K-report
 

Archiv do 27.dubna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 27.dubna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer,
dovolím si malý návrat k nedávné diskusi na téma využití mohutných plošinových vozů ala Polička ve skanzenu Solvayovy lomy.
K nové možnosti využití nás přivedla chuť na šťavnatý grilovaný steak a bohužel definitivní rozpadnutí grilu starého.
Jak to dopadlo si můžete prohlédnout na níže umístěném fotu.
Seznam jednotlivých součástí :
1 x plošinový vůz ala Polička, rozchod 600 mm
1 x podkladový plech ( není nezbytně nutný )
5 x tvárnice porobeton ( doporučujeme originální YTONG, protože se méně drolí )
1 x ocelový grilovací rošt
1 x pohrabáč
1 x lopatka na uhlí a popel
1 x pytel s dřevěným uhlím či grilovací briketky
A pak již jen pár polínek, sirky, kotel naloženého masa, chleba a dostatek lahváčů či ještě lépe sud piva včetně pípy a pumpičky, kamarádů kteří se seběhnou ochutnávat je vždy dost.
Tuto úpravu vřele doporučujeme všem podobným spolkům, které vlastní velmi vhodné mohutné s stabilní plošiňáky z Poličky.
Pokud není větrné počasí tak by se dalo grilovat přímo během klidné jízdy po železnici.
Přeji vám dobrou chuť a gril párty bez dešťových kapek .
Věřím, že by náš výtvor ocenil i legendární Přemek Podlaha.
Skanzen Solvayovy lomy, Potkan.


Gril rozchod 600 mm.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 12:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potkane, tak to si ještě kupte z hladové země (čti Maďarska) úbéáčko a udělejte si kolejový bazén (jako mají na Balogu)... Případně si můžete (a to asi hned) vyrobit železniční peklo...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr_K: To uz na Solvaych davno realizovali. Viz:
http://www.solvayovylomy.cz/foto/fototrat/reko2004leto/IMG_2787.htm a taky http://www.solvayovylomy.cz/foto/fototrat/reko2004leto/IMG_2811.htm
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle ani jedno nemá chybu . Díky za inspiraci. motorová Myš
Kim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Balogu se takhle cachatly nahatý kočky.... tohle se pro ti tomu může jít vycpat!!!!!
D_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Kim: A kdo tvrdi, ze se na Solvayich necachtaji taky? Ale ty fotky patrej do uplne jinych diskusi...
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 19:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar!
Jsem docela zklaman webovou strankou slovutnych JHMD - tedy frekvenci jejich aktualizaci (nechci vypadat jako nespokojeny sotous, ale obcas by se nejake aktualni informace sikly) a proto se zeptam - nevi nekdo (a on urcite nekdo vi...), jak vypada situace okolo Px48 v Hradci? Vyjede letos na koleje a povozi nas? Popr. proc ne a jaky je tedy problem, vedouci k jejimu zahnivani pod strechou a necinnosti. Dikes a preji pekny den!
Polakom gratulujemy Paktu stabilizacyjnego...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dle čerstvých informacích z jihu má být Px 48 hotová do té ohromné akce na konci záři letošního roku. na poslední víkend je prý plánováno že dorazí i T 36.002 z Frýdlantu, M 21.0 z Balogu a velmi pravděpodobně i něco jiného
-škoda že nepůjčí Bílek BN 30, to by byly fotky T 47.0 vs. BN 30
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:41:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm bazénům výše: na rozchodu 760 mm (u JHMD, ČHŽ) se vyskytující maďarský vagon řady Uba/ú, což by mohlo znamenat Uherský bazén úzkorozchodný.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa - a co treba BN30+D/u+Gbgs+D/u+Btu...ale na Px se fakt tesim, konecne neco s tendrem a hlavne s temi polskymi hrnci misto reflektoru
Jinak dle Vaseho vyctu to vypada na pekny vlakodrom...
Polakom gratulujemy Przewozow Regionalnych...
Pedro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.254
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:21:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad WOOL: Nevím, co se Vám nezdá na webových stránkách JHMD. Co se týká aktuálních věcí pro cestující, tak ty tam jsou. A pokud myslíte, že tam denně bude někdo psát, jak to vypadá s jakým šroubem na jaké lokomotivě, tak to si myslím, že se asi nedočkáte... Od takových věcí je tu tento server!
jááááá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.204.63
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:41:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hej Pedro ty jsi nejakej lobysta JHMD, tě platěj nebo co???
Pedro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.88.178
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:47:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasně!!! Platí mi za to, abych hájil jejich barvy na "Šoutoušserverech"...
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:37:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je asi lepší se na web JHMD vykašlat.

Parní vlaky v létě pojedou denně
18.4.2006 Listy Jindřichohradecka str. 9 Jindřichohradecko
LENKA NOVOTNÁ

Úzkokolejka letos oslaví stovku

Nová parní lokomotiva z Polska by měla vyrazit o prázdninách na zkušební jízdy.

Zatím se opravuje.


Jindřichův Hradec - Velikonoční jízdou do Černovic otevřel soukromý vlastník úzkokolejky Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) letošní sezonu parních vlaků.

"Novinkou pro letošní hlavní turistickou sezonu je, že bude pára jezdit denně. K takovému obnovení parních vlaků jsme se dostali o několik let dřív, než jsme po převzetí tratě do soukroma předpokládali. Od pondělí do soboty budou moci lidé vyrazit do Nové Bystřice a v neděli budeme jezdit do Obrataně. Rovněž posílíme motorové vlaky do Nové Bystřice, a to ze čtyř na pět denně," konstatoval ředitel JHMD Jan Šatava.

Obrataňská traď se na Štědrý den dožije stoletého výročí. Připravované oslavy se však uskuteční o něco dřív, a to od 23. září, kdy je Den železnice, do 1. října. Dějištěm se z větší části stane Kamenice nad Lipou. JHMD mimo jiné připravuje i tři nové stroje, které by ráda představila. Podle Šatavy by to měla být opravená 3. parní mašina z Polska, dále zmodernizovaná 3. motorová lokomotiva a dosud nemodernizovaný vůz rovněž z Polska, který do Čech teprve dorazí.

"Polská pára by se mohla již objevit i v létě na zkušebních jízdách. Také máme První pára . . . Na odjezd velikonočního parního vlaku se už nemohl dočkat malý Adam Přibyl z J. Hradce. Ten si na nádraží donesl i zelenou "plácačku" jako má výpravčí. Foto L. Novotná VLP opravený další historický vagon, takže už můžeme postavit nejméně jednu celou historickou soupravu. V plné kráse ji lidé uvidí na tradiční bojové ukázce v Hůrkách, kam přijede vlak tažený dvěma parními lokomotivami
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 10:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco úzkých kolejí se dá nalézt i zde.
ICQ -> 21 65 33 068
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidite, to je presne to, co hledam - dik...pokud se Pedro vysmiva sotoserverum - hmm,tohle oznaceni je uz fakt klise, myslim, ze jsme zde, abychom jsme si vymenovali informace...stejne dobre by sis mohl delat z nadsencu okolo BMW ci Monty Pythonu...a nestvi me, nebo Te budu po vzoru pana Kunese tahat po soudech!
Jinak v Polsku se vesele stavi silnice na telesech uzkorozchodnych drah, momentalne v ohrozeni usek Leczyca - Ozorkow...
Polakom gratulujemy Przewozow Regionalnych...
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 12:54:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JHMD si samy škodí, když nepublikují drby (samozřejmě autorizované) o tom, co by mohlo šotouše zajímat. Například informace, že bude k vidění parní přípřež, je pro řadu lidí velmi zajímavá a může zvýšit návštěvnost. Podobně i jiné detaily mohou podpořit návštěvnost. Vypadá to, že u JHMD nemají žádného profesionála, který by se kvalitně staral o PR. Ostatně tam profesionálové občas chybějí i v jiných oborech. Tohle nemyslím ve zlém - spíš mne někdy překvapuje, že i přesto to v Hradci pořád jezdí bez nějakých fatálních kiksů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21552
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 13:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

může zvýšit návštěvnost

A k čemu návštěvnost? Aby byl větší chaos? A tržby to sotva zvýší, ty je třeba hledat jinde
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
U 47.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.117.141
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 17:41:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý zmare, nemáš přezdívku marnou, ba přímo skvělou k tvému příspěvku. To že JHMD nepublikují drby je asi dáno tím, že zdejší šotoušská populace není tak velká, aby to JHMD něco přineslo. Přípřež páry je zajímavá především pro šotouše, běžní pasanti pro to k tvé smůle nejsou až tak zapálení, jim je vlastně i jedno která pára to táhne, hlavně že kouří. Ale bohužel ty si to nemůžeš nafotit... (A v tom tkví nejen tvůj problém, kdo by si nepřál jízdní řády zvlátních vlaků na JHMD, že ? Navíc když jezdí jen s historickými vozy a ne z Balmy či importovaným Baxem, že ?)
A co teprve ty řeči o PR - asi máš pravdu, pro šotouše to nic nebude, ale kdo by si kdy pomyslil, že bude do NB jezdit 5 párů vlaků + denně pára ? To je asi výsledek nějaké náhody, jistě se mnou souhlasíš. A profesionálové ? Ti už tady přece do roku 1997 působili a jak to dopadlo víme všichni. 25.1.1997 jel do NB vlak naposled. Jeď se tam milý zmare podívat dneska a možná změníš svou přezdívku na vpředa.
očko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:18:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas sem mrknu a vždycky mě pobaví, jaké vášně privatizátoři JHMD dodnes vzbuzují. Viz výživná diskuze o fyzikálně nemožném stržení vody do nízkotlakého válce maletky. Tedy ale, pokud Hradečákům je co k závidění, je to právě PR. Mašina na veletrhu GO/Regiontour v Brně, cimrmanovský fenomén, který dostal Kaproun do všech turistických průvodců, každou chvíli v novinách a v televizi vidíme nějaký štěk z úzké. Minulý týden jsem si otevřel ONA DNES - a vida, velikonoční jízda JHMD. To není samo od sebe, za tím je obrovské množství práce a peněz. A ty se vrací. Zkuste se dostat v Hradci na sedáka do bystřické páry na přelomu července a srpna (a srovnejte využití vlaků u sousedů v Heidenreichsteinu). Problém je, že ta mamina s děckama zaplatí, zatímco my, šotouši, fotíme okolo trati. Proto si musíme informace sehnat sami. Kupodivu zpravidla stačí poslat mail a odpovědi se mi dostane, dokonce už i Px v opravě jsem viděl. Jinak pro pochopení PR filosofie JHMD doporučuju ke studiu článek velikého Šatavy v ročence Dráhy: chápavější by měli pochopit. K nedostatku jiných odborníků se neumím vyjádřit, ale mám pocit, že od ČD zřejmě už utekli všichni.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 20:20:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bureš: taky tady - http://www.chrustenicka-sachta.cz
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 20:02:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý U 47.001. Možná se budeš divit, ale v Hradci se nejen objevuji pravidelně, ale také se pravidelně svezu. Osobně bych ocenil, kdyby měl našinec možnost se svézt také ve speciálu taženém historickou lokomotivou a tvořeném pouze historickými vozy bez jediného Balmu. Pro focení by mi v takovém případě stačily fotozastávky. Nějak jsem si zatím nevšimnul, že by byly takové speciály někde inzerované i když vím, že cosi podobného přece jen občas jede. Jak se mám potom dívat na JHMD, když ty se ke svému fanklubu v tomto případě chovají podobně jako ČD ? Myslím si, že každý podnik, který je závislý na návštěvnosti, si musí uměle udržovat vlastní fanklub a musí ho cílevědomě podněcovat. Z nemalé části mladých zanícených šotoušů časem vyrostou tátové rodin, kteří budou mít snahu aspoň část rodinných dovolených směřovat do okolí JHMD a přitom se s rodinou také svézt vlakem. Jen si nejsem jistý, jestli JHMD tak daleko dohlédne.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 20:17:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Očko: ani já si nemyslím, že by v ČD ještě zůstali nějací odborníci. Narážel jsem na něco jiného. Když jsem se už před delší dobou dozvěděl, že porucha mašiny na trati byla způsobena tím, že vytekl olovník, tak mne zamrazilo. Zajímalo by mne jestli se v reakci na to udělala nějaká systémová opatření (samozřejmě kromě pročistění vodoznaku) ?
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 21:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo,kdy se v Dráze dočkám pokračování článku o italských úzkokolejkách?Psali,že je postupně proberou všechny a zatím nic.A mě tolik zajímá Cosenza-Catanzaro
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:01:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.: zmar. To, že na stránkách JHMD nejsou pravidelně uveřejňovány šotoinformace není, alespoň podle mé zkušenosti záměr, ale spíše nedostatek času. Nadruhou stranu informace o jízdách pravidelných motorových a parních vlaků jsou na webu vyvěšovány včas. Pokud neřeknou dopředu o přípřeži tak je to možná i proto, že provoz si její nasazení vyžádá až těsně před jízdou (den předem se může ukázat, že jen rezervace míst naplní kapacitu vlaku s jednou párou). Jinak musím souhlasit s Očkem, na slušný emajlový dotaz vždy odpověděli v reálném čase i s nabídkou exkurze do provozního zázemí v případě osobní návštěvy. Jo a na rozdíl od Zmara si myslím, že JHMD dohlídne docela daleko - viz. opravené staniční budovy... Proto Zmarovi doporučuji před návštěvou JHMD provést dotaz na to co by ho zajímalo a popřípadě si zajistit exkurzi (jsou radši, když se domluví více lidí - pak toho i více ukážou). Asi mě někdo obviní, že jsem zaprodancem kapitalisty, ale mám radost pokud v naší republice něco funguje ku prospěchu věci a nestydím se to řící nahlas. Samozřejmě budu také rád, pokud JHMD bude na webu častěji zveřejňovat nové fotogalerie a zajímavosti z provozu
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:44:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani já nejsem příznivcem socialismu a státního řízení v jakékoli podobě. A také mně záleží na tom, aby úzké ve Hradci jezdily a dobře fungovaly. Proto mne mrzí, když se tam děje šlendrián srovnatelný s tím, co je na ČD nebo v jiných socialistických podnicích. Ta příhoda s vyteklým olovníkem je jen jedna z mně známých zbytečných 'událostí', kterým bylo možné předejít, kdyby lidé správně dělali svoji práci a kdyby byli profesionálně na úrovni. Já vím, že dnes je problém sehnat do práce lidi, kteří chtějí skutečně pracovat a ještě k tomu něco umějí (zatímco pracovní úřady jsou plné lidi, kteří chtějí brát peníze ale pracovat nechtějí - ale to už je trochu off topic). A stejně tak považuji za nešťastné, když ten, kdo upozorní na skutečné nedostatky, je automaticky označen za ideologického nepřítele. Bojím se, že tenhle způsob 'řešení' problémů může být i jednou z přícín potíží v JHMD.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 16:34:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to rozhodně nemyslel, ale srovnávat nedostatky JHMD s ČD je na mě trochu moc a pokud by tam fungoval "šlendrián srovnatelný s tím, co je na ČD nebo v jiných socialistických podnicích", tak by tam provoz a celková situace asi vypadala poněkud "jinak". "Zbytečné události" se bohužel dějí všude a nejde jim asi zcela předejít, ale musí se o to všichni zúčastnění maximálně snažit. Vaše poznámka o pracovních úřadech je možná trochu off topic vzhledem k tématu diskuze, ale jinak s ní nelze, než plně souhlasit...
Očko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 20:15:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmar: Ale parní speciál si přeci může na JHMD každý objednat a soupravu mu postaví podle přání! Fotovlaky jsou ve všech jejich nabídkách a jedou také několikrát do roka. Byl jsem na dvou nebo třech, objednaly si je grupy našich, českých šotoušů a fotofleků bylo požehnaně, do Bystřice se jelo 6 hodin a zastavovalo, couvalo a kouřilo se podle dohody: it was very shotoush friendly!! To je trochu zmatení pojmů: na Zillertalbahn vám taky za tarifní cenu vypraví cokoliv! Náš pravý šotouš to ovšem očekává zdarma pod pláštíkem budoucího kladného vztahu k JHMD... A ty "zbytečné události" - někdy v r. 2000 se na HSB srazily dva pětikoláky, o něco později na Murtalbahn dva motory a vloni na Zell - Krimml při vší eurozabezpečovačině 5090 s 2095, 2 mrtví. To jen co si pamatuju. Mají na dotčených dráhách vůbec nějakého profesionála?!! A vzali si z toho ponaučení? Kupodivu na jejich webech o tom nic není. Asi tam vládne tuhý socík a nikam to nedotáhnou :-). To jen aby bylo jasno, že provozování železnice asi není procházka s foťákem kolem trati a není vždycky svátek. Navíc průser na dráze (a v dopravě vůbec) může způsobit i profík s letitou bezúhonnou praxí. Si myslím.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 23:07:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehodnotím profesionalitu práce HSB nebo Murtalbahn. Jestli někdy skončí provoz na Murtalbahn, tak mi to bude vadit o hodně míň, než kdyby skončil provoz v Hradci. Každý udělá někdy chybu. Stejně tak nečekám, že někdo bude zveřejňovat, jaká ponaučení si z toho vzali - a to i tehdy, kdyby si je skutečně vzali. Když už jsme u těch ponaučení, tak také něco humorného - vzpomínám si, že když se po poruše válce Maletky tady na webu diskutovalo, zda to nesouvisí se zavařeným pojistným ventilem na potrubí mezi předními a zadními válci (samotné zavaření ventilu je ukázka 'profesionálního' přístupu). Tak JHMD přijalo rázné opatření: svým zaměstnancům nařídilo, že cizím lidem nesmějí o takových věcech říkat :-).
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 23:58:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zmar: vzhledem k tomu, že jsem se zúčastnil v lednu té nešťastné debaty o Malletce, zeptal jsem se později na názor i druhé strany (ing. J. Sedláčka z ŽOS ČV). Necítím se oprávněn to sdělovat (zavařený ventil to ovšem nebyl), ale vychází mi z toho, že tvrzení zde prezentovaná Zababou jako daná ("na odborných fórech") - tedy vážná pochybení ŽOS v případě Malletky a Resity - jsou pomluvy. ŽOS jsou toto schopny dle tvrzení výše zmíněného J.S. prokázat i soudně.
Zdá se mi poněkud neuvěřitelné, že někdo omlouvá vytavení olovníku na trati. Za takovéhle "opomenutí" se dříve sundavalo z mašiny.
I na ČD ještě zůstalo několik lidí, kteří páře rozumí - minimálně nenechali vytavit olovník (tedy pokud se to opravdu na JHMD stalo). Tvrdit en bloc, že u ČD nezůstali už žádní odborníci bych si tvrdit opravdu nedovolil.
Chyby dělá každý, ale někteří si vyrobili schéma "vždy zlé a neschopné ČD kontra vždy kvalitní a dokonalý 'soukromník' " a nic jiného nechtějí slyšet. Docela je lituju.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 00:34:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten olovník - den bych dovedl určit přesně, protože jsem byl zrovna v Hradci - i když v jiném vlaku. Nebylo to opomenutím fíry, ale technickým stavem mašiny. Prostě dílny pustily na trať mašinu, která měla zanesený vodoznak a tak fíra ve vodoznaku pořád viděl hladinu na správné úrovni.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 07:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaká ponaučení si z toho vzali - a to i tehdy, kdyby si je skutečně vzali.

Ehm, jaké ponaučení si představujete třeba v případě, že fíra projede návěstidlo. Nebo že Vám Váš zaměstnanec nabourá služební auto. Pakárnu ? Půlroční pobyt v dílnách ? Ztrátu zaměstnání ?.


Za takovéhle "opomenutí" se dříve sundavalo z mašiny.

Chtěl jste říct - za socialismu (například).


Možná byste se ještě mohl zamyslet, zda firmě s takovýmto přístupem zbydou po čase vůbce nějací (způsobilí) zaměstnanci. Zvláště u té malé firmy.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 07:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JHMD si samy škodí, když nepublikují drby (samozřejmě autorizované) o tom, co by mohlo šotouše zajímat. Například informace, že bude k vidění parní přípřež, je pro řadu lidí velmi zajímavá a může zvýšit návštěvnost. Podobně i jiné detaily mohou podpořit návštěvnost.

Fotografů u trati, kteří na JHMD neutratí ani korunu. . A "autorizovaný drb", to je snad protimluv ne ?

Vypadá to, že u JHMD nemají žádného profesionála, který by se kvalitně staral o PR.

Co jsem tu a tam zaregistroval, tak asi mají. Přeci jen účastnit se veletrhu není žádná .

Jestli to není spíš tak, že ty parní vlaky živí rodiny s děckama, jež si zaplatí jízdné a odsedí si to ve vlaku, než šotouši podél trati. Za jejich si fakt uhlí do nikdo nekoupí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 07:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je asi lepší se na web JHMD vykašlat.

Ovšem vyjma malého A. Přibyla s je toto všechno víceméně na WEBu JHMD.
MaS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.192.245
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:47:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M. Kunt: byl bych opatrný s generalizováním o ČD - nesporně je u nich (ale i mimo - u nedrážních spolků) spousta výborných odborníků na páru a jiná historická vozidla. Neznamená to však, že tam nemůže dojít k průseru.Osobně mám radost z každého opraveného historického vozidla v síti našich železnic - vím co to stojí práce a nervů a je mi jedno, zda vozidlo vlastní a provozuje Petr nebo Pavel.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.127.10
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:19:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: pokud na onom webu opravdu všechno je, jsou stránky špatné (já to tedy nenašel). Na druhou stranu chápu, že pro Firmu je přednější práce s novináři a web je "upozaděn" - je to spíše pravidlem, než výjimkou.
Jestli se z mašiny sundavalo nebo ne za socialismu nebo jindy není až tak podstatné, podstatný je ten olovník (tedy pokud si umíte představit závažnost závady). Jestli to byl problém dílen, jen to dokresluje něco, o čem jsem tu už dříve psal.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 13:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud na onom webu opravdu všechno je, jsou stránky špatné (já to tedy nenašel).

To jste nenašel harmonogram oslav umístěný na úvodní straně ? Nebo si to představujete tak, že WEB určený široké (platící) veřejnosti má okamžitě informovat o každém šoto:... ? A i kdyby - máte snad nějaký benchmark, kde to dělají lépe ?

podstatný je ten olovník (tedy pokud si umíte představit závažnost závady)

Umím, akorát automaticky nepředpokládám, že se někdo chce zabít a úmyslně nebo z lajdáckosti žene mašinu kupředu bez vody.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 14:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan:jak tak koukám, ten grilek nemá chýbu ale uvědomím-li si že se může sejít více stravychtivých, nestačil bys opékat.Co tak hodit na poličák zrovna rožeň s prasátkem?Mňamkřupavým a voňavým masíčkem a za jízdy by se mohlo převodem od kol rožněm otáčet atd...
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.127.10
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 16:47:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ:
"Podle Šatavy by to měla být opravená 3. parní mašina z Polska, dále zmodernizovaná 3. motorová lokomotiva a dosud nemodernizovaný vůz rovněž z Polska, který do Čech teprve dorazí." (cit. z tisku)

"Ovšem vyjma malého A. Přibyla s je toto všechno víceméně na WEBu JHMD."

"pokud na onom webu opravdu všechno je, jsou stránky špatné (já to tedy nenašel)."

"To jste nenašel harmonogram oslav umístěný na úvodní straně ? Nebo si to představujete tak, že WEB určený široké (platící) veřejnosti má okamžitě informovat o každém šoto:... ?"

"A i kdyby - máte snad nějaký benchmark, kde to dělají lépe ?" Ano - třeba Mixmouses nebo Jaroměř nebo Barbora.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 19:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek :
Jak tak koukám, tak má náš grilíček poměrně úspěch.
Jedná se o první menší a skladnější model, o variantě větší pro tepelnou přípravu , již také uvažuji, zvláště po dokončení další etapy výstavby lomové dráhy přijde na řadu mohutná oslava a to bude chvíle pro velkokapacitní gril.
Nastane den kdy omastek poteče proudem po bradách hrdiných barbusníků a pivo proudem poteče do trychtýřů nasazených místo hlav...
Moc mě milý kolego zaujal tvůj nápad s převodem od kol pro pohon rožně, navštiv nás prosím v našem veselém lomu a můžeme vše probrat detailně.
..............
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 21:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářskej & kolega hlodavec : a co spojit příjemné s ještě příjemnějším : na jednom okraji plošiny gril s pohonem od kol, na druhém plechový "bazén" s ohřevem vody od vepřového topeniště, a pak už zbývá "jen" určit jednoho zoufalce, jenž si vleze (samozřejmě střízliv ) do mašinky a bude vozit tenhle hodokvas po trati. No a pokud bude mít mašinka výstup na elektřinu, dá se za plošinu ještě vozík s chlazením, kobrou a štěnětem. To bude zvěřinec... motorová Myš
Pedro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.111
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 23:25:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wool: ...to mám brát jako co??? Vyměňovali informace??? Tomu se mám smát, když to tady čtu!?! 80% tady dělá závěry z toho, co se kdy kde dočetli, jak nejsou chytří, kde byly, a že ví od čeho všeho nemají klíče?! Pane kolego, hodnoťte realitu...

P.S.: Nevím, zda-li jsem to s tím soudem pochopil...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 07:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano - třeba Mixmouses nebo Jaroměř nebo Barbora.

Ale to jsou přeci úplně jiné typy organizací.
Já myslel že vytáhnete srovnatelné podniky (HSB. Zillertalbahn, atd.).
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 08:35:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno se tu zapojil do debaty jakýsi Nádržák - on má v Solvayových lomech na starost nějakou nádrž? V souvislosti s perspektivně připravovaným parním provozem bych chtěl upozornit na to, že v krasu je to s vodními zdroji těžké - ať už nejbližší vodní tok (říčka Kačák neboli Loděnice) či do ní ústící krasový pramen ve Sv. Janu pod Skalou jsou hluboko a daleko. Voda pro parní mašinku se tedy asi bude muset dovážet. Mám matný dojem, že v minulosti se dovážela nákladní lanovkou i pitná voda pro dělníky pracující v lomu. O nějaké nádrži na vodu (v péči Nádržáka?) tedy bude nutné vážně uvažovat. Předpokládáte pro tyto účely využít vzdušníky z Chuchle?
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 08:49:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel: Nádržák není od slova nádrž, spíš by mělo být první písmeno "a" kratke.
V Solvayových lomech vzhledem ke svému mládí nemá naštěstí na starosti nic.
Co se týče vody pro parní loko, máme to vymyšlené ještě lépe - nedalekou obcí Bubovice protéká potok (který na rozdíl od pramene ve Sv. Janě není tak kamenotvorný) a tak dříve než bude mašinka opravená (což vzhledem k výměně topeniště ještě chvíli potrvá) postavíme trať do Bubovic, kde je vše co potřebujeme - voda i hospoda
David
David_Barbora
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.69.46
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 09:00:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad vlakogril: Jen počkejte, až doděláme odbočku ke kompresorovně, to pak bude "pracovní" soupravička - plošiňák s grilem, druhý a třetí s křesílky a stolečky, dvoukubíková kiplora jako vyhřívaný bazén, centrálový vůz Mluno jakožto zdroj elektřtiny, kompresorový vůz pro vyhánění piva ze sudu a Slánská Zetka upravená na spací vůz pro unavence. A až doděláme trať do lomu, nebude zapotřebí ani strojvedoucí, jen se budou muset dvě vyhybky vybavit pérovými přestavníky. V případě nutnosti pak souprava půjde použít i jako pracovní vlak
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 13:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan: no ten převod by nebylo nic tak obtížného sešmoulit,dobré by bylo odkrýt kousek plechu rezoplechu nad nápravou aby to bylo stylové tak transmisním řemenem pohánět od nápravy osu s malou řemeničkou v kluzných futrech, ta by poháněla pak větší řemenici nasazenou priamo na grilovací rožňovací tyčovidlici. Při zvolení vhodného místa na otvor v plechu transmise bez problémů zvládne přenos točivého momentu z osy kol nahoru obdobně jako se přesouvá řemen na bucharu z oběžného na hnací kolo aniž by vadilo že jsou na trase grilovací plošiny oblouky, veksly a jiné křividliny tratě
AS099MW
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.195.239
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 20:40:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zmar, 22.04.06, 20:02:40:
Osobně bych ocenil, kdyby měl našinec možnost se svézt také ve speciálu taženém historickou lokomotivou a tvořeném pouze historickými vozy bez jediného Balmu. Pro focení by mi v takovém případě stačily fotozastávky. Nějak jsem si zatím nevšimnul, že by byly takové speciály někde inzerované i když vím, že cosi podobného přece jen občas jede.

Koukal jsem, že nádražníci z JH nabízejí pronajaté parní vlaky, které pojedou, jak chcete Vy. Když se chci svézt vlakem, který vypadá, jak chci já, staví tam (šotostop), kde chci já a jede tam, kam chci já, tak si ho prostě koupím, ne? A budu v něm sám, bez těch obvyklých letních davů (a bez jiných šotoušů, kteří velmi pravděpodobně chtějí jiné šotostopy než já)... Tak v čem je problém?
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 20:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu máme další malou aktualizaci na http://zeleznicka.bloudil.cz a v ní pár zajímavých novinek. motorová Myš
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 22:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouses,Cogwheel,Kovářmirek, David_Barbora
Dobrý večer přátelé grilovaných ........., jsem velmi potěšen tím jak se tu hromadí nápady a zlepšováky jak spestřit odpočinek po náročném budování a provozování železnice.
Nejvíce mě překvapil kolega David, který má již jak se zdá vše velmi dobře vymyšleno.
Kolegou Davidem zmíněná vlaková souprava nabídne znaveným kamarádům plný a komfortní servis od jídla, přes příjemnou lázeň až po možnost noclehu a v tom právě vidím možnost využití Slánské Zetky, pokud by se tento uzavřený lůžkový vůz vybavil před odjezdem jedním či dvěma vhodnými děvčaty v lehce veselé náladě a sporém oděvu, tak by mohl navíc vzniknout unikátní pojízdný úzkorozchodný hampejz v přírodě.
Teprve tento vhodně vybavený vůz zařazený do soupravy zmíněné kolegou Davidem by mohl zcela uspokojit náročné sexuální potřeby členů a přátel našeho spolku.
To bude souprava.........., teď již jen položit ty koleje aby se mohlo vyjet, opravit z gruntu Zetku a sehnat ta děvčata.
SB Potkan
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.39
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:26:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad AS099MW problém je v prachoch.
ad potkan Ten vagón z dievčatami by sa mohol v priebehu noci odpojiť a namiesto neho pripojiť ďalší z pivom.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Potkan - hlavně bude problém s červenou lucerničkou nad vstupem do hampejzu, aby nebyla zaměňována za návěstní signál !! bude nutná úprava návěstních přepisů - "červené houpající se světlo ve tvaru kosočtverce není signál stůj, zastav všemi prostředky"
bude nutné vymyslet signál pro nutnou výměnu vozu s pivem
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo scháněl ty papíry na akumulátorovou důlní lokomotivu Metalist B 346 ? V Subbteře už to někdo zkoušel a kámoš se diví ! (jeho dotaz - "nějáci muzejníci sháněly papíry na metalistku, nebyls to ty ?? to je blbost, vždyť jediný co máme jsme sehnaly v krumlově !! né ??")
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 07:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Potkan: Hmmm, tak to se mám na co 8. května těšit!
P.S: Cyklovlak je vyprodán, tak posilte směnu!
Hledám jakékoliv materiály, archiválie, jízdní řády a fotky z lokálky z Pňovan do Bezdružic. Pište na: eurostar@email.cz
Předem za všechno díky.

Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:09:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BN 60 H spatřena v Lostru Louny ! Nevíte někdo co tam dělá, resp. odkud, kam a tak podobně. Můj soukromý tip je, že je z VT Chomutov na přerozchodování. Údajně tam něli ještě jednu.
Jinak ve Svatavských strojírnách stále ještě DH 60, provozní, leč nevyužívaná, odstavená pod širým nebem. 900mm triangl částečně zlikvidován, vlečka 1435mm též mimo provoz.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 08:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad wiking - máš pravdu je to ta poslední z "manesmanky" co byla do kšeftu. ta předposlední odjela předminulý týden do muzea v Lužné
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 10:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouse:tak jsem se podíval na tu aktualizaci, doufám že mi taky pár řepánků schováš, mám ještě asi pytel řepného semínka tož bude co sázet až někdo šikovnej opraví ten trachtór a propachtuje políčko.Letos je ale už pozděřepa už je dávno v zemi.Ale příští rok už budou snad opravené zemědělské techniky tak aby se daly stihnout agrotechnické lhůtya pak si nacpem teřicha třeba přijede i Potkan s vozem rožňovacím.Budeš to muset nějak organizátorsky zmixovat
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 11:57:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad VT Chomoutov, BN 60 H : Kam se vlastně těch 5-6 kusů podělo ? Vídával jsem je odstavené ve válcovnách asi do r. 2004-5...
Jinak jiný je i stav vozidel v železárnách. 1* DH 120 (nejezdí, záloha), 1* BN 30 (snad zápisky mám jinde) + 1 kus něčeho co jsem již zapoměl. Všechny modré mašinky jsou v čudu.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 14:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad wiking - až vyrazíš na exkurzi na nejdelší muzejní úzkorozchodku u nás tak uvidiš vše
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 19:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvu Vás všechny na http://fotomysak.bloudil.cz . Naleznete zde pár fotek nejen zlíchovské páry 213.902 při rozlučkových jízdách na trati Přibyslav - Sázava. Račte vstoupit. Návod je v aktualitách. motorová Myš

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace