K-report
 

Archive through 11.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Světelná návěstidla » Archive through 11.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha:
Když znáš práci ATE a NTD, tak by neměl být problém zjistit kolik vyrábějí (vyrobily) přejezdníků. On je totiž nepoměr mezi počtem (zabezpečených) přejezdů a počtem přejezdníků.

Jinak je přejezdník k fosení dost nezajímavý a v archivu mám ledacos, ale přejezdník ani omylem.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 19:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Plzni hl.n. je vjezdové návěstidlo od Klatov 7-svítilnové. Jaké a v jakém pořadí jsou světla? Viděl jsem dnes jen červenou na 3 místě shora.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Noltha & Bambulin:
V ověřovacím provozu na výjimku se přejezdníky ve spojení s mechanickými závorami objevily už cca od roku 1976.
V nějakém Železničáři z druhé poloviny 70. let (číslo přesně nevím, ale myslím, že to byl ročník 78) je o zkušebním provozu přejezdníků článek - podle toho článku byl přejezdník původně vyvinut právě pro přejezdy vybavené mechanickými závorami. Informováním strojvedoucího o stavu přejezdu prostřednictvím přejezdníku se měl eliminovat vliv chyb závoráře (opomenutí uzavření závor).
Jinak přejezdníky ve spojení s mechanickými závorami je dodnes také v Řešetově Lhotě, což bylo údajně jedno z míst, kde se právě tehdy přejezdníky zkoušely.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miloslav_Kolář: Přes Řešetovu Lhotu jsem půl roku jezdil do Č. Kostelce, ale žádný přejezdník jsem tam neviděl. Je to určitě správně?
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 11:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
Určitě je, ty přejezdníky tam byly, teď Vám ale z hlavy nedokážu popsat jejich přesné umístění. Ostatně zítra do oněch končin mířím, takže provedu "místní šetření" a pak podám zprávu.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 18:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bambulin:
no ono asi by se dalo zjistit kolik jich vyrobily ale to by stejně bylo číslo o ničem řeklo by to jen to kolik se jich za poslední dobu nasadilo, ono některé už jsou dávno namontovány a potom zase jsou ještě správy zab zař kde mají dílny, objednají si jeden jako vzor a potom jsou schopni v podstatě si další vyrobit sami, asi by to být nemělo ale šetří se všude.
Jinak já ve foto archivu má asi jeden nebo dva přejezdníky, ale v pondělí při služební cestě jsem zahlédl jeden který měl i žluté svítilny, což se moc nevidí, dnes už jsou žluté odrazky, bohužel nebyl čas zastavit ani netuším kde to bylo :-(
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 08:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
Omlouvám se za mystifikaci, v sobotu jsem jel přes Řešetovu Lhotu a přejezdníky tam už nejsou. Já jsem je tam naposledy zaregistroval před čtyřmi lety a předpokládal jsem, že stále fungují. Proč byly demontovány nevím, možná dosloužily kabely...
Jinak jsem si doma dal práci a našel jsem ten Železničář z roku 1978 s článkem o přejezdnících, který jsem zmiňoval výše. U toho článku jsou tři fotky, na kterých je přejezdník, upozorňovadlo a indikační skříňka na stanovišti závoráře, u všeho je napsáno, že se jedná o prototypy. I když tisk fotek je dost mizerný, podařilo se mi na té indikační skřínce rozluštit jména sousedních stanic - Starkoč a Červený Kostelec - je to tedy z Řešetovy Lhoty, takže je možné, že tam byly ve zkušebním provozu ověřovány přejezdníky úplně poprvé. Ono je také fakt, že samotný přejezdník na té fotce vypadá nějak divně, takže to opravdu byl nějaký ověřovací atyp - i to je možná jeden z důvodů, proč to z té Ř. Lhoty zmizelo.
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 09:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noltha:
Opravdu, se teď většinou nasazují přejezdníky se žlutejma odrazkama místo světel. Šetří se kde se dá i nedá. Současné odrazky jsou sice vynikající, ale světlo je světlo. Ale na druhé straně světlo láká chuligány. Jednou jsem byl v ZOZ Olomouc a viděl jsem hromadu přejezdníků (asi 5 ks) ke šrotaci, kde byly rozbitý světla.
Máš pravdu, že správy zab.zař. které mají dílny, podle vzoru vyrábějí, co se dá. Někdy je práce vynikající a někdy je to taková nouzovka. A co se slepuje z použitých výrobků. Zažil jsem trapárnu (oboustrannou). Ptám se chlapů ve stanici, co to máte za šrot (tlumivky, přestavníky). A oni, že to je z jiný stanice a budou to montovat, ...
Miloslav Kolář:
Díky za snahu a informace.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bambulin:
Nemohu jinak než souhlasit, jelikož jsem býval zabezpečovák, vím o čem mluvíš, proto mě už vubec nic nepřekvapí, ono když jsme viděl jak se dělal "novej" blok elektromechaniky do Ledečka, to už nemuže překvapit nic. ;-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dojem, že přejezdníky v Řešetově Lhotě zmizely zhruba ve stejnou dobu jako hláska mezi Lhotou a Olešnicí. Pamatuju je pak ještě ležet v Kostelci ve stanici. Jediné přejezdníky k mechanickým závorám jsou podle mě už jen v Prosetíně (bez odrazek).
ICQ -> 21 65 33 068
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Vjezdové návěstidlo od Klatov - klasické pětisvětlové (žlutá, zelená, červená, bílá, žlutá) a pod nimi se nachází indikátory "O" a "N" - zdali jedeme do osobní nebo nákladové části hlavního nádraží. Mimochodem - toto návěstidlo je ve skutečnosti cestové, pravé vjezdové se nachází již před zastávkou.
Vít Javůrek
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K přejezdníkům: Přejezdníky se světly najdeme ještě např. v Oboře u Kaznějova, kde jsou celkem poctivé provedeny a mají ještě svoje "opakovací odrazkové kolegy". Dva světelné přejezdy mají každý svoje přejezdníky. V dnešní době se však bohužel již šetří, takže se opakovací přejezdníky moc nezřizují a pravé přejezdníky mají odrazky. Navíc se většinou kumulují kontroly více přejezdů jedním přejezdníkem - např. Dešenice. Naopak - někdy je přejezdník neproměnný, a pouze na opakovacím se nachází bílá - např. Sobotka.
Vít Javůrek
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 18:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vít Javůrek - děkuji
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 09:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přejezdník, tuším že u přejezdu v Kmetiněvsi na trati 096 (foceno cca před rokem),
tipoval bych, že nam nebude moc dlouho (zřejmě po nějaké "optimalizaci").
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 17:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Houmr: Jestli je to v pozadí původní výstražník VÚD, tak tam určitě nebude dlouho... Takovouto kombinaci jsem ještě neviděl.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 10:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, jsou to výstražníky VÚD s pozitivkou (fotka se mi tenkrát dost nepovedla), přejezdníky asi dodány v souvislosti se zrušením obsazení dopravny, kde je od PZZ skříňka (jen tipuji, fakta neznám)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 19:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je divné... VÚD s přejezdníkem, taky jsem to ještě neviděl. Údajně by to nemělo být technicky možné, přejezdník u VÚDu. Asi to už někdo vyřešil...
Úředníci, kteří zpracovávají tuto nabídku, jsou velmi kovaní.
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se chce, všechno jde.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 13:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak časté jsou případy rychle kmitající zelené /100 km/ nebo kmitající zelené /80 km/ na světelné předvěsti?
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 17:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš tak časté jako osmdesátkové/stovkové výhybky.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výhybky na 80, 90 či 100 km/h jsou sice vzácné, ale přesto existují. Jen tak namátkou - kvůli odbočení významné tratě jsou výhybky na 100 km/h např. ve stanci Prosenice. Ze stejného důvodu jsou výhybky na 80 km/h v Lysé nad Labem. Kvůli přechodu z dvoukolejné na jednokolejnou trať je výhybka na 80 km/h ve stanci Kozolupy. Rychlé výhybky jsou i v raně "koridorizovaných" stanicích kde se ještě nešetřilo, jako je např. stanice Zámrsk. Existují ale i stanice s výhybkami na 90 km/h, kde se toto nijak světelně nenávěstí (svítí prostě zelená a před ní je rychlostník na 90). Jedna taková atypická výhybka se nachází v Novém Městě nad Cidlinou. Atypické symetrické výhybky na 90 km/h se nacházejí též ve stanici Choťovice.
Vít Javůrek
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nevíš (nebo někdo jiný samozřejmě) náhodou, jak je to v Poříčanech? Prý je tam jedna výhybka na 120…
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 08:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirekm:
nevím zcela přesně ale určitě tam je výhybka na 100, z tříkolejné to tam přechází na dvoukolejnou trať, je tam vidět návěst s dvěma zelenými pruhy.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 09:09:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vít_javůrek:

Zajímavé jsou výhybky, kde se do přímé i odbočné větve návěstí vždy "Volno", dobrý příklad je jednoduchá výhybka umístěná na odbočce Slatinská na brněnském trianglu. Jede se tam přímo i odbočmo na "zelenou" a v místě je omezena TR rychlostníkem na 60 km/h - což koresponduje s rychlostí "odbočné" 60-kové větve...

Nevíte náhodou, proč se to tak dělá/dělalo a kde bych na síti SŽDC "pohledal" více takových případů ???

Přeji pěkný den.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4803
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 09:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prej to bylo i někde na trati 190. TR 100 a do odbočky na volno.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 13:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stovkové výhybky, po kterých se jezdí do křiva na jedno světlo, byly poměrně časté, důvodem byla absence rychlostního stupně 100. Je to případ odbočení z 1. na 3. kolej v Radotíně (od Berouna) a je to i případ toho Nového Města nad Cidlinou (90 dělá oblouk a ne výhybka).
Devadesátkové výhybky jako takové neexistují, devadesátkový oblouk (necelých 1000 m) však může vzniknout transformací osmdesátkové nebo i
(o fous) šedesátkové výhybky.
V Choťovicích nerozumím zmínce o symetričnosti výhybek - řeč je o krajních výhybkách (1 a 5) nebo o těch dalších (2 a 4)? V prvním případě by to byl pokus vystačit si s osmdesátkovými výhybkami, ve druhém případě nejspíš půjde o běžnou transformaci čtyřicítkové či padesátkové výhybky na obloukovou.

V Poříčanech se má stodvacítková výhybka č.3 dávat v rámci pilotního projektu ETCS.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 02:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Poricanech jsou stovkove na obou zhlavich (jak zminoval Hajnej, 120 se teprve chysta, ikdyz uz mela byt nejaky ten patek namontovana), pak Cesky Brod na poricanskem zhlavi, na uvalskem 80. Pecky maji mozna taky 80 do odbocky. Blatov ma vsechny vyhybky na 80, Bechovice jen spojku 2./0. kolej. Tam ale nekteri firove jezdi radeji 50-60 kvuli ne zrovna dobremu stavu. Nekteri tam ovsem jezdi i 100

Jen pro zajimavost, jizda na Blatove z 2. koleje na spojku do Bechovic-nakladniho je na zeleny pruh, ale tesne za vyhybkou je rychlostnik 60km/h

EDIT: jeste jsem zapomnel na Liben, kde je prujezd na zeleny pruh.

(Příspěvek editován uživatelem nick březen 23, 2006)
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 09:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor: Třeba triangl u Bludova, při jízdě mimo Bludov. Ale jen až u 2. veksle, lhostejno odkud se jede. Plno na 100 je jich na jižním tahu Košice-Rožňava
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 15:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pečky mají do předjízdných 80 ve všech čtyřech "rozích", Velim má na pečeckém 80 a na kolínském 60. Mezi traťovými je všude 60, jen ve Velimi je z 1. od Kolína do 2. staniční nula .
80 do předjízdných mají i Poříčany a Brod, v obou případech s výjimkou odjezdu ze 4. na Prahu.
V Poříčanech jsou na 100 jen "ztrojkolejňovací" spojky, zbylé jsou na 60. V Brodě je to 100 na poříčanském a 80 na úvalském jak výše psáno, s výjimkou 60 z 0. od Poříčan na 2. staniční.

Jinak odbočky typu všude traťovou byly oblíbeny i proto, že netřeba dolních světel, kmitačů a podobného harampádí...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 17:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tady nemusíte vypisovat, to přece známe z Multi-3.
Veselá kráva (714) je jedna z nejlepších lokomotiv, které na 026 máme…
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 18:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Choťovice - možná jsem se spletl. Prostě - jezdí se tam devadesát (nebo 80) z obou směrů na zelenou, ať jsou výhybky symetrické nebo normální. Existují jedny takové zvláštní symetrické výhybky, po kterých se jezdí do obou směrů 60 km/h. Jsou v Mníšku u Liberce, a ač se tam paušálně jezdí 60 km/h, je na hlavní koleji zelená a na odbočné jsou rychlostní pruhy. Ve stanici Mlýny se nacházejí výhybky na 60 km/h, na které se ze všech kolejí jezdí na zelenou a rychlost je omezena rychlostníkem. Pozor však na zbytky směrové návěstní soustavy! Např. v Ústí nad Orlicí taky odjedete z každé koleje na zelenou (resp. na výstrahu), i když jsou tam výhybky na 40 km/h. V té době se totiž rychlosti návěstidly nenávěstily. Něco podobného je i v Rosicích nad Labem.
Vít Javůrek
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 24. března 2006 - 21:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vít_javůrek, 21. březen 2006 - 20:20:

v raně "koridorizovaných" stanicích kde se ještě nešetřilo, jako je např. stanice Zámrsk

Ano, skutečně se nešetřilo. Dokonce se dá říci, že se neskutečně plýtvalo, protože některé tyto stanice měly být výrazně zredukovány, či dokonce nahrazeny zastávkou.
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 14:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na volno do odbočky se jezdí také v Nemanicích na trati 220. Taky myslím, že i na odjezdech v Budějovicích, když se jede "spodem".

(Příspěvek editován uživatelem Koudy březen 27, 2006)
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 10:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: ono to není tak jednoduché. Původně byly stanice přibližně pravidelně v Zámrsku, Uhersku a Kostěnicích. Teprve po postavení chrudimsko-borohrádecké lokálky vznikla stanice v Moravanech, která to tam krapet zahušťuje.
No a kterou vyndat? Kostěnice ne, do Pic je to daleko. Zámrsk taky ne - do Chc je to taky. Moravany kvůli lokálce taky ne, takže leda Uhersko. Jenže z Moravan do Zámrska je to taky docela daleko, takže by to kór moc neprošlo.
Připouštím, že Zá a Uhe mohly být menší. Jenže tehdy se ještě myslelo, že na 160 nesmí být perón u hlavní koleje (nebo si někdo časem troufal na >160...?)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že Moravany byly při koridorizaci trochu zvětšeny. Byla tam dřív předjízdná kolej "ve směru do Třebové"? Mám za to, že vznikla z manipulační koleje. Taky je fakt, že v době, kdy se rozhodovalo o modernizaci tohoto úseku, byla nákladní doprava o něco intenzivnější.
Myslím, že nadejde doba, kdy se stanice na koridoru budou redukovat.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 18:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej & Brr:
Moravany byly stanicí už dávno před postavením lokálky z Chrudimi do Borohrádku, to spíš Uhersko před rozšiřováním stanic na počátku 20. století připomínalo jen zastávku s nákladištěm... V Uhersku tehdy nebyly předjízdné koleje, jen jedna manipulační a spojky mezi traťovými kolejemi - pro předjíždění se vlaky přestavovaly na průjezdné koleje druhého směru - viz nehoda vídeňského rychlíku cca v roce 1911, který narazil do takto "uklizeného" nákladu. Tato nehoda se pak stala impulsem k budování předjízdných kolejí v takovýchto "dírovatých" stanicích.
Moravany byly během koridorizace naopak zredukovány - přišly o manipulační 10. kolej, tedy o poslední kolej vlevo "ve směru do Třebové" za bývalým "holickým" lokálkovým nástupištěm, kam se vždycky ostavovaly lokálkové manipuláky, ale hlavně o spojku mezi 4. a 6. kolejí na třebovském zhlaví - dnes se na lokálkové 3. nástupiště tedy dá najet pouze ze strany od Pardubic, navíc po dvou výhybkách, které nemají ohřev - v případě většího přídělu sněhu je tam pak problém motor na Borohrádek vůbec dostat...
Jinak první kolej od budovy, tedy z dopravního hlediska 3., byla kdysi původně celá manipulační. Na konci 60. let bylo zbouráno skladiště, které stávalo před budovou ve směru od Pardubic, na jeho místě bylo vybudováno nástupiště a ZZ bylo upraveno tak, že kolej byla dopravní pro vlakové cesty z/do Pardubic a Hrochova Týnce. Motor z Týnce pak mohl zajet k budově a nemusel čekat u vjezdu na to, až bude na hlavním tahu díra pro jízdu přes kříž na holické nástupiště. Dozadu k lokálkovému perónu se pak přestavil, až byla na hlavní trati volná chvilka. Jinak pro předjíždění ta kolej dala použít, protože se z ní dalo nouzově odjet na i Třebovou po udělení souhlasu na stavědlo 1 - směrem na Třebovou bylo dvousvětlové cestové návěstidlo, kde se pro tento případ nasvěcovala přivolávací návěst - a skutečně se to využívalo...
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 18:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bejval to holt blázinec při rané koridorizaci. Např. Zámrsk je tak vybaven rychlostními výhybkami, že už jsem tam viděl i příjezd vlaku Třebová-Pardubice na první nástupiště, aby nehnali lidi podchodem. A návěst 80 a očekávej 80 tam není žádná vyjímečnost. To je taková krásně předimenzovaná stanice. Je ovšem škoda, že se nynější koridorové stanice oproti těm dřívějším stavějí dosti úsporně - leckde se dávají jenom výhybky na 50 km/h, což je vážně ostuda. Mně osobně nejvíc vadí ta dřívější nesmyslná elektrizace všech možných manipulačních kolejí, kam nikdy elektrická lokomotiva nepáchla; a dále pak zřizování seřaďovacích návěstidel místo označníků - v drtivé většině stanic se takto dlouhé posuny neprovádějí!
Vít Javůrek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 19:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Zámrsku a Uhersku hlavně zůstalo původní, předkoridorizační SZZ, typ AŽD71 s číslicovou volbou. Není to důvod, proč se nepředělalo kolejiště? Aby se nemuselo hnout s reléovkou?
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 20:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam, kde bylo zachované RZZ se nechávalo, ne?

K čemu bude ta zkušební 120-ová výhybka v Poříčanech
Přiznejme si: bez železnice by svět vypadal úplně jinak......

http://www.brnosim.wz.cz
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 21:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo. V Zámrsku a Uhersku zůstala číslicová reléovka. Podle mého názoru to bylo např. tím, že se v té době JOP teprve "rodila". :-) Reléovky se dále nechávaly někde hlavně z úsporných důvodů (např. Roztoky u Prahy, ...). Na druhou stranu, proč měnit dobrou reléovku za ESU...
Vít Javůrek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 21:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koudy: Nechávalo se zařízení AŽD71, starší se likvidovalo, ale i ta 71 se většinou předělala na JOP ( Hněvice), i když někde ne ( Zámrsk, Uhersko, Lovosice).
První zařízení jen s ovládáním JOP je ETB - první v Poříčanech 1995.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 08:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Zámrsku se skutečně reléovka udělala ještě před koridorizací (cca 1992-93), ale v Uhersku vydržela až do koridorizace elektromechanika se světelnými návěstidly typu SSSR a reléovka se budovala až při přestavbě stanice. Zřejmě byl už pro reléovku zpracován projekt, který byl po úpravách použit. Reléová budova využila zčásti podezdívku skladiště hospodářského družstva, které stávalo vedle staré budovy a jeho bourání bylo prvními pracemi, které jsem tehdy v Uhersku zaregistroval.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 09:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vít Javůrek: pokud se rozhodnete, že peróny nebudou u hlavních kolejí, pak zákonitě potřebujete větší stanici - dvě koleje průjezdné, dvě perónní a dvě předjízdné pro náklady, jinak se Vám rozumně nepovede předjet náklad osobákem i rychlíkem. S peróny u hlavních kolejí by to nejspíš byla úplně běžná čtyřkolejná stanice.

Další věc je ta, že se v té době ještě zdál být propad nákladní dopravy dočasný. Definitivní jistoty bylo nabyto až mnohem později...
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 19:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: Dost jste mi připomněl megalomansky budovanou nekoridorovou stanici Hněvčeves. Tam se taky u první koleje neudělalo nástupiště. A dnes, kdy na trati jezdí pouze osobní vlaky v taktu (nepočítaje Mn a různé "podle potřeby"), je hlavní kolej využívána ze staničních skoro nejméně. A je taky trochu hříčkou namontovat do stanice, která se de-facto stavěla kvůli vlečce (čili se tam předpokládal značný posun), zařízení, které posuny ovládat pořádně neumí (TEST 13). Nezabezpečený posun z pomocných stavědel, kolejiště bez kolejových obvodů a návěstidla pro posun neplatná věru není pro stanici s velkou vlečkou to pravé :-).
Vít Javůrek
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. března 2006 - 21:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy se u nás vlastně začala objevovat první světelná návěstidla? (samozřejmě nepočítám známá vložená na Vítkově z roku 1928).
Bambulin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 04. dubna 2006 - 15:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bebop: Trošku bych potřeboval upřesnění. Jaká "světelná" návěstidla? Petrolejová, olejová nebo elektrická?
Masově se světelná návěstidla začala používat od roku 1953 a vyráběl je Elektrosignál Praha.

Javůrek a ostatní:
S projektováním výhybek je to fakt blázinec. Na koridorech se montujou výhybky 50 km/h a v Hranicích jsou dokonce i 30. Od projektantů je to ulehčování práce, ČD šetří a nechce se jim natahovat stanice atd. Mají spoustu výmluv, ale na koridorových a hlavních tratích jsou výhybky pod 60 km/h "trestným činem proti pokroku a zdravému rozumu".

Ale na druhou stranu, když jedu vlakem, tak na těchto výhybkách se vždyčky probudím a nepřejedu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. dubna 2006 - 12:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bambulin: v Hranicích jsou 30 někam za barák, ne...?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 16:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz k přejezdníkům : Dnes jsem jel IGD do Břas křižujíc lokálku Chrást u Plzně - Radnice. Na AŽD přejezdu ve Střapoli je hned za ním (myšleno po kolejích směrem na Stupno) na opačné straně u koleje umístěn přejezdník dalšího AŽD přejezdu (ten je nového typu a není tu dlouho). Ať jsem jel přes ten nově zabezpečený přejezd z jakékoliv strany, tak na výstražnících přejezdu blikala bílá pozitivka a na obou přejezdnících svítila bílá. To je něco špatně ne ?
Pro rýpaly dodávám, že žádný vlak nejel.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Priecestie bolo v pohotovosti, signalizovalo do cesty riadny stav. Druhá vec je, že priecestník by mal návestiť len vtedy, keď je na ovládacom kol. obvode vlak, stav priecestia. Ak svieti trvale, myslím, že je to jedine väčšia spotreba energie. Dôležitejšie by bolo zistiť, ako sa správa, keď by sa KO obsadilo jazdou vlaku.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 22:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká "světelná" návěstidla? Petrolejová, olejová nebo elektrická?

Pochopitelně elektrická.

http://www.parostroj.net/technika/Navestidla/navestidla_1928.htm
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 16:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn > Já vím jak funguje přejezdník. Jen se ptám, proč na přejezdníku svítila bílá, která má vlaku návěstit uzavřený přejezd, který si ale v tu chvíli vesele pozitivkoval a vlak byl kdovíkde, pokud na trati mezi Chrástem a Stupnem vůbec byl, rozuměno ?
Hodně jednoduše řečeno : bílá se má na přejezdníku rozsvítit až tehdy, pokud na výstražnících kmitají červené (někdo tu určitě doplní po jaké době kmitání atp.).
Podle mě je to porucha. Základní návěst přejezdníku je "zhasnuto".
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 21:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasné ! Bolo treba počkať, na nejaký vlak a sledovať funkciu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21165
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 01:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou i stanice (s reléovkou), kde to na čtyřicítkových ze stanice ukazuje na čtyřicet a do stanice na volno/výstahu (TR 50 není ničím omezena). Tamtéž je i výhybka na 80, na kterou se ale do odbočky vždy jede pouze 40.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 13:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče přejezdníků:
Mám takový pocit, že doba, kdy bílá signalizovala spuštění přejezdu, je pryč. Nové přejezdníky v Dešenici (trať 183) svítí také bílou, i když není přejezd ve výstraze. Navíc - tam jsou přejezdníky umístěny před spouštěcím čidlem počítače náprav. Strojvedoucí tedy přejezd spustí až za přejezdníkem. Lze se tedy domnívat, že u nově budovaných přejezdů s přejezdníky bílá neznamená spuštění výstrahy, ale jakýsi "ok" stav přejezdu. Prostě bílá na přejezdníku = přejezd není v poruchovém stavu. Je to ale jen má hypotéza...
Vít Javůrek
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 14:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1017. Návěst 155, Otevřený přejezd (dvě žlutá světla vedle sebe; žlutá světla mohou být nahrazena žlutými odrazkami) je návěst přejezdníku nebo opakovacího přejezdníku a přikazuje jet přes všechny přejezdy vybavené PZZ 60 m před nimi rychlostí nejvíce 10 km•h-1, dokud první vozidlo nemine přejezd, a dávat opakovaně návěst Pozor od vzdálenosti alespoň 250 m před přejezdem.

1018. Návěst 156, Uzavřený přejezd (dvě žlutá světla vedle sebe a nad ni-mi uprostřed bílé světlo tvořící rovnoramenný trojúhelník; žlutá světla mo-hou být nahrazena žlutými odrazkami) je návěst přejezdníku nebo opakova-cího přejezdníku a upozorňuje na správnou činnost PZZ.

Toť znění platného předpisu D1. Takže svítit by vážně měl, jen když je přejezd uzavřen....
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 17:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si ovšem odejmete názvy "otevřený" a "uzavřený" přejezd, pak není nikde výslovně psáno, že musí běžet výstraha. "Správná činnost PZZ" je platná i v pohotovostním stavu. Tzn. není ani nouzový a ani poruchový stav.
Vít Javůrek
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 08:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_reiser:
nevím jestli je to znění posledního platného předpisu, já mám za to že se návěsti už nějaký čas nečíslují, nebo že by se to znovu zavedlo?
Takže to znění je bez té 155/156 a "Otevřený přejezd" a "Uzavřený přejezd" je pouze název této návěsti, a jak píše Vít Javůrek tak správná činnost neznamená jen uzavřený přejezd, zdá se mi to taky divné, dělám v oboiru, ještě jsem to neviděl, ale asi se to dá takto vyložit.
Je to problém našich předpisů, hlavně D1,D2,D3 když je psal člověk který snad v provozu ani nebyl tak jak to pak muže vypadat.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 11:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vít_Javúrek : Pokiaľ by priecestník bol spustený do činnosti až po prejdení vedúceho hdv, tak potom nemá žiadnu cenu takéto zariadenie stavať . Nemá význam. Priecestník musí dať najavo stav priecestia bielym svetlom ešte vtedy, keď na neho rušňovodič vidí a môže skontrolovať činnosť na PZZ. Len vtedy má význam !
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4882
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 12:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nemůže to být takhle?:
přejezdník na zábrzdnou signalizuje, že přejezd neni v poruše, opakovací pak zda se skutečně pustila výstraha?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 12:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co známm přejezdníky třeba na žatecké, tak tam se rozsvěcí některé rychlostníky při dodržování traťové rychlosti před čumákem mašiny.
Smyslem tohoto návěstidla je informace fírovi, že je přejezd zavřený, tj. nejen že na něm kmitají červené, ale že uběhly všechny doby, které jsou předepsané a že na něj vlak může bez obav vjet.
Proto je toto návěstidlo umisťováno i těsně před přejezd samotný.
Zkusím prubnout nějakého zabezpečováka a dám sem jeho odpověď.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace