K-report
 

Archiv do 25.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 25.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 12:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad McBain: ja bych Semmering predem nezatracoval. I jeho modernizace, byt treba jednokolejne s vyhybnami pro letme krizovani (= dost dlouhe koleje a rychle vexle) muze velmi dobre poslouzit, zejmena pro dalkovou dopravu a taktovou dopravu z hl.n. na letiste. I jednokolejna Bustehradka by pak mela mit dostatecnou kapacitu pro primestskou dopravu z Kladna, kdyz nebude zatizena dalkovou dopravou a dopravou na letiste. Takhle by mi to davalo smysl jako rozumna cesta nejmensiho odporu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7620
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja bych Semmering predem nezatracoval.

Já ho nezatracuji. Naopak, vidím ho čím dál zřetelněji pod trolejí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 13:31:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomášk. Klasik řekl: "Učit se, učit se ... Já říkám studovat projekty, studovat záměry a to pořád dokola. Praha a Stč. kraj plánují 3 silniční dopravní okruhy, tzv. MO čili R29 (hotovo Šterboholská radiála - Již. spojka - MÚK Malovanka, začíná se stavět Blanka, čili MÚK Malovanka - Pelc Tyrolka), EO čili R1 - hotovy stavby 515 až 517 a 510, rozestavěny 514 a 513, příští rok by měla začít 512, tak za dva roky 518 a 519. a tzv. AO, neboli aglomerační okruh, v našem zájmu je to úsek MÚK Makotřasy R7 - I/61 Buštěhrad - mimo Kladno - Velké Přítočno - MÚK Unhošť či jak se jmenuje na R6, za tři roky bude dostavěna R6 Pavlov - MÚK Řepy R1. U Buštěhradu bude zřejmě nasypán val (částečně už dnes existuje). Čili bus či IGK vyjede z intravilánu a najede na tento obchvat a může jet buďto na R7 nebo na R6. V každém případě skončí na DM. Čili silniční spojení par excelance ...
To co vy nazýváte "chalupoidou" zas takový "úlet" nebude pokud se postaví větvení směrem na Řepy čili prakticky k trase budoucí "Břevnovské" radiály - pokračování R6. Budou existovat DVA přestupní body mezi IGK, BUS a metro, dovedu si představit střídání vlaků metra - jeden do Řep a Zličína, jeden či dva na DM - funguje to tak jinde, proč ne v Praze. Jestli pojede bus 10 či 12 min už tak rozhodující není, rozhodující je, jak už někdo uvedl, že jede každých 5´. A ta návaznost musí být taky každých 5´, pak to může soupeřit s IGK.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
jenomže ukončení na DM není zlepšení, ale zhoršení současného stavu - a frekvence na metro co 5 minut tam prostě není a nebude

logické je začít stavět tam, kde to je a bude více potřeba - tedy směrem na Řepy
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:31:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek P. A proč by nebyla frekvence Kladno - DM či Kladno - Řepy (křižovatka BR-R6 x ul. Slánská, přestup A) každých 5´min. bude-li zájem cestujících??. Terminál na Dejvické bude zlikvidován, postupně zmizí i ty busy MHD či PID směr Suchdol (po stavbě tram. do Suchdola) a výstavbě zast. Podbaba na trati do Roztok. VN bude dostavěno a stane se "centrem" P6, okolní zóna bude zřejmě v té době asi zpoplatněna pro IGK jako dnes na Starém Městě či Malé Straně (modrá, zelená, žlutá). K tomuhle prostě dospějeme logickým vývojem situace. Po dostavbě "Blanky" zřejmě dojde k přiškrcení magistrály přes centrum a pravděpodobně výběru mýta za vjezd do centra (s tím i jako řidič IGK plně souhlasím)a absence metřího spojení směrem na západ bude jasná.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 14:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Frekvence každých 5min. z Kladna autobusem možná bude, otázkou ovšem je, jestli to stačí k tomu, aby každých 5 minut jelo 5 prázdných vozů metra.
K té "Sítné", jsou někde dostupné plány až po tu R7. Nějak si nedokážu představit jak si to autobusy mastí stovkou po čtyřpruhu třeba kolem "Hvezdy".
...hele, polib si dědu...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:20:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zapa: Tady se pořád mluví jenom o busech z Kladna. K tomu je však nutno připočítat všechny IGK a dále busy a IGK ze Slaného, Chomutova, Buštěhradu a všech těch satelitů co se staví v severozápadním kvadrantu. Ráno je R7 plná aut a busů a všichni nejedou na R1 a dál na tranzit. Čili DM se dříve nebo později stane jakýmsi uzlem severozápadu Prahy a přilehlého okolí. Ta obchodně komerční zóna to jenom dokončí (letiště, obchody, logistika). Po dostavbě R1 určitě ubyde tranzit přes Evropskou, VN a Letnou Holešovice. Těch cca 20 km mezi R7 a D8 bude IGK po R1 trvat nějakých 10´, dnes je to i hodina a to velice depresivní hodina. Takže do úvah je třeba vzít nejen Kladno, ale řekněme celý okres Kladno a min. část okresu P-Z přiléhající v dané části k Praze. On se ten problém bohužel zúžil jenom na Kladno, a vzhledem k trase dráhy jenom na část Kladna, pro kterou může být výhodnější.
Co se týče přeložky I/61, od R7 by měla jít prakticky ve stejné stopě jako dnes, u Buštěhradu bude MÚK s kruhovým objezdem pro připojení Buštěhradu atd. a dále povede opět ve stopě až na kraj Kladna, pak obejde město jižně a u Přítočna se napojí na R6. řeší se zda střední úsek bude 4pruh, nebo jen 2pruh s možností budoucího rozšíření a optimální položení křižovatek pro připojení Kladna.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče rozšíření I/61 a R7, je to sice pěkné, ale zůstane nerozšiřitelná Evropská (a až se dokončí okruh pod Stromovkou, bude se do ní indukovat další doprava..) Metro v té době nebude ani za nejoptimističtějšího scénáře.

Jestli metro na letiště, tak nejkratší cestou pod Evropskou, maximálně ještě přes Dědinu. 0 3km a 2 stanice (tj. cca 5 min. jízdy) kratší než současný návrh. V první etapě stačí na Veleslavín (3 km), pak dát přednost metru v jiných částech města.
Ve Veleslavíně připravit budoucí rozvětvení ve směru Petřiny-Motol-Řepy. A stavět tak, aby během stavby nedošlo k omezení Evropské, podchody pod ní dodělat až po zprovoznění trasy.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

přestupem na DM a mýtným v centru a okolo VN dosáhnete leda toho, že lidi pojedou IGK do Veleslavína, kde přelezou na metro. Pročež je zbytečné vyhodit desítky miliard za bělohorsko-dědinózně-mnohamílovědlooouhou chalupoidu.

Upřímně a rozhodně pochybuji o tom, že by v Praze chybělo metro nejvíce zrovna na Bílé Hoře, na Dědině nebo na Dlouhé Míli.

Spolehlivou, rychlou a dostupnou dopravu na letiště zabezpečí železnice, pokud by se ukázalo, že je dost velká i místní frekvence, je možné tam protáhnout tramvaj.

U metra jsou přednější stavby (trasa D rovnou až na Hln, prodloužení A na JV a na Veleslavín a Řepy)
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:49:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii a Radek_p. Evrposkou nikdo rozšiřovat nebude, ona sama je jasnou ukázkou "zmastěné" urbanistické koncepce. Původně ji měla nahradit "veleslavínská" radiála v trase Buštěhradky - tento projekt padl a byl de facto též úletem. Definitivním řešením bude zřejmě Bělohorská radiála která povede od MÚK Malovanka částečně tunelem k Vypichu a dále na MÚK Řepy R1. Evrposká by se měla náseldně přeměnit na městský bulvár se zelení a omezenou rychlostí způsobenou úrovňovými křižovatkami. Určitě bude časově rychlejší i spolehlivější (žádné úrovňové křižovatky) jet z MO na Malovanku, dále BR na MÚK Řepy na R1 a buď směr Kladno (R7) nebo R1 k Vltavě. Po vymístění té masy busů a stavbě R1 a P+R na Dlouhé míli nebude problém "znepříjemnit" řidičům tento úsek (retardéry, radary, světla), tak aby přestal být zajímavý pro "tranzit". Spíš bude zatížený úsek od 241 (Roztoky), Podbaba, VN a MÚK Prašný most kde nevede a nepovede jiná alternativa.
A parkování ve Veleslavíně. Stačí tam přece namalovat modré, zelené a oranžové pruhy a je po problému. Chceš zaparkovat, fajn ale ve dne 30 kč/h, v noci zadáčo. Jakpak bude výhodné zůstat stát na DM za Kč 10 a ještě si koupit výhodně lístek na MHD.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Na Břevnovskou radiálu si budem muset ještě nějakou dobu počkat.
Pořáds mi neodpověděl, proč musí metro na letiště vést ausgerechnet přes Motol, když by to bylo o 3-4 km delší než pod Evropskou.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... tudíž úsek Veleslavín - D. Míle by trval déle než po silici
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 19:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali - jen mi stale uchazi jedna vec-kdepak byste chtel ve Velekravine budovat P+R? Nemam poneti, kde by tam na nej bylo misto. Jediny volny pas, o kterem vim, je mezi hotelem Krystal a krizovatkou Evropska-Veleslavinska. Na druhe strane Evropske to nikdy kvuli zastavbe nemuze projit. Pokud by tam jeste nekde mela byt stanice metra, tak uz vubec nevim. Krome toho by okolni obyvatele zacali rvat jak kvuli "rychlodraze".
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.45
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:09:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki: "Vzhledem k tomu, že projekt počítá se špičkovými intervaly vlaků od letiště 10 min. ... z takového diletantství, jako je ponechání úrovňových přejezdů, bych projektanty nepodezíral."

Projekt, který byl přeložen k EIA, jsem jako takový neviděl. Rozhodně v něm není žádná zásadní směrová ani výšková úprava v prostoru U trati, U přechodu, Starodejvická. Z čehož celkem logicky plyne, že v tomto prostoru měly zůstat dva úrovňové přejezdy. Jinak by si těch pár lidí, co tam jezdí do svých baráků, muselo pořídit aeromobily.

V době, kdy byl projekt podán k hodnocení EIA, se dost mluvilo o zhruba třech či čtyřech přejezdech, které mají zůstat úrovňové. Dost lidí se pozastavovalo nad tím, že při plánované frekvenci vlaků budou přejezdy skoro nepřetržitě cinkat a blikat. Kromě dvou již zmíněných to měl být nejméně jeden přejezd v Liboci, údajně i Veleslavín.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.45
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 21:14:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "Takže já to odhaduji Sítná - DM busem tak 10 min., IGK tak 8."

"Jestli pojede bus 10 či 12 min už tak rozhodující není"

Fakt perla. Sice chápu, že jste všechno viděl v kině, ještě jako larva. Ale nějak Vám uniklo, že ze Sítné na kraj Kladna je to busem v nejlepším případě nějakých 5, pravděpodobněji 7 min. Protože u Hvězdy a na Pražské křižovatce se do busu soukají a platí desítky lidí.
Z kraje Kladna na křižovatku na Dlouhé míli je to asi 16 km. I když uvažuju čtyřpruh, tak pro bus nelze počítat s vyšší průměrnou rychlostí než 90 km/h. To je JD 11 min.
Dále musíte připočíst minimálně 2 min. na procpání se křižovatkami na autobusové nádraží (viz Zličín nebo Černý Most, lepší to na DM nebude).
To je v optimistické verzi dohromady cca 20 min., a ne 10 či 12. A pak se divte, že Vás má někdo za blbce.

K jízdní době busu připočtěte cestu na zastávku, čekání ve frontě na mírně zpožděný bus, fárání, čekání na metro, jízdu po chalupoidě na Můstek, a vyfárání. To je cca 5+5+20+2+2+21+1 min. Celkem cca 55 min. v optimistické variantě, bez jakékoli nepravidelnosti v silniční dopravě. (Mírné zpoždění busu Kladno-Praha už při výjezdu z Kladna je pravidelnost, nikoli nepravidelnost).

"Rychlodráha" - zrychlený vlak ze zast. "zimní stadion" na Masaryčku: 10 až 15 min. na zastávku, 30 min. jízdní doba vlaku. Celkem cca 40 až 45 min. bez rizika silniční zácpy, a pohodlněji než metrem.
Hostivice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.119.41
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 08:38:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Broučoun: V I. etapě modernizace nezůstal jediný úrovňový přejezd nebo přechod - tak znělo zadání. Mnohdy se kvůli tomu hodně sáhlo do výšky kolejí.
Ve druhé etapě (Ruzyně - Kladno) zůstalo asi 10 přejezdů z původních 18-ti, všechno na silnicích nižšího významu.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 08:51:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi: Já jsem nenavrhoval P+R ve Veleslavíně, max. bus zastávku pro mistní dopravu (bude-li ten bus ještě potřeba). Terminál bude na DM (jak bus, tak IGK).
Ad Bručoun:
1. Rychlodráha bude doopravdy možná výhodná pro toho, kdo bydlí max. 5´, možná 10´ min pěšky od předpokládané stanice a dále současně pro toho, kdo má cíl cesty na druhé straně taktéž 5 až 10 min. pěšky daleko. Všichni ostatní budou muset minimálně 1 x, ale vzhledem k "hustotě" stanic rychlodráhy vícekrát přestupovat a to samozřejmě smazává traťovou rychlost. Metro má prostě tu výhodu, že jeho stanice jsou tam, kde je skutečný cíl cesty a ne tam, kde to někdo před 150 lety natrasoval (optimum jsou východy přímo do budov).
2. O EIA na rychlodráhu jsem už mluvil, to je přesně to, když někdo nejdřív mluví a pak myslí. Zachovat úrovňové přejezdy v intravilánu města, existuje-li možnost je odstranit je např. v tomto případě takřka urbanistický a i ekologický zločin. A to je jeden ze zásadních problémů. Vezmeme-li v úvahu směrové a výškové vedení trasy a konfiguraci terénu, tak doopravdy to vychází na ne několik set m, ale km podzemních tras. A pak už je doopravdy lepší celou trasu změnit, zkrátit a stanice umístit tam, kde budou přímo obsluhovat co největší území (již zmiňovaný uzel Dejvická). Jenže pak zapoměňte na 14 mld. a možná to metro už bude, po případné korekci trasy levnější.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.45
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:31:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hostivice: Jste si tím opravdu jistý?! Nemůžu vyloučit, že jsem tehdy skočil na špek dezinformaci. Je fakt, že jistý si můžu být pouze tím, že zachování blikajících a cinkajících přejezdů bylo jedním z hlavních argumentů proti projektu. V tom případě se zřejmě jedná o účelovou dezinformaci ze strany tehdejšího vedení úřadu mč Praha 6 (Bém a spol.) a nechvalně známého spolku chcememetristů. Vymyslet si že projekt neřeší úrovňové přejezdy, ačkoli je řeší, a na mj. tom postavit svůj odpor vůči projektu, to je fakt špína.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.45
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:33:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: jestli má Hostivice správné informace, tak je Vaše argumentace zcela mimo.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro má prostě tu výhodu, že jeho stanice jsou tam, kde je skutečný cíl cesty a ne tam, kde to někdo před 150 lety natrasoval (optimum jsou východy přímo do budov).

Ale, ale.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.64
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:01:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když o těch přejezdech přemýšlím, tak mi začíná být jasné, kde se vzal jiný známý blud s niveletou 6 m nad terénem. V projektu byla v místě přejezdu lokálně zvednuta niveleta tratě, aby se pod trať vešel podjezd. Bémochalupové to pak mediálně nafoukli na 6 m nad terénem v celé trase.

Je škoda, že investor projektu nedokázal aspoň na webu z projektu zveřejnit víc než tam je. Bylo by v době projednávání snazší vyvrátit všechny špinavé bémo-chalupovské dezinformace (kterých se tak rád chytá Dali).
Takhle kvůli nedostatku skutečných informací o projektu už několik let jednu z těch dezinformací šířím .
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:03:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Borovička: Klasický příklad optimálního umístění stanice metra je třeba Anděl - stanice je součástí obchodně- administrativně- zábavního centra kam jezdí spousta lidí. A takhle bych ohl pokračovat, zejména u stanic uvnitř města, tam ti lidé jezdí za prací atd. Odkud je to ke křižovatce Anděl blíže - z metra nebo nádraží Smíchov ??
Ad Hostivice: A co takhle přejezd V Bubenské v P7? Po likvidaci nádraží a zástavbě pozemků tam i přes odklon magistrály (po dostavbě "Blanky") určitě stoupne intenzita dopravy IGK ještě více než dnes. Kterou verzi jste viděl? Existuje jich několik.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Samozřejmě, že k Andělu jedou lidi metrem. Stejně tak lidi z dolního poberouní jedou do Prahy vlakem. Mícháte dvě naprosto nesouvisející věci.

Navíc ve stanici Anděl (Moskevská) byl velký obrat cestujících ještě za doby funkčních fabrik. Je tam totiž velký přestupní uzel tramvají.

Jinak nešiřte tu bláboly, že metro vede přímo do cíle cest lidí. To platí jen v omezené míře, nejblíž cíle jsou zastávky BUSů a TRAMvají ...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:36:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomášk: Jenže má-li být VHD alternativou pro IGK, tak pak může konkurovat ve vnitřním městě doopravdy jenom metro (pravidelnost, spolehlivost atd.). Znovu opakuji, když jsem byl v Paříži, tak díky hustotě sítě metra a pravidelnosti jeho provozu jsem potřebu IGK ani nepociťoval. V Praze mnohdy radši volím IGK pro cesty tam, kde není v dosahu (do několika min. pěšky) stanice metra. A jedná mnoho lidí, kteří mají možnost svobodné volby - IGK x VHD.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 10:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

bohužel jak které stanice ... jestli je východ přímo v budově je úplně jedno, lidí kteří jsou přímo do jedné budovy je minimálně

ani pěší dostupnost větších sídelních celků stanici metra nevytíží, nejvíce vytížené jsou vždy ty stanice, kde je i přestup na jinou dopravu ... podívejte se na vytíženost M-B na jihozápadním městě, nebo některých stanic pod Karlínem ...

a zrovna tak linka A - nejvíce vytížené jsou přestupní stanice, a chalupoida povede trasou, kde drtivá většina cestujících cíl mít nebude, takže budete lidi zbytečně zdržovat, zatímco z rychlejší a pohodlnější železnice pořád existuje přestup na všechny 3 trasy metra

A pak už je doopravdy lepší celou trasu změnit, zkrátit a stanice umístit tam, kde budou přímo obsluhovat co největší území

ha ha ha, a tohle splňuje například chalupoida ? vlastně ano, obsluhuje obrovské území, jen v něm trochu chybí lidé
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 11:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p: nenech se mýlit. Až tam to metro bude, bude tam spousta cílů pro lidi. Volná plocha uprostřed města dlouho volná nezůstane.Právě tak nemám obavy o Letňany. Jen se prostě nesmíš koukat na plány budoucích 20 let dnešníma očima.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 11:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Ano, ve vnitřním městě nechť konkuruje metro. Pro cestu z Kladenské aglomerace může bez problému konkurovat železnice s přestupní vazbou na VŠECHNY současné linky metra.

Nikdo tady nechce, aby vlak nahradil v pražském úseku metro, jen vy to tady neustále podsouváte.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 11:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

no jasně, ale zdá se mi trochu luxus vyhazovat peníze na dopravní obsluhu volných ploch, zatímco jinde se lidi sardinkují v autobusech - zhodnocovat někomu pozemky za veřejné peníze, to se může líbit majiteli těch pozemků, developerům, ale ne lidem jezdícím 20 let busem na Kačerov

v Praze je dost volných ploch, které zatím nevyužité zůstávají, a to třeba i vedle metra (jihozápadní město), dokonce i takový 26 let starý Opatov je prakticky v polích (i když tam se teď snad stavět začne)

Město by se mělo starat o zatraktivnění takových pozemků jako jsou Slatiny, a ne se hrnout někam na DM, dokud je místo uvnitř Prahy

Samozřejmě A nebude na věky končit ve Veleslavíně, ale že by muselo jako priorita vést na DM, a ještě k tomu chalupoidní trasou, to je absurdita. Zbytečnost chalupoidy si uvědomují i politici, kteří proto vystupují proti rychlodráze, aby takto podivně vedené metro získalo další důvod existence.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 12:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: aby takto podivně vedené metro získalo další důvod existence.

To je přesně ono a taky se tu už o tom mluvilo.. Novému metru se přisuzuje příliš mnoho cílů pro které má existovat. Od obsluhy P6 přes obsluhu letiště a hypermarketů až po obsluhu lidí dojíždějících mimo Prahu.
Proto to nejspíše skončí tak, že pro příliš mnoho cílů nebude nakonec žádný z nich obsloužen pořádně.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Ano, máte pravdu. Za první republiky taky stavěli tramvajové trati, tehdy nosné trasy veřejné dopravy do polí. A následovala bytová i komerční zástavba. Prostě metro je stavba na 100 let dopředu která bude měnit charakter města a využití pozemků a to je koneckonců správné, nejdřív postavit dopravní trasy a pak zastavět území než obráceně roubovat trasy do zastavěného území.
Oblast kolem Motola a Vypichu má ještě obrovský potenciál (planina co byly spartakiády a kde dnes jenom se..rou psi, prostory kolem tram smyčky, prostory kolem bývalého bazaru či co je za tou ohradou atd., linku 110 kV rád každý developer přeloží do kabelu, bude-li moci toto území využít atd. Takže já nemám obavy z toho, že některé mezilehlé stanice nebudou za 20 či 30 let dostatečně využity
Takže podívám-li se na to pohledem pražského "orgánu", dnes mi A končí prakticky v centru, jednu čtvrť mi zahlcují "vidláci" se svými auty a místní, tedy moji voliči oprávněně řvou. Je navrhováno řešení, které sice částečně pomůže řešit problém předměstí zvaného Kladno, nicméně P6 a potažmo i část P5 neřeší a navíc, pokud nebude provedeno "zakopání" v patřičném rozsahu, povede k omezení budoucích stavebních aktivit na relativně velkém území.
Ukončení A na Veleslavíně problém neřeší, chci-li omezit IGK a busy do centrální části města (parkovné, mýto atd.), tam prostě není prostor a i kdyby byl, pozemky jsou příliš drahé na parkoviště. Prostě vše má svou cenu na trhu a je potřeba myslet i víc komerčně než šotoušsky.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Prostě vše má svou cenu na trhu a je potřeba myslet i víc komerčně než šotoušsky."

To je sice pravda, ale zkuste pochopit, že ne každý ne všechno prodá jenom kvůli tomu, že za to někdo zaplatí. Třeba já bych ledvinu neprodal, ač její cena na trhu je značná. Stejně tak někdo nemusí chtít prodat své pozemky jenom kvůli tomu, že mají značnou hodnotu. Chápu ale, že dýveloprům se to těžko bere na vědomí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:43:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... je potřeba myslet i víc komerčně než šotoušsky..."

Aha, takže projekt "rychlodráhy" objednali a zaplatili a k EIA podali šotouši. Zřejmě i projektanti byli šotouši.

Dali, Vy jste ne obyčejný šotouš, ale superšotouš. Dokonce super-metro-šotouš. Způsob, jakým Vaše hlava zpracovává realitu je dost vyjímečný.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Tak jo, dejme tomu že oblast Vypichu za pár let zastavěná bude. A ona se na Vypichu plánuje stanice metra? Já mám zato že ne. V Motole stanice obslouží nemocnici, nic míň ani víc. Pochybuju že přilehlý lesík a prudkej svah je zrovna místo kde by se něco stavělo. Stejně tak Bílá Hora, tam jsou vilky a zahrádky, tedy souvisle zastavěná (využitá) plocha. Pochybuju že tam někam něco narvete, parkovištěm nebo bus terminálem počínaje, a nějakým obchodně-kancelářským megacentrem konče. Na Dědině dejme tomu vzniknou byty, ale i tak tam bude frekvence maximálně na tramvaj. A o Dlouhý Míli už se tu napsalo dost. Prostě A od Veleslavína dál, v chalupoidní verzi, je naprostá zbytečnost a zhovadilost, navíc pořádně drahá, pochopte to sakra konečně.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

takže myslet komerčně ano ? hmmm, tak to se s metrem ihned rozlučte, protože nenajdete komerčního investora.

Kvůli tomu, že "není správné" roubovat trasy do zastavěného území, si obyvatelé Modřan, Libuše, Košíku, Petrovic, Zahradního Města, Řep, Bohnic, Krče, Lhotky, Písnice, Malešic a Kladna na kvalitní veřejnou dopravu hezky počkají, zatímco bude metrem obsloužena kdejaká louka, kde ser.ou psi ?

Ze svého si klidně investujte třeba do 100km chalupoidy vedoucí 5x kolem Bílé Hory, ale tady se rozhoduje o veřejných penězích na veřejnou dopravu.

Praha-6 má jen o 1/5 obyvatel víc než to "vidlácké" Kladno, a hustota zalidnění bude na šestce asi i menší :-)))
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tím P+R terminálem bude problém. V oblasti Veleslavína bych nějaké rezervy viděl. Ale plocha je zřejmě určena k lukrativnějším účelům. Petřiny už byly zastavěny areálem Hvězda a vejde se tam snad ta stanice, nejvýš bude mít nějaký panelák smůlu. Ale i kdyby tam bylo místo, tak tam nevedou žádné kapacitní silnice. Vypich nebude - asi hlavně proto, že by se musela předělat už schválená břevnovská radiála, která na rozdíl od metra v územním plánu je. A v Motole je vše trochu násilné. Plánuje někdo alespoň jezdicí chodník na ten kopec?. Takže to P+R bude nejprve na Dlouhé míli. Za moc let a za cenu dost klikaté následné cesty do centra, která bude stále svádět auta k cestě co nejvíc do centra P6.

V souhrnu bude proti dnešku delší cesta jak pro MHD+VHD tak i pro kombinaci ID+MHD. Akorát se možná zlepší cesta těm, kdo budou mít v centru zajištěno privátní parkování. Inu pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: ale tady se rozhoduje o veřejných penězích na veřejnou dopravu.

No tak TADY určitě ne.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:46:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... "na Dlouhé míli. Za moc let a za cenu dost klikaté následné cesty do centra, která bude stále svádět auta k cestě co nejvíc do centra P6..."

Ano. To je jeden ze čtyř hlavních hlavních důvodů proč považuju chalupoidu za děsnou pí.ovinu. Většině automobilistů se prostě časově vyplatí zajet dál do centra, čímž můžou ušetřit cca 5 min., možná i 10.
Tepich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 16:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad plocha, kde s.rou psi: Konkrétně tahle plocha je dost rekreačně využívaná místními jak z Petřin, tak Bílé hory, ta volná plocha na druhé straně je heliport pro Motol a Homolku, jediné, co je nevyužito je ten hnusnej bazar. Co se týče dalších developerských plánů, zatím všechny prezentace vypadaly na "luxusní byty v zeleni", takže bych s nějakou větší budoucí frekvencí nepočítal.
Je třeba místním výhody stavby metra podat tak, že následná možná mohutná developerská aktivita je připraví o okolní zeleň a bude po části podpory pro chalupoidu.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 16:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, ještě jednou: Kdyby už mermomocí bylo nutné metro na Dlouhou Míli, proč takovouhle šílenou oklikou? Rově pod Evropskou je to z Kulaťáku cca 7 km, přes Dědinu 8, přes Motol 11.
Kdyby bylo opravdu potřeba větvit metro, proč ne na Veleslavíně? Je Dlouhá míle přesně tou lokalitou, kterou metro obslouží lépe, než vlak? (Teď nemluvím o tom jak to je na Červeňáku)
Potřebuje Dlouhá míle metro víc, než sídliště Libuš?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7631
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 16:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - nenech se mýlit. Až tam to metro bude, bude tam spousta cílů pro lidi. Volná plocha uprostřed města dlouho volná nezůstane.Právě tak nemám obavy o Letňany. Jen se prostě nesmíš koukat na plány budoucích 20 let dnešníma očima.

Tohle mi pořád ještě nikdo nevysvětlil. Proč mají veřejné rozpočty podporovat soukromé developerství? Ať to metro do Letňan zafinancuje soukromý investor.
Městské finance jsou snad k něčemu jinému.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Městské finance jsou snad k něčemu jinému.
Nemám obavy o zájmy zastupitelů kolem stanice Letňany, její zločinná poloha rozhodně není náhoda. Chápu nutnost rozhodování polititky, ale ty trasy by měli vymýšlet odborníci, o čemž mám v případě letňanoidy i motoloido-chalupoidy vážné pochybnosti.

Stavbu metra kamkoliv z Dejvické považuju za nepotřebnou z hlediska místní obsluhy a nesmyslnou z hlediska obsluhy letiště. Význam má jen z pohledu P+R , což může zrovna tak zajistit zmíněná rychlodráha, dokonce mnohem dál za městem. Bohužel realita je jinde a jedinou záchranu před chalupoidou už vidím v nedostatku peněz. Například obyvatel Dědiny pojede krtkem do Dejvic déle než 218kou...

Na P6 si ale myslím developeři moc nesmlsnou:
-Červený vrch - zastavěno
-Veleslavín - zastavěno
-Petřiny - zastavěno
-Motol - půlku Vypichu zabere radiála, jinde neni moc jak stavět
-Bílá Hora - zastavěno
-Řepy+DM - jen tady by se něco dalo postavit, ovšem je třeba umístit i terminál a parkoviště.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 20:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale stanice Motol není na Vypichu!(ale pochopitelně ani moc v té nemocnici) - Je v lesíku, který protne břevnovská radiála.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka,
nevím zda bydlíte poblíž Evropské ulice, ale pravděpodobně ne, když uvádíte že stavbu metra z Dejvické považujete za nepotřebnou. Rozhodně v tomto směru žádným dopravním odborníkem nejste. Lze samozřejmě diskutovat o tom, kudy vést trasu A od stanice Veleslavín, zda přímo k Dlouhé Míli, nebo přes Petřiny, či snad přes motolskou nemocnici. Jinak v Praze 6 se bouřlivě staví -Městská knihovna vedle VŠCHT, E-Gate vedle Diplomatu, Reiffeisenbank na křižovatce Horoměřické a Evropské, vilové sídliště pod Hanspaulkou a u Špitálky, Nová Liboc u libockého rybníka, vilové sídliště Na Krutci apod. Lze předpokládat, že některé zahrádkářské kolonie jako je např. za Vokovickou vozovnou se časem přemění ve vilové čtvrtě. Také se staví v přilehlých městských částech a v okolí jako jsou Nebušice, Horoměřice, Statenice apod. Roste autobusová doprava z Kladenska a Slánska. Pokud se týká obyvatel Dědiny, i chalupoida bude pro ně rychlejší než autobus 218, protože pojedou bez přesedání.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze předpokládat, že některé zahrádkářské kolonie jako je např. za Vokovickou vozovnou se časem přemění ve vilové čtvrtě.

Nic takového v územním plánu není, i když přemýšlím jaké zahrádky jsou přímo za vokovickou vozovnou. Je tam jen jeden pustý barák s pozemkem.

Ale jistě jste si zakoupil pozemky pod stávající buštěhradkou a máte příslušný vliv.-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p.: Ale my mluvíme o horizontu 20 let. Aktuální problémy obyvatel těch míst co jmenuješ se samozřejmě musí taky řešit, ale nesmí se zapomínat na to co bude za těch 20 let.
Dali ten příklad uvedl úplně supr (škoda že nenapadl mě): Prohlédněte si historické fotky míst v dobách, kdy tam tramvaj začínala jezdit.
Prakticky všech.
McB: Ale tím se město stará samo o sebe. Vytváří podmínky tam, kde chce aby přišli lidé, firmy a pod.
Všichni: měl jsem takový sen. Píše se rok 2015, metro končí u nemocnice Motol, soukromé Letiště již 5 let provozuje Cityelefanty přes Semmering, Kladeňáci přijíždějí po R6 ke stanici metra Nem.Motol a náhle přichází rozkaz odklonit výstavbu metra do stanic Nádraží Stodůlky, Bucharova a vybudovat přestupní stanici B-A Hůrka. A kdyby nebylo chalupoidy, kde bysme byli. Co? :-)
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 10:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No tak si neberte před spaním Modafen nebo další přípravky obsahující pseudoefedrin. Sny se vrátí do normálu nejpozději druhou noc po vysazení

Jsem ochoten se vsadit, že v roce 2015 se nebude jezdit ještě ani na Veleslavín. V lepším případě se to bude teprve stavět.

Případná potřeba krtka na nádraží ve Stodůlkách, v Bucharově ulici a v Motole (mnohem spíš ale v Řepích), se dá pořešit odbočkou z trasy B, aniž by se musely vyhodit hromady peněz za metro A vedoucí tak nějak nikam.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O. Wagner: Jinak v Praze 6 se bouřlivě staví Uvedené příklady (kromě těch v Dejvicích blízko stávajícího metra) rozhodně nebudou generovat tak velké proudy. Metro na Veleslavín by se možná hodilo, na Zálesí je však potřebnější
Metro do Kobylis umožnilo vymístit z ul. V Holešovičkách 6 linek vedených kloubusy. Podobný přínos může mít D pro oblast své konečné. Prodlouženáí A (a stejně tak i Letňany) jsou z toho ohledu míň potřebné.
Pokud se týká obyvatel Dědiny, i chalupoida bude pro ně rychlejší než autobus 218, protože pojedou bez přesedání. Ale zase bude větší docházková vzdálenost protože bude v polích.
Znovu se ptám: Je nutná zrovna chalupoida? Nebylo by lepší, když už metro, tak ho větvit ve Veleslavíně a na D. Míli to vést podél Evropské, maximálně přes Dědinu?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nikdo neříká, že je prodloužení A úplně k ničemu. Ale pokud vezmete jeho cenu a zamyslíte se nad situací v celé Praze (ne-li ve státě, má-li být ze státních peněz), tak pak mi to jako nesmysl přijde.. aspon v celé své délce, ceně a podobě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 11:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomáš k: No já si to taky myslim (to s tím 2015), ale nechtěl jsem bejt tak krutý. Hulit můžu? Prosíííím... :-))) No to už to B můžeme vést na Letiště rovnou a použít těleso dráhy od Semmeringu. To A na Řepy (kdyžtak) je logičtější, protože jsou P6 , ne P5.
Kladnauer: Nojo, ale ono je peněz málo všude a na všechno. Nejlevnější by bylo, kdyby si v Kladně upravili síť MHD tak, aby směřovala k nádražím a místo 714+5*010 ČD nasadily 749+10*Bh
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Je pravda, že na Kladně by se toho taky mohlo udělat víc. Mimochodem v dnešní středočeské příloze MF je rychlodráha uvedena jako priorita kladenské ODS.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: S úpravou kladenské MHD a nasazováním jiných souprav lze jedině souhlasit.

Problém ale je, že kladenská MHD tak nějak počítá s tím, že kdo jede do Prahy, tak MHD nepotřebuje a zbytek (děti, důchodci a matky na mateřské) nestojí za to, aby se tím někdo zabýval.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 12:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo jede do Prahy autobusem, ten téměř MHD opravdu nepotřebuje.

Kdo jezdí vlakem, ten nebude ochoten dát dalších 10+10 Kč za MHD. A že by byla kladenská MHD součástí PIDu asi nelze očekávat.

Zbývají ti, kteří jedou vlakem nárazově (jednou za čas) a kvůli těm se těžko bude MHD předělávat.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem v dnešní středočeské příloze MF je rychlodráha uvedena jako priorita kladenské ODS.

Myslíte si, že je to v rozporu s prioritami ODS (a radnice) na P6? Není, stačí přece ji nechat ukončenou na DM dál stejně Střední Čechy nesahají.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kladenská MHD: No ono je to ještě strašnější než bývalo - jednak je sice stále těch 6-7 základních směrů, ale čísel linek je asi 30, že jo. Druhak dřív aspoň busy z okolí končily u Divadla nebo na Nám.Svobody, teď jedou linky ČSAD a jim podobné přes celé město a MHD suplují (17 od Smečna, A22 a podobně). K tomu zapamatovatelné intevaly 13-37-72 minut. Čili ono nejdřív Kladno musí pochopit, že se busama do Prahy v dlouhodobé perspektivě nebude dát jezdit a pak svitne železnici zelená.
Budoucnost patří bagrům!
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Borovička,
omlouvám se, ta zahrádkářská kolonie je spíše za Fakultou tělesné výchovy a sportu. A myslím, že jsou tlaky na její zrušení. A pozemky okolo buštěhradky nevlastním.
Ad Iiii,
Kdoví, kde se ještě bude moci stavět. Třeba místo skladového areálu v Ruzyni nebo někde jinde. Nebo místo ruzyňských kasáren. Ale je třeba nějak omezit automobilovou dopravu na Evropské a na Patočkově a to bez parkoviště P + R někde na okraji Prahy nepůjde. A obávám se, že rychlodráha bude mít příliš dlouhé intervaly, aby uspokojila automobilisty. A pokud se týká trasy metra A od Veleslavína, myslím si, že to může být otázka dalších diskusí. Nicméně v žádném případě nemohu souhlasit s "dopravními odborníky", kteří tvrdí, že nemá žádný význam prodlužovat metro z Dejvické na západ.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, je to horší než bývalo. Ze svého pohledu člověka, který je doma až večer nebo o víkendu mám navíc pocit, že s tím nikdo nejezdí.

Zcela typická situace pak na nádraží je, že přijede vlak a současně městský autobus, ale zhruba v okamžiku, kdy se ti nejrychlejší z vlaku k němu přiblíží, tak zavře dveře a odjede.
Upřímně - ty lidi by s ním stejně nejeli, jen prochází okolo, ale působí to dost zvláštně:-(

Sám paradoxně používám pro cesty po městě víc vlak a těším se i na ty dvě nové zastávky (pokud kdy budou). Škoda zrušených tratí po vnitřním městě.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 14:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wagner: Jenže ta zahrádkářská kolonie leží z velké části v záplavovém území. Expandovat chce i ta FTVS, která má dlouhé prsty snad ještě díky vztahům na předchozího majitele univerzity. A taky ta FTVS expanduje v souladu s platným územním plánem. Vaše vize je: Zrušit buštěhradku a těm šťastlivcům, co tak zachrání zahrádku vykoupit pozemky na rezidentní domy. To samozřejmě za několikanásobné změny územního plánu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záplavové území není na překážku. Záplavové území čeho, proboha? Litovického potůčku???
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 16:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v tom roce 2002 byl zajímavě rozvodněný i Litovický potok. Kdo si tam postaví, musí občas s nějakým zaplaveným sklepem počítat. Podstatnější je, že toho času tam v platném územním plánu nic k zástavbě není, kromě již zastavěné "Nové" Liboce.

Majitelé zahrádek o budoucnosti nic neví, snad jen ti, přes které mají přeložit buštěhradku. Bude se jich developer přes novou zástavbu ptát?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.204
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 21:23:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem "Prohlédněte si historické fotky míst v dobách, kdy tam tramvaj začínala jezdit"

Jenže tramvaj zamířila do polí až poté, co byly vybudovány trasy po městě.

Stejně tak metro by mělo napřed dopravně obsloužit existující město. Až se tohoto úkolu v podstatných směrech zhostí, tak ať zamíří do polí. Neboli napřed do Veleslavína či na Petřiny, z hlaváku (lépe z nám. Republiky) na Nové Dvory, do Hostivaře. Pak do Řep. A teprve pak do polí.

To, že na DM má jednou někdy dolézt krtek, většina snad nezpochybňuje.
Ovšem to, že má DM dostat přednost před jihem Prahy, před Řepy i Hostivaří, je nechutné pohrdání sídlištním plebsem ze strany pražské ODS-ČSSD. Příliš okatě dávají přednost developerům před občany města.


Kladnauer: "Kdo jezdí vlakem, ten nebude ochoten dát dalších 10+10 Kč za MHD. A že by byla kladenská MHD součástí PIDu asi nelze očekávat."

KLID se nemůže stát součástí PIDu, mj. kvůli PIDím pragocentrickým tarifním pásmům. Taky kvůli způsobu financování a finanční náročnosti. (Např. obec dál od Prahy platí za jeden spoj víc než obec blíž Praze).
Nicméně tarifní i linkovou reformu PIDu i SIDu (KLIDu), a jejich následné tarifní propojení, vidím v blízkém budoucnu jako naprosto nezbytné. Čím dříve to zainteresovaným úřadům dojde, tím lépe.

Pokud by se investovalo do "rychlodráhy" bez tarifního propojení s kladenskou MHD, tak by to byly vyhozené peníze.
Jako provizorní řešení by mohl mít drážní dopravce na "rychlodráze" smlouvu jak s Ropidem, tak se středočeským krajem. Na dráze by se uznávaly jak jízdenky PID (vlak+MHD Praha), tak i jízdenky KLID (vlak+MHD Kladno). Bylo by na každém cestujícím, zda na dráhu dojde pěšky a použije vícepásmovou lítačku PID, nebo zda se sveze MHD a použije čipovku KLID. To druhé by byl tarifní model v podstatě shodný s dnešními busy Kladno-Praha.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace