K-report
 

Archiv do 26.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 26.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 18:58:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: "tunel Stromovka-ten urcite nema profil na elektrifikovanou trat."

Řekl bych, že už je to Praha 7. Praha 7 elektrifikací Buštěhradky jen získá (odstranění motorové trakce) a nic netratí. Od této MČ by se nejspíš dalo očekávat kladné vyjádření. Leda, že by je Bém dokázal přesvěčit, aby změnili názor, v rozporu se zájmem MČ.

"kdyz se dela tezka oprava svrsku i spodku ... Jestli je navrhova rychlost Bubny-Ruzyne 70, tak pokud by tam melo byt vic, bude se muset stavba pravdepodobne znovu zkolaudovat a stavba se bez uzemniho rizeni a stav.povoleni neobejde"

Pokud vím, tak i na velmi zásadní přestavby existujících staveb se vydává jen stavební povolení. Územní rozhodnutí už se znovu nevydává. Stavební povolení vydává drážní úřad. Ten rozhoduje i o námitkách. Jsou-li námitky dostatečně dementní, tak zdůvodní, proč na ně nebral zřetel.

Na zvýšení traťové rychlosti bez posunů osy koleje tedy územní rozhodnutí není potřeba. Na jak velký posun osy koleje už musí být územní rozhodnutí, to nevím.
Na elektrifikaci už ÚR bude potřeba. Zda musí být ÚR i na modernizaci zabzař bez elektrifikace, to nevím.

Pokud jde o stávající NTR, tak si vůbec nejsem jistý, že těch 70 je v celé trase. Jednotná NTR v celé trase bývá jen u staveb postavených naráz a dodatečně neupravovaných.

Myslím, že když neprojde zdvojkolejnění, tak cesta bude muset jít tudy, kudy naznačuju. Pro cestování z Kladna i Rakovníka do Prahy je daleko lepší 11 km dlouhý jednokolejný úsek Buštěhradky, než oklika po Semmeringu bez vazby na metro A.}
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brucoun: to je pravda, o stanovisku P7 jsem nikde nic nezaslechl ani necetl-a to by tam podle projektu "rychlodrahy" mela byt nova zastavka Vystaviste v Kotasove stylu, coz kdyby se melo stavet treba v Dejvicich, tak si Chalupa vezme na pomoc i treba Lucifera, jen aby to neproslo. Ostatne, to je voda primo na Daliho mlyn.
Co se tyce te navrhove TR, tak Bustehradka je minimalne v useku Dejvice-Kladno "novostavba" po zruseni konky, s tim se zaroven delalo prodlouzeni do Buben-cca rok 1860. Nejspis je zde jina vec, a to, ze aby se udrzel prijately sklon, musela se trasa vic "rozvlnit" a tim doslo samozrejme ke zmenseni polomeru oblouku tak, ze to na 70 nevyslo. Pro srovnani, nove trate stavene v te dobe, napr. Chocen-Broumov nebo Strelice-Hrusovany (nebijte me za data, mam na mysli 60. a 70. leta 19.stol) mely navrhovou rychlost 60-65 km/h, na rychlost parnich stroju se jeste moc neverilo. Takze Bustehradka asi nebude vyjimka, a muze klidne byt, ze NTR je 60, a az casem vznikly ty 70-tky
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 00:06:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali, závislost na automobilovém průmyslu je špatná věc, která ekonomiku položí na kolena. Dále mluvíte, že aklohol a kouření naplňují státní kasu. Zřejmě o tom víte velké kulové. Zdravotní výdaje na léčbu nemocí, které jsou způsobené kouřením je daleko vyšší, než co kouření přinese do státní kasy. Tak tu laskavě nepište bludy. Vím, že mezi obecným lidem, je tento omyl velmi rozšířený, ale když argumentujete, tak si nejdřív zjistěte, čím argumentujete.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 08:49:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzík: Jenže pro erár, čili stát jsou spotřební daně z PHM, chlastu a tabáku hotové peníze tady a hned. Čili ve chvíli, kdy otočíte klíčkem zapalování, dáte si panáka či zapálíte cigáro podporujete stát přímo a jsou to obrovské sumy (desítky mld. Kč ročně cash). To samé DPH. Samozřejmě, lze ještě zvýšit např. daně na chlast (aby se možná zcela vykompenzovalo to co říkáte) jenže od určité úrovně je to kontraproduktivní (roste paš, ilegální výrobny lihu a cigár, pančování atd.) a stát prodělá a ještě si platí z našich daní výběrčí.
Jsem přesvědčený o tom, i když s tím třeba vnitřně nemusím souhlasit, že zrovna "automobilový sektor" si na sebe vydělá (odvody daní ze zisku, DPH, SD z PHM, příjmu zaměstnanců v něm pracujících) na rozdíl od železnic (těžce v červených číslech), ale tak je prostě nastaven ekonomický prostor. Proto založte politickou stranu, kandidujte, vyhrajte volby a direktivně omezte automobilismus - to bude událost století.
Na druhé straně samozřejmě existuje dlouhodobé tržní řešení - bude-li objektivně růst cena PHM kvůli jejímu nedostatku, začne se kapitál alokovat do jiných odvětví - třeba do vámi tolik nade vše posazované železnice - bude-li v té době tak zisková jako auta.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 08:56:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cichi: Já nevidím problém pokud seženete investora majícího 25 GKč jež zakope tu zatracenou dráhu minimálně od Negerláku po Veleslavín pod zem (napřímí trasu atd.) a tím jednou provždy odstraní diskuze ohledně ekologie (Stromovka, stromy v trase atd.), hluku a urbanismu (hnusné tubusy a protihlukové zdi), zájmy majitelů pozemků (pod zemí to nevadí) atd. No a pokud to bude jezdit v int. 5 min. od DM za cenu MHD tak není co řešit. Mimochodem zpoplatnění Nového Smíchova přineslo dost brutální zásah do "parkovacích" nároků lidí pracujících tam - odpověď Béma (a řekl bych že zcela správná): Tak jeďte metrem či jinou MHD z kraje města a nechte tam auta jako jinde v civilizované Evropě. Trasy m A a C je třeba co njerychleji dotáhnout na kraj Prahy k R1 a postavit tam záchytná P + R ....
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 09:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dnešní MF Dnes

Proto připravujeme poměrně významné navýšení kapacity. Parkoviště vzniknou v Letňanech a na novém úseku trasy metra A u Dlouhé míle. Další vyrostou na Letné a u Pražského hradu s návazností na budovaný městský okruh,“ nastínil plány města primátor Pavel Bém.

V kterém roce má být dobudován městský okruh a v kterém metro na Dlouhou míli. Kde budou lidi dříve parkovat?
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Jsem přesvědčený o tom (...) že zrovna "automobilový sektor" si na sebe vydělá : O tom přesvědčený nejsem, těch externalit je příliš mnoho - přidejte si část policie, hasičů, výstavbu silnic, zdravotní péči o oběti havárií, zábory veřejného prostoru parkujícími auty, ekologické zatížení okolí hlukem a splodinami, budování bairér v extravilánu i intravilánu...
Ovšem v zásadě to platí pro každý druh dopravy. Kdyby se v ceně dopravy odrážely skutečné náklady, tak lidi cestují a převážejí podstatně míň.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 11:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jeďte metrem či jinou MHD z kraje města a nechte tam auta jako jinde v civilizované Evropě.

To by mne zajímalo jestli náš pan civilizovaný primátor někdy MHD jezdí.. myslím, když tam neni zrovna televize.

Jinak tu civilizovanou Evropu bych zrovna moc v tomhle nevytahoval, protože tam jsou letiště a okrajové čtvrtě obsluhována právě železnicí a nikoli metrem - aspon co můžu soudit (Amsterdam, Brusel, Londýn).

Budu muset mrknout, jestli mají v některých městech taky metro do polí (a to už pomalu na všechny strany)
M_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 11:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: dnešní příspěvky jsou opravdu jak z úst velkého manipulátora Kuneše. Výstavbou co největších dálnic k skvělým zítřkům.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 11:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:

jenomže nic z toho nemluví pro stavbu šílené chalupoidy, dráha u okraje stromovky je naprosto nicotný ekologický problém - nejdřív budete muset zrušit nádraží Holešovice, jelikož tam vede dvojkolejná elektrifikovaná trať přímo stromovkou, a potom zatunelovat nebo zrušit všechny ostatní tratě na území Prahy - proč by zrovna Buštěhradka měla být vyjímečná ?

a do každého většího OAC jezdí lidé pracovat odevšad - na Smíchov třeba z Měcholup :-)) a chalupoida se vyhýbá kompaktnějšímu osídlení a délkou trasy odradí mimopražské - takže to jsou peníze vyhozené z okna - ale chápu, že nikoli pro developery :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 11:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k těm nevzhledným tubusům ... co budete dělat s metrem v tubusu ? :-))

Také jsem se dosud nedozvěděl, proč honem investovat do metra do polí, když mám jedno metro v polích léta (Stodůlky, Zličín) a druhé tam brzy bude (Letňany)

Zajímavé také je, že p. Prokel z Ropidu doporučuje rozvoj městské železnice, metra D a tramvají, zatímco p. Bém doporučuje postavit Chalupoidu :-))

Zjevně tady někoho platí developeři a někoho holt ne
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 12:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boze Dali, Vy tu stale melete ty same bludy dokola. Ja uz vazne nevim, kdo a kolikrat Vam to tady ma vysvetlit, ze se Vam od ust prasi uplne nesmysly.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 13:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p: zajeď si někdy na zmińované stanice a nepiš tady nesmysly o metru v polích. To je fráze 10 let stará.
Slova Prokela a Béma nejsou v rozporu. Dokonce nejsou v rozporu ani s tím co tu hlásám já. (městská železnice=buštěhradka, rychlodráha=Semmering)
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: V extrémně bohatém státě by Bém a Prokel možná nebyli v rozporu..

Ale nevím, kde chcete vzít peníze na stavbu A na letiště, trasy D, rozvoje tramvají a rozvoje městské železnice zároveň..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 14:28:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali by sem třeba napsal, že pod záminkou olympiády půjde všecko.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: No "pitomé" MS v hokeji nám přineslo rekonstrukci ulice včetně TT, opravu periferního nádraží a městskou linku vlaku. Vše slouží dodnes. Co tedy by přinesla OH?
Kladnauer: Ale nebojte, ono se to samozřejmě bude stavět přiměřeně pomalu. Pro příštích deset let vidím D na Pankrác, která tím pádem nic nevyřeší, jen zahltí C. M-A bude někde pod Hadovkou, městská železnice bude představována průjezdy pantografů 451 přes Hl.n. a možná 3-4 novými zastávkami, na Kladno budou jezdit 714+5*019 (devátá rekonstrukce 010) nebo 819+919 (z čeho vznikne jistě doplníte sám), ale Semmering bude elektrifikován za peníze EU a Letiště, kam budou zajíždět 471. A obyvatelé sídliště Motolbíláhora budou volat po stanici metra.
A samozřejmě v téhle diskusi už nikdo nebude vědět, proč se trase metra říká chalupoida.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro příštích deset let vidím D na Pankrác, která tím pádem nic nevyřeší, jen zahltí C.

To by mě zajímalo jací cestující přibudou do linky C díky novostavbě Déčka Nové Dvory - Pankrác. Snad jen ti co přestanou parkovat u P+R u tramvaje v Modřanech, které tam ale musí napřed někdo vyasfaltovat.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 15:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Možná se budete smát, ale 714+x*020 mi přijde docela dobrá kombinace. Pouze směrem z Prahy trochu pomalý, do Prahy nemám žádný výhrady..

Semmerink podle mne do té doby elektrifikován nebude.. - rád bych se mýlil. Někdo si snad uvědomí, že je to přilišná oklika.

To je obdoba vedení metra na Letiště přes Zličín.. a zkuste tohle říci Bémovi nedejbože Chalupovi..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je obdoba vedení metra na Letiště přes Zličín.. a zkuste tohle říci Bémovi nedejbože Chalupovi..

Omyl vlaky přes Semmering minou OC Dlouhá míle.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Ale oklika to není, kolikrát vám (tedy ne vám, ale teď jste to nějak přejal za svý nebo co) opakovat že už teď je to jen 6 minut a výhoda příjezdu na nádraží, kam budou přijíždět VŠECHNY OSTATNÍ vlaky, včetně městských linek to naprosto vyváží.
022 jste měl na mysli, že jo?
Borovička: přirozený přírůstek. Vy taky - uvědomte si, že to co jezdí dneska nebude jezdit za 10 let, ale bude toho víc. Váš postoj je stejný, jako kdyby se v roce 1970 říkalo, že do Nebušic bude už navždy stačit 161.
Budoucnost patří bagrům!
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Fyzicky to oklika je.. a směrem do Prahy, pochybuju, že bude kdykoli Smíchov časově blíže než Dejvice.
A kolikrát mám já Vám říkat - běžte se podívat kolik lidí dnes jezdí (a to jsou to rychlíky) vlaky přes Semmerink. Zlomek těch co jezdí do Dejvic.

V Dejvicích vystupuje 50 lidí, na Smíchově 5. Doslova.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpoplatnění Nového Smichova již způsobilo zaplnění P+R parkovišť na Zličíně i v Butovicích. Což je z mého pohledu sice dobře, ale stejně to nebude stačit. Myslím, že by nemělo být cílem ani Prahy, ani středočeského kraje, zaplnit všechna parkoviště na okraji, stavět další a další. Mnohem jednodušší je lidi z aut vyhnat od počátku cesty, nabídkou rychlé a kvalitní veřejné dopravy.(přiznávám, že já bych preferoval železniční.....)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 16:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale až jim ty Dejvice vymlátíme z hlavy a zrušíme...tak uvidíte ty počty.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 18:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Semmerink ma take drobnou vadu v tom, ze to uz pak neprocpete ze Smichova na Wilson, ani kdyz se zmodernizuje ZZ na Vysehrade. A treti kolej, to je zatim sci-fi.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 19:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Kladňáci si přece přestoupí v Jinonicích na metro. Na co je cpát na hlavní.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.22
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 23:26:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: "Bustehradka asi nebude vyjimka, a muze klidne byt, ze NTR je 60, a az casem vznikly ty 70-tky"

To je klidně možné. Historii jsem nezkoumal. Ale když ti, kteří vědí nemluví (nepíší), tak jsem si změři poloměr nejprudších oblouků na digitální mapě Prahy (pokud vím odvozené z technické mapy 1:500). Tady je výsledek:

Strojnická ul., levý oblouk, R=300 m
tunel Stromovka, levý oblouk, R=330 m
u Špejcharu, pravý oblouk, R=340 m
Gymnazijní, levý oblouk, R=360 m
teplárna Veleslavín, pravý oblouk, R=270 m
Libocký rybník, pravý oblouk, R=220 m
býv.zastávka Liboc, levý oblouk, R=255 m
pražské zhlaví Ruzyně, levý oblouk, R=255 m

Pak, nemaje ponětí kde na netu najdu projektantské vzorce či tabulky, jsem odlovil tyto útržky z reálných projektů:

"... oblouku o poloměru R= 281 m s převýšením p = 140 mm. Návrhová rychlost 70 km/h"

"Návrhová rychlost 80 km/hod ... Minimální poloměr směrového oblouku R=325m"

(Mmch. našel jsem tento neuvěřitelný klenot ve vyhlášce ministerstva dopravy:
"Na dráze regionální nesmí být poloměr oblouku na trati menší než 190 m při traťové rychlosti do 50 km.h-1 včetně. V traťových kolejích při traťové rychlosti nad 50 km.h-1 nesmí být poloměr oblouku menší než 300 m."
Tímto zdravím píčuse, co takovou kokotinu vymyslel.)

Z toho mi plyne, že "pouhou" generální opravou, zvětšením převýšení, event. změnou tvaru přechodnice, by mohla být Buštěhradka upravena na tyto traťové rychlosti:

oblouk ve Strojnické: cca 75 km/h
výstaviště - teplárna Veleslavín: 80 km/h
oblouk u teplárny: cca 65-70 km/h
Veleslavín - před Libocký rybník: 80 km/h
oblouk u rybníka: cca 50 km/h ???
oblouk v Liboci: cca 60 km/h
další asi 1 km: 80 km/h
pražské zhlaví Ruzyně: cca 60 km/h

Pokud to tu čte někdo znalejší, budu rád když to upřesní či opraví.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.182
Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 23:55:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Před časem jste psal o přeložce u Libockého rybníka. Koukal jsem na historické ortofoto, ale ať jsem koukal jak jsem koukal, tak ten oblouk už byl v roce 1938 stejný jako dneska. Kdy teda podle Vás byla ta přeložka?
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 00:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvam se malinko za offtopic, ale cetl jsem zde neco, co me zarazilo.

Dali uvedl (pred par dny):

Ad Bručoun:
1. Ad finance: "Takže 30 % bohatých lidí a firem plní nejvíc rozpočty daněmi, zbytek se veze či jen odsává"


Trochu zde davate vyznamove dohromady lidi a firmy, nicmene by me zajimalo, zda si pripoustite, zda ty bohate firmy, ktere produkuji velky zisk a potazmo dane, nahodou nepotrebuji k produkci tohoto take nejake zamestnance, a ze zisk je vetsi, kdyz zamestnancum zaplati co nejmene ?

Nemyslim si o lidech s nizsim prijmem, ze se nejak vezou..

Nekdo si holt z divokych 90. let odnesl trochu fasoidni kocovinu.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 07:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ale ten oblouk je jen zdánlivě stejný - viz moje mapky vytvořené z těch ortofot. A hlavně i dnes ukazují původní trasování sloupy v zahrádkách, které do letoška prý nesly podle zahrádkářů tlf. kabel. Pamatuji ještě zbytky mechanických závor u západního zhlaví Veleslavína. Možná někdy podniknu výlet s digifoťákem.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 08:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Borovicka: Krome zavor se tam taky da najit v krovi torzo jedne vyhybky.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 08:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:No "pitomé" MS v hokeji nám přineslo rekonstrukci ulice včetně TT, opravu periferního nádraží a městskou linku vlaku. Vše slouží dodnes. Co tedy by přinesla OH?

Tak mne napadlo, jestli jste nějak nezapomněl na Sazka arénu, její astronomické náklady a jejich vývoj od prvních slibů až po realitu..
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 08:53:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cajickar: Stačí se podívat na statistiky týkající se výběru daní a reálné spotřeby veřejných z daní planecých statků(čili kolik lidí a firem takříkajíc v černých číslech a kolik v červených, čili bez nějaké "dotace" - státní podpory, soc. dávek atd. by nepřežili). O vztahu zaměstnance a zaměstnavatele neá cenu dikutovat - cenu práce, čili mzdu, řídí trh, čili poptávka po určité profesi, znalostech a schopnostech a ne sociální inženýři z min. práce. Ano, máte pravdu v tom, že podnik bez zaměstanců nemůže vytvářet hodnoty ale jako hodnuto má pro podnik, záleží na trhu práce, stejně jako jestli ten podnik prodá svoji produkci záleží na trhu zboží (cena a množství dané poptávkou a nabídkou). Nicméně jakékoliv přerozdělování formou daní svým způsobem "dusí" zdravé a produktivní části ekonomiky ve prospěch těch neefektivních a neproduktivních ("daň je trestem za úspěch"). Tohle nemá nic společného s 90. léty ale s obecnou teorií tržního hospodářství. Předaněné, tzv. sociální státy, se začínají dusit a postupně je ekoomicky zničí ty, co daní méně .... Ale to je jiná diskuze.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 09:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předaněné, tzv. sociální státy, se začínají dusit a postupně je ekonomicky zničí ty, co daní méně .... tedy státy, které sociální potřeby mají nastaveno (nebo nastaví) na spořivé 19. či 18. století.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali ... tudíž 40 přerozděleným miliard ne metro podusí ekonomickou efektivitu víc, než menší obnos na něco jiného... A nebudeme soukromému sektoru (letišti) klást překážky v jeho plánech s buštěhradkou a vymýšlet si dogmata o urbanistické prospěšnosti podzemního vedení dopravy.
KM: MS v hokeji nám přineslo rekonstrukci ulice včetně TT, opravu periferního nádraží a městskou linku vlaku. To všechno bylo z veřejných peněz, které třeba někde jinde chyběly.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.3
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 11:23:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: "30 % bohatých lidí a firem plní nejvíc rozpočty daněmi, zbytek se veze či jen odsává"

Jo, tohle je fakt perla. Ve skutečnosti ten zbytek odsává jen v případě, že mu stát jeho plat dorovnává dávkami ve větší výši, než kolik se za něj platí státu. Což se jistě netýká 70% populace. Většina lidí, kteří na nějaké dávky mají nárok, dostává daleko míň, než zaplatí na všech druzích daní.

Váš výrok mi taky dost připomněl Klause a jeho vidění světa přes účetnictví. Vy, stejně jako on jste tak ponořený do pražské bubliny, že nevidíte zemi okolo.
Nemusíte daleko, stačí zabrousit do na Kladno, do Dobříše nebo do Benešova. Sehnat tam slušně placenou práci (či vůbec nějakou práci) je pro spoustu lidí téměř nemožné. Přitom jde často o schopné lidi, kteří když se poptají v Praze, tak mají práci hned a za dobré peníze. Ne každému ale vyhovuje dojíždět, znám lidi co dělají u nich doma za malé peníze, makají jak šroubi. Pak nějaký chytrák napíše, že se jen vezou.
Ve skutečnosti ekonomice dávají víc než z ní berou. Těží z nich jak zaměstnavatel, tak stát.

Ekonomika není jen neustálé obchodování sem a tam, někdo taky musí udělat to, co je předmětem obchodu. Bez těchhle málo placených zoufalců by nebylo s čím obchodovat. Představa, že by šlo v Evropě jen obchodovat, bádat, spekulovat, atd. a 100% zboží by se vyrábělo někde v Asii, je nesmyslná. Pokud nemáte mít pasivní saldo zahraničního obchodu, tak musíte za stejné peníze i vyvážet. A že by se dalo ze 100% vyvážet jen samé know-how a iluze, to teda těžko.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 13:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Kdyby se ty peníze nevydaly, nemohly by nést zisky.
Bručoun: Stěhování za prací je běžný celosvětový fenomén. Jednou to dorazí i do Dobříše. Předtím je třeba ale zrušit regulované nájemné.
Kladnauer: Ale ona si nevede špatně, sazka jí ze svých dalších zisků utáhne a město jí potřebovalo. Poslední takový stánek byla sportovní hala na Výstavišti a té už 50 let bude.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 13:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ona si nevede špatně, sazka jí ze svých dalších zisků utáhne Ano, jenže ty zisky byly určeny původně na jiné účely. Jděte se někdy podívat na VH ČSTV, zda zase někdo začně o Sazka aréně. Ale na druhou stranu třeba po té olympiádě konečně to ČSTV zrušíme. No ty prastaré struktury už to asi mrzet v těch letech nebude a nás už teprve ne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 14:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ne všechny, jen nějaké procento, proto jsme psal "dalších" . A ostatně, on si sport dokáže prostředky opatřit, jaxme byli (a jsme) svědky, jen kdyby je policie nechala bejt :-))))))
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.181
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Stěhování za prací je běžný celosvětový fenomén. Jednou to dorazí i do Dobříše"

Psal jsem spíš o výši platů než o práci samotné. Vy vycházíte z nevyřčeného předpokladu, že je kam se odstěhovat za vyšším platem. Problém je v tom, že Praha skutečně žije v platové bublině, a že mimo ni téměř není kam jít za vyšším platem.

Jako Pražák bych docela protestoval proti tomu, že se celé Čechy sestěhují do Prahy za vyšším platem. V tak rychle narostlém desetimilionovém městě žít nechci.

O správnosti představy, že 30% lidí s vyššími platy, žijících převážně v Praze (bankéři, realitní makléři, pojišťovací agenti, právníci, obchodníci, ...) posiluje ekonomiku, a že zbylých 70% z ní vysává, mě fakt nepřesvědčíte.

Zkuste si představit, jak by to vypadalo v pražské cenové bublině, kdyby ji někdo neprodyšným plotem odřízl od zbytku Čech. Bublina by zákonitě praskla, protože by se zjistilo, že v Praze se jen zúročují výsledky ekonomiky celé země. Kdyby bylo odstřiženo těch 70%, co se podle Daliho (z účetního hlediska) jen veze, tak by se najednou zjistilo, že těch horních 30% bez nich nebude fungovat.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 15:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci tuhle diskusi moc rozjizdet, dovolim si jen kratkou reakci Dalimu.

Uvedl jste krom jineho:

"O vztahu zaměstnance a zaměstnavatele neá cenu dikutovat - cenu práce, čili mzdu, řídí trh, čili poptávka po určité profesi, znalostech a schopnostech a ne sociální inženýři z min. práce. Ano, máte pravdu v tom, že podnik bez zaměstanců nemůže vytvářet hodnoty ale jako hodnuto má pro podnik, záleží na trhu práce, stejně jako jestli ten podnik prodá svoji produkci záleží na trhu zboží (cena a množství dané poptávkou a nabídkou)."

Jako odpoved jste uvedl naprosto obecne teze a napriklad s touto nelze nez souhlasit. Problem je, ze vubec nevysvetluje ten blabol s temi 70 ti procenty vezoucich se . No prejme si, aby se alespon vezli vlakem...ve vasem pripade metrem.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 21:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Vámi jmenované zbytky mechanických závor si taky pamatuji. Mám tu pár fotek z letošní dubnové archeologické výpravy. Z nádraží Veleslavín uhybala trať podél zdi doleva, nalevo od opuštěného stavědla. Dnes je opravdu malebné. Trať překonala cestu vedoucí od ul.Pod Petřinami do údolí Litovického potoka. Dnes tu cestu trať překonává můstkem. Na poslední fotce je místo, kde se trať vracela do současné linie.
 
 
 
 
 
 
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 22:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už zbývá zactyhit jen ty tlf sloupy uprostřed pozemku. Letos jsem tam zavítal potřetí (na chattu) a teprve se divil jak hluboko jsou.
(Jo a taky mne baví víc osud tlf sloupů než rozebírat osud společnosti Sazka a jejich supervydělající arény neb toto se alespoň týká tématu)
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 10. listopadu 2006 - 22:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad nás neumlátěj za to, že se bavíme o historii tratě 120 v tomto vlákně.
Máte na mysli takovýto pohled? - http://home.pages.at/kubera/veleslavin/100_3304.jpg Trať vedla až pod zdí dnešního podniku "Kašpar" v pozadí.
To jsem fotil také v dubnu, ale už loni a celá série je zde: http://home.pages.at/kubera/veleslavin/index.php . Omlouvám se za bledost fotek, na mém tehdejším monitoru byly tmavé až dost.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 00:17:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Asi se mi zdáte. Stát vydá ze státního rozopčtu více peněz na nemoci způsobené kouřením, než kolik mu to kouření nažene do státní kasy. Odečtu-li ta dvě čísla dostanu se do záporných hodnot, či-li stát na kouření jedině prodělává.
Dále pletete automobilismus a automobilový průmysl, což jsou 2 různé věci. Nemíchejte hrušky s rezavými hřebíky od kola. Závislost na jedné části průmyslové výroby je vysoce nebezpečný. Stačí malý krach automobilového průmyslu a celé Česko půjde s hospodářstvím do kytek. Chtělo by to rozvíjet jiné aktivity. Nezaměstnanost bude gigantická. Měli bychom si vzít příklad z Irska a nebýt montážní linkou automobilového průmyslu, který nemusí být za 10 let jistý.
A pak jste zmínil železnici a to dopravu po ní, to snad je úplně jiný okruh. Nehovořil jsem o dopravě!
Jeneč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.111.205
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 13:24:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co je pravdy na tom, že tudy vedla původní trať, ale pamatuji, že asi před 20 ti lety byla proti stavědlu výhybka, ze které odbočovala kolej k té továrně a používala se jako vlečka. Taky byla mezi současnou tratí a touto kolejí skládka, do které se odpadky zavážely po železnici a sypaly se právě z této koleje.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 18:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč: Když jsem tudy chodil před 35-40 lety, už tehdy končila Vámi zmíněná kolej v prostoru oné skládky a na konci byla podemletá. K cestě, kde byly zbytky závor, zdaleka nedosahovala. Já jsem tenkrát jako zvídavý chlapec odhadoval, kam to mohlo dříve vést a také jsem to považoval za vlečku. Mám v paměti, že v odhadovaném prodloužení byla nějaká vrata. Ale asi jsem podlehl fantazii, protože podnik Kašpar je takříkajíc "o patro výš". Linie dráhy je patrná zejména v době, kdy křoví nemá listí. Mezi cestou a opuštěným stavědlem už nejsou žádné stopy. Tento prostor byl odpadem zavezen do značné výšky. Linie tratí teď a dříve je možno porovnat na ortofotomapách, jak o tom píše Borovička. Najdete je na www.praha-mesto.cz.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.64
Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 19:09:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Tak jsem koukal na tu Vaši dedukci z ortofot z 13.10. První část přeložky, tam co byly ty závory, je skutečně bez diskuze.

Záhadou mi je smysl druhé, méně výrazné části přeložky u Libockého rybníka. Pokud to máte nakreslené přesně, tak přeložkou zřejmě došlo ke zmenšení poloměru oblouku. Což nechápu, protože zřejmě jde o nejprudší oblouk (R = cca 220 m) na celé trati 120. Zatímco všechny ostatní oblouky na trati odpovídají návrhové rychlosti min. cca 60 km/h, tento nevyhovuje. Neumím si to vysvětlit.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 14:01:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem to v úterý projít. Oblouk je v délce cca 120 m posunut k severu, čili zkrácen dovnitř. Násep byl na východním konci rozšířen k severu na více než dvojnásobek. Tlg. sloupy sledují osu jižní opěrné zdi do zahrádek(jak již výše zmíněno) a obloukem k nové stopě. Ve vrcholu oblouku je rozdíl 15-20 m. Jinak zahrádky mezi tratí a cestou jsou většinou opuštěné a zpustlé, troska jednoho zahradního domku obývána evidentně bezdomovci. Zarazilo mě, že na klenbě podchodu není vročení, jak bývalo zvykem. Na podjezdu v Libocké rok 1935. Je tam přesné datum, ale to si nepamatuji.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 17:34:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se tam byl taky podívat. Pak jsem přesně srovnal ortofotomapy. Zjistil jsem, že to jsou ve skutečnosti dvě různé přeložky.

1) přeložka na hrázi Libockého rybníka. Postavena před rokem 1938. Vypadá úplně jinak než nakreslil Borovička. Ve směru od Ruzyně začíná už na začátku hráze, a jde dovnitř oblouku, jak píše Vlk. Smyslem přeložky bylo výrazné zvětšení poloměru oblouku.

2) přeložka ruzyňského zhlaví stanice Veleslavín. Postavena mezi roky 1953 a 1975. Vypadá tak, jak nakreslil Borovička.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 20:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je zajímavé, že jsem to nakreslil jinak - já to bral s dostupných ortofot- lícované to je přímo na tom mapserveru. Podle pochůzky měla vést původní trať jižněji? Ale hned první parcela na sever od trati má sloup cca 8 metrů severně od dnešní trati. To by ukazovalo na původní trať vedenou severněji. Ta první přeložka se dělala tedy se stavbou viaduktu podém hráze Libockého rybníka - to by ten rok 1938 seděl.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 17:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, jenom nechápu jak to u libockého rybníka vypadalo před přestavbou. Nedaly by se někde sehnat fotky?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 18:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z těch 30. let pochází asi i všechny nadjezdy v Liboci i na Ořechovce. Ten Libočák mi navíc připadá pro dvoukolejku, i když asi v tehdejších parametrech.
Vlk z Ruzyně
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.45.105
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 12:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojmem dvoukolejky působí pouze veleslavínský konec náspu, a to právě z důvodu rozšíření směrem k severu kvůli úpravě oblouku. Libocký konec u té nové protihlukové stěny má normální šířku.
Jinak z jižní strany od rybníka se opěrná zeď nezměnila, jen to ještě "pro jistotu" obetonovali.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 13:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A koukám, že jsem otočil sever a jih - v posledním příspěvku ne v mapě. Upřesňuji: Podle mě měla vést stará trať jižně od současné a to tak, že se po chvíli vrátila do původní osy (zrušeno 30. léta) a znovu se odchýlila k jihu již více a přes závory dospěla k Veleslavínu (přelom 50./60. léta). Je tady někdo názoru, že trať vedla severně od dnešní? To by pak bylo v rozporu s mou mapkou z ortofot.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 11:03:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: ale tu přeložku u Libockého rybníka v ortofotech na městském webu nenajdete. Od r. 1938 až dodnes už je průběh tohoto oblouku beze změny. Na ještě starší ortofoto jsem nikde nenarazil.

Teď v zimě je přeložka krásně vidět v terénu. Zejména na veleslavínském konci hráze se dá vystopovat původní zemní těleso těsně podél rybniční strany viaduktu.

Vlk z Ruzyně: "Dojmem dvoukolejky působí pouze veleslavínský konec náspu, a to právě z důvodu rozšíření směrem k severu kvůli úpravě oblouku. Libocký konec u té nové protihlukové stěny má normální šířku."

Přesně tak.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak ale nechápu, co mám v té mé mapce špatně? Snad jen že jsem tam asi znalý toho umístění starého tělesa trochu odchýlil tu čáru, ač by na tom ortofotu 1938 měla být stejně jako dnes.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 14:47:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Tak řekněme že v principu to máte dobře. Akorát že přeložka ve směru od Ruzyně začíná už na začátku rybníka, a začíná přímou, ne obloukem. Takže se to liší tím, že ve skutečnosti je přeložka téměř dvojnásobné délky, než jste namaloval. A že na původní trati byl ostřejší oblouk, než je dnešní.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 15:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak je také možné, že ortofoto 1938 ještě obsahuje původní stopu, protože krajina hned "neschová" původní těleso, zatímco kolem Libočáku se jednalo o přetvoření takové, že stará stopa musela z ortofota zmizet. Čitelnost toho fota není dokonalá (i v originále natož po digitalizaci).
mafouz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 15:58:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, sháním info k semestrální práci. V jakém stavu je teď tento projekt?dělá se teď nějaká projektová dokumentace, nebo už je hotova?kdy se počítá se zahájením stavby a dokončením?
Indiana_šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 26. listopadu 2006 - 17:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji se obrátit na radnici Prahy 6,zvláště na pana Chalupu,ten Vám milerád poradí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace