K-report
 

Archive through 31.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 814+914 » Staré archivy » Archive through 31.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pv: jenomže 830/1 je v turnuse 5 a 810/09 je v turnuse přes 350. Celkem velkej rozdílek
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:ty se tak akorát zmůžeš na tlachání ohledně 5 turnusovaných 830/1
Promiň, poučíš mne o tom, k čemu slouží k-rep, než povětšinou k tlachání šotoušů, jimž dělá problém i zvládnutí elementární gramatiky?

Na řadu 830 jsem svůj názor již ventiloval-jsou to vozidla s vůní historie, s dobrými chodovými vlastnostmi, ale do dnešní doby už dávno nepatřící. Ani o 810 nemám valné iluze, ale aspoň nebudí dojem stroje času. A je-li něco na podobné úrovni (jeden za 18, druhý bez dvou za 20), pak je logickou volbou to, co alespoň provozně a údržbově stojí méně. Opravdu nemám dojem, že by zde byla výhoda na straně 830.

IMHO se 830 rád svezu, ale já nejsem normální cetující. Ten si všimne zmíněných libůstek, jakými jsou centimetrové škvíry nade dvěřmi a utěsněné jakýmsi kartáčem, všimne se onoho blivajzního obložení interieru (830 224?), všimne si předpotopních sedaček a materiálů okolo, všimne si té úžasné kliky, všimne si...

Btw ad toaleta: jedna z těch v létě na Střekov turnusovaných 830 měla toaletu, která šířila puch v celé soupravě i kolem ní...
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 19:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp Pkp Jtb Stb...

Tolik dementni spiny na adresu 830026, ze mi to proste neda.

...pohled na vozový park je věc, která vyžaduje hlubší znalosti o železnici, než co se vejde do jednoho dvou atalsů vozidel. Bohužel nevím přesně, jak Rumuni svá vozidla financují, pročež taky takovéto příspěvky nepíši.

K vozovemu parku by se asi nemel vyjadrovat jen tak nekdo. A uz vubec ne treba cestujici, kteri tim jezdi, to je vec pro teoretiky, odborniky...Sakra kde na to ti Rumuni vzali ??

Jtb: do srovnavani informacni hodnoty prispevku uz se radeji nepoustejte. A kdyz dojdou argumenty, je nejlepsi se zacit navazet do nicku. Potom treba prirovnat k nekomu neoblibenemu (dromolog) soudruzsky se zasmat, pravda.

Ale k tematu klubu: 814 s tim pripojakem je dalsi z dementnich reko objednavek CD a ja jen doufam, ze az se budou na regionalni trate vypisovat vyberove rizeni, tak s tim CD proste v konkurenci neobstoji.

Pokud je na vlak potřeba větší kapacita, pak by mělo být nasazeno uplně jiné vozidlo, Regionova by měla zachraňovat ty nejlokálkovější lokálky...


Kapacita vozu je proste dulezita.Ze je lepsi mit vice vozu s mensi kapacitou oproti mene s vetsi – to proste naprosto opomiji elementarni ekonomickou stranku veci.

Jsou to snad nejake nacionalisticke vasne, nevim, co nuti nektere diskutujici obhajovat neobhajitelne. CD proste obnovu sbeho vozoveho parku zoufale nezvladly, tech polovičatých a spatnych reseni je proste moc. A nevidim důvod, proc nesrovnávat, jak si s tim poradili jinde.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý čajíčkáři-bohužel mám v práci podepsánu dohodu o mlčenlivost a tak k tématu financování nových vozidel sice docela dost vím, ale nic konkrétního tu prostě říct nesmím. Nejsem pouze cestující.

A kdyz dojdou argumenty, je nejlepsi se zacit navazet do nicku
To je to, co jste hned na úvod svého příspěvku předvedl? Já si nějak nejsem vědom, že bych se do něčího nicku takto navážel. Celý tento velmi osobní spor se mi a) vůbec nelíbí, b)nebyl jsem u jeho vzniku, c)pouze jsem se zastal jednoho normálního člověka proti osobnímu útoku ublíženého šotouše.

Jinak názor na reko 814 sdílím. Na lokálky optimální, na rychlíky děsivé. A nápad s první třídou mi domněnky o rychlíkovém určení potvrzuje.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty nové sedačky v 811 (či čím jsem to o víkendu jel) jsou pěkně humusácky prošoupané, tedy nic nevydrží natož dlouholetý provoz. Takže zřejmě ani vůz 011 v soupravě 812-011-912 nebude stát za nic. Uspořádání sedadel v 912 je nemožné a hádám v té 914 to bude totéž. V 812 nejsou sedačky v relaci s okeními sloupky, což už má lepší kdejaká Karosa, ale jo to trend i na rekoIC vozech..
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sedačky v té 814 jsou sice mimo relaci oken ,ale nabízí tím větší prostor pro nohy,takže já bych se tomu nebránil.Hlavně ,že to nemá autobusové uspořádání sedadel.Já si osbně myslím ,co se týče uspořádání,tak že je to velmi povedené,sice by to šlo lépe ,ale co bychom nechtěli
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb:
Po padesáti letech v provozu řádně páchnou toalety, netěsní dvěře...
Tady mi nějak uniklo, co se Vám na tom nezdá.

Kdy konečně pochopíte, že "páchnoucí toalety" nejsou problémem jen 830/1, ale asi 99% vozového parku ČD? Za "vůni" toalet může jejich údržba, ne jejich stáří. Například v klatovských 831(v klatovském depu se o ně pravidelně starají uklízečky) jsem si nevšiml, že by nějak mimořádně páchly, narozdíl od smíchovských aj. vozů B, kde záchody jsou často cítit i v druhém kupé. A vůbec mi není jasné, proč vám vadí "netěsnící dveře"? Vy snad cestujete vždy na "plošině"? Za desetkrát hnusnější považuji sice "těsnící dveře", ale absence jakýchkoliv dveří i příčky mezi plošinou a prostorem pro cestující v 010-15. Zkuste si do nějakého z nich sednout teď v mrazu asi na hodinku - při každém zastavení a otevření vstupních dveří se vozem prožene chladnější vzdoušek tak, že budete jen vzpomínat na příjemně vyhřátou 262 a na opěrky hlav a rukou.
A teď se vrátím, ač nerad, k vašemu "velmi osobnímu sporu", poněvadž vaše nepravdy o něm mi opět nedaly.
1) Mohl bych se zeptat, kým jste myslel toho rozdmýchávače "osobních půtek"?
2) U jeho vzniku jste byl, stačí nalistovat o kousíček nazpět
3) Pokud vím (můžete se o tom přesvědčit výše), já jsem nikoho nenapadal. Píšu to už asi potřetí, reakce nebyly vedeny vůči mému příspěvku, ale zejména vůči mé osobě. Nebo vy považujete toto za něco jiného? Bkp:Tato věta výstižně vyjadřuje Váš značně naivní pohled na věc. Poté, když jsem oplatil stejnou mincí, tak mě mohli kredencobijci rozsápat.
Byl bych rád, kdyby tato "výměna názorů" již skončila, ale dokud mě někteří nepřestanou napadat, tak se budu bránit (ale nemyslete si, že bych se někdy snížil až k sprostým slovům nebo vyhrožování. Toto mi moje slušnost nedovoluje).
Co se týče 814, tak o 1. třídě se neuvažuje, to vás mohu ujistit. Inkriminovaný prostor se bude řešit s velkou pravděpodobností jiným způsobem.

Jinak jsem rád, že jste se mne zastali, čajíčkáři a Happy. Jsem rád, že se zde vyskytují i lidé, kteří se nestydí za svůj názor a nebojí se jej sdělit, i když zde riskují napadení od jistých jedinců (aby nebyl zase oheň na střeše, Jtb mezi nimi není, s ním bych se dokonce na několika věcech shodl).
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už mi příjde směšné pitvat se v tomto žabomyším sporu, ale přesto: Bkp byl prvním, kdo se pozastavil nad Vaším opravdu směšným příspěvkem a Vy jste se do něj pustil. A celá situace se přenesla po oplácení z Vaší strany sem. Čímž pádem odpovídám, kdo to celé rozdmýchává. Já se hádat nechci a nabízím mír. Tečka.
O smradu z hajzlíků se také nehodlám už dohadovat, jsme tím už pro smích asi všem. Já jen zopakuji, že to co jsem viděl/cítil na děčínských 830 těžko hledá ekvivalent a to vlakem najezdím deset tisíc kilometrů ročně. MOžná to je konstrukcí toalet na 830, možná fakt jen špatným úklidem.
S těmi dveřmi-neřekl jsem, že jsou špatné, ale že vzbuzují údiv svou archaičností. Jako ostatně spousta dalšího na 830. Mě to sice nevadí, Vám asi také ne, ale leckoho odradí spíše vizáž, než funkčnost.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb. OK. Už jsme to tady zaplevelili dost. Mír přijímám.
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 21:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není nad M 262
HAF, haf...
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 22:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobra dobra...

tak to mozna nebyl primo utok od vas. Neslo ale pominout, ze v debate byl pouzit argument "a to rikas ty s nickem 830 ??" a to mi prislo opravdu dementni a podpasove.

830 jsou mi osobne docela sympaticka vozidla, mozna prave pro jejich archaicnost je to pro me atrakce, na extremne smradlavy zachod si nepamatuju. Ale 830 je dnes opravdu okrajova zalezitost, takze nechapu, proc se na ni diskuse zhoupla, asi kvuli te konkretni 026...

Osobne se mi mnohem vic vadi zasly humus B kupe, Bh apod. Prekvapive taky neudrzba novych vozu jako Ampz...jako by se CD pri ocekavani pendolin na vsechno ostatni uplne vykaslaly...

Ad Jtb a financovani vozidel:

Neni treba halit do tajemne mlhy, vysledek reko objednavek vsichni vidi. Chapu, ze od CD se objednavky od tuzemskych firem jaksi ocekavaji, zvlaste, pokud jde o podporu zamestnanosti v chudych regionech. Za nekoncepcnost v renovaci voz. parku si ale CD mohou primarne samy.

A jeste k tematu klubiku - 814+914:

Mi ten interier prisel opravdu zmatenej. myslim, ze se z kapacitnich duvodu melo zachovat usporadani 2+3 - proste vyuzit jedne z mala prednosti vozu - jeho sirky. 814 ma ty sedadla stejne uzky a je zbytecne siroka akorat ta ulicka. Ta trojka klidne mohla byt nejaka samozrejme polstrovana lavice, sedadla v 814 nepotrebuji nejake bocni vedeni. Samozrejme ze sezeni ve 3 na trojce neni zazrak, ale lepsi, nez stat. Nezapomente take, ze napr. pri skolnich ci vikendovych narazovych navalech jezdi casto skupiny, a tem proste sezeni po 6 trochu natesno nevadi. A pri mensim obsazeni to preci vubec nevadi, kdyz tam bude trojka na ukor ulicky, naopak 4 pax na 6 budou miti vice komfortu nez 4 na 4.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 22:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uspořádání sedaček a vůbec interiéru v 912 je opravdu zoufalé, 914 je na tom už lépe. V 814 jsou sice sedačky mimo okna, ale méně než v 812 - tedy také zlepšení.
Ten prostor v 914 za stanovištěm strojvedoucího je udělán nešťastně, je zde tuším 5 sedaček v řadě (kvíz pro šotouše - když bude chtít vystoupit cestující, sedící u okna, kolik lidí se bude muset zvednout?) a řady jsou dvě (nebo dokonce tři?), s minimálním místem pro nohy. Ale doufám, že vyjádření „prostor se bude řešit jinak“ neznamená, že se zde udělá např. zavazadlový oddíl
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 22:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro čajíčkáře:s tím uspořádáním 2+3 nesohlasím.Všichni víme jak se ve vlaku chovají,hlavně ,že sedí jejeich tašky a bágly.Podle mě ta koncepce není nejlepší.Poučme se z 801 no...radši se budeme držet M131.1. Tam bylo ještě horší uspořádání a to 4+1.Sice zajímavé,ale prostorově nemožné.lidi ,do seděli u okna ,se museli prodrat přes všechny sedící a náležitě je podupali.to je něco obdobného.Lavicové uspořádání je vůbec katastrofa,protože jak znám lidi tak si sednou někam do prostřed a hotovo,prostě je nic netlačí a tedy nenutí se přemístit do správného prostoru na lavici.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 22:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych ty lidi zas tak nepodcenoval...se preci nejak naskladaji. I kdyz pravda kdyz nekdy vidim 1 pax jak se pomoci ruznych tasek a sezenim uprostred (vetsinou jsou to starsi zeny, co ctou vlastu nebo tak neco) snazi pro sebe v pomerne plnem vlaku uhajit 4ku...ale nakonec to nustoji a smely cestujici si prisedne.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 23:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přemýšlím, kde jsem ten joke o 1.třídě viděl. Možná někde v ŽM, na cd.cz...
..na Parsu ani na FSČR to není, to už jsem vyloučil. Ale je to celkem logické, s tím kam to ČD chtějí cpát-do výběrových řízení na rychlíky, kde se bude i 1.třída bodovat...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 23:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsuvka k 830 a podobná i přípojná vozidla. Ta se neměla dožít roku 2000 a už dávno měla být v propadlišti dějin a v muzeích.

814+914 pouze na největší lokálky. Na ty je to za tyhle peníze rozumný řešení. V rámci ČD asi jediný možný.
Jinam to cpát je zvrhlost.

Co se týče výběrových řízení, nemá ČD se svým vozovým parkem prakticky šanci. Viz. první výběrová řízení. Vary-Mariánky, Most-Plzeň.

Vozový park ČD je prakticky pojízdný skanzen a masivní nejen modernizace, ale i nákupo nových vozů je více než žádoucí a nutný.
Jak to Rumuni financovali? Napadá mě řada možností, o kterých se tady nebudu rozepisovat.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 02:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak me by to docela zajimalo, co te napadlo...

...treba jako z detsky prostituce nebo pasovani heroinu ??
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedačky 3+1 ve větší míře jsou zvrhlost, nenabízejí komfort, to jediné co může mít železnice na lokálkách navíc oproti autobusům ==> železnice končí.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne 3+1 ,ale 3+2.to jest staré uspořádání 810.železnice by potřebovala podstatněji zrychlit a to i na lokálkách,aby byla konkurenceschopnější.Pokud se s tím dál nebude nic dít,potom dojde k velkému zániku lokálních tratí a žádná 814+914 to nespasí.Myslím si že regiošuk má velmi solidní koncepci uspořádání sedadel.http://vozy.atlaslokomotiv.cz/814/vykres.jpg mně se to velmi zamlouvá a 1 třída je nesmysl!!Kdo by v tom jezdil???To bych radši dal do té 914 nějaké občerstvovací automaty s pitím , bagetami a sušenkami.Provoz automatů by podle mě na sebe dokázal vydělat a velmi by se tím zvýšil konfort vozidla.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, mě se neptej, ale to info jsem si sám nevymyslel. Až se dostanu domů, mrknu, kde ještě jsem to mohl vidět. Někdo to fakt vymyslel. 1.třída bude asi v podmínkách pro výběrová řízení na některé tratě, kam asi budou ČD regiošuky cpát. Ale s těmi automaty je to zcela správná připomínka, občas si na tohle někdo vzpomene, ale ne z kompetentních...
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 12:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Uklik sem se, myslel sem 3+2 :-) Kraje zatím první třídu na regiony nepožadují a pokud budou VŘ vyhlášována zhruba v dnešní podobě, tak nemá 814 šanci ani jako fully jednička :-) Aneb přečíslováním třídy lepší vozidlo nevznikne ...
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 12:55:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Případným zařazením jedničky do regionovy se potvrdí moje nejčernější předtucha, že tohle vozítko nemá nahradit soupravy 810+010, ale ČD s tím hodlají vyrazit na rychlíky, kde to nemá co dělat, jak kapacitou, rychlostí, pohodlím atd. Ještě vedle té jedničky udělají i bufet (nebo ten automat co navrhuje Happy) a nasadí to ztrojeně na
Écéčka.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 17:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je dobrý nápad...nasazení regiošuku na koridor by vyřešilo jeho zásadní problém:cvak-cvak jízdu, svařené kolejnice, to je něco pro Regionovu!

Ne, mé info je takovéto, že se to bude do série řešit jinak a i 1čka je v úvahách, jak daleko to dojde, nevím. Ale myslím, že iluze o 814 někde na Kolešovce má jen ten největší naivka, vždyť i ČD už 814 do VOS na Plzeň a Hradec ohlásily...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 17:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

814+914 jedině na lokálky!! žádná 1 třída doufám nebude,protože v tom hrkání by stejně působla jako výsměch cestujícím.Naštěstí to může jet jen 80,takže to doufám na rychlejších tratích neuvidíme.včera sem si procházel stránky výrobců jednotek jako je Bombardier (talent),siemens(desiro),stadler(840 zssk) a myslím ,že toto je o něčem jiném.byl sem mile překvapen jak tyto firmy dodávaj v širokou škálu modifikací,takže by se tam našlo na každou trať něco moderníhoa ekonomicky výhodného,ale to ovšem by čd nesměli vyhazovat peníze za drahé ND do 843 a nesměli by vyhazovat peníze za nesmyslné a předražené projekty typu pendolíno.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:15:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Musis ale zapocitat cenu -- tady za 20 mil. dostanes pouzitelne (!!! na lokalky !!!) vozidlo ze srotu (budou rekonstruovana vozidla, kterym primo hrozi rozpadnuti). To ze Desiro apod. je lepsi nikdo nepochybuje.

Jinak tady nekdo mluvil o RegioSprinterech. Pokud by 814 mela klimatizaci tak je rozhodne lepsi nez Regiosprinter (pro cestujiciho) -- to je v podstate naftova tramvaj s odpovidajicimi vlastnostmi.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak proti motorové tramvaji RegioSprinter je naše regionova celkem slušná hvězda.Pokud při výběrových řízeních někdo nabídne RegioSprinter a čd regionovu,pak bych dal přednost regionově.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 21:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, RegioSptrinter ale zase neskáče...jenže do Desira mu taky hodně věcí chybí...
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 13:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mi se nezamlouvá to uspořádaní oken. Pars by měl vyrábět motorový vůz 814 se šesti velkými okny s širšími meziokenními sloupky, dle ostatních motorových vozů jezdících u ČD. Prostě u každé čtyřsedačky jedno okno a ne část jednoho okna, sloupek a část druhého okna.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel: Pars žádný motorový vůz nevyrábí :-) To je holt nevýhoda rekonstrukce staré kastle, která byla dělaná na pryčny se sklonem devadesát stupňů a nulové pohodlí... Tak máte dvě možnosti, buď snížit pohodlí při sezení, nebo mírně rozhodit sedadla od oken. Co si vyberete? Většina lidí holt denodenně nejezdí vlakem aby koukala do krajiny.

U novostavby by byl hřích nepoužít nějaká lepená "celovozo" okna, u reka je to holt daň za nízkou cenu a dovolím si říct, že je to to nejmenší.

Úvahy o 1. třídě jsou ujeté, ovšem úvahy o automatu jsou podle mě správné, to by cestující jistě ocenili, otázkou by bylo technické řešení (asi nebude zvyklý na kodrcání lokálkou, nároky na energii) a prostor. Zavážení by si jistě ráda vzala na starosti nějaká soukromá firma. Nakonec na té lokálce je vlak často poslední místo kde potkáte živáčka a já, být tam nějaký automat, bych ho využil už mnohokrát.
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O těch nárocích na energii nemůžu sloužit, ale že by mu nějak vadilo kodrcání, když v nereko 810 si to brousí na nejedné lokálce...
Ale 1.třída je blbost. Naprostá.
17.2.2006 1. výjezdní akce KPS
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 20:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa: To sme se asi minuli v pojmu automat :-) Já myslel zařízení dobré třeba pro nákup kofoly na cestu od nádraží, nebo obloženého čehosi cestou z práce :-) A tam by byl asi problém především s chlazením mimo "provozní dobu"...
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to pardón špatně jsem pochopil
To je fakt, nedovedu si představit "chlazení" při odstavení přes noc někde na konečný lokálky...
17.2.2006 1. výjezdní akce KPS
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 22:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

814+914 za ty prachy dobrý. Na lokálky paráda, může to něco přinést něčemu pomoci. Být soukromý dopravce asi bych o tom uvažoval.
Automat na lahvové nebo plechovkové pití, tyčinky nebo sušenky. Tleskám, to je výborný nápad. To by opět komfot posunulo někam úplně jinam. Při rozumných cenách se nebojím prodělečnosti.
Napájení při odstavení. No zas bych to neviděl jako neřešitelné. Na každém odstavném místě je asi 230V přípojka. Stačí klubkový prodlužovák a vyřešeno

Další věc je úroveň nádraží a zastávek. Já nevím, jak to vypadá na každé trati, ale co jsem viděl já (tratě, kde by tyto vlaky mohly jezdit, je to spíše hnus). Chce to zapojit jiné subjekty. Zastávky převést pod obce, pod města. Ty spíše mají možnost čerpání z různých fondů a rekonstrukce těchto míst. Osobně se nebráním demolicím velkých budov s diskutabilním využívání (stejně časem bude vše dálkově řízeno z nějakého centra), neříkám všude. Atd. atd.

Úvahy o první třídě apod. jsou mimo mísu. Stejně tak to vidím s klimatizací.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18991
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 02:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úvahy o první třídě apod. jsou mimo mísu. Stejně tak to vidím s klimatizací.

To záleží, co mají ČíDí s 814 za lubem. Zatím to vypadá, že chtějí z 814 udělat ještě univerzálnější a všudypřítomnější (jde to ještě vůbec??) vozítko než 810... Ale ta první třída je už docela úlet, na to je tam dost málo prostoru...
Co se řešily šestky vs. čtverky - nešlo by tam umístit většinu po čtyrech a pár (nejspíš krajních) po šesti?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Marfo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.11.23
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 11:45:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo poradit kde se dá o SO a NE vidět 814
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 14:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O víkendu jezdí takhle:7723/2507/2508/7710/7711/2519/2516:Rakovník,Praha,Beroun a tak
17.2.2006 1. výjezdní akce KPS
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 18:07:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7710 dnes 810 + saunovaci 011 :-(
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 00:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky ,že se vám(aspoň některým) líbil nápad s občerstvovacím automatem v 814+914.Já už nad tím přemýšlím delší dobou,protože mně celkem vadí,když v rychlíku,který jede přes půl republiky,není možnost si kopit ani pití.jezdím často z Plzně do Jihlavy a to už ve vlaku za 4,5 hodiny pěkně vyhládne.Navíc automaty potřebují celkem minimální údržbu.Ted k problémům: Kodrcání v 814+914 by myslím automatu nevadilo,protože jsou dělány i na jisté násilí ze strany vandalů.volil bych vhodné typy ,které mají na vyndavání zboží takovou spirálu,která se vždy pootočí.Tady tedy asi žádná vibrace a hopsání nevadí.Co se týče chlazení,nápoje ,by třeba nemusely být chlazeny přes noc,protože se jim nic nestane,problém by byl například s bagetami.myslím si,že by nevadilo napájení z baterie přes měnič na 230V-na tyto výkony si bastlím měniče doma na koleni :-) .Chladící zařízení moc náročné nebude ve srovnání s ledničkou.Celá energetická náročnost je dle mého názoru minimální,ceny za seriově vyráběné automaty jsou taky únosné.A o zvýšení kvality ve vlacích,kde není řazen jídelní vůz,není potřeba hovořit.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 08:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ceny za automaty by se nemusely uvažovat vůbec, neb většinou jsou tyto v majetku firmy která je provozuje a platí "nájem pozemku"... Ale já vím, JLV se musí platit aby ve vlaku prodávaly :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To záleží, co mají ČíDí s 814 za lubem. Zatím to vypadá, že chtějí z 814 udělat ještě univerzálnější a všudypřítomnější (jde to ještě vůbec??) vozítko než 810...

Co třeba R Pardubice - Havlíčkův Brod? Na ten by snad stačily...
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 16:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Nejsem si jistý, zda by kapacitně na R Perník - HavlBrod stačily. Jinak si myslím, že jízdními vlastnostmi a kapacitou odpovídá toto vozdlo spíše na lokálky s délkou do 30-50 km!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 19:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BKP: Toto vozidlo na rychlících nemá co dělat. Bohužel to bude asi jen mé zbožné přání.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 20:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jaký je rozdíl mezi lokálkou s délkou do 30 - 50 km a tratí Pardubice - Havlíčkův Brod...?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na rychlíky Pardubice a HavlBrod patří pořádné vozy!!A této trati se říká regionální(je mezi regionama a velkými městy).Lokálka je trať lokální-např Havl brod -Humpolec...tam patří 814+914. Nevím ,proč za každou cenu tahat Regionovu na větší výkony,když to může zvládnout 843/2 nebo nějaká hydra.Jenomže realita bude bohužel jiná.navíc by na zmiňované relaci jeden Regiošuk nestačil a spojování je k ničemu,protože ty vozy budou chybět někde jinde.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19065
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 20:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, klidně ať se 814 nasadí i na lokálky se stokilometrovou délkou, nebál bych se, že budou lidi proti změně z 810 na 814 protestovat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 20:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Regionova by zde na Os stačila, ale přecejen na R kapacitně a komfortem nikoliv. Ale když už jsme u toho tak, na této trati by samozřejmě stačil 2-hodinový interval Os (814+914, nejlépe bez zastavení v úseku Pard.-Chrudim) + Perník-Chrudim (814+914, ve špičce po hodině, jinak po dvou) + zrychlenky (Sp, pouze ve špičce v prokladu s Os) Perník-HavlBrod (843/854 + xxx) místo tzv. rychlíků. Myslím si, že tento vůz až na vyjímky (238, 185 apod.) na tak dlouhé ramena (032, 041, 240 apod.) nepatří.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 22:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na rychlíky Pardubice a HavlBrod patří pořádné vozy!!A této trati se říká regionální(je mezi regionama a velkými městy).Lokálka je trať lokální-např Havl brod -Humpolec...tam patří 814+914.

Ta trať vede z většího okresního města, přes okresní město, prdel, konec světa a obydlenou zatáčku do okresního města, s možností pokračování do většího okresního města.
Už tak malý počet potencionálních cestujících odrazuje její odstrašující trasování a tím i dlouhé jízdní doby.
Ta trať se mezi Slatiňanami a Havlíčkovým Brodem bude potácet mezi bytím a nebytím a to bez ohledu na to, jak jí budete říkat.

Nevím ,proč za každou cenu tahat Regionovu na větší výkony,když to může zvládnout 843/2 nebo nějaká hydra.

A kde je (842/843/854) chcete vzít, když už nyní se jich nedostává tam, kde jsou opravdu potřeba?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 22:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regionova by zde na Os stačila, ale přecejen na R kapacitně a komfortem nikoliv.

Proboha, a jaký je ten zásadní rozdíl? 854 je podvozkové vozidlo, takže má klidnější jízdu, ale jinak? Interiér srovnatelný, naopak vakuové WC mají pouze některé 854 a klimatizaci žádná, nízkou podlahu taktéž žádná. No a vzhledem k tomu, že 854 mají akceleraci jako chromá želva, tak ani nebudou (příliš) rychlejší, než 814/914.

Navíc mě fascinuje "logika", podle které 814/914 nevadí na 20 km dlouhé trati, ale vadí na 60 km dlouhé trati, kde ovšem běžný substrát více, než cca 20 km nejezdí.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Octopus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 01:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pánové, nechci vás zklamat, ale k 238 mám osobní vztah a chtěl bych něco poopravit. Plánovaný nový systém dopravy zajistí rychlou dopravu spěšnými vlaky mezi městy (854/843) a zbytek odjezdí ty 814-914 a 810-010. Pardubický kraj i ČD mají o tuto trať zájem a 814-914 sem bude nasazena, ovšem ne na R, ty budou v 843 a Sp v 854. Jinak ten úsek Slatiňany-HB bych upravil možná na Žďárec-Ždírec, ale jinak frekvence slušná. A Hlinsko se obslouží zrychlenkami, tj. potenciál je. Čus
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:21:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rešerše tisku (MfD, Olomoucký kraj, 31.1.2006):
„Od května začneme vyrábět dva až tři kusy měsíčně,“ uvedl ředitel (PARSu) Ignačák s tím, že letos dodá podnik dvacet souprav, v dalších dvou až třech letech pak dalších čtyřicet kusů ročně. České dráhy počítají, že jen do roku 2008 zaplatí za nákup vozů 1,5 miliardy korun."

To jsou počty, co?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to je super!!2-3 soupravy měsíčně??to se teda moc nepřetrhnou.To než dojdou poslední tak budou shnilý první .
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:43:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H. to myslíš vážně? Odhad 2-3 soupravy ROČNĚ by mi připadal reálnější. No, nebude tak zle, osobně myslím, že na těch 12-15 ročně by to vylézt mohlo, ale 40, slovy čtyřicet?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19094
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakým tempem probíhala reko 852 (853) na 854?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: A cos čekal? Vždyť je to docela dost. Buď rád, že to zatím běží podle plánu a nesplnily se obavy některých pesimistů.
Pak by mě zajímalo, co se ti tak nelíbí na jednonápravových podvozcích u 810. Vždyť konstrukčně jsou velice slušné. Problém bych viděl v dlouhém rozvoru a nasazení na dlouhá vozební ramena. Ale na to vozit lidi někam do Kotěhůlek za město nemají chybu, ne?

Jinak super foto pod nickem! Není to náhodou 830.159? Ale ještě jako brněnská(?)
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Velice špatným. Ale o to nebyl takový zájem. Teď jde ČD o držku, tak se budou víc snažit.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:02:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: Už představa, jak se ČD o něco snaží je úžasná. Tady taky závisí na PARSu, jestli bude mít prachy, lidi atd. Na kompletní 3 měsíčně myslím těžko.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19096
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice špatným.

Číslo by nebylo? Nejlépe i finanční náročnosti, tedy Kč/rok, kdyby to někdo věděl.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19097
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ik:
Nesouhlasím, PARS bude mít prachy, když budou ČD platit, nějaký montéry si vždycky sežene. Tedy záleží jen a pouze na ČD, tedy pokud nemají s ČD nějaké nekalé vztahy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jo proti dvounápravákům nic nemám,ale jel sem v létě hurvajzem a mně normálně přišlo,že má lepší chodové vlastnosti podvozku než 810.
Pokud by to plnili ty 2-3 kusy tak by to šlo,to předtím byla ironie.Co se týče těch zamštěnejch 854-k tomu se radši nebudu vyjadřovat,nebo by mi to museli smazat.Pokud regiošuk bude jezdit na lokálkách tak proti tomu nic nemám,ale stejně se to prvně vytáhne na delší tratě ,kde to nahradí kredence a bude se to spojovat do nelkých skupin ,takže jich vlastně bude málo.
lk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.251.188.23
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:24:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Právě, pokud budou ČD platit...Nějaké montéry sežene. Akorát, že si stěžují, že mají nedostatek kvalifikovaných...
Opravdu věříte na 3 kompletní 814/914 měsíčně?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace