K-report
 

Archive through 27.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Světelná návěstidla » Archive through 27.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 19:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hlaváku se opakování směrem na Vyšehrad/Vršky určitě nepoužívá. V opačném směru na Vítkov je čtyřznaký AB, kde jsou všechny klacky šestisvětlové (nevím, jestli se na nich opakuje nebo ne, já to zatím ještě neviděl).

Prostě to ber tak, že u většiny klacků, kde se návěstí nedostatečná ZZ a nikdy volno, je pořadí ŽČBprázdnᎠ(+pruhy, indián(=indikátor)) a tam, kde je občas návěstěné i volno, je klacek šestisvětlový s pořadím ŽZČBprázdnᎠ(+pruhy, indián). Teď se navíc i nově rozmohlo, že na koridoru (např. Studénka) jsou prázdné svítilny i mezi indiánem a dolní žlutou (tzn. pořadí ŽZČBŽprázdná +indián).

Existují i různé další vymoženosti - Libeň a její Lc z osobního do ranžíru (ŽZBČŽ) apod.

Fakt je, že i mne kdysi, coby začínajícího fandu, šestisvětlové klacky nedaly klidně spát, až mi to jeden dobrotivý fíra vysvětlil. Furt jsem přemýšlel, co může být v tom šestém světle.

Za úplně největší špek považuju klacek Lc22-30 na ranžíru v Kolíně (je vidět, když se jede od =~), ten má dokonce 8 nebo snad 9 světel (nechápu proč, pahrbek je přeci na opačné straně, takže klacek nemůže být kombinovaný se spádovištním, jako třeba na vjezdovém nádraží v Olomouci). Jestli na něm jsou směrové indikátory P/O, jako na těch klackách v Kolíně osobním, to nevím...Každopádně bych si tuhle raritu rád zvěčnil, jenže lézt do kolejiště v cizím nádraží se mi nechce.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 20:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

opačném směru na Vítkov je čtyřznaký AB, kde jsou všechny klacky šestisvětlové

Návěstidla AB jsou 4 světlová. Odjezdová z hl.n. jsou 6 světlová a bílá na nich svítit může.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2005 - 21:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lc22-30 v Kolíně je ŽČŽIB.
Zato Lc 42 tamatéž je ŽZČBŽBB a L8 (odjezd na Velim/Nymburk) je ŽZČMBI , přičemž ta modrá je značená tmavě, jakožto spádovištní (nevím, možná to je chyba, ale všechny slepé svítilny jsou značeny černě, modré ranžírkové světle modře).
Může to někdo vysvětlit?
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 00:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě že ty klacky v Libni znám. Takže podle mě by stačila na hlaváku odjezdová směrem na Vítkov ve složení ŽZBČŽ, právě jako v Libni....
Krysa
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 07:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

platí technický normy k datu výroby daného vozidla. takže když byl žigul v rámci tehdy platných norem vyroben s bílejma blinkrama, tak tam můžou zůstat.

Na to byla jesli se tedy dobře pamatuju vyjímka. Stejně tak třeba na vnitřní zpětné zrcátko (velikost), později i na pravé vnější (nebylo).
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 20:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návěstidla AB jsou 4 světlová - já vím, těmi šestisvětlovými jsem myslel pouze klacky odjezdové.

Qecy - informace jsi čerpal z oficiálních plánků, co? Tak bacha, bývají tam chyby. Např. to kolínské "Lc 42" se mi zdá jako zhovadilost, k čemu by na něm byly tři bílé? Rovněž to "L8" s modrou svítilnou je evidentní blbost. Další nesmysl jsem našel např. v Litoměřicích horním, kde je skupinový odjezdový klacek "SŽ" údajně BMZČ. Ve skutečnosti autor toho plánku slepil dvě návěstidla v jedno - SŽ má v reálu jen ZČ, za zhlavím ležící seřazovačka (BM) se používala ke krytí 2 přejezdů, když se z Lt horního posunovalo do dnes již opuštěné a snesené vlečky Citus - mrazírny.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 21:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný em:
Jsem si to myslel dobře, že je to v tom Kolíně kravina. V aktuálním schématu to prý už není.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 13:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Lc42 starý schémaťák ŽČZŽ-B-Bnic, nový schémaťák ŽZČBŽBB, schémaťák k úvazce autobloku do Velimi dokonce ŽZČBŽBM.
Lc22 se zdá být ŽČŽindB, přičemž je vedle poznámka P,O. To je celkem 6, a asi to bude vycpaný nějakejma nicama.

Jaxem koupil tak prodávám...
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 12:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom takový doplnění. Použití prázdnejch svítilen a pořadí světel určuje norma TNŽ 34 2620, která platí od 07/2002. Předtím to řešila jiná norma a byly jiný zvyklosti. Teď nesmí svítit dvě stejný světla vedle sebe a mezi spodní žlutou a indikátorem taky musí být mezera.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 14. prosince 2005 - 15:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je docela smysluplné. Žlutá a pod ní žlutý proužek jsou jinak vidět opravdu jen zblízka…
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4343
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 18:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a už se do norem vrátila možnost používat ve stanici OPř?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 15:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Citace z TNŽ 34 2620 čl. 4.12.5 Před odjezdovými a cestovými návěstidly, jejichž návěst není vidět z místa pravidelného zastave-ní čela vlaku a není přenášena na vozidlo, se mohou zřizovat samostatné opakovací předvěsti.

Takže ano, a ani nevím, že OPř se nemohla používat.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4347
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 16:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a není přenášena na vozidlo
tady bude zakopanej haf. aneb proč je tušim v č. brodě cesták.
že s tim jsou/budou problémy nám řikal na vš Kunhart - ažd.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 21:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bambulin - ve staré D1 z roku 1987 - taková ta knížka v červených plastových deskách - se skutečně psalo tohle:
95. Opakovací světelné předvěsti se nově nezřizují. V obvodu stanic se místo OPř zřizují světelná návěstidla, která budou obvykle doplněna návěstí nedostatečné zábrzdné vzdálenosti (jedno bílé světlo). Na širé trati se místo OPř zřizují vzdálenostní upozorňovadla. s návěstí 41 "Vlak se blíží k hlavnímu návěstidlu".

Takže jak vidno, před několika lety se skutečně s OPř do budoucna nepočítalo. Ovšem ještě před vydáním dnešní počítačové D1 došlo ke změně, článek 95 je v tom vydání, které teď leží přede mnou na stole, pečlivě přeškrtnut.
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 21:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych vědět, co přesně je OPř? Případně ňákou fotku?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4351
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 17. prosince 2005 - 12:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

opakovací předvěst.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. prosince 2005 - 22:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je fakt, že zkratku "opř" už jsem viděl i v jiné souvislosti - např. Obchodně přepravní ředitelství ČD nebo "otevřený přejezd"

OPř je návěstidlo, které se dává mezi předvěst a hlavní návěstidlo (vjezdové, oddílové) zpravidla v místech, kde je oblouk nebo všeobecně blbě vidět na hlavní návěstidlo. Údajně se OPř používaly i u hodně vytížených tratí/stanic, kde se vlaková cesta stavěla na poslední chvíli před vlakem (nepotvrzeno).

Jinak se OPř dávají i ve stanicích do oblouku, aby si fírové nevykládali návěst odjezdového návěstidla sousední koleje, že platí pro jeho vlak (není to všude, někde OPř citelně chybějí - Poříčany, Roudnice n/L).

OPř se vyznačuje absencí předvěstního štítu a trvale svítícím bílým světlem, které doplňuje stálou/blikající žlutou/zelenu.

Příklady použití - např. oblouk mezi Neštěmicemi a Mojžíří (směr Dc), oblouk mezi Povrly-Roztoky a Dobkovicemi (směr UL) - obojí už není (nový AB), dále oblouk na pražské "jižní spojce" do Vršovic vjezdového od Krče. Existují i na tratích s autoblokem - např. Sebuzín od výhybny Kamenolom nebo oblouk před vjezdem jedné stanice na trati mezi Chebem a Sokolovem (Dasnice?). Dále je např. OPř ukryta i v obloukovém tunelu mezi Děčínem východem a Prostředním Žlebem. OPř není tak vzácný jev, v síti ČD jich je plno.

A vo tom to je.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 15:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je fakt, že zkratku "opř" už jsem viděl i v jiné souvislosti - např. Obchodně přepravní ředitelství ČD nebo "otevřený přejezd"
To se stává, jiný příklad je PN – může to být přivolávací návěst, průběžný nákladní vlak nebo počítač náprav.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4358
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 15:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplnim, že OPř se nesmí dávat na štreku se 4-znakým a-blokem
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 16:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný_em: Máš pravdu, podle D1 z 1987 se opakovcací předvěsti nezřizovaly, ale dříve i teď se dělat můžou. Dík za upozornění.
Polaanek:
Opakovací předvěst se můžou dělat u:
vjezdových i odjezdových náv. (OPřL)
cestových návěstidel (OPřLc1)
oddílovému návěstidel (OPřLo)
krycích návěstidel (OPřLk)
oddílových návěstidel (OPř)

To je teorie, že se OPř můžou dělat, ale jaká skutečnost nevím. Jestli se projektujou, nebo ne je ve hvězdách, ale moc OPř jsem neviděl.
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 16:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se tedy nepletu, tak v Otrokovicích jsou OPř odjezdových naávestidel ve směru na Napajedla u kolejí 1 a 2. Byly tam nově instalovány v rámci "koridorizace", rok 99 nebo 00.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 20:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Však 4znaký autoblok má návěstidla „na každém kroku“, tak do toho cpát další je nesmysl…
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 16:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MirekM: to ani ne, spíš jde o to, že opakovaná výstraha na 4AB = aspoň půl oddílu volného, kdežto na OPř je to zpravidla mnohem blíž.

Jinak mezi dolní žlutou a žlutým pruhem je zelený pruh a dávat tam vycpávku mi přijde poněkud hyperkorektní...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 10:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad leda, když zelený pruh není. BTW, když jsou zelené pruhy dva (= 100 km/h), tak jsou těsně nad sebou, nebo je ten jeden z dvojice až pod eventuelním žlutým ?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 11:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil:
i když by nebyl zelený pruh zapojen tak jsou montovány svitilny s pruhy kde jsou vždy dva pruhy tudíž zen žlutej bude ve spodu i když zelenej nebude zapojen. a co jsem si všiml pokud jsou dva zelené pruhy jsou dvě dvoupruhové svítilny, a zelenej je vždy v jedné, takže je mezi nimi opět pruh a možno i dva mezera

viz
http://www.azd.cz/produkty-a-sluzby/systemy-pro-kolejovou-dopravu/venkovni-prvky/ukazatel-rychlosti-ur-3/

(Příspěvek editován uživatelem noltha prosinec 21, 2005)

(Příspěvek editován uživatelem noltha prosinec 21, 2005)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 13:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pruhatec" je unifikovanej, nahoře zelená a dole žlutá. Jediný mě známý atyp byl 2xbílá v Krasíkově.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 13:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
na stránkách AŽD je k i verze nahoře žlutej dole zelenej, no já si do kážu představit sestavu
odshora zelenej, žlutej, žlutej, zelenej, a to aby ty dva zelený byli dál od sebe.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 00:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený pruhatec v akci:
pruhatec
kliknutím plná velikost
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 14:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to snad úplně stačí. Kdyby to mělo být, jak píše Noltha, tak by se úplně zbytečně musel sortiment o díl rozšiřovat.
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 22:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K opakovacím předvěstem: myslím, že zřizování opakovacích předvěstí jistou logiku má - všimněte si, že OPř se vyskytují většinou jen v obloucích, které se již před návěstidlem nenarovnají. Jinými slovy - pokud je oblouk sebedelší ale před např. odjezdovými návěstidly se na chvíli narovná, OPř se nezřizuje. OPř se tedy zřizuje tehdy, pokud lze návěst daného návěstidla spatřit až když je vlak těsně před ním. Další důvod pro zřízení OPř je ten, kdy se může z nějakého důvodu zaměnit návěst dvou odjezdových návěstidel - častěji se to ale řeší např. trpasličími návěstidly. To je ale jenom moje teorie - ta "jistá" logika našich drah je velmi nevyzpytatelná :-)
Vít Javůrek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 07:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OPř se zřizují kvůli rozhledovým poměrům.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:56:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
určitě máš pravdu že se musí zbytečně rozšířit sortiment, s tím souhlasím, ale já jen čerpal ze stránek AŽD, a jiné vysvětlení pro použití pruhu kde je nahoře žlutý pruh nemám, a ono v podstatě jde jen o to kde se namontuje 8 malejch barevnejch sklíček.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 20:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by ještě někdo chtěl příklady Opř, tak je kupř. v Chotýčanech, ale i na Zámostí, mj se zajímavou kombinací trpasličích a klasických klacků.....
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 22:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy:
OPř jsou tři řitě.
Ojedinělé jsou jen některé jejich druhy. Třebas OPř oddílového návěstidla AB.
Existuje někde např. dvousvětlová OPř? (Ž,B)?

Jinak by mne zajímalo, zdali se někde nerušily OPř bez náhrady. Nynější radotínská PřS má tři svítilny.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 07:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2-světlové OPř jsem viděl dost. ale už nevim gde fšude. bejvá to na kolejích, ze kterých se dá jet jenom 40.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 10:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Možná Zbiroh má lávku s OPř, z nichž by dvě nebo tři měly být dvousvětlové. Ovšem zcela jistě jsou tam jen třísvítilnové a čtyřsvítilnové (s jednou svítilnou slepou).
Ale existují dvousvítilnové?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4401
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 10:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co si vybavuju, tak vždycky mezi bílou a žlutou bylo prázdný místo
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 21:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukněte k Psovi na plánky, já koukal namátkou na Zbiroh a pak Valmez (dvousvětelné OPř)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18286
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 01:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byli zde zmíněni trpaslíci - platí stále, že pokud jsou cestovým návěstidlem, tak se kolem nich nesmí více jak 60?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
El_ron_de_cuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 16:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že to platí stále, a navíc, i pro odjezdové trpaslíky. Jako příklad mě napadá Jesenice, Senice n/H., Kostelec n/H. Ale ruku do ohně za to nedám
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 15:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OPř s dvousvětlovými štíty jsou třeba v Jihlavě Městě, bohužel pouze u kolejí, kde stojí šroty.
V Gdyni je i dvousvětlové návěstidlo autobloku - myslím, že na SKM ve směru od Gdaňska. Je to poslední návěstidlo před vjezdovým návěstidlem, kolem ktrého se jízda povoluje jen návěstí 40km/h "a něco". Existuje v ČR nebo SR něco podobného?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty dvousvětlové opakovací předvěsti v Jihlavě-městě mohu potvrdit. Dále jsem je zaregistroval u ŽSR v Ružomberku. Východní zhlaví této stanice je v oblouku - takže kromě odjezdových návěstidel mají všechny dopravní koleje i opakovací předvěsti - u dvou hlavních kolejí třísvětlové, u osvětních dvousvětlové - žlutá,bílá.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2- světelné nebo 3-světelné se zaslepeným prostředním světlem?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 14:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V obou případech skutečně dvousvětlové - v Jihlavě-městě vzor SSSR, v Ružomberku vzor AŽD.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka kraťas:
Tak přece jen jsou.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V žst. Ostravice je na frýdlantském zhlaví návěstidlo tvaru trojúhelníku postaveném na základnu,vrcholem nahoře.
U základny jsou dva žluté terče,u vrcholu bílé světlo se stínidlem,podklad černý,pod návěstidlen je tabulka s označením OX-600.
K čemu slouží?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 16:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
jedná se o "přejezdník" je umístěno před přejezdem u kterých není konrola činnosti přenášena k nějakému obsazenému obsluhujícímu pracovišti. Pokud svítí bílé světlo přejezd je uzavřen -> strojvedoucí muže jet v klidu, bíle světlo nesvítí přejezd je v poruše -> strojvedouci musí jet jako by jel na rozkaz Op
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 15:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook, Noltha: drobné doplnění - je-li tam OX, pak je to opakovací přejezdník.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 16:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej:
joo díky, to jsem přehlédl že tam píše OX, takže předpokládám že kus před tím bude jen odrazková atrapa.
http://nasken-literatura.wz.cz/modely/
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 19:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha,Hajnej
Díky,dám sem koncem týdne fotky.
Byli jsme tam v sobotu min. týden,a bílé světlo nesvítilo.
Je to možné kvůli intenzivnímu sněžení a možné posypové soli v kolejovém obvodu?
Nikde jinde jsem to zatím neviděl.
Jo,a jen mmch.,ta hospůdka naproti nádru,resp.trafice je docela útulná,brynzové halušky se špekem velmi jedlé.
Kámoš viděl za oknem v té vánici na chodníku /prý/ místní domestikovanou srnku,jak šla za nějakou paní.
Tak nevím,jestli to už spíš nebyli větší bílé myšky po nezbytné sadě rumiků...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
no na sůl v kolejovém obvodu bych to moc, neviděl, to by způsobylo uzavření přejezdu, (ale důsledkem toho by mohlo být vypnutí z činnosti, ale to je méně pravděpodobné) no to bílé světlo má svítit jen když jede vlak, a to pokud jsou přejezdníky z obou stran, tak jen ten proti směru jízdy, tedy aby ho fíra viděl.
No já bych také někde měl mít foto nějakých přejezdníků. Skusím je najít.
http://nasken-literatura.wz.cz/modely/
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
Bílý světlo svítí, jen když je v činnosti PZZ - jede vlak, tzn. když vlak nejede, tak bílé světlo nesvítí. Primárně tedy světlo nesvítí.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ten přejezdník v Ostravici.
OX600 Ostravice
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 14:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
To se v Ostravici urodilo sněhu. Není vidět základ, takže odhaduju 40cm sněhu. Pěkný foto. V takovýhle zimě nevylízám ven a ani nefotím. Dole v odkazu je i nějaký pokec o výstražnících.

Jinak přejezdníky dělá ATE Cheb
http://www.atecheb.cz/images/vyroba/zab_zar/big/prejez.jpg
http://www.atecheb.cz/vyr_zabzar.php
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 23:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odkaz,odkdy se tato návěst používá?
Jinak v Ostravici nasněžilo celkem fest,tady je návěstidlo na cestě na Lysou horu:-)
088Shc69
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 09:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
no pokud se nepletu tak se přejezdníky používali už i u mechanickejch přejzdů, ale možná se pletu já jsem mladej na to abych si toto pamatoval, takže raději si počkejme zda nám to někdo prozradí přesněji.
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 17:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook:
přejezdník se používá fakt hodně dlouho. Dřív přejezdníky dělaly "SZ dílny Ústí nad Labem", nyní NTD Ústí nad Labem (http://www.ntd.cz/sro/sro.html). Dříve, znamená minimálně od roku 1985.
Ale: "Zavedení PZZ typ VÚŽ 76, přejezdníku č.v. SZ 2001 a upozorňovadla na přejezdník č. v. SZ 2002a (b) u ČSD bylo schváleno výnosem FMD č. j. 18 490/80-014 ze dne 1.9.1980.
Mám štěstí, že mám přístup k zaváděcím listům. Výše - to byla citace ze ZL 7/1981-SZ.
Jak to bylo u mechanickejch přejezdů? Nevím.

Noltha:
Bylo to dost přesný?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 12:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bambulin:
abych pravdu řekl tak přesnější než jsem čekal.
no já bohužel přístup k zaváděcím listům nemám, ale znám práci obou firem na které odkazuješ, teda ATE i NTD, právě ted spolupracuji s NTD na dálkovém ovládání žst Jiříkov, a i zde jsou u přejezdu u Jiříkova Přejezdníky. Přejezdníku je po republice k vidění celkem dost, stačí se je pořádně dívat ;-)
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 14:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bambulin:
ted jsem ještě koukal do předpisu Z2 a článek 58 říká:
"Dává-li PZM informaci o svém stavu strojvedoucímu přejezdníkem je označení kategorie na dalším místě doplněno písmenem L ..."
a článek 61:
"Přejezdník u PZM (pokud je zřízen) kontroluje úplné sklopení břeven závor. V případě nebezpečí na přejezdu je obsluhující zaměstnanec povinen sejmout plombu z nouzového nevratného tlačítka a jeho stisknutím zhasnout na přejezdníku návěst Uzavřený přejezd."

Z toho je jasné že se přejezdníky používali i u Mechanických přejezdů, otázka je jen od kdy, ale to já vážně pamatovat nemohu, jen si vzpomínám, že se u mechanických závor používali rtuťové spínače ke zjištění uzavření, asi tedy s návazností na ten přejezdník, či možná i pro indikaci na ovládací stanoviště.
Chalkyn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 07:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejezdníky kryjící mechanické závory jsou dodnes k vidění v Prosetíně (trať 238).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace