K-report
 

Archiv do 19.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 19.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:38:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předvolební leták SNK-ED ing. Jiří Šimsa:
Bydlím u Buštěhradské dráhy a cítím se jí ohrožen...
Takže ona už nejenom překáží, ale už i ohrožuje!!
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.71
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:25:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi: byl jsem na jednáních kolem obnovy tratě do Středokluk, což mě zajímá naprosto primárně a Metroprojekt dělal v podstatě synchronizaci prací kolem této stavby, MÚK Jeneč k R6 a rychlodráhy. Existuje projekt od Kladna do Hostivic, budou se dělat ty mosty v Jenči, ale dál ani ťuk. Informaci o odložení jakéhokoliv rozhodnutí o 5 let mám právě z těchto jednání. Rovněž se tam probírala možnost, co dál a vítězí asi Semmering, event. trs Rudná, byť to má strašně moc problémů. To, že památkáři jsou proti čemukoliv včetně elektrizace na Semmeringu je bohužel pravda, ale snad by se to dalo nějakou netradiční formou překonat. Diesl na letiště je nesmysl, který se nijak neprojednává. Ale ještě jednu zajímavou informaci v této souvislosti mám. Nedávno vznikla na ČD myšlenka zařadit trať Smíchov - Hostivice - Středokluky - Podlešín - Kralupy do plánu elektrifikace tratí, pokouším se sehnat jakékoliv seriozní info.Asi to souvisí s obrovskou zátěží ve Středoklukách, o letním letovém řádu dojíždí do této stanice až 1000 nákladních vozů měsíčně !!!!( a pochopitelně i zpět). O osobní dopravě jinak nemám žádné nové informace, obávám se, že má Dali pravdu a moc se nedivím. Nějak to nikoho netankuje, pokud Praha 6 je zásadně pro metro a plánuje se Dlouhá Míle. Skoro mám tušení, že to bude asi konečná stanice pro Buštěhradku.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 23:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlk z Ruzyně: A Kužílek z téže strany slibuje Libockým "...při modernizaci trati obnovu romantické zastávky..."
Quenya: všechno je v pr...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 00:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Well. Realita napovídá tomu, že se vystaví na věky věků pomník toho, jak byli zodpovědní těchto časů blbí. MNĚ osobně to vadit nebude, na Kladně nebydlím. P-6 si to vychutná, kov vesele poteče a místní občané budou mediálně šťastní, jak se s tou rychlodráhou zatočilo, i když 90% z nich spojení za 20+ miliard nezlepšilo dopravu ani o fous. A za 50 let se bude stavět železniční tunel Bubeneč-letiště...

Asi to potřebujeme.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 08:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quenya: Tak to jste me opravdu nepotesil :-( -je to horsi, nez jsem si myslel. Mozna ale by se prece jen nemela zavrhovat myslenka lehkych dieselovych souprav na letiste, alespon pro zacatek. A v pripade, ze by casem prosly draty, pripadne ze by se stal zazrak tak Bustehradka, urcite by nasly vyuziti jinde v regionalni doprave. Btw, ta obnova Jenecek-Stredokluky, bude trat skutecne jen na 50 km/h, jak nekde na DF padlo? Smerove to ma na 100, krome oblouku v Jenci.
Taky by me zajimalo, jestli na P6, potazmo magorstratu, existuje nejaka politicka reprezentace (jakakoliv), ktera nema zajem stavet betonove pomniky, ale ma zajem racionalne resit mestskou i primestskou dopravu. Nevite nekdo? Ze bych je treba podporil :-)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 08:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: blbí?? Myslím, že pokud to k tomuto dojde a já to (bohužel) taky očekávám, tak budou Chalupa s Bémem a dalšími masírovat veřejnost o tom jaký to byl úspěch tak dlouho až tomu nakonec všichni uvěří, dotyční pánové budou vyznamenáni a nakonec jim budou postaveny sochy.

Dali: Ty Vaše věčné lži.. Vy jste opravdu Chalupa 2, není to nějaký Váš příbuzný??
Schválně jsem se kouknul do jízdního řádu Praha-Kladno-Rakovník z 2.světové války.. ani tam nebyla zdaleka jízdní doba 1,5 hodiny..
Chápu, že Vám železnice vadí, ale podobnými argumenty jen celou Vaši argumentaci shazujete i ve věcech, které není snadné si takto ověřit.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Bém se v jednom rozhovoru tento týden postěžoval, že zelení u nás jsou paradoxně jedinou zelenou stranou v Evropě, která je proti ekologickému metru. Zapomněl říci, že jenom proti tomu jeho metru. Článek ale na internetu nemohu teď najít.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
odkaz

(Je to v odstavci k otázce "Považujete se tedy za rivaly? Nebo spíš politické kolegy, kteří jsou připraveni po volbách spolupracovat?").
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady si muzete pocist Chalupovo chlubeni:
http://www.praha6.cz/zprava.html
Zejmena doporucuju sekci Doprava, kde se chlubi, jak zklidnili ulici Na Orechovce diky zpomalovacim prahum. Uz ale nepise, ze diky tehle zrudnosti spousta aut ted jezdi Cukrovarnickou. Jinak o metru ani Bustehradce ani slovo, nestacil jsem to tedy precist cele, mozna je neco v jine sekci.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ořechovka dostane záhul, až tam stáhne městský okruh (asi jen sekundárně = v každodenním objíždění zácpy) další auta. Jen mi není jasná priorita, zda se peníze města pohrnou do městského okruhu Malovanka - Pelc Tyrolka nebo do metra na letiště, či se ufinancuje oboje.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Na Buštěhradské dráze samozřejmě nic provizirního není.

Porovnání s BUSem:

Píšete, že vlak Kladno Praha jezdil hodinu a půl. Ano, v roce 1921 to tak bylo, ale jen u osobáků, rychlíky jezdily pod hodinu. Dlužno dodat, že autobus z Náměstí starosty Pavla jel do Prahy hodinu a to jen do Dejvic, zatímco vlak jel na Masaryčku. Takže jízdní byly srovnatelné.

V roce 1989 jezdily osobní vlaky z Masaryčky do Kladna 62 minut, Rychlíky zhruba 40 - 50 minut. Rychlíkové BUSy jako dnes cca 30 minut z Dejvic. Takže opět srovnatelné.

Že byla trať postavena na návoz uhlí do Prahy a osobní doprava byla vedlejším produktem. To jste zase objevil Ameriku, takto to totiž bylo prakticky u všech drah. Ale nijak to neznamená, že věc musí stejnému účelu sloužit stále. Dnes trať slouží návozu lidí do Prahy a mohla by sloužit lépe, že. Mimochodem, metro bylo stavěno jako protiletecký a částečně protiatomový kryt. A také to dnes nijak nepopírá jeho význam v dopravě osob.

Uvědomujete si, že vaše vysněné zakopání železnice bude mnohem snažší a tedy levnější, než postavení metra? Dráha už má k dispozici pozemky, z nichž může kutat, má kudy odvážet rubaninu a navážet stavební hmoty, aniž by si to vyžádalo rozsáhlé uzavírky frekventovaných ulic ...

Vaše řeči o tom, že trať je bariéra ve městě je nesmysl. Vezmu to od Ruzyně:

Ponejprv je bariérou mezi vězením a soustavou skladišť. Takže bez problému.

Pak je bariérou mezi soustavou skladišť a několika vilkami. Takže bez problému.

Pak je bariérou mezi vilkami na obou stranách. Ke komunikaci jsou tam 2 přejezdy na místních komunikacích. Takže bez problému

Pak je bariérou mezi protihlukovou zdí a školním hřištěm. Takže bez problému.

Pak je bariérou mezi rybníkem a zahrádkářskou kolonií. Budiž, zahrádkáři by se v létě rádi chodili koupat, v zimě třeba bruslit, nechť je jim vybudován podchod.

Pak je bariérou mezi zahrádkářskou kolonií dole a nahoře. Takže bez problému, mnohem větší bariérou je výškový rozdíl těch dvou kolonií.

Dál následuje bariéra mezi benzínkou a nádražím. Vzhledem k tomu, že obě zařízení jsou pro zcela jiné skupiny zákazníků, opět tu není problém.

Pak následuje bariéra mezi teplárnou a ulicí, vilkami a zahrádkami. Takže bez problémů.

Pak se projíždí vysoce cenným územím, kde jsou stovky čtverečních metrů totálně rozprasených skleníků po obou stranách tratě. Takže bez problémů.

Pak dráha projíždí územím, kde je ve značné vzdálenosti obklopena vilkami, přičemž nárazníkové pásmo tvoří zahrádkářské kolonie, moooc pěkné garáže a pod. Bariéru dráha tvoří možná ve starých Dejvicích. Nicméně ke komunikaci jsou tam znovu dva přejezdy. S ohledem na množství tam žijících lidí tam není problém.

Pak tvoří dráha bariéru mezi armádními objekty a vilkami. Takže opět bez problémů.

Nádraží dejvice tvoří bariéru mezi pěkně sprasenými pozemky pod ulicí Milady Horákové a Dejvicemi. Lidé v Dejvicích už se nemohou dočkat, až budou co nejblíž frekventované silnici, nebo až jim místo historické nádražní budovy vyroste před okny "architektonicky cenná" skleněná bouda. Jediný problém a to docházková vzdálenost na Hradčanskou, se dá vyřešit druhým výstupem ze stanice, který by ústil přímo do nádražní budovy. Byl by to luxusní přestup pro cestující a vynikající přístup pro obyvatele.

Dál tvoří dráha bariéru mezi ulicí M. Horákové a fotbalovým stadionem a několika ambasádami. Potřeba přímé komunikace mezi uvedenými subjekty je dost mizivá, zahraniční výtržníci mající na stadionu problém se zákonem mají sice právo na přítomnost pracovníka zastupitelského úřadu své země, ale kontakt se odehrává na služebně PČR, takže přímý koridor mezi stadionem a ambasádami není třeba.

Dál už je dráha v hlubokém zářezu, který odděluje činžáky na Letné částečně od Stromovky - budiž, tady by se dal zářez zaklenout a prodloužil by se tunel. Obdobná situace je i za tunelem směrem k bubnům.

Těsně před mostem u výstaviště tvoří dráha bariéru mezi hřbitovem a tramvajovou smyčkou. Ve světě nevídaná drzost ...

Za mostem následuje bariéra mezi Strojnickou ulicí a ulicí U Výstaviště a dáel pak mezi Strojnickou ulicí a zadními trakty činžovních domů s drobným průmyslem. nevím, jak moc lidem vadí, že je od ulice U Výstaviště aspoň něco odděluje ...

Pak následuje velké nádraží, které je bariérou mezi ulicí Argentinskou a Bubenskou. Jestli se to někdy zbourá, budu první, kdo si půjde přejít Bubenskou, pak se projít hyperobchodní zónou a celé to završit přechodem přes Argentinskou ulici. Někde v podvědomí cítím, že nedostatek komunikace v tomto prostoru mimořádně omezuje rozlet mých duševních pochodů. Ouplně to utiskuje moji duši.

Dál už vede trať na viaduktu, který se dá podejít či podplavat takřka kdekoliv. Za viaduktem následuje komplex Masarykova nádraží. Kdysi se tam uvažovalo o podchodu, dokonce tudy měly podjíždět i tramvaje do Opletalovy ulice. Tramvaje už tam asi nikdo znovu nezavede, byť tramvajová zastávka s přímým přístupem na železniční peróny by nemusela být úplně od věci. Podchod pro pěší by se tam hodil. Kdyby měl přístupy z perónů, tak by výrazně zlepšil přístup na hlavák.

Bariéru podle mě tvoří ty komunikace, k nimž je přístup z veřejně přístupného pozemku a které se dají obtížně překonat. Klasickou ukázkou je 4 pruhová silnice s tramvajovým pásem uprostřed. Není to však trať obklopená soukromými nepřístupnými pozemky, která většinu důležitých komunikací nadjede či podjede.

Celkově mi přijde, že díky stáří této tratě se okolní zástavba přizpůsobila situaci a krom architektů s hypertrofovanou sebedůvěrou a posedlostí ke změnám za každou cenu vadí ještě příjemcům kapřího masa, jablek, třicetníků a padesátníků. Jinak nikomu. Vaše poukazy na nedozírnou cenu pozemků a na nutnost dostavět město v mých očích značně snižuje fakt, že na pozemcích, které železnice nijak neblokuje, chcípnul pes. Ať už jsou to ty skleníky, nebo teplárna v tak "cenném" území ... Mimochodem, když už se ta teplárna přestavovala, proč ji neodsunuli někam jinam. Tak nějak mi přijde, že když už něco do obytné čtvrti nepatří, tak je to právě ta teplárna ...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 10:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Podle online rozhovoru pro IDnes chce pan Bém použít na Metro na letiště peníze z privatizace Letiště Praha. Nevím, jestli je to nová informace, pro mne ano. Asi se sichruje, kdyby Olympiáda nevyšla..

Zároveň se ODS brání tomu, aby se Letiště privatizovalo v co nejbližší době (to chtěla ČSSD).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 12:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není nová informace, akorát že letiště prodává stát a na metro musí sehnat peníze Praha.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:37:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: V části rozvoj území p. Chalupa sděluje toto:
- v rámci projednávání variant vedení modernizované ČD v trase bývalé Buštěhradské dráhy byly Městskou částí Praha 6 jasně formulovány základní požadavky a podmínky pro další přípravu. Nebylo uzavřeno projednání v rámci procesu E.I.A
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není pravda, že v tomto území není žádný problém:
Pak následuje bariéra mezi teplárnou a ulicí, vilkami a zahrádkami. Takže bez problémů.


území z nìhož vzešla petice proti dráze?

Obrázek je z "hodnotné" grafické úpravy webu Prahy 6.
Vilky opravdu trochu vyčnívají a nedivím se, že tam visívala agitační nástěnka Chceme metro...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 13:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to myslel tak, že tam není reálný problém, kdy by dráha znemožňovala přístup někomu někam.

Že tam je jiný problém, to mě nepřekvapuje.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad posledni diskuse: asi se tedy vsichni - az na Daliho - shodneme na tom, ze modernizace Bustehradky, tj. zdvoukolejneni, elektrifikace, ZZ, je relativne dobre proveditelna, bez velkych citelnych zasahu do okoli a zaroven bez jejiho zahrabani po zem. Co by me tedy momentalne nejvic zajimalo, je EIA, ktery dle prispevku PetraS jeste nebyl uzavren. Nevite nekdo o tom neco blizsiho, nebo jeste lepe, nebyl by tu nejaky primy ucastnik rizeni? Samozrejme ne MC P6, ale napr. nekdo z Prazske teplarenske, apod.-pokud maji moznost se k tomu vyjadrovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 14:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou za čas sem zajdu, diskuse je tu plodná asi jako Trolejbusy v Praze o kousek vedle, nikdo tu nechce respektovat reálný okolnosti (Ořechovka) a každej šotoušsko - inženýrsky mele, jak je snadné Buštěhradku zrychlodráhizovat a náhle: co nevidím - už i někdo jiný vám píše o tom, že rychlodráha bude Semmeringem, ev Rudnou. Jen tak dál chlapci. Vzpomínejte na mě a jděte se podívat na ruzyňské zhlaví Hostivic a unhošťské zhlaví Jenče.
Wow,Jooo!!!
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 15:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: EIA byla přerušena před rokem, protože nenabízela alternativní varianty, což se musí. Aletrnativní variantou pochopitelně nemusí být metro, stačí varinanty povrchově-částečné zahrabání-trochu větší zahrabání, (třeba co tu diskutujeme 1km tunel pod Ořechovkou)
Podobně to bylo u EIA pro Břevnovskou radiálu, kde se varianty nelišily trasováním, ale mírou zakrytí. (zářez, 3/4 zakryto, hloubený tunel)
KM: Semmering je bohužel nejraálnější varianta, a to je prů... Naštěstí se nedá zdvojkolejnit, tak snad nadále bude Buštěhradka potřeba. Ještě se dá taky jezdit Prokopákem...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.190
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:03:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"asi se tedy vsichni - az na Daliho - shodneme na tom, ze modernizace Bustehradky, tj. zdvoukolejneni, elektrifikace, ZZ, je relativne dobre proveditelna, bez velkych citelnych zasahu do okoli a zaroven bez jejiho zahrabani po zem."

Neshodneme.

Až na Daliho a Káema (kteří tančí vítězné tance, doufejme že předčasně) se snad shodneme na tom, že je blbost Buštěhradku rušit. Asi i na tom, že - zabrání-li bémovští politici zdvojkolejnění, měla by se jako jednokolejná optimalizovat, modernizovat ZZ a elektrifikovat. Myslím že se shodneme i na potřebnosti toho zdvojkolejnění.

Neshodneme se ale na tom, že zdvojkolejnění bude "relativně dobře proveditelné".

Je tu problém přejezdů. Má-li se, byť jen ve výhledu, postavit odbočka na letiště, pak bude časem na dvojkolejce pěkný frmol. To znamená všechny přejezdy a přechody (nejlépe včetně neoficiálních) řešit mimoúrovňově. Což projekt, který šel do EIA údajně neřešil. Bez částečného zahrabání tratě v místě některých dnešních přejezdů to asi nepůjde.

Větší problém je lokalita U trati - U přechodu - Starodejvická. Tady buď lokální zúžení (bez výhybek, jakousi kolejovou splítkou) do profilu jedné koleje, nebo tunel, nebo hodně násilný zásah do lokality. Poslední možnost je přitom politicky absolutně neprůchodná.

Pak je několik míst kde jsou baráky poměrně blízko trati, a lidi budou řvát. Co budou, už řvou. Prostě v tom nic snadno proveditelného nevidím.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato lidi, kterým pod barákem budou kutlat metro, budou štěstím bez sebe a budou uvědoměle mlčet.

Aneb opět jak je kolejové hlubinné metro jednodušší stavba než kolejová občas zapuštěná kratší železnice. Světový unikát.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brucoun: okoli Starodejvicke, s tim asi mate pravdu. Tam by na rozsireni opravdu muselo nekolik domu padnout-nevim kolik presne, mne osobne pripada, ze by se jednalo o 1 rodinny dum, ktery stoji primo v ose hypoteticke druhe koleje. Tohle misto ais taky mate namysli ohledne "baraku pomerne blizko trati",alespon me jine nenapada. Druha vec je rozsireni mostu pres Starodejvickou-ale ten se da rozsirit na druhou stranu od nejblizsi zastavby (vcetne okolniho naspu, ktery je tady teda zrovna docela vysoky) a dal uz pak je po leve strane smer Veleslavin krovi, hrbitov, a zahradnictvi. Opravdu se mi to nezda tak tragicke. Jasne, asi bych mluvil jinak, kdybych byl vlastnikem ci obyvatelem onech nemovitosti, ale to bychom tu mohli donekonecna diskutovat, jestli ma nekdo pravo zbourat neci dum, a podobne.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak.

Asi to neni jak naložit, ale byl by zajímavý paradox, kdyby se doprava materiálu na/z stavbu Metra se prováděla po Buštěhradce..
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně ta část, která by se vyrubala ražbou od Veleslavína, by se tamtéž dala poměrně snadno liforvat do dumpcarů, vozit je na triangl v Jenečku a sypat hlínu z náspu dolů ...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 09:47:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun a spol. No tak vidíte pánové. Když se na to začnu dívat "inženýrským", ne šotoušským okem, vemu v úvahu všechny jak technické, tak ekologické a politické kolize a mám je odstranit na příštích 100 let, začnu si do mapy malovat směrové y výšové vedení trasy tak aby vyhovovalo atd. tak nám ta dráha pomalu zalézá pod zem jak had. Ono doopravdy takhle velké inženýrské dílo v intravilánu velkoměsta není sranda. No a ta EIA, to je přesně to co já nazývám "nejdřív mluví a potom myslí", neboli ve svatém nadšení něco vypustí nicméně se neuvědědomí a neveme v úvahu, všecha skutečná či potenciální omezení a požadavky. Takže zpátky k počítačům, vzít všechny požadavky a najít čisté technické a ekologické řešení. A ražba může začít ...
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali: vite, vsechny tyhle problemy, o kterych tu diskutujeme, se daji resit i jinak, nez nesmyslnym razenim dlouhych tunelu. A je sakra velky rozdil mezi razenim tunelu a treba zaklenuti zarezu v kritickych mistech. Takze, nez zacne razba, udelejte si jiz jednou doporuceny vylet na zapad od Chebu, at vidite, jak se takove problemy resi.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Ale tam přece nejde o nějakej barák v ose něčeho a nějakej most a nějaký přejezdy - tam jde o to že ta dráha rozděluje luxusní elitní čtvrť milionářů, kde prostě není slušné, aby jezdila socka, která navíc blokuje pozemky pro nejméně 50 dalších vil. Proboha, pochopte už todleto.
Dali - jasně, jenže jakmile někdo spočítá náklady na tunel Bubny-Ruzyně a porovná to s cenou pár stožárů a několika km drátu na Semmeringu, je jasné co vyhraje. Navíc Buštěhradka je čím dál tím víc beznadějně zaústěna nikam - celé železniční dění v Praze se bude po zprovoznění Nového spojení odehrávat na Hlavním nádraží - a tam Semmering bez problémů vede. A doprava na letiště neníjen o dopravě do Prahy - viz linka AE, dočasně vedená autobusy.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.98
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:59:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "Ad Bručoun a spol. No tak vidíte pánové"

Nejenom metroterorista, ale ještě k tomu samolibý... Z toho, co jsem napsal, ještě nevyplývá, to co tvrdíte Vy. Váš extrémně jednostranný pohled deformuje realitu, takže vidíte něco jiného než je. Anebo je Vaším chlebem public relations, v téhle branži je mediální deformace skutečnosti zcela běžná.


quenya: Vy jako obchodník s nákladní dopravou odepíšete Buštěhradku bez mrknutí oka, ani se tomu nedivím. Vám by preference Semmeringu na úkor Buštěhradky vlastně vyhovaovala ...
Je-li řeč o osobní dopravě, tak v té má Buštěhradka vedoucí až do centra své nezastupitelné místo. Teda uvažujeme-li o kvalistní systému VHD. V nekvalitním systému VHD klidně může chybět.


Chichi: V okolí Starodejvické se nepodaří zbourat ani zídku, natož dům, skoro bych se vsadil. Protože si pražští politici i hodně lidí myslí, že nejde o stavbu v zájmu města Prahy, ale jen a výhradně v zájmu města Kladna.

Těmi domy v blízkosti tratě jsem myslel spíš baráčky V předním Veleslavíně a domy v Liboci. Ty jsou dotčeny jen blízkostí stavby, ne že by stavbě přímo překážely. Průšvih je v tom, že úřad MČ působí jako zesilovač řevu těchto lidí, zatímco v případě stavby silničních okruhů funguje úřad MČ jako zeslabovač řevu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 11:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoune, NEVEDE do žádnýho centra. Bude končit kdesi pod magistrálou s přestupem na nejbližší MHD na Florenci. A povede přes technickou historickou památku, která prostě nebude snášet intervalový provoz navěky ale odstřelit jí nepůjde. Nezatajujte TYHLE limity.
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 11:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EIA běžně projde s druhou variantou jako nulovou, případně s čistě kosmetickými úpravami, v tomhle problém nebude


KM, taky bych zas tak nepanikařil, ta technická památka má v únosnosti i "trvanlivosti" velké rezervy, větší než mnohem mladší železobetonové stavby

a kolik míst v Praze je víc v centru než Florenc ?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 11:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik míst v Praze je víc v centru než Florenc? - no přeci Dlouhá míle.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad KM: tak predevsim, Bustehradka zadnou luxusni ctvrt nerozdeluje, krome toho ta Vase poznamka o socce mezi milionari je hodne uboha-jestli takhle skutecne uvazujete, tak Vas uprimne lituju. No ale k veci, ta luxusni ctvrt, o ktere mluvite (predpokladam ze Orechovka), se nachazi po leve strane Bustehradky ve smeru z centra, na prave strane bydli, dle vaseho deleni, socky v panelacich a cinzacich z 50.let. Takze by Vam spis melo vyhovovat, ze Bustehradka naopak docela presne vymezuje uzemi milionaru a socek,ne? Mmch., byl jste nekdy na Orechovce? Tam nebydli v tech vilach jen milionari, ale take komunisticti duchodci jezdici v Schade 105 a spol., kteri ty vily dostali "za zasluhy".
No, a konecne jste vyslovil ten pravy duvod za likvidaci Bustehradky-cenne pozemky, se kterymi lze spekulovat a na kterych lze stavet moderni dortovou "architekturu" modernich zbohatliku, ze?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Bohužel, běžte se tam podívat. Ořechovka je na úrovni Hanspaulky. Není lepší adresa v Praze. Když tam bydlí i exprezident... Rezidence velvyslanců. A ta socka? Jezdí tam jedinej autobus 216 ve špičce po 30 minutách prázdnej. Myslíte si že ho někdo potřebuje? Já vám prostě píšu věc, která je známá obyvatelům a politikům, ale ne šotoušům. Vy se prostě utápíte v technickejch řešeních a nechápete, že ti lidé tam mají dost peněz na to, aby zaplatili jakékoliv JINÉ řešení. Tak to prostě je. Kdybyste chtěl zbourat celej Karlín, tak vám to projde, ale jedinej dům na Ořechovce ne. Podívejte se na adresy na petičních arších "Chceme metro..." - všechno z Ořechovky, kam metro nepovede, proč asi? Pro tu druhou část petice: ... "rychlodráhu ne". No a samozřejmě pozemky - viděl jste ty zahrádky vedle dráhy? Řekl byste - pche, pár důchodců s neprodejným pozemkem - jenže kdyby dráha nebyla, pozemek má milionnásobnou hodnotu a důchodce o klidné stáří postaráno. Chápu že dortovou architekturu milionářů nemáte rád (já taky ne), ale jsem realista a vím, že tudy to neprojde.
Naopak, myslím si že technokrati jako vy jsou hrobaři VHD. Kdyby se nelpělo na Buštěhradce, už se mohlo jezdit po Semmeringu elektricky jednotkama 471 s oddílem první třídy až z Pardubic, Hradce Králové a Ústí nad Labem přímo na Letiště. Místo toho reprezentují dráhu v P6 uštvané předělané pílštyky s dvounápravovými vozy s koženkovými lavicemi do Kladna -Dubí.
radek p: Ale asi jo, vydrží Negreli i Masaryk, ale přestup hrana hrana nebo dokonce přímé vozy pro cestujícího řekněme z Frankfurtu via Ruzyně do Brna je lákavější.
Budoucnost patří bagrům!
dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:34:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už jsem to tady někde uvedl. Praha i P6 v první řadě, a nakonec tak to má i být, bojuje za své voliče, za své občany a těm ta dráha moc nepomůže (vzhledem ke svému trasování). Voliči vidí denně přecpanou Dejvickou, ucpanou Evropskou a už i ty paralelní uličky a ptají se proč např. C bude končit v Letňanech a tam budou bus terminály a P + R a A končí takřka v centru města a ulice jsou ucpané parkujícími "vidláky". Metro na DM je stejná věc jako metro na JM, do Zličína či Letňan. Jedeš do centra, fajn, tak zaparkuj, kup si lístek a jeď metrem (každé 2 min.). Opakovat problémy spojené s "nadzemní" tratí nemá cenu, ty prostě objektivně existují a každý starosta či zastupitel si nerad rozhází bohaté a vlivné lidi, kteří mu ohou na drhé straně pomoci (a tím myslím v dobrém) prosadit záměry zastupitelstva (jen blb jedná jinak).
Ad Quenya. Ano, Buštěhradka od Ruzyně dál do města je pro nákladní dopravu mrtvá, naopak obnova 121 atd. má smysl nejenom pro ty "benzínové vlaky" ale i pro zásobování těch logisitckých a nákupních center jež se tam staví. Postě to je business a SDC se v tomto případě chová tržně.
A nakonec, nejsem nepřítel železnice, naopak bych se snažil dostat maximum nákladů na tratě, nevidím proč se má uhlí, železo, dřevo, stavební hmoty atd. tahat neekologicky po dálnicích atd.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7582
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavý, že varianta spojení centra Prahy a letiště skrze semering mě napadla jako hodně mladého šototouše hodně dávno. Tenkrát to i mě samotnému přišlo jako chiméra.
A vidíte, uběhlo "pár" let, a je to skoro tady. V podstatě v tom nevidím problém.

Kdyby se nelpělo na Buštěhradce, už se mohlo jezdit po Semmeringu elektricky jednotkama 471 s oddílem první třídy až z Pardubic, Hradce Králové a Ústí nad Labem přímo na Letiště. Místo toho reprezentují dráhu v P6 uštvané předělané pílštyky s dvounápravovými vozy s koženkovými lavicemi do Kladna -Dubí.

Zas jednou musím s Kmem naprosto souhlasit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: V něčem máte pravdu.. ve zvláštní třídě milionářů a i s těmi pozemky nepochybně ano.

Osobně si ale nemyslím, že lidé z Kladna budou chtít jezdit přes Semerink jakkoli elektrifikovaný. Tak 80procent i současných cestujících přesedne do autobusů nebo aut..
Stačí se kouknout na současnou obsazenost vlaků přes Smíchov a přes Dejvice.

Také si myslím, že by to možná mělo být ještě více v zájmu P6 než Kladna, aby ta trať fungovala.. Případná rychlodráha nepochybně postihne velmi významně ČSAD Kladno i malé dopravce a v důsledku (troufám si říci) i ohrozí dopravu v regionu (linka Kladno-Praha bývala vždy jedna z mála velmi výdělečných).. pochopitelně počítám s tím, že nikdy nebudou všichni jezdit jen vlakem i kdyby to byl Maglev.
Zároveň by kladenská radnice taky asi radši viděla víc lidí zaměstnaných v Kladně než v Praze a velmi dobré spojení do Prahy zvýší tlak na mzdy v kladenských podnicích.. atd. atd....

Na druhou stranu by Praha 6 s výjimkou dotyčných milionářů z moderní trati mohla jen profitovat.. ať zvýšením turistického ruchu, snížením provozu na Evropské a Milady Horákové, atd. atd...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: To je strašný.. když odhlédnu od Vaši opět naprosto ujetých argumentů, tak opravdu nevidím, proč by rychlodráha neměla být v zájmu P6. Rychlodráha není v zájmu těch co bydlí okolo a pak pánů z radnice, kteří spojili užitečného vnějšího nepřítele s vlastními zájmy a demagogií téměř identickou s tím co píšete Vy.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad KM: S tou nejlepsi adresou s Vami souhlasim, to je bez debat. A to vylucuje Bustehradku? Ktera je skutecne blizko tech vil jen u Glinkovy a zbytek Orechovky nema o trati ani tuseni, ponevadz ji nevidi a neslysi-je nekde pod nimi schovana v zarezu mezi stromy, a jen banda Chcememetristu (certvikym placena) rozvrtala tu demagogii, a hadejte proc asi se zamerili prave na obvytele Orechovky a jakymi bludy je nakrmili?? Ono je hodne snadny ziskat podpis od lidi, ktere verejna doprava-vasimi slovy socka-naprosto nezajima a je pro ne jen zlo, kterym-kupodivu-normalni lidi stale jeste jezdi, protoze vic aut uz se do Prahy proste nevejde. Proc teda driv nezmizi ty priserne garaze v Glinkove, ve kterych parkuji socky? Na zahradkach podle trati jsou zhusta domky (male zahradni), stavene v ochrannem pasmu zeleznice nacerno.
No a proc je Bustehradka v takovem stavu, jak pisete? Protoze tam ani ty 471 nemuzete nasadit, protoze se na ni blokuje jakakoliv rekonstrukce. Na Semmeringu je take spousta problemu, ani o nich nevite-napr. chranene mosty pres Prokopak, pruchod klidovou zonou Cibulka-Jinonice, apod. Ja Semmering nezavrhuju, naopak si myslim, ze za soucasne situace je pruchodnejsi, jenze pochopte, ze ta Bustehradka predstavuje prime a rychle spojeni regionu zapadne od Prahy primo do centra Prahy vcetne navaznosti na metro, coz vyhlidkova jizda Semmeringem ani nahodou. A proto ma taky prioritu z hlediska dopravni obsluznosti uzemi. Tady skutecne neni na miste Vase poznamka o technokratech.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi - Ok, trošku jsem se unesl :-) Já si myslím, že bude úspěch, když Buštěhradka přežije tak jak je, pro lokální dopravu do Kladna z torza Masaryčky. V Dejvicích bych udělal nástupiště u závor, v Bubnech na Negrelliho zhlaví a byl by přímej přestup na dvě linky metra. Pak tam dal intervalově 854+054+954 a to je maximum co mohu udělat. Pak si myslím, že časem bude pro lidi z Kladna atraktivní i přestup na Zličíně na tramvaje a že koneckonců to že se z Kladna do Prahy jezdí přes P6 nemusí platit navěky. Až se dostaví R6, budete se divit , jak blízko Kladna je, jen z druhý strany. A jak od R6 je blízko metro Zličín. A dopravní proudy se začnou přesouvat. Pak bude Zličín pro Kladno zajímavý. Navíc myslím, že 471 zvládne Semmering rychleji, než cokoliv dieselového, takže to bude další časová úspora. Čili nemyslím, že moje varianta nažene lidi do IGK.
A mrkněte se, jak blízko je Terminál 2 od ruzyňského zhlaví Hostivic a jak se ta výhybka na trati do Zličína přímo nabízí. Mosty na Semmeringu jsou jistá potíž, klidovou zónu uznávám, ale klidová zóna , kde nebydlí lidi se dá řešit nějakým (vaším) zářezem, protihlukovejma zdma a pod, ale udělat takovou hradbu v sídelní lokalitě... prostě i hlasití ekoteroristé nezmůžou nic proti tichým penězům. No a pak tu máme jako zálohu trať Prokopským údolím... S tím by se daly dělat taky veliký věci.
A ještě fakt se koukejte na tu Ořechovku a další čtvrti jako celek kilometr doleva a doprava od dráhy, ne jen těch pár metrů.
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
není problém vést dálkovou dopravu na letiště přes (někde i v budoucnu jednokolejný) semmering

samozřejmě by bylo ideální mít v centru jedno nádraží, pod kterým by se křižovaly trasy metra a přímo před kterým by byl přestup na několik linek tramvají a v pěšky dobře dostupné by bylo UAN

s trasou A, hloupě vedenou přes VN už nikdo nepohne (přímý výstup z Muzea A na VN je tragicky malý, což dokazuje zbytečnost tohoto trasování, stejně kopírujícího tramvaj), ale řada dalších věcí (tramvaje před hln, D na hln, dráha z Kladna do nějakého patra hln udělat jdou

dopravovat lidi z Kladna a okolí chalupoidou nebo semmeringem bude 100% znamenat zneatraktivnění VHD

Dali:

no a to je ten problém, že kdosi z Prahy-6 prezentuje A chalupoidou na DM jako zájem obyvatel Prahy-6 (a cudně mlčí o variantě na Řepy a Zličín, která by pomohla více lidem)

Podklady pro chalupoidní prodloužení A pak vznikají záměrně naprosto diletantsky zpracované, protože by se samozřejmě ukázalo, že přednější než metro na Bílé Hoře je postavit D, protáhnout A na Zahraďák, prodloužit C aby nekončilo zcela uprostřed výstavby v Hájích nebo xx dalších věcí, o nemetroidních stavbách nemluvě

A nahrazovat metrem železnici je absurdní představa, které jsou schopni jen lidé, kteří o VHD nic nevědí a nepoužívají ji.

On by každý rád jezdil od domu metrem, ale jaksi to metro je trošku drahé, proto se musí jeho trasa pečlivě vybrat a na základě objektivních kritérií zhodnotit. To v případě chalupoidy učiněno nebylo - politici prostě nakreslili čáru do mapy tak, aby dostal to metro skoro každý v okolí buštěhradky, a aby dokázali svou dobrou vůli metro skoro všem, unhnuli přes Petřiny do Motola

Chápu že developerům to vyhovuje, oni tak dostanou více veřejných peněz, což je téměř vždy ideální zdroj.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:34:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pořád dokola. Když Buštěhradka, tak v inkriminovaných oblastech pod zem, prostě se už s tím smiřte, zaplaťpámbůh nežijeme v komunismu, kde by takové remcaly zvané majitele realit zavřeli do uranových dolů a pozemky jim ve "vyšším" zájmu zabavili ...
Nevím jak tenhle vlak zvýší zájem turistů, ale možná že ano, pravou dnes je, že zatímco pražské metro je ve světě považováno za jedno z nejčistších a bezpečných, tak naše nádraží plná homelesů, žebráků a podobných existencí za to považovaná nejsou (viz HN, Holešovice atd.).
Jaký význam má rychlodráha pro občana P6 který pojede z ČV na VN nebo třeba do Karlína? jaký význam má pro obyvatele Horoměřic, Velkých Přílep atd. kteří dnes jedou busem až na ucpanou Dejvickou? Jaký význam má pro Slaný? A co třeba Buštěhrad a jeho rozšiřování? Po R7 na DM to bude chvilku busem či IGK a metro každé 2 minuty hravě smaže o něco delší jízdní dobu oproti Rychlodráze, nebpo tato bude jezdit každých 5 min.? Dnes má největší hodnotu čas a spolehlivost, jinak lidi z IGK nedostanete. Výhodou metra jsou právě např. ty krátké intervaly, čili když mi jedno odjede před nosem tak NEJPOZDĚJI do cca 3 min. jede další.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7585
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Pak si myslím, že časem bude pro lidi z Kladna atraktivní i přestup na Zličíně na tramvaje

Já mám dojem, že přestup v Jinonicích na metro B by taky nebyl neřešitelný problém. Podle mě koleje železnice a metra nebudou tak daleko od sebe .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7586
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhodou metra jsou právě např. ty krátké intervaly, čili když mi jedno odjede před nosem tak NEJPOZDĚJI do cca 3 min. jede další

To je přece jasná fyzikální vlastnost podzemního metra - jezdí po třech minutách, kdežto povrchová "rychlodráha" po dvaceti.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: je otázkou, zda se VHD má přizpůsobovat přepravním proudům, nebo přepravní proudy přizpůsobovat VHD. Hlavní přepravní proud nyní jak po kolejích, tak po silnici vede z Kladna do Prahy 6. Časem se to může změnit, ale pokud zrušíte lidem VHD do míst, kam jezdí, budou tam jezdit individuální dopravou.

Kdybyste dopravu od Berouna směroval do Prahy hlavního přes Vršovice, tak také přestane být pro cestující atraktivní, protože část z nich jede na Smíchov a druhá část pojede na hlavní zbytečně dlouho. Těch pár lidí, kteří potřebují do Vršovic, to nevytrhnou.

Dali: bezdomovci nejsou fyzickou vlastností železnice. Například na přestupu Vltavská - Bubny jsou bezdomovci soustředěni v prostorách metra, svědomitě plní tamní fontánku močí ...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 13:59:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain: Ale zatím žádný projekt nemluví o int. např. 5 min. Možná to taky souvisí s tím hlukem atd. Samozřejmě že interval není vlastostí jedné nebo druhé varianty ale to co je dneska na metru v Praze (a i jinde, např. už v té zmiňované Paříži) přitažlivé je právě ten relativně krátký interval a spolehlivost, čili nepotřeba tam exaktně sledovat čas, když např. budu v busu či IGK stát na jedněch světlech místo 30´´ třeba 1,5 min. protože je křižovatka zrovna ucpaná. Pokud vím, tak se zatím uvádí, že ta dráha bude mít interval třeba 20 min. a to už není moc atraktivní (ztratím-li minutu na světlech a vlak mi ujede, budu čekat dalších 20?), to už je třeba zajímavější IGK. A propos, vzhledem k ucpanosti IGK R7 ráno směrem do Prahy na tom Kladně a okolí moc "socek" nebydlí, takže VHD se bude muset sakra snažit. Inu "dělnické" Kladno je spíš satelitem Prahy s levnějšími byty, ale ne chudšími lidmi (až na některé vyjímky) a těch IGK je tam sakra hodně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, Dali, ale jak jsem řekl - klidně zakopat Buštěhradku pod zem, nemám s tím problém - jenže 1) Na co nám dvě metra? řeknou obyvatelé P6 a za 2) Semmeringem je to o 90% levnější řeknou ekonomové. No a máte to. A právě to trvání na Buštěhradce způsobuje současný stav.
Jinak obyvatele Velkých Přílep a podobných satelitů nečeká nic jiného než bus do Roztok a vlak do Prahy. A až se vybuduje tramvaj do Suchdola a zjistí se , že v červnu, červenci, srpnu, září a lednu (nebo kdy je zkouškový) a v sobotu a neděli jezdí prázdná, přesměrují se busy z Horoměřic a Černého vola do Suchdola. To jen tak na okraj, že doprava z těchto míst se bude odehrávat úplně jinak, než si kdo teď dovede představit. Mimo mě.:-)
Nedělejte si iluze že někdo bude přestupovat na DM. Náhradou busů a IGK z Kladna je jedině vlak. Ne busy a metro nebo IGK a metro.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě bych s dovolením připomněl , co jsem tu už napsal a co bylo zase zanešeno náplavou snů: Nemůžete se dobrat smysluplného řešení, protože se snažíte řešit TŘI naprosto odlišné zájmy (doprava na letiště, doprava na Kladno a doprava v P6) JEDNÍM prostředkem (metro nebo vlak) To prostě nejde. V budoucnu bude rychlodráha (brzo), lokálka (beze změn) i metro (zadlouho).
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Na některé Vaše argumenty nebudu reagovat, protože to nemá žádný smysl... což neznamená, že nejsou opětně zcela falešné..

Moderní vlak pochopitelně může přitáhnout turisty, obzvlášt pokud pojede z Hlavního nádraží na letiště... jenže Vy vidíte u vlaku jen tu jednu stranu tu špatnou a u metra jen tu jednu, tu dobrou..

Pražské metro bývalo považováno za velmi čisté. ale situace se trochu změnila.. a také je spíš považováno za sérii složitých katakomb a revizorů lovících cíleně zmatené cizince..
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

odkud berete interval u metra (na DM) 2 minuty ? :o)

Vaše argumenty jsou dost školácké, to bych stejně dobře mohl tvrdit, že typickou vlastností metra jsou houfy bezdomků a feťáků na hradčanské nebo národní třídě, narvané vagóny kde stojím málem na cizích nohou a rumunské gangy, olupující cestující ... to není vlastnost, ale lajdáctví obce.

I v Užhorodě se můžu z mramorové podlahy nádraží najíst, nevidím jediný důvod, proč by to nešlo tady.

Řekněte raději, jaký obrat cestujících a proč očekáváte ve stanicích DM, Dědina, Bílá Hora ... tím spíše, když tam má být souprava každé 2 minuty :-)))

Nikdy jste tu neuvedl jediný faktický argument pro trasování metra chalupoidní variantou, není ani divu - ta čísla (cena / počet cestujících * jízdní doba)jsou prostě pro metro touhle trasou tragicky nepříjemná.

Nevadí Vám, jak do života tisíců lidí zasahují a budou zasahovat některé silniční stavby, a rušil by jste železnici, která má vliv na obyvatele nesrovnatelně menší (jednak kvůli minimálnímu osídlení bezprostředního okolí trati, díky vhodnému trasování v zářezech, díky chybějící emisní složce)


No a jestli si Dali představujete, že v Praze-6 budou jen ty dopravní stavby, které maximálně vyhovují tamějším obyvatelům - nu dobrá, pak ať obyvatelé Prahy-6 nejezdí autem za hranici Prahy-6, nelétají letadlem, nejezdí vlakem)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 14:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč 2 minuty?
No bezpochyby proto, že to tvrdil "můj starosta Chalupa". A ten když něco řekne, tak je to vždycky pravda.
...hele, polib si dědu...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 15:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ti lovící revizoři v metru jsou opravdu ničeho se neštící se individua. Homeless na nádraží jsou proti nim milá stvoření. A to nosím pečlivě tramvajenku. Přes to jsem od nich málen dostal přes hubu s tím, že jsem je napadl. Navíc kdo má čas řešit s nimi jejich mindráky. To mi je metro i s půlminutovým intervalem nanic.

Jinými slovy se od jisté doby citím dost nesvůj v metru na rozdíl od městských linek dráhy. Ta situace metra se opravdu změnila a mohou za to i herny ve vestibulech.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 15:47:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek p. tak proč se bráníte tu dráhu zakopat v délce několika km pod zem, změnit trasu tak aby více vyhovovala (např. velký přestupní uzel na Dejvické - metro - dráha - tram, případně bus, zbavit se diskuzí s vilkaři na Ořechovce, zelenými ve Stromovce atd. Proč? To je v dané chvíli technicky čisté řešení, z hlediska využití "nadzemí" nekonfliktní a dokonce i rychlejší jízdní doby - trasa se narovná. Nikdo nebude řvát - cenné pozemky se zhodnotí, urbanistům to nebude vadit, a zeleným taky ne, když jinde ve světě se takovéto NOVÉ stavby taky budují? V čem je tedy problém?
Já železnici neruším, např. bych naopak velice podporoval nákladní dopravu na úkor kamionové, a to zejména některých komodit. Takže vy tady pořád mluvíte o "chalupoidě", netvrdím že DNES je ta trasa optimální a dovedu si představit ža za 30 či 50 let ta území budou vypadat jinak, čili bude tam zástavba byty atd. Ono na Vypichu po přeložení 110 kV linky je např. hodně místa, dnes prakticky nevyužitého atd.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali: trosku mimo tema, ale kdzy uz jste zminil 110 kV linku na Vypichu, copak myslite, jakto ze je mozne, ze bylo vydano povoleni na stavbu, resp. vlastne generalni rekonstrukci linky 110 kV vedene nejhustsi zastavbou v podobe 1,5 nasobne vyssich stozaru nez byly puvodni? To nevadi, zatimco Bustehradka vadi? Podle informaci, ktere se mi kdysi dostaly do ruky, melo jit cele 110 kV vedeni na Vypichu a Petrinach pod zem-ovsem jak to bylo skutecne, to netusim.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali: kdyz dokazete predpovedet, jak to uzemi bude vypadat za 50 let, klobouk dolu. A co treba Repy, ty budou stale stejne? Ty nahodou metro potrebovat nebudou? Myslim, ze ho dneska potrebuji daleko vice, nez Petriny, Bila Hora a Dedina dohromady. Kdyz uz chteji Bem a Chalupa nutne stavet to nesmyslne metro, at ho postavi do Rep a ne do poli, kde nikdy zadna zastavba nebude (a tudiz zdroj cestujicich), protoze jaksi tesne u letiste asi nevznikne.
Jinak k Vasim "argumentum" uz vazne neni co dodat, to muzu rovnou projit celou diskuzi zpatky, a dat to sem znova Ctrl+C - Ctrl+V.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Chalupoida bude stejně klikatá v okamžiku kdy se postaví i za 50 let. Na Bílé Hoře není kde co stavět.
Proč když už metro tak ne rovně podle Evropské s větví Veleslavín-Řepy?
Asi by se ukázalo že P6 nemá potřebnou hustotu obyv.

Kdo tu brání zakopání? Prakticky všichni se tu shodují ve vhodnosti 1km tunelu od Prašného mostu k zahradnictví. Nemusí se stavět podzemní stanice se složitým větráním apod.
Jinak případy dálničních staveb v poslední době ukázaly že vyvlastňovat docela jde. Vykoupit několik domů za skutečnou cenu by bylo výrazně levnější než jakákoliv díra do země, ale nejsem toho zastáncem.

Vážnější námitka: Hradčanská je důležitější přestupní uzel než Dejvická.

Chichi: ta rekonstrukce vedení na Vypichu se údajně dělala bez povolení :-/
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 17:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já také pořád nechápu co je špatné na tom, že by dráha měla přestupní bod na metro na Hradčanské, jako teď a nezajížděla někam do země až k Dejvické. Nebo mi něco uniklo?
...hele, polib si dědu...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 18:51:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Semmeringem je to o 90% levnější řeknou ekonomové."

Fakt nevím, jak chcete Semmering plně zdvojkolejnit, notabene za tak malé peníze. Docela ujíždíte.

"Nemůžete se dobrat smysluplného řešení, protože se snažíte řešit TŘI naprosto odlišné zájmy (doprava na letiště, doprava na Kladno a doprava v P6)"

Vy moc nevnímáte, co píšou názoroví oponenti, že. Jinak byste si všimnul, že jediný z diskutujících, kdo chce všechny tyto zájmy řešit jedním vrzem, je Dali.
Většina chce řešit jedním vrzem pouze dva z těchto zájmů, a to je doprava Kladno-Praha a letiště-centrum.

Mc bain, Káem: Na vaši vizi správně odpověděl Tomášk "je otázkou, zda se VHD má přizpůsobovat přepravním proudům, nebo přepravní proudy přizpůsobovat VHD"
Vy sice nemáte s vedením po Semmeringu problém, ale nemalá část cestujících s tím problém může mít.
Mimoto je Semmering o 6 km delší. Pro dosažení stejné jízdní doby, jako po modernizované Buštěhradce, byste potřebovali v celém úseku Hostivice-Praha,hl.n. rychlost přes 100 Km/h. Což je zcela nereálné.

Dali: "zatím žádný projekt nemluví o int. např. 5 min."

Docela by mě zajímalo, co máte společného s maskovaným chcememetristou, který sem psával pod vylhaným nickem "Obyvatel Kladna". Protože Vás s ním spojuje nejen tento argument.

Ve skutečnosti se žádná stavba nekolauduje pro konkrétní interval. Ani metro, ani železnice. Kdybyste měl trošičku nadhled a nebyl tak zahleděný do svého "jediného zaručeně správného řešení", tak byste si všimnul, že intervaly se podle poptávky různě mění jak během dne, tak v průběhu let.
Nejkratší technicky možný interval je daný použitým zabezpečovacím zařízením. U projektované "rychlodráhy" ho odhaduju asi na 2 min. Tipnul bych si, že kvůli pobytům v zastávkách bude v praxi nejkratší možný interval spíš 3 minuty.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:00:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"metro je trošku drahé, proto se musí jeho trasa pečlivě vybrat a na základě objektivních kritérií zhodnotit. To v případě chalupoidy učiněno nebylo - politici prostě nakreslili čáru do mapy"

Je to tak. Odborná komise doporučila trasu Dejvická-Petřiny-Řepy-Zličín. Což politici, hájící své vlastní zájmy a "vedlejšáky" (obchodní centrum Dlouhá Míle, pozemky na Masaryčce,...), nerespektovali, a upekli chalupoidu přes Bílou Horu na letiště. Hloupou trasu, která jestli se opravdu postaví, tak bude trvalým pomníkem jejich kšeftařské malosti.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ale vezměme to tak, že první etapa metra bude nejdál na Petřiny. A kam to povede potom, o to se lze hádat další tři roky. Na metru na Veleslavín (a snad i Petřiny) tu myslím panuje všeobecná shoda.

Zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby se to vyzkoušelo: Metro na Veleslavín nebo na Petřiny, na Veleslavíně (prozatím) ukončit všechny busy, ovšem parking se tam nevejde, takže IAD zůstanou stejné podmínky. Nakolik by takové opatření zatraktivnilo vlak? (můj odhad, že zřejmě ano, ale ne moc)
Zvedla by se ještě IAD? (myslím, že ne, není to kam cpát).

Další otázkou k zamyšlení je možná funkce vlaku jako částečné náhradní dopravy v době výstavby metra na Veleslavín a s tím souvisejícím omezením Evropské.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 20:39:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"možná funkce vlaku jako částečné náhradní dopravy v době výstavby metra na Veleslavín"

To v současnosti nepovažuju za reálné. V ranní špičce je současná Buštěhradka vytížená téměř na 100% kapacity. 3-4 vlaky za hodinu z Kladna do Prahy, 1 vlak za hodinu v protisměru, víc si neumím představit.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace