K-report
 

Archiv do 10.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Staré archivy » Archiv do 10.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 22:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych tipoval, že se budou pohybovat někde mezi body 1 a 3 (tím nemyslím bod 2 )
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 23:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi v každém druhém předpise je věta " POUZE PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU ".Tak je zbytečné to dalekosáhle řešit co se tyče ankety přikláním se k S200. Prostě něco nevadí a něco vadí až moc.No a na psím webu to bylo hold po kupě tak muselo zmizet i to co by nevadilo vůbec.Musíte to chápat i z jiné strany, žijem v době terorismu a je zbytečné až trestuhodné usnadňovat jim jejich činnost.Třeba zrovna ty plánky stanic. Je to blbé ale je to tak.
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 23:06:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teroristé už to mají dávno z jiných zdrojů a nemusí čekat na nějaký šotušský web. Krom toho jim asi ČR nestojí ani za 10 deka C4, bo když by jí někam dali, tak než by to stačilo bochnout, tak by jí někdo ukradl
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 23:14:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vole!

http://www.freewebtown.com/john_woods/ už nechodí.
Kurva, to byl ale fofr!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 23:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lecz http://www.iwan.eu07.pl/danone39/ jeszcze chodzi. Pytanie jest, jak długo jeszcze bedzie chodził...
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 00:02:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Ty jsi autorem toho webu?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 00:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nie, nie jestem. A nevím, kdo je jeho autorem.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 00:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem zjistil, kdo je autorem toho polského webu. Ale psát to tady nebudu, to už si ČD musí zjistit samy
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 15:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes vyzývá všechny zajemce o pomůcky GVD, aby si je co nejdříve stáhli (a raději do foroty i ty, co aktuálně nepotřebují) na adrese zálohy http://www.iwan.eu07.pl/danone39/

Nikdo totiž neví, zdali to tam vydrží týden, měsíc či treba 10 let.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 20:29:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v každém druhém předpise je věta "POUZE PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU"
A...? Tenhle vynález Reichsbahn byl k smíchu už od 60. let. Když si to napíšete na svůj sešit ze školy, tak efekt bude stejný.
žijem v době terorismu a je zbytečné až trestuhodné usnadňovat jim jejich činnost
To už se snažili jiné pánové vysvětlit Googlu a jeho satelitním snímkům.
Jediný smysl by mělo, kdyby si sešiťáky označily ČD za obchodní tajemství. To by ale asi byly za...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 22:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt: Přesně tak, časy se mění. Doba, kdy slušné fotky cizího území byly schopny pořídit jenom U-2, je dávno pryč. A nejen Google, vlaky ČD jsou mnohem podrobněji vyfoceny na http://www.mapy.cz Pokud budou mít ČD snahu utajovat všechny dokumenty (bez ohledu na citlivost obsahu), tak nejvíc problému nadělají vlastním zaměstnancům. Správný šotouš už má stejně ze Psího webu staženo vše, co ho zajímá.

A ještě dvě obecnější úvahy:
1) Když automobilce uniknou fotky nového modelu, činí opatření uvnitř firmy, aby se to už neopakovalo. Ještě jsem neslyšel o případu, že by se snažili o stažení fotek z nějakého spy webu (nebo o stažení nákladu novinu ). Když už je to jednou venku... Někdy mám spíš pocit, že těsně před premiérou si auta ve zkušebním provozu už tak nehlídají, aby je někdo vyfotil a o jejich výrobku obestřeném rouškou tajemství se všude mluvilo a psalo.
2) Větší otevřenost o parametrech infrastruktury bych čekal spíš od SŽDC. Přeci jenom jsou tratě jejich "zbožím", tak proč nemít na webu podrobný katalog? Příkladů je dost, abych zůstal v oboru, tak třeba pražec i s výkresem: http://www.zpsv.cz/web/htm/app_22_19.htm Ideální pro modeláře detailisty. :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22060
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 07. května 2006 - 23:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správný šotouš už má stejně ze Psího webu staženo vše

Pro letošek, navíc v již né zrovna moc aktuální verzi... A bude hůř :-(.

Pominu, že aktuální verze snad neexistuje ani na ČD, jak se některé věci poslední dobou záplatujou, aby se vůbec jezdilo. Občas někde něco chybí, nedavno jsme čekali na vlakový doprovod, protože tam dle platného/dostupného turnusu žádná neměla být (=tak se vzala ta z protijedoucího a v pauze si udělala výlet, aby pak chyběla na výkonu následujícím).
Zkuste schválně někdo najít, co má vozit Os 8061, resp. jaké je jeho řazení a odkud se ta vozidla vezmou, resp. kam odstoupí. Kdo najde a ukáže (a bude to aspoň trochu odpovídat realitě), má u mě pivo.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4706
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 00:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, napadla mě otázka. Nezkoušely třeba ČD protestovat proti tomu, že časopis Dráha zveřejňuje oběhy šotoatraktivních řad a seznamy lokomotiv včetně rozdělení do DKV?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 05:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle vynález Reichsbahn byl k smíchu už od 60. let. Když si to napíšete na svůj sešit ze školy, tak efekt bude stejný.

Taktak. Krom toho ty pomůcky a předpisy dávno používají i různé subjekty nemající s ČD nic společného - školy, jiní (externí) dopravci a podobně. Je to trochu podobně, jako kdyby někdo před občany ČR utajoval zákon o silničním provozu a automapy .

Když automobilce uniknou fotky nového modelu

Jenomže to není dobrý případ, zatímco v případě fotek nového modelu může jít o obchodní ztrátu, v případě GVD, předpisů a plánků asi sotva ...

Jinak napadají mně tyhle důvody:

- ČD Telematika nabízí ty CD za úplatu vybraným subjektům. Nevím jak nyní, ale dříve toto činila zcela antiobchodním způsobem. Čili - pokus vytřískat prachy.

- Firemní kultura úřadu, kde "tzv. správný referent" nedá ani svému kolegovi údaje hned, ale "nutných průtazích", čímž udržuje svoji "důležitost" v rámci byrokratického úřadu. A nejednou by o ni přišel.

- Viz. předchozí bod - "veřejnost" by poukazovala na chyby (zejména v pláncích stanic je jich docela dost) a tím by mohla přidělávat úřadníkovi práci.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 05:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť i takové ŘSD má na svém webu mapové centrum a neustále rozšiřuje informace poskytované veřejnosti, aby se prezentovali v dobrém světle.

No jenomže tohle na pobřeží současné osazentsvo asi těžko pochopí.
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 18:21:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to jste měli vidět ten povyk, když se "ven" dostal návrh JŘ (nejen na psí web). Pro mnohé pány to byla asi věší tragédie, než kdyby byl na dráhu spáchán terroristický útok. Jako protioptření byl návrh okmžitě na intranetu zahesovám.(trochu s křížkem po funuse)

A přitom to, že to nějaký kraj dá na web, to jim nějak nedochází, ale že to má na svém webu Pes, Poborskii a želpage-to byla pro mnohé nábřežníky oobní tragédie.

PS: Zítra bude "další díl" nekončného seriálu, zaměstnaci GŘ přijdou do práce a zjistí, že vznikly dva nové weby s pomůckami....
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 19:48:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firemní kultura úřadu, kde "tzv. správný referent" nedá ani svému kolegovi údaje hned, ale "nutných průtazích", čímž udržuje svoji "důležitost" v rámci byrokratického úřadu.
Tak o tomhle jsem slyšel. Dokonce byl dotyčný úřední zájemce odkázán na šotoliteraturu vydanou "držitelem tajemství".
tohle na pobřeží současné osazentsvo...
Jenomže ono se na Pobřeží osazenstvo ČD dost urychleně pakuje (jen letos tuším dva odbory). Nájemné dělá svoje.
John Woods
Neregistrovaný host
Odeslán z: 211.76.98.66
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 23:09:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.freewebtown.com/john_woods/ chodil, chodí a bude chodit! Pouze byly menší problémy s uploadem. Pár dnů strpení a bude tam všechno, jak má být. Johnymu můžete věřit, Johny nekecá!
noname
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.156.194
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 23:33:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. RadekS: Ano, s temi duvody souhlasim. Mozna pridam jeste jeden. Kdyz se sotous vzije do role treba reditele DPP. Zjisti, ze chce nove planky svych dep pro tramvaje a metra. Objedna si tedy kreslice, ti mu depa projdou a zakresli vse do posledniho detailu. Za tuto praci si reknou nemale penize. Reditel da planky k dispozici svym zamestnancum. Najednou se ale najde sotous, ktery je vyda na web a hraje si na kabrnaka, protoze on sam nezna jediny duvod, proc by sotousska obec nemohla mit presne planky koleji v depech. Jasne, ze to nikomu nevadi, kdyz bude mimo zamestnancu i nekdo jiny vedet, kam ktera kolej vede, ale reditel si za planky zaplatil a jsou tedy jeho. Pokud by snad nahodou planky nakreslil sam sotous, tak je to uplne jina kava.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 23:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, děd_vševěd: A víte, co je v souvislosti s "únikem" návrhu GVD největší ? Největší obchodní ztráta (ztráta pocitu výjimečnosti..., doplňte, co chcete) jim asi vznikla zveřejněním cizího záměru (RT Express). O něj se začali zajímat novináři a mluvka Ondrůj vydal tak dlouhou tiskovou zprávu jako snad ještě nikdy. :-) Přitom to byla jen pro P.T. šoutoušstvo a nezúčastněnou veřejnost. P.Š. se dobře bavil a největší konkurent - dvojjediné ČD - o jeho záměru věděl už během procesu tvorby prvního návrhu. Jsou to ale paradoxy. :-)

A ještě příklad "citlivých informací", které z ČD dosud neunikly (aspoň ne ke mně), ale možná je SŽDC začne časem vydávat taky. Tady je statistika přepravy skrz klíčové plavební komory na německých řekách a kanálech včetně podílu jednotlivých komodit a vlajek lodí http://www.elwis.de/Verkehrsstatistik/durchgangsverkehr/schl_lueneburg/index.html

Předpokládám, že "mašlogramy" zatížení tratí si pro sebe ČD taky dělá. Ostatně na silnicích bylo pravidelné celostátní sčítání dopravy naposledy loni a výsledky by měly být teď někdy na jaře.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 23:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

noname:
Výborně, tak ať to ČD prodávají veřejně každému za rozumný peníz a nebude důvod to dávat na web.
Třeba CD Sbírka pomůcek GVD každou změnu za třeba 100Kč a uvidíte těch objednávek...
Čím víc to budou tajit, tím víc to ČD uškodí (mezi šotuše by třeba mohli postit trochu "osekanou" verzi třeba o personální oběhy, a vlak. doprovod). Za těchto okolností se to objeví na webu "jak to leží a běží" a je to venku všechno...-dráha chtěla utajit úplně vše, tak neutajila nic. Kdyby něco uvolnili, tak by jim mohlo něco zůstat.

Kdo chce víc, nemívá nic (platí pro ČD)

John: Tak to jsem si říkal ještě před 10 ti dny taky.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 08:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborně, tak ať to ČD prodávají veřejně každému za rozumný peníz a nebude důvod to dávat na web.
Třeba CD Sbírka pomůcek GVD každou změnu za třeba 100Kč a uvidíte těch objednávek...


Tak znova: ČD - Telematika to nabízela (a pravděpodobně stále nabízí) a to zřejmě pouze "drážním subjektům". Ovšem praxe minulých let byla taková, že k nabídce a objednávce nepřikládali věc pro civilizovanou firmu úplně samozřejmou - totiž ceník. Obávám se, že případná faktura od ČD Telematika by rozhodně nebyla vystavená na stokorunu - za tu to nebude dělat asi nikdo. Natož firma navyklá nečekaně omračovat svoje zákazníky cenou.

Jenomže ono se na Pobřeží osazenstvo ČD dost urychleně pakuje

Ale ten nezaměnitelný duch pobřeží zůstává.
noname
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.156.194
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 10:19:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Nechapes jednu zakladni vec. Ty planky jsou vlastnictvi CD a je jen a jen na jejich rozhodnuti, co s nimi udelaji. A aktivity tebe, coby Janosika, ktery bohatym (CD) bere a chudym (sotousum) dava, navic jeste je kolem takoveho povyku, maji za nasledek jedine - CD daji pristup k materialum na heslo, ktere bude pevne svazane s zamestnancem. A jakmile se neco takoveho objevi na webu s prislusnym heslem, bude se hned vedet, odkud vitr vane.

Nevim, asi zde budu ukamenovan, ale nejak mi vyhovovalo drivejsi sireni pomucek na CD. Ke mne se to sice dostalo po nejakem case pres 20 dalsich kamosu, ale byl klid a nebyl s nicim problem. U CD to bylo prehlizeno. Ted si sve materialy budou hlidat vic
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

noname: Naprosty souhlas, podstatne se tim ztizi pristup k materialum...
Ear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi ještě jeden problem tu je. K čemu Vám jsou plánky stanic a dep když tam ze zákona o drahách nemáte krom peronů a na ten je vstup pouze s jízdenkou co dělat.Moc bych byt Váma do toho neryl abyste nemuseli od brzy fotit jen na trati popřípadě nemuseli nosit po kapsách prachy na pokuty.Uvědomte si proti komu bojujete.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale nejak mi vyhovovalo drivejsi sireni pomucek na CD. Ke mne se to sice dostalo po nejakem case pres 20 dalsich kamosu, ale byl klid a nebyl s nicim problem. U CD to bylo prehlizeno

Psímu WEBu asi nejvíc "ublížila" koncentrace všeho možného na jednom místě, což ve finále korunovaly ty návrhy JŘ.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 13:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K čemu Vám jsou plánky stanic a dep

Plánky dep nikde nebyly. Mně jsou třeba plánky stanic dobré k tomu, abych věděl, jak ta stanice detailně vypadá, což se třeba z oka vlaku poznává mnohem hůř a déle.

krom peronů a na ten je vstup pouze s jízdenkou co dělat.

A to jste ráčil vyčíst jako kde ?
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad noname:

Snad si nemyslíte, že každý zaměstnanec ČD dostane své osobní heslo !!! To by byl dobrý gól. By mě zajímalo, jak by se to zvládlo technicky.

Úniku informací nezabráníte. Zvláště pokud jde třeba o návrh GVD, řazení souprav, oběhy ... - tyto informace projdou rukama strašným množstvím lidí.
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 14:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by měl mít každý zaměstnanec ČD heslo? Každý nemusí mít přístup ke všemu.
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 15:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty planky jsou vlastnictvi CD a je jen a jen na jejich rozhodnuti, co s nimi udelaji. A aktivity tebe, coby Janosika, ktery bohatym (CD) bere a chudym (sotousum) dava, navic jeste je kolem takoveho povyku

Já ti to neberu, máš pravdu, ale historie a současnost už ukázala, že to ČD stejně neutají, ať chtějí nebo nechtějí. Když už to neutajím, tak na tom začnu alespoń vydělávat. tj. oficiální nabídka na webu ČD, s popsaným obsahem CD a cenou.
Jestli si ČD myslí, že to utají, tak jsou velice, ale VELICE naivní. Leda, že by nebylo žádné CD a na intranetu by se k tomu dostalo jen tak třeba 30 vyvolených a pomůcky se na nižší pracoviště distribuovaly tištěně.

PS: Já jsem bohatým (ČD) nic nebral, vše co bylo na webu mi přišlo mailem. Brali to sami zaměstnanci! Já jsem pouze informaci předal dál.
(komp s intranetem jsem viděl jednou v životě a to ještě z dálky
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 16:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha, už toho nechte. Opravdu to hovno musíte dále rozmazávat? Opravdu je nutné, aby se k tomu ve výsledku dostalo mnohem méně lidí???
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 16:38:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený_petr: Á asi nádražák, co?

No nic proti, ale nadávat se musí...:-)
Smazat někomu soukromý web, aniž by mu bylo předem cokoli řečeno-to jsou praktiky minulého režimu a někteří "géřéťáci" ho i nadále asi uznávají.
Proto se to "hovno" musí rozmazávat, aby více smrdělo a všimlo si toho pokud možno co nejvíc lidí...
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 17:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč myslíte?

Jen si prostě myslím, že tohle nikomu nepomůže, spíše naopak. Uškodí to zaměstnancům, i šotoušům. A zaměstnanci budou na informace ještě více skoupí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zelený_petr.)
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 17:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych jen nekritizoval - právě jsem náhodou objevil novou mapu z dílny Pavla Krýže s uvedením nadmořských výšek železničních stanic: http://www.cd.cz/files/nadm-9fb82bf5804082e4fc0f6ec104039a1a.pdf

Srdce šoutouše zaplesá, Českým drahám žádná ujma nevznikne. Takhle nějak bych si to představoval. ČD mají u mne bod!}
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22107
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 17:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smazat někomu soukromý web, aniž by mu bylo předem cokoli řečeno-to jsou praktiky minulého režimu a někteří "géřéťáci" ho i nadále asi uznávají.

GŘ snad něco smazalo (nebudu teď řešit, že mnoho MG by takové praktiky jistě nebyly daleky)? Prostě jen požádalo (a ani netušíme, jakou formou) správce serverů, aby to stáhnuli. Ti, než by pak mohli mít nějaké případné problémy, to radši smazali.
To jen pro pořádek .

Z_p:
Toť otázka. V současné situaci už možná není jiné cesty...

„Systém” před vznikem PSÍho webu jistě nebyl ideální, ale fungoval, dá se říci, že ku spokojenosti většiny. Teď to může nabrat více konců, sám jsem docela zvědav, jak to dopadne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 18:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z a ostatní:
"Systém" vyhovoval především lidem, kteří mají na ČD dobré kontakty a informace měli na stole ještě za tepla. Já mezi ně nepatřím. Souhlasím s tím, že místo boje by na tom CD mohly ČD vydělávat. Cena: je rozdíl prodávat CD např. 5 komerčním subjektům-dopravcům nebo stovkám šoutoušů-fyzickým osobám. Myslím si, že do těch 100-150 Kč/CD by si ho koupila většina, včetně mě. Jenže tohle ČD nikdy nenapadne . Když proti někomu nemůžu bojovat, tak se s ním spojím...
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 18:43:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelený_petr: Na to mám zvláštní čuch.

MZ: Já tuším, jakým stylem. Tímto:

Dobry den,

na zaklade naseho telefoniho rozhovoru, Vas timto jmenem Ceskych drah, a.s. zadam o docasne pozastaveni internetovych stranek danone39.ic.cz, nebot obsahuji nase interni informace -informace ke kterym nema autor stranek pravo / svoleni je publikovat. Pokud by Vas kontaktoval jejich autor(proc se tak stalo), necht se obrati primo na nas.

Dekuji velice a s pozdravem

Roman Menc
Tiskové oddělení, systémový specialista

České dráhy, a.s.
Odbor komunikace
Nábřeží Ludvíka Svobody 12
11000 Praha 1
Tel.: + 420 972 232 303
Mobil: +420 724 243 414
E-mail: menc@cd.cz
www.cd.cz


Je to sice žádost rozumná, ale nevidím důvod proč se ČD nebratili njdříve na psa a až kdyby se spolu nedohodli, tak na majitele hostingu...
Mě to připadá jako "o nás bez nás". Ono to s tím právním nárokem tajit to (alespoň něketré pomůcky) není podle právníka vůbec jednoznačné...
Kdyby bylo, tak veřím, že má pes na krku už nekolik žalob.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 19:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menc, Menc?
Není to on s tou Audinou??

http://www.ahc.cz/audiclub/list_user.php?cislo=1100
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 19:04:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je, bohužel
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.64
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 20:14:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

!! Podrobné informace - výsadní právo každého člena FVČ !!
Podrobné informace čtěte v InfoListech FVČ !
Zasedání prezidia
Dne 26.dubna proběhlo v Praze pravidelné zasedání prezidia FVČ. Toto zasedání bylo zahájeno tentokráte netradičně. Prvá část se odehrávala v prostorách DVI, kde proběhlo seznámení prezidia s projektem "Outplacement pro velké podniky". V závěru seznámení s tímto projektem proběhla diskuse mezi členy prezidia a zaměstnanci DVI. V diskusi byl kladen důraz na praktické uplatnění v podmínkách ČD a zejména otázky zda tento projekt budou respektovat zejména personalisté na ČD. V závěru byla mezi prezidiem a realizátory projektu z DVI dohodnuta určitá forma spolupráce.
Další jednání se již odehrávalo v prostorách prezidia a na programu byly mimo jiných i tyto body:

- projednání žádostí MD o mimořádné přiznání jízdních výhod
- informací p.Musila o uveřejnění interních předpisů a pokynů Českých drah na veřejném Internetu. Tato skutečnost je o to zarážející, že některé materiály na Internetu takto uveřejněné jsou zaměstnancům ČD na Intranetu bez znalosti příslušného hesla nedostupné.

Zdroj: www.fvc.cz
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.64
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 20:16:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy byl zrušen psí web?Po 26.4.?Samotní zaměstnanci společnosti si na to stěžují.
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.64
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 20:17:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nebylo špatně pochopeno,na existenci webu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 20:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Psí web byl smazán 27.4. dopoledne. Vidíte v tom nějakou souvislost?

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 11:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že do těch 100-150 Kč/CD by si ho koupila většina

Fakt myslíte že prodej pár CD za cenu "garážových paličů" prodávajících plagiáty na někde burzách bude zajímat jakoukoliv firmu s obratem v desítkách miliard ? (v případě, že by ČD něco vůbec podávat chtěly, jako že nechtí...)

Systém” před vznikem PSÍho webu jistě nebyl ideální, ale fungoval, dá se říci, že ku spokojenosti většiny.

Ano protože ta o tom neměla ani ponětí Pokud mluvíš o věštině té menšiny, co to CD měla, máš pravdu.

Hlavně je ukázkově zaděláno na další smazání těmi linky na psím webu. To je skoro jak dráždit hada bosou nohou. Kdyby to nebylo tak okaté a nebylo to jednom místě, tak z žádnému smazání, heslování na intranetu ČD ap. nedošlo. Holt je někdo nepoučitelný.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 13:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ : linky jsou tam proto, že řada lídí zná právě psí web a nečte zase tak důkladně všechny diskuze. (bohužel to znají i ČD)

Pravě že o tom něměla vetšina ani poněntí, tak proto vznikl psí web a to s "veškerou paradou". Že to GŘ neustálo a teď postihuje zaměstnance (heslování atd.), je věc jiná.....

Jinak tohle už jde mimo mě, pochybuju, že jim nějaký zahraniční poskytovatel na něco skočí (to by asi museli řešit přes Interpol nebo něco takového) a ani mě to zase tak nezajímá.
Na svém webu můžu mít odkazy, jaké chci. Promiň Radku.
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:36:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No Radku, to snad nemysliš vážně. Pes už myslím ustoupil dost, když se svého webu vzdal. Přece nebudeme činit ČD ještě další takové ústupky.

Podle nezávislého právníka to s tím právními aspekty není vůbec jednoznačné, je to otázka různého výkladu zákona.

Takže jen ať tam ty odkazy jsou!!! Tady je jasně vidět, že si GŘ smazáním webu rozhodně nepomohlo. Možná si pár cvoků vyléčilo své osobní komplexy, nic víc.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že to GŘ neustálo a teď postihuje zaměstnance

Bohužel musím konstatovat že jste to fakticky neustál Vy, protože namísto toho abyste to udělal nenápadně jste to právě udělal "s plnou parádou". Což jako v několika předchozích případech vedlo k protiakci ČD a logicky k smazání.

že řada lídí zná právě psí web a nečte zase tak důkladně všechny diskuze.

Nezlobte se, ale kdo si chce najít si najde, dá se tomu dopomoci i vhodným designem webových stránek.

Na svém webu můžu mít odkazy, jaké chci.

Nepochybně. Co natom, že mi to tak trochu připomíná běh s hlavou proti zdi a ve finále to třeba zhorší situaci pro všechny.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 15:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle nezávislého právníka to s tím právními aspekty není vůbec jednoznačné, je to otázka různého výkladu zákona.

Já bych řekl že to celkem jednoznačné je, to CD je komerčním produktem. Zkuste kopírovat na WEB třeba hudební CDčka Bontonu nebo třeba instalačky s nějakým programem. To co se tady zpochybňovalo byla použitá argumentace o autorských právech. Což samozřejmě nijak nevylučuje, že by ČD v druhé fázi nepřišly s propracovanějšími argumenty.

Jen ať !!! ....Možná si pár cvoků vyléčilo své osobní komplexy.

Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 15:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Teď jsem to sice také neustál(neměl jsem ani jinou možnost, kromě soudního sporu s ČD), ale časem se to ČD vrátí, věřte mi. Právně to jednoznačné opravdu není(také názor člověka s titulem doktor práv), protože, co je komerční produkut to nemůže být interní informace. Takže by si v tom měl někdo udělat jasno. A jestli se na to vztahuje autorský zákon, to je otázka dalši velmi odborné diskuze.

ve finále to třeba zhorší situaci pro všechny.
Nemohu za to, že na GŘ sedí ......(doplňte si sám) A protože nemám čas ani náladu se s dráhou soudit, ale ani nechci sedět tiše v koutku, tak to řeším tímto způsobem. Vlk se nažere (pomůcky jsou dostupné jinde) a koza zůstala celá (nikdo mě nemůže právně nic vytýkat)

Chápu, že se to někomu nemusí líbit (zvláště tomu, co si to najde na intranetu)

PS: Odkazy na webu zůstanou. V tomto směru nemohu brát ohled na zaměstnance, kteří si to na rozdíl od šotušů bez kontaktů vždycky nějakou cestou opatří.

Proto odkazy na webu zůstanou!
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 15:42:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš Pse, ono není všechno tak, jak se na první pohled zdá. Na zrušení psího webu má lví podíl jistý účastník tohoto fóra, který na GŘ interpeloval na správných místech. Když jsem se to dověděl, slíbil jsem, že to nikomu nepovím, ale asi by ses dost divil...(diskutuje zde dost zaměstnanců GŘ)

Mence z toho neviň, ten jen plnil rozkazy nadřízených.(to ovšem neomová ten styl toho dopisu, co ti poslal)

To jen na vysvětlenou.

RadekŠ: Myslím, že není správné nechat s sebou od ČD takto "vláčet". Kdybych měl ten web já a u udělali mi tohle, tak na ně žalobu podám sám. A že každá válka přináší oběti (heslování), to je snad jasné. Veřím, že se jednou vše v dobré obrátí a ten socialistický moloch na nábřeží bude rozprášen do posledního zrnka....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 15:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodatek: Třeba dnes na http://www.sweb.cz/danone39/ 6 návštěv z adresy fw.cd.cz

"Ostře sledovaný web"

PS: zelpage.cz má těch návštev z fw.cd.cz za dnešek rovných 100. K-rep nemá statistiky přístupné.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 16:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože, co je komerční produkut to nemůže být interní informace.

Joo ...ať jse jde ten JUDr. s takovýmto názorem s prominutím vycpat. To si fakt myslíte, že ČD-T. by u soudu neprokázala že z jejího hlediska šlo o komerční produkt, jež prodávala a prodává ?

V tomto směru nemohu brát ohled na zaměstnance, kteří si to na rozdíl od šotušů bez kontaktů vždycky nějakou cestou opatří.

Když ono je to obráceně - je potřeba brát ohled právě na ty šotouše, protože oni můžou na tohle nedomyšlené paličáctví doplatit. Zaměstancům nikdo nebude přeci brát přístup k nutným služebním pomůckám. Ale už ti zaměstanci můžou být propříště méně sdílní.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Fakt myslíte že prodej pár CD za cenu "garážových paličů" prodávajících plagiáty na někde burzách bude zajímat jakoukoliv firmu s obratem v desítkách miliard ?

Chápu to dobře, že podle Vás firma, jejíž obraty jsou - slovy s.Ratha - nadstandardní, musí prodávat za přemrštěné ceny? Proč by ono CD nemohlo stát 200,- Kč? Mno, na druhou stranu, ono to tak funguje. Když se podívám na CDs s pop-sračkoidní hudbou vydávanou velkými hudebními vydavatelstvími, s cenou pod 500,- Kč ztěží nalézt. Přičemž ceny originálních CDs s hudbou, jež ducha povznáší, se pohybují v rozmezí 150-300,- Kč. Maximum, co jsem platil, bylo za Dargaard 400,- Kč.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:38:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ: naprosto souhlasím (to se mi fakt často nestává ).
Od Psa by to chtělo trochu pokory. Kdyby ČD chtěly, tak ho budou klidně honit po soudech (peněz i právníků na to mají jistě víc než on). A myslím, že by se nějaká "hůl na Psa" našla (pochybuji však, že v autorském právu).
Možná by bylo zajímavé, kdyby každý ze zdejších horlivců sdělil, co z Pomůcek používal, popř. na co. Za sebe: traťové poměry (přesná kilometráž - srovnání s původní) a občas k nahlédnutí plánky stanic (pro porovnání s historickými).
Pokud bych byl GŘťák, asi by mě nejvíc vadilo zveřejnění strategie JŘ 06/07 (jakou hodnotu má pro šotouše?).
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si fakt myslíte, že ČD-T. by u soudu neprokázala že z jejího hlediska šlo o komerční produkt, jež prodávala a prodává ?

Ale to možná jo, ale už by nemohla trdit (jako tvrdili mě) že je to INTERNÍ inormace! A to jsem měl na mysli. Lépe čti.

Zaměstancům nikdo nebude přeci brát přístup k nutným služebním pomůckám.

Jenomže je na ČD dost a dost lidí, kteří tohle k práci vlastne napotřebují a mají k tomu přístup vlastně nadstandartně.

Na šotuše je právě teď brán ohled maximální, ale vím, kam tím asi míříš. Pravděpodobmě máš na mysli, že je to krátozkraké, protože je to opravdu děláno stylem: "Teď to tu je, tak stahujte a za rok se uvidí." Plánky stanic a předpisy se moc asi nezměnía a "dopravní pomůcky" se jistě někde najdou.

Možná sem přílišný optimista, když věřím, to nebude tak horké a jistě se zase za rok něco ven dostane.

Ale to jsou právě ty oběti, o nichž tu psal dědek.

děd_vševěd: I tohle jse mi už doneslo, holt bonzáci jsou všude, no.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt: Aha, takže mám na kolenou děkovat dráze, že mě nehoní po soudech? A nebo bych měl držet hubu a krok? (hubu si zavřít nenechám)

To víš, že by mě ČD honit mohly, ale protože o to ani tak zrovna moc nestojím, tak právě web už nemám. To je právě ta "pokora".

K čemu a jaké pomůcky jsem používal: SJŘ (informativně) plánky stanic (srovnaní se skotečností). Jinak všechny pouze občas a jen informativně.

Nevím, co ti tak vadí na Strategii 06/07. Mě to například pomohlo v tom, ujasnit si "kdy co bude". To by právě mě na místě GŘ vadilo nejméně.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No podle mě by teoreticky mohly ČD akorát tak chtít ušlý zisk z prodeje informací na psím webu zveřejněných, pokud by se jednalo o jejich jedinečný (= jimi vytvořený nebo na jejich objednávku vytvořený) komerční produkt, který nelze opatřit jiným způsobem a představuje jakous tvůrčí práci, což by v tomto případě asi šlo. Autorská práva sem vůbec nepleťte, protože těch se to podle mě v této fázi vůbec netýká.
Co by tak ještě mohly chtít je náhrada škody.

No pojďme do toho - jaká asi tak mohla vzniknout ČD škoda ? kdopak si to (CD) měl koupit a páč ho našel na webu zadarmo, taxi ho nekoupil ... tohle prokázat je nemožné, protože ten kdo to udělal se vám nepřizná, pokud není blbej...

Autorská práva by byla porušena, pokud bych si např. stáhnul mapu sítě tratí a buď si ji hodil na svůj web, nebo ji použil jinak, např. jako upoutávku - tudy se dostanete k mému krámku se šotověcmi. Čili věc toho, kdo to udělal. A ppkud by tu mapu překreslil s tím, že dá info, že použil jako zdroj mapu tu a tu, tak už ho vůbec nikdo nechytí :o)

No a jsme u náhrady škody - nárok by vznikl, pokud by v přímé souvislosti se zveřejněním informací vznikla ČD škoda. A příklad po mě nechtějte, páč taková blbost mě v šest večer nemůže už napadnout :o)
Intercity
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si myslím, že je jedno, kde ty odkazy jsou, jestli tady nebo na www.sweb.cz/danone39...
Já osobně používám TTP, SJŘ a hlavně NJŘ (). Občas si počtu v předpisech no a taky používám VOD-řazení os vlaků (při cestování, je dobré vědět, jestli pojedu 843 nebo 810)
A ohledně budoucnosti: Nějak bylo, je a bude, oběhy se taky postupem času dostaly ven (a to si čd dávaly pozor, aby se tak nestalo)
děd_vševěd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.7.50
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:22:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda tady se to zase řeže. Někdy mi tady pánové připadáte, že nejste normální....

Nadávat dráze, že te nechala smazat-budiž (nadávání je národní sport)

Dávat odkazy na zahr. weby, kte to je-budiž

Ale řešit, nač to kdo potřeboval (ještě nějakej pitomec tady plácne, že plánoval teroristickou akci a bude další průser), jestli to to dobré pro šotuše nebo pro nádražáky, jak se má kdo ke komu chovat(to je každého věc) atd atd. to je už i na mě silná káva.

Shrnuto a podrtženo: Psí web byl zrušen, zdali opravněně či nikoli, to je otázka pro právníky. Současně web vznikl na dalším zahraničním webu-za to Pes nemůže a odkázat se může na co chce.
Jesli ten zahr. web budou ČD tolerovat, či nikoli, to je jejich věc.


A nakonec, kdo se zrušením psího webu nesouhlasí, tak mu nic nebrání v tom, aby na ČD a.s. podal žalobu sám a usiloval o to, aby dráha ty pomůcky veřejně prodávala, či bezplatně zveřejňovala. TEČKA.


Myslím, že vše už bylo řečeno, tak se nemáme už o čem bavit.
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:46:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdo se zrušením psího webu nesouhlasí, tak mu nic nebrání v tom, aby na ČD a.s. podal žalobu sám

Někdy mi tady pánové připadáte, že nejste normální....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace