K-report
 

Archiv do 06.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Staré archivy » Archiv do 06.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 23:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste jedna poznamka k pravnimu stavu u letadel, kdyz uz jsem s tim zacal otravovat. Existuje Letecky zakon, dale jsou pro GA letani v CR zavazne predpisy UCL. Oboje vychazi s mezinarodnich umluv a podobne + narodni specifika (nektere snad v souvislosti s EASA a prislusnymi direktivy EU zaniknou, nastesti ... ;-)).
Co ktery resi, necht si zajemci nastuduji za domaci ukol, posleze budou i jasne duvody tohoto usporadani.
Odkaz na web s prislusnou casti caa - http://www.caa.cz/index.php?menu=23&mm=23&stranka=124. Ale bohuzel to nejdulezitejsi, tj. predpisy FAR a L tam neni ani seznam ... :-/
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 10:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale návrhy GVD, pokud je lze považovat z hlediska konkurence za obchodní tajemství, by se tak tvářit mohly...

Ale ne. Návrh vyrábí provozovatel dráhy a poskytuje jej dopravcům a krajům. Těžko se dá tedy považovat za obchodní tajemství.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21863
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Jde o to, kterou verzi návrhu máš na mysli. Existují i verze, kde jde pouze o namalování si pár vlastních spojů, bez ohledu na další dopravce, které se pak teprve posílají na SENu.
Někde to kvůli absenci ExD splývá a provozovatel dráhy - dopravce s tím ani nepočítá (viz debata na DF v JČ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc, ČD jakožto společnost pověřená řízením (organizováním) drážní dopravy na tratích SŽDC s.o. nejenom vlaků svých, ale i vlaků jiných dopravců, jim přece musí poskytnout údaje o dopravní cestě a to nejenom dotčeným dopravcům (Railtrans, Viamont, OKD-D, Unipetrol Doprava aj.), ale i samotné SŽDC, je to přece jenom jízdní řád, podle kterého se musí řídit všichni, kdo na dráze jezdí. A jestli se to týká návrhu GVD, tak se to podle mě týká taky SJŘ a NJŘ. Na Slovensku tyto materiály vydávají ŽSR s.o. Některé dokonce uveřejňují na svém webu viz. http://www.zsr.sk/generate_page.php?page_id=146

(Příspěvek editován uživatelem Intercity května 01, 2006)
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právo tajit svoje interní materiály ČD určitě mají, ale dosud jsem neslyšel jediný logický důvod, proč to vlastně dělají. Jak by se to vůbec dalo zneužít?
Nemohu se zbavit dojmu, že jde jen o pocit vlastní důležitosti nějaké modré gumy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21871
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

logický důvod, proč to vlastně dělají

A není to snad jedno? Vy taky někomu něco řeknete jenom proto, že on nevidí rozumný důvod, proč byste mu to říkat neměl?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Intercity: to máte pravdu a ČD také všechny potřebné pomůcky všem dopravcům předávají. Budete-li dopravcem, tak si taky můžete legálně koupit CD s GVD. Ovšem nějak mi uniká, proč by měly ČD poskytovat tyto informace šotoušům.
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máte pravdu, že když já nevidím rozumný důvod, tak to neznamená, že neexistuje.
Ale jedno mě to být prostě nemůže. Asi tak, jako fotbalovýmu fandovi, když ho nepustí na stadion.
Holt koníček
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 12:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budete-li dopravcem, tak si taky můžete legálně koupit CD s GVD.

S200: To by mě zajímalo, kolik stojí.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 13:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

At si ten material treba aj strci kamsi, akorat snad mapky zst a podobne veci by mohli pustit na verejno. Nebo i tomu snad neco brani ? Teda kdyz vynecham takovou prkotinu jako jakysi nesmyslny pocit vlastni vylucnosti kohosi ?
Dotaz mimo, zmena kryspin -> pocitacove cislo u draznich masinek nastalo 31.12.1988, kdy k tomu doslo u vleckovych ? A kdy se zaclo s precislovanim vleku ? Diky
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mnozí se tady ohánějí tím, že dráze nic nebrání vše zveřejnit. Otázka ale zní jinak: proč by to dělali? ČD jsou z principu podnikatelský subjekt jako každý jiný. A každá firma dělá jen dvě věci: 1. ty, které ji něco přinášejí (nemusí se nutně jednat jen o přímý zisk), 2. ty, ke kterým jsou někým jiným donuceny (např. zákonem, vyhláškou, rozhodnutím soudu apod.)
V případě plánků apod. můžete bod č. 2 vyloučit a o bodu č. 1 bych také s úspěchem pochyboval (jejich zveřejnění pro šotouše by ČD nic nepřineslo)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A těm vlečkovým lokomotivám začal nové označení přidělovat až Drážní úřad v druhé polovině 90. let.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1. ty, které ji něco přinášejí ...
bodu č. 1 bych také s úspěchem pochyboval (jejich zveřejnění pro šotouše by ČD nic nepřineslo)

např. zveřejnění JŘ nákladů by mohlo přitáhnout potecnionálního zákazníka. zákazník sice tuší, že za humnama má nádraží, ale v podstatě vůbec netuší jestli tam něco jezdí natož kdy.
2. ty, ke kterým jsou někým jiným donuceny
kraje by mohli tlačit na zveřejnění řazení souprav, aby bylo poznat, za co platí. je rozdíl doplácet na objednanou 471 nebo "muzejní" 451.
Prográmky pro BAHN
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanúškovia železných dráh a modelári, záujemcovia o túto problematiku sa takto ocitávajú ako fanúšik futbalového klubu na štadióne. Môže si kúpiť vstupenku na zápas, môže drukovať niektorému mužstvu, prípadne obidvom, ale nesmie vbehnúť na ihrisko, nesmie sa pliesť do hry a do práce trénera , rozhodcu, a ani managera mužstva. Jeho hlas nikto nepotrebuje, nepočúva, nanjvýš potrebujú jeho peniaze za vstupenku !
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 18:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: opravdu skvělý recept, jak přitáhnout zákazníky
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vy zapomínáte, že se tady nikdo nedožaduje toho, aby ČD tyto informace zveřejňovaly. Já pouze nechápu, proč jim takové zveřejnění vadí. Samozřejmě, že jim zveřejnění nic nepřinese. Taky jim ale podle mě nemůže způsobit nějakou újmu.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: Ale tady se jim nikdo do hry plést nechce. Jen chceme vidět na hřiště z jiného než bežného úhlu a chceme se dozvědět pravidla hry. K čemu je sledovat hru, když nevíš o čem je, kdo v ní hraje, kdy bude hrát a za koho.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky by mě zajímalo, kolik takové CD s kompletními pomůcka mi GVD (oběhy, SJŘ, NJŘ, předpisy, TTP a ostatní věci) stojí. Pokud by bylo za slušnou cenu tak proč si ho nekoupit...
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn:
váš příspěvek byl zásah mimo hřiště.

Intercity to řekl přesně. Jenom dodávám, že
já bych se spokojil i se sledováním z běžného úhlu, jen bych rád věděl, co je na programu.
To nemůže nikomu uškodit.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 19:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Intercity: Minimálně je to poškozování autorských práv (to už tady bylo řečeno). Zkuste například pomocí nějakého známého v nějaké kartografické firmě získat mapy této firmy a vystavte je ke stažení na internetu. Co by na to asi tak říkali?

P.S.: Nejsem zaměstnanec ČD a jsem možná tím posledním, kdo by se ČD jakkoli zastával. Ovšem bohorovnost mnohých šotoušů, kteří se chovají, jako kdyby jim celá dráha patřila, mě poněkud irituje.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 20:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: to není recept, to je jen takový krok vpřed.
proč třeba hospody dávají jídelní/nápojový lístek u vchodu. aby dotyčný věděl co nabízí.
a jelikož ČD jsou dopravcem, tak snad nabízí dopravu "substrátu" podle nějakého JŘ (nedělám si však iluze o jeho plnění).
PS: http://www.intrans.cz/index.php?act=hMenu&lang=CZ&idkat=24
myslíš že to tam mají pro potěšení šotoušů
Prográmky pro BAHN
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak snad nabízí dopravu "substrátu" podle nějakého JŘ

www.idos.cz
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 21:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flexo: ne každý vlak může vozit uhlí
Prográmky pro BAHN
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne? To by mně v životě nenapadlo... Copak by nešlo nasypat uhlí třeba do Btaxu?
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: ale takhle opravdu žádnou zakázku nezískáte. Přirovnání s hospodou kulhá, spíš bych hledal analogie třeba v silniční dopravě, kde opravdu nějaký rozpis, kdy by mě jako potenciálního zákazníka nějaký rozpis, kdy kolem mé firmy pojede kamión nějakého dopravce, opravdu nezískal (nehledě na to, že bych se k němu nikdy nedostal, protože bych jej nikdy nehledal).
Ten jízdní řád kontejnerových vlaků je o něčem jiném, protože se jedná o službu pro zákazníky, které už jsem jiným způsobem získal. Stejně tak jsou již získaní zákazníci ČD informováni, kdy jede ten jejich vlak (myšleno např. kdy bude obsluha vlečky apod.)
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, pro získávání přeprav uhlí není třeba nikam vyvěšovat sešiťáky ani oběhy lokomotiv (o ty jde přece především, ne?). To se dělá "trochu" jinak.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 00:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

analogie v silniční dopravě
bez komentáře

Ten jízdní řád kontejnerových vlaků je o něčem jiném, protože se jedná o službu pro zákazníky, které už jsem jiným způsobem získal. Stejně tak jsou již získaní zákazníci ČD informováni, kdy jede ten jejich vlak (myšleno např. kdy bude obsluha vlečky apod.)
aha takže ČD vlastně případné nové zákazníky informovat nepotřebuje

Jistě, pro získávání přeprav uhlí není třeba nikam vyvěšovat sešiťáky ani oběhy lokomotiv (o ty jde přece především, ne?).
tady nejde o uhlí, sešiťáky nebo oběhy, ale poskytování informací potencionálním zákazníkům. přečti si na co reaguju (viz Vikijous-422)
Prográmky pro BAHN
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 00:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jsem to nakonec našel a ČD ten nákladní IDOS poskytuje: http://www.cdcargo.cz/jrnd/
Tím můžem tuto debatu ukončit.
Prográmky pro BAHN
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: Tak to jste asi nikdy žádný sjř/njř neviděl. Ve sponě je jen zlomek toho, co jezdí skutečně... I když (a mám s tím zkušenosti) ČD si s dodržováním JŘ nákl. vlaků moc hlavu nelámou...

Zkuste například pomocí nějakého známého v nějaké kartografické firmě získat mapy této firmy a vystavte je ke stažení na internetu. Co by na to asi tak říkali?
Pozor! To je něco jiného. Kartografických firem jsou desítky, provozovatel tratí v ČR je jen jeden. Spíš bych to místo kartografických firem přirovnal ke "krádeži" plánů např. podrobné mapy dálnice z ředitelství silnic a dálnic...
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimochodem: Toto odpověděl Roman Menc (zástupce ČD, z tiskového oddělení) jako reakci na dotaz, z jakého důvodu ČD vadí zveřejnění dat (resp. proč je zveřejnění nelegální):
Zdravim, Az budete jednou podnikat, pak mozna poznate, jak je neprijemne, kdyz vam nekdo vidi jak se rika "az do kuchyne" a krade Vam Vase knowhow.. Dekuji a s pozdravem Roman Menc

Ať si každý z toho vezme, co chce...
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 21:24:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dobře informovaného zdroje jsem dostal informaci, že možná pan Menc bude z té odpovědi (proč je to nelegální) mít možná ještě problémy.

GŘ teď navštěvuje stránku psího webu denně.
Dobře mu tak, takhle může odpovědět jen naprostej......
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 21:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vítejte ve světě tržního hospodářství a soukromého majetku....
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve sponě je jen zlomek toho, co jezdí skutečně... I když (a mám s tím zkušenosti) ČD si s dodržováním JŘ nákl. vlaků moc hlavu nelámou...
čti mé příspěvky pořádně. už jednou jsem napsal: nedělám si však iluze o jeho plnění).

Tak to jste asi nikdy žádný sjř/njř neviděl.
to mě docela pobavilo. podívej se třeba sem a zjištíš co jsou to tam za poznámky
Prográmky pro BAHN
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 12:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo obnovil psí web na zahraničním serveru.

http://www.freewebtown.com/john_woods/
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 14:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I także w Polsce: http://www.iwan.eu07.pl/danone39/
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 14:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je sice pěkný, ale heslo si asi nevymyslí na zaheslovaný soubory :o)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 16:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle plátku Federace vlakových čet,se téma psího webu probíralo i u nich na schůzi,páč se tam pobuřují nad tím,že jsou informace volně na netu a oni na intranetu potřebují heslo.....

Má ta federace ale starosti,kdyby se raději starali řádně o své členy,aby dráha nerušila jejich členy a nesnižovala stavy,a ne o takový kraviny,stejně jako OSŽ,které místo starostí o členy,má teď největší starost,že dráha chce zrušit(konečně!!!) volné služební jízdenky na 1.třídu....By si musel Dušek vozit prdel ve dvojce chudák...,ikdyž že by zrovna on jezdil vlakem....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 18:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lukash: tam žádný zaheslovaný soubory nejsou...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím na Tvých stránkách, ale na intranetu, člověk potřeboval začátkem roku chlapům do štreky udělat pracovní omezení vzhledem k počtu projetých vlaků za šichtu, nebyl problém, stáhl jsem si příslušné NJŘ tratí a spočítal to, teď budu muset shánět heslo, a to kdoví jestli mi ho vůbec dají ... (o čemž pochybuju)
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21975
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dají, ale budeš mít jistě své osobní, s kterým budeš moci jen na pár věcí a každý přístup se bude přísně evidovat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Následuj výše uvedené odkazy a tam po tobě heslo nikdo chtít nebude....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21989
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro přístup z intranetu na internet je heslo rovněž potřeba.
A na výše uvedené odkazy se ta data nějak dostat musí.

Tím jen chci naznačit, že za rok by mohl být okruh lidí s příslušnými daty tak omezen, že si to jen tak někdo nelajzne...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem slyšel, tak k tomu slouží CD Sbírka pomůcek, ale je ve hvězdách, jestli bude....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco:

Prohlašuji, že s výše uvedenými odkzy nemám vůbec nic společného a tak veškeré přípomínky, doporučení, příkazy apod. od ČD a.s., jiných institucí nebo fyzických osob budu považovat za bezpředmětné a nebudu na ně reagovat!
Vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.196.88
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:36:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vidíte, o to se někdo usilovně snaží, abyste se nedohodli. Co vy na to?????
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:41:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlk: tomu nerozumím, jak jsi to myslel?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 00:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chápu, že zveřejňování citlivých informací je pro ČD nepříjemné, ale můžou si za to z větší části sami. Už léta mají webovské stránky NORMIS s normami a tak: http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=248 i s větou ...V
blízké budoucnosti budou postupně k dispozici i plná znění jednotlivých
dokumentů.
Kdysi jsem se na DF ČD pravidelně co půl roku ptal, jestli už byly některé dokumenty uvolněny pro veřejnost. A vždy se mi dostalo odpovědi, že se řeší které to budou. :-)

Teď jsem koukal, jestli náhodou... ...a ani prd! Ani u tak "vysoce citlivé" normy jako je TNŽ 01 0101 - Názvosloví Českých drah jsem se nedoklikal k fulltextu. :-(

Když to vezmu obecněji, tak kdysi si Sbírku zákonů mohli lidi koupit jen na papíře, s rozvojem informačních technologií přišel komerční software pro právníky, no a nakonec je oficiální stejnopis na http://www.mvcr.cz/sbirka/ Takže když právního laika zajímá jeden paragraf (třeba nové dopravní značky), tak si je zdarma a bez problému stáhne. Profi-software pro právníky existuje dál a poskytuje jim mnohem komfortnější přístup, který ke své práci potřebují.

Jinak je to s normami. Není mi jasné proč, ale ty pořád fungují jen na komerční bázi. Přitom by mělo být v zájmu státu podporovat volné šíření norem (pokud se mají dodržovat).

Abych se vrátil k Psímu webu - ČD by si měly pár opravdu citlivých informací dobře hlídat a zbytek můžou klidně zveřejnit. Obzvlášť pokud jde o parametry infrastruktury (TTP). Vždyť i takové ŘSD má na svém webu mapové centrum a neustále rozšiřuje informace poskytované veřejnosti, aby se prezentovali v dobrém světle. Přitom konkurence ČD k tomu přístup má a dokonce mnohé z toho znát musí! A nebo ČD ohrozí, když veřejnost bude vědět, jak na dráze svítí "semafóry"?

Doufám, že se jim to na GŘ ČD rozleží, když už Pes38 otevřel toto téma (a dík mu za to). Druhá možnost je, že se na nábřeží naopak ještě víc zatvrdí ve svém stihomamu a vytvoří si paralelní svět s tím naším.
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 01:08:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že se jim to na GŘ ČD rozleží

Nebuď naivní, ti budou zase punktovat a špekulovat, jak zlikvidovat ty dva zahraniční weby s obsahem původních psích stránek.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 12:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: Můžou být rádi, že to na netu (opět) je (tímto díky autorům vzpomínaných stránek) Alepoň nepotřebujou heslo
m_v: Spíš ta druhá možnost určitě si pohlídají, aby se Pomůcky GVD 06/07 jen tak lehce ven nedostaly. Rozhodně ne oběhy
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 17:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v
Jak je to s normami:
zákony jsou povinné- normy nejsou povinné
parlament platíme z daní - ČSNI si na sebe musí vydělat

Jen tak mimochodem, není problém si normy ČSN pročíst (a taky ofotit) ve větších knihovnách
Spíš mi není jasné, proč jsou normy v elektronické podobě dražší než papírové......
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:23:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzasl: Český normalizační institut je státní příspěvková organizace řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu.
Náklady Českého normalizačního institutu jsou hrazeny převážně z výnosů získaných prodejem českých technických norem a dalších služeb.

Tolik z webu. ČNI NENÍ podnikatelský subjekt stejně jako jím není MV nebo Parlament (mmch Tiskárna MV, která vydává Sbírku je příspěvková org. také).
Pokud jde o ČD: operovat autorskými právy v případě plánků stanic je rozkošné. Příměr k ŘSD přesně sedí. Ono to zveřejnění nemusí pudit vášně ani tak kvůli šotoušům či "vyzobávačům". Třeba by se, nedej Bože, něco mohli dozvědět na SŽDC.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:25:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_v: Já mám zkušenost, že věci, které v Normisu před léty na webu byly, tam už nejsou.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

operovat autorskými právy v případě plánků stanic je rozkošné
Ať se Vám to líbí nebo ne, ČD ty plánky vytvořily, takže jsou vlastníky autorských práv k nim. Z toho také vyplývá, že je na jejich uvážení jak s nimi naloží. Stejně tak je to v případě ŘSD.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:50:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říká vám něco pojem úřední dílo?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 20:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím přesně co je úřední dílo, jestli máte definici, dejte ji sem, prosím. Pak se bude lépe diskutovat.
Otázkou je, zda jakékoliv dílo vytvořené akciovou společností (vyjma děl, které si u této společnosti objedná úřední orgán - což případ těch plánků určitě není) lze považovat za úřední dílo.
Sám jsem pracoval u jistého provozovatele dráhy, který byl taktéž a. s. a vytvářel jsem tam plánky kolejišť. Neodovedu si představit, že by se nějaký šotouš dožadoval jejich zveřejnění.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 20:31:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílo ve smyslu autorského zákona nemůže vytvořit a.s. - to je opravdu hloupost. Může vykonávat za určitých podmínek majetková práva k němu (dílo zaměstnanecké, počítačový program). Tady je citace k úřednímu dílu:
"Ochrana podle práva autorského se nevztahuje na
a) úřední dílo, jímž je právní předpis, rozhodnutí, veřejná listina, veřejně přístupný rejstřík a sbírka jeho listin, jakož i úřední návrh úředního díla a jiná přípravná úřední dokumentace, včetně úředního překladu takového díla, sněmovní a senátní publikace, pamětní knihy obecní (obecní kroniky), státní symbol a symbol jednotky územní samosprávy a jiná taková díla, u nichž je veřejný zájem na vyloučení z ochrany,"


Takhle vytržené to ovšem moc nepomůže. Rozhodně jsem netvrdil, že se může kdekdo dožadovat zveřejnění kdečeho. Ale operovat autorským právem je tu sporné (zvláště díky problému ČD x SŽDC, s.o.), řeší to ovšem jiné zákony (např. obchodní zák.).
Navíc ČD nejsou normální podnikatelský subjekt, jsou zřízeny speciálním zákonem a dle něho některé činnosti vykonávají. Tahle věta by se však právníkům ČD nelíbila...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 21:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že my dva bychom se nakonec vcelku shodli.
Já osobně nevidím problém ve zveřejnění třeba těch plánků, neboť to nikoho nepoškozuje. Na druhou stranu je zřejmé, že žádný šotouš nemá právo to po ČD požadovat.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 21:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jsem nakonec vyprovokoval zajímavou diskusi. Ano, mezi Sbírkou zákonů a ČSN je rozdíl, ale podobností je mezi nimi víc než dost.

S200: Samozřejmě, já nic nepožaduji, já jen uvažuju, co by mohly ČD udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Třeba hezké mapy (které jsou i součástí Prohlášení o dráze (SŽDC) - co na nich je tajného? TTP jakbysmet. Oběhy já osobně hledám jen výjimčně. Ale vše je samozřejmě na uvážení nábřežníků.
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 21:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Ale vy zapomínáte, že se tady nikdo nedožaduje toho, aby ČD tyto informace zveřejňovaly. Já pouze nechápu, proč jim takové zveřejnění vadí. Samozřejmě, že jim zveřejnění nic nepřinese. Taky jim ale podle mě nemůže způsobit nějakou újmu.

děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 22:23:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím, že v době, kdy se pomůcky zveřejňují na různých webech jen to hvízdá, mají ČD vcelku 3 možnosti:

1. Ignorovat to a mlčky to tolerovat.
2. Umístit alespoň základní pomůcky (plánky stanic, TTP, čekací doby) na svém oficiálním webu.
3. Důsledně likvidovat každý web, kde se něco objeví. (a při tomto tempu vzniku různých webů na to brzy bodou potřebovat FBI)

Otázka za 10 000 000Kč: "Kterou cestou se ČD vydají?"

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace