K-report
 

Archiv do 01.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 01.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.146
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:02:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "místní občané, voliči vámi nenáviděného Chalupy, jsou už pěkně nas..raní, že jim nějací "vidláci" ucpávají svými IGK ulice. Jak budete tohle řešit?"

Kdyby místní občané tušili, že chalupoida svými nevhodnými parametry a nevhodně řešenou návaznou dopravou vyžene část lidí z busů a vlaků do aut, tak by ho jistě nevolili. Problém je v tom, že voliči nejsou odborníci na dopravu, a naletí přesvědčivému demagogovi.

Opakuju Vám (nejen já) snad potřísté: Kvalitní příměstskou dopravu nelze postavit jen na kombinaci bus+metro nebo IAD+metro. Je třeba vhodně skombinovat všechny druhy VHD. V kvalitní VHD má nezastupitelné místo příměstská železnice, vedoucí z lokalit v blízkosti města až do centra, s přestupy na co nejvíce tras metra. Pokud se Bémovi a jeho nohsledům (Vás v to počítaje) podaří v nějaké lokalitě ochromit železnici, povede to v důsledku ke zhoršení VHD i životního prostředí v okolí.


Dále Vás upozorňuju (nejen já), že problémy s IAD a neprůjezdností ulic pro VHD jsou v jiných částech Prahy podstatně větší než na Dědině, na Evropské a na Kulaťáku.

Možná budete mít štěstí, že je primátorem člověk, který prosazuje lokální a privátní zájmy na úkor zájmů města jako celku. Takže se toho Vašeho vysněného metra do prdele zvané sídliště Dědina možná brzy dočkáte. Ve Vaší zaslepenosti Vám ale nedochází, že by to bylo na úkor daleko většího množství lidí bydlících na jihu Prahy (trasa D), východě (Hostivař) i nedalekého sídliště Řepy.

Jste buďto člověk, který neurvale prosazuje osobní (lokální) zájmy, nebo omezenec, jehož obzory končí několik km od bydliště.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 12:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Protiřečíte si, tvrdíte, že P6-áci budou naštvaní za ucpané ulice a zároveň většinově zvolená politická reprezentace dělá všechno pro to, aby k tomu došlo..

Nevím kolik lidí stojících u hypermarketů na Zličíně znáte. Jak jsem již psal, znám lidi co dojíždí z oněch směrů, ale neznám vůbec nikoho, kdo by nechával auto na Zličíně.. což nevylučuje, že tací jsou, ale nemyslím, že jich bude mnoho.

Nevím jaké jsou Vaše cíle, ale chápejte, že překroucená argumentace Vám nepomůže, i kdybyste stokrát měl pravdu a ostatní se mýlili.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V LN je článek radního Klegy. Jsou tam správně popsány výstavby silnic blízké i vzdálené a je tam věnována pozornost oběma trasám metra, jak o nich zde hovoříme , bez sebemenšího zpochybnění, naopak, s důrazenm na obsluhu nemocnice Motol podzemní drahou. Je tam futuristický plánek rozvoje metra. Píše se ale i o zapojení železnice do MHD, ovšem pomocí budování nových zastávek. Není tam ani slovo o tramvajích (=nic nebude, vše spolknou silnice a metro) ani o rychlodráze (=postaví soukromý investor, tedy Letiště a tím je jasné, že nepoleze do zelí P6 ale P5). Ukončete tedy debatu o Chalupoidě (ta je jistá) a Buštěhradce (ta je taky jistá-že se s ní nehne) a soustřeďte se na diskusi, zdali budou víc řvát ochránci přírody při elektrifikaci hrbaté v Prokopáku nebo památkáři při elektrifikaci Semmeringu nad Prokopákem. Dobrý den.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
...do prdele zvané sídliště Dědina...
To jste si mohl odpustit!
(jinak s těmi odstavci předtím souhlas)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Těžko říct, co půjde líp, oboje se ve stavebních řízeních poměrně dost zkoumá a má vliv (jak památkáři, tak ochránci). Pokud by vznikla nějaká veřejná debata, tak by možná bylo lepší protlačit to přes ochránce (jsou míň organizovaní a snadno se jejich zájem přesune jinam).
Pokud jde o o tázku, kudy vést tu rychlodráhu, tak opravdu v obojím bych viděl klady i zápory. Semering jede asi kratší cestou a vede aspoň přes místa v Praze, kde by se dal navázat na MHD (Jinonice, Zličín), Hrbatá zase je taková "rovnější" a vede přímo do obytných celků (Hlubočepy, Řeporyje, za Prahou Rudná, Nučice).
Btw. (nápad!) Nebylo by lze vést kladenskou rychlodráhu celou přes hrbatou a využít těleso bývalé kladensko-nučické dráhy? Na letiště by byla odbočka přes Rudnou a Hostivice.

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 14:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těleso KND je s ohledem na uběhlý čas již necelistvé. A byla by to zajížďka ... Řekl bych, že tudy cesta nevede.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 14:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta hrbatá - stačilo by na Unhošťském zhlaví Jenče udělat krátkou spojku a dvě výhybky a je vymalováno, ne? A dovedeno do konce, zdvojkolejnit už jen úsek jeneč-kladno. To projde bez povšimnutí kohokoliv za laciný peníz.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 14:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co nějak takhle (ta fialová čára):
 
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:18:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: sorry, omlouvám se za úlet. Neberte to prosím osobně. (Ono přesvědčit Daliho, že Dědina je váhově menší kategorie než například sídlištní celky na Praze 4, je téměř nemožné.)


Káem: "Ukončete tedy debatu o Chalupoidě (ta je jistá) a Buštěhradce (ta je taky jistá-že se s ní nehne)"

Áá, delfská věštírna promluvila. Pokud se v této či jiné diskusi potkáme za 10 let, tak si povíme, zda se jezdí od Kladna přes Rudnou.
Místo výzev k ostatním si radši seriózně spočítejte celkovou cestovní dobu Prokopákem. Například od autobusové zastávky Sítná na Můstek, a porovnejte ji s jinými druhy dopravy. Jízdní doba po Semmeringu je nic moc, ale tohle je ještě o něco horší. Nemluvě o tom, že mezi Kladnem a Smíchovem jedete pustinou. Semmering by (jako nouzová varianta) aspoň cestou obsloužil Hostivice a umožnil v Řepích přestup na tramvaj.

Pokud se bavíte o elektrifikaci jednokolejky ve stávající stopě, tak se s Vámi klidně vsadím, že v případě skutečného zájmu vedení radnice Kladna a vedení středočeského kraje, budou přiblblé připomínky proti elektrifikaci jakékoli varianty nakonec zadupány do země.

Víte snad o reálném případu, kdy památkáři či ochranáři skutečně znemožnili elektrifikaci existující tratě? Já znám jen jediný případ, kdy k elektrifikaci pro nevyřešené problémy nedošlo. Jde o trať Plzeň-Domažlice, kde (s trochou přehánění) dráha chtěla ať si město sundá svoje trolejbusové dráty překážející elektrifikaci, a jde s nimi někam do pryč. No a město se k tomu nějak nemělo, že prý ty trolejbusy k něčemu potřebují ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:26:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Myslím že jde o hodně fantaskní sci-fi. Ale když už je to tady namalované - máte ponětí, kolik km by to měřilo, a jaké jízdní doby by se dalo dosáhnout? Obecně jsem všema deseti pro vzkříšení železnic Kladno-Praha i Nučice-Praha. Ale tohle, nic ve zlým, mi přijde jako železniční chalupoida.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7692
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

umožnil v Řepích přestup na tramvaj

A v Jinonicích na metro
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Myslím že jde o hodně fantaskní sci-fi.
Dal jsem to sem jen jako námět, návrh řešení místo Buštěhradky. Km to vychází podobně jako dnešní spojení Praha - Rudná - Hostivice - Kladno, tedy respektive méně díky částečnému napřímení. Nový úsek Nučice - Unhošť bych odhadoval tak 10-12km.
Mezi Kladnem a Rudnou by časová úspora byla značná, horší by to bylo mezi Rudnou a Smíchovem, kde by možnosti stavebních úprav byly asi omezenější.
takže: dohromady je to 20km (Praha Smíchov - Nučice) + 12km (nový úsek) + 5-10km (Unhošť - Kladno, podle toho, kam až bychom to chtěli vést v Kladně), čili dohromady max. 42km. Pokud bychom počítali, že by náklady byly stejné jako výstavba koridoru tak...má někdo ponětí, kolik stojí 40km železniční koridor?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tohle, nic ve zlým, mi přijde jako železniční chalupoida.
Tomu se říká "vytloukat klín klínem". Čím víc betonu a železa, tím větší šance na úspěch. Pokud by se to na Kladně a na S-kraji vylobbovalo jako "nové železniční spojení Kladna s centrem Prahy", třeba by to prošlo:-).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 15:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen taková malá vsuvka: Dnes ráno při popojíždění v koloně na R7 , psal Anonym do jednoho kladenského rádia hezkou SMS:

"Všem co stojí v koloně ve směru na Prahu. Železnice je jako vždy na stupni jedna."

A já s myšlenkou tohoto neznámého plně souhlasím. Budoucnost relace Kladno-Praha je v železnici (rychlé a co nejkratší trase) a ne v autobus + metro (nepohodlnost a nemožnost zaručit, že přijedete na čas)
B952E = the best of KAROSA
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 16:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Je půvabné, jak sveřepě používáte jízdní doby něčeho úplně jiného na něčem úplně jiném v úplně jinou dobu a transponujete to do budoucna. A jak jsou ještě ty vaše doby vyčtené z JŘ - jel jste někdy busem do Kladna ve špičku??? Dále je rozkošné, jaxe neustále pokoušíte jedním vlakem obsloužit pokud možno úplně všechno - pro spojení Kladno-Praha je naopak velikou výhodou, když to pojede pustinou. Hostivice jsou frekvence na bus k metru a ne na zastavování rychlovlaku. A navíc ani nevíte, že delfská věštírna měla docela vysoké procento splnění předpovědí.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 16:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě Bručoun - vono to i přes tu Rudnou vyjde pouhým součtem osobáků na 51 minut Hlavní-Kladno. A to si představte že by se nezajíždělo do Hostivic. Tak budeme na 40 minutách zase.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:14:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: zase podsouváte něco, co jsem nenapsal ani nemyslel. Vložit oponentovi do úst nějaký nesmysl, a s ním ho mlátit po hlavě. To je Váš styl.
Ve skutečnosti jsem napsal něco v tom smyslu, ať Vy si propočtete jízdní dobu k Vašemu projektu.

Jestli je Hostivice na bus, tak pak jsou na bus jistě i obdobně velká města: Černošice, Dobřichovice, Řevnice, Roztoky, Úvaly, Český Brod, atd.

"pro spojení Kladno-Praha je naopak velikou výhodou, když to pojede pustinou"

Jo, nemožnost vystoupit v Praze dřív než na Smíchově je fakt obrovská výhoda.

Uvědomte si, že největší šanci na slušné vytížení mají nejspíš pravidelné taktové vlaky s těmito zastávkami:

Kladno,město-Kladno,"zim.stadion"-Kladno,hl.n.-Hostivice-Veleslavín-Hradčanská-Vltavská-Masaryčka. (úsek Kladno,hl.n.-Masaryčka jízdní doba asi 28 min.)

Toto považuju za asi nejvhodnější kompromis přitažlivý pro největší množství cestujících. Každá významnější odchylka od tohoto modelu zastavování způsobí nižší vytížení, a tím i větší spornost investice. Pokud Vám tato skutečnost nepasuje do Vašeho systému, tak je to nejspíš tím, že Vaše projekty trpí naprostým nedostatkem citu pro detail.

"Tak budeme na 40 minutách zase"

To je špatná jízdní doba, to nikoho do vlaku nepřiláká.
Nevím proč vymýšlíte projekty na tratě s jízdní dobou stejnou jako současná Buštěhradka v motorové trakci a s předpotopním zabzař. Nahlídněte, jakou JD mají vlaky 9851, 9823, 9825, 1891, 9833, 1893, 1890, 1892, 9830,...
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 19:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tady se to zase rozjelo :-) Co se tyce Hostivice, tak ta co do poctu obyvatel sice je na vlak idealni, jenze nadrazi je uplne na kraji mesta, zatimco zastavba roste predevsim smer Rudna a Jenec. Mmch totez v bledemodrem je Jenec. Takze Hostivice je skutecne na autobus-pochybuju, ze by se tam ujala mestska linka, ktera by substrat svezla na nadrazi. Myslim, ze cestujici radsi uprednostni primy bus. Proto by asi byly z Kladna idealni zrychlenky, ve spicce mozna i po 15 min, ktere budou Kladno hbf-Ruzyne projizdet, a do toho vlozit hodinovy vymetak, ktery bude zastavovat vsude.
Jinak co se tyce te trate Prokopakem, ta ma smysl jako primestska trat obsluhujici Rudnou, Nucice a okoli, ale na letiste+Kladno? Ja si nemuzu pomoct, ale pro rychlou primestskou dopravu z Kladna je nejidealnejsi Bustehradka, a pokud se podari zazdit jeji zdvoukolejneni (draty snad projdou), tak vlaky na letiste+dalkova doprava se da provezt i jednokolejnym Semmeringem-za predpokladu, ze budou aktivovany momentalne zrusene vyhybny. Mne tahle kombinace taky prijde jako za malo penez nejvic muziky.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:47:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Co se tyce Hostivice, tak ta co do poctu obyvatel sice je na vlak idealni, jenze nadrazi je uplne na kraji mesta, zatimco zastavba roste predevsim smer Rudna a Jenec. Mmch totez v bledemodrem je Jenec."

S tím rozdílem, že v Hostivici to je z některých nových lokalit na nádraží skousnutelná vzdálenost. A že Jeneč je asi 5x menší. Zhruba 5x menší je v Jenči i počet obyvatel v docházkové vzdálenosti.

Vím o lidech, kteří radši jezdí z Hostivice (dnešním!) vlakem, protože jsou na Masaryčce ve chvíli, kdy by busem a metrem byli teprve někde pod Jinonicemi.

Mimochodem v Černošicích a Dobřichovicích jsou z některých částí docházkové vzdálenosti na nádraží okolo 15 minut, a přesto lidi jezdí vlakem. Bus je zde totiž výrazně pomalejší, a s přestupem.

Až budou z Hostivice do Prahy jezdit slušně rychlé vlaky v dobrém intervalu, tak obliba busu klesne i tady. Pak totiž půl městečka ušetří oproti dnešku nějaký ten čas i při docházkové vzdálenosti okolo 10-15 min.

Jesli chcete nechat v Hostivici jen hodinový vymeták, tak to je pro městečko s asi 5000 obyvateli hned za hranicemi Prahy dost drsný interval. Zejména ve srovnání s Dobřichovicemi a Řevnicemi, které jsou výrazně dál, a kde se zcela vážně uvažuje o 15 minutách.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:16:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hypermarkety ničí střední vrstvu. Malé živnostníky to ničí a pracující v hypermarketu patří mezi chudé. Ty platy jsou na dně. Takže nic dobrého. Sklady a hypermarkety ekonomický prospěch nepřinášejí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tyce Hostivice, tak ta co do poctu obyvatel sice je na vlak idealni, jenze nadrazi je uplne na kraji mesta

Á pán je odborník na centrum Hostivic. Jo autobus je o pět minut rychlejc a jede na perspektivní Zličín. Ve skutečnosti je rozdíl jen v intervalu respektivě v taktovém intervalu, který dráha jaksi nemá..
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.199
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 22:51:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ony ty vlaky z Hostivice jsou už dnes rychlejší než bus a metro. Konkrétně 9823, 9825, a 2505: 13-14 min. do Dejvic, 23-24 min. až na Masaryčku.
Bus do Zličína jede 12 min., chvíle než přijede metro, cca 20 min. do centra. To je bus a metro dohromady asi 35 min.

V jiných diskusích skalní fandové hájí lokálky kvůli osadám s 50 obyvateli, a zde se navrhuje většinou vlaků projíždět stanici s minimálně 2000-3000 lidí v docházkové vzdálenosti ...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.162
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 23:05:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 42 km to je hodně. Úsek hl.n.-Řeporyje se nedá zrychlit prakticky vůbec, úsek Řeporyje-Rudná snad, ale je to krátký úsek, Rudná-Nučice opět téměř nedá. Těch nových 12 km by se muselo jezdit snad 300 km/h, aby se dosáhlo slušné jízdní doby ...
Dnešní Buštěhradka má 31 km, Semmering jako případná náhradní varianta 37 km. V obou případech lze úsek Hostivice-Kladno zmodernizovat na nějakých 100-120 km/h, a pražský úsek převážně na nějakých 80 km/h.
Přes Rudnou myslím cesta opravdu nevede.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 00:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hostivice: vim o miste, kde je k vlaku do Prahy s intervalem 30 minut v dochazkove vzdalenosti do 15 minut 13000 obyvatel (do 5 minut ca 2000), cas k doprave na MasnNa (pokud prijdete na nadrazi na cas) je srovnatelny s kombinaci bus+metro (oboji ca 30 minut) a presto VELMI MALOKDO jede vlakem. Hadejte, kde to je.
Tedy s pouzitelnosti rekonstruovane trati dokonce i pro Hostivice to neni tak horke. Nicmene Kladno je neco docela jineho.

ale jinak: Dizkuse zde vedena, a vlastni pozorovani me vedou k nazoru, ktery mozna sdilite: Ostri, na kterem se pohybuje pouzitelnost zeleznicniho spojeni Kladna a Prahy, je velmi tenke. Jakekoliv kompromisni reseni, napriklad prodluzujici jizdni dobu o 5-10 minut oproti idelanimu stavu, povede ke znacnemu poklesu potencialni pouzitelnosti. Tohle je hra "bud vsechno, a nebo nic", a P-6 to myslim docela dobre vi (z hlediska odmitani rekonstruovane trati skrz jejich ctvrt). Mam pocit, ze vedeni zeleznice oklikami je pokus vycouvat a prizpusobit se hrozbe metrove Calupoidy navrhem Chalupoidy zeleznicni (ktera v pripade Ch-A docela postaci). Bojujeme tu proti vetsimu zlu navrhem zla mensiho, zachovavajicimu soucasnou "nekvalitu", aniz by se prozasoval navrh, jak dopravni spojeni Kladna s Prahou skutecne zlepsit.

Je videt, ze nikdo ze zodpovednych (mesto & kraj) nema zadnou vizi, jak vlastne resit zoufalou dopravni situaci kolem Prahy - jen se flikuji zaplaty a na skutenou pouzttelnost VHD se kasle.
OOT priklad: Z Rican nemate tento tyden VHD sanci, protoze se uz pul roku rekonstruuje zeleznicni trat tak, ze se na vlak nelze spolehnout (zpozdeni 0-30 minut bezna) a v Uhrinevsi se od pondelka na hlavni ulici kope, (tj. 1 pruh na svetla na silnicii 1 tridy, 3 km kolony a zpozdeni busu 30 minut+, tak, ze se nestihaji obraty na Depu Hostivar). Mimochodem, ja to resim tak, si diky vlastnictvi IGK plecky muzu dovolit jezdit na Cerny Most a Opatov.

Zaver: Myslim si, ze reseni dopravy v prazskem suburbanu potrebuje jistou filosofii, mistne sice uzpusobenou konkretni situaci, soucasne ale polozenou na resenich, ktera je treba preferovat. Samozrejme, osou teto preference musi byt doprava kapacitne nejvykonnejsi. A dalnice to neni.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 09:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: 42 km je max. vzdálenost, počítal jsem Kladno hl.n. + dalších 5km, takže pokud to počítáte z Kladna hl.n., je to 37km, navíc ten nový úsek Rudná - Unhošť je těch 12km taky maximum (po klikaté silnici mi to vyšlo 14,5km). V úseku Kladno - Rudná bych problém neviděl, ale spíš budete mít pravdu s problémy v modernizaci úseku Hlubočepy - Řeporyje, kde nepůjde moc vrtat a zdvojkolejnění asi taky nepřipadá v úvahu. Kdyby se ale celou trasu podařilo vybudovat (rekonstruovat) na úroveň koridoru, tak by to myslím konkurenceschopné bylo.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 10:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ale vychází mi to, co? Kouzelné je, jaxtesi sám odpověděl, proč Černošice se nerovnají Hostivice v způsobu dopravy do Prahy.
Helejte, ono je to tady trošku i o tom, že mnozí tady tak nějak nepředpokládají, že se budou měnit i ostatní okolní podmínky - že R7 bude zasekaná jako je dnes D1, že přibyde relativně nová a volná R6, že autobusy podraží o 20% díky mýtnicím na R6a7, že to letiště si tu trať opravdu samo postaví, že skutečně najde hodně kladeňáků práci na P5 a 4 a podobně. Těch variant je skutečně moc.
Budoucnost patří bagrům!
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radep p + Bručoun
Jistě jsou v Praze přetíženější uzly než je např. Víězné náměstí, jako např. náměstí I.P.Pavlova nebo Karlovo náměstí, které by se asi dalo vyřešit pouze městským okruhem a popř. nějakou trasou metra E ve směru Náměstí Míru, I.P.Pavlova, Karlovo náměstí s prodloužením na obou směrech. Ale Vítězné náměstí patří k dopravně nejzatíženějšímu náměstí v Praze a také k nejnebezpečnějšímu. Situaci by pomohly řešit podchody navazující na současný podchod a převedení tramvajové trati do Dejvické ulice. Ale vezmeme-li to ze Staroměstského náměstí, jako z centra Prahy, je okolí Vítězného náměstí nejbližším místem od středu Prahy, které je značně zatížené autobusovou dopravou, domnívám se, že je srovnatelné např. s autobusovou dopravou u Zličína nebo Černého mostu. Na kulaťáku se sbíhají trasy směrem na sever - Roztoky nebo Suchdol, na jih na Strahov a hlavně na západ, a to jak na letiště, tak do Kladna a Slánska. I nejmodernější rychlodráha do Kladna, kterou podporuji, ale do značné míry v co nejpřímější tunelové variantě (z Veleslavína přes Dlouhou Míli na letiště a potom do Jenče a dál přibližně po trase Buštěhradky) však obslouží především jih a západ Kladna. Obyvatelé Kročehlav apod. budou asi nadále preferovat autobusovou dopravu. A já bych si nepřál, aby autobusy z Kladenska a Slánska dále končily na Evropské. Kromě toho, aby řidič nechal auto na parkovišti na okraji Prahy, nesmí být ve špičce interval veřejné dopravy delší než 5 minut a v sedle delší než 10 minut. Jinak pojede autem až k nejbližší stanici metra.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Tvůj postoj je trochu házení flinty do žita...
Ad zakázka SŽDC na projekt: zaujala mě tam věta že se nemají vypracovávat varianty...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:12:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jediný kdo tady na to kouká trochu s náhledem je Káem a Vratislav.
Okrajové podmínky řešení jsou následující:
1. Dokončená R6, R7, R1 a bezproblémová záchytná parkoviště na DM u R1 (R6 v roce 2009, ŘSD už připravuje zkapacitnění R7 - přestavby MÚK Středokluky, Tuchoměřice, přestavba MÚK Letiště už začíná) - čili zmizí primární problém na R7, busy a IGK zrychlí.
2. Mohutná výstavba a cíle kolem DM (Letiště, hpermarket, největší outlet obchod s textilem ve Střední Evropě mezi Tuchoměřicemi a Kopaninou atd, stavby na Evropské ...).
3. P6 přistoupí k restrikci parkování a vymístění busů z VN (placené parkování)
4. Na jakkoukoliv trasu kolejové dopravy bude vyvíjen tlak odstranit všechny nadzemní bariéry, plnt ekologická a další kritéria atd.
5. Aby tato trasa splňovala skutečnou alternativu k IAD, či busu tank int. ve špičce bude nuset být 3 či 5 min, a ne 15 či 30 (pak už je lepší IGK)
Jaké máte řešení?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "jaké máte řešení?"
1. zkapacitnění parkovišť na Zličíně (od křižovatky R6-R1 je to několik minut)
2. to by obsloužil bus s int. 1 hodina (půl hodiny), Evropská si zaslouží přidat jednu tram. linku (stačí ČV-Podbaba)
3. Zavést placené parkováni všude, mýto také všude. Nepředpokládám, že by P6 zakázala busy na Kulaťaku, dokud jiné řešení nebude.
4. Mám tři možnosti lepší a výrazně levnější než chalupoida
a. částečné zdvoukolejnění a zakopání 120 (místa je dost)
b. metro na Veleslavín, zdvoukolejnění trati Veleslavín Kladno.
c. pokud metro na letiště, pak zhruba podél Evropské (O 3-4 km kratší než Chalupoida). Na Veleslavíně připravit možnost rozvětvení ve směru Petřiny.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 12:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Cílem příměstské železnice není obsloužit parkoviště P+R. Jejím cílem je přivážet cestující z Kladna do Prahy. Že by to mohlo fungovat je názorně vidět na tratích z Kolína, Benešova, Berouna a Kralup. Příměstské dráhy navezou denně do Prahy desetitisíce lidí, kteří tak mohou nechat auto doma a nepotřebují tudíž žádné záchytné parkoviště.

Řešení dopravy do velkých samoobsluh, nechť řeší MHD čím uzná za vhodné. Drtivá většina lidí tam stejně bude jezdit autem.

Pokud se zazdí příměstská železnice a nadto se ještě výrazně sníží komfort dosavadní autobusové dopravy, pak prudce vzroste počet aut a ten se záchytným parkovištěm ani zvednutím parkovného nijak nevyřeší. Od zavedení parkovného ve vnitřním městě tam aut neubylo, parkuje se stále divoce a intenzita provozu nijak nepoklesla. Praha 6 nebude výjimkou. Represe neprojdou, neb platí řidič=volič a zastupitelé to vědí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obyvatelé Kročehlav apod. budou asi nadále preferovat autobusovou dopravu. přestože nádraží Kladno má adresu Milady Horákové 251
272 01 Kladno - Kročehlavy


Obyvatelé Kročehlav nejsou padlí na hlavu a část jich vlakem pochopitelně jezdí.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Vagner: Vítězné náměstí patří k dopravně nejzatíženějšímu náměstí v Praze a také k nejnebezpečnějšímu. Situaci by pomohly řešit podchody navazující na současný podchod a převedení tramvajové trati do Dejvické ulice.
Protože je to "náměstí" ale urbanisticky je to paskvil. Prodloužení metra by pro mě mělo ten pozitivní efekt, že bych na něj už vůbec nemusel chodit (snad jen kdybych něco potřeboval na úřadě), a lituju těch, co bydlí v okolí. Auta bohužel odtamtud nezmizí ani kdyby se postavilo deset okruhů. Je tam hodně dopravních nehod, předpokládám, že to jsou hlavně ťuknutí. To by vyřešila světla (podobně jako např. u Vítězného sloupu v Berlíně).
Tramvaj do Dejvické: ono se něto plánuje??? Osobně bych navrhoval přes náměstí Svobody (se zastávkou) a Bubenečskou.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj do Dejvické: ono se něto plánuje???
Ne, neplánuje.

Osobně bych navrhoval přes náměstí Svobody (se zastávkou) a Bubenečskou.
To by Chalupa nepřežil, kdyby mu přímo pod oknem úřadu jezdila tramvaj.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj nepřijela na Kulaťák Dejvickou, protože by měla úrovňové křížení s buštěhradkou a proto se to vyřešilo Svatovítskou a nadjezdem a platí to dodnes. Dnes do Dejvické tramvaje nedostanete, protože by zmenšily počet míst k parkování a to by byly šílené mínus body pro místní voliče. Ale v oblasti Dejvického nádraží nezůstane na kameni kámen, takže je možné že někdo nějakou takovou vizi občas někde načrtne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě maličkost, kterou jsem si včera uvědomil, čekaje na bus: Ve špičky se do Horoměřic jezdí v int 8-9 minut!!! Řekli byste to před 5-10 lety? To jen na ilustraci toho, jak daleko reality mnozí jsou, když píší, že třeba Chalupoida bude nevyužita, jen proto , že DNESKA k nemocnici Motol jezdí jen dvě pořádné a dvě blbé linky busů. Nebo že POŘÁD bude bus z Kladna rychlejší. Nebo že přes Rudnou to NIKDY nepůjde.
Iiii: Tvoje řešení trati 120 nás vrhají o dvacet let nazpět nebo o dva roky v diskusi zpátky.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Obyvatelé Kročehlav apod. budou asi nadále preferovat autobusovou dopravu. přestože nádraží Kladno má adresu Milady Horákové 251
272 01 Kladno - Kročehlavy

Obyvatelé Kročehlav nejsou padlí na hlavu a část jich vlakem pochopitelně jezdí.


Sám jsem z Kročehlav a jezdím vlakem. Na autobus to mám 1 minutu, na vlak téměř 10 minut chůze, ale
- na vlaku ušetřím 10.000 Kč za rok (PID)
- v autobuse si často nesednu
- vlak jezdí na M.N.
- vlak nestojí v zácpách
- směrem do Prahy jsou některé vlaky i rychlejší než autobusy.. bohužel toto vůbec neplatí směrem zpátky:-(}
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě maličkost, kterou jsem si včera uvědomil, čekaje na bus: Ve špičky se do Horoměřic jezdí v int 8-9 minut!!! Řekli byste to před 5-10 lety?
Před 10 lety jsem se v to modlil, čekaje na Horoměřické na autobus Judr. Hoffmanna

Dnes do Dejvické tramvaje nedostanete, protože by zmenšily počet míst k parkování a to by byly šílené mínus body pro místní voliče.
Praha 6 chce z ulice výhledově pěší zónu, takže ty auta půjdou stejně pryč (snad). Ale dřív než po vybudování podzemních garáží v oblasti to nebude.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: jak to myslíš: Buštěhradka zůstává nejkratší trasou a jsem přesvědčen, že by šla modernizovat tak aby to nemuselo moc vadit obyvatelům: tj. zakopat na nejkritičtějších místech. (max. 1km tunel pod Ořechovkou, o kterém se tu mluvilo tak před 2 měsíci)
Že to vadí megalomanským plánům radnice P6 je jiná věc.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 13:59:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Ale to je přesně ono, o čem tady mluvím. "rychlodráha" tak jak je navržena (pominu-li ty úlety s úrovňovými přejezdy a brutálními protihlukovými stěnami atd.) a mám být provozována (intervaly, zastávky atd.) je spíš podobná tomu návozu dělnictva do Kolbenky na směnu a odvozu zpět po směně) a vůbec si nepřipouští, že dochází k urbanizaci a využití daleko širšího území a dále, že natvrdo soupeří s IGK a busem (rychlost, komfort, minimální intervaly smazávající případné "zádrhely" na silnici. Problém je v tom, že dnes "špička" začíná někdy v půl 7 a končí třeba v 11 a odpoledne začíná ve 4 a končí v 9. Metro má právě mimo jiné tu krásnou vlasnost, že když mi v IGK na jedné křižovatce padne červená a já dojedu ke stanici o 1 min. později, tak za 2 minuty mi jede další - prostě nemusím sledovat nějaký pitomý jízdní řád, nebo ta dráha bude jezdit v int metra? O stanicích jsem mluvil. K čemu je lidem od Horoměřic, Velkých Přílep či Statenic stanice dráhy v Dejvicích či Veleslavíně ? K ničemu. Stanice M na ČV jejich problém řeší. A k čemu bude dráha lidem od Slaného? Nebo se snad plánuje vedle R7 položit koleje? A co motolská nemocnice? Podobné, jste si jisti, že na těch volných pozemcích v areálu nevznikne za 20 let třeba nějaký kampus pro univerzitu (studium medicíny) atd.? A co v Kladně? Ta sídliště směrem k silnici na Prahu (Sítná atd.). Co bude rychlejší při cestě na VN? Bus prakticky od domu jedoucí po zrekonstruované R7 s přestupem na M nebo bus na nádraží, čekání na vlak 30 min., cesta vlakem do Veleslavína nebo Dejvic, přestup na Tram či pěší vycházka. O komerčních aktivitách ani nemluvím, ty přece, resp. DPH z nich a z daně příjmů lidí v nich pracujících ty stavby platí, a nebo ne?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Myslím to přesně tak, jak tys k tomu ještě nedospěl: Megalomanské plány radnice P6 jsou velmi důležité a neopominutelné (jakkoliv je kdokoliv může mít za blbé, to je druhá věc), protože je to ZASTUPITELSTVO a nakonec i peníze budou ze značné části jeho, a dále cena za tunelizaci bude tak veliká, že se na ní NIKDY peníze nenajdou. A nikdo nepřijde na levnější variantu elektrifikace Semmeringu a Hrbaté, pokud se bude furt fantazírovat o Buštěhradce.
Podívej se jen o pár km po Buštěhradce dál na sever - díky zvolené tunelové variantě hrozí dokonce na ní zastavení provozu, že.
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Metro má právě mimo jiné tu krásnou vlasnost, .... tak za 2 minuty mi jede další - prostě nemusím sledovat nějaký pitomý jízdní řád, nebo ta dráha bude jezdit v int metra?
Tys nikdy nezažil 9 min. čekání v sedle pracovního dne na koncích trasy B???
Není důvod proč by dráha nemohla jezdit častěji. Nasadí-li se menší jednotky bude to ekonomičtější, než metro, ve kterém by se při 2 min. intervalu souprava rozhodně nezaplnila....
K čemu...? Postavit metro na Veleslavín (do Motola) + radikálně modernizovat dráhu vyjde levněji než celá chalupoida.
Bude-li terminál na D. Míli obsluhován dráhou, pro Slaný a spol. by to bylo stejné jako metro s tím rozdílem, že návazná cesta do centra bude kratší, bude to levnější a může to být postaveno dřív.

Můžeš mi prosimtě konečně odpovědět na otázku, kterou sem ti pokládal aspoň 5krát: proč za každou cenu chalupoidu? Když už metro na letiště, tak proč ne podél Evropské a s eventuelní větví Veleslavín-Motol-Řepy?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Berete aspon sám vážně co píšete, nebo víte, že to je (z určité části) jen kupa nesmyslů...

Sítná bude mít vlastní vlakovou zastávku, pro značnou část sídliště dostupnou jen o málo hůře než autobusovou. Vlak z této zastávky staví na Kladně již jen jednou, zatímco autobus (minimálně) dvakrát.

Bus prakticky od domu jedoucí po zrekonstruované R7
Mne se na tyhle nesmysly snad ani nechce reagovat. To podle mého NENÍ seriozní diskuse.. Najděte si laskavě kudy R7 (po)vede a jak daleko to tam ze Sítné je..

Podobně s Vašimi dalšími argumenty.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: MČ Praha 6 sama na to peníze mít nebude. Město má jiné problémy a na všechny dopravní projekty co chce taky mít nebude. Nechme stranou otázku, jestli by město mělo mít větší podíl na vybraných daních. Takže bude somrovat u státu a možná i v Bruselu. A ti se snad mohou ptát, proč zrovna drahé metro. Proti využití Semmeringu a Rudné nejsem, nevím ale jestli je to definitivní řešení pro Kladno. Osobně se domnívám, že na Petřiny se metro časem postaví a dál to přijde i městu jako značná blbost, zvlášť když lidnatější části města se taky začnou dožadovat metra.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Možná je to tím, že i současná podoba Buštěhradky je pro mnohé lepší než elektrifikovaný Semmerink.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 14:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Už jsme se tu dohodli (ti rozumnější) že metro a buštěhradka jsou dvě různé věci a řeší dva různé problémy. Možná že i přeprava cetujících z Kladna a z Letiště jsou další dva různé problémy, které budou řešit dva systémy - Letiště - Semmering, elektricky 471 a Kladno - Buštěhradka, stále 714+X*010
Kladnauer: to je to o čem tu stále hovořím ... SOUČASNÁ! Jenže BUDOUCÍ buštěhradka bude mít nástupiště pod mostem magistrály s pěší docházkou na MHD Florenc, a ŽÁDNÝ přestup na jiné vlaky, neb ty už budou díky Novému spojení všechny PROJÍŽDĚT (pozor, ano projíždět - přímé vlaky Dobříš-Všetaty a z Kladna zase nic) přes Hlavák. Chápete už konečně?
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Letiště Semmeringem 471: Když si to letiště zaplatí proč ne. Nečekal bych žádnou super jízdní dobu a obsazenost vyšší než AE.
Kladno stále 714+X*010: Právě toho se děsím. Možná by víc pomohla nová vozidla v diesel. trakci, ale stále bude dost lidí spoléhat na bus.
Ad Masaryčka: To není jasné, může vzniknout podzemní hlavák, může to dopadnout jakkoli jinak, z 091 se přes Holešovice taky nikomu nebude chtít.
Teda taky jsem promýšlel utopii s přímou tratí z Podbaby tunelem pod Šárkou, vynořit se po 7 km za Nebušicemi, Letiště, Jeneč celkem 15km novostavby, jízdní doba letiště-Holešovice 15 min. Pak by se Buštěhradka mohla zrušit (ponechat jako muzejní trať)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Chápu, i když jsem si myslel, že je to jinak.. co jsem četl, tak měla být Buštěhradka také součástí průjezdného modelu.

Každopádně si nemyslím, že by nemožnost přestupu na jiné vlaky byla zásadní.. zásadní by bylo, kdyby to bylo daleko do MHD, ale jiné vlaky? obzvláště ty co jezdily z M.N. ?? Podle všech mých zkušeností to nepovažuju za důležitou změnu.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:05:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak se pomalu blížíme k tomu pražskému RER. Vyjede z Kladna, ponoří se do tunelů pod letiště, pak pojede povrchu do Veleslavína a tam definitivně zmizí pod zemí (trasa se srovná), vznikne přestupní terminál metro-dráha-tram- příp. i nějaký ten bus na VN, vykříží se s Blankou, další podzemní stanice bude na Vltavské (přímý přestup na M-C) a pod řekou podejde Masaryčku (stejně jednou zanikne, už se to plánovalo před 50 léty) do hlavního přestupního uzlu Hlavní nádraží (podzemní patro spolu s M-C a M-D). Další pokračování nemám jasné, nicméně to vidím někam ve směru na Jesenice - Kamenice atd. A je po problému. Z P6 to zmizí, Bude to jezdit a 5 min. a obsluhovat P+R a bus terminály na DM a M-A se prodlouží směr ČV, Veleslavín, Petřiny, Motol, Řepy, Zličín. Tohle by mohlo být čisté řešení, z hlediska využití území nekonfliktní a s perpeskitvou využití území dalších 100 let.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to trochu shrneme:
Buštěhradka
+ kilometricky nejkratší; jede přes obydlené území (může ho obsloužit); přestup na metro A,B i C (bylo-li by vyřešeno Bubny/Vltavská)
- politicky neprůchodná; jede přes obydlené území (vadí tam); komplikovaná možnost zdvojkolejnění; Masaryčka; náklady (při zatunelování)
Semmering
+ přestup na tramvaj (Řepy/Zličín) a na metro B a C; průchodnější; Hlavní nádraží
- možné problémy s památkáři; delší jízdní doba (oklika); neobsluhuje moc obytných celků (akorát Cibulku a Žvahov)
Hrbatá
+ možnost novostavby z Nučic do Kladna (teoreticky); obsluha Rudné, Nučic, Řeporyj a Hlubočep; Hlavní nádraží; možnost rozvoje území Rudná - Nučice - Unhošť
- náklady (novostavba); omezené stavební možnosti v Prokopském údolí (chráněné území); nejistá jízdní doba (záviselo by na možnostech rekonstrukce)

Tady je mapka k porovnání vzdáleností (zas na až tak velké km rozdíly to nevypadá):
 
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: konečně rozumné slovo, snad jen, že Negrelliho viadukt a okolí by mohl zůstat. (Alespoň v první fázi třeba na těch 100 let)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Prozradím ti ekonomické tajemství. To lepší už bylo a právě to končí. Podívej se na státní rozpočet a na vládnoucí stranu. Nic proti ní, ale byla by proti svému základnímu principu, kdyby zastávala názor, že státní rozpočet má přerozdělovat a financovat kde co. Proto nějaké úvahy o tunelech nebo II. patru Hl.n. opusť. Z 091 vylezou kaštani v Holešovicích nebo dojedou na Hlavák. Ale ze 120 není fyzická možnost se někam připojit, pokud se odjede z Hostivic přímo. Letiště si to samo postaví - tak velký zisk jako letiště má jen málo jiných firem v této zemi. Z oblasti dopravy pak už nikdo. A EU bude nakloněna odstranit raritu - letiště bez kolejové dopravy, takže přispěje taky. Vytíženost jako AE bych teda neviděl - AE nebude třeba, protože ten přímý vlak od Ostravy přijede až na to Letiště. A to bude atrakce :-)
Kladnauer: Nojo, ale kudy ta průjezdnost? To už se tu probíralo a opustilo... Součástí průjezdného modelu bude, přijede-li do Prahy po Semmeringu. To by mohla být už teď bez jediné koruny nákladů.
Dali: ne na 100 let, ale ZA 100 let. Souhlas :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Doplnil bych:
u Buštěhradky: v plusech "obsluha území" není tak velký plus , bude tam Chalupoida. Naopak v mínusech není nepropojení s ostatní žel. sítí v Praze (viz výše) a to je výrazný. U Semmeringu delší trasa nemusí znamenat delší jízdní dobu, takže to mínus není (příklad - jezdíš autem do Ostravy přes Brno po D1 nebo po I/11, he?). Rudná je tam jen pro podráždění Bručouna :-)
Budoucnost patří bagrům!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ta tvoje fialová varianta by se ještě dala zkrátit novostavbou z Nučic do Zbuzan mimo Rudnou - není to teda úplná rovina ale žádné velehory.
KM: Já si myslím že stát se dobrovolně přerozdělování nezřekne. Co by pak dělali všichni ti úředníci na ministerstvech? "Letiště si to samo postaví": byla by to pro něj vůbec návratná investice? Přímé vlaky od Ostravy: Třeba v pendolinech by to znamenalo jeden oběh navíc, nevim jestli by se to vyplatilo, kolik pak cestujících v rychlících, IC, EC, SC přijíždějících do Prahy míří na Letiště?
BTW: existuje pak vůbec nějaká průchodná možnost zdvojkolejnění tratě do Kladna?

(Příspěvek byl editován uživatelem iiii.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
v plusech "obsluha území" není tak velký plus , bude tam Chalupoida.
Mám to tam i v mínusech (tam je myšlena Ořechovka)
Naopak v mínusech není nepropojení s ostatní žel. sítí v Praze (viz výše) a to je výrazný.
Je fakt, že jsem to tam nezvýraznil, ale napsal jsem tam jen "Masaryčka" - což je ale přesně ono.
U Semmeringu delší trasa nemusí znamenat delší jízdní dobu, takže to mínus není (příklad - jezdíš autem do Ostravy přes Brno po D1 nebo po I/11, he?).
To je takový odstranitelný mínus (zatím to platí), uvedl jsem to tam pro kompletnost. Samozřejmě po elektrifikaci a optimalizaci by to platit nemuselo.
Btw. Z Prahy do Ostravy jezdím zásadně vlakem.

Iiii:
Ta tvoje fialová varianta by se ještě dala zkrátit novostavbou z Nučic do Zbuzan mimo Rudnou
Taky mě to napadlo, když jsem studoval mapu, ale nakonec jsem to tam nenakreslil, protože by to úplně minulo Rudnou. I když je pravda, že to současné nádraží taky nemá dobrou polohu. Takže ano, to je celkem reálná možnost; menší nerovnosti se dají odstranit (trať může být v hlubším zářezu).
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: "U Semmeringu delší trasa nemusí znamenat delší jízdní dobu..." úsek Smíchov Žvahov se zrychlit moc nedá, Jinonice Cibulka má také své limity. Po Zličín asi taky nebude přes 80 km/h. To už dává docela děsnou jízdní dobu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Ale zřekne. Ono totiž nebude CO přerozdělovat :-)
Když byla pro letiště návratná investice Terminál 2.... tak pár km kolejí za pomoci EU a pár km drátů je prd.
Zapomínáš na soukromé dopravce. Koupí vetešní TGV a máme to tu. S jistou nadsázkou :-)
Inu, maj zámořští cestující do Brna létat do Vídně a pak vlakem, nebo do Prahy a pak vlakem?
Zdvojkolejnění do Kladna je v úseku Hostivice-Kladno bez problémů. Problém je , kudy z Hostivic do Prahy.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BTW: existuje pak vůbec nějaká průchodná možnost zdvojkolejnění tratě do Kladna?
Přes Zákolany do Kralup? (i když to je taky takový údolí, že by to nemuselo projít:-))
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu, maj zámořští cestující do Brna létat do Vídně a pak vlakem, nebo do Prahy a pak vlakem?
Inu, do Vídně. Je to blíž a tudíž je to i ekologičtější. Navíc zakoupením mezinárodní jízdenky finančně podpoří dráhu víc
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: tak znova: Masna-Hostivice R/Sp 24 min, Hl.n-Hostivice R/os 30 min. těch 6 minut si troufám tvrdit, že doženeme rozdílem mezi 810 která jede na 122 nyní a 471 která tam pojede v budoucnu a která se na 120 ze všech výše uvedených důvodů nedostane.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace