K-report
 

Archiv do 03.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 03.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 15:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: No to se pak ale na to můžeme na všechno vys*at, že jo! :-)
Na 093 při zdvoukolejňování nastane týž problém jako řešíme tady od Dubí na Kladno hlavní.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 16:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Z Ostrovce se bude trať zdvojkolejňovat každopádně.

Jinak ty časy Hl.n.-Hostivice mi přijdou malinko zkrouhnutý :-) a taky P6, kam jezdí značná část se tím vzdálí..
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 17:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM Terminál 2 je návratná investice, protože zvýšil kapacitu letištěte. Že by se investice do trati vrátily nedotovaným jízdným se mi nezdá. Že by takovej RT expres jezdil na Letiště mi taky nepřijde pravděpodobný.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.49
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 22:41:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: ad Kladno-Praha: Souhlas. Humpolácké řešení, které by nezlepšilo současný stav, nebrat.

Osobně jsem přesvěčený, že kombinace dvojkolejka Ostrovec-Ruzyně a elektrifikovaná jednokolejka, optimalizovaná ve vlastní stopě, Ruzyně-Bubny zlepší spojení Kladno-Praha více, než jakákoli varianta Semmeringu.
Budu-li mít čas, tak dotvořím a sem dám pro zmíněnou variantu taktový model 15/30. Jeho vyjezditelnost by spočívala hlavně v tom, že v vlaky v protisměru ke špičce by jezdily spojené v intervalu zhruba 30.


ad Hostivice: "... vim o miste, kde ... cas je srovnatelny s kombinaci bus+metro ... MALOKDO jede vlakem .... pouzitelnosti ... i pro Hostivice to neni tak horke"

Nojo, ale to popisujete velmi odlišný případ než Hostivice. Pokud bude "rychlodráha", tak bude jízdní doba cca 22 min. úplným courákem (stavícím v Liboci, i na výstavišti), a asi 18 min. vlakem zastavujícím jen v podstatných pražských zastávkách. Což už je poloviční (!) jízdní doba než u kombinace bus+metro (cca 35 min.).

Neboli, z vlaku Hostivice-Praha můžete vytvořit zdaleka nejrychlejší, a tedy nejoblíbenější, spojení. To v případě, že budou intervaly 15/30 a přestupy na všechny trasy metra.
Pokud ovšem dáte interval 30/60 nebo dokonce 60/120, tak pak klidně můžete mluvit o neperspektivnosti tohoto spojení. Ale s vědomím, že jste ho sám zabil nevhodnými intervaly.
Mimochodem, jak moc máte prochozené zkratky z nádraží do různých částí města? Šel jste vůbec někdy z nádraží do města?

Je perverzní dělat na jedné straně 15 min. interval do větších vesnic typu Dobřichovice a Řevnice, a na druhé straně mluvit o neperspektivnosti podstatně větší Hostivice. Opravdu nevím, proč by pro trať Kladno-Praha měly platit zásadně jiná kriteria než pro ostatní příměstské železnice.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.49
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 22:57:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Aha. A to, že Vy porovnáváte projektované doby po Semmeringu s dnešními jízdními dobami na Buštěhradce, je v pořádku, že. Už chápu proč jste mi vytýkal to, čeho jsem se sice nedopustil, ale čeho se dopouštíte Vy sám. Zloděj volá: "chyťte zloděje"

Chcete-li porovnávat jízdní doby korektně, tak porovnejte projektovaný vlak Hostivice-Praha po "rychlodráze" (asi 18 min. se zastávkami Veleslavín, Hradčanská, Vltavská) s projektovaným vlakem po Semmeringu (se zastávkami Řepy, Jinonice, Smíchov, nebo Řepy, Smíchov, Vyšehrad). To jsem zvědavý, jaké jízdní doby chcete po Semmeringu dosáhnout. Zejména jsem zvědavý, na jakou rychlost ho chcete modernizovat, a jak toho chcete dosáhnout. Současný Semmering je totiž postavený na 70 km/h.

Až to bude mít v kupě, tak si přečtěte co napsal Vratislav (citát níže), a co doporučuju nepodceňovat.
Některé detaily jsou totiž rozhodující pro úspěšnost projektu. Každý projekt musí mít základní myšlenku, to je zcela samozřejmé. U každého projektu je ale třeba vyřešit spousty detailů, které často v souhrnu rozhodují o tom, zda jde o myšlenku použitelnou. Ty detaily jsou Vaší vůlí často naprosto neovlivnitelné ...

Zde je Vaší nosnou myšlenkou napojení tratě od Kladna na hlavák. Vy ovšem, místo abyste naznačil reálné způsoby řešení překážek této myšlenky, ty překážky jen bagatelizujete. A zesměšňujete a ironizujete oponenty. Myslím, že by z Vás nebyl dobrý projektant, protože přemýšlíte stylem poručíme větru dešti .. a poručíme cestujícím kudy a kam mají jezdit.

"kompromisni reseni, napriklad prodluzujici jizdni dobu o 5-10 minut oproti idelanimu stavu, povede ke znacnemu poklesu pouzitelnosti.... Bojujeme tu proti vetsimu zlu navrhem zla mensiho, zachovavajicimu soucasnou "nekvalitu", aniz by se prozasoval navrh, jak dopravni spojeni Kladna s Prahou skutecne zlepsit."
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.30
Odesláno Středa, 01. listopadu 2006 - 23:28:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: "Buštěhradka: politicky neprůchodná; jede přes obydlené území (vadí tam)"

Myslím, že tohle není přesná diagnóza. Zdvojkolejnění Buštěhradky je politicky neprůchodné proto, že argumenty pro brzkou stavbu metra na letiště jsou velmi chabé. Zdvojkolejnění Buštěhradky odhalí v plné nahotě nedostatečnost důvodů pro brzké prodloužení A dál než do Veleslavína.

Stačí analyzovat, jak argumentuje Dali. Prostě chce metro na Dědinu, resp. na Dlouhou míli. Tak vezme několik skutečných důvodů pro, a ty náležitě zveličí. K nim přidá desítky argumentů scestných a falešných. Nic jiného ho nezajímá, větší potřebnost metra v jiných částech Prahy neuznává. To, že jeho řešení mimopražským zhorší dojíždění jen bagatelizuje. Jde o dobrý náhled do způsobu, jakým prosazují metro politici z Prahy 6.

Tvrzení že Buštěhradka překáží v zástavbě je jen zástupný důvod. Projekt "rychlodráhy" by se dal modifikovat tak, aby dráha narušovala území jen minimálně.
Dokonce i obslužnost letiště a Dědiny je jen zástupný důvod.
Ve skutečnosti jde o snahu odstranit z cesty vše, co překáží použití veřejných peněz k podpoře soukromého centra Dlouhá Míle. Politici a politické strany si přece musí nějak vydělávat. A desetitisíce lidi z paneláků v Řepích či na Kladně jim ty peníze nedají.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 08:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii:
Vítězné náměstí je paskvilem, protože je nedostavěné (tržnice na pozemku MČ Prahy 6) , dostavba vysokých škol. Za první republiky zde nebyl takový provoz. Podchod by přece jenom trochu zlepšil situaci zejména pro pěší. Pokud se týká Dejvické, chce časem z ní MČ Praha 6 udělat městský bulvár. Prakticky z ní odstranit automobilovou dopravu a vybudovat podzemní garáže. Ale myslím, že se i do značné míry uvažuje, že by se tam někdy v daleké budoucnosti přemístila tramavajová trať ze Svatovítské.
Ad Bručoun:
Jednokolejná elektrizovaná trať v úseku Ruzyně - Bubny připomíná původní Peltrámův projekt. Tato trať je kapacitně nedostačující, zvláště kdyby měla zajistit přepravu jak na ruzyňské letiště, tak i do Kladna. V žádném případě není schopna vzhledem k dlouhým intervalům zachytit IAD na kraji Prahy. Byla by to podle mne naprosto nepromyšlená investice. Kromě toho by to stejně znamenalo řešit všechny úrovňové přechody a přejezdy. Domnívám se, že nejsme natolik bohatý stát, abychom si mohli dovolit prosazovat polovičaté řešení.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 09:13:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun:
1. Ad finance: Takže 30 % bohatých lidí a firem plní nejvíc rozpočty daněmi, zbytek se veze či jen odsává - toť statistika, takže bohatí si dopřejí ten luxus, že chudším postaví metro, aby pak sami jezdili IGK např. a dál platili nekřesťanské daně z PHM. To jsou paradoxy, že. Pravděpodobně jste jeden z těch, které ty bohatší firmy a občané živí (např. celý přezaměstnaný státní mnohdy zcela neproduktivní sektor poplatný Murphyho zákonům).
2. Vzhledem ke svým zkušenostem z investiční výstavby vím, co je vyřešit mnohdy protichůdné požadavky na vlastní stavbu a budoucí provoz. Takže když to shrnu, tak hledáme něco, co:
- obslouží větší část část Kladna
- obslouží letiště
- nebude příčinou kolizí v urbanizované části města ani omezujícím faktorem pro další rozvoj zastavitelných ploch
- nezpůsobí ekologické a hygienické problémy
- nezpůsobí problémy z hlediska památkové ochrany jednotlivých objektů či celkového urbanistického řešení
- bude srovnatelnou alternativou pro IGK a busy co do rychlosti, intervalu a hustoty stanic a bude možno po uvedení do provozu provést restrikci IAD a bus dopravy ve velké části zájmového území P6
- zajistí rychlé a pro uživatele atraktivní spojení centra Prahy s rozvíjejícími se komerčně obchodními aktivitami na SZ okraji města
- bude to levné z hlediska výstavby a jízdné bude na úrovni PID, aby to bylo atraktivní pro uživatele IGK, kteří ochotně budou na periferních stanicích zanechávat své stroje na P+R a přesedat
- půjde to rychle postavit.

A to je to, co musí nyní odpovědní města vyřešit. Zadání se podobá tomu najít kulatý čtverec. Tak holt to v životě chodí .....
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 09:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Myslel jsem to jako dva samostatné argumenty (související jen volně)
1. rychlodráha je politicky neprůchodná, protože jelikož a poněvadž vede přes území Prahy 6, která chce metro a ne rychlodráhu. Souhlasím, že to Praha 6 blokuje z toho důvodu, že argumenty na podporu chalupoidy dál než na Petřiny (ev. Motol) jsou opravdu chabé.
2. obydlené území - tím jsem mínil Ořechovku, kde místní obyvatelé jsou relativně vlivní a dráhu co jim protíná čtvrť moc rádi nemají. Proto nepřipadá buštěhradka po povrchu v úvahu. A samozřejmě tunelová varianta výstavbu dost prodraží.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 09:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_w: To je furt dokola. Proč by měla železniční trať zachytávat IAD na okraji Prahy? Železniční trať nechť slouží především k rychlé přepravě lidí z větší dálky. Zachytávání IAD, resp. jejich posádek, nechť řeší metro, nebo tramvaj. Železnice tuto ambici nemá, ať už se jedná o trať z Kladna, Berouna, Benešova, Kolína či Kralup

Ad kapacita tratě: Pokud by byla trať vybavena novým zabezpečovacím zařízením a jezdila po ní vozidla dosahující rychlosti 80 km/h v obou směrech, pak kapacita tratě značně stoupne. Samozřejmě, dvoukolejka by byla lepší, o tom není sporu.

Vítězné náměstí - pokud vznikne z ulice Dejvické hlavní třída této čtvrti, pak na ní bude z metra stejně daleko, jako ze současného nádraží ...

Zkuste už s Dalim pochopit, že železnice NEVYŘEŠÍ cestování po Praze 6 a metro NEVYŘEŠÍ cestování ze středních čech do Prahy 6. Pokud se někdo pokusí vystavět jedinou, všespásnou dopravní tepnu, ať už metro, nebo železnici, vznikne paskvil, který pořádně neposlouží nikomu. Drobnou výhodou železnice pak je, že ztráta bude menší, protože je levnější.

Ad prachy: O politické straně, která šéfuje městu a bude šéfovat státu bych si nedělal žádné iluze. Proti přerozdělování sice orálně bojuje o 106, ale skutek mi poněkud uniká.
Letiště se nebude hrnout do stavby tratě, když odbavených lidí přibývá i bez kolejí ... Stejně jako všichni ostatní podnikatelé v oblasti se budou snažit, aby tam vedly koleje za veřejné prachy.

Univerzitní kampus v Motole - o kolik lidí denně narostla frekvence v Jinonicích po otevření kampusu FF UK tamtéž? Je to skutečně počet lidí, který spasí jinak nevytížené metro?

Proč se za každou cenu snažíte věštit sto let dopředu a totálně ignorujete to, co je už teď? Ano, metro je stavba, která vydrží sto a více let. Proto by se mělo stavět uvážlivě a ne se ve chvilkovém opojení z ekonomické špičky pustit do stavby opodstatněné jen haldou dohadů a násilnými změnami přepravních proudů.

Mimochodem, Dali tady prosazuje teorii, že metro se dá postavit fakt fofrem, takže není problém ho postavit teď na Veleslavín a dál se prodlouží podle aktuální potřeby. Když se toho chopí někdo aspoň z 50% tak dobrý, jako je Dali, pak to ještě pořád bude nejrychleji postavená trasa v Praze.

A ještě jedna věc - zdvoukolejnění Kralupy - Kladno by neměl být problém. Těleso je z větší části stavěno pro dvě koleje. Nevím, co by mohlo bránit zdvouklejnění mezi Dubím a Kladnem. Luxusní vilkovou čtvrť aby tam člověk pohledal Ale trasovat tudy osobní dopravu Praha - Kladno, to by byl fakt úlet, leda by se 093 upravila pro jízdní dobu 10 minut.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:43:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je ten hlavní problém. Praha i P6 v 1. řadě potřebuje vyřešit SZ část, kde zcela stupidně končí metro prakticky v centru (Dejvická je nejzatíženější stanicíc v síti) a kde by mělo být jedno z náměstí (po smysluplné dostavbě, jak již předpokládaly regulační plány z 1. republiky) a které je dnes jakýmsi nedefinovatelným přestupním uzlem a rezidenční zóny okolo se stávají velkým parkovištěm pro "vidláky". Ten podivný "bus terminál" na Evrposké je kapitola sama pro sebe (jak v Albánii). Ořechovka je pražské Beverly Hills - prostě tam bydlí lidé kteří mají příjmy a vliv na to, aby díky tomu ovlivňovali věci veřejné (koneckonců tak je to všude na světě). Prostě prioritním cílem Prahy i P6 je vytlačovat tu pro ni zbytnou dopravu na okraj k P+R a nabídnout alternativu, která je srovnatelná. DM je pro tyto účely přímo ideální (konce R7, R6, blízkost R1) a všeobecný konsenzus jak politický, tak ze strany ekologů (tam ta parkoviště či parkhausy ničemu vadit nebudou). Z hlediska přístupnosti z nadřazené dálniční sítě ČR je to jedno z nejlepších míst. Kladno je v tomto případě minoritní záležitost.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner: Vítězné náměstí a okolí je hlavně chodcům zcela nepřátelské území. Dejvická ul. a úřady jsou od metra daleko, žádná povrchová MHD, spousta aut. podchod to vyřeší jenom částečnš, docházková vzdálenost zůstane. S dostavbou na místě tržnice souhlasím, ale nevytrhne ho. Dostavba v SZ sektoru bude mít i své odpůrce (chtěj zachovat park), já zase nejsem zvědavej na další (skoro-)fašistickou architekturu.
PS. Hlavní problém P6 je Dejvicecentrismus, to, že neexistují malé městské části (Břevnov, Vokovice, Liboc, Ruzyně)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže bohatí si dopřejí ten luxus, že chudším postaví metro, aby pak sami jezdili IGK

Vidíte a mne to spíš přišlo, že si to staví bohatí pro sebe, aby si mohli ještě více namastit kapsy a odvést veškerou dopravu pokud možno co nejdále od svých rezidencí.

Jinak je Váš příspěvek jako obvykle perla
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Jaký projektovaný doby??? Já vám napsal doby z JŘ 2006.
Problém je, že na buštěhradce se jakýkoliv projektovaný doby dobami reálnými nestanou, kdežto na Semmeringu na to šance je.
Podívejte se, až pochopíte, že úspěchem bude, když buštěhradka alespoń ZŮSTANE TAK JAK JE, otevře se vám brána k poznání, které já už tady léta rozpracovávám. Pak si i porozumíme. Vy se prostě jen zatím řítíte slepou ulicí navíc se zavřenýma očima.
Iiii: No v jízdným se to nevrátí. Ale vrátí se to právě v tom, že se cestující z Brna nerozhodne letět do Frankfurtu z Vídně , ale z Prahy.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 10:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: DM je možná jedno z nejlepších míst z hlediska dálničního projektantství, ale je to nesmyslné místo z hlediska veřejné dopravy. V žádném případě to není srovnatelná alternativa k cestě autem až na místo. Stejně tak jako by nebylo alternativou záchytné parkoviště v Mirošovicích, i kdyby tam nakrásně jezdilo po kolejích metro co dvě minuty celý den.

Myslím, že někde jste operoval kapacitou záchytného parkoviště 10 000 míst - při vší úctě to nepokryje ani to minoritní dojíždění z Kladna, natož pak nadřazené dojíždění z celé ČR.

Netvrdím, že v dané věci není politický konsenzus. Ale to, že na něčem politický konsenzus nastal, ještě neznamená, že je to dobře, ani že s tím budou voliči souhlasit a budou to využívat.

Dejte příklad z jiného města, kde by záchytné parkoviště a nucený přestup z vlaků a autobusů tak daleko od centra fungoval.
NeregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:12:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Londýn. Nevím, jak moc je ten přestup nucený, ale před pár lety jsme měli docela problém ráno asi 50 km od centra se dostat do 12-vozového panťáku.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Mne tam vychází Hl.N - Hostivice tak 35 minut, ne 30.. s jedinou výjimkou a to je osobák v 23:20, ten je pozoruhodně rychlý, možná proto, že to jede samotná 854, což je ale situace, která se na trati M.N. - Hostivice nikdy nevyskytuje.

Tomášk: Parkoviště 10 000 míst Kladno a okolí pokryje, protože sebelepší parkoviště nezachytí veškerý provoz.. ale ne kvůli tomu, že by nebylo dost velké. Stejně jako po velmi teoretickém zprovoznění rychlodráhy jí nebudou jezdit všichni z Kladna.

Příkladem by mohl být Zličín, už jsem tu několikrát psal, že autobusy z Berouna jezdí většinou stejně na Radlickou a lidé na Butovice nebo Anděla.. a přitom jízdní doba Zličín-Smíchovské nádraží je tuším 14 minut (měřeno, nekoukal jsem do JŘ), zatímco u chalupoidy na letiště to bude (na Dejvickou) ještě znatelně horší - údajně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Tak, správně vidíte to co já, ale co tedy z toho plyne?
1) že stačí pouhá náhrada 810 čímsi výkonnějším a už krátíme minuty. A to 854 není žádný div techniky. Představte si 471 (teda vy ne, ale Bručoun)
2) musíte ale počítat časy pro rychlík, protože předpokladem je, že dráha bude opravdu rychlodráha, že tedy zastaví ve Zličíně pro přestup na tramvaje a pak na Smíchově a možná v Jinonicích, až se vyřeší přestup na metro. Zapomeňte (tedy vy ne, ale bručoun) na zastávky Žvahov, Cibulka a Stodůlky.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NeregPetrS: Tak to je skutečně příklad hodný následování ...

Kladnauer: Já to vím, ale Dali chce jízdu dál za DM prostě zatrhnout.

Zličín: Ano, takhle to na DM dopadne taky. Lidi si nenechají kálet na hlavu a pojedou tak, jak je to pro ně výhodnější, zcela bez ohledu na politický konsenzus.

Mimochodem, včera se zpoplatnilo parkování pod bývalým Carrefourem u Anděla. Zácpa jako hrom po celém Smíchově, protože to bylo poprvé. Dneska byl provoz zcela v normálu, auta se rozprskla po okolí. Na placení drahého parkovného lidi kašlou. Postupné rozšiřování zón placeného stání problém nevyřeší, ale odsouvá. Řešení je, když ta auta vůbec nevyjedou.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Já bych dopravu po Semmeringu bral, dělám na Smíchově. Ale kolik takových lidí je? Většina jich moc dobře ví proč jedou přes Dejvice. A pokud jim přes Dejvice nic nepojede, sednou do auta ... Málokdo si dneska lajsne vybodnout se na práci kvůli tomu, že mu zrušili vlak nebo BUS.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 11:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Ale jistě, ovšem to je dneska. Představte si Kladeňáka, co pracuje v centrále ČSOB Na příkopech. Jasně jezdí přes Dejvice. A vezměte si informaci že ČSOB staví centrálu na Radlické. A takovýchto situací můžou být (a budou) tisíce. A do auta vsedne, když zjistí, že ho diskutéři z této diskuse nutí jezdit sice stále kvalitnějšími rychlovlaky, ale pořád jen - do Dejvic. No a já dělám všechno proto, aby zůstal u železnice nebo k ní dokonce přešel od busů.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: I kdybyste měl pravdu, pak bude trvat několik let, než se ty tisíce případů nahrabou. Pokud se ale jednoho roku před vánocemi začne ze dne na den jezdit přes Semmering, tak lidi utečou do aut. Stejně jako kdyby se od prosince přesměrovaly všechny BUSy od Kladna na Zličín.

Mimochodem, kam jezdí nedotované BUS linky z Kladna? Kdyby kterýkoliv z dopravců měl pocit, že mu na Zličíně unikají tržby, už by tam jezdil ...

A ještě jedna věc - jak jste přišel na to, že vedení příměstské dopravy od Kladna přes Dejvice znamená definitivní pohřeb trasy přes Semmering?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Beru to podle toho co vidím. Doprava přes Semmerink je zoufale nevyužitá a i ty vlaky co tamtudy jezdily, začínají postupně jezdit přes Dejvice.
Celé ráno jezdí z Kladna nabité vlaky, s jedinou výjimkou - hádáte správně - rychlík v 8:02, který jede právě po Semmerinku. Na Zličíně vystoupí 5 lidí a dalších 5 na Smíchově. Doslova - jezdím s tím relativně často.. bohužel od prosince bude jezdit v 9, takže bude pro jízdu do práce už nepoužitelný:-(
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.117
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:44:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "úspěchem bude, když buštěhradka alespoń ZŮSTANE TAK JAK JE".
Vám ovšem uniká, že modernizace zabzař je u tratí "které zůstanou jak jsou" zcela neodvratná záležitost. V uzlu Praha se totéž týká i elektrifikace. Jediné na co si netroufnu sázet, je optimalizace svršku. Pochopitelně nevím, zda k elektrifikaci Buštěhradky a modernizaci zabzař dojde za 5 let nebo za 30. Paradoxně jediné, co může elektrifikaci zabránit, je přetrvávající naděje na zdvojkolejnění.

"... do auta vsedne, když zjistí, že ho diskutéři z této diskuse nutí jezdit sice stále kvalitnějšími rychlovlaky, ale pořád jen - do Dejvic. No a já dělám všechno proto, aby zůstal u železnice nebo k ní dokonce přešel od busů."

Pokus o vtip? Pokud myšleno vážně, tak no comment.


Ondřej Wagner: "Jednokolejná elektrizovaná trať v úseku Ruzyně - Bubny ...Tato trať je kapacitně nedostačující, zvláště kdyby měla zajistit přepravu jak na ruzyňské letiště, tak i do Kladna."

Pokud město odmítne zdvojkolejnění, tak skutečně nelze kapacitně zvládnout Kladno i letiště.
Pro obsluhu relace Kladno-Praha by tato varianta byla kapacitně dostačující, i když jen tak tak. Včera jsem psal, jak by principielně mohl vypadat taktový model.


218: "nepřipadá buštěhradka po povrchu v úvahu"
Jako dvojkolejka 100% na povrchu skutečně nepřipadá v úvahu, pár míst by se muselo opravdu zakopat.
Jako jednokolejka může jezdit po povrchu ještě 300 let. V takovém případě budou na Ořechovce nakonec ještě rádi, když se trať zelektrifikuje ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 12:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer:Ty vlaky co tamtudy jezdily jezdí přes Dejvice jen proto, že je není soupravově jak dostat z Hlavního na Masaryčku (není Hrabovka).
Tomášk: To někde tak vyznělo? Já si myslím, že Semmering má svý jistý a že v ohrožení je buštěhradka. A že Kladeňáci a Bručoun budou tak dlouho trvat na buštěhradce do Dejvic, až se po Semmeringu začne jezdit z Letiště, Masaryčka se odsune pod magistrálu a teprve pak se stane to co tu sice předpovídají mnozí místní, ale z jiného důvodu : Lidi z Kladna přejdou do busů a IAD. A budou říkat - proč se my nestarali dřív o to aby vlaky na Letiště byly kompatibilní s vlaky na Kladno.
Budoucnost patří bagrům!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 13:07:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to pořád dokola. Kdo z obyčejných lidí si dovolí IGK do prostor s placeným stáním?? To že dnes mnoho uživatelů IGK např. na Smíchově flagrantně porušuje zákon a nikdo je netrestá .... Dívím se MP že nepřitvrdí, tady se válejí peníze zadarmo na ulici. Na druhou stranu už si taky mnoho dojížděčů říká, že radši pojede VHD. Za pár let může být takováto zóna až někam po Veleslavín a co bude dál? K čemu bude dnes proketovaná rychlodráha všem těm pasažerům IGK jež dnes jedou po R7 na Prahu (část Kladna, Buštěhrad, Slaný, všechny ty satelity mezi Buštěhradem po Velké Přílepy, dojížděči z Loun či Chomutova, když nebudou mít možnost někde bez problému odstavit svůj IGK a dále jet do centra rychle a pohodlně? Tady se mele jenom Kladno, a to vlastně jenom ta část, pro kterou je to docházkově výhodné.
Ad Tomášk. Podobné řešení bysi zasluhovala budoucí křižovatka R1 x D1 Nupaky (plus nedaleký nájezd D3) , čili protažení MC třeba po povrchu do Průhonic a velký záchyt IGK od jihu.
Na východě to celekm funguje, od D11 a R10 lze využít parkoviště u M ČM, na severu budou podbně fungovat Letňany, případně protažení C směr Čakovice.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 13:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: A proč ty vlaky tedy jezdí prázdné? Moje částečná zkušenost a částečná domněnka je, že P5 je z Kladna snadno dostupná autem - nemusí se přes město, takže do této části Prahy se dojíždí hromadnou dopravou nejméně. A kdo pracuje v Dejvicích, P4, P8 atd, ten přes Semerink nepojede.

Dali: Porovnejte počet obyvatel Kladna a Buštěhradu. A abyste neřekl, tak můžete přidat ke druhému jmenovanému ještě Čičovice:-)

.. a také nezapomeňte, že vlak obsluhuje též Nové Strašecí, Stochov, Žehrovice, atd...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:00:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer.
Mě se ale nezdá, že by ta dálnice byla ráno prázdná. A nebo jsou to duši .... Dokud nebylo krajské uspořádání a existovaly klasické SPZ, tak tam byli hojně LN, CV, PZ, ME .... Ti také jezdí z Kladna? A co ty busy, např. dnes Dopravní podnik Ústeckého kraje - ten je taky z Kladna?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: To je neskutečné. Rychlodráha poslouží těm, kteří auto nechají v garáži. To jsou lidé, kteří jezdí vlakem již dnes a část lidí, kterým se pak vyplatí přesednout na vlak z BUSu.

To, že vy si umíte představit cestování jen jako auto - P+R - metro ještě neznamená, že to nejde jinak a mnohdy lépe.

To, že železnice neposlouží všem je jasné. Nikdo to netvrdí, jen Vy to všude podsouváte. Dalo by se řívt, že žádná stavba neposlouží všem. Snad s výjimkou porodnic a krematorií. A jízdních řádů - "Nenič mne, sloužím všem". Letiště neslouží všem a přesto existuje, metro neslouží všem a přesto existuje, lanovka na Petřín neslouží všem a přesto existuje, Pražský okruh neslouží všem a přesto existuje (bude existovat) ...

Flagrantní porušování zákona skrzervá parkování: Jak kde. Ale i kdyby, tak není problém se z toho vylhat, to za prvé a za druhé: všichni ti řidiči mají volební právo. Navíc konšelé jsou také řidiči a nebudou kálet do vlastního hnízda. Prostě nebudou.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jednou: Ta frekvence z Kladna je nejsnáz podchytitelná a dá se nejsnáz vyvézt mimo R7, potažmo R6 a mimo přetížené metro A. V této relaci má vlak smysl proto, že se jedná o přepravu velkého množství lidí vpodstatě jen mezi body A a B.

Buštěhrad, Slaný, Louny a Chomutov už se na koleje jen tak přešíbovat nedají, neb není příhodná trasa a nebyla by vytížená v celé délce stejně. Tam je na místě nějaká kombinace BUSu a MHD.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 14:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tam byli hojně LN, CV, PZ, ME .... Ti také jezdí z Kladna?

Ano, ti také jezdí z Kladna. Mám dokonce takového kolegu ve firmě.

Nicméně i když je to pravda, tak nebudu sklouzávat k tomuto druhu argumentace.. Pochopitelně, že do Prahy jezdí (světe div se) i lidé odjinud než z Kladna. Ale Kladno je zdaleka největší a není cílem rychlodráhy vyřešit veškerou dopravu jedoucí do Prahy ze SZ směru, jinak by dopadla jako chalupoida, která chce také řešit vše najednou.

Mimochodem Semerink dle mého názoru přispěje k tomu (bude-li modernizován a Buštěhradka ne), že obzvláště na Evropské provoz nezeslábne, spíše zhoustne, protože lidé jezdící do práce tímto směrem nebudou moci železnici využít (nebude to pro ně praktické).
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomášk
Tramvaj v Praze nezachytí IAD na okraji. Tu může zachytit buď metro nebo frekventovaná železniční trať. Pokud rychlodráha nevyřeší IAD, potom nezbývá, než aby ji vyřešilo metro. Jednokolejná trať může vyřešit dopravní relaci Praha - Kladno, nevyřeší však relaci centum - letiště. Jinak jak známo já nejsem proti rychlodráze, ale zásadně požaduji její zdvoukolejnění.
Ad Iiii:
Úřad Městské části je opravdu nešťastně položen. Proto se uvažovalo o tom, aby úřadovny pro občany byla v nové budově místo tržnice. Ale nějak to uvízlo na mrtvém bodě. Problémem Vítězného náměstí je přecházení ulic a ti nejvíce u tramvajových ostrůvků. Pokud by byl podchod o stanice metra až na Dejvickou, kde by byly zastávky tramvají, potom by to pro chodce znamenalo výrazné zlepšení. Severozápadní kvadrant patří Vysoké škole chemickotechnologické a může na něm stavět. Z hlediska zeleně toto území zase tak moc cenné není vzhledem k silné dopravě. To se spíše těším na centrální park pod Hanspaulkou, slib pana starosty. Pokud se týká malých městských částí, výraznou tvář má především Břevnov s Bělohorskou ulicí, který končí Břevnovským klášterem. Teď se opravuje objekt Marjánka. Zajímavé jsou také čtvrti Hanspaulka a Ořechovka, Hanspaulka nemá požádné centrum, Ořechovka má tam, kde bylo kino Ořechovka. Nicméně tyto vilové čtvrti asi těžko budou potřebovat speciální linku metra. Poválečnými čtvrtěmi jsou Vokovice - Červený vrch a Petřiny s centrem okolo Delvit. Ale ty asi nemají takový "genius loci". Liboc a Ruzyně jsou příliš na okraji Prahy, Liboc má takové malé centrum okolo kostela, Ruzyně bude mít asi centrum u Dlouhé míle. Praha 6 je stará zhruba 100 let. Pouze některé lokality jsou tak zajímavé jako jsou Dejvice, bubenečské vily, Břevnov s klášterem, Obora Hvězda, Divoká Šárka, vilové čtvrti na Hanspaulce a Ořechovce apod. Možná že jsem staromil, ale myslím, že dříve se nejenom čtvrti činžovních domů, ale také vilové čtvrti stavěly tak trochu pro oči kolemjdoucích, teď dávají majitelé nových vil a činžovních domů spíše přednost strohé ochraně svého soukromí. Málokdy se v jejich blízkosti buduje nekomerční centrum - parky, hřiště pro děti, kapličky, knihovny apod.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:15:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer: Jenže to je právě ta diskuze o financích. Jestliže postavím metro na DM (letiště) postavím tam P+R, parkhausy a terminály pro bus a následně tvrdě zpoplatním parkování pro cizí v širším centru Prahy, tak jsem splnil zadání dané mi voliči Prahy a P6. Pražané dostanou dobrou VHD a mimopražští možnost neplatit x set Kč parkovného denně anebo riskovat pokuty či odtah a ztrácet hodně času v kolonách ve městě. Zmizí-li dráha z centra, budou parcely a možnost dotvořit dnes paskvilní okolí Dejvického nádraží, Buben (Blanka bude 2011) a konečně i odstranit to strašidlo zvané Masaryčka - ty ubytovny pochybných existencí, ohrady a podobný bordel a propojit konečně centrum bulváry s Karlínem (mimochodem to komunistické strašidlo, bývalé RP na Florenci půjde taky pryč. Dnes když jdete od nám Republiky směrem k nádraží, tak civilizace končí u tram. zastávky v Havlíčkově. To je humus, to není centrum velkoměsta které si hrát na evropské. Tam by měla být obchodně-zábavní ulice plná světel a života a tenhle Bronx. Samozřejmě lze diskutovat o trase A za Dejvickou, nicméně je nutno vzít v úvahu potenciál rozvoje na dalších 100 let a ne se na to dívat dnešníma malýma očima ...
Čili jestliže dráha, tak od Veleslavína pod zem s trasou přizpůsobenou snadným přestupům a intervaly metra pro snadnou návaznost z IGK a busů (int. více jak 5 min. je už neatraktivní, např. večer jedu mnohdy radši IGK než bych čekal na metro 10 min.) a nebo metro.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun & Hostivice: (Nojo, ale to popisujete velmi odlišný případ než Hostivice...) Jako příklad k uhodnutí jsem dával Horní Počernice, uznávám, současná situace tam není zcela totožná s tím, jak by to po rekonstrukci trati vypadalo v Hostivicích (dotaz na místní znalce: TA Hostivice, nebo TY Hostivice?). HoPo mají velmi blízko na metro a hlavní sídliště daleko od nádraží. Zato jsou dvakrát tak velké. Podstatná shoda bude panovat v tom, že vlaky "zvenku" tam už budou tak nacpané, že se do nich sotvakdo vejde.
Ale možná, že za dva roky, po dostavbě NS, to bude jako příklad daleko přiléhavější (jízdní doba poklesne snad až o 10 minut, a možná se půjde na 15 minut špičkový interval.)
Plně souhlasím, že základní podmínkou pro použitelnost vlaku na okrajích města bude právě interval, tvořící při souběžné obsluze busy podstatnou část jízdní doby.

kombinace dvojkolejka Ostrovec-Ruzyně a elektrifikovaná jednokolejka, optimalizovaná ve vlastní stopě, Ruzyně-Bubny : Tohle zní velmi zajímavě. Zvlášť jestli dokážete namalovat těch 15 minut ve směru špičky.

Osobně bych přijal velmi podobné řešení zahrnující
v první etapě:
- Metro na Veleslavín (tam bus smyčka a nevelký P+R parkovací dům). Metro může pokračovat až na Petřiny, to tady není důležité. Každopádně, tohle nakrmí spoustu vlků...
- Dvoukolejka Ostrovec - Veleslavín, dál elektrifikovaná jednokolejka (=koza zůstane celá). Úzké hrdlo je tak kratší, než při zdvojkolejnění jen do Ruzyně, rezervy pro konstrukci smysluplného JŘ větší, jako bonus vznikne možnost některé vlaky začínat/ukončovat takto alespoň nouzově na metru.

Tyhle dvě věci bych viděl jako první patro dortu, na které lze stavět další (až po ty "třešničky"), podle toho, jakou chuť výsledného dortu si bude panstvo za 10 let přát. Možnosti jsou:
- Rychlá tramvaj Šárka - Letiště. Sice žádná sláva, ale rozhodně je to levné (třeba by mohly jezdit "100vkové" tramvaje Letiště - Červený Vrch :-) )
- nebo Elektrifikace Semerinku a trasa na letiště, se všemi výhodami (vedení dálkové dopravy z HL.n., vlakový pendl letiště - Veleslavín)
- a případně prodloužení metra podle potřeb Prahy 6, třeba na měsíc . Nebo - pokud to v té době bude mít smysl - právě na letiště.
}
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě jsem zapomněl na další možnou třešničku, kterou je výstavba druhé koleje Veleslavín - Bubny. Ta by ten dort udělala nejpoživatelnější ;)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer: Jenže to je právě ta diskuze o financích. Jestliže postavím metro na DM (letiště) postavím tam P+R, parkhausy a terminály pro bus a následně tvrdě zpoplatním parkování pro cizí v širším centru Prahy, tak jsem splnil zadání dané mi voliči Prahy a P6.

No nevim. Jednak si nejsem jist tím zadáním od voličů.
Když si to voliči přejí, proč se jim pravidelně vymývá mozek letáky, o novinách Šestka ani nemluvě ??? Spíš to svědčí o tom, že někdo velmi potřebuje, aby si to voliči mysleli, ale není si tím vůbec jist.

Za druhé, chcete státní peníze na věc, která má zbytku (kromě Prahy) zhoršit dojíždění, znemožnit parkování, atd. atd.

Auta si místa najdou, například naše firma má svoje parkoviště a at si městská část zpoplatní cokoli, lidé budou pořád jezdit auty.

Atd. s Vámi je to donekonečná.. ale co víc,je to pořád o tom samém.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali jistě máte nerad dráhu a váč příspěvek zkratkovitě a vytrženě to charakterizuje takto: Pražané dostanou dobrou VHD ...Zmizí-li dráha z centra...paskvilní okolí Dejvického nádraží, Buben (Blanka bude 2011)...odstranit to strašidlo zvané Masaryčka - ty ubytovny pochybných existencí...civilizace končí u tram. zastávky v Havlíčkově. To je humus, to není centrum velkoměsta...tenhle Bronx

Jo metro je občas také Bronx a i ostatní MHD je ubytovna pochybných exiostencí, ale příčiny asi budou jinde, než že je to smradlavá dráha, špinavá tramvaj, vonící metro.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:14:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Borovička: Já nejsem proti železnici, naopak. Např. ty kamióny převážející železo, dřevo, stavební materiály, uhlí a já nevím co ještě "nekazící" se povahy na dlouhé vzdálenosti nemají na silnici co dělat a patří na koleje, to je bez debat. Nebo VRT na střední vzdálenosti je taky lepší než letadlo ale tohle mi nějak nesedí, protože vidím kolik těch aut jede do centra města a mělo by zůstat na kraji, čili na P+R (ekologie, nehody, atd.), ale automobilista vám přesedne tak leda do něčeho co pojede prakticky sejně rychle a spolehlivě (min. interval jako auto) a nabídne měco více (např. si ještě přečíst noviny či akta pro jednání jež začíná ráno).
Ad Kladnauer. Ano, pokud je parkoviště firemní a na jejím pozemku ze kterého platí daň, tak je to OK. Ale proč ten řev nyní když zpoplatňují ulice či "veřejné" parkoviště patřící soukromé firmě (tesco)? Takže já bych byl trochu opatrný s těmi závěry, chci vidět to tóčo, až začne MP doopravdy tvrdě vymahat plnění zákona - a ti rezidenti, tj. voliči si to nakonec vymůžou (klasický komentář je - platím xy Kč za svou kartu a přesto nezaparkuju, protože tam stojí vidláci co jedou jednat či nakupovat do Prahy). Já být starostou, tak si zavolám šéfa MP a dám mu za úkol mě svěřené ulice "vyčistit" od všech porušovačů - a hned budou P+R plná ...
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: To trochu zavání rezident=vyšší forma života než vidlák.. Jen abyste se pak nedivil, že popularita pražských SPZ ve zbytku republiky klesla ještě níže..
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Vaše argumenty jsou vskutku úžasné!

Praha i P6 v 1. řadě potřebuje vyřešit SZ část, kde zcela stupidně končí metro prakticky v centru (Dejvická je nejzatíženější stanicíc v síti)
Proč je to stupidní? A mmj, některá stanice zkrátka musí být nejzatíženější

náměstí které je dnes jakýmsi nedefinovatelným přestupním uzlem
Ten pojem zní dost sofistikovaně, nerozumím tomu. Já považuju Dejvickou za podobný přestupní bod, jako je Anděl & Na Knížecí pro P5.

Zmizí-li dráha z centra, budou parcely a možnost dotvořit dnes paskvilní okolí Dejvického nádraží, Buben (Blanka bude 2011) a konečně i odstranit to strašidlo zvané Masaryčka - ty ubytovny pochybných existencí, ohrady a podobný bordel a propojit konečně centrum bulváry s Karlínem.
Dejvice: To řeší i rychlodráha - má být pod zemí.
Bubny: Pozemky pod nádražím jsou už prakticky prodány a trať od Bubenče tam bude stejně.
Masna: Místo vašich ubytoven má stát terminál rychlodráhy. A pokud máte na mysli kompletní zrušení Masny, napište si to na triko a ráno si tam stoupněte k vlaku od Kolína.

Pražané dostanou dobrou VHD
A vy si opravdu myslíte, že na P6 je dnes nekvalitní VHD?

Představa odjezdu z Petřin do centra místo tramvají na jihozápad metrem na sever mně fakt ničí.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 17:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali znova:
ale automobilista vám přesedne tak leda do něčeho co pojede prakticky sejně rychle a spolehlivě (min. interval jako auto) a nabídne měco více (např. si ještě přečíst noviny či akta pro jednání jež začíná ráno).
Co je pohodlnější, 81-71M nebo klimatizovaná 471? Jaký interval má auto?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 21:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: žádná tramvaj na letiště není potřeba, stačí busy z Veleslavína.
Dali: P+R na Dlouhé míli by mohlo být úplně stejné ať už by tam jezdilo metro nebo vlak. Intervaly by mohly být stejné, jízdní doba vlaku by byla kratší, výstavba rychlejší. Okolí Masaryčky by se mohlo zcivilizovat třeba zítra, kdyby někdo chtěl, tomu dráha nebrání.
Obecně: mimopražstí u nás nevolí a tudíž jim můžeme napařit parkovná jaké chceme.
O Wagner: Nevím jaký smysl měl váš exkurs o krásách Prahy 6, mě jde o to, aby jednotlivé čtvrti (= katastrální území) měly vlastní samosprávu. Schválně jakej názor na metro by měla třeba MČ Břevnov či Ruzyně
KM: Mluvils o přestupu mezi Semmeringem a B v Jinonicích. Víš jak jsou obě stanice od sebe daleko?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7711
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 21:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvils o přestupu mezi Semmeringem a B v Jinonicích. Víš jak jsou obě stanice od sebe daleko?

Nádraží Praha-Jinonice a stanice metra Jinonice jsou dnes od sebe slušně daleko. Ovšem kolej "semeringu" a nástupiště stanice metra budou někde v tom oblouku u Walrovky od sebe vzdáleny pár metrů (směrově i výškově). Troufnu si tvrdit, že to budou nejbližší koleje metra a železnice v Praze .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, od vestibulu ke kolejím je to asi 100m,což je snesitelné. Nový eskalátor tam asi nikdo stavět nebude. Nejbližší koleje železnice a metra jsou asi na Kačerově a v depech obecně...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 23:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iii: Tramvaj je jen varianta - aby bylo na letiště alespoň nějaké kolejové spojení, když se najednou přijde na to, že vlak ani metro z nějakých (např. finančních) důvodů na letiště ještě dalších 30 let nepovede. Pak bude třeba dobrá :-)
A protože na jménu záleží víc, než na obsahu, může se to nezvat třeba "pozemní přípojné metro Veleslavín - Letiště ", a bude . Ostatně, nepsal jsem, že zrovna tohle je nejméně "pejskokočičkovitá" verze pečení dortu (tušíte asi, jak by se mi ten dort líbil - ale to asi skoro všem tady* )

*) zase na druhou stranu, nemít Daliho, tak se tu nemáme o čem bavit :-)
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 23:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslim, že metro na Veleslavín uspokojí hlavní tlak a pak se budou dělat užitečnější věci v jiných částech města.
Jinonice: a nebyl by problém se zastávkou v oblouku?
To jako lepší řešení mi přijde ten Veleslavín.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 08:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka:
Stanice metra Dejvická je mnohem zatíženější než všechny ostatní konečné stanice metra. Již toto konstatování může vést k úvahám o nutnosti prodloužení metra trasy A. Nelze Dejvickou srovnávat se stanicí Anděl, protože Anděl není konečnou stanicí. Kromě toho Anděl má ideálně položené dva vestibuly - severní pro přestup na tramvaje, kde je na rozdíl od Vítězného náměstí pěší zóna a jižní pro přestup na autobusy, kde je kapacitně dostatečné autobusové nádraží, které na Dejvické není. Z hlediska příměstské a dálkové dopravy je ve stanici Anděl pouze nástupní stanice autobusů ve směru Stakonická, zatímco výstupní je u Smíchovského nádraží.
Ad Iiii:
Zásadní dělení Prahy na jednotlivé obvody proběhlo v roce 1960. Po sametové revoluci již nikdo neměl tendenci územní členění upravit podle katastrů. Já jsem tehdy bydlel v Královských Vinohradech v Blanické ulici, což byla Praha 12, a potom, když byly Vinohrady rozděleny do Prahy 2, 3 a 10, jsem bydlel v Praze 2. Domnívám se, že by hranice jednotlivých městských částí, i samotné Prahy by měly být co nejvíce přirozené. Nedávno např. se Praha zvětšila o kousek území Vestce, protože pár domů ve Vestci mělo mnohem blíže k Hrnčířům než k Vestci. Podobně to bylo se Sedlcí. Do sametové revoluce byla Sedlec rozdělená na horní část (Budovec) přléhající k Suchdolu a na dolní část u řeky. Po sametové revoluci byla celá Sedlec připojena k Suchdolu. Vzhledem k tomu, že se Suchdolská radnice nezajímala o dolní Sedlec, tito lidé požádali zpět k přičlenění do Prahy 6. Sedlec je katastrálním územím stejně jako např. Josefov. Jaký smysl by mělo zřizování samospráv v těchto malých celcích? Prakticky žádný. Proto si také nemyslím, že by Břevnovští, Střešovičtí nebo Vokovičtí patrioti měli zájem o zřízení samostatné městské části.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásný plány. Technicky to máte vymyšlený sqěle.
Tak a zpátky na zem.
1) kde na to vezmete peníze?(zejména na jakýkoliv tunel)
2) jak přesvědčíte obyvatele a politiky P6 a Ořechovky zejména? (zvláště o zdvoukolejnění)
Zkuste uvažovat takto: Zdvoukolejnění je zakázáno, na tunelizaci nebudou peníze. Zakažte si tyto dva body a řešte.
Přijdu se na vás zase podívat. Opisovat ode mě vám povoluji.
Jo a Borovička: včera 12,44: Nikoliv. Zrušení trati je zcela rovnocenná alternativa těm všem vašim ostatním o modernizaci zabzař a elektrifikaci. Naučte se s tím počítat a uvidíte, jak se vaše vize změní.
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 09:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:

Nikdo tu nezpochybňuje prodloužení metra A. Ale trasa Chalupoidy byla (dle webu Prahy-6) vybrána účelově tak, aby zabrzdila rekonstrukci tratě. (kdyby se vrtalo rovnou pod Evropskou, tak je to příliš shodné s trasou železnice, pokud by se prodlužovalo do Řep, tak nelze jít na letiště)

Metro tak povede z Dejvic do Motola, ačkoli se tam více jezdí od Anděla, a rychlejší, levnější i užitečnější by bylo propojit Prahu-5 a tramvají přes Motol.

Bílá hora i Dědina budou nevytížené stanice, přičemž Bílá hora naprosto tragicky. Nikde nejsou standardně zpracovány izolinie docházkové doby a předpokládané počty nástupů/výstupů, a zdroje, vedoucí k těmto předpokladům.

Stanice DM je uměle vymyšlená, aby se developerům navezli lidi k jejich projektům, a jelikož by jich bylo pořád málo - tak šup, donutíme tudy jezdit cestující z Kladna.

Výsledkem je paskvil za 40miliard v rok dva starých cenách (takže skutečných 100 až se to postaví), trasa kterýá chtěla objet všechno - a ve skutečnosti neobsluhuje největší sídliště Prahy-6 - Řepy, zato má nepoužitelnou stanici ve vilové čtvrti (Bílá hora)

Ostatní stanice (Petřiny, ČV, Veleslavín) jsou sice v zástavbě, ale kvůli takovému vytížení by se metro nestavělo, ta místa se svezou s nuceným prodloužením z Dejvické.

Přitom dnes jsou na druhém konci m. A mnohem větší sídlištní celky bez kvalitní VHD - jezdit tramvají z Hostivaře do centra je nesmysl, ze Zahraďáku taky (tam navíce není tram všude dostupná). Zůstávají tak busy na Skalku, to není žádný zázrak, navíc úsek Strašnická-Skalka dodnes nemá normální parametry - a my už budeme prodlužovat na druhém konci, přičemž nejhůře, jak to jen šlo.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: Hezké argumenty. Vzhledem k tomu, že se jedná o politické rozhodnutí, tak jsou ale bohužel zcela irrelevantní.

Jsem zvědav na ten nový projekt. Skoro je mi SŽDC líto, protože tipuju, že si nechají poslat od P6 všechny připomínky k trati, všechny je pracně začlení a Chalupa jim to pak stejně odmítne a nikdo s ním nehne..
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro tak povede z Dejvic do Motola, ačkoli se tam více jezdí od Anděla, a rychlejší, levnější i užitečnější by bylo propojit Prahu-5 a tramvají přes Motol.
Co takhle otočit to metro od Motola na Anděl?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27117
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrušení trati je zcela rovnocenná alternativa těm všem vašim ostatním o modernizaci zabzař a elektrifikaci.

A o to zrušení jako požádá kdo? Chalupa? Nebo snad přímo Petr Šeda?
Bez vůle vlastníka to půjde docela těžko (a netuším, jak by si tohle dokázal na SŽDC někdo vybojovat)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej_wagner:
Situaci na Andělu nepovažuju za tak idylickou, jak jste tu nastínil - auta jsou odsunuta o blok dál a veškerá povrchová doprava je kříží a metro vede někam dál jen proto, že tam je nádraží Smíchov a obrovské sídliště, což mi na P6 pořád chybí.

Co tedy cheme z Dejvické vykořenit? ČVUŤáky a hnojaře asi ne, stejně jako frekvenci pro níž je Dejvická cílem. Městské busy přijíždějící po Evropské (mimo 119) nejsou zásadním problémem. Zbývá tedy jen a pouze doprava od Kladna & okolí a od letiště, ať už ve formě IGK nebo HGK.

Kdosi tu psal, že vlak nemá ambici vozit lidi z DM do města. Ale proč? Jediným důvodem je "protože to nikdy nedělal". Je téměř jedno, jestli po 15 min. nasedám do 471, nebo po nějakých 8 minutách do pásmového metra - v obojím platí stejná šalinkarta. Do Dejvic mě sveze oboje a jestli jedu dál, stejně bych nejspíš přestupoval - tj. počet přestupů se nezmění.

K tomu rychlodráha zajistí i spojení z Řep a Liboce (úplně mimo metro) a Veleslavína. Navíc oni přestupující z igk mohou samozřejmě přesednout do vlaku už mnohem dál za městem, vzdálenější PIDbusy se můžou natáhnout k vlaku.

Z metra zbývají neobsloužené stanice ČV, Petřiny a Bílá Hora (skvěle tramvají) a pak jen Motol.

Stojí metro za ty utopené miliardy a drahý provoz prázdných souprav?
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 10:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sleduji tady tu diskuzi z pozvdálí, a je to stále stejné. Zastánci Chalupoidy by si měli uvědomit, o co jde! O to, aby bylo co nejvíc lidí donuceno parkovat u nákupních středisek. Nikoho z nich nezajímá, jak se dostanou dál, zda jim vyhovuje nutnost přestupu. A navíc ani tu drahou variantu neplatí ze svých kapes. Já jako poplatník z jiného konce vlasti jsem proti tomu, aby si Praha řešila jen svůj problém. Musí řešit problém celkově, a to je železnice.

Dali: dotaz - vy víte, kde bude nájezd z D3? To vám teda gratuluju!!! Pokud vím, tak několik obcí na Benešovsku již má stavební uzávěru, takže úsek od Benešova vůbec není jistý, natož napojení u Prahy. A poslední myšlenka - jsem-li již v autě, velmi nerad přesedám na MHD. Pokud budu mít alternativu vlaku, rád ji využiju, ale bez přestupu na DM nebo někde jinde
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 11:39:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Parkování či mýto. V Anglii taky nenávidí Londýňany zato, že zpoplatnili a celkem logicky centrum? Prostě dojde-li k přetížení komunikací a případně zásadním ekologickým problémům, tak je nutno odstranit zbytnou dopravu, jež může být substituována jinou (např. elektricky poháněným metrem pod úrovní ulic a tudíž ničemu a nikomu nebránící a nikoho neohrožující). V tržní ekonomice se cena parkovného řídí zákonem nabídky a poptávky a cílem jakého má být dosaženo - proto musí být tak vysoká, aby došlo k redukci zbytné dopravy, tj. jenom té pro "pohodlí" (prostě luxus se platí, to je OK). Parkování se platí i v jiných městech a nevím, že by třeba pražák nadával v Brně, že musí někde zaplatit - prostě to je trh.
Účelem pohodlné VHD by mělo být KONKURENCÍ a to nejen cenovou k IGK - čili rychlost, rychlost, pravidelnost a pohodlnost - viz města s hustou sítí metra - potřebujete tam IGK k cestě do centra pokud není zrovna stávka?
Ať projektant zapracuje všechny připomínky P6 o projektu rychlodráhy, to je OK - myslím že nám velice rychle zaleze do země v úseku ne několik set m ale km a cena se nám poněkud znásobí - ale to je taky OK - ony se ty náklady mnohdy úmyslně snižují aby to bylo "atraktivní" (odhad trasy Veleslavín - Bubny jako podzemní).
A navíc, připadá mi, že noho těchto ortodoxních bojovníků za vlak má k ekologii trochu daleko - přece cílem by mělo být minimalizovat IAD v šiřším centru města už jenom z hlediska energetické náročnosti - čili snažit se donutit tržními nástroji řidiče odstavit IGK na okraji kde nepřekáží a dále jet VHD - nebo na Západě už objevili něco jiného? (mám pocit že v USA napopak začíná mohutná renesance tohoto principu).
Nikdo mě nedokáže zde odpovědět, zda tzv. projekt rychlodráhy 100 % odstraní všechny zde již citované kolize (a že jich není málo) a ta bude schopna substituovat IGK takovým způsobem, aby to bylo pro jejich uživate přínosem.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Dobrá, ale zpoplatnění parkování mimo centrum postihne opět nejvíce obyvatele Prahy.. neboť ti jezdí auty po městě možná víc než si myslíte a to už politici pravděpodobně vezmou v úvahu.

Podle mého názoru je u automobilistů důležité, "aby vůbec nevyjeli", z auta se těžce vysedá na anonymním parkovišti daleko od cíle. .ale to už tu všechno bylo řečeno 1000x a tento problém řeší rychlodráha lépe než metro.

100% jistotu máte málokde,ale spíše jde o spolupráci na doladění a ne (úmyslné) házení klacků pod nohy..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Tu víru ve všespásnou podzemní dráhu berete odkud. Automobilista je líné a nesmírně spěchající stvoření. Jděte se podívat jak lid všeobecně je líný a kolik lidí je ochotno čekat na výtah do 1. patra. Pražské metro má daleko k tomu, abych se v něm jen vezl a chalupoida nesplní ani automobilistickou mánii - každá ušetřená vteřina se počítá. A mocní na P6 musí být také zvoleni. To se může zamotat jako třeba v Brně (i když nevím proč by poloha nádraží většinu Brňáků vůbec zajímala).
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: A oni kvůli mýtnému v Londýně stavěli nějakou speciální trasu metra za x miliard, která by IGK na okraji města zachytávala?
A že Vám nikdo nedokáže odpovědět na nějaký dotaz, to tu radši nevytahujte, protože především VY se tu soustavně vyhýbáte odpovědím na spoustu konkrétních dotazů.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner: Proč ne? na venkově fungují obce o stovce obyvatel, i Přední Kopanina má několik set, proč by nefungovaly MČ o několika tisících? Jesliže se o Sedlec nestaral Suchdol, tím míň se o něj bude starat mnohem větší P6.
ad Dejvická: Počítal někdo co ti cestující po výstupu dělají? V průzkumu se počítal každý vestibul zvlášť, takže ti co vystoupili směrem Vítezné nám. rovnou odešteme. Z těch co vystoupili směrem Šolínova můžeme oddělit místní obsluhu včetně škol. Kolik lidí zbyde? Je kvůli nim třeba stavět chalupoidu, nebo stačí Veleslavín a dost.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: kdyby bylo parkovné v širším centru dostatečně vysoké a nelegální parkování náležitě postihováno, tak dotyční budou jezdit jinak i za stávajícího stavu a svět se nezboří, může se to zkusit třeba hned.
Akceptuji metro do Veleslavína, dokážu si ho přestatvit i někam dál, ale nemůžu pochopit chalupoidu: kdyby šlo o letiště, proč nemůže vést nejkratší cestou? (Podél Evropské, aby mě někdo nepodezříval, že to chci štrejchnout skrz Šárku)
Těch pět minut, o které by to po chalupoidě jelo déle bude zatraceným argumentem proti tomu aby někdo používal P+R Dlouhá míle. BTW, máte někdo údaje kolik lidí využívá P+R třeba na Černém mostě? A jaký je to zlomek procenta celkového počtu IGK, co tudy přijíždí do Prahy? O kolik klesla doprava na Poděbradské a Kolbenově po zprovoznění metra?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace