K-report
 

GVD připravovaný Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Staré archivyPaci3000 51   
  Novější archivy:        
Archiv do 29.listopadu 2006Livingproof60  29-11-06  13:46
Archiv do 11.prosince 2006čelakovičan60  11-12-06  20:18
Archiv do 16.prosince 2006kpt.Hejl60  16-12-06  19:12
Archiv do 26.prosince 2006čelakovičan60  26-12-06  09:26
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 10:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedno téma mne napadá.Pokud budou i v roce 2008 jezdit EC vlaky přes Vsetín, nevyplatilo by se udělat k nim např. Sp vlaky Hranice - Bohumín/Opava? Ke Košičanu vychází EC Sobieski, takže zbývají Hradčany a Fatra.I když na Fatru teď navazuje Os 3323.Jenom ty Hradčany. Tam je mezera asi 30min. Jaké máte návrhy?
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 13:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K trase HK - Praha

Jel jsem po nové D11 v den otevření a v sobotu. Na této trase jsem vždy preferoval vlak, ALE kombinace otevření D11, celkem úsporného auta, zhoršení nasazovaných souprav - od Bee a Bte zpět ke kožence a zrušení tzv. nesystémových vlaků bude pro mne asi znamenat adios 020. Jak jsem se z diskusí dozvěděl, tuto trať je nesmysl modernizovat, neboť se dočkáme perfektní obsluhy via 011. To ale bude asi už pozdě. Když vezmu v úvahu kratičký moment, který trvá přejezd z mostu nad 020 k tomu nad 231, jeden by zalitoval, že se s tou dálnicí nesvezla stavba spojky mimo Osek.

Prostě rozhodnutí, zda cca 40 min točit kolečkem, nebo mít možnost 85 minut číst noviny, ale zároveň zaplatit čistírnu světlého obleku, je celkem jasně determinováno. Je mi to líto, ale bohužel. HK - Praha by u sousedů bylo tak pro Talent; na to asi nemáme, ale 30 let staré Béčko, na rozdíl od celkem pohodlných Bee neberu.

Mmch, jak si pamatuji osazenstvo Krakonoše či Primátora, určitě nejsem jediný, kdo pro úpadek na 020 přestoupí do auta, ač by rád zůstal u dráhy.
Lukáš Šmahel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.105.61
Odesláno Úterý, 26. prosince 2006 - 23:02:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normální člověk nepojede vlakem třeba i pro ten humus co je k vidění na nádraží v Chebu (a nejen tam). Normální člověk pojede antabusem nebo pokud ten zanikne/příliš zdraží pojede IGK. Určitě ne humussockou ČD.

Proč tak drsně? Situaci v Chebu neznám, zato vím, že v sousedních Františkových Lázních je situace na vlakovém nádraží s autobusovým neporovnatelná, neboť tam autobusové nádraží vůbec neexistuje. V Plané a ve Stříbře sice existuje, ale pokud prší, bude vám zde zaručeně pršet na hlavu. V Plzni vám sice nebude pršet na hlavu, ale odjezdy autobusů vyvěšené v hale naproto nereflektují reálný stav (pravidelně tam visí autobusy, které už jsou tak 3 hodiny pryč), o zpoždění dálkových spojů např. od Prahy nemluvě. A tak můžeme pokračovat. Osobně bych považoval kohokoliv, kdo by jel z oblasti Stříbro až Fr. Lázně do Prahy busem místo vlakem za blázna.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 08:47:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Viajero: Bohužel rozdíl mezi penězma co tečou do silniční a co do železniční infrastruktury se musí někde projevit. Jistě třeba v Německu se staví taky dálnice, ale také se tam staví VRT a modernizuje ve velkém celá síť. Bohužel tady se staví dálnice a šnečím tempem koridory na ubohých 160 km/h a tím to končí. Tratě jako 020,030,120 atd. jsou stále jako za 1.republiky bez nějaké vyhlídky na lepší časy.
Nebylo by od věci mít zákon na 1km dálnice 1km tratě alespoň na 200 km/h. Jedině tak by u nás mohla železnice ustát konkurenci silniční dopravy.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 10:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si podotknout, že (přinejmenším) úsek Hradec Králové - Chlumec n. C. byl nedávno důkladně rekonstruován. Není asi chyba betonové lobby, že se tam rychlost nezvýšila.
Cesta vlakem bude na vzdálenost vždycky časově delší než autem, ale dráha by měla nabídnout hlavně přesnost, čisté vozy a nádraží a pohodlí. Za to, že jízdní řád na této trati občas nemá s realitou moc společného a přes špínu na oknech není vidět ven, taky dálnice nemůže. Až zvládne dráha tohle + prozákaznický přístup k cestujícím, tak bude mít smysl do ní víc investovat. Jinak by na těch tratích na 200 stejně nikdo nejezdil.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 11:29:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brr: Neříkám, že je to chyba automobilové lobby, ale politiky státu, která stále velmi silně upřednostňuje silniční dopravu, přes různé proklamace. Asi moc důkladná rekonstrukce to nebyla. Pochybuju, že tam třeba bylo použité pružné upevnění kolejnic. Jděte se podívat na západ od nás jak se dělá důkladná rekonstrukce. To zvýšení rychlosti tam není pro nedostatek financí neboť by bylo například nutno rekonstruovat zabzař a to jsou náklady na víc. Prostě vše je o penězích a ty do železniční infrastruktury rozhodně nejdou v takové míře jaké by potřebovala. Tohle je pouze udržování stavu 0, aby se dalo vůbec jezdit.
Úsek Hk-Chlumec je rovinatý, tudíž max 160 by neměl být až takový problém a v Německu by tam už dávno byla. Viz např. srovnatelná trať Dresden - Zittau.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 12:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochybuju, že tam třeba bylo použité pružné upevnění kolejnic Myslím, že ano. by bylo například nutno rekonstruovat zabzař U nás ano, ale v Německu se jezdí 160 i na tratích se zabzař pamatujícím nástup Adolfa. To je problém naší dráhy, že to nejde taky.
160 by neměl být až takový problém Jo, ale stavba autobloku by byla nehorázné plýtvání. Tak drahé a nevyužité zabzař na srovnatelných tratích v D nikde není.
Ale co, mluvčí ČD (nebo SŽDC?) se před pár lety vyjádřil, že trať Praha - HK nepatří k prioritám drah.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 12:50:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jinými slovy řekl toto:"Rezignujeme na směr Pha-Hk, ať si ho ovládnou autobusy a auta"
To by mě zajímalo co k těm prioritám, pominu-li koridory, patří, že to není nikde vidět.
A proč by tam musel být autoblok?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 12:53:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jinak jsem neměl pocit, že tam je tichá jízda jak na koridoru. Příště si na to dám pozor. Spíš bych to typoval na vytěženej svršek z koridorů.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 13:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo co k těm prioritám, pominu-li koridory, patří, že to není nikde vidět.
nevím, to už neříkal. Třeba dráty do Velenic aneb příklad vyhozených peněz.
A proč by tam musel být autoblok? Kvůli kódování.
Navrhuju přesun do jiného tématu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28800
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> To by mě zajímalo co k těm prioritám

Třeba dráty do Velenic


Jistě, k prioritám patří akce, které někomu zacpou hubu. A to Velenice bezesporu jsou. Když bude podobně řvát někdo jinej, má šanci, že se dočká taky.
Když bude jen poslušně čekat, až na něj dojde řada, bude mít kulový.

Nemusí se nám to líbit, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale to je asi tak vše.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mira
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Carotson:
Poslední věta vystihuje zcela přesně současný ale i budoucí stav věcí.
Můžeme tady mudrovat ve stylu jak by co bylo potřeba a co jsou vyhozené peníze a co ne, ale rozhodovat se bude vždy na politické úrovni. A pakliže někdo bude říkat že to nemůže ovlivnit tak ať jde do politiky, nechá se zvolit a koná....ale to je asi jiná diskuze:-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28810
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 19:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl jsem citátem Cimrmana vyjádřit až tak moc velkou nemožnost změny. Ono to samozřejmě změnit lze, není ani třeba jít přímo do politiky, stačí jít za politiky. :-)
Takže má význam to tady probírat, ale nesmí to u toho skončit, pak to smysl opravdu moc valný nemám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 00:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukáš Šmahel: Souhlas - relace FL - Cheb/Stříbro - Praha je autobusem sebevražda. V tomto koutu kraje jasně vyhrává vlak. Jednak busy mají mnohem delší jízdní dobu (např. Cheb - Praha přes 4 hodiny je standard), v autobusech je vždycky strašná zima a tak zlý a neurvalý řidiče snad nikde v republice nemají. Co se týká nádraží v Chebu, až zas tak černě bych to neviděl - toto je prostě česká realita. Bufet tam vcelku splňuje účel, je tam Relay a vynikající vlakový spojení s Německem (jak ost/west)desirkama VBG či DB 610
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Pátek, 29. prosince 2006 - 17:45:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja by som mal dotaz či by sa ČD nemohli snažiť zmeniť smerovanie lehátka Praha-Thessaloniki cez Srbsko,ušetrili by jedným smerom 20 hod,dovolenkárom 2 dni dovolenky,ako pri doterajšej jazde cez Rumunsko.
Už v tomto GVD je prípoj v Beograde medzi IC Avala a Ex Hellas

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace