K-report
 

Archive through 20.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Staré archivy » Archive through 20.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 17:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GVD 05/06 by měl počítat s výlukami 1. nebo 2. TK mezi Libní a Masaryčkou. A jelikož včera spadla ta trolej, tak to byla taková ukázka, jak to asi bude vypadat. Z Hrabovky jsme se vyhrabali kolem 17:55 (odjezd Mas. 17:38)...
Je to udělaný tak, že se vlaky budou šikovně křižovat a za normální situace by neměla vznikat zpoždění. JENŽE když už do Libně přijede vlak se zpožděním, tak se to celé naruší a minuty zpždění naskakují dalším vlakům....
http://www.masiny.zde.cz
x1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.106
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 17:06:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, proč třeba tratě číslo 171 a 221 mají mechanické zabezpečovací zařízení a oproti tomu například trať číslo 170 z Plzně do Chebu, kde je zlomkový provoz, má dálkařinu?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20322
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 17:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

například trať číslo 170 z Plzně do Chebu, kde je zlomkový provoz, má dálkařinu

No třeba proto, že je jednokolejná... Už to asi není, co bývalo, ale i tak by tam občas bylo bez dálkoviny (a rychlé reléovky, kam se hrabe ESA...) dost husto.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 18:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

x1: Dalkovina PlCh se budovala v 60. letech, kdy ta trat byla silne zatizena, mozna to byla nejvytizenejsi jednokolejka CSD. Slo tehdy o dost revolucni pocin, urcite nebylo snadne ho prosadit a zrealizovat. Taky dalsi dalkovina na CSD byla zprovoznena az po dalsich 20 letech.
Proc na silne zatizenych tratich kolem Prahy zustala elektromechanika pres elektrifikaci az dodnes: severozapadni draha tehdy (zacatek 70. let) mela jine investicni priority v severnich Cechach.
Mahel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 07:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubnrt a spol. Ta trať Plzeň - Cheb byla v 60. letech tak zatížená, že se připravovalo její zdvoukolejnění, ale narazilo to na to, že by to bylo v daném terénu hodně náročné a stálo moc peněz. A bylo spočteno, že dálkovým řízením se dosáhne požadované propustnosti za míň peněz...
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 19:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem našel nějaké info k modernizaci tratě Libeň - Běchovice na adrese:
http://regionbulletin.czechtourism.cz/index.php?action=show&id=1158

Modernizace Praha Libeň - Praha-Běchovice
Tato stavební akce zahrnuje stanice Praha Libeň - Praha Běchovice, zastávky Praha Kyje a Praha Dolní Počernice. Traťový úsek bude nově trojkolejný.

Rekonstrukce se týká 33 423 metrů kolejí, asi 70 výhybek, železničního spodku, 15 mostů, 5 nástupišť, trakčního vedení, osvětlovacích věží, staniční zabezpečovací zařízení, bude zřízen obousměrný automatický blok a kolem trati bude několik kilometrů protihlukových stěn.
Předpoklad realizace 15. 8. 2006 - 30. 9. 2009. Celkové náklady: 1 936 252 000 Kč

To jsem zvědav, jestli se do toho opravdu pustí. Z dalšího zdroje mám to, že v létě by mělo proběhnout výběrové řízení. Ještě by mě zajímalo, kde budou ty kilometry protihlukových stěn (chápu jedině tak kolem zastávky v D. Počernicích). Už se těším na tři roky zpoždění....
http://www.masiny.zde.cz
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 21:42:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stavba zahrnuje 5 nástupišť? Jedno mi tam do šesti chybí, které to je?
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se ten lichý počet zdá taky nějak divný. Očekával bych 2 Kyje, 2 Počernice a 2 Běchovice. Libeň byla z finančních důvodů ze stavby "vyjmuta".
http://www.masiny.zde.cz
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libeň byla z finančních důvodů ze stavby "vyjmuta"

Pokud je mi známo 1.etapa zahrnuje úsek: Praha Běchovice (včetně) – tříkolejný traťový úsek – Praha Libeň (běchovické a střední zhlaví). Nástupiště na zastávkách se nepočítají. Běchovice 2x, Libeň 3x. Kam chcete to šesté?
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 21:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Libni bych pochopil 2 nástupiště, neboť dostavba třetího byla provedena v roce 2004 (ledaže by se udělalo komletní zastřešení). V Libni má dojít k ořezání ocelových přístřešku na požadovaný profil a doufám, že udělají i nový povrch ze zámkové dlažby a těch typizovaných desek.
http://www.masiny.zde.cz
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 07:00:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by se nepočítala nástupiště na zastávkách? Stavebně je to totéž, akorát že jen s jednou hranou. Ovšem je pravda, že počty vám sedí, ono i to nové libeňské je nedodělané (zastřešení a tak), takže pokud Libeň ano, tak v tom počtu být musí.

"ořezání ocelových přístřešku ... zámková dlažba" - hlavně je musej zvednout!!! Libeň a Masaryčka jsou jediné a poslední dopravny s nízkými peróny na celé této trati!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu proč vůbec existuje stanice Praha-Smíchov severní nástupiště.Určitě by bylo lepší jí zrušit a vlaky z trati 122 by jezdily normálně přes smíchov s ti že R i Sp by zde zastavovali.Samozřejmě že by se to neoobešlo bez menších stavebních úprav..předpokládám že by to bylo možné.
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: V zásadě máte pravdu, nicméně zkuste tam někdy zajít a udělat si představu, jak by ty menší stavební úpravy vypadaly. I kdyby se mělo na Semmering jezdit jen a pouze z třetího nástupiště (6. SK), znamenalo by to totální přeorání sudé skupiny, zkrácení kolejí, ...

Je velkou a neodpustitelnou chybou, že se napojení 122 do Smíchova (o němž se mluví desítky let) neudělalo při modernizaci tratě 122 koncem osmedsátých let. Ale je ještě větší a neodpustitelnější chybou, že se z toho nikdo nepoučil a to napojení se neudělalo v rámci úprav vynucených stavbou MO.

Řekl bych, že dnes by bylo levnější protáhnout podchod až do budovy Buštěhradské dráhy a na severním nástupišti udělat pořádný perón.

Ovšem při dnešní frekvenci vlaků to nemá cenu. To by musela ale existovat nějaká koncepce, která by tam přitáhla cestující a tedy i vlaky.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:jasně nebylo by to uplně jednoduché ty stavební práce..ale když se dnes podívám na tu smutnou frekvenci vlaků na dnešním smíchově tak si myslím že by to mohlo jenom pomoct navíc i to zastavování rychlíku směr chomutov by nebylo na škodu.Teď se furt mluví o přestavbách pražského uzlu lepší napojení a kordianace s MHD a PID.to severní nástupiště je uplně bokem a nevím jaká je tam frekvence cestujících osobně typuji že hodně malá..to že by vlaky odjížděli na trať 122 normálně ze smíchova by trati jen pomohlo.Bohužel je to jen nápad a k jeho realizaci asi nikdy nedojde spíš se trať 122 dřív uplně zruší..
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víc věcí je zcela nepochopitelných. Na Smíchově ( společném nádraží )se raději vrazily peníze do znovu připojení absoulutně zbytečných ( samozřejmě denes zarostlých ) kolejí na nákladovém nádraží, dnes se tu maximálně odstavují správky.
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:32:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam jsou vůbec záhady. Třeba proč tu silnici postavili zrovna tak, že níže vedenou plzeňskou trať podjede, pak honem do kopce aby přemostila výše položenou kolej semeringu a pak zase z kopce do tunelu.... (snad jedině kvůli zemním pracem, aby nemuseli vyvážet daleko rubaninu).

Ale že by zrušili semering se nebojím. Prostě to nešťastné smíchovské zapojení patří do sbírky "věčných provizorií".
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: V roce 1998, kdy se to připojení dělalo, se tam relativně slušně koulelo, vykládal se tam Kondor, vagónoval se šrot z likvidovaných tramvají T3, ... Jinak i ta deponie někde musí být. Představa, že železnice bude disponovat v každé chvíli právě tolika vozy, které momentálně potřebuje, je lichá.

Navíc to platil investor MO, jednalo se vpodstatě o náhradu škody, kterou stavba dráze způsobila.

6120: Frekvence cestujících od tam zastavujících rychlíků není špatná, ovšem pouze relativně - tedy v poměru k počtu lidí, kteří v těch rychlících jezdí. U osobních vlaků nevím, příležitostně využívám pouze ten večerní osobák Praha - Kladno a nastupuji většinou sám ...

Těch cestujících by připojením do Smíchova os. mohlo přibýt, další navýšení by se dalo čekat od zkrácení jízdní doby Zličín - Smíchov (což je ovšem samo o sobě poměrně drahé), ale i kdyby počet cestujících narostl desetkrát, tak to samo o sobě nezdůvodní tak vysokou investici ...

Trať 122 se hned tak rušit nebude. Přeci jen tam jezdí nějaké náklady.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono by na Smíchově stačilo dál k té lávce, co tam je od nepaměti (i za staré budovy) schody. Hned by se Smíchov přiblížil alespoň v rámci možností. Ještě elegantnější by bylo prodloužit podchod až tam, kde už vjede vlak bez složité kolejové přestavby stím, že až se to někdy jedno celé za drahé peníze překope...tak už to třeba nebude potřeba.
ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.94.61
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 11:53:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ktere posledni polomacene pripojnaky rad 010 a 020 se v r.2001 a 2002 v okoli Prahy vyskytovaly?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:já si myslim že se to jen tak nepřekope.ale rozhodně by nebylo špatný alespoň posunout to severní nástupiště na úroveň smíchova os.tak aby byl přístup ze smíchovského nádraží.Prostě veškerá integrace severního nástupíště do PID rovná se nule,a o to dnes přeci jde aby se vlaky staly součástí pražské integrované dopravy.celá trať 122 by pro pražskou dopravu mohla být velkým přínosem jen by se muselo trochu chtít!
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 12:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ijacek:oni ani snad polomáčený nebyli oni byli pografitovaný ale to sem snad ani nepatří
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu proč vůbec existuje stanice Praha-Smíchov severní nástupiště

Však taky žádná taková stanice neexistuje!
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže každému muselo být jasné, že takový stav je na Smíchově neudržitelný - tétrojek nebylo neomezené množství a klidně se mohly likvidovat někde jinde. Kondor zas toho tolik nevykládal a hlavně ne u kolejí kde stály tétrojky. Deponii ať si ČD udělají někde jinde a zrovna na Smíchově být nemusí - přímo u centra, proč? Na smíchovském společném nádraží stačilo nechat zapojené tak čtyři koleje do nákladového obvodu a bylo by to plně vyhovující a nedělat totální rekonstrukci.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak Praha Smíchov severní nástupiště je uvedená v KJŘ, ale v SJŘ je uvedeno Společné nádraží. proč tento název není v KJŘ mi nějak není jasné.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože ta stanice se jmenuje Praha-Smíchov Společné nádraží. "Severní nástupiště" je jen "obchodní" název části tohoto prostoru, který defuckto nikdy nebyl určen pro osobní dopravu a přístup veřejnosti.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

..no tak hlavně že nám to Dj_tisíc_sluncí objasnil děkujeme..

bram:no trochu megalománie doby například obrovské asfaltové plochy nikdy nevyužívaných autobusových stanovišť v rúzných městech v čr a další nepochopitelné dopravní stavby.

(Příspěvek editován uživatelem 6120 březen 16, 2006)
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co protažení osobáků ze Semeringu a možná i z Rudné někam ke Knížecí? Koleje tam vedou, a místa je tam dost.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:55:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale místo tam asi brzo nebude. Architektonická studie hotova, změna ÚP možná na cestě, možná hotova, nevím. Podpora radnice naprostá, zahájení výstavby možná nadohled. Nové ulice domy, možná i trochu zeleně. Nějaké to skladiště snad má přežít jako historický kousek vkomponovaný do nové zástavby.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 15:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádné protažení vlaků od Zličína a nedej bože od Rudné se nikdy nesmí stát. Je to zcela nežádoucí. Osobáky od Rudné by měly být ( snad by se vešly ) protaženy na hlavní nádraží a po semeringu jich moc nejezdí a jezdit nikdy nebude, protože tu není odpovídající poptávka - na Žvahov začal jezdit autobus, do Jinonic jezdí autobus a vede tam metro, Stodůlky vlak zcela míjí a do Zličína ( Řep ) vede tramvaj, která by se odebráním některých přebytečných zastávek mezi Andělem a Řepami a rekonstrukcí trati dala výrazně urychlit. Osobáky od Hostivic pak nechat rozumě ukončené ve Zličíně.

Podívejte, skoro každý z nás je hobbysta a ukočení vlaků Na Knížecí by se pochopitelně líbilo každému hobbystovi. Takže i mne. Ale běžný cestující by spokojen rozhodně nebyl, právě naoopak.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ukočení vlaků Na Knížecí by se pochopitelně líbilo každému hobbystovi ... Ale běžný cestující by spokojen rozhodně nebyl

A proč? Metro u Anděla vzdáleno pár metrů (pravděpodobně blíž než na Smíchově i na Wilsonu), nákupní centrum a množství pracovních příležitostí mezi tím taky ...

Já si nemyslím, že Wilson (či kterékoliv velké pražské nádraží, se všemi svými bezdomovci, nepořádkem atd.) je mezi cestujícími zase až tak extrémně oblíben.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3130
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 20:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik se toho vůbec nakládá v současnosti na spol. n.? Tuhle jsem se tam zašel podívat, koleje všechny ojeté, stály tam nějaké plošiňáky, ale na nakládku nic.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 21:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem psal, kolejiště se používá jako deponie vozů.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 23:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolejiště se používá jako deponie vozů

Kolik firem si může dovolit mít skladiště (částečně nevyužitého materiálu, částečně materiálu na opravu a čístečně určeného na likvidaci) půl kilometru od nejdražších stavebních pozemků?

Čas od času tady na K-repu někdo přijde s myšlenkou, že by se za zábor parkovacích ploch (pro soukromá auta) měla platit "komerční sazba". Vezmu-li si "komerční nájemné" na sídlištích (kde bydlí 30 % Pražanů) versus u Anděla, mám pocit, že by celý rozpočet MD/SFDI na toto "parkovné" nestačil.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: zábor plochy pro parkování - oproti autům je tu jeden podstatný rozdíl: dráha parkuje na svém!

Otázka, zda si to může či nemůže dovolit je irelevantní, protože předmětné pozemky dlouhodobě vlastní, jsou již desítky let odepsány a hlavně je koupila před více než sto lety za babku. To, že se ty pozemky hodí do krámu nějakým překupníkům a developerům dráha může, ale nemusí brát v potaz. Ostatně nikdo developerům nebránil, aby si ty pozemky koupili dřív než dráha :-)

Samozřejmě nebrojím za to, aby se v dané oblasti navěky věků nacházelo mnoho kilometrů kolejí, ale aby se majitel pozemku musel posadit na hýždě kvůli nějakému spekulantovi s realitami, ... to ani náhodou.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dráha parkuje na svém

Dnes se ale nepíše rok 1986. Žádná "dráha" neexistuje, a na "svém" rozhodně neparkuje. Zachytil jste, že existuje cosi jako SŽDC?
A jaxe odepisují pozemky?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex - Kolik se toho vůbec nakládá v současnosti na spol. n.?

cca 10 - 15 vozů ročně, takže nic.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 08:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že se ty pozemky hodí do krámu nějakým překupníkům a developerům dráha ... nikdo developerům nebránil, aby si ty pozemky koupili dřív než dráha

No, oni ti developeři (hlupáci) před 150 lety netušili, že "zadní Smíchov" bude dnes vhodná zóna pro výstavbu. Koneckonců, nikdo to netušil ani před 25 lety - tehdy se při stavbě metra u Anděla naopak řada baráků bourala.

Jenže, když se ty stavby postaví o kus dál (o další zóně se mluví třeba mezi Malou a Velkou Chuchlí), bude se tam nějak muset zajistit doprava. Takže kromě toho, že z mých/Vašich daní se dotuje ta stávající doprava, postaví se ze stejných daní další veřejná stavba. Protože pozemky dráhy jsou nedotknutelné a dráha je neprodá, protože co kdyby je jednou někdy potřebovala pro něco jiného než parkování polo-šrotu.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě že zaregistroval, nicméně na věci to furt nic nemění. Pozemky a koleje patří SŽDC a pokud SŽDC nazná, že jí stojí za to, aby na jejích pozemcích za úplatu parkovaly vagóny, tak je to jen a jen její věc. Když budu vlastnit byt na Staromáku, tak v něm klidně mohu sám bydlet, přestože kdybych ho pronajal a odstěhoval se na sídliště, tak bych na tom finančně vydělal.

Odpisy pozemků - daňově se neodepisují. Ale majitel je může odepisovat účetně ...

Arj: Dráha (tehdy Buštěhradská, dnes SŽDC) si ty pozemky koupila, aby na nich podnikala, což v různě intenzivní míře trvá dodnes. Nyní na nich chce podnikat někdo jiný, kdož může vstoupit s dráhou (SŽDC) do jednání o pronájmu nebo prodeji. Ale nevidím nejmenší důvod, aby dráha (SŽDC) MUSELA své pozemky opustit, jen proto, že o půl kilometru dál je vysoká cena pozemků.

Zatížení daňových poplatníků jsem nějak nepochopil. Obchodní centrum je snad akce privátních subjektů (takže se z našich daní stavět nebude ani u Anděla, ani jinde) a pokud se posune do Mezichuchlí, pak bude z jedné strany sevřené již nyní dotovanou dopravou na Strakonické a z druhé strany dotovanou dopravou na trati 171. Takže tady nějaký prostor k vyššímu dotování dopravy nevidím ...

Nedotknutelnost drážních pozemků nijak nepodporuji, stejně tak jako nijak nepodporuji, mafiánské praktiky developerů. Z pohledu dráhy (SŽDC) by určitě mělo smysl si tam nějaký prostor zachovat, protože jak ty pozemky jednou úplně opustí, tak už je nikdy nezíská zpět, ani kdyby je potřebovala k něčemu jinému, než k deponování.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozemky a koleje patří SŽDC

pokud vím, tak zrovna Společné patří ČD. Ale to je jedno.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.199.178
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 21:57:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozemky ve VŠECH stanicích patří ČD a. s. Výjimkou jsou Dejvice, Bubny, libeňský Štádler a Vršovice seř. n., které jsou sice SŽDC, ale jsou určeny na úhradu dluhů pod ČD s. o. (=na prodej).

ČD jako vlastník pozemků pod společným nádražím míní ty pozemky využít k výstavbě společně s nějakým developerem.
PPp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 11:16:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce zářícího, jakto že žádná dráha neexistuje? Co by bylo to slavné SŽDC, než zase dráha? Dráha je obecný pojem a když napíšu dráha, tak se právě šikovně vyhybám případným sporům, jestli jsem si správně předem zjistil, jestli ten pozemek aktuálně patří SŽDC, ČD, KBD, ÚTD, kkStB nebo SNCF, protože mě to v danou chvíli třeba vůbec nemusí zajímat.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 09:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad S.S.(Smíchov společné) Traťovka čeká na vhodnou chvíli kdy před seřadiště šoupne "stůj" a slušné koleje a výhybky odveze jinam(kde budou potřeba více). Seřadiště je mom. prakticky prázné oproti době ještě cca před rokem kdy bylo naopak skoro plné a občas nebylo ani kam dát vozy.Nakládka je nula(0) ,vykládka 1 - 2 vozy měsíčně.Poslední nakládka byla když se z vlečky Škoda Diesel(bývalé ČKD naftové motory) odváželi soustruhy a další stoje do Vrůtek (ŽOS).Jinak S.s je vlakotvornou stanicí v praxi přeřazuje vlaky z Libně do relací Zlíčín,Radotín - Řevnice,a občas Praha Řeporyje a zpět.Zabezpečovací zařízení je z roku nula a půl. Místně ručne stavěné výměny se závorníky(na obou zhlavých) skupinová odjezdová návěstidla.
Bude hůř,dobře už bylo.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si predstavit za pojem seradiste na s.s. ? Omlouvam se, ale nejsem obeznamen s obvody Smichova.
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5577
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 10:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PPp - takováto úroveň diskuze se tu trpět nebude. Sorry.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp seřadiště na s.s. je právě prostor o který tu běží jde o cca 15 - 20 kolejí o délce až 700m většinou kusých v prostoru od lávky pro pěší směrem k Andělu z jedné z nich vede bývalá vlečka do bývalé Tatry Smíchov zbytky kolejí jsou dodnes v silnici u autobusové nádr. Na Knížecí.
Bude hůř,dobře už bylo.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 13:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na smíchově "hl.n." slouží RZZ vzor SSSR, je to první z řady těchto reléovek, má ještě individuální volbu stavění vlakových cest. V případě zapojení tratě 122 do smíchova "hl.n" by se muselo udělat nové ZZ, což ke záležitost za několik desítek miliónů. Řekl bych, že existují větší priority.
Úředníci, kteří zpracovávají tuto nabídku, jsou velmi kovaní.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 14:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, ja to mel za nejaky komercni obvod, dekuji.
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smíchov má obvod osobní nádr. a společné na s.o (osobní) je opravdu "sovětská" releovka na s.s. je elektromechanika vazba je provovedena jen pomocí návěstidel,skupinové odjezdové návěstidlo směr Vyšehrad a směr Radotín/Hlubočepy se rozsvítí na návěst dovolující jízdu(volno) jen v případě že na s.s. je "postaveno" a to včetně kličky návěstidla a na s.o. je postavena vlaková cesta ze "spojky", vpřípadě jízdy na vyšehrad musí na vjezdovém návěstidle výh. Vyšehrad návěst dovolující jízdu.
Na s.s. má jen ve své moci jen vjezdové návěstidlo od Žvahova a skupinové odjezdové návěstidlo směr Žvahov.
Bude hůř,dobře už bylo.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 22:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě trochu off-topic k cenám pozemků - zde musím podpořit šotoušský názor, že pouhý fakt, že nějaké pozemky pod kolejemi mají na Smíchově (nebo kdekoliv jinde) vysokou cenu, automaticky neznamená, že je musí ČD nebo SŽDC opustit a využít jinak. To je totiž většinou propaganda různých "nezávislých odborníků", placených developerskými firmami, lačných lukrativních pozemků.
Stejným způsobem bychom mohli dospět k tomu, že např. Všeobecná fakultní nemocnice nemusí přece užívat lukrativní budovy v centru Prahy ke zdravotnickým účelům, ale může se přece "výhodně" přesunout někam jinam (a tyto tlaky zde skutečně byly!), stejně tak Universita Karlova, základní školy a spousta dalších vesměs nekomerčních institucí.
Jenže při tomhle zvráceném urbanistickém přístupu pak budeme mít Prahu plnou hypermarketů, "projektů" typu Zlatý Karlov, Zlatý Anděl, Zlatý XXX, zábavních a obchodních center a jaksi se úplně vytratí duch Prahy. O takové město tedy já osobně vůbec nestojím...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 23:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát, že nemocnice léčí, a univerzita vzdělává (aspoň doufám). Ale nádraží na Smíchově (v Bubnech, Vršovicích, Žižkově) akorát slouží ke skladování železničních vraků a pěstování lebedy. Těmto nádražím už jednou provždy odzvonilo
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Nejsi sám, takových lidí, kteří nestojí o tvář města vnucovanou investory a developery je více, včetně mne.

Já jsem chodil na Střední průmyslovou školu elektrotechnickou, jenž má velmi lukrativní adresu Na příkopě 16 a z budovy se koukalo přímo přes ulici dříve na proluku Mylsbek a posléze na obchod Marks and Spencer. Magistrát asi čtyřikrát vedl soudní spor o tuto budovu a tvrdil, že mu patří ( chtěl ji zpeněžit ) a vždy prohrál, budova a pozemek patří státu a soud buhvíkolikáté instance to opět potvrdil. Tlaky ovšem tímto neskončily, nicméně škola na této adrese vesele existuje nadále.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kteří nestojí o tvář města vnucovanou investory a developery je více

tak to (bohužel) funguje minimálně od časů asanace Starého města.
Navíc mi přijde lehce zavádějící zjednodušovat problém ohyzdných nádražních ploch na otázku developerství. Vždyť tam může být třeba park nebo cokoli jiného. Rozhodně to, co je dnes na Smíchově je ta nejhorší možná varianta. A to i pro tzv. dráhu.
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 09:15:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučujo Bohatýrskou trilogii, kde v jednom z dílčích příběhů protestuje Spolek starých Slávů proti výstavbě Vyšehradu asi takto: "Je tam chrastie co už tisíc let tam rastie a není možné postavit tam kaků modernů škatulu"
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 09:56:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti železnici ale .... Nádraží v Bubnech (bydlel jsem vedle 25 let a ještě si pamatuji "akční" parní trakci), Smíchově, Libni atd. byla vícemémě hlavně nádraží pro nákladní dopravu do průmyslových a dalších podniků v okolí, neboť v době jejich vzniku to byly průmyslové periferie města (Smíchov - bývalá Tatra, Škoda, pivovar, lihovar, přístav atd., Holešovice - Jatky, celá ta tovární čtvrť mezi dnešní Argentinskou a Vltavou atd., přístav) které bez železnice nemohly fungovat. Dnes jsou to již vnitřní části města - šiřší centrum a průmyslové podniky byly buďto zrušeny nebo vymístěny dále od centra (např. Siemens Zličín či Malešicko-hostivařská prům. oblast). Logicky prototato nádraží již nemají co obsluhovat v takovém rozsahu jako předtím a konverze na obchodní či rezidenční čtvrť je normální. Říká se tomu konverze "brownfiels" a probíhá to všude ve světě.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 10:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:hmm snad tam nebude tohle RZZ do smrti..další důvud navíc to celý překopat!

Jo jinak když už jsme u toho Smíchova prej se má stěhovat železniční výtopna Zlíchov a to do Zdic do bývalého tamního depa co by pronájem.ale je to z nejistého zdroje tak nevim..víte o tom někdo něco blíž??
Vezmeme to zkratkou-je to sice dál ale horší cesta.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 10:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výtopna Zlíchov se stěhovat nikam nebude. To jen pan Říha ( majitel SAXI, má dosud pronajmutou část bývalého vozového depa v němž sídlí též Výtopna Zlíchov ) už neměl kam své "sbírky" dávat, tak si pronajmul zdickou výtopnu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 10:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak bohužel není možné "udržovat" stav nádraží Bubny, Smíchova a Vršovic ve stavu v jakém je dnes. Mne jde spíš jen o to, aby tu zase nevznikaly jen kanceláře a nákupní centra. Mělo by být v zájmu města, aby zde vzniklo něco smysluplněšího, ale toho se asi nedočkáme. Nakonec místo společného nádraží by mohlo vzniknout autobusové nádraží místo současného nevyhovujícího Na knížecí. S Bubny je to těžší, tam nejen dle mého názoru mělo vzniknout železniční muzeum. Tak by se zachoval ráz oblasti a smysluplné využití by bylo zajištěno.
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 11:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Bram místo s.s. autobusové nádraží není nejlepší nápad,lepší by bylo někde více na kraji města a hlavně přímo u metra.
Bude hůř,dobře už bylo.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 12:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozumná zástavba bývalých kolejišť se dá přece zajistit územním plánem (haha, to jsem zas jednou sám sebe pobavil).

Tak vážněji: myslím, že poptávka po kancelářích+HM už je poměrně uspokojena, svědčí o tom rostoucí bytová výstavba i např. skvělá návštěvnost HM Tesco Skalka. Navíc tak rozsáhlé plochy by dnes jistě monofunkčně fungovat nemohly. A vlastně cokoliv je lepší, než současný stav.

Pohled do věštecké koule mi odhaluje:
Smíchov: smíšená městská zástavba, přítomnost HM tak 50:50 - buď něco menšího poblíž metra SN, nebo HM zřejmě někde u portálů Mrázovky (hnus, velebnosti, zrovna tam by si to zasloužilo dostavět nějakou kulturní blokovou zástavbou).
Bubny: přítomnost HM takřka jistá (nejbližší totiž v Letňanech), tuším ho u křížení Argentinská x Plynární.
Vršovice: tam se hned tak něco nezmění

Ad železniční muzeum - to tedy nevím, to radši někde u Bohdalce, kde je to už trochu zastrčené. Zachování rázu je pěkná věc, ale zachovávat zrovna takový ráz... A z hlediska nešotoušů to rozhodně smysluplné využití není. Co by si radši lidi vybrali - park nebo žlezniční muzeum? A věřte mi, že ani jedno tam nebude.

Jinak myšlenka menšího autobusového terminálu namísto západnějších kolejí nádraží s propojením na stávající podchod se mi nezdá špatná - už díky vazbě na vlak. Výjezd samozřejmě směrem na MO (takže nejspíš u křížení s Radlickou) a jenom pro linky obsluhující oblasti jižně od Prahy. A terminál na Knížecí zrušit, resp. omezit jen pro městskou dopravu.

Závěrem: nikdo "dráhu" pozemky prodávat nenutí, ale byli by skutečně blbí, kdyby je neprodali - jsou jim naprosto k ničemu. Vagóny můžou hnít i jinde. Doufám, že aspoň do té míry tam někdo ekonomicky uvažuje.

Edit: Tolikrát "vazba" v jedné větě už je moc

(Příspěvek editován uživatelem Bobek březen 20, 2006)
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 12:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

např. skvělá návštěvnost HM Tesco Skalka

Titanixe potápí, bárka de ke dnu?
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace