K-report
 

Archive through 19.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 714 » Archive through 19.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
neregistrovaní svazáci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.250
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 20:12:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady je důkaz:
http://www.meteleskublesku.cz/media/03/snd/11.mp3
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 21:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé tak už mám i svůj fan club! No tak to je mazec. Jo ještě pro Krysoleta: jak si mluvil o teplotních rekordech, tak ty se taky měří ve stínu, já jsem mluvil o teplotě na slunci, takže s rozdílem rekordu o 10 stupňů seš tak trochu mimo mísu.
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 02:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já se nechci vměšovat, ale u nás na baráku má rtutový teploměr na slunci běžně kolem 50ti stupnů v létě, tak čím to je??bud je takový vedro což by se dalo teoreticky říct, a nebo je na takovou teplotu zahřátá rtut, kdo to vyřeší???:-)
major Haluška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.71.24
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 10:28:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ja som mal na frontě aj dvacať seděm !
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: no jo, ale nebyla by spíš znatelná snaha o dosažení rovnoměrnějšího průběhu momentu? Klesající moment by mohl být - jak píšete - svým způsobem výhodný ve spojení s mechanickou převodovkou, ale bylo by nutné kvůli tomu tak ohýbat jeho křivku? Cyklické řazení nahoru a dolů by si měla ohlídat elektronika převodovky - ta by měla "znát" motor, se kterým spolupracuje a přizpůsobit řazení jeho možnostem a schopnostem. Ještě mě napadá jedna možnost: nemohou být charakteristiky motoru ovlivněny snahou o co nejdokonalejší spalování a tedy minimum exhalací?

Teď zpětně lituju mé krátké anabáze v Otrokovicích, páč jsem díky tomu přišel o možnost seznámit se blíž s řadou 811. Jak se asi chová běžná 2M90 řízená Lokelovou elektronikou...

Mimochodem, ty 16-stupňové mechanické převodovky se používají v kamionech?


K tomu ventilátoru: pravděpodobně to pomohlo, nijak zvlášť jsem to nesledoval.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: a nebo je na takovou teplotu zahřátá rtut, kdo to vyřeší??

To už je lepší. Přohořívá, hoří.
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:31:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to nejde číst. Je přece nad slunce jasný, že teplota vzduchu se měří jedině a pouze ve stínu. Předměty vystavené slunečnímu záření se samozřejmě mohou ohřát i na teplotu vyšší, než je teplota vzduchu. To záleží mimo jiné i například na jejich barvě.
Je evidentní, že teplota vzduchu 50 st.C v Tišnově nikdy nebyla a v nejbližsších 100 letech doufám ani nebude. Pro diskusi o účinnosti chlazení je rozhodující právě teplota vzduchu, protože chladič je ochlazován proudícím vzduchem. Zda má v tu chvíli tmavě modrá střecha kapoty teplotu +50 st.C je až druhořadé.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 22:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Dobré spalování spíš ořízne moment než výkon (černý dým jde z dieselů při nízkých otáčkách a vysokém zatížení, tzn. malý přebytek vzduchu a tím i saze).

Ale napadl mne ještě jeden možný důvod. Tak jako je maximální moment limitován dimenzováním převodovky (hřídelí apod.), jsou určitě i komponenty dimenzované na výkon. Zrovna třeba to diskutované chlazení. Množství odpadního tepla se moc lišit nebude u 300 kW při 1800 otáčkách proti 2100 otáčkám. Kdyby byla špica 330 kW, byl by potřeba o 10% větší chladič, možná by se přehřálo turbo, co já vím? A taky některé spotřebiče nelze úplně přesně otáčkově přizpůsobit. Potřebuji 300 kW a mám na výběr z několika velikostí lodních šroubů - a ten si vezme příslušný výkon sám podle otáček (kubická parabola).

Automatizované převodovky se dělají ve velkém pro kamiony (tam je HD měnič nepřijatelný kvůli spotřebě paliva), ale Powerpacky MTU+ZF už je nabízí i pro dráhu. Šestnáctikvalt má IC4 pro Dánské železnice, ale to je snad ještě větší průser než naše Pendolino, takže těžko hodnotit.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 11:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré spalování spíš ořízne moment než výkon

Ale udržování konstantního výkonu při měncích se otáčkách jde ruku v ruce s měnícím se momentem. Ty křivky se evidentně lámou v několika bodech. Mám takové tušení (hraničící s jistotou), že Caterpillary mění časování vstřiku paliva, ty zlomy v křivkách by s tím mohly souviset.
Další možnost - když motor nebude zatěžován na hranici svých možností, určitě se to projeví na jeho životnosti (a jsme zpátky u těch liazek a ČKD). Třeba pro elektrický přenos výkonu bude zbytečné využívat maximálních otáček, když stejného výkonu motor dosahuje už podstatně dřív. Na druhou stranu bude asi víc zatížen spalovací prostor...

Ty kamioňácké převodovky nepoužívají měnič ani pro rozjezd?

Zkoušel jsem najít nějaké bližší údaje o starých známých motorech ČKD u jejich současného výrobce. Sice jsem žádné podrobnosti nenašel, zato je tam pár hezkých fotek útrob těch legendárních dieslů, třeba to někdo ocení. Link je tady.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 11:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Automatizované převodovky se dělají ve velkém pro kamiony (tam je HD měnič nepřijatelný kvůli spotřebě paliva),

Jsou i s měničem - co tě vozí ve 107 ce ? :-))) (Voith-Diwa).

Jak se asi chová běžná 2M90 řízená Lokelovou elektronikou...

Že po krátkém výpadku signálu za jízdy Mr. Propper zařadil jedničku podle toho se zachovala i klikovka.:-)))
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 12:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Množství odpadního tepla se moc lišit nebude u 300 kW při 1800 otáčkách proti 2100 otáčkám. Kdyby byla špica 330 kW, byl by potřeba o 10% větší chladič

To se obvykle řešívá spíš větší vrtulí, případně regulací otáček té vrtule.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1530
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 14:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Ne, ty "automatizované" nebo taky "robotizované" jsou normální manuální převodovky, akorát místo té ruky na páce a nohy na spojce je tam elektronický čip. Třeba ZF AS Tronic http://www.zf.com/

RadekŠ: Jsou i s měničem - co tě vozí ve 107 ce ? :-))) (Voith-Diwa). To je ale hydromechanika, kde ta mechanická část je planetová převodovka. A ta je právě řídce odstupňovaná (3, 4, 5 stupňů typicky). No a občas se jí stane, že zařadí ve stoupání vyšší kvalt, pak zjistí, že přecenila sílu motoru, a ještě než dojedeme k prodejně prken (kde se zmenšuje sklon), tak musí podřadit. Někdy se celý cyklus opakuje i dvakrát. Do autobusu MHD je to dobré, u kamionu by zvýšená spotřeba lezla příliš do peněz.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 14:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se stěhuju do Tišnova, protože inženýři z k-reportu vlastně zjistili, že teplota na slunci je stejná jako ve stínu.
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
Cml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2004
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 15:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože inženýři z k-reportu vlastně zjistili, že teplota na slunci je stejná jako ve stínu.

Co to meleš? Tohle tu nikdo netvrdil. Nepotřebuješ takhle náhodou někde podložit klínek, jako to v budoucnosti provedl děda Drchlík u mé maličkosti ???
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 16:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a občas se jí stane, že zařadí ve stoupání vyšší kvalt, pak zjistí, že přecenila sílu motoru

Nemalá část problému je v tom, že řidiči kvedlají pedálem plynu ve snaze převodovce pomoct (což se nemá) a tím tu samoučící optimalizaci rozeserou.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 22:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cml: Mě to tak připadá. Nemůžeme to dokázat, protože teplota na slunci podle ing.Krysoleta CsC vlastně nejde změřit, neboť každý teploměr se na slunci ohřívá.
Upřímně řečeno seru na to, protože mě to nebaví se neustále hádat se s takovýma lidma jako je Krysolet a spol. Ať si každý myslí co chce, k-report je stejně nahovno. THE END.

(Příspěvek editován uživatelem kristian_reloaded listopad 22, 2005)
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. listopadu 2005 - 13:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžeme to dokázat, protože teplota na slunci podle ing.Krysoleta CsC vlastně nejde změřit, neboť každý teploměr se na slunci ohřívá.
jde změřit, ale výsledek je hovadina

Zkusi si dat teploměr na slunko. Teď ti tam vyjede tředa i 17°C. Pak si vem na sebe tričko (šak není taková zima) a vyraž do ulic. Uvidíš jak je příjemná teplota okolo 0. Pardon 17.

k-report je stejně nahovno. THE END.
to snad ne?!? kdo mi tu bude pět básně o 843 na doborou noc? snad že bych přeladil na humoristický kanál o 830/1 (Stará natoč gramofon).
Prográmky pro BAHN
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. listopadu 2005 - 14:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši hoši, že Vás to furt baví do sebe rýt...

Nevíte někdo jak se má 714 001 v jižních Čechách ?
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17519
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2005 - 20:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože teplota na slunci podle ing.Krysoleta CsC vlastně nejde změřit, neboť každý teploměr se na slunci ohřívá.

Nechci teď odkrýt své neznalosti, ale pokud by se teploměr choval jako dokonale černé těleso, tak by se to i nechalo změřit...
Nezanedbatelný vliv ale asi bude mít i taková vlhost vzduchu.

Mmch v pátek chcípla 708 na osobáku z ČB do Písku - prý se „uvařila”. Je to možné? (Souprava 708+010+015+012, traťová rychlost 100, teplota pod nulou, mlhavo.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 02:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se těším, jak se nám začnou sjíždět tišnovské 714 na dílnu do Majlontu, to bude sněhu:-)

Zajímalo by mě, jestli jen Brněnské 714 dostali z drážního úřadu vyjímku k tomu, že se jim na pluhy dodaly tzv. "záplaty" proti sněhu...jinak řečeno, mají pluhy celistvé...jinde v ČR to nemají??
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4293
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 11:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m.z. - ono stačí, aby se třeba neotevřely žaluzie...
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2005 - 15:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Luboš: Tišnovské 714 mají více zimních úprav schválených DÚ, třeba trvalé ofukování trakčáků, aby se v nich nehromadil sníh. Jinde jsem zaslepené pluhy neviděl. Dneska v Majlontě stála 714.026 (jediný provozní diesl který stál trvale venku).
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 02:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krist.
Jo máš recht to tam mají taky to ofukování...ale mě spíš zajímali víc ty pluhy, ale to bude asi souviset s tím...
P
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.63.29
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 17:30:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázky pro odborníky přes fyziku:
Vedle sebe leží na slunci dva teploměry. Jeden je rtuťový, druhý je lihový s tmavě modrou lihovou náplní.
1) Budou oba teploměry ukazovat stejnou teplotu?
2) Pokud ne, který z nich měří špatně?
3) Pokud oba měří dobře, kde je tedy chyba?
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 09:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky záleží na jakém podkladu ty teploměry leží. Jestli chci měřit teplotu vzduchu tak musí být teploměr ve stínu. Tvrdit že teplota na sluníčku je X stupňů je naprostá blbost. Teplota čeho? Možná rtuti, možná teploměru, možná podkladu na kterém teploměr leží, ale určitě to není změřená teplota vzduchu. Takže dopuručuji ať se pan docent KRISTIAN vrátí na základní školu a požádá je o vrácení školného nebo o návrat do šesté třídy. Potom co sleduji jeho výroky na diskuzi o ř.843 myslím že on to opravdu potřebuje.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 10:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1- ne, 2- oba.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 17:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3- chyba je v tom že jsou na slunci
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 20:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co třeba začít žít ve třetím tisíciletí a použít teploměr digitální? Ten měří skutečnou teplotu, nezávislou na barvě rtuti či čeho! A vůbec, založtě si diskuzu "měření teploty na slunci" a nekažte dále diskuzi 714. Podivuhodné, jak se z jedné věty rozběhne taková nesmyslná diskuze. Hlavně že tady je hafo moderátorů
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
Kubajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 21:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kristian: mám digitální teploměr, když ráno vychází slunce tak na něj svítí, předevčírem (bylo jasno) ukazoval v 7 ráno 9 stupňů, pozdeji když už byl ve stínu bylo -3. Takže ani toto problém neřeší.
základní škola
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Pátek, 02. prosince 2005 - 12:35:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz:
http://www.qtest.cz/Bezdotykove_teplomery/sides/princip.htm
mateřská škola
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.156
Odesláno Středa, 07. prosince 2005 - 22:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkaz:
http://fyzweb.mff.cuni.cz/odpovedna/index.php?kolik=15#found
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 12:31:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes by měly odjíždět z Chomutova do Havl.Brodu 714.210 a 714.211. Potáhnou snad i 3x 043 pro DKV Brno.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 17:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo co se bude dít s 714 z K.Varů? Nejsou turnusovány na trati 142.
T478.3363
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.247.38
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 20:30:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Pravděpodobně odejdou do Plzně (turnus pro dvě zálohy na hl.n. a seř.n.).
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 22:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: ohledne 204 uz je jasno, predana do Havlickova Brodu (viz http://zeleznice.e-metro.cz/obehy/ob_714.htm).
Nevite, co tam s nima budou delat? Apollo pise o 210 a 211 tamtez. Ze by nahrada 742? Pokud vim, smerem na Hlinsko jsou ty zateze pomerne vysoke (doted tam jezdilo dvojce 742)...

Apollo, mel bych jeden dotaz: nevis, kdy ty 210 a 211 prisly do Chomutova? Mam znacnou mezeru mezi rokem 1997, kdy jezdily s osobaky na 120(Kladno nebo Rakovnik) a pak az 2002, kdy uz byly v Chomutove. A co 714.002, s tou bude co?
Diky.
brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 08:06:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

714.204 + jedna záložní budou v Brodě vozit Mn na Humpolec a Šlapanov místo 731.042. Ta jedna záložní bude také vystřídací za 714.014 v Jihlavě případně 016 v Telči, i když ta je pro změnu zálohovaná 714.001.
Apolo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 08:17:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt:714.211 a pak 714.210 přišly do CV z Kladna někdy v srpnu 2001.714.002 má jen jeden spal.motor,nesmí z depa na trať(jiné nápravové zatížení,než má mít),je na posunu v depu,co s ní bude dál nevím.
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 16:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollem 17 avizovaná relace Chomutov - Havl. Brod - Kristiánov se zátěží 2*714 + 3*043 projela dnes ve 13:33 Teplicemi v Čechách.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17783
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 17:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Táboře včera šíbovala blatenská 708.005. Pokud bych ji tam viděl nějak víc, tak ještě dám vědět.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 12:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

brno, Apolo: moc diky za reakce

MZ: ja jsem tedy jen externista teoretik, ale mel jsem za to, ze 708.005 je v Tabore uz nekdy od prelomu roku 2003/2004. Nepltes si to s jinym strojem, nebo nejake jine vysvetleni meho zmateni?
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 20:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuální fotka 714.001 z pondělí 12.12.

http://zeleznice.e-metro.cz/foto7/714001_051212.jpg
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 01:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, že se tak hloupě ptám, ale jak dopadl projekt 714.3? Poslední, co vím je to, že všechny 714 z ČKD byly v NB a jednalo se o nich. Ale to už je dlouho...
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 12:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víceméně špatně, 714.3 nebudou. Dráhy si objednaly jen dokončení 714.232-235 (což jsou původně plánované 714.301-304). Co bude se zbytkem rozpracovaných strojů, je ve hvězdách. To je vše, co vím. Pokud se něco změnilo, může mne někdo doplnit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17841
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 14:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt:
A to už tam dva roky na sobě vozí PJ Blatná? Ale vlastně asi ano. Omlouvám se za vyděšení :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 17:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky, eMe. Info o velmi černých vyhlídkách na 714.3 už bylo v době vyjití Atlasu ŽM-mot.lokomotivy. Detaily o jejich současném stavu někdo nemá?
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 18:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ty rámy co jsou v ŽOSce v ČT se budou dodělávat jako 714.232-235??? To slyšim poprvé, to je mazec!
714.210 dnes byla v Maloměřicích, takže s tim že by byla s 211 trvale v HavlBrodě to asi nebude tak horké..
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
brno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 06:37:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale on nikdo netvrdil, že bude 210 v Brodě - tam zůstaly jen 204 a 211, 210 byla dána pod Maloměřice. A v Brodě je zatím nějak nezvládají, jezdí místo nich 731 nebo 721.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 00:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rámy které postávají v depu a jinde z řady 735 které jsou již připravené na reko na 714 se postupně ruší, ale zatim to jde velice pomalu viz 159 a 218 rámy v depu ČT...o zbytku se ještě nerozhodlo...vyhlídky jsou takové, že už žádné 714 nebudou, ale kdoví kdo kam kdy zasedne a o čem se nově rozhodne...proto je to na mrtvém bodě v současnosti...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 00:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty 232 až 235 jsou skutečně v jednání...pro přesnost..
Pépa Rákos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.80.83
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:12:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v dkv Č.B. byla dlouhodobě odstavena 714 004 a bude čekat na remotoryzaci.
Dnes přijela komise která má rozhodnout o dalším osudu dlouhodobě odstavené 714 003 (šrot).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18584
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně... Mmch nevíte, z kterého čmeláka dostala motor ta 749.018? Nemohli jsme se shodnout, zda to byla 771.134 nebo 770.084...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pépa Rákos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.80.83
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:29:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

771 134. 770 084 je sice navržena na zrušení,ale ještě se z ní nic nebralo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18598
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 14:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 07:08:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak včera vyrazil z ČB do Nymburku (oprava v DPOV?) konvoj ve složení 714.003 (bez čísel) + 714.004 + 708.005. Takhle krásně vzestupně řazené to táhla 210.016.
Gargula Josef
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.81
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:10:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 123:Viděno za Kutnou Horou v 15:40,jen jsem zahlédl červenomodré nátěry kolem našeho panťáku,co to táhlo jsem nezaregistroval.
Zaza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 16:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno to míří do nymburských dílen. 714.003 byla už dlouho "achné" a 004 by snad měla dostat nový motor (nebo oba?).
123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 06:46:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ta 003 byla i bez některých skel, zadeklovaná nějakým sololitem, aby do ní nepadal sníh a bez čísel. 004 vypadala o něco líp. A ta 708.005 se měla druhý den vracet s něčím zpět do ČB.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a tak "jezdí" naše skoro nejmodernější řada motorových lokomotiv...

Héj, novináři, kašlete na Pendolina, "Delfíni" nám nejezdí ! Zavolejte do ČKD ať si příjdou přeinstalovat Wokna v řídícím PC
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Pépa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.80.83
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:51:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

714 003 je už dlouho šrot.Teť se rozhoduje o tom jestli se dá dohromady nebo půjde do šrotu.
714 004 jde na remotoryzaci. Několik let jezdila jen s jedním motorem a má tu nepěknou zálibu, že trhá klínové řemeny . Podle techniků je to konstrukční chybou která u dalších loko ř. 714 byla již řešena.
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 22:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klíňáky trhá nebo alespoň shazuje každá 714 když se s ní drasticky jezdí a má zanedbanou údržbu. 714.003 do šrotu nepůjde, ani nemůže, vždyť se ještě pořád tyhle stroje vyrábí proboha! Zas tak daleko naše ekonomika ještě není abysme dávali do šrotu 10 let staré lokomotivy..
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace