K-report
 

Archiv do 08.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 08.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 11:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O_w: Vzhledem k tomu, že o "rychlodráze" na Kladno se mluví již 40 let, pak odsunutí realizace na rok 2025 zcela zapadá do kontextu dřívějších rozhodnutí. Překvapení to nebude pro nikoho. A svým způsobem je lepší si chvilku počkat, než trvale zbytečně přestupovat z poměrně rychlého vlaku do poměrně pomalého, ale zato dlouhého metra. Nebo jezdit někam, kam nepotřebuji, zato však oklikou.

Jinak ty drážní stavby nejsou tak drahé, jako metro a jsou placeny z jiných zdrojů, než metro. Proto jich jde dělat více najednou. Technicky vzato není problém stavět najednou třeba osm tras metra, nicméně finančně vzato je to problém jako hrom. A politici si časem uvědomí, že to Déčko je fakt krapet důležitější, poněvadž kolaps na Nuselském mostě by asi ve svých seslích neuseděli a to by je setsakra mrzelo. Pak nějaké hlavě pomazané dojde, že namastit si kapsu na stavbě metra a zhodnocení okolních pozemků jde nejen v Letňanech a na Dlouhé Míli, ale i kdekoliv jinde v Praze a pak půjde prodloužení A na DM na pár let k ledu.

Ad celistvost Prahy 6 - pročpak že se odělovaly Řepy? Nepřišlo tamním lidem, že na ně šestá radnice poněkud kálí?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 11:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Áha, tak jsme konečně po dlouhé době doma. Už jsem pochopil souvislosti... Protože vám, jednou ČD odmítli jezdit na vlečku (z vašich dřívějších reakcí jsem myslel, že děláte něco s realitama ), tak teď odmítáte i modernizaci Buštěhradky, protože si myslíte, že patří ČD a ty by nebyly asi schopné to provozovat. Jenže ono není nikde psáno, že tam muse jezdit ČD. Rekonstrukci má na starosti SŽDC a výběr dopravce objednavatel.

Jestli vám vadí v Praze "protestující taxikáři", tak se běžte s odpuštěním léčit. To je fakt argument jak noha. Což takhle tedy zrušit Buštěhradku a na jejím místě udělat spešl silnici pro taxikáře na letiště?
...hele, polib si dědu...
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 11:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tomášk
Řepy jsou odděleny již dávno, patří mezi obce, které byly připojeny po roce 1968, kdy zde zústal MNV, který se později změnil na Úřad Městské části. Praha 6 pokrývá území, které měla od roku 1960. Pouze po revoluci došlo k oddělení Sedlce od Prahy 6, přičemž Sedlec byl připojen k Suchdolu. To má logiku u horního Sedlce, nikoliv u dolního. A Úřad Městské části Praha - Suchdol se po povodních vykašlal na dolní Sedlec. Jinak pokud vím, tak podobně byla připojena Malá Chuchle k Velké Chuchli. Obecně se domnívám, že železniční stavby jsou především financovány se Státního fondu dopravní infrastruktury prostřednictvím Správy železniční dopravní cesty. Jenže tyto instituce jsou celostátní a zpravidla dávají přednost významným tratím, především pro mezinárodní dopravu. Lokální tratě jsou asi do určité míry finacovány kraji, ale asi těžko lze přimět Pavla Béma, aby financoval rychlodráhu, přičemž by blokoval peníze na prodloužení metra.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 11:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko: No, ona trať Praha-Bubny - Chomutov je tratí celostátní. Jaký význam pro mezinárodní dopravu má trať Ova-Svinov - Opava-východ? Přestože zanedbatelný, prošla v uplynulých letech zásadní modernizací ...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 13:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: Úřad Městské části Praha - Suchdol se po povodních vykašlal na dolní Sedlec. Tak to už je brutální propaganda. Měl Suchdol vůbec potřebné pravomoci? Mimochodem v programovém prohlášení radnice v minulém období byl požadavek anexe malých MČ + Horoměřic. To je imperialismus.
Z Bílé Hory ... metrem to bude trvat bez přestupu (ztráta na Hradčanské minimálně 1 minutu) maximálně 10 minut
Na co potřebuje Bílá Hora metro? pro ten objem potenc. cestujících by se nevyplatilo stavět stanici ani kdyby tam ty tunely už vedly. Nota bene 30 metrů hlubokou.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 14:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6 stanic za 10 minut s tím, že na trase Bílá Hora - Hradčanská je nejdelší nebo skoro nejdelší mezistaniční úsek. A ani tramvaj to oficiálně nejede 20 minut, ale jen 19 a jistě by to šlo stáhnout preferencí na křižovatkách.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 14:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mravenčí práce. Ale já jsem trpělivej. Dělal jsem s malejma dětma, tak vím co to je.
Tomášk: A kde je řečeno, že celostátní trať není Praha Smíchov-Chomutov?
Iiii: Teď ne. Ale jak víš, co tam bude za 20 let?
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 14:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Já netvrdím, že není. Odpovídal jsem někomu jinému na něco jiného. Kapišto?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Na B. Hoře??? Jasně, už jsem tu nastínil představu hypermegačehosi co by urbanisticky dotvořila dosud zcela nevyužitou plochu na kótě 380. Pro staromilce by se tam stojící mohyla ponechala uprostřed nákupní galerie. Samozřejmě pod ní by bylo 5patrové podzemní parkoviště (v podstatě P+R)....
Dál tu představu už dotvoří někdo jiný.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Odpovídal jsem někomu jinému na něco jiného.
Ale mně těžko, i když jsem byl jmenován. To se ale stalo i Káemovi (naposled odpovídal správně Bručounovi). Trochu chaosu v diskuzi neškodí .-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bor.:Já jsem někdy na něco odpovídal správně? Óóóó...:-)
Tk: ... a to je celkem jedno na co jste komu odpovídal, prostě ta věta nebyla nezpochybnitelná.
Iiii: nepřeháněj. Pár domků, nějaký činžák, autobusy od spádového území R6 (což bude i Kladno) atd. atd. To bude stačit. Co si třeba představuješ, že bude v Letňanech? To bychom si už mohli do 5 let říct, na tohle se ještě 50x zapomene.
Budoucnost patří bagrům!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ta věta je dost nezpochybnitelná právě tak jako ta Vaše. Obě tratě z Prahy do Hostivic jsou dráhy celostátní. Na tom nezpochybníte nic, ani když jste pracoval s malými dětmi :-)
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 15:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Mám dotaz na ty nový osobáky přes Semmerink.. který to jsou?? nic jsem nenašel:-(

.. ale jinak v tom neni zlomyslnost, mě vlaky přes S velmi vyhovují..
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: tady někde koloval návrh grafikonu do tisku a tam byly kromě vlaku ráno v 5,34 ještě vlaky v 10,52 a 12,52 z Hostivic. zato mezi H a Rudnou se bude jezdit jen v SO-NE.
Tk: No zpochybnitelná je v tom, že obě větve současně asi holt tou celostátní tratí nebudou moct bejt, jak se to tak vyvíjí s železnicí.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.221
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 07:05:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Kdyby byl skutečně vážný důvod, tak se nějaká cesta ke zdvojkolejnění Semmeringu najde. Nejsem mostař, ale myslím, že by to znamenalo nový most, jakousi dvojkolejnou repliku dosavadního mostu.
Pokud se stále počítá se zdvojkolejněním Buštěhradky, tak ten vážný důvod jaksi nevidím. Podle mě by bylo optimální současně se zdvojkolejněním Buštěhradky elektrifikovat Semmering, včetně aktivace výhyben. Úplně nejlepší by bylo rovnou elektrifikovat i Kladno-Lužná-Rakovník, včetně zvýšení TR Lužná-Rakovník. To už sice trochu lítám, ale zase by to znamenalo, že by na trase Kladno-Praha mohly úplně všechny osobáky jezdit v elektrické trakci.


ad jednokolejná varianta Buštěhradky: Před pár dny se zde nakousla otázka, jaký interval se dá vyjezdit ve variantě dvojkolejka Ostrovec-Ruzyně a optimalizovaná elektrifikovaná jednokolejka Ruzyně-Bubny.

Spočítal bych to, ale nevím jednu věc: na jakou návrhovou traťovou rychlost je postaven úsek Bubny-Hostivice?
Oblouk u teplárny má dnes 60 a u Libočáku je dokonce 40. Nevím, jestli je to vynucené poloměrem oblouku, nebo jen stavem trati.

Úsek Hostivice-Lužná je, pokud vím, postaven celý na NTR 80 km/h. Nižší rychlosti v úseku by měly být jen trvalá omezení TR.
O úseku Bubny-Hostivice v tomto směru ale nevím nic.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 10:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iiii a Borovička:
Tramvaj mezi Hradčanskou a Bílou Horou to opravdu ujede za 19 minut, jinak 10 minut pro metro jsem odhadl, např. v porovnání s dlouhými mezistaničními úseky trasy B a C.

Pokud se týká pomoci Suchdolu dolnímu Sedleci, domnívám se že každá samospráva má právo pomáhat svým občanům. Na druhé straně velká samospráva má více disponibilních volných bytů než malá samospráva.

Nevím nic o tom, že by Městská část Prahy 6 chtěla pohltit malé městské části a Horoměřice. Horoměřice leží mimo Prahu, tak by o tom musel asi rozhodnout zákon, jinak si myslím, že i v dalších případech by rozhodovalo referendum. Ale možná by bylo účelné spojit Suchdol s Lysolajemi a Nebušice s Přední Kopaninou.
Pokud se týká stanice metra Bílá Hora, byla by vhodná pro Řepské, dokonce bych byl pro protažení tramvajové tratě okolo Hornbachu do Sídliště Řepy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 10:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: No to by vám Lysolaje daly. A Přední Kopanina jakbysmet. Byl jste tam vůbec někdy?
Ještě to máte nějak pomýlené s těmi právy samosprávy: To co uvádíte není právo ale povinnost. Od toho tam ta samospráva je.
No ony by Horoměřice (a podobné satelity) byly nejraději Praha, ale se samostatnými právy. Důvod: Jakkoliv je vesnice plná novostaveb, které vyvolávají náklady na komunikace, rozvodné sítě a pod, tak ve vesnici papírově nikdo nebydlí a tudíž neplatí daně, protože všichni boháči si ponechali "dobrou adresu" v Praze.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo by trošku divné, kdyby Kopanina byla samostatná MČ a Horoměřice ne (viz počet obyvatel). Mě osobně by připojení Horoměřic vůbec nevadilo, alespoň bych ušetřil 660K za Q.
Btw. v jednom starém Horoměřickém zpravodaji byl článek o tom, že Horoměřice kdysi (tak před 100 lety) chtěly zavedení železniční dopravy - jako největší obec smíchovského okresu a jeden z projektů byl napojit to na Středokluky. Škoda, že to nevyšlo, měli bysme dneska v Horoměřicích nejspíš zrušenou trať (i když taková ML Smíchov-Hostivice-Středokluky-Horoměřice...hmm)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7754
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun - Kdyby byl skutečně vážný důvod, tak se nějaká cesta ke zdvojkolejnění Semmeringu najde. Nejsem mostař, ale myslím, že by to znamenalo nový most, jakousi dvojkolejnou repliku dosavadního mostu.
Pokud se stále počítá se zdvojkolejněním Buštěhradky, tak ten vážný důvod jaksi nevidím.


Jenže já začínám mít silný pocit, že zdvojkolejněním Buštěhradky už se moc nepočítá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Odpověď byla reakcí na Iiii, zda Suchdol měl pravomoci pomáhat při povodních. Jinak jsem byl jak v Lysolajích, kde jsem kdysi pracoval, tak i v Přední Kopanině. Část Lysolaj je velmi blízko Suchdolu, kousek od Zemědělské univerzity. Občas, když je uzavřeno Lysolajské údolí, tak autobusy jezdí po spojnici přes Suchdol. Suchdol je větší a mohl by Lysolajům zabezpečit větší servis. Přední Kopanina je izolovaná od Nebušic, má to blíže k letišti. Ale Městskou část letiště + Přední Kopanina lze těžko zřídit, i když by se to Kopaninským asi líbilo. Stejně si myslím, že pokud bude ať již rychlodráha nebo metro budou mít stanici na letišti, tak se asi trvale prodlouží na letiště linka 254.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 12:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: Já to myslel spíš tak, že Suchdol se špatně staral už o jeden přívěšek (Sedlec) tak proč by se o Lysolaje měl starat lépe. A pak taky jsem měl na mysli to, že každej je radši samostatnej, zejména tak vyhraněné lokality, jako jsou zrovna tyhle dvě.
McB: To není pocit, to je jistota. Já to vím, ty to tušíš. Ostatní zatím nic.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 12:38:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Čili myslíte, že SŽDC dostala jen pokyn udělat si alibi "my jsme pro zdvojkolejnění dělali co jsme mohli"? A že příprava nových variant projektu je jen zástěrka pro definitivní uložení k ledu? Mně by přišlo normální platit přípravné práce na spoustu variant jen v případě, že se o stavbě skutečně uvažuje.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 12:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OW: jinak. Třeba z P6 pomáhaly de facto městské úřady z titulu ORP, které v Suchdole nejsou.
Ty expanzionistické plány byly jemně zaobaleny v programovém prohlášení z před 4 let. Ještě je to na webu P6, teď jsem to našel:
"Prověřit možnou úpravu hranic hl. m. Prahy severozápadním směrem s cílem napravit nerovnoměrný rozvoj města v ose SZ-JV a zajistit městu další rozvojové plochy. Zároveň prověřit možnost integrace malých městských částí do Městské části Praha 6;"
Předpokládám, že to nikdo z dotčených MČ/obcí nečetl, to by byl poprask. Předpokládám, že by zánik MČ musel být schválen referendem a nezdá se mi to pravděpodobné.
Navíc ono "napravení nerovnoměrnénho rozvoje" je takové urbanistické šoutouštví. To by muselo z Dejvic do Horoměřic vést několik čtyřproudých silnic, musela by se "urbanizovat" Divoká Šárka což naštěstí není možné.
A myslím, že citovaná věta také dost vypovídá o charakteru těch, co na Praze 6 vládnou.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7758
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 13:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun - Čili myslíte, že SŽDC dostala jen pokyn udělat si alibi "my jsme pro zdvojkolejnění dělali co jsme mohli"?

Možná. Nebo tomu prostě jěště věří . Nevím, těžko říct. Já osobně jsem ale čím dál víc přesvědčen, že k realizaci nikdy (= za mého života ) nedojde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 13:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: "... a zajistit městu další rozvojové plochy ..." - Prag 6 sucht den Lebensraum.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 13:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zároveň prověřit možnost integrace malých městských částí do Městské části Praha 6
Chalupa: "Nechtěli byste se připojit k Praze 6?"
Lysolaje: "Ani za milion"
Chalupa: "Dostanete dva"
Lysolaje: "Tak jo"
Takhle nějak?

Na druhou stranu ten nerovnoměrný rozvoj Prahy je pravda, zatímco na JV se hranice od roku 1922 posunuly z Malešic až k Říčanům, na Jenerálce jsou od roku 1922 defacto na tom samém místě.

Já osobně jsem ale čím dál víc přesvědčen, že k realizaci nikdy (= za mého života ) nedojde.
Asi ne. To by musel přijít zvláštní shoda okolností (atentát na Béma a Chalupu+shořela by celá Ořechovka+variantu by výrazně podpořilo letiště,SŽDC a ČD+rozhodlo by se o zachování Masaryčky ve stávající poloze jako výchozí stanice S-Bahnu). Až budou všechny tyhle okolnosti splněny, můžeme se bavit o Buštěhradce jako reálné variantě.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

atentát na Béma a Chalupu Ale nač ten radikalismus, to jsou jen politici hájící pragmaticky vhodná řešení. Stačí jeden sjezd, nové směrnice pro novou pětiletku a budou směle budovat třeba buštěhradku.

Rozvoj Prahy SZ směrem blokuje úspěšně letiště a realitky o hlukových poměrech rádi mlčej. Rozvoj Prahy na východ a jih byl v tom roce 1974 hnán nejsnažším získáním ploch pro paneláková sídliště. V Šárce by to asi nebylo to pravé a přes Šárku už je docela komplikovaná doprava.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:31:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Až budou všechny tyhle okolnosti splněny, můžeme se bavit o Buštěhradce jako reálné variantě"

No, já bych řekl, že Buštěhradka stojí a jezdí se po ní už hóódně desítek let ... I když je samozřejmě možné, že ze zdvojkolejnění sejde, tak důkladné "udržovací práce" a modernizace zabzař zvýší rychlost i propustnost. Klidně se s těmi geniálními a vševědoucími vsadím, že v případě vážného zájmu stč.kraje a Kladna o elektrifikaci a optimalizaci, tomu nedokáže P6 zabránit.

Myslím, že těm co Buštěhradku předem odepisují a chvástají se jak všechno vědí, prostě nějak vadí v jejich domněle bohulibých záměrech.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 14:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, Bručoune. Ti kteří si myslí, že lze obyvatele Ořechovky nějak přemluvit, ti nevědí. Bohulibým záměrem těch, co buštěhradku podle vašich slov "odepisují" je prostě jen zabezpečení dopravy do Kladna a na Letiště za daných podmínek a s danými penězi.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Myšleno samozřejmě o reálné variantě pro rychlodráhu nebo alespoň pravidelnou taktovou dopravu na letiště i do Kladna (na jednokolejce jsou možnosti taktu vždy omezeny). Stačila by jedna kolej Veleslavín-Dejvice při taktu 15 min.?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Spíš na letiště ne? Pořád si totiž myslim, že pro Kladno lepší současná Buštěhradka než elektrifikovaný Semerink..

Mimochodem v těch nových jízdních řádech, které jsem ještě jednou prošel jsou jízdní doby rychlíků Z Dejvic do Kladna 26 minut.. to jsem teda velmi zvědav:-))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Nojo, když se Letiště uspokojí Semmeringem, a P6 chalupoidou, zůstanou 714+4*010 v klidu pro Kladeňáky. ale když se bude furt někdo v buštěhradce š´tourat nebude nic.
Budoucnost patří bagrům!
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 218: Stacila tak akorat - nahoru mate jizdni dobu cca 8 minut, dolu 6, 6+8=14, takze tesne, ale stacila. Jakakoliv nepravidelnost ovsem znamena totalni rozvrat. Takhle kdyby se podarila alespon 800m dlouha vyhybna pro krizovani nekde v oblasti Borislavky (teleso trate by se rozsirilo smer hrbitov a zahradnictvi), muze zbytek useku D-V zustat jednokolejny.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 15:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale když se bude furt někdo v buštěhradce šťourat nebude nic.
To furt šťourání je reálné nebezpečí, reálnější než že nebude nic. Ale stavba druhé koleje by ve srovnání stavbou již dvojkolejných koridorů neměla být tak katastrofální pro provoz jako koridorizace jednokolejky v mezích mírného pokroku.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 16:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pokud vím, tak snahy o zrušení nebo zkrácení Buštěhradky ji v posledních desetiletích provázejí velmi často.. Že Vy se těch Ořešáků tak zastáváte, nebydlíte tam taky?

Káem = Kábém = K. Bém .. bratr???

:-)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 18:35:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Stačila by jedna kolej Veleslavín-Dejvice při taktu 15 min.?"

Ano, pokud bude 15 min. jen v jednom směru. V druhém směru můžou jezdit soupravy spojené. Předpokládám, že pro žádného dopravce nemůže být problém ráno na Masaryčce vždy dvě soupravy spojit a na Ostrovci rozpojit. Odpoledne opačně.

Odpoví-li mi někdo na dnes ráno položenou otázku ohledně NTR trati, tak sem během několika dnů dám jednoduché schéma možného taktu a křižování.
(Za 15 min. takt považuju i 16-14-16-14, i 17-13-17-13.)

Chichi: "kdyby se podarila alespon 800m dlouha vyhybna pro krizovani nekde v oblasti Borislavky"

Pochybuju. Podle mě se buď protlačí zdvojkolejnění spojené s odstraněním úrovňových přejezdů, nebo se trať zachová ve stávající stopě a pouze s dosavadními výhybnami. Podstatné zvýšení kapacity stávající jednokolejky by asi neprošlo kvůli úrovňovým přejezdům.

Nevylučoval bych ani nouzovou variantu téměř úplného zdvojkolejnění, s asi 300 m jednokolejkou v nejužším místě Střešovic. Mohly by tam být bezvýhybkové "splítky", čili jednokolejka se čtyřmi kolejnicemi. I tato varianta by ale musela být zcela bez úrovňových přejezdů.

Borovička: "stavba druhé koleje by ve srovnání stavbou již dvojkolejných koridorů neměla být tak katastrofální pro provoz jako koridorizace jednokolejky v mezích mírného pokroku."

No, někde jsem slyšel, že se plánovalo během stavby úplně vyloučit provoz. Což je logické, když měly být i jedno- a dvou- metrové výškové posuny nivelety.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 19:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta velká změna nivelity je i v trase Ruzyně - Kladno? O tom, že v případě úseku Veleslavín - Bubny bude vyloučena doprava na delší dobu nepochybuji.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 19:32:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: v úseku Ruzyně (event. Hostivice)- Kladno,Ostrovec by snad mělo být zdvojkolejnění jen otázkou času, ne?

Já psal o úseku Bubny-Ruzyně.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bém chce hlavně silniční okruhy, které mu zaplatí stát - dnes to říkal důrazně a opakovaně v televizi
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 20:44:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ti kteří si myslí, že lze obyvatele Ořechovky nějak přemluvit, ti nevědí."

Já myslím, že se tady ta Ořechovka zbytečně démonizuje. Ve skutečnosti je to ještě kapánek složitější...

Tak například připravovaná varianta "Blanka" městského okruhu ublíží Ořechovce daleko více než nějaká železnice. Při této variantě totiž bude při jízdě např. z oblasti Vokovic směrem na okruh a dále do Strahovského tunelu nejvýhodnější jet právě přes Ořechovku. Tak jako dnes (i já tak jezdím).

Naopak, u alternativního návrhu městského okruhu počítajícího s mimoúrovňovou křižovatkou s Evropskou ulicí (v oblasti ul. Velvarské) a s křižovatkou v Podbabě by pro většinu motoristů cesta přes Ořechovku přestala mít význam.

Nechci zde rozebírat Městský okruh, to je kapitola sama pro sebe, chci jen upozornit na to, že nějaká jednoduchá vysvětlení ("za všechno může Ořechovka") jsou trochu zavádějící a že často o věcech rozhodují různé jiné faktory.

Když kdysi Bém začal podporovat metro na letiště, Chalupa ho zastupoval. Jako jeho následný nástupce si pak těžko mohl dovolit razit jiný "kurs".

Navíc politikům dělá dobře, když mohou rozhodovat o věcech veřejných, a zvláště jim dělá dobře, když podlé "té jejich" čáry v mapě se nakonec bude stavět...

Škoda, že v té době byl spor vyhrocen čistě na variantách "metro nebo rychlodráha" a neexistovaly zde návrhy, jak obě stavby vhodně koordinovat.

Kdyby bylo od začátku počítáno s prodloužením metra na Petřiny nebo do Motola, protesty proti Buštěhradce by zdaleka nebyly tak hlasité a fundamentální.
Miki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 00:23:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozn: U alternativního návrhu Městského okruhu jsem u křížení s Evropskou uvedl omylem ul. Velvarskou (která je s Evropskou souběžná).
Ve skutečnosti by ke křížení došlo někde v úrovni ul. Kanadské.

Ale to jen tak na okraj - chtěl jsem tím říci, že ani obyvatelé Ořechovky zde nic nezmůžou proti oficiálně prosazované (a pro Ořechovku nevýhodné) variantě MO "Blanka".
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 07:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Já vidím problém, aby přerušení provozu bylo co nejkratší alespoň po Veleslavín, kam by současně dospělo metro. Je pravda, že pak asi ustane tlak na další budování chalupoidy i "rychlodráhy". To neznamená, že politicky nebude někdo tlačit dál na stavbu metra.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brucoun: Jestli myslite soucasny stav, tak to je priblizne takto, presnou kilometraz neznam. Nepredpokladam, ze puvodni navrhova rychlost bude vyssi, krome lokalnich omezeni danych stavem svrsku, spodku, ci umelych staveb:
M.N. dvorana-M.N.St4 30
M.N. St4 - Bubny St3 40
oblouk u St3 30
oblouk u St3 - oblouk pred tunelem Stromovka 70
tunel Stromovka 60
oblouk za tunelem - nadr. Dejvice 70
Dejvice 60
Velesl.zhlavi Dejvic - oblouk pred teplarnou 70 (momentalne je trvale omezeni 40 na moste pres Gymnazijni a taky se domnivam, ze v tom levem oblouku za nim je 60, ale tim si nejsem jisty)
teplarna-prejezd Veleslavinska 60
nadr. Veleslavin vcetne - druhy oblouk u libockeho rybnika 40
libocky rybnik - vjezd do Ruzyne 70
pres Ruzyni 60
a dal do Hostivice 80

Z toho si muzete odhadnout pripadne cilovy stav, kdy v mistech se 70 bez problemu dosahnete 80, v useku Ruzyne-Hostivice pak 120-140 pri narovnani oblouku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 09:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauere, jste zaostalý. V jiných diskusích mě už dešifrovali jako Káesčéem :-))))
Nebydlím přímo tam, ale na Kladenskou (kousek vedle) mám 44 let pevná pouta. Takže to tam velmi důvěrně znám. Zájmy na Ořechovce nemám žádné, jen prostě dovedu vnímat požadavky jiných a přisuzovat jim odpovídající význam. To mnozí šotouši neumí.
Tak ale hlavně jsem vám sem chtěl dát níže uvedený článek z ČTK. Myslíte, že kdyby DB provozovaly vlak na letiště, že by šli do střetu s politikou? aneb Semmering zase o kousek reálnější...
Německá státní železniční společnost Deutsche Bahn hodlá expandovat po celé Evropě a má na to pro příštích pět let připravenu sumu až 12,5 miliardy eur. Mimo jiné se zajímá i o vstup do kolejové přepravy na území města Prahy, napsal ve středečním vydání německý list Süddeutsche Zeitung.
List se odvolává na dopis, který o záměru Deutsche Bahn sepsal pro zákonodárce šéf firmy Hartmut Mehdorn a který odhaduje sumu investic na 7,5 až 12,5 miliardy eur. Za možné cíle firma označila státní železniční přepravce ve východní Evropě, služby ve městech jako Praha, Stockholm a Lyon a firmy z oboru logistiky.
Země východní Evropy se na Deutsche Bahn stále více obracejí jako na předního adepta na koupi jejich zadlužených a dotovaných železničních přepravců v rámci garance dlouhodobého provozu, uvádí dopis. Mehdorn uvedl, že firma by na tyto akvizice potřebovala jednu miliardu až tři miliardy eur.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Souhlasím, že je toto politická záležitost.. ale to je to, co říkám pořád.

Ať Bém nikomu neříká, že vadí pokácení 100 stromů a moderně plánované nádraží Dejvice, které je "nehorázné 500m od hradu".. ať řeknou, co je skutečným důvodem blokování a pak je možné se o tom bavit na rovinu.

Mimochodem tu poptávku po projektu SŽDC jsem našel i v němčině..

Docela si dokážu představit, jak si to tu DB naplánují, připraví a pak jim to P6 opět mimo veškeré objektivní důvody zamítne a bude z toho arbitráž..
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.161
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:05:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Díky. Myslel jsem to ale trochu jinak. Současné rychlosti znám, mám to v okolí dost dobře prochozené. (Za tím mostem přes Gymnazijní je myslím rovnou 70, ale taky si tím nejsem jistý.)

Měl jsem na mysli návrhovou traťovou rychlost, t.j. rychlost na kterou byla trať vyprojektována a postavena.

Úsek Hostivice-Lužná u Rakovníka je pokud mám správné informace postaven celý pro stejnou rychlost. Takže by po "pouhé" opravě havarijních míst mohla být v tomto úseku opět rychlost 80 km/h.

Konkrétně mi ale jde o úsek Bubny-Ruzyně. Protože je klidně možné, že se zdvojkolejňovat nebude, a že neprojde sebemenší přeložka, tak by mně zajímalo, jaké rychlosti by šlo dosáhnout bez územního řízení, jen "udržovacími pracemi". Vzhledem k tomu, že jde o trať velmi starou, místy s přeložkami, tak je možné, že návrhová traťová rychlost není jednotná v celém úseku. NTR úseku Bubny-Ruzyně bych odhadoval na 70 km/h, ale to fakt jen hádám. Jaká rychlost se dá vykřesat z tratě bez stavby přeložek, to nejvíc to závisí na poloměru oblouků a na existenci přechodnic, převýšení v oblouku není problém zvětšit.
Jinými slovy, zajímalo by mně jaká rychlost se dá z trati vydojit bez řízení za účasti města.

Taky by bylo zajímavé vědět, jak by se dala rychlost zvýšit při elektrifikaci pomocí nevelkých posunů osy v mezích drážního pozemku, bez nutnosti výkupu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7764
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun - Klidně se s těmi geniálními a vševědoucími vsadím, že v případě vážného zájmu stč.kraje a Kladna o elektrifikaci a optimalizaci, tomu nedokáže P6 zabránit.

Myslím, že těm co Buštěhradku předem odepisují a chvástají se jak všechno vědí, prostě nějak vadí v jejich domněle bohulibých záměrech.


1. doufám, že ty hloupé narážky na "chvástvace" a "a ty co všechno ví" nebyly mířeny na mě.

2.pár soudobých projektů elektrizace a zdvojkolejnění buštěhradky včetně Kotasovo vizualizací jsem v poslední době viděl, a to velmi zblízka.

3. mám prostě pocit , že k jejich realizaci nikdy nedojde. Kolik desítek let se o úpravách buštěhradky jen ? Ten semering se mi jeví čím dál víc reálný.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

as Brucoun: obavam se, ze vic nez 80 se nevydoji, mozna Gymnazijni-teplarna Veleslavin 100, ale tezko rict. Pri elektrifikaci ve stavajici stope jendokolejne hlavne narazite na tunel Stromovka-ten urcite nema profil na elektrifikovanou trat. Jinak, kdyz se dela tezka oprava svrsku i spodku (=v zasade temer postavit znova), na to stavebni povoleni neni potreba? Jestli je navrhova rychlost Bubny-Ruzyne 70, tak pokud by tam melo byt vic, bude se muset stavba pravdepodobne znovu zkolaudovat a stavba se bez uzemniho rizeni a stav.povoleni neobejde.Obavam se, ze tudy cesta nevede.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 11:23:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: 1. Ano, přijde-li honě silný investor, tak se mohou věci hnout dopředu, protože to je partner, se kterým může vyjednávat primátor i starosta (prostě ten kdo má peníze, je v takovéto záležitosi důvěryhodnější než nějaké lokální státní instituce zadlužené až po kolena).
2. Já myslím, že problém je hlavně ve dvou věcech a to:
- technickém řešení rekonstrukce na úrovni XXI. století - čili hlavně ty podzemní úseky, odstranění všech kolizí atd. a tam mám-li dost peněz, lze vyhovět - zbytek je věcí optimalizace projektu (mimochodem včera odpoledne jsem byl na VN a např. ten násep s mostem nad Gymnazijní zrovna jako prvek spojující příslušnou část urbanizované zóny nevypadá - dokázal bych si tam představit po odbagrování a upravení terénu např. zelený pás s cyklostezkou či promenádou pro chodce ...), prostě na všem vyhovujícím technickém řešení se lze dohodnout, jenže se budeme pohybovat v poněkud jiných sumách, než těch, jež jsou považovány za hlavní "výhodu" rychlodráhy, ex. uhelné Buštěhradky.
- tato akce, bude-li financována zvenku, nezablokuje investiční zdroje na dokončení trasy A v oblasi P6 atd. včetně těch terminálů P+R na DM (alternativa pro ty IGK a busy přijíždějící po do Prahy po R7, R6 atd.
Ovšem pak bude velice zajímavá ekonomie celého projektu (jízdné, dotace atd.).
Ad Miki. varianta MO "Blanka" byla vybrána jako nejméně škodlivé řešení z proveditelných, a navíc, vstupy do ražených tunelů pod Stromovkou budou z Letné (naproti Spartě budou stavební ohrady) a na druhém konci z Tróje (z bývalého stavebního dvora pro M IVC1, takže to bude vadit méně než přestavba dráhy. A hlavně střední úsek okolo Hradčanské bude napasován do hloubených tunelů v ose ulice což je též optimální řešení. Po dokončení by se stávající ulice měly stát normálními městskými bulváry a ne tranzitní dálnicí.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dali: To si delate srandu,ne? Useky MO na Hradcanske budou hloubene? No potez Panbuh behem stavby, to tam budeme mit 5 let staveniste. Jinak, jestli si myslite, ze po dokonceni okruhu nebudou na Milady Horakove a v okolnich ulicich zacpy a budou z nich klidne bulvary, tak se zatracene mylite. Doprava se vubec nezklidni, pocet aut jeste vzroste, a v pripade ucpanych tunelu se nezmeni vubec nic, akorat budeme mit na Hradcanske misto 50 000 aut za den 100 000, pricemz polovina bude poskakovat po zemi, polovina nad zemi. Jinak jste neslysel pamatny vyrok jednoho nejmenovaneho clena magistratu, ze "Ulici Jugoslavskych partyzanu obetujeme"? To bude paradni klidny mestsky bulvar, ze, pote, co se z teto ulice stane hlavni privadec na MO z cele oblasti Dejvic, Suchdola, a prilehlych mist.
Mimochodem, Vy mi pripadate jako paranoidni silenec, ktery by mel nejradeji vsude dalnice v tunelech a vsude metro, a co chce zlikvidovat zeleznici ve meste za kazdou cenu, aby mohl zhodnocovat pozemky na kterych lezi.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Inu jistě, celý úsek Hládkov-Sparta bude samozřejmě v tunelu, víc mě trápí, že se tunel bude stavět ještě hůře než se stavělo metro, protože to provoz na Špejchaře aspoň v jednom směru nikdy nepřerušilo. Tady nás čeká na pár let kaliforňan u Sparty a M-Hradčanská bez tramvají. Jinak samozřejmě, doprava musí pod zem, protože na zemi musí žít lidé.
Budoucnost patří bagrům!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:18:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Chichi: takže doporučuji si prostudovat přehlednou dokumentaci - od MÚK Malovanka (MOxbudoucí BH) cca 900 m ražený úsek a pak od cca Prašného mostu po MÚK Špejchar houbené tunely (včetně májezdových ramp) s tím že tam, kde bude niveleta tunelu hlubší budou nad ním podzemní garáže, dále od vstupní komory cca proti mekáči u Sparty ražené tunely pod Stromovkou a Vltavou s vyústěním poblíž provizorního tram mostu, krátký hloubený a zakrytý úsek a zbytek na Pelc Tyrolku povrchu s 6-metrovým protipovodňovým valem. Součástí stavby je nový kombinovaný most (tram, IGK, pěší) místo toho vojenského provizoria za elektrárnou Hol. Jinak již také běží ÚŘ na stavby 518 a 519 R1 - čili Ruzyně - Horoměřice - Suchdol - Březiněves - D8.
To že jdou dopravní stavby pod zem je zcela správné, neboť pozemky nad nimi mají daleko větší hodnotu a to nejen ekonomickou, ale též urbanistickou atd. Dovedu si představit jak po dostavbě MO v této části se dnes nedefinované území okolo nádr. Dejvice a Hradčanské změní v plnohodnotnou část města.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:23:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem. Někde u Min vnitra se dokonce plánuje regulérní tramvajová smyčka jako součást "zařízení staveniště" - to bude sousto pro fotící nadšence !!! Navíc v rámci výstavby nové budovy Národní knihovny zanikne stávající smyčka Špejchar, nicméně se plánuje něco jako "bloková smyčka" okolo budoucí budovy knihovny z odbočením z ulice Badeniho a na druhé straně Milady Horákové
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně pro automobilisty...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 13:29:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro automobilisty jsem myslel tu "plnohodnotnou část města". Ale druhý příspěvek automobilisty Daliho byl rychlejší.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 14:00:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel: Ono to není tak jednoduché. Dnes na automobilovém průmyslu stojí třetina ekonomiky. Rád bych slyšel váš názor jak by jste vyřešil následující úkol:
- zajistil razatní (v řádech desítek procent omezení aut. dopravy aniž by jste vyvolal zásadní odpor k politice vlády - (totalitní zákazy jsme měli, razatní zdražení - zdanění - zadusí ekonomiku ...
- naplnil státní kasu příjmy, když de facto automobilismus, alkohol a kouření dotují velkou část veřejného sektoru
- zaměstnal lidi ze sektorů aut. průmyslu (výroba, opravy vozidel, služby) a navazujících dalších - stavebnictví, pojišťovnictví atd. jež by přišli o práci ....
- nahradil přepravní výkony - jak materiálu, tak lidí na úrovni, jež auomobil doprava poskytuje - rychlost, komfort, logistika atd.
Kdo tohle "rychle" dokáže, aniž dojde ke kolapsu ekonomiky a společnosti, je hoden Nobelovy ceny ...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 14:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Co je podle Vás "Městský bulvár" v pražském provedení? Já chápu, že jste se naučil říkat v současnosti dosti používané sousloví (hlavně v Praze), ale cpát ho všude tam, kde se dle Vás, silnice, nebo železnice šoupne do tunelu, mi nepřijde jako zrovna dobré.
...hele, polib si dědu...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 15:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, 14:00: asi by to bylo nákladné, ale rozhodně méně nákladné, než všechny doprvaní stavby které se v současnosti dotují z veřejných rozpočtů. Pokud za 10 let bude ropa stát třeba 150$, a nevymyslí se do té doby alternativní pohon, tak se zmíněná opatření stejně musí prosvést, bez ohledu do toho, kolik se předtím nacpalo do silničních staveb. Řešení je jednoduché: mýto pokrývající všechny náklady- stavba, údržba, externality. Pak se bude moci i trochu zdražit VHD, aby se nemusela tolik dotovat. Sociální dopady řešit dávkami těm, kdo se opravdu dostanou do tísně, ne podporou vyšší střední třídy
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 16:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add.Dali - argument kolik zaměstnává automobilový průmysl lidí, a proto stavme další a další dáálnice, silnice apod, je naprosto zcestný. Kolik zaměstnával před revolucí lidí vojenský průmysl? A taky si s tím země poradila. Nikdo nechce rušit auta, ani silnice. Ale podřizovat politiku a život tomu, že si dojedu autem naprosto všude, nejlépe 160km rychlostí, je argument pro mne nepřijatelný. A věřte, že každá další silnice bude jen indukovat další a další auta. Nezklidní se nic a nikde. Až tohle lidi pochopí, tak si začnou vážit veřejné dopravy, budou si kupovat rohlík z pekárny na rohu a ne z 200km vzdáleného města apodobně. Přeprav lidí i nákladů je zbytečně moc. Omezit, omezit a nabídnout přijatelnější, k přírodě i lidem šetrnější varianty.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 18:53:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc bain: ne, to opravdu nebyly narážky na Vás.

Mně hlavně přijde, že se tady často mixují dvě odlišné věci. Na jedné straně je zdvojkolejnění, které když se město rozhodne zablokovat, tak zdvojkolejnění prostě nebude.

Na druhé straně je modernizace jednokolejky ve vlastní stopě. Tvrdím, že když bude opravdový zájem ze strany stč.kraje, tak město (městská část) odmítnutí takové varianty neustojí. Tím mám ale na mysli co do trasování jen zachování statusquo.

Jsem přesvědčený, že hlavním důvodem, proč je trať 120 v léta neměnném stavu, není síla Prahy 6. Hlavním důvodem je podle mě jen vlažný zájem o zlepšení ze strany vlastníka (SŽDC), dopravce (ČD), středočeského kraje, i města Kladna.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace