K-report
 

Německo Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Německo « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 04.duben 2006Hrubyv60  04-4-06  15:01
Archiv do 28.července 2006Woy60  28-7-06  08:24
Archiv do 03.října 2006J_p60  03-10-06  16:40
Archiv do 09.prosince 2006Pjp60  09-12-06  20:28
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 16:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>MZ, Java, Bobo: A co rovnou udělat vozy pro narkomany a vozy pro nakažené přenosnými chorobami?
Auta stojí, motorky jedou!                                         Profil
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 10. prosince 2006 - 21:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HH Ohlstedt
 
 
 
 
 
 
www.kleinbahn-wohldorf.de
Omlouvam se za narusovani uzasne a konstruktivni debaty.
Koureni je povoleny a podporovany zpusob "dopovani", protoze se na nektere veci proste ty penize vybrat musi, ne ? Stajne tak jak u alkoholu, nebo ma nekdo jiny pocit ?
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5658
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 12:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kouření bych tady neřešil. jedině že by se řešili čistě německé špecifiká :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 12. prosince 2006 - 20:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co se děje v okolí Drážďan? V posledních dnech si EC z Německa vozí podezřele velké zpoždění (aspoň tedy ty vlaky, kterými jezdím já).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28351
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 18:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V IDOSu u dat píšou tohle:
- zapracovány změny u všech dálkových vlaků via Schöna v souvislosti s výlukami v uzlech Berlin, Dresden a Leipzig na přelomu let 2006 a 2007
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u všech dálkových vlaků via Schöna v souvislosti s výlukami

Koukám, že jsem zvolil dobře. Praha, parkoviště na Masarykově nádr. - Frankfurt, hotel kousek od Hbf za 6 hodin přesně a 30 litrů benzinu (+ 10 E za parkování v hotelu). Kolik vlastně stojí "normální" jízdenka Pha-FRA (normální = zakoupitelná pár dní před odjezdem, nevázaná na vybrané vlaky atd.)?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 19:33:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jestli dobře chápu, tak chcete srovnávat. Pak tedy dodejte, že po šesti hodinách v autě vylezete ve Frankfurtu docela hotovej na to, abyste vedl nějaké obtížnější jednání. Vím o čem mluvím, jezdíme příležitostně Porýní, Porůří apod. (prakticky komplet po dálnici Beroun - někam SRN).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. prosince 2006 - 23:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V autě jsem z Frankfurtu vylezl ... a místo, abych šel jen na večeři a pak do postele, šel jsem okouknout poslední dění na nádraží.

Ale to "srovnání" se spíš týká toho, na což upozorňuje i dnešní MfD:
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=289&r=ekonomikah&c=644420

Přitom nejde o celkový obsah článku (chápu, že počet jízdenek za výrazně sníženou cenu je obchodní tajemství - stejně tak se to nedozvím a ani nehci nedozvědět u erolinek, tam si vybírám cenu podle toho, aby mne úspora pár euro nestála stovky "air-miles"), ale o 3.odstavec od konce, že "na stránce s ceníkem se objeví prázdná stránka".

Takže, když si zkalkuluji, že přes použití vlaku ICE a utajenou cenu dojedu do cíle rychleji a zjevně levněji, není ten vlak až natolik extra lákavý.
A "výhody" nočního vlaku mi, prosím, nevyjmenovávejte. Bývaly doby, kdy jsem s nimi rád cestoval i služebně. Jenže ty letecké tarify a odměny jsou nesrovnatelně přehlednější.

 
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 07:21:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to lze - okukovat nádraží, letiště. Ale pokud jedete do práce, je to trochu něco jiného.
Noční vlak začne být snad opět výhodný, až zaniknou pasováci. Buzení ve 4 ráno v Chebu bývalo odporné ...
Na ty komplikované ceny a tarify si asi budeme muset zvyknout. Dříve byly přehlednější, člověk ovšem nepořídil zpáteční Lisabon za 5500 Kč.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 10:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noční vlak začne být snad opět výhodný Myslím, že většina lidí dá přednost letadlu + hotelu. Pokud někdo jede služebně, tak mu to firma proplatí. Na spaní v lůžkovém voze musí být člověk trochu zvyklý, jinak si moc neodpočine. Kromě toho, pokud se jde ráno na jednání, tak je vhodné se ráno upravit, což se ve vlaku nedělá moc dobře. Někoho také odrazuje ztráta soukromí. Je v nových lůžkových vozech k dispozici aspoň sprcha?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5681
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale zas ušetříš čas. spíš a ráno jsi tam.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím spaním je právě docela problém - než usneš v takovém netypickém prostředí, tak to chvíli zabere, pak tě budí každá druhá zastávka... Při cestě z Prahy do Curychu jsem usnul za Summerau (dřív to nemělo cenu), pak jsem se vzbudil v Linci, v Salcburku (na dost dlouho) a už hned za Švýcarskou hranicí. Celkem jsem naspal asi pět hodin, při výstupu jsem se cítil jako rozlámaný. Nevím, jestli bych takhle chtěl jít na jednání. Při cestě na dovolenou je to něco jiného, tam navíc ani nevadí, že po výstupu člověk vypadá jak vandrák.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 12:43:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr - jestli někdo vypadá jako vandrák, tak je to čistě jeho problém. A pokud musíte častěji cestovat (např. služebně), tak usnete hned, tělo si zvykne.
Ano, létat můžeme. Ale pořád jenom do omezené řady destinací.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 14:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od nás z práce jezdí na služebky nejmíň dvakrát ročně každý, já jsem jediný, kdo k tomu používá vlak. Jinak se létá nebo jezdí autem, i třeba do Stuttgartu, kam bylo dobré noční spojení z Prahy. Vyptával jsem se na důvody několika lidí, jsou to: usínání v nezvyklém prostředí (ve srovnání s hotelovým pokojem), nepohodlí (normální postel je širší, delší,..., nedrncá na výhybkách), ztráta soukromí kvůli nutnosti sdílet kupé s někým jiným, nedostatečná možnost hygieny (s tím souvisí i to vandráctví - hotelová koupelna v každém kupé není). Ostatně, nevzpomínám si, že bych v lůžkovém voze viděl někoho jiného než turisty (pokud jsem tam ještě někoho mohl vidět - při jedné cestě z Německa jsem měl lůžkový vůz sám pro sebe). Mně se zkrátka zdá, že i ten nejluxusnější lůžkový vůz poskytuje komfort jako turistická ubytovna, ne jako hotel. Jedinou výjimkou je snad VSOE, ale jízdu v něm by mi asi neproplatili.
Abychom se vrátili k Německu: s velkou slávou představený CNL byl z velké části koncipován jako nabídka pro byznys klientelu, ale přitom měli dost co dělat, aby ho udrželi při životě. Ono totiž nejde jen o ty odměny a tarify.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 16:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

létat můžeme. Ale pořád jenom do omezené řady destinací

Můžu se zeptat, kam se z Prahy po Evropě nedá doletět (s 1 přestupem)? Tedy asi to nemá smysl směr Rakousko - i když vlakem je to taky kromě Vídně a Lince s přestupem a nočním vlakem to pořádně nejde.

A pokud musíte častěji cestovat (např. služebně), tak usnete hned, tělo si zvykne.

Můj případ je spíš ten opačný. Po průměrně 3 různých postelích za týden už železniční lůžko opravdu zvládám s obtížemi. Před pár lety (no, ono to už je minimálně 5 párů) jsem si lůžkového, ba i lehátkového, vlaku/vozu vážil.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 19:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejhorsi jsou ÖBB, ty vam vlezou vsude ... ;-)
Dukaz misto slibu ...
Hamburg/Harburg/Unterelbe dnes/heute/today ...
 
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28404
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám asi štěstí, že usnu jakkoliv, kdekoliv a při (téměř) čemkoliv. :-)

Ale už jsem párkrát potkal manažera, jak jede lehátkem z Plzně do Ostravy. Nakonec ale přiznal, že kdysi míval režijku, takže je zvyklý.
Zajímavé je, že upřednostňoval lehátko před lůžkem, protože se mu tam lépe spí (to nemohu soudit, jezdím jen lehátky).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. prosince 2006 - 23:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

usnu jakkoliv, kdekoliv

K tomu mohu dodat, že při návratu ze služebních cest do ČB jsem nikdy neviděl žst Benešov. Tu jsem prostě vždycky prospal.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5686
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. prosince 2006 - 17:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výhoda lehátka byla poznat, když jsem jezdil do žiliny. než abych měl celou neděli v tak jsem si připlatil +30 a v 6 ráno jsem byl v ži. sice jsem se musel tak do 10 dospat, ale to neva :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28468
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 16. prosince 2006 - 15:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, lehátko na dnešním Sp 1831 mne taky potěšilo.
Navíc se do kupé bez problémů vešlo ležmo klidně i 6 lidí, což by jinak asi moc pohodlně nešlo... :-)

Jen tam i přes všudypřítomnost log JLV chyběly záclonky... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace