tras v bodech 3) a 7) jsou - podle mě potenciálně užitečná - fikce.

"Rychlodráhu" Kladno-Praha do seznamu pražských priorit vůbec nezařazuju, protože pro vnitropražskou dopravu bude mít podobně malý význam jako jakákoli jiná železniční trať.

Bod 7) - odbočka na letiště - pokud by byla financována z jiných zdrojů než z městského rozpočtu, by klidně mohla předběhnout předchozí stavby o mnoho let.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.38
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 23:43:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dandy : Obnova 121 je výsledkem našeho tlaku za několik posledních let zjm. proto, že společnosti dodávající letecké palivo na letiště a Letiště Praha, s.p. požadují DVĚ přístupové trasy a dále to souvisí s rozvojem NÁKLADNÍ dopravy v oblasti, dále s rozvojem logistických areálů v oblasti, zjm. v Jenči, ale NIKOLIV OSOBNÍ!!!! Tady je naprosto mrtvo ( odklad rozhodnutí o rychlodráze jak dál od Kladna z Hostivic nejméně o 5 let)a jak jsem již výše napsal, dle mého nejhlubšího přesvědčení politická realita a stav peněz budou trasovat osobní dopravu přes Semmering na hl.n. současně s ukončením tratě 120 na Dlouhé Míli. Rád bych se mýlil, ale toto je na 99% jisté. Vsadím se.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.9
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 00:15:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: "Jiná šance než Semmeringem na Smíchov a dál na hl.n. neexistuje."

Což je docela průšvih. Teda samozřejmě lepší než drátem do voka. I lepší než ponechání tratě v současném stavu.

První průšvih je, že - má li být železnice v uzlu Praha konkurenceschopná - by se měly do úseku Smíchov-hl.n. výhledově vejít zhruba tyto vlaky:

Ex+EC (SRN-) Plzeň-Praha (ranní špička int. 1 hod.)
R+Sp Plzeň-Hořovice-Beroun-Praha (0,5 hod.)
Os -Řevnice-Praha (0,25 hod.)
Os Nučice-Praha (0,5 hod.)
R+Sp (Chomutov-) Rakovník-Stochov-Kladno-Praha (0,5 hod.)
Sp Kladno,Ostrovec-Hostivice-Praha (0,5 hod.)
Os Kladno-Hostivice-Praha (0,5)
Ex/IC letiště-hl.n.-? (?)

Některé vlaky by bylo potřeba co nejpřesněji proložit s jinými, aby z některých cílů (např. z Kladna, z Hostivice) vznikly proklady na poloviční interval. Dalším omezením je nemožnost plného zdvojkolejnění Semmeringu, čímž by se omezil počet vlaků od Kladna. Za těchto podmínek by bylo prakticky nemožné všechny vlaky do úseku Smíchov-hl.n. narvat. Ukončovat vlaky od Řevnic nebo Kladna na Smíchově by přitom byla šílená blbost. Tím by se naprosto podkopal připravovaný systém radiálních tras S-bahnu a ztratila značná část přitažlivosti pro cestující.

Druhým problémem by bylo prodloužení jízdní doby Kladno-Praha oproti (ne)možné trase přes Dejvice. Těch 6 km, o které je Semmering delší, se nedá ukecat.

Třetím problémem by byla naprostá nenávaznost tratě od Kladna na metro A.

Čtvrtým problémem by byla naprostá zpráta tradičního přímého spojení Kladna i Hostivice s Prahou 6.

Z předchozích problémů plyne pátý, a to je zvýšení IAD v Praze 6 v důsledku zhoršení VHD z okolí.

Když to po sobě čtu, tak mě napadá, že k likvidaci všech magorů, kteří si myslí, že Praha 6 vystačí jen s metrem, nemám dost nábojů.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.9
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 00:30:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... politická realita a stav peněz budou trasovat osobní dopravu přes Semmering na hl.n. současně s ukončením tratě 120 na Dlouhé Míli."

Tu trasu přes Semmering bych s tisícem výhrad ještě skousnul. Ale úplná likvidace nejkratší železniční spojnice Kladno-Praha, to už by byl čirý kreténismus. Protože ta trať by klidně mohla být trvale jednokolejná až na Masaryčku a mít nejbližší přestup na metro ve Veleslavíně.
Mít v čele města i MČ kretény (v horším případě úplatné hajzly), to je fakt terno. Když koukám na tu úpornou snahu zvolených zástupců přivést k budoucímu komerčnímu hypersupergigacentru "Šestka" co nejvíc lidí i za cenu nesmyslého překopání celého systému VHD v oblasti, tak si bohužel uvědomuju že jde o ten horší případ.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 08:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Bručoun - bohužel ti co ty snahy mají mají i politický vliv/moc
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 08:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Bručoun - Z předchozích problémů plyne pátý, a to je zvýšení IAD v Praze 6 v důsledku zhoršení VHD z okolí. - to je řekl bych výsledek všech snah - pokud to bude jak si představují politici výše jmenovaní, tak to takhle na spoustu let dopadne.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z dnešní mf-dnes, situace na jihu Prahy

Na silnicích jsou strašné zácpy. Městská hromadná doprava je perfektní, autobusy jezdí často, ale musíme jezdit o dva spoje dříve, abychom do Prahy dojeli včas,“ potvrzuje Bartáková. Místní občané jsou zoufalí a volají po železnici

D je jistě potřeba, ale ukončovat to v jakékoli etapě na míráku je polovičaté, když už tak rozhodně na hlavák

Pokud by se mělo ale uvažovat o řešení, které je levné, a něco i podstatně zlepší, a to jak pro dojíždějící, tak pro vnitropražskou dopravu, - tak to je železniční propojení Jesenice-Písnice-Krč ... zde po existujícím tělese na Hlavák ... a dále napojit na 120.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 13:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdit na Hln Semmeringem je romantické, ale je to dlouhá cesta pustinou, když k tomu připočtu jedinou VHD alternativu - výlet chalupoidou, tak to většinu spolehlivě odradí před použitím veřejné dopravy
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 14:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: No příměstské relace Praha -Kladno a Praha - Jesenice bych moc nespojoval. Jednak myšlenka jednoho centrálního nádraží je sice pěkná, ale je doopravdy tento požadavek nutný? Dále oblast Kladna a okolí má s přehledem větší potenciál lidí jezdící do Prahy než Jesenice a klasická železnice je po ekonomické stránce obhajitelná. U Jesenice si tim jist ale nejsem, do budoucna by byl spíše průchodnější systém vlako- tram jenž by jezdil do centra v trase popsané výše. Nové useky by byly vybudovány jako rychlodrážní tramvajové tratě, zbytek by byly stávající železniční tratě. A pokud se nemílim tak podobné studije existují i na relaci Praha -Brandýs nad Labem.

Jinak Semmering nemá v dnešní době jiný víznam než jako případná trasa pro náklad a zálohová trasa pro odkolony. Případně menší část osobních vlaků od Kladna a třeba nějaké extra spoje pro letiště. Pro kvalitní příměstskou dopravu z Kladna a okolí je nutné zachovat/ modernizovat úsek Hostivice - Ruzyně - Dejvice - Masarykovo nádraží.

Jako alternativu, ale né náhrada stavající tratě a Semmering by mohla být rekonstrukce trasy Jeneček - Rudná - Smíchov. O té se prý už uvažovalo kolem roku 1988 kdy mělo dojít ke zrušení tratě ve Stromovce. Otázkou je co by na rekonstrukci tratě v Prokopském udolí řeklo združení ochráncu kytiček, zvířatek a podobného...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 15:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Radek_p. - a to ještě chtějí do této oblasti někteří politici zaústit D3 !!!! Je to způsobené naprostou nekoncepčností mnoha kroků, které se kolem dopravy v Praze a okolí dějí. Myslím, že pro příznivce železnic nemůže být nic lepšího, než ucpané silnici. A jsem přesvědčen, že kolem Prahy a v Praze bude ještě hůř, v pátek bude zprovozněn poslední úsek D5 u Plzně, před dokončením část průtahu v Karlových Varech, část D11 do Hradce, část D8 z Ústí na hranice.... to vše přivede další a další dopravu do Prahy.
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.68
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 16:41:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dandy: Problémem je politická realita na Praze 6. Můžeme tady debatovat do alelujá o všech možných alternativách, ale skutečnost je taková, že MČ P6 zajímá metro a ne JAKÁKOLIV žleznice. Tečka. Nevím, jak s tímhle hnout. Semmering je jediná reálná, nikoliv optimální, šance za týhle šílený situace, eventuelně přes Rudnou, ale EIA by tam asi neprošla kvůli kytičkám, nevím...
Peslg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 16:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrej Wagner: Praha 6 udělala výzkum veřejného mínění v Praze 6

Vy jste ale psal, ze většina Pražanů je pro. To není to samé jako většina Pražanů-šestkařů. To byla vaše manipulace nebo nedopatření?

O objektivitě onoho průzkumu na P6 - bez komentáře.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale skutečnost je taková, že MČ P6 zajímá metro a ne JAKÁKOLIV žleznice

Nechci malovat čerta na zeď, ale vedení MČ P6 na mě poslední dobou působý tak že i to Metro je jen zastěrka. Spíš bych řekl že MČ P6 a její obyvatelé jsou dost zmanipulovaní ve prospěch osobních zájmů určitých skupin lidí a společností. A tak opakuji co jsem už psal, tady nejde o Metro nebo VHD jako takovou, ani o lidi ale jen a pouze o peníze!
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.53
Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 23:38:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aspoň že v tý Jenči se něco bude dít....
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.198.158
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 09:52:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ta Jeneč (podjezd) není jistá, záleží na tom, jestli bude mít Středočeský kraj peníze. Ale už je aspoň platné územní rozhodnutí
To platí i o vlečce do R6 Parku, jen je tam jiný investor. Podle studie tam má zatím být ve výhledu přes 3,5 km kolejí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: Stále jsme se ale nedozvěděli, kdo a proč rozhodl o tom odkladu o 5 let. Doufám, že do toho nezačala kecat Praha 6 a její přisluhovači.
...hele, polib si dědu...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 17:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom bych nepochyboval ani na chvili.
ICQ 268-987-545
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 08:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: Ono by to pres ten Semmering nemuselo byt az tak pomale - kdyz si to vezmete, z hl.n. je to na Zlicin 19 km, do Hostivice tedy cca 25 (jen odhad) a na letiste tak 30-neberte me za slovo. Pokud vim, tak Semmering je staveny na tratovou rychlost 80 km/h, misty by slo i vice, takze po zkulturneni trati + vykonna rychla vozidla (at uz diesel nebo el.) bez zastavek, by to mohlo byt z Wilsonu az na letiste v klidu za pul hodiny-to podle me neni tak spatne, pri soucasnem stavu Bustehradky to tudy rozhodne rychlejsi neni. Nechci tim argumentovat proti modernizaci Bustehradky, ze ta je nutna jako sul, na tom se vsichni shodneme.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 09:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zrušení tratě 120: Zajímalo by mne, proč se v minulosti trať nakonec zachovala přes všechny snahy o její zrušení.. resp. kdo tomu pomohl.

Podle mých čerstvých informací to nepovolila armáda, protože se jedná o strategickou přístupovou cestu do hlavního města.

Pokud je to takto (???), tak sám Chalupa a P6 tu trať zrušit nemůže.. ovšem pokud bude Bém premiérem a Klaus na hradě, je možný asi všechno:-(
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 10:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc nechápu ty spekulace. Zrušení buštěhradky bylo vždy podmíněno dalšími stavbami v železničním uzlu Praha. Uvažoval se tunel pod Bubenčí i propojení Semmeringu na branický most rovněž tunelové. Takže snaha o zrušení byla vždy až v dalekém výhledu (přespříští pětiletka).

Armáda to zase tak držet nemusela, do roku 1989 byl na trati i poměrně silný nákladní provoz.

Dnes železnice rozhodně nebude strategickou dopravní cestou v Praze pro armádu, ale stoupl její význam pro osobní dopravu jako alternativa k zatopenému nebo přeplněnému metru, ucpaným ulicím. Jenže to už na P6 neradi slyší
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to nevim, myslim, že tlaky na uzavření byly dost velký a dost konkrétní.

Zkusim to někde najít..
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím říct (napsat), že je to zajímavá problematika, debata a téma. Názory jsou různé.
Nevím o tomhle tématu zdaleka vše, ale něco jsem si přeci jenom našel.
Mno, pokud chceme letiště kolejovou dopravou obsloužit co nejdříve a umožnit této dopravě přestup nebo přímou návaznost na Metro, jiná možnost než příměstský vlak není!! I kdyby někdo dal prachy na metro a začalo se stavět z několika míst, je to na desetiletí. Jenom než se schválí projekt, protesty proti tomu a támhletomu, zdlouhavé procesy atd.

Na první pohled vypadá metro na letiště elegantně, ale v případě Prahy to není ideál.
Železnice na letiště musí být prioritou státu (ne města Prahy). Stát to musí zafianncovat. Železnici to pomůže globálně. Přes letiště mohou přeci jezdit i vlaky z Kladna, Slaného a do budoucna třeba i z Mostecka nebo Chomutovska. V Železnici je budoucnost. Ono drkocat se po silnicích busem v dnešním provozu není asi nejlepší. Jenže dnešní železnice nedává moc na výběr
Tedy železnice na letiště a dále do Kladna ano. A Praha 6 ať si postupně staví metro. Nevidím problém, také tam má své místo.

A že někomu budou muset zbourat domeček. A co, kolik se jich zbouralo kvůli přehradám, dolům apod.!!!
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pesig:
25. září 2006 jsem napsal: "Většina obyvatel Prahy 6 je pro prodloužení trasy metra A na západ." To znamená, že jsem neuvedl obyvatele celé Prahy.
Ad ostatní:
Podle mého názoru je potřeba zachovat železniční dopravu z Kladna nebo z letiště do Masny přes Prahu 6. Pokud se nezlomí odpor Prahy 6, tak i když by to bylo finančně náročné, asi by to vyžadovalo tunelovou trasu z Buben nebo od Stromovky až na Dlouhou Míli se stanicemi v Dejvicích a ve Veleslavíně, přičemž by trať vedla nejkratším směrem (např. mezi Veleslavínem a Dlouhou Mílí pod Evropskou). Ale je otázka, zda železnice na letiště je opravdu prioritou státu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 13:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A metro snad je prioritou státu? (Když to zřejmě bude muset dofinancovat)
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 13:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je prioritou státu v dopravě by mělo sdělit Ministerstvo dopravy. V současné době je nejdůležitější, aby se obě strany dohodly, že nebudou blokovat návrhy druhé strany. Tzn. představitelé MČ Prahy 6 aby neblokovali výstavbu "rychlodráhy" a někteří ekologičtí aktivisté, aby nezpochybňovali prodloužení metra trasy A na západ (např. nezakreslením trasy metra v Územním plánu hl.m. Prahy).Jinak se situace nepohne z místa a my tady dalších 10 let budeme pouze diskutovat, zda je zapotřebí "rychlodráha" a/nebo metro na letiště.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 19:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smím se zeptat, jak ekologičtí aktivisté brání v současnosti prodloužení metra? Narazilo se snad někde na ohrožený druh krtka?
...hele, polib si dědu...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 20:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ODS slibuje do 2010 10 nových stanic. Které to jsou?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace