K-report
 

Archiv do 06.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 06.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Jednoduše: Objednavatel jednou neobjedná žádnou dopravu po Buštěhradce v úseku Hostivice-Bubny s poukazem na metro na Letiště. Já se ti divím, takovej velkej... Jak asi zanikne za pár dnů trať Straškov-Libochovice?
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

mícháte dohromady věci, které spolu nesouvisí - parkovné někdy bude bez ohledu na to, jestli existuje Chalupoida nebo ne. Je to navíc nikoli tržní, ale čistě politické rozhodnutí.

a pokud by se výstavbou metra měl řešit problém IAD, tak nebudu stavět metro někam, kde jsou v Pražském měřítku druhořadé dopravní problémy, a nebudu ho stavět tak, aby byly jízdní doby i trasa příšerně neatraktivní

A ještě jste mi neodpověděl na otázku, kolik nástupů/výstupů bude ve stanici Bílá hora, a dalších stanicích Chalupoidy a na základě jaké analýzy, podkladů, metod to číslo vzniklo ? Je Vám tato otázka nesrozumitelná ? Proč odmítáte odpovědět ?

Dále bych rád věděl, kolik cestujících přijíždí do Motola od severu (a pomůže jim tak m. A) a kolik od jihu (a m. A jim bude nejspíš na nic, případně při omezení povrchové VHD na tom budou ještě hůř) ?
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:26:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to pořád dokola. Mnoho lidí jezdí IGK do centra protože prostě PROGRAMOVĚ PORUŠUJE zákon o provozu na pozemních komunikacích a prochází mu to proto, že si v této zemi mnoho lidí dělá ze zákonů srandu (česká filozofie je to oje.bat) a nikdo to netrestá (zkuste to třeba v D či GB nebo USA a nestačíte zírat). Řešení je prosté - přitvrdit, garantuji vám, že za 10 min. najdu v centru Prahy x aut jež budou na odtažení a pokutu.
Káem to řekl jasně, stačí neobjednat dopravu po Bušthradce, když bude metro a P+R na DM - a .. game is over. Pokud to nebude potřebovat AČR či NATO (o čemž silně pochybuji z hlediska trasování a zranitelnosti), tak se logicky jako nepotřebná odstraní. Praze to může být fuk (její problém to neřeší) a proč by Stč. kraj platil nějaké kilometry po Praze, když může max. přispět na někdy prodělečný bus na DM, metro je Prahy. Oba budou spokojeni.
Lidé jezdí do Motola od Anděla protože je to dnes nejrychlejší trasa, ty busy přes P6 je otřes. Bude-li metrem z DM v Motole za 5 min. či za 25 z Václaváku, proč by jezdil od Anděla pokud tam zrovna nebydlí nebo nebydlí či pracuje na B. Pro ostatní to naopak bude zamenat min. zpohodlnění cesty. Dá se diskutovat o stanici na Bílé hoře, nicméně kdo ví co bude za 50 let ....
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: S tou Bílou Horou jste mě uklidnil - jestli chcete stavět Chalupoidu až za 50 let, tak s Vámi plně souhlasím .
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Ad neobjednání dopravy.. nevím nad čím jásáte, takhle stačí neobjednat dopravu kdekoli:-) ale neobjednat dopravu na přetížené trati to by byl opravdu extrém.
Pakliže se ukáže, že všichni vystupují na DM a dále do Prahy jede jen několik jednotlivců, pak trat skutečně nemá význam, nicméně tato situace dle mého názoru nikdy nenastane.

Tipuju, že pokud budou pokusy trať zrušit, tak to spíš bude pro porušování nějakých norem (jakýchkoli, něco už se najde, pak se to zveličí, zveřejní na plakátech po celé Praze, ukáží strašlivé důsledky a bude to.. známe to:-( ).

Mimochodem když jste tak přísný na motoristy jezdící do Prahy, proč nejste přísný na vynakládání peněz za nesmysly.. Pamatuju si dobře, jak P6 říkala, že Letiště je lepší obsloužit Metrem tak vehementně, až se udělala studie, která ukázala opak. A od té doby o tom nikdo z P6 ani nepípnul.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 13:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se diskutovat o stanici na Bílé hoře, nicméně kdo ví co bude za 50 let Už to vicím na Hypermegaofficepark Mohyla. Zanedlouho budeme slavit 400. jubileum bělohorského vítězství, doufám že se to stihne. Jenom nevím, jestli onoho 8. 11. 2020 metro z letiště pojme všechny ty kteří na tuto příležitost přiletí z celého světa nebo přijedou gumokolem a zaparkují u Dlouhé míle
Stačí neobjednat dopravu: Jenže Semmering všechno nepobere, Dlouhá míle je radikální prodloužení, takže se bude jezdit aspoň na Veleslavín a najdou se tací co sejim tam nebude chtít vystupovat.
Dali (a také KM a O. Vagnere,) asi po osmé se ptám, proč to z D. Míle musí jezdit oklikou, která trasu prodlouží minimálně o 5 minut? Proč to nevést přímo, nebo to na 30 let neukončit na Veleslavíně?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 14:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objednavatel jednou neobjedná žádnou dopravu po Buštěhradce v úseku Hostivice-Bubny s poukazem na metro na Letiště.

To je přesně v KM filosofii - když lidi budou zatvrzele jezdit jinudy tak jim zrušíme tu tramvaj 11 tu Buštěhradku. Ale jak tu sám napsal - on není typ, který kdyby vládl, by hodlal vládnout demokraticky a lidsky.

Dali je ještě tvrdší - vyhnal by lidi nejlépe do aut a na Dlouhé míli by byla na silnici závora. Kdo pořádně nezaplatí, dojede časově delší chalupoidou a nebo se přestěhuje. Tak na vás vidláci.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 14:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

jistě u tak investičně náročné stavby existuje dopravní průzkum - odkud lidé do Motola jezdí :-))) a třeba se ukáže že tam z 15000 lidí 10000 metro A významně pomůže - pořád to ale bude nevytížená stanice, protože okolo není a nebude nic, co by ji vytížilo... navíc není problém postavit to prodloužení v trase Motol-Řepy-Zličín

A z Václaváku moc lidí do Motola nepojede, na Malé Straně a Starém Městě jsou minimální počty rezidentů, kór užívajících metro - Muzeum A je rekordně nevytížená stanice (pokud jde o přímý výstup/nástup) ... to už bylo lepší udělat přímé tramvajové spojení P4 - P5 - Motol - P6

Chalupoida je naprostá ptákovina, už teď je jasné, že existuje xx míst, kde je potřeba zlepšit VHD mnohem dříve než na Bílé Hoře.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Jistě. Když jim to ze 3/4 jako stát dotuju, tak co. Voni by lidi totiž nejradši neplatili daně a jezdili zadarmo. To prostě dohromady nejde.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 15:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jim to ze 3/4 jako stát dotuju

K-m je dokonalý diktátor. Stát si totiž koupil ze svých úspor a tak mu všichni budou děkovat.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 16:40:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii. A co budu dělat s IGK ve Veleslavíně? Dovedu si představit nějakou zástavbu po demolici a dekontaminaci bývalé uhelné teplárny ale ta bude mít určitě své porzemní a zpopltněné garáže. Už vidím jak, lidé z okolních obytných domů hýkají radostí že jim pod okny stojí cizí IGK a oni nemají kde parkovat. A kde jinde máte prostor pro parkhaus či P+R? O zacpání nevyhovující křižovatky ani nemluvě.
Semering je pro dálkovou dopravu, ano vlak na Letiště časem určitě ano, ale proč ne Semeringem kde je přímá trasa na HN třeba do Brna či Ostravy? Dokážu si představit i to zdvojkolejnění, i ten druhý most se dá vedle toho historického určitě postavit v dostatečně "rustikálním" provedení aby nerušil, a nebo naopak futuristický, to věc pro architekty, urbanisty a památkáře.
A muzeum A - no když tam ráno jedu, tak nemám pocit, že by byla prázdná a nevytížená, ano přimý vstup možná ale z trasy C to nula nebude. A to je snad její hlavní funkce, nebo ne?
Pořád mi tady nikdo neodpověděl, jak chce řešit ty záplavy IGK.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 16:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun

Nikdo tu nezpochybňuje prodloužení metra A.
Zatím stačí prodloužit metro do Veleslavína, a potom se uvidí.

Ale trasa Chalupoidy byla (dle webu Prahy-6) vybrána účelově tak, aby zabrzdila rekonstrukci tratě. (kdyby se vrtalo rovnou pod Evropskou, tak je to příliš shodné s trasou železnice, pokud by se prodlužovalo do Řep, tak nelze jít na letiště)
Myslím, že nyní nejsem schopen posoudit, zda Chalupoida přes Motolskou nemocnici je výhodná.

Metro tak povede z Dejvic do Motola, ačkoli se tam více jezdí od Anděla, a rychlejší, levnější i užitečnější by bylo propojit Prahu-5 a tramvají přes Motol.
Cesta tramvají do Motola i při tramvajové spojení Motol – Vypich je od stanic metra anděl nebo Hradčanská dost dlouhá.

Bílá hora i Dědina budou nevytížené stanice, přičemž Bílá hora naprosto tragicky. Nikde nejsou standardně zpracovány izolinie docházkové doby a předpokládané počty nástupů/výstupů, a zdroje, vedoucí k těmto předpokladům.
Lze předpokládat, že metro na Bílé Hoře bude obsluhovat sídliště Řepy a Hostivice.

Stanice DM je uměle vymyšlená, aby se developerům navezli lidi k jejich projektům, a jelikož by jich bylo pořád málo - tak šup, donutíme tudy jezdit cestující z Kladna.
Stanice DM tvoří průnik Evropské, Slánská a silničního okruhu.

Výsledkem je paskvil za 40miliard v rok dva starých cenách (takže skutečných 100 až se to postaví), trasa která chtěla objet všechno - a ve skutečnosti neobsluhuje největší sídliště Prahy-6 - Řepy, zato má nepoužitelnou stanici ve vilové čtvrti (Bílá hora)
Nemohu zatím posoudit.

Ostatní stanice (Petřiny, ČV, Veleslavín) jsou sice v zástavbě, ale kvůli takovému vytížení by se metro nestavělo, ta místa se svezou s nuceným prodloužením z Dejvické.
Ale myslím, že souhlasíte s prodloužením metra do Veleslavína nebo ne?

Ad Masinka

Ondřej_wagner:
Situaci na Andělu nepovažuju za tak idylickou, jak jste tu nastínil - auta jsou odsunuta o blok dál a veškerá povrchová doprava je kříží a metro vede někam dál jen proto, že tam je nádraží Smíchov a obrovské sídliště, což mi na P6 pořád chybí.
V Praze 6 jsou sice menší sídliště, ale je mnohem více zatížená IAD a autobusovou dopravou.

Co tedy chceme z Dejvické vykořenit? ČVUŤáky a hnojaře asi ne, stejně jako frekvenci pro níž je Dejvická cílem. Městské busy přijíždějící po Evropské (mimo 119) nejsou zásadním problémem. Zbývá tedy jen a pouze doprava od Kladna & okolí a od letiště, ať už ve formě IGK nebo HGK.
Lze souhlasit.

Kdosi tu psal, že vlak nemá ambici vozit lidi z DM do města. Ale proč? Jediným důvodem je "protože to nikdy nedělal". Je téměř jedno, jestli po 15 min. nasedám do 471, nebo po nějakých 8 minutách do pásmového metra - v obojím platí stejná šalinkarta. Do Dejvic mě sveze oboje a jestli jedu dál, stejně bych nejspíš přestupoval - tj. počet přestupů se nezmění.
Pro IGK je 15minutový interval příliš dlouhý.

K tomu rychlodráha zajistí i spojení z Řep a Liboce (úplně mimo metro) a Veleslavína.
Jak rychlodráha zajistí spojení z Řep?

Navíc oni přestupující z igk mohou samozřejmě přesednout do vlaku už mnohem dál za městem, vzdálenější PIDbusy se můžou natáhnout k vlaku.
Opět je zde problém s intervaly.

Z metra zbývají neobsloužené stanice ČV, Petřiny a Bílá Hora (skvěle tramvají) a pak jen Motol.
Z Bílé Hory tramvají na Hradčanskou to trvá 20 minut.

Stojí metro za ty utopené miliardy a drahý provoz prázdných souprav?
Navrhuji prodloužit metro zatím do Veleslavína a možná na Petřiny. Pak se uvidí, zda opravdu budou jezdit poloprázdné soupravy.

Ad Iiii
Proč ne? na venkově fungují obce o stovce obyvatel, i Přední Kopanina má několik set, proč by nefungovaly MČ o několika tisících? Jestliže se o Sedlec nestaral Suchdol, tím míň se o něj bude starat mnohem větší P6.
Na venkově jsou vesnice poměrně izolovaní, není tomu tak ale v Praze. Větší radnice si může dovolit více investovat než malá. Myslím, si, že např. v Praze 6 se udělalo na občana mnohem více investic než v Přední Kopanině. Jinak Sedlečtí v referendu chtěli připojit k Praze 6.

ad Dejvická: Počítal někdo co ti cestující po výstupu dělají? V průzkumu se počítal každý vestibul zvlášť, takže ti co vystoupili směrem Vítězné nám. rovnou odečteme. Z těch co vystoupili směrem Šolínova můžeme oddělit místní obsluhu včetně škol. Kolik lidí zbyde? Je kvůli nim třeba stavět chalupoidu, nebo stačí Veleslavín a dost.

Pořád hodně lidí přestupuje na tramvaje, na autobusy směrem letiště a sídliště Dědina a směrem Jenerálka.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27140
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoduše: Objednavatel jednou neobjedná žádnou dopravu po Buštěhradce v úseku Hostivice-Bubny s poukazem na metro na Letiště. Já se ti divím, takovej velkej... Jak asi zanikne za pár dnů trať Straškov-Libochovice?

Ale Ty mluvíš o něčem jiným, anebo zcela ignoruješ, že stále existují jakési zákony, které je zvykem občas tak trochu i dodržovat...
Dotovanou drážní dopravu tam můžeš zrušit vcelku snadno (samozřejmě ne Ty, ale někdo s dostatečnou politickou mocí), nicméně zrušení dráhy celostátní (nebo už byla snad přeřazena do dráhy regionální?) tak snadno nedosáhneš, na bojkot takových snah existuje mnoho nástrojů (tak dlouhé prsty tamní konšelé snad ještě nemají).
A je vcelku jedno zda by šlo o zrušení jen papírové, či přímo snesení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 18:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:

ano, trasa A je typická tím, že přestupy z/na B a C výrazně převažují nad přímými výstupy. U Muzea A je to tak významná převaha, že se jen potvrdila mnou již dříve nadnesená úvaha o velmi špatné lokalizaci této stanice - ten přestup měl být na Hlavním nádraží - jenomže tehdy se o trasování (v zájmu odstranění tramvají z VN) rozhodlo téměř stejně krátkozrace, jako se dnes - kdy kdosi chce nahrazovat železnici metrem.

Nejlogičtější z hlediska přínosy/náklady a pozitiva/negativa je podle mne prodloužit A zatím do Veleslavína, a elektrifikovat, zdvojkolejnit a odstranit úrovňová křížení na železnici. Hloupoviny jako tunel Stromovkou (kde vede tato trať stejně úplně v ústraní) ani neprojektovat.

Trasa Semmeringem má vedle potíží s viadukty ohromnou nevýhodu, že vede skrz úplné pustiny a zcela míjí významnou cílovou oblast dojíždějících - Prahu-6, a nemá přestup na trasu A. Proto je použitelná jedině pro dálkovou dopravu na letiště.

Prvním krokem by ale mělo být stanovení jasné koncepce při plánování nových dopravních staveb - určit kritéria a metodiku jejich vyčíslení, podle kterých bude stanoveno, co a kde bude mít prioritu.

Tak se omezí ty excesy, kdy si regionální politici prosadí v celoměstské radě "své" stavby a pak se nehorázně drze ohánějí nesmysly o 200 000 "obsloužených" :-) Pražanech
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 19:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej_wagner:
V Praze 6 jsou sice menší sídliště, ale je mnohem více zatížená IAD a autobusovou dopravou.
To řeší Břevnovská radiála. Ale nesouhlasím, běžte si stoupnout na chvíli do Radlické, Plzeňské a na tamní "okruh".

Pro IGK je 15minutový interval příliš dlouhý.
Mně přijde rozumný. Doprava po dálnicích je relativně plynulá a každý si to může dobře načasovat.

Jak rychlodráha zajistí spojení z Řep?
ehm, Ruzyně...

Z Bílé Hory tramvají na Hradčanskou to trvá 20 minut.
A metrem?

Navrhuji prodloužit metro zatím do Veleslavína a možná na Petřiny. Pak se uvidí, zda opravdu budou jezdit poloprázdné soupravy.
Aha, takže investujme 15 miliard a pak se uvidí
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 20:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Wagner:
Myslím, si, že např. v Praze 6 se udělalo na občana mnohem více investic než v Přední Kopanině. Jinak Sedlečtí v referendu chtěli připojit k Praze 6.
To je tím nemravným systémem, že menší obce dostávají výrazně menší dotace. To je třeba zrušit jako první.
Praha 6 může sice udělat obrovskou investici, ale jak je vidět velmi nepromyšleně. Odmýšlím to, že metro nebude stavět P6 ale Praha, nicméně malé obce si své peníze dokážou pohlídat lépe, a kdyby měly takovouhle akci dělat společně, budou moc lépe realizovat své specifické požadavky.

Dali: Jeden parkovací dům by se na Veleslavín vešel. Mimochodem, v první fázi má metro končit v Motole, tudíž P+R na D.Míli nebude použitelné. Kde se bude parkovat?
Ptám se po deváté: Proč chalupoidou a ne rovně pod Evropskou?
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 23:10:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spočítal někdo, jak dlouho má trvat jízda metrem na letiště ? Tedy o co bude pomalejší než dnešní doprava autobusem ? Já to odhaduji na asi tak dvojnásobné prodloužení jízdní doby. A ve srovnání s rychlodráhou aspoň trojnásobné, jestli ne víc.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 23:15:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: "proč chalupoidou a ne Evropskou" - protože tím se ponechá prostor pro rychlodráhu. Až bude hotové metro na letiště a lidé si na vlastní kůži vyzkouší, za jakou hloupost byly peníze vyhozeny, tak se znovu začnou zajímat o rozumnou (tedy prakticky použitelnou) dopravu na letiště. A potom bude vhodná doba k novému návrhu rychlodráhy.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 23:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar: Až bude metro chalupoidou tak už to bude navěky bleee
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 00:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není třeba se bát. Myslím, že to dopadne tak, že se postaví metro nejdál na Petřiny a pak to samo zamrzne na brutální předluženosti Prahy. Trať si SŽDC opraví, zelektrifikuje a zdvojkolejní za docela jiné peníze.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 09:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6000240905001 - Jestli ještě někdo nezaregistroval na DF ČD
...hele, polib si dědu...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 14:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to dopadne tak, že se postaví metro nejdál na Petřiny a pak to samo zamrzne na brutální předluženosti Prahy.

Jo tak to jsem podobného názoru, v minulosti jsem tu psal o nutnosti rozložení investic do všech druhů MHD na uzemí Prahy. Zatim kam peníze směrovaly bylo celé slavné metro a autobusy. Do tramvají se začíná více investovat v současnosti a ještě se další peníze budou muset přidat. Nové NP vozy něco stojí a ať chci nebo ne musimkromě samotných vozů i zainvestovat do infrastruktůry. Takže muj názor na vývoj investic do metra je takový:

2008 - dojde k zprovoznění useku Ládví - Letňany na trase C

2009/10 - bude se rozhodovat jestli začít stavět trasu D nebo prodloužení trasy A. Vzhledem k tomu že v této době se budou nakupovat nové tramvaje, stavět městský okruh nebude financí na zbyt. Jednoznačně dostane přednost ta stavba která bude nutnější a to je trasa D z důvodu GO Nuselského mostu a zkvalitnění dopravní obsluhy sídlištních celků v Libuši a Nových Dvorech. Takže prodloužení trasy A z Dejvické půjde do kopru.

V letech cca 2015 - 2020 bude opět snaha o prodloužení trasy A, ale v této době se budou řešit jiné problémy a to co se soupravamy M1 a co s nejstaršíma modernizacema. Takže nejspíš po celé toto období budou investice do metra ve znamení repase souprav M1 a dodávek nových souprav za náhradu v současnosti modernizovaních souprav.

V období 2020 - 2025 se možná dají věci do pohybu a začne se možná se stavbou prodloužení trasy A do oblasti Veleslavína nebo Petřin. Ale je zcela možné že se celá stavba ještě pozdrží kvuli nejasnosti trasy a geologickým poměrum na ní. A to už tu je období 2025 - 2030 trasa A bude možná konečně prodloužena dále z Dejvické a možná se bude uvažovat o prodloužení na letiště.

No ať je názor zde diskutujících jaký koliv, já jsem přesvědčen že v nejbližších deseti letech prodloužení trasy. A to z důvodů finančních nebo strategických,přeci je v Praze více vytíženějších relacích kde je potřeba realizovat stavbu metra.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 19:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tohle je realistický přístup, ne to co razí KM...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 21:24:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Martin Zlivský. Ano, místní radní potažmo Praha jako kraj sice nemůže přímo "nařídít" odstranění nějakých kolejí, nicméně může, a předpokládám, že to udělá (osobně bych to udělal taky) chtít po SŽDC aby v rámci investiční akce odstranil všechny problematické kolize - prostě tyto "obce" jsou jednak neopominutelnými účastníky řízení dle stavebního zákona, dále budou neopominutelnými účastníky z hlediska vlastnictví pozemků a dále do toho určitě budou vstupovat coby orgány státní správy v oblasti ochrany životního prostředí, památkové péče, silniční správní úřad atd. A to nemluvím o vlastnících nemovitostí - soukromnících či firmách. Takže pokud na to odborně správně kleknou, tak se projektantům a SŽDC zpotí i p... a budou v situciaci, kdy budou ajznbóni chtít za peníze na mopeda mercedes, postě skončí u těch několika km tunelů.
Tenhle problém prostě nemá jednoduché řešení, jak si mnoho jedninců naivně myslí. A jestliže zastupitelé P6, P7 a Prahy v první řadě jako volení zástupci místních lidí hájí zájmy svých voličů (což je správné), tak holt nakonec možná z důvodu nedostatku peněz budou ty vlaky šupajdit po Semeringu - navíc dráha je jedna z největších žump na peníze v ČR kterou každý z nás dotuje v daních i když nejel vlakem 20 let.
Ad Dandy: Ono stačí, jestli nakonec v Praze bude olympiáda - a uvidíte tu změnu v prioritách, na jihu pokud vím, se nic velkého neplánuje.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27185
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Minimálně zachování (a udržování, či mírná modernizace) současného stavu nemůže být problém. A SŽDC současný stav nevadí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:22:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže Klaus jednou prohlásil, že dráha je relikt 19. století a pro Vás a pro Vám podobné je dráha největší žumpa na peníze v českých zemích (zamyslete se nad tím, proč asi) a jako takovou je nutno ji vymítit všemi prostředky, jako "pilotní projekt" Buštěhradku. Jestli se podobní inteligenti najdou v Nuslích, na Smíchově nebo v Karlíně, tak potěš pámbu. Nechápu, kde se v pravici (a nejsem žádný levičák) bere taková averze vůči dráze. To si skutečně představuje, že v rámci "svobody rozvoje a pohybu" bude každý sedět ve svém autě?! To to tu bude vypadat a nikdo se nikam nedostane. Případ brněnského ODSunu je to samé v bledě modrém. Obchodně-administrativní centra, luxusní bydlení,etc., to je to jediné, co dnešní "národohospodáře" zajímá. Z toho tečou peníze, do dráhy se musí investovat. A jelikož to nedělal dlouhá léta nikdo (vozový park, hnací vozidla, infrastruktura), tak to na ní vypadá takhle.
Volení zástupci hájí... Takže jiným to pod okny jezdit může? Z nedostatku peněz budou vlaky jezdit po Semeringu a na chalupovo krtka bude peněz dost? Divná logika.
A olympiáda, formule 1,... Kde se to v těch mozcích líhne
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:37:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dopravu na letiště, aby měla "evropské" parametry, je třeba řešit urychleně (včera bylo pozdě), a ne čekat minimálně 10 let (optimistický odhad), než se tam prohrabe krtek.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:43:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"U Muzea A je to tak významná převaha, že se jen potvrdila mnou již dříve nadnesená úvaha o velmi špatné lokalizaci této stanice - ten přestup měl být na Hlavním nádraží..."

Tak s tímto názorem nesouhlasím.
Je podle mého názoru otázkou, zda by na Hlavním nádraží vystupovalo z metra A více lidí než na Muzeu (čili na Václavák).
Druhou věcí je, že Áčko dále vede přes významný dopravní uzel Náměstí míru (ne náhodou bylo právě zde v Áčko v první etapě ukončeno), a ohýbání trasy přes Hlavák na Mírák si dost dobře neumím představit.
A jako přestupní stanice funguje Muzeum parádně (jde o nejlepší přestup v pražském metru).
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě maličkost: Důležitost Motola a vytíženost Bílé Hory tu ohodnotili jiní. Já jen znovu opakuji, že polovina Petřin bude nadávat na zhoršenou dopravní obsluhu.
Ale voni si lidi zvyknou, že.....
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 23:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono stačí, jestli nakonec v Praze bude olympiáda - a uvidíte tu změnu v prioritách, na jihu pokud vím, se nic velkého neplánuje.

No jo jenže na to aby byla v Praze Olympiada musí být určité podmínky, dané prostory kde se celá ta akce bude probíhat. Stačí se podivat na Řecké Atény jenom to co se tam muselo vrazit do dopravy. Byl tam komletně obnoven vozový park trolejbusů, z podstatné části i autobusů, obnovil se provoz tramvají, zajistila se obsluha letiště pomocí železnice, vše řádově v miliardách. No a další miliardy šly do těch různých sportovišť, ubytování a příslušného zázemí.

Když se kouknu na Prahu tak co se týká sportovišť nebu ani radši komentovat, ale pochybuji že něco splňuje parametry požadované mezinárodním Olympijským výborem. No a s dopravou je to samé je tu Metro,jsou tu tramvaje a autobusy všechny tři druhy dopravy potřebují obnovu vozového parku, přičež nejvíce hoří stav tramvají...

Ono se to dobře plánuje jak a kde budem mít Olympiádu a zvláště před volbamy,že? Je sice pravdou že peníze na tuto akci by šly pujčit, ale je nějaká jistota že už tak předlužené Praze někdo půjčí?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 00:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neni to celý šílený???: Do dopravy se dává třetina rozpočtu, plánujou se stavby za 30 let a spousta utopií, přitom je v životě spousta jiných věcí do kterých je třeba investovat a většinou dřív než za 30 let. To je skoro jako středověké katedrály, které se stavěly staletí. Praktický efekt také není úměrný vynaloženým prostředkům...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 00:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Středověké katedrály, ač "šílené", byly stavěny pro něco trochu odlišného, než co se v nich většinou provozuje dnes, a mohou tomu sloužit klidně další staletí. Krom toho neobtěžují své okolí. Proti nim jsou naše dopravní utopie nakonec "krátkozraké". Slavně se díváme 20, 30 let dopředu, těšíme se na rostoucí objemy přeprav čehokoli odkudkoli kudykoli kamkoli po čemkoli (pro koho,když se odmítáme nejen množit, ale i prostě reprodukovat?) - a pokud to tu má být k přežití, musí se vozit spíš míň než víc. Je nesmysl brojit proti autům a kamionům na všech frontách, ale věřím, že do takových 80 let je možno přesunout podstatnou část zátěže z kamionů na železnici (a nemusí se proto hned stavět megalomanské VRT). Jenže je zcela zřejmé, že o to prakticky nikomu z mocných nejde. Jestli se přístup vlád, EU, ale i "plebsu" zásadně nezmění, budou se dálnice stavět dál a dál a nebude problém je zaplnit. Protože dál než na konec volebního období (neřkuli vlastního života) se skoro nikdo pohlédnout neodváží.
Jo, je to šílený.

(topic on)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 07:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiiii: Jestlisis sim, tak Dandy píše jen o metru. Nepíše o tom, co budou dělat SŽDC, ČD a Letiště Praha. Takže to nevylučuje jakoukoliv z mejch variant toho, co se bude dít s dráhou.
Dali: Vlaky po Semmeringu nebudou šupajdit z nedostatku peněz, ale z POLITICKÉ VŮLE, uvědom si to konečně, prosím.
Jinak - až někdo řekne, jestli by přeci jen nebylo lepší vést rychlodráhu buštěhradkou, a Ořechovka zaspí, povstanou zelení: silnější doprava do Stromoffky? A když i zelení zaspí, tak někdo blbě prodá pozemky v Bubnech a ukáže se, že se tam koleje už nevejdou. A když projde tohle vš, řeknou památkáři, že další nárůst dopravy Negrelli už nesnese. No a pak ta masaryčka pod mostem. Chápete co tady je návaznejch rizik?
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 09:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

A jestliže zastupitelé P6, P7 a Prahy v první řadě jako volení zástupci místních lidí hájí zájmy svých voličů (což je správné)
Myslíte kterých voličů? Jestli myslíte většinu voličů, tak bych Vás poprosil o něco čím tento fakt podepřete.. jinak to musím považovat za další Vaši konstrukci, která je jen uměle vytvořena, aby podepřela nenávist k dráze..

Takže pokud na to odborně správně kleknou, tak se projektantům a SŽDC zpotí i p..

To je přesně ukázka Vašeho přístupu - tady bude každá blecha nepřekonatelný a zásadní problém, ale že se vyhodí x-desítek miliard za Metro do nesmyslných oblastí, tam jste velmi velkorysý, že ano..
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 09:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauere, nejsou to nesmyslné oblasti. To si jen vy neumíte představit jejich využití a rozvoj. Tak jako si někteří - a je jich stále méně - stále ještě nedovedou představit využití Letňan. Kdyby věděli, že např. Aero Vodochody koupila i s přistávací dráhou Penta.... Chápete?
A buštěhradka nestojí na penězích, ale na politice. Chápete podruhé?
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 10:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A buštěhradka nestojí na penězích, ale na politice. Chápete podruhé?

Chápu, ale odmítám když se politické rozhodnutí snaží někteří zdůvodňovat technicky.. jen ať to řeknou, co je hlavním a pravým důvodem jejího blokování a pak to aspoň bude diskuse na rovinu. To ale nemyslím Daliho, u něj je ta nenávist čistá a nefalšovaná, aspon v tomhle je upřímný.

nejsou to nesmyslné oblasti

Nejsou, žádná oblast není nesmyslná, když se tam natáhne metro, protože to zaručeně investory a další přitáhne.. na druhou stranu myslím, že za těch mnoho desítek miliard by se dalo postavit více mnohem prospěšnějších dopravních staveb a třeba i metro, ale ne zrovna tady.

Když Vám malíř vymaluje místnost doma za 50 tisíc, taky to není nesmyslná věc, protože jste chtěl mít vymalováno, ale vyhozené peníze to jsou, jestli mi rozumíte..
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 13:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

silnější doprava do Stromoffky?

No nic proti ale podle plánů metroprojektu by měla modernizováná trať na Kladno/Letiště přecházet v místech co je hřbitov ve Striojnické ulici do dvou ražených jednokolejných tunelů. V těch by měla podejít Letnou, v oblasti Sparty resp.mezi přejezdy ulic U Vorlíků a Pelléova by měla trať přecházet do hloubeného tunelu a pokračovat k podpovrchové stanici Dejvice/Hradčanská. Takže původní trasa bude opuštěna a spíš na očích ekologů bude městský okruh a celá slavná "Blanka"

A když projde tohle vš, řeknou památkáři, že další nárůst dopravy Negrelli už nesnese.

Negreliioho viadukt po příslušné opravě snese ještě mnoho a určitě nás tady všechny přežije. Své kvality ukázalpři povodních 2002 a obstál i proti novějším mostum. A zajímalo by mě proč by měly památkaří doto kecat? Měli snad nějaké připomínky když se na prvnim kolidoru začal opravovat historický viaduk u Lipniku nad Bečvou? a co třeba stavby typu "U Myšáka" a spol. kde byly ti slavní památkáří?

No a pak ta masaryčka pod mostem.

Ano Masarykovo nádraží, rebelská satnice která byla trnem v oku soudruhum před rokem 89 a nyní je trnem v oku novodobym "modrym soudruhum". Na nějaké Sci-fi přstavby v podobě podzemního patra hlavního nádraží, nebudou v současné době jen tak peníze a další věc stavba nového spojení to moc dobře neumožnuje. Já jsem osobně jsem pro rekonstrukci Masarykova nádraží ve stávající poloze. Určitě by se měl pod nádražím udělat silniční podjezd který by spojoval ulici na Florenci s křižovatkou ulic Hyberenská/ Opletalova. Kolejiště bych jen rozšířil o osmé nástupiště, prostory mezi kolejištěm,Wilsonovou a ulicí na Florenci, tedy ty místa kde je ten hnusnej hostel a různá taková pofidérní zákoutí bych použil pro zástavbu. To samé by platilo o prostoru mezi kolejištěm, Wilsonovou a autobusovým nádražím na Florenci.

A buštěhradka nestojí na penězích, ale na politice.

A Metro snad nestojí na politice? Byla to právě ta politika která hnala jeho stavbu a více méně tomu je i dnes. Bohužel ta politika nejen že zdeptala lidi v kteří dodes jsou zasněni v "Metro-snu" kde budou mít stanici metra na každym rohu a nic jiného než metro nebude a bohužel se z toho snu nechtěj probudit a připustit že realita je jiná. A další věcí je že díky té politice v kombinaci s metrem, už měla na mále a nemusela po Praze jezdit ta tramvajka co máte v na obrázku v nicu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 15:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki:

samozřejmě přesně stejně "parádně" by fungovalo Hln jako přestupní stanice ...
a navíc by tam byl významný přestup na železnici, Muzeum má tak slabý přímý výstup, že by to na Hlaváku nemohlo být horší, naopak význam příměstské železnice stále roste a ještě poroste.

Na trase C jsou Holešovice, Masna, Hlavák, na B Masna a Smíchov, a jediná trasa A vede úplně mimo návaznosti na regionální a dálkovou dopravu.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 15:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

Začíná se mi zdát, že přecházíte od věcných argumentů k účelovému zavádění. Zmiňujete Negrelliho viadukt jako možné slabé místo - na druhou stranu Vám nedělá problém Semmering a jeho mosty.

Z hlediska statiky snese Negrelli s rezervou jakoukoli zátěž, geniálně jednoduchý princip stavby takových objektů jim při minimální údržbě dává neomezenou životnost. Být Vámi obavy bych měl o most Výtoň a Nuselák.

S památkáři to samé, na Semmeringu to není problém ? Navíc Negrelák jde udržovat bez konfliktu s nimi.

Nikdo nepochybuje, že parcela vedle metra přitáhne investora snáz než pole v polích :-)) Jenomže rozhodně není prvořadým úkolem VHD zhodnocovat vybraným investorům jejich parcely.

Prvořadým úkolem VHD je zajistit co nejlépe dopravní obslužnost, nikoli rozlést se do prázdných polí a čekat, až tam někdo něco postaví.

A zajeďte se podívat na to Jihozápadní město ... jak dlouho že už tam je metro ? ehhh :-))
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27206
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 17:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prvořadým úkolem VHD je zajistit co nejlépe dopravní obslužnost

V té větě bohužel chybí podmiňovací způsob. Skutečnost bývá velmi často jiná (a Káem se k ní nejspíš docela blíží :-().
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 17:39:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p:
V tom všem máte samozřejmě pravdu, ale jak už jsem uvedl, vedení A přes Hlavák by znamenalo, že trasa by dále nemohla pokračovat přes Mírák.

Co bylo větším zlem, zda obejít Hlavák či Mírák, těžko říci, možná to bylo zhruba fifty-fifty a ve prospěch Míráku rozhodla možnost provizorního ukončení v 1. etapě s pokračováním mnoha linek návazné povrchové dopravy.

Každopádně i na tomto příkladu je vidět, že nelze vyhovět všem, a snaha o to by vedla k různým hybridům podobným nám známé "Chalupoidě".
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 18:10:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu Negrelliho viaduktu:

Neznám moc historii, ale řekl bych, že pan Negrelli by byl určitě šťastný, kdyby věděl, že jeho stavba bude sloužit lidem po tak dlouhou dobu a že na ní lidé, kromě "dopravní funkce", budou obdivovat i stavební a historickou hodnotu.

Ale řekl bych, že to asi byl také realista a věděl, že jeho stavba tu v nezměněné podobě nebude stát věčně.
A řekl bych, že by asi nebyl rád, kdyby věděl, že se jednou najdou lidé, kteří v podstatě JEHO JMÉNEM budou bránit přestavbě mostu a budou tak bránit dalšímu rozvoji dopravy. Tedy tomu, kvůli čemu byla tato stavba postavena...

Prostě viadukt byl postaven proto, aby sloužil dopravě, a ne proto, aby bránil jejímu rozvoji. Pokud bude muset být přestavěn, jsem všemi deseti pro to, aby rekonstrukce této stavby proběhla citlivě a tak, aby se v maximální možné míře mohl zachovat její ráz.

Ale odmítání "sahat" na stavbu za každou cenu a de facto tak pohřbít její základní (čili dopravní) funkci mi přijde dosti hloupé, a dokonce velmi nefér vůči těm, kteří tuto stavbu vyprojektovali a postavili.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 21:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně - mám pocit že se tu vzájemně přesvědčujete o reálnosti nejrůznějších technických řešení a chcete přesvědčit i ty "odpovědné", jako že oni jsou jen nevědomí a ve své nevědomosti se mýlí. Proto tu neustále zdůrazňuji to, že výraznou úlohu u takovýchto investic má i politika, která tím, že je jaksi technicky nezměřitelná a nesestavitelná do vzorců a grafů nejde mnohým na rozum. Sorry za poetické vyjádření, já bych samozřejmě taky nejradši co nejvíc dopravních staveb všeho druhu, jako vy , ale kdo chce moc, nemívá nic.
A teď už zase to budu já: Chicht, náhle máme od nového GVD 3!!! osobní vlaky na Semmeringu ve směru dolů místo jednoho.ˇSemmering ožívá, příprava na buštěhradkizaci Semmeringu. Zase na má slova došlo. Dva nové vlaky každý grafikon - za deset let tu máme interval. Deset let tak potrvá stavba metra a tratě na Letiště. jojo.
Budoucnost patří bagrům!
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:02:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Proto tu neustále zdůrazňuji to, že výraznou úlohu u takovýchto investic má i politika, která tím, že je jaksi technicky nezměřitelná a nesestavitelná do vzorců a grafů nejde mnohým na rozum.

Já myslím, že tady nikdo nezpochybňuje to, že výraznou úlohu u velkých investic má i politika. Naopak myslím, že většina diskutujících vnímá Chalupoidu jako typickou stavbu navrženou na základě politického zadání, nikoli na základě odborných studií.
Můžeme se s tím samozřejmě smířit a jen čekat, kde nám zase příště politici nakreslí čáru v mapě, a tuto čáru akceptovat jako holý fakt.
Pak tu ovšem není o čem diskutovat, toto fórum v tom případě zcela ztrácí smysl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki: nesouhlasil bych. Je tu diskutovat o tom, jak to udělat, aby se vlk politiky a nedostatku peněz nažral a koza dopravy zůstala aspoň částečná, celá samozřejmě nikdy nebude :-)
Budoucnost patří bagrům!
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:09:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"já bych samozřejmě taky nejradši co nejvíc dopravních staveb všeho druhu, jako vy , ale kdo chce moc, nemívá nic."

Jenže ono to tak vůbec není. Metro ve své chalupoidní variantě + některé výše uvedené alternativní návrhy železničního spojení Kladno - Praha by znamenaly mnohem více dopravních staveb za podstatně více peněz, než je tomu u návrhu modernizace Buštěhradky.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:26:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"aby se vlk politiky a nedostatku peněz nažral..."

Tím spíše by se neměly akceptovat hybridy typu Chalupoidy.

Ale abych Vás nechytal za slovo. Chápu, jak to myslíte. Jenže polovičatá řešení mohou znamenat tolik, že se sice utratí skoro stejně peněz, ale přínosy budou tak malé, že hlasy kritiků se ozvou stejně, ale s tím, že tentokrát budou mít zcela reálný základ.

A vůbec, jak to v současné době REÁLNĚ s Buštěhradkou vypadá?

Bylo vypsáno výběrové řízení na novou přípravnou dokumentaci - viz
http://www.metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?p=42503&sid=2599fc8c9c77970e95c8b5a617b90636#42503
a
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz01009Prepare.do?znackaForm=6000240905001

Takže odložení stavby určitě, ale "zabitá" Buštěhradka ještě není.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki: ale samotná modernizace buštěhradky neřeší dopravu na P6, ani dopravu P6-P5. Chalupoida ve skutečnosti nemá nic společného s dopravou do Kladna a na Letiště. Dokonce možná i ty peníze půjdou z různých kapes různých investorů (město, stát, EU, soukromé Letiště) Vlastně má společné - právě tu politiku.
Já to prostě myslím tak, že je lépe postupovat salámovou metodou částečných řešení, než nemít nic jen proto, že jedni nechtěj chalupoidu a tak jim druzí nepovolej ani rychlodráhu.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7733
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 23:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miki - Prostě viadukt byl postaven proto, aby sloužil dopravě, a ne proto, aby bránil jejímu rozvoji. Pokud bude muset být přestavěn, jsem všemi deseti pro to, aby rekonstrukce této stavby proběhla citlivě a tak, aby se v maximální možné míře mohl zachovat její ráz.

Ale odmítání "sahat" na stavbu za každou cenu a de facto tak pohřbít její základní (čili dopravní) funkci mi přijde dosti hloupé, a dokonce velmi nefér vůči těm, kteří tuto stavbu vyprojektovali a postavili.


A toto samé se dá říci o hlubočepských viaduktech...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.88
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 23:50:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: ad Horní Počernice x Hostivice. Ty Horní Počernice mě teda fakt nenapadly. Možná proto, že by mě tam nenapadlo (na rozdíl od Hostivice) jet vlakem.

Mcbain: s tím rozdílem, že negrellák je dvojkolejný ...

Miki: na tom zadání veřejné zakázky stojí za povšimnutí změna investora na SŽDC (předtím to byl myslím Prak(?)), i změna názvu akce na "Modernizace trati Praha - Kladno s připojením na letiště Ruzyně-I. etapa" (předtím to bylo něco jako "rychlodráha na letiště (s odbočkou na Kladno)", nebo tak nějak).


ad bus terminály u obchodních center:

V sobotu jsem už po několikáté zažil na Zličíně skoro půlhodinový štrůdl IAD do OC Metropole, v kterém stály i busy. Jediná bus linka, která jezdila bez zpoždění, byla Zdice-Beroun-Nové Butovice (projíždí okolo po dálnici)

Myslím, že se blíží doba, kdy bude potřeba přiznat, že AN na Zličíně byl omyl. Myslím, že jde o důkaz, že se nehodí umisťovat autobusové terminály k velkým komplexům nákupních gigacenter. A když, tak je třeba zcela oddělit vjezd na AN od vjezdu do OC.

Jednak bude třeba Zličín v blízkém budoucnu řešit, buď změnou silničního napojení, nebo vyhrazením jízdních pruhů. Pro linky přijíždějící po dálnici by podle mně bylo asi nejvhodnější přestěhovat jejich stání k méně exponované stanici metra (Nové Butovice?).

Hlavně si myslím, že by tyto cyklicky se opakující (a narůstající) problémy na Zličíně měly sloužit jako varování před stěhováním AN k OC Dlouhá Míle a jiným obchodním centrům. Stejný problém se už brzy může vyskytnout v Letňanech ... Tak je to vždy, když vliv soukromého kapitálu převálcuje veřejný zájem, jako tomu jednoznačně bylo v případě Zličína.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 00:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Myslím, že se blíží doba, kdy bude potřeba přiznat, že AN na Zličíně byl omyl. Jenom drobnost, terminál vznikl dříve než obchodní centrum. Je to ale dobrý postřeh.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7736
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun s tím rozdílem, že negrellák je dvojkolejný

No a? Tak se zdvojkolejněj . Bez pseudohistorického sentimentu by to mělo jít poměrně snadno... Včetně elektrizace.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:53:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: PRaK zanikla, protože to nebyl pro soukromý kapitál zajímavý projekt poté, co celkem oprvněně vyvstal požadavek na zapojení do systému PID (jízdné). Postě tady železnice proti busům brutálně ekonomicky propadla. A proč by to někdo dotoval, když busy vyjdou levněji, že (navíc na trase Praha - Kladno se prakticky zaplatí samy) no a Praze je tahle stavba v podstatě k ničemu (navíc protestují Taxi arůzní "smluvní Přepravci".
Ad Vlk z Ruzyně - Ano, Klaus má vmnoha věcech pravdu, dráha se chová (hlavně ČD) jak skanzen ranného kapital.ismu či reálného social.ismu) - prostě trh jí bohužel moc neříká - jiný podnik, který by byl řadu let v červených číslech by už dávno zanikl, či by byl brutálně restrukturalizován. Mám vlastní zkušenosti s jednáním s borci s ČD - měli po 20 let vozit 1 mil. tun materiálu ročně. Probém byl v tom, že jsem požadoval dodávku "ze dvora do dvora" čili nejen po kolejích ČD ale i po vlečkách jedním dopravcem, tedy ČD. Naivně jsem si myslel, že koleje mají všude v ČR rozchod 1435 mm.... No když mi soudruzi vysvětlili z důvodu kolika jakých předpis. z doby c.k. neohou vjet na moji vlečku (byť byla nová a zkolaudaovaná DÚ), tak jsem i pomyslel něco o pr.. a diskuzi ukončil. Dostal to soukromník, ten problém neměl a sehnal i lidi na vykládku. Takže mají se co učit synci ...
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

měli po 20 let vozit 1 mil. tun materiálu ročně.

Copak to bylo za obří kšeft?

neohou vjet na moji vlečku

A proč jste jim neumožnil vjet na vaši vlečku? Vy jste majitel ČEZu?

Jestli trochu nekecáte, milý Dali.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:36:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Viky cabadaj: Nikoli, jám jim to nutil, aby jezdili po mé vlečce (přece si nebudu shánět lokomotivy a lidi, když hlavním businessem je něco jiné), v požadavku bylo i zajistit vykládku dle pokynů našeho dispečinku a pokud možno dodávky just in time za "pevnou" cenu za tunu z bodu a do bodu b (čili nezajímá mě nějaké "parkovné" vagónů atd.), prostě jako u kamiónů, stím že optimalizace nakládky a přesunu souprav je na dopravci (mám jenom kontrakt s dodavatelem na nakládku určitého množství podle harmonogramu, jež se může i měnit). No ati soukromníci to vzali bez problémů, dokonce si i opatřili následně potřebné vagóny a lokomotivy a ještě mi zajišťují údržbu vlečky. To je tržní chování a né, ono to nejde, protože v předpise ŠČ 2223_RRR to někdo napsal že to nejde.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice dost odbočuju, ale není mi jasné, proč jste ČD na "svou" vlečku nepustil, a soukromníka ano. Nebo vám tam soukromník jezdí bez licence? V tom případě není něco v pořádku.
A milionu tun ročně nevěřím už vůbec.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Vzhledem k tomu, že Vám to tam jezdí po kolejích, tak problém není v principu železnice, ale v chování jednoho železničního dopravce. Takže zobecnění není na místě.

Za druhé, mám takový pocit, že na tu Vaši vlečku se musí zajíždět přes vlečku někoho jiného a Český Dopravce si nechtěl/nestíhal vyřídit licenci, zatímco modrožlutý dopravce už tu licenci měl, neb tam těch milion tun vozil již předtím z nedalekého dolu a tudíž měl i ty lidi na vykládku a věděl jak mají dodávky do horkotěžko zkolaudovaného spotřebitele vypadat. Nechci se nijak zastávat Českého Dopravce, ale zároveň si nedělám žádné iluze o výběrovém řízení na dopravu milionu tun do vaší firmy.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 10:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak teď už je mi to jasný. Pokud se bavíme o tom samém tak tam opravdu nešlo o možnost/nemožnost zajíždění na vlečku. A navíc o tom nerozhodoval nějaký vedoucí vlečky.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně si myslím, že by tyto cyklicky se opakující (a narůstající) problémy na Zličíně měly sloužit jako varování před stěhováním AN k OC Dlouhá Míle

Jo tyto problémy mohu na Zličíně potvrdit, zažil jsem je na vlastní kůži, jezdim zatim denně linkou A24. Od výjezdu z AN Zličín po nájezd na Plzeňskou dálnici není problém se loudat pět a více minut. Co se týká napojení OC na Dlouhé míly tam to bude ještě chuťovka, jsem zvědavej jaké anomálie se projeví jak na linkách MHD tak příměstských až tam tu příšeru otevřou.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 10:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Radek p. Souhlas
Ad Masinka:
"V Praze 6 jsou sice menší sídliště, ale je mnohem více zatížená IAD a autobusovou dopravou.
To řeší Břevnovská radiála. Ale nesouhlasím, běžte si stoupnout na chvíli do Radlické, Plzeňské a na tamní "okruh"."
Stavba Břevnovské radiály je v nedohlednu. nejdříve musí být oba okruhy, jinak je doprava v Praze 6 ucpe. Jinak Radlická nevede v takové délce obydlenou zástavbou jako Evropská.

"Pro IGK je 15minutový interval příliš dlouhý.
Mně přijde rozumný. Doprava po dálnicích je relativně plynulá a každý si to může dobře načasovat."

Pro IGK je 15 minutový interval snad s vyjímkou nočních hodin příliš dlouhý. Za tu dobu IGK ujede ve městě asi 10 km.

"Jak rychlodráha zajistí spojení z Řep?
ehm, Ruzyně..."

Z Ruzyně do Řep je to stejně daleko jako z Bílé Hory, možná, že Bílá Hora je trochu blíže.

"Z Bílé Hory tramvají na Hradčanskou to trvá 20 minut.
A metrem?"
Metrem to bude trvat bez přestupu (ztráta na Hradčanské minimálně 1 minutu) maximálně 10 minut.

"Navrhuji prodloužit metro zatím do Veleslavína a možná na Petřiny. Pak se uvidí, zda opravdu budou jezdit poloprázdné soupravy.
Aha, takže investujme 15 miliard a pak se uvidí."

Pokud ve Veleslavíně bude dočasný terminál pro autobusy, tak určitě do Veleslavína nebudou jezdit poloprázdné soupravy. Ke všemu s prodloužením do Veleslavína souhlasí většina účastníků diskuse.

Ad Iiii:
"Myslím, si, že např. v Praze 6 se udělalo na občana mnohem více investic než v Přední Kopanině. Jinak Sedlečtí v referendu chtěli připojit k Praze 6.
To je tím nemravným systémem, že menší obce dostávají výrazně menší dotace. To je třeba zrušit jako první.
Praha 6 může sice udělat obrovskou investici, ale jak je vidět velmi nepromyšleně. Odmýšlím to, že metro nebude stavět P6 ale Praha, nicméně malé obce si své peníze dokážou pohlídat lépe, a kdyby měly takovouhle akci dělat společně, budou moc lépe realizovat své specifické požadavky."

Domnívám se, že i kdyby menší obce dostali spravedlivěji rozdělené dotace, neměly by dostatek kvalifikovaných odborníků na jejich nejlepší alokaci. A jinak si nemyslím, že by např. Sedlečtí chtěli být vlastní městskou částí. Konečně pokud vím, tak nikde v Praze 6 nejsou slyšet hlasy, že by bylo vhodné Prahu 6 rozdělit do několika městských částí.

Ad Dandy:
Představte si, že by nejenom prodloužení metra na západ se uskutečnilo až v roce 2025, ale také rychlodráha Praha - Kladno by se uskutečnila až v roce 2025, protože železnice má jiné priority - dokončit 3. a 4. korior, elektrizovat řadu tratí, modernizovat vozový park apod. Nevím jak by na takový časový posun reagovali účastníci této diskuse.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace