K-report
 

Archive through 16.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archive through 16.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch: Kolik lidí využívá např.ranní spoje na Osoblažce? Člověk se tam samozřejmě mimo sezónu nedostane v těchto hodinách. Využívá to někdo k denodennímu dojíždění např. do práce? (nemyslím výletníky, schotouse a jiné, myslím klasický substrát známý z obydlenějších oblastí)
Jinak v Bohušově doporučuji tu hospodu na návsi. Chodí tam zajímaví lidé. Před cca. 4 lety tam nějakému pánovi, který byl asi trochu postižený uletěl papoušek na dráty el. vedení, tak si přistavil ke zdi té hospody žebřík a jal se papouška sundati. Na mé výkřiky ať honem sleze nereagoval, tak jsem musel v šenku vyhledat pomoc místních. Asi je to tam nějaká známá osoba. Omlouvám se za trochu mimo závěr.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že to bude nic moc. Co vím, tak slušně obsazený jezdil odpolední "školní" spoj z Třemešné do Osoblahy. Ranní jsem neviděl a ostatní jsou obvykle s několika cestujícími.

Proto jsem zde vyslovil obavy ze zastavení provozu.
mixmouses
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.172.210
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 20:19:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel - s kolegou Qěcy jsme si porozuměli napoprvé, není potřeba to rozpitvávat. Navíc - celé označení zmíněných motoráků je MBxd2 xxx FAUR, viz foto na řepařce .
Brzy se možná rozroste řepařský strojně vozový park o další vozidla, možná trochu nezvyklá. Doufám, že se je podaří získat. Do konce ledna buď dodám fotky, nebo ohlásím "bohužel", tak nám držte palce. Konkretizovat raději nebudu, abych to nezakřikl. Výjimečně to není žertík :-)). motorová Myš
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu JŘ páry v Osoblaze.V JŘ není uveden pro to,že se ještě neví přesně jak se bude jezdit,takže to bude možná v dodatku.Jo a ranní spoje v osoblaze jsou pěkně nacvakané,někdy jezdí i 3 vozy.A v Osoblaze restaurace je,ale funguje jen když jezdí pára.Jinak předběžně se plánuje posunutí odjezdu z Třemešné tak,aby byla možnost přijet do Třemešné i od Olomouce případně od Šumperka a taky bude možná jezdit M131.1454+Blm k Krnova a bude se jezdit i v sobotu i v neděli,z toho jeden den rešica a jeden den Lyd2.Ale ještě to není jisté.
S pozdravem Rodny
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 19:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,někdo tady něco povídal o zrušení TUčka.Jsem si jist,že pokud by se vážně mělo zrušit,tak první kdo by o něj měl zájem by byl p.Foltýn.Pak už by mu stačilo koupit pár Balmů a mohl by provozovat pravidelnou osobní dopravu.Ale toho jsou si ČD dobře vědomy,takže jen tak něco rušit nebudou.
S pozdravem Rodny
mixmouses
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.172.210
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 22:04:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte náhodou, jestli někdy někde někdo nevyrobil motorový vůz pro rozchod 600 - 650 mm? Zatím jsem na nic takového nenarazil. Díky motorová myš
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 22:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podle mě asi ne,nejspíš nebylo proč.Vozy se dělali podle mě jen od 750/760 mm a víše.
S pozdravem Rodny
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 22:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasně, že jo. Zcela nečekaně v Německu už v roce 1928. Čtyři nápravy, výkon 70 koní, rychlost 40km/h, což je na šestistovku vcelku masakr... Tam vůbec měli věci, osobní vozy 13m dlouhé a pod. Jinak se ani tam motoráky na šestistovce neujaly, jelikož vlaky malé kapacity byla logicky snaha nahradit klasickýmí autobusy.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 23:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiste, treba muj oblibeny MBxc1-42 nebo treba poznansky Ryjek MBxc1-41... par odkazu: tedy Ryjek ("cumak") http://www.mpk.poznan.pl/kmps/maltatab.htm a toho casu snad na rekonstrukci v Toruni-Kluczykach MBxc1-42 http://www.kolej.pl/~maron/mbxc/mbxc.htm
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 10:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pro tohle jsme měli vyrábět v práci ocelový most přes silnici - bohužel nakonec to dělal někdo jiný.

http://muzeum-pribram.cz/akce/05vlacek/05vlacek.html
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

mixmouses
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.172.210
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 20:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju moc všem za info o motoráku na 600 mm. Jsou to velmi zajímavý kousky, kdyby se tak ještě našly alespoň rozměrový plánky, uspořádání sedadel a jejich šířky, byl bych moc vděčný. Díky motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 22:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám další zvědavý dotaz - svého času byla na pile v Rokytnici pod Orlickými horami jakási elektrická šestistovka. Při naší návštěvě před měsícem však byla pryč. Nevíte, jestli je ve šrotu nebo někde schovaná? Rádi bychom nějaký éčko (klidně nepojízdný) získali pro chystané muzeum. Díky motorová myš
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 12:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, planek jednoho je zde http://www.kolej.pl/~maron/mbxc/mbxc_plan.htm (doufam, ze brzo dokoncim model, tak Vam potom treba poslu fotky...).Jsou tam fotky interieru, tak z nich bych vydedukoval rozmery interieru...
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 19:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, tak tohle byl sqělý link, našel jsem tam spoustu materiálů a pomohlo nám to vyřešit pár problémů . motorová Myš
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 12:19:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že u nás mohly za první republiky existovat nějaké osobní dresiny pro 600 mm. Taková replika historického vozidla by do určité míry nahradila malý motorák a byla by 'naše'.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 15:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je fakt, ale nevěřím, že se nějaká zachovala tak, aby se nechala získat, určitě (pokud) bude v nějakém muzeu nebo spolku. Stačily by alespoň plánky, ale ani netuším, kdo by to mohl vyrábět. V katalozích Ferrovie jsem nic takového nenašel, a jiné se mi nedostaly do pacek. Jakmile trošku pořešíme osobní vagonky, pustím se po stopě. motorová Myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 18:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

musím konstatovat, že jediné drezíny na 600 mm znám od firmy Wohanka dodané pro Železniční vojsko na jejich cvičnou dáhu v Pardubicích a na lesní dráhu ve Smolenicích. jiné dráhy asi nepotřebovaly nebo měli k dispozici motorovou lokomotivu nebo motorizovaný vozík Puch či něco podobného. Na 760 mm jich bylo přehršle
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 13:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě tady je dost pěkných fotek s MBxc 1 http://www.bahntantchen.de/seite2.htm
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 18:26:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamětník mi také kdysi tvrdil, že v Trebišově používali "motorový vůz". Předpokládám, že se mohlo jednat o dresinu. Ale asi bude dost problém sehnat od ní nějakou dokumentaci, na rozdíl od těch dřív zmíněných.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 19:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji všem za poskytnuté informace a linky, malou odměnou za to, že tady pořád kručím jak somálskej žaludek (a za to, že Vás neustále zlobím) je tu link na mé osobní stránky s fotkama, je tam zatím jen pár galerií z železnice, postupně budu přidávat, jak čas dovolí - http://fotomysak.bloudil.cz. Snad se Vám to bude líbit, není tam ale nic, co byste už neviděli.
Ad Zmar - v Trebišove byla šestistovka? A existují nějaké fotky toho stroje? Díky motorová myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 19:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo o Smolenické lesní železničce jsem našel tady - http://www.rail.sk/arp/slovakia/history/h423-2.htm, a pak ještě zajímavý odkaz http://www.zsr.sk/generate_page.php?page_id=497&print=T . motorová Myš
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 21:59:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Trebišově byla šestistovka. Ale fotky toho vozidla jsem neviděl. Jen pamětník mi tvrdil, že to prý byl motorák pro přepravu zaměstnanců.
mrkev
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.67.146.31
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 22:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady ve Francii na byvale reparce v Pithiviers, mame originalni " petrolejove - elektricky" dvounapravovy motorak, ocislovany AT 1, original z dvacatych let z teto drazky. Rozchod 600 mm. Stale v jizdnim stavu, dneska uz ma za sebou pres tricet let turisticke zeleznicky. Foto a planek jsem schopny dodat.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 10:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mrkev - ja bych mel zajem o vyse zminene...
Dekuji Wool
Jednicka, dvojka, trojka, ctyrka....pozitura!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak je to aktuálně s U47? Bude se opravovat? Nebo ne...? co jsem tak koukal, tak letní jízdní řád JHMD je postaven jen najednu páru... Což je pochopitelné, mají-li ve stavu jen U37 a U46...
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 20:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mrkev - také bych poprosil, a ještě sháním půdorysy (s rozmístěním sedadel a základními rozměry) nebo fotky téhož jakýchkoli osobních vagonů na 600 mm. Je na francouzskou řepařku nějaký link? Díky motorová Myš
U37002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 20:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jbb - kdesi výše uvedeno - zkuste jako jiná organizace opravovat majetek NTM bez záruk, že po opravě vám zůstane sloužit, nasypete do toho několik miliónů? Myslím, že asi ne - tím pádem U47 zatím jezdit nebude. Dnes je odstavena v hangáru.
www.sweb.cz/U37.002
Poláček K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.83.16
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 22:04:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer
nechci bejt rejpavej ale kolínská řepařka stále ukazuje fotky z nějaký haly ale co trať už se něco děje nebo ne stálé žádosti o peníze pražce na prodej ale výsledek viditelně žádnej.
Díky za info Karel Poláček
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 03:35:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobní vozy na šestistovce snad pořád jezdí v Maďarsku. Tam se dají oměřit. Já se s nimi kdysi setkal v Királyrét, kde jich pár stálo mimo koleje jako čekárna pro cestující (zbyly tam svého času po přestavbě dráhy na 760 mm).
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 03:43:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zprovoznění U47. Dá se to řešit dlouhodobou smlouvou - například, že NTM lokomotivu poskytne na patnáct let s tím, že nájemce ji bude udržovat v provozním stavu a nebude ji přitom využívat nad únosnou mez. Ale pokud vím, tak v současné době nemá ani jedna strana příliš velký zájem na takové smlouvě. A je to docela pochopitelné - pro JHMD je rozumnější investovat peníze do vlastních strojů.
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 08:19:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poláček K. by to pomocí klávesnice a myši postavil v pohodě za večer a to i za toho nejkrutějšího mrazu... Moloděc.

Osobní vozy na 600 mm se po desítkách vyrábějí pro Rheilfordd Eryri ve Walesu. Inu garratky budou potřebovat dlouhé soupravy...
Waleská břidlicovka, to je taková větší obdoba kolínské řepařky.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 08:53:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.ig-wagen.de/ (rubrika Erfolge) lze zjistit, že Němci už vědí o skříni německého úzkokolejného čtyřosáku K-1173, který po válce jezdil na "Osoblažce" jako Ba/u 618 ČSD (správně asi má být Ba/u 616). Jeho skříň (vrak bez podvozků) dosud existuje někde na Opavsku, zřejmě v soukromém vlastnictví. Jsem zvědav na další vývoj v této věci.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 09:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to určitě skříň Ba/u 616, protože skutečný kompletní Ba/u 618 dne 28.9.1982 (tedy na sv. Václava) v Nové Bystřici spálili uvědomělí komunisté. Spolu s Ba/u 617.
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.199.170
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:18:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Take mam zajem o fotky a planek francouzskeho motoraku AT1 na 600 mm. Prosim zaslete mi jej na kwasi@seznam.cz Diky Kwasi
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 17:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Poláček K. Prozatím nepodávám informace o stavbě, jelikož se tam zatím kromě skrývky ornice nic neděje. Stavba má už tříměsíční zpoždění, námi nezaviněné, a navíc až do půlky prosince byla víceméně jediná přístupová komunikace v rekonstrukci, takže stavební stroje se tam dostaly až teď, kdy jsou mrazy. Finance sháníme stále, nebo myslíte, že když stojí stavba, tak má stát vše ostatní? A navíc příprava celé téhle legrace zabrala šest let, takže jestli dokážete "zbytek" udělat rychleji než stavební firmy a bez ohledu na okolnosti, rádi Vás mezi sebou uvítáme. Teď vrháme díky zpoždění veškeré síly a čas na přípravu všeho ostatního, aby při dalších nečekaných zpožděních zbyla nějaká rezerva. motorová Myš
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 20:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pod jaký právní režim bude budoucí drážka spadat? Pod 266/94 Sb nebo to bude spadat pod Báňský úřad jako dráha důlní? Nebo to bude něco zcela úplně nového?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 20:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznám se, že ve věcech právních nemám skoro žádné informace, to je náčelníkova parketa, ale tuším, že snad jako turistická atrakce. V sobotu se na to zeptám (pokud nezapomenu ). motorová Myš
j.d.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.14.6
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 23:21:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zprovoznění U47.0. V úvodu chci uvést, že mluvím jen sám za sebe, aby ev. nedošlo k omylu a eventuálního podezření z lobbyzmu pro tu či onu stranu. Je jasné kdo je majitelem Účka a kdo byl jeho provozovatelem v únosné mezi a současně i jeho "opatrovatelem". Provoz lokomotivy snad svědčil nejen o dobré práci původního výrobce, ale i o péči, jaká byla lokomotivě témeř stoleté věnována. Je jasné, že eventuální smlouva o provedení opravy a následném provozu na JHMD přes sezonu ( např. od dubna/května do září/října)a zimním pobytu v expozici železničního muzea v kryté hale by mohlo být dobrým řešením. Myslím, že stroj, který jezdil na této trati cca 40 let, má k regionu a trati jistý vztah. Právě proto se mi nechce až tak věřit, že by JHMD neměly zájem řešení, výhodné pro obě strany. A současně si myslím, že tento názor nemám jen já. Opravená, provozní mašina patří na koleje, ať je taková nebo maková. Na "soklu" je k ničemu a Účko se venku nastálo až až. J.D.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 07:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar: To jsem řešil před časem v jiné souvislosti, a pod zákon o dráhách určitě ne, nejedná se o dráhu ve smyslu tohoto zákona - druhy drah jsou zde taxativně vymezeny a ani pod jeden se toto nedá podřadit.
Pod horní zákon taky ne, nemá to žádnou souvislost s hornickou činností, takže patrně zde bude pouze obecný státní odborný dozor inspektorátem bezpečnosti práce.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 19:37:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To j.d.: já si také myslím, že Maletka patří na koleje a ne někam do muzea. Jenomže když to bylo aktuální, tak bylo atraktivnější věnovat úsilí i peníze zprovoznění U 37. V tomto ohledu by bylo pro fandy nejzajímavější, kdyby se obě tyhle mašiny střídaly (když nejsou peníze na to, aby se udržovaly v provozním stavu obě současně). Zatímco Rešica a Px patří do jiné kategorie - pro provoz běžných komerčních parních vlaků vlaků.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Vám můžu tentokrát něco nabídnout já - http://www.schmalspur.at/links.html, je tam velká část Evropy. motorová Myš
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 08:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by mělo mělo mít JHMD zájem na zprovoznění U47,když ta už jim dost dobře posloužila,když ještě neměli svoje vlastní parní lokomotivy,navíc není majitelem,vše ostatní by se dalo ošetřit smlouvou (pronájem,provoz,apod.)? A dále je tu u U47 problém,který dodnes JHMD nevyřešilo,a to s poničeným parním strojem,jak dobře všichni víme. U něho došlo k vyražení víka i s kusem bloku parního válce (většinou se to stává při vodním rázu,který je zaviněn špatnou obsluhou),mašinka U47 měla být ještě asi dva roky provozní,tak se použil na zapůjčku celý parní stroj z U47 z Prešova,která je tam na pomníku .Oprava byla provedena v Lužné.Tento stav trvá dodnes,jsem tedy zvědavý,jestli aspoň toto uvedou JHMD do původního stavu a zapůjčený parní stroj vrátí na Slovensko nebo budou dělat mrtvého brouka jako doposud a budou říkat,že nejsou majitel,tak to není jejich starost. A dále při zprovozňování U37 byly použity z U47 oba napaječe pro U37,nevím jestli tento stav trvá dodnes nebo jestli byly vráceny a na U37 dodány nové......Proč tedy zprovozňovat cizí U47,když slouří jako docela dobrý zdroj......To jen na vysvětlenou.....
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:47:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: díky moc za odkaz na ten rozcestník. Vřele doporučuju třeba stránky o trati Terst - Poreč. Jsou opravdu pěkně udělaný.
U37002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z U47 se nevzalo vůbec nic - když se U37 dodělávala koncem července 2004 v Kamenici, vedle v remíze stála kompletní U47, pouze spojnice byly sundané a uložené v boudě. Většina chybějících armartur jsou novoodlitky. Případně mohu posloužit fotkama.
www.sweb.cz/U37.002
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánečky a kresby vagonků jsou zde - http://home.planet.nl/~jellejan/heeresfeldbahnwagen/, sekce Bauarten. motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomuhle snad není co dodat... http://www.narrow-gauge.co.uk/gallery/?PHPSESSID=a9b815ec7a8289b189c73af772d5427b motorová Myš
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 09:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U37002: V tom případě mi prosím sdělte,kdo ty napaječe dělal,když jediné kdo to umí,respektive v Čechách nikdo,je fabrika v Kluči a to je Rumunsko a momentálně se zavírá a končí.A také,když sám váš velký šéf JHMD volal,jak ty použité napaječe lze použít na U37 a jestli to vůbec jde,tak to opravdu fakt nevím....Při prvních jízdá nechodil ani jeden apod...
mrkev
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.67.146.31
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:48:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, fotky a planek Pithivierske AT 1 budou, potrebuji jen par dni, abych je nasel v archivu, jinac adresa muzea - asociace v Pithivirs je
http//assoc.wanadoo.fr/amtp45/, je to i v anglictina a nemcine.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mrkev - někde je něco jinak - ať dělám, co dělám, pořád mě ten odkaz hází na stránky výrobce padajících woken. motorová Myš
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:03:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad mixovaná myška: protože je ten odkaz blbě - http://www.trains-fr.org/unecto/amtp/
Ivoš_novotný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myš: Teda spravovat minimálně dva weby a nepoznat, že tam omylem chybí dvojtečka? To je ostuda...
http://assoc.wanadoo.fr/amtp45/
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á, tudy cestička na západ, díky, je to zajímavý link. motorová Myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ivoš Novotný: to je fakt, ale jsme jen lidi... a správce jsem pouze obsahový, o tvorbě nemám ani šajn. motorová Myš
U37002
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zjistím a dám vědět, já ji neopravoval, já si ji pouze dokumentoval pro svůj archiv. A velký šéf JHMD není můj šéf, já bydlím dost daleko.
www.sweb.cz/U37.002
Marty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. čmoudík - tolik příkrých slov jsem již delší dobu nečetl - i přes to, že JHMD má vlastní lokomotivy snažila se po celý minulý rok o dohodu s NTM (mluvil jsem o tom přímo s Ing. Šatavou). K vašemu naznačování, že má JHMD malletku jako zdroj náhradních dílů se nechci ani vyjadřovat.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2946
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo ty napaječe dělal,když jediné kdo to umí,respektive v Čechách nikdo,je fabrika v Kluči a to je Rumunsko a momentálně se zavírá a končí

Já bych osobně nepřeceňoval náročnost výroby napaječů. V ČR dnes lze na zakázku objednat kusovou výrobu prakticky jakéhokoliv strojírenského celku, a napaječe nejsou výjimkou. Jen to chce rozumnou cenovou nabídku od nějaké strojírny.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
GtG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:02:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quexi, budeš se divit, ale jsou věci, které ti za lidskou cenu nikdo nevyrobí. A některé přitom vypadají úplně nevinně. Nejen s napaječema je problém.
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim s Quexem - je to jen otazka penez.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:55:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PL 12.1.: Našim poměrům poněkud bližší než Welsh Highland Railway, ale také docela velkoryse provozovaná 600 mm muzejní a turistická úzkokolejka vychází z města Weiswasser v bývalé NDR (poblíž hranice s Polskem). Z pragocentra je tam (autem) pomalu blíž, než do Mladějova. Na stránkách www.waldeisenbahn.de mají také pěkný katalog vozidel, i s bokorysy. Dost jich je na bázi materiálu pro vojenské polní dráhy z 1. světové války.
Z následující diskuse mám dojem, jako kdyby určitých potřebných náhradních dílů k parním lokomotivám u nás byl k dispozici jen omezený, konečný počet. A jako kdyby náš vyspělý průmysl, který třeba dokáže smontovat 666 tisíc automobilů za rok, nedokázal vyrobit třeba několik napaječů pro parní lokomotivy. To je opravdu, ale opravdu smutné.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jako kdyby náš vyspělý průmysl, který třeba dokáže smontovat 666 tisíc automobilů za rok, nedokázal vyrobit třeba několik napaječů pro parní lokomotivy. To je opravdu, ale opravdu smutné.

Já tedy nevím co je na tom smutnýho, vyspělost průmyslu se fakt neposuzuje podle toho, kolik vyrábí napaječů, což je mimochodem přes sto let stará a v podstatě muzeální technologie. Ono se to nevyplatí ani v tom Rumunsku, ale u nás se to vyplatit má ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace