K-report
 

Archive through 09.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Staré archivy » Archive through 09.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Helmut
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.144.2
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 09:17:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejotřesnější zážitek na ČD ????? "SRÁŽKA S BLBCEM"
Starej_brůna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 09:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Helmut: Který nešťastník měl s Vámi tu čest ?
ABPOPA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:06:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusan, Jakub:
Nic proti, ale jsou to jedny z mála billboardů, na které se dá koukat.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 10:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale aspon mohli byt z ceskeho prostredi.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 23:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem jel 27.12. z Prahy do Poličky s úmyslem tam něco vyřídít a ještě týž den se dostat do Uherského Hradiště. Z Prahy jsem odjížděl R241, který měl cca 10 minut zpoždění. To si držel celou cestu, a tak se i jiní cestující dotazovali, zda v Pardubicích počká Os směr Hradec s přímými vozy do HavlBrodu. Průvodčí odpověděla, že: "je to osobák a ten přece musí na rychlík čekat". Ve 13:29 jsme dojeli se zpožděním 9 minut do Pardubic. Jal jsem se hledat vlak s odjezdem ve 13:26. Po asi 2 minutách jsem zjistil společně s dalšími asi 25 lidmi, že už odjel. Šel jsem proto za výpravčí zjistit, jaký byl tak závažný důvod, že musela vlak pustit 3 minuty před příjezdem rychlíku z Prahy. Řekla, mezi vlaky je čekací doba 0 minut a to si prý ona nevymyslela. V JŘ o tom ale není ani zmínka. Měl jsem prý trvat na tom, aby průvodčí zavolala do Pardubic, ať ten vlak počká.
Já tedy nevím, ale myslím si, že by se měli v první řadě zajímat zaměstnanci ČD, zda cestující budou moci přestoupit na přípoj. V nějakém předpisu se snad píše něco jako "vlakový personál zjistí, zda je ve vlaku frekvence do XY a tu případně ohlásí do stanice Z". Kdyžtak mě opravte. Ale jde mi hlavně o to, proč není v JŘ nic o čekací době 0 minut a že o ní nevěděli nic oba průvodčí v R241.
Rozdíl mezi "vlak nečeká na přípoj" a "čekací doba 0 minut" vím.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
fff
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.133.6
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 08:34:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čekací doba 0 minut se v JŘ nezveřejňuje, kolečko s tečkou znamená čekací dobu N.
Rozudíl je v tom, že vlak s N má odjet na čas bez ohledu na cokoliv, zatímco u vlaku s nulou má umožnit přestup cestujícím v přpadě, že zpožděný vlak přijel v době pravidelného odjezdu přípoje. Je to zestručněné, pak je tam ještě cosi o zastavení prvního vlaku u návěstidla atd.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 20:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem psal: Rozdíl mezi 0 min. a N vím, ale nechápu, proč se čekací doba neuvádí v KJŘ. Nedá se to zjistit NIKDE na ČD, protože je to prý služební předpis. Pokud bych neznal danone38, tak to nenajdu ani na netu. Mělo by to být vyvěšeno aspoň ve stanicích.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 20:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel:
V některých stanicích to vyvěšeno je. Viděl jsem to např. v Hulíně nebo Otrokovicích.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 22:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin pavel: ...Pokud bych neznal danone38, tak...
danone39 Danone38 je jen jedna z mých mailových adres.
Psí web o služebních pomůckách GVD
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 15:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin pavel:
Myslím, že zde se právě narazilo na problém přímé vozy x spojené vlaky. U vlaků na HK čekací doba 0 min. nevadí, u "přímých vozů" na HavlBrod už je to horší. Zejména vlaky jedoucí dál než do Slatiňan by měli čekat. To by ale někdo musel myslet a to přeci bolí.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
anonymous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.149.25
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 18:18:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se mnou málokdo bude souhlasit, ale zveřejňování čekacích dob považuji za kontraproduktivní, protože smysl služební pomůcky "Čekací doby a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy" je vyjádřen nikoliv v jeho jednotlivých tabulkách, kde jsou uvedeny konkrétní opatření pro jednotlivé stanice, ale v úvodních článcích, v nichž je dán závazný postup všem zaměsntnacům osobní dopravy, nejen výpravčím. Základní čekací doby jsou zde stanoveny, rovněž jsou z nich jednoznačně určeny konkrétní výjimky, ale tato pomůcka dává všem zaměstnancům další možnosti, jak postupovat v kritické situaci v závislosti na konkrétních okolnostech. Pokud by se zveřejnily údaje z čekacích dob, museli by všichni cestující znát všechny okolnosti konkrétního případu, jinak by těžko došli ke stejnému závěru a zas by byli vedle jak ta jedle. Zpoždění vlaku je určitá mezní situace (bohužel poměrně častá - jeden z dokladů značně nervově namáhavé práce železničářů) a jako taková nemůže být nikdy do důsledku řešena předpisem. Zde musí nastoupit ve velké míře osobní vklad zúčastněných zaměstnanců (zkušenosti, odhad, časové možnosti,...). Ve výše popisovaném případě zřejmě pochybila jak průvodčí (že nedala echo do Pardubic sama od sebe), tak výpravčí, že e znalostí místních poměrů neočekával přestupní frekvenci (popř. se sám nezeptal do vlaku). Možná ale, že i kdyby to věděl, tak by odjel, protože měl jiný důvod. Pokud má kdokoliv pocit, že byl zkrácen na svých právech, nezbývá mu, než pohodlně trpět (a planě nadávat), nebo se obrátit s oficiální stížností na dopravce. U ČD lze podat stížnost na kterékoliv železniční stanici nebo použít kontakty v jízdním řádu nebo na webu.
Každopádně je mi každého takto postiženého líto, ale když nejde o život, tak jde o ...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co jsem zažil včera už dlouho nepamatuju, nějak to zestručním.
Prvotní myšlenka jízdy Kúty-Bratislava, potřeboval jsem něco na ouřadě, aby se to stihlo dokonce roku, by bylo idealní, ve čtvrtek mi to nevyšlo, tak jsem musel to otočit v pátek.
Jedu na naše nádražíčko skromné (40-50 kolejí, nevím přesně ) Celkem v dobré náladě mým Trabiwagnem a jaxi to parkuju zjišťuju, že s tím sněhem to asi nebude sranda, čekám na Rastislava do BA, má +15, celkem se pousmívám nad Strelou +70, jenže to nic samozřejmě netuším, pravidelný odjezd 8:20 je asi v 8:40, to si ještě fotím laminátku 240.137 z okna v té chumelenici nadálku, jedeme celkem v pohodě, v Malackách stojíme a vedle náklad 2x740 v čele a 740+770šauer postrk. Odjíždíme s tou obligátní +20kou a blížíme se k Zohoru, brzda + jedeme do boku, zastavujeme u budovy, teda tam byly ještě dvě koleje, ale jelikož po nich nebyla ani zmínka, tak "u budovy" a stojíme a stojíme..+30 +45 +60 přijde "sprievodca" že bratislava je zasněžená a budeme stát půl, možno i 2 hodiny. Jako chumelí jak blázen tak co jiného, pak se rozjíždíme na DNVes a zase brzda a k budově, objíždíme jakýsi prázdný osobák, vypadá jak dva spojené dokopy a u toho 263ka celkem bílá :-)
Kupodivu nestojíme a začínám doufat že dojeme aspon teda +60, BA-Lamač tosamé, jedeme do odbočky a předjíždíme sedmý osobák z Kútů ... dál nedojel ... Blížíme se k tunelu a zastavujeme... +75 +90 +100 pak se to pohlo a vjeli jsme do tunelu, vyjíždíme do stanice a co to nevidím, něco ve stylu proudového rozmrazovače se místní arbeitři s Bratislavy snažili nahodit, měli to na jakymsi podvozku a bylo vidět že se to marně snaží nahodit, páč kolem toho běhali jak ocasi a před tím byla tak 150 metrů černá liša na sněhu, jak se jim to asi povedlo nahodit, ale už to asi nerozjeli znovu. Tak jsme dojeli do stanice a vedle stála červená souprava s naší 242kou, jenže před ní půlmetrová závěj, takže ani nešlo poznat kde končí peron . Vestibul vypadal jak nafukovací co tam bylo lidí, byly tam napsané vlaky v 6 hodin a uplně všechny +200 až +240 všemi směry. Samozřejmě v žst. BA hl.st se 4 až poslední nást. nepouživalo, jezdilo se jen z 1 a jedne koleje druheho a jedne třetího nástupiště.
Ono ani to lítání po městě nebylo nic moc... Byl jsem u fotříka tak jsem sledoval TA3 slovenská obdoba ČT24 a zaujala mě pasáž,.."na železnici bol vyhlášený druhý stupeň pohotovosti a nákladné vlaky nejazdia". Měl jsem v plánu tak v 16 jet zpátky. Došel jsem na nádr v 15:15 a vidím "Mojmír" + 60 si říkám paráda to pojede 16:15 to nějak kolem třičtvrtě, pak +90, to už teda začly odjíždět vlaky do Zvolena a Košic, vesměs +120 až +200, teda něco tam bylo +60 jenom, ale Mojmír +120, tak čekám jak ocas ve vestibulu a těch lidí nějak neubývalo, si říkám, že to asi pojedou na moravu, osobáky zrušili uplne a rychlíky jezdily do Trnavy a Galanty(Šuran) jako osobáky. Čekám... Mojmír +150... mě začíná lýzt na nervy a tak aspoň procházím perony kde by něco třeba mohlo jet, výhybky ani nebyly vidět, naprosto zbytečné je odmetat, za 5.min. by to bylo zase zaváté, na Lamačském zhlaví tuším obsluhovali 2 kusy, plecháč tam stál od rána, trochu se před ním zvětšila závěj :. Vrátil jsem se zpátky a po dvouhodinovém čekání najedou na tom pragotronu naskočil mezí tou smíškou rychlíků +120 a více osobák Kúty. No čumím jak na zjevení 16:33 + 70, nechce se mi věřit tak čekám na hlášení, a fakticky, asi půlka toho davu se začla cpát do podchodu, kterým se jako dalo projít ale na schodišti jen po jednom v prostředku . Dojela celkem killer souprava osobáku, spíš to vypadalo jak dva dokopy a na čele lama a na postrku 263ka, sem šel klasicky do prvního abych neměl daleko k autu. ... sedíme no nakonec místo 16:33 jsme odjeli 17:55 asi. U tunelu nebylo na zhlaví vidět z kolejiště skoro nic, jen jedna vyhýbka kterou točili :-) byla odmetená, za tunelem spojky ani nebylo poznat a u vjezdu stál duoosobák zhaslý s 263kou (asi ten ranní z DNVsi) za ním se pak řítil rakušák s řidičákem a v Lamači stál pořád ten osobák ranní sedmý. V DNVsi vexly do příma, odbočku by otočil jen sebevrah, křižujeme panťáčka do Bratislavy (+70) celkem nával, asi dlouho předtím nic nejelo . Před Zohorem ve vedlejší koleji tak pulmetrová závěj na 15ti metrech, v Zohoru zastavujeme a vedle 237ka (cca +300) Stojíme asi 10 min. a výpravčí jde něco manipulovat za ten rychlík, dojíždí Hungaria +120 a zastavuje za 237kou, vexly se netočí, jezdí se jen 1 a 2 kolej přímý směr. Pak jedeme dál, Malacky, ten náklad soukromníků tam odrána stojí, ale všechny 4 mašiny nakoplé, aji čmelák, si říkám to vyžerou všechnu naftu a dojedou tak leda do řiti. Ve Velkých Levároch byste ani nepoznali kolejiště, tak pěkně zafoukané, že to vypadalo jak na louce. Závod a M.Ján zasněžené tak, že závěje tvoří plynulý přechod z nástupiště do kolejiště, jen občas protáhlé nějakým vlakem. Sekule taky zaváté a všude se jezdí jen přímo, i v Kútech použité jen 3 koleje. Shrnuli to, to co z Bratislavy poslali po dvojce dojelo do Kútů po dvojce - možnost volby neexistovala - a ta druhá půlka davu, co si myslela, že pojede rychlík který ten courák předjede si tam jen zbytečně postála. Hledám Trabi, zaparkoval jsem celkem logicky uprostřed točky busu, (jako většina) aby mě efekt davu ušetřil od závějí, jenže ouha dav byl fuč a Trabi stál uprostřed prázdné točky a celkem nikde moc sněhu jen před a za asi pul metru, tak to nasraně odhazuju a stejně je to prd platné, museli mě poltačit :-)
No a nejelpší perlička nakonec, po takovém cestování ve 21.hod. volá traťák, "co děláš" .. "dojel jsem asi z dovolené ", "zítra dojdi a vem aj chlapy je to špatný".."ok zítra jsme tam" ...
no a dneska jsme celý den odmetali Břeclav sever abyste si vy sotouši mohli vozit prdel doodbočky !!


560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední příspěvek je ze Silvestra, tak mi to nedá.
Všude na Ostravsku na nádražích byly letáky pozývající na novoroční pouť na Hostýn - ČD VYPRAVÍ PŘÍMÝ VLAK Z OSTRAVY AŽ DO BYSTŘICE P.H. A ZPĚT. Jedná se o vlak 3156/3182/3928. Tak jsem se nechal nalákat a vybral se. Z Havířova "přípojný" vlak 2868 bez poznámky - čili měl i 31.12. jet. Na nástupišti čekalo cca 30 cestujících, někteří asi na ten hostýn, jiní na Štramberk ( údajně tam jel z Ostravy parní vlak též na půlnoc ). Po asi 20 min. čekání ( nádraží komplet opuštěno ) přiěla nějaká modrá guma a jednoduše vyhlásila že vlak 2868 nejede. Vlak měl přijet z Ostravy jako 2875 a jet zpět. Ale henoduše NEJEL! Je přece Silvestr, tak co se budeme snažit. Jako úplně ironická byla poznámka, že vlak nejede kvůli spoustě sněhu - už vůbec nesněžilo a navíc následující vlak 2849 z Ostravy jel načas, takže trať byla normálně průjezdná. O tom jak jsou Čd cestující ukradeni svědčí i to, že následující vlak 2870 z Havířova do Ostravy už 31.12. nejede a tak cestující dostaň se jak chceš. Myslím si že ČD pokud už na něco cestujících naláká, by měly mít alespoň tolik slušnosti a co už lidem naslibují tak také splnit! Ještě že jsem něco podvědomě tušil a nevypsal si dopředu KMB, jinak bych přišel min., o 100 km, pochybuji že by mi v Havířově, kde bylo úplně mrtvo někdo potvrdil nevyužití.
Měl jsem původně na Silvestra jiný plán, ale nechal jsem se od ČD opět "nachytat". Jak na Nový rok, tak po celý rok!
Hory Beskydy bez svého rychlíku! Něco mi na tom nehraje.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 08:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejotřesnější zážitek?
Včerejší ojínění na oknech uvnitř vozů v osobácích Ova - VM
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 10:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aji čmelák, si říkám to vyžerou všechnu naftu a dojedou tak leda do řiti.

Hm, to by ta kalamita musela trvat tak 14 dní a nebo by museli mít skoro prázdnou nádrž.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2870
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní zajímavý zážitek: osobák jímž jezdím do práce měl bratru 25minut zpoždění. A páč v půli cesty přestupuju a na přestup mám cca 10minut rezervu, dotázal jsem se v přestupní stanici zda bude přípoj čekat. Další spoj by jel až za hodinu. Bylo sděleno, že zatím se dnes s ničím nečekalo. Tak sem zamířil na dosti vzdálenou zastávku autobusu, který by do cíle cesty díky tomu, že to má po cestě blíž a skoro nikde nestojí, dozazil zhruba stejně jako onen "ujetý" přípoj. Na zastávku sem dorazil tak akorát a radoval se, jak se s tím zpožděním hezky vyběhl. Ovšem to byl kardinální omyl. Ujeli jsme asi 5 km a od zadního kola se začalo kouřit. Šofér nelenil a otočil bus zpátky ke garážím (od místa poruchy naštěstí cca 5minut jízdy vzdáleným). Cestující vyložil u vrátnice a odjel se slovy, že se to pokusí mechanici opravit. Což jim trvalo asi 45minut a my se (naštěstí schovaní v chodbě provozní budovy) tuto dobu mohli kochat výhledem na parkoviště plné nejrůznějších autobusů. Do cíle jsem nakonec dorazil úplně stejně, jako bych čekal v přestupní stanici na další spoj chudčí o jízdné za autobus. Z toho vyplývá hezký poznatek - při zpoždění nechejte vše osudu a nekombinujte, stejně si nepomůžete...

PS: ten přípoj co mi měl ujet nakonec podle všeho čekal...
Ondra_málek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať 238:
Ráno sem opět jel ze Ždírce vlakem 5325 směr Brod. Tento vlak patří mezi nejvíce vytížené spoje, snad proto jede zpravidla na tomto vlaku sestava 810+010 I v případě takového řazení je vlak narvanej až po střechu. Ale dnes tomu bylo jinak! Nejspíš díky poruše motorového "blesku" přijel vlak ve složení 742047+010!!!! Vlak zastavil fíra vykouknul z mašiny ale dveře odjistil až po hlasité výzvě. Rychle sem nastoupil protože venku bylo opravdu zima (asi -24°C) uvnitř to ale nebylo o moc lepší. Netopil V úseku Ždírec-Chotěboř sem napočítal +/- 98 lidí. Tolik nadávek sem snad ještě neslyšel. Vlakvedoucí jen tak tiše stála v koutku a radši se nepokoušela vybírat jízdné Okna byla namrzlá natolik, že se mi přilepovala bunda. Zaslechl jsem jednu sázku mezi spolucestujícími: "Hele jestli k tomu oknu přimrzneš, dám ti kilo". Nepovedlo se mu to. Bylo to opravdu krásné a příjemné ráno ve vlaku!!!!!
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi, jak nejlépe na průvodčí, která neoprávněně vybrala přirážku k jízdnému? O co jde: V Kunovicích máme od 1.12.2005 upravenou otvíračku pokladny, zavírá se v 19:00. Brácha jel v sobotu motorákem ve 21:31 do Hradiště, kasa pochopitelně zavřená a průvodčí v sólo 810 ho zprudila že nemá lístek. Takže za 2km dal 30Kč (10Kč obyčejné jízdné, páč vlakem nejezdí tak nemá zlodějkartu ani Juniora + 20 přirážka). Jízdenku z POP máme, místo, datum a čas taky. Nechme teď stranou dohady jajkože si to neměl nechat, ež byl v právu atd. Co symbol obálky na cd.cz? Stačí to?
ICQ: 155-617-186
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 09:57:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obálka stačí.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kolik se do té obálky dává ?
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tam vejde .
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

A nebo se podívejte k nám...
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 09:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že ta stížnost bude k ničemu. Zločinscká firma chrání své zločinecké zaměstnance. Jednou chtěl jakýsi cestující jízdenku z Brňova (kde evidentně není pokladna ) do Vsetína anebo někam dále a stejně mu to průvodčí dal s přirážkou, protože prý se měl o tu jízdenku přihlásti sám před vyzváním. A myslím si, že tento případ asi zdůvodní též takhle - tvrzení proti tvrzení a pravda se velice těžko hledá.
Hory Beskydy bez svého rychlíku! Něco mi na tom nehraje.
Uwe Fülter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.255.50
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 10:47:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera se mi na jednom nejmenovaném nádraží stala tato příhoda...
Měl jsem asi hodinu čas na přestup, chtěl jsem toho nějak v zimě využít, tak jsem ze zeptal v pokladně na zdánlivě jednoduchou informaci.
"Paní, prosím, kolik by stála jízdenka na EC Hungaria odtud z Břeclavi do Kútů?"
Paní chvíli přemýšlela a pak odpověděla:
"To máte 36 Kč a ještě nějaké příplatky, to se Vám moc nevyplatí."
Neznám přesně tarify, ale paní si zjevně dala dohromady cenu jízdenky v rámci MPS a příplatek EC/IC, tedy kombinaci, která je nepřípustná.
Chápu, že ona s tím problémy nemá, protože v rámci své profese jezdí (pokud vůbec) na režijní průkaz nebo FIP.
Ale měla by se držet heslem, pokud něco nevím přesně, přiznám to a nevytvářím zbytečně dezinformace.
V mezinárodní pokladně mi poté jiná paní řekla správně cenu jízdenky, ale mezitím EC Hungaria opustilo stanici. Takže jsem místo krátkého výletu na Slovensko trávil v nádražní hospodě u piva, z něhož mě dnes bolí v krku. Ale dobře mi tak.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 11:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub: Co se řeší? Tak ať se příště na onu průvodčí hezky usměje, prohodí nějakou ležérní větu a bude po problému.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19007
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 22:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olmiku asi už vyřešili problém s bezdomovci
Dneska jsem tam čekal na Hutnika a v nádražní hale byla taková klendra, že se ani nedivím, že tam žádní bezdomovci nebyli, já si musel dát kafe (který jinak vlastně nepiju), abych tam těch pár minut vůbec přežil...
Ptáte-li se na čekárnu, tak tam bylo otevřené okno, takže šla od pusy pára...


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
V Olmiku asi už vyřešili problém s bezdomovci

Nevyřešili...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19046
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale včera jejich řešení účinné bylo, velmi účinné, v hale se nezdržovali ani cestující (což je u nádraní haly a čekárny asi i docela chyba).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 09:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je otazka-zima bez bezdomovcu
-teplo s bezdomovci kteri zrovna nevonej.Co je lepsi?Nejspis treti varianta ktera bohuzel na mnoha nadrazi nejde.At zije policie.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19087
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže Teplíčko&Smrádek nebo Chládek&Tintěra?
To už snad radši to první, bezdomovci se stejně naštěstí shromáždí kolem zdroje tepla a jinde bude klid... Ale stav, kdy při vytření budovy hrozí vznik ledovky, se mi ani trochu nelíbí, takové čekání je o zdraví
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je otazka

Ono je potreba vzit v uvahu i to, ze (ackoliv se to mozna uzivatelum internetu nezda) i bezdomovci jsou lidi. Koneckoncu - polozamrzly bezdomovec skonci v nemocnici a pak jsou zrejme naklady z dani ostatnich obcanu vyrazne vyssi.

Jinak v Bruselu vcera rozhodl mistni ministr dopravy, ze jedna stanice metra bude pres noc otevrena pro potreby bezdomovcu, protoze "mrazy" (kolem -5, ale na zdejsi pomery je to jak zima v ruskym filmu) jsou velike a trvaji moc dlouho.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19098
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle údajně bylo i v Pcích.
Nějak moc ale nechápu, proč se dělají ubytovny z nádraží a nemůže se to řešit vytápěnými stany jako v Pze. Stálo by to mnohem méně, než třeba ta následná léčba, a neobtěžovalo by cestující, kteří za to nemůžou a chtějí aspoň trochu slušné prostředí. Nebo opravdu má být z VHD naprostá socka?
Nebo snad příště ministr dopravy rozhodne, že každý si musí vzít na cestu IGK do auta bezdomovce??
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak .Ono není příjemné poslouchat nepříjemné narážky ,věčně opilých osob.Když jim odmítneš dát peníze na další alkohol.To je potom kultura cestovaní.A o smradu ani nemluvím.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, bezdomovec je člověk, ale když se chová a smrdí jako prase, co s tím? Určitě se o něj nějak postarat, ale to opravdu není záležitostí cestujících. Viz nová "futuristická" hala V Zábřehu na Mor. - když se vám tam válí ti stejní bezďáci jako v té staré (navíc díky namodralému osvětlení s mrtvolnou barvou v ksichtě). Kde myslíte, že pak (platící) cestující raděj počká? Na peróně. Ať žije kultura cestování.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře,ale co navrhujete udělat s bezdomovci na nádražích?
Bude hůř,dobře už bylo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19106
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabídnout jim jinou možnost a pak jim dát do těla, když nebudou chtít pochopit (a i na nádraží to jde, až jsem si říkal, že ty policajty museli neustálými výjezdy pěkně otravovat...). Nebo si je snad v bance/obchoďáku/na radnici taky z dobroty nechávají?
Nic proti nim nemám, ale abych kvůli nim ještě musel na nádraží mrznout, to už je na mne trochu moc .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 16:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin_zlivský Nabídnout jim jinou možnost to snad není věcí ČD a.s. ale města.pak jim dát do těla jako v Praze v tramvaji? Nestačilo aby Policie konala to co má a jak má? Před cca 14 dny jsem na bezdomovce volal Policii 3x za 4 hodiny po třetí již nepřijeli,mají prý i jinou práci a pak už zbývá jen ta zima.
Bude hůř,dobře už bylo.
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 16:46:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potiz je v tom, ze v techlem mrazech si je ani policajti netroufnou vyhodit -- pokud by vyhozeny bezdomovec zmrznul tak maji na krku trestni zakon.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad iop na policejní službně taky nemrzne.

(Příspěvek editován uživatelem JPNK leden 31, 2006)
Bude hůř,dobře už bylo.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iop-to uz tady bylo ,ze policajti odvezli za mesto nejakeho opileho bezdomovce a on jim tam zmrznul.Nevim jak to pak dopado jestli byli nejak potrestani.Jak to delaj v Nemecku?kdyz jsem byl v Norimberku tak jsem tam nevidel zadneho bezdomovce to sami ve Svycarsku-Zurich- a jina nadrazi.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera navečer při čekání na jakémsi nádraží kdesi v Rakousku byla taky nevytopená hala, dech byl viditelný a jediný zdroj tepla bylo teplo z obchodů a restaurací. Jenomže popíjet dvě hodiny kafe se mě v nich teda nechtělo. Pravda, bezdomovci tam nebyli (jenom jeden italsky mluvící žebrák), ale teplo taky ne... Nabízelo se jediné řešení - posedávat v přistavených soupravách a před jejich odjezdem se přesunout do jiné...

Jo, už jsem si vzpoměl, to nádraží se jmenuje Wien Südbahnhof
ICQ: 155-617-186
iop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:42:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Predpokladam, ze v Nemecku a jinde maji dostatecne kapacitni azylova zarizeni.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Německu je na většině nádraží azylový zařízení Maltézkého kříže (maj ho ve znaku, co je to přesně za inštituci netuším). Slouží na přespání, jídlo, hygienu apod. Jakmile se na nádraží objeví bezdomáč, co tam chce jen tak mezi lidma přežívat a somrovat, volají benga (viděno v Hannoveru, Kasselu a Braunschweigu).
U nás to samozřejmě nejde, máme malinkatý nádražní budovy, na 100% využitý a bezdomovce stejně Paroubek zakáže:-) Ještě by se kvůli nim musela zrušit nějaká kulturní herna, nebo nedejbůh nonstop zastavárna.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejhorší zážitek č.1: IDOS: v IE mi vyskáče 5 chybových hlášek o chybějícím prvku ActiveX (po obnově systému, předtím skákala vždy jenom jedna). V Opeře pokud se nenačte celá stránka tak hlásí Invalid entry point, občas prokládaný Errorem 500 - Chyba na straně serveru. A pokud nezakážu IC,EC,SC tak mi nezobrazí spojení Ostrava-Praha rychlíkem s přestupem v Přerově (zadáno v přes), zato zobrazí IC a SC které přes Přerov vůbec nejedou.
Zážitek č.2: Jedu v BDbmrsee či jak se to jmenuje (v jednom z těch lepších). Nevím co to kámoše popadlo, ale bouchl pěstí do sedačky, ze které se vyvalil takový oblak prachu, že jsme museli otevřít okno. To samé vyzkoušel i na dalších sedačkách v kupé se stejným úspěchem.
A pak se nedivte že mám rád koženku.

A ještě koukám že na IDOSu je u BDbmrsee chybné schéma vozu.

(Příspěvek editován uživatelem Bugear únor 02, 2006)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 07:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky zážitek:

Stará Paka, 3. 2. 2006, 16.25.
Z dopravní kanceláře vychází člověk v uniformě (není to výpravčí), v ruce nese prázdnou láhev od Krakonoše 10%, dojde ke stánku, promění prázdnou za plnou a pomalým krokem se vrací zpět do dopravní kanceláře.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 07:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: No jestli to měl Krakonoše 10%, tak se tomu pomalému kroku ani nedivím
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 10:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fucza: Dvanáctka je tam taky k mání, zřejmě mu zbývala špetka zodpovědnosti ...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 10:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo se ti nelíbí ty procenta? Již kdysi se místo stupeň začalo psát procenta a teď vůbec se píše jen výčepní nebo ležák. Rozhodně to neznamená 10% alkoholu Lépe by to vysvětlil JK (z diskuse o hospodách).
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 11:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak, dříve používané ° nahradila %, což jsou procenta extraktu v mladině. Odpovídá to obsahu zkvasitelných cukrů v mladině, takže čím víc % extraktu, tím víc % alkoholu. 10% pivo mívá většinou +/- 4% alkoholu.
A jak správně píše kolega Nuts Gránický, většina pivovarů od uvádění porcent extraktu upustila. Protože když uvedou na etiketu 10, tak to pivo musí mít opravdu nejíň 10% extraktu. Kdežto uvedou-li "výčepní pivo", může to být (a taky často bývá) třeba i slabší devítka.

Uniformovaného železničáře s Krakonošem v dopravní kanceláři lze pochválit snad jen za dobrý pivní vkus. Jinak projevil přinejmenším pěknou nerozvážnost. Časy, kdy třeba strojvedoucí a topiči na parních mašinách fasovali osmičku jsou už definitivně pryč.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Legálně chlastají mj. skláři v Harrachově a to dokonce své vlastní pivo. Mňam!
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky donedávna ještě v mladoboleslavské Škodovce - podnik pro své zaměstnance odebíral 7% Klášter.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 20:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to je jediná,ale sprostá rada zavolat Policii,stejně jako to dělají někteří cestující po vyloučení z přepravy.
Bude hůř,dobře už bylo.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

off-topic: Nuts: z jakého důvodu lidé zaměstnaní v některých profesích (skláři a snad horníci a hutníci) fasují pivo? To by jim nestačila nějaká sodovka?
Psí web o služebních pomůckách GVD
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad na schlazení a osvěžení a nízkostupňové pivo k tomu je vhodné.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2890
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 22:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pamatuju, jak jednou do prostějovských železáren omylem místo osmičky dovezli dvanáctku a ožrala se jim tam celá směna...
Mám pocit, že se to dávalo do profesí, kde se pracuje v extrémních vedrech, pivo má zřejmě lepší vlastnosti, co se týče udržování hladiny vody v organizmu
ICQ: 321725091
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dlouho dělal na Nové huti v Ostravě a pracovníci u Vysokých pecí (bylo tam velké teplo - 50 i více st. C) někteří vypili kdysi (když to bylo legální) až 20 piv 8 st. Dnes tam už je jen Radegast Birell (bez alkoholu), ale ten se dá pít, mnohem lepší než kdysi bylo Pito.
Štastnou cestu!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19410
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale i tak bych si dal maximálně jedno dvě, třetí nealko asi už ne, to je jak destilka...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 23:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Claushallera (nebo jak se to jmenuje) by sis nedal ani jednoho, to vážně není k pití...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo dneska se muže pít pivo ale jen bezalkoholové.Pití alkoholických nápojů na pracovišti zakazuje zákoník práce všem bez výjimky,jen pro poslance zákoník práce neplatí.
Bude hůř,dobře už bylo.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 11:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě můžou (ba musí) profesionální degustátoři. Ale to je spíš okrajový případ.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyjímky na chlastání zákoník práce vymezuje.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace