K-report
 

Archiv do 22.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 22.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 08:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Pavel:Jo,taky mně to napadlo,ale šestka má svůj smysl v tý trase,jak jezdí (navíc já jí mam rád )a zmizet křižovatka=oblouky na tyláku, byly by manipulační možnosti v síti zas o něco horší. Bejt trať na VN, tak budiž, ale teď by to asi moc nešlo. A ty inženýrský sítě by byl asi fakt problém, těch tam bude jak nas*áno...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyť se mrkněme, jak rychle dokáže tramvaj klesnout o 2 výškové metry - 60 promile není problém, tedy 6cm na metr, tedy 35 metrů. To je o něco více než délka zastávky. Nebo počítám špatně? A totéž auta opačně. A v těch dvou metrech budou max nějaké kabely...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, je to špatně, protože zastávka na IPP už v klesání je (tak odhadem 25 promile) a pak asi nejenom normy by měly problém se zastávkou v 6% stoupání/klesání. Ale jinak nápad dobrej.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 09:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se nejvíc líbí ten Vratislavův nápad s obousměrnym tunelem pod Sokolskou, pod sadama a pak výjezd vedle výjezdu železničnách tunelů. Zklidnim i okolí muzea a je to dražší než mětro do polí, bo se bude muset konečně pořádně zajistit budova národního muzea:-) A při troše štěstí to umožní zbourat budovu federálního shromáždění. Akorát je to asi nereálný quli různejm technologickejm prostorám metpa - vidíš to KM, metpo kazí možnost zlepšení křižovatyk IPP
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 10:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: to nemusite brat vsechno hned tak vazne, vzdyt tam byl smajlik! Nicmene tramvajky snad zase budou, i kdyz se jim rika 'light rail', protoze s novym image by mohly snad byt politicky pruchodne.

ad. IPP: moznych mimourovnovych reseni by se urcite naslo dost. Premosteni by az tak moc nevadilo, vzdyt namesti IPP neni zrovna architektonickym skvostem. K bydleni je to nevhodne uz davno. Dva pruhy bohate staci - kdyz nebudou semafory. Mnohem sirsi a mnohem delsi most na magostrale uz davno je. Taky vypadal hrozne, ale lide si nakonec zvykli na Florenc a Tesnov s mostem.
Pokud by mela jit tramvaj do podzemi, tak muze mit v urovni podchodu i zastavku. A zakopat pred Tylakem. 6 by bylo mozne zachovat, pokud by se take zakopala. Nevyhodu zakopavani tramvaje vidim v nereseni koliznich smeru pro IGK (semafor by musel zustat). A proto se obavam, ze na neco takoveho by se nenasly finance. Pokud budete resit zaroven urychleni IGK, tak se finance mozna najdou.
Nicmene, zakopavani tramvaje neni zadne nove reseni, tramvajovy podjezd pod rusnymi krizovatkami meli i v Londyne - jak jsem se nedavno dozvedel z videa o tramvajich v UK. Mimochodem, mihla se tam i prazska tramvaj ev.c. 180. Jestlipak jeste jezdi? Zajimavy byl i patrovy vuz z Glasgow s prestavitelnymi sedackami. Substrati sedeli vzdycky ve smeru jizdy.
:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No anebo tedy zakopat/znadjezdovat jen křižovatku magistrála zc (tu nižší) a rozdělit magistrálu (po spojení za hl.n. kvůli přesunutí za muzeum) až za IPP směrem zc. Holt ten užší úsek bude delší ale zas kdyby tam nebyly semafory, tak by se auta procpala. A křižovatka u zastávek by přestala křižovatkou být.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: aha, ok, zdál se mi tam spíš jako ironie, proto moje podrážděná reakce.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 11:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J_p: Nechci Vám brát iluze, ale šířka volného prostoru bez baráků na florenci je zhruba 3x větší než na IPP a o demolicích se tady doufám nebavíme
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 12:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Však je to taky dost iluzionistika :-) . Nicméně dva tunely po dvou pruzích by se snad daly zakopat do Sokolské nad sebe. Severní rozplet by byl až u Hl.n. a ani se nemusí bourat FS. Čelakovského sady by pak zaplnil pekelně složitý nájezd .
Vzhledem k ceně, množství spotřebovaného betonu a skutečnosti, že je to stavba silniční, bych se pak skoro obával, že by se podobné šílenosti mohla radnice chytit.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 12:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: to ano, ale na Florenci jde take o dvojnasobnou sirku magistraly (oba smery), zatimco na IPP jde o jednosmerku, resp. dve jednosmerky. Pokud se spravne pamatuji, tak jsou v tech mistech na magistrale 3 pruhy, takze most se 2 pruhy by se vesel urcite, most se 3 pruhy by vychazel asi moc blizko k barakum. Ty soucasne 3 pruhy pod nim by se musely zredukovat na 2, ale ty by slouzily vlastne jen k odboceni z magistraly do Zitne.
:-)
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: no nevím, ty 2 tunely nad sebou by zase už kolidovaly s metrem v Mezibranské, ne?

Ale abych nasadil té krásné fantasmagorii korunu - po etapách:
1) funkční celý městský okruh, nebo minimálně část Malovanka - Pelc-Tyrolka + Pražský okruh D1-D5, jinak asi s magistrálou nehneme
2) magistrála 2+2 pruhy v Mezibranské, zakopání magistrály v obou směrech za Muzeum, přeložení TT ve Škrétově do druhé poloviny ulice (tj. dále od Muzea)
3) magistrála 2+2 pruhy v Legerově, zakopání magistrály do 2 pruhů Mezibranská - Rumunská (variantně až dál), na povrchu rampa 2 pruhy do Žitné směr Karlovo nám. Z Vinohradské nájezd do tunelu magoostrály směr P4 kolem Opery.
4) magistrála ve směru k P4 v tunelu pod Sokolskou, ve směru na P8 po povrchu tamtéž, přestavba vestibulu metra C na IPP, zakopání magistrály v úseku cca Tylova - Čelakovského sady (prodloužení díry postavené v 2. fázi), rampa 2 pruhy vlevo do Žitné, po povrchu 2 pruhy v úseku IPP - Čelakovského sady a slepá ulice nad tunelem v Legerově, u Muzea připojení z Vinohradské
5) cílový stav:
- od hl.n. magistrála v tunelu za Muzeem, v Čelakovského sadech odbočení na povrch do Mezibranské + Ječné, za IPP vystoupání na povrch (uprostřed současné šířky) - variantně až za Rumunskou
- od Ječné dva pruhy rovně přes IPP a vlevo do Legerovy; 2 pruhy vpravo do Sokolské, jeden z nich pak vlevo do Rumunské, jeden na Nuselský most
- od Nuselského mostu křižovatka s Rumunskou, pak dolů, za IPP vlevo rampa do Žitné, v Čelakovského sadech připojení shora od IPP, dál v díře k hl.n., za Muzeem připojení od Vinohradské, Škrétovy
- od Anglické možno Škrétovou směr P8, rovně do Žitné nebo vlevo do Sokolské (po povrchu).
- od Vinohradské křižovatka se Škrétovou (auta od Anglické + TT, vpravo rampa k magistrále směr P8, rovně směr VN + vratná rampa kolem Opery směr P4

No a s kolejemi na IPP vlastně vůbec nemusíme hýbat a preferovat můžeme o 106. Dejte mi pár miliard a jdeme na to.

Absolut: pěkné číslo příspěvku

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 15:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby tramvaje podešly i metro s výjezdovými portály v Jugoslávské resp. Bělehradské? Myšlenka podpovrchových tramvají tu již byla, ne?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Akorát by možná byla potřeba zubačka
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Výškově by to mohlo vyjít, pokud by se a) doničily Čelakovského sady povrchovým vedením horní větve, b) vše zahrabalo pod tenkou maskující vrstvu hlíny v úrovni horní hranice parku.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 16:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tím se dostáváte k myšlence vyřešit to metrem - Nejlépe rozděláním áčka a vybudováním spojení Dejvická - Mírák - Pankrác - Písnice a Depo Hostivař - Mírák - I.P. - Karlovo Náměstí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 17:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlépe rozděláním áčka a vybudováním spojení Dejvická - Mírák - Pankrác - Písnice a Depo Hostivař - Mírák - I.P. - Karlovo Náměstí.
Ideální řešení. Ostatně mapku už jsem sem myslím jednou dával. V Ječné by pak stačily 2 linky v soupravách + 6ka.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 19:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budovani nadjezdu a podjezdu na IPP povazuji za neskonalou kravinu a broskvovinu nejvyssiho kalibru. Daleko jednodussi je zuzeni magistraly na 2+2 (ostatne pri pripadnem budouvani zahloubeni magistraly to najednou nebude problem zuzit ani na 2+1). Zvysi se pruchodnost magistraly v koliznim smeru, konecne bude mozne vest tram na Vaclavaku, jelikoz nebude nutno delat dlouhe zelene vlny a v neposledni rade vzniknou v centru nova parkovaci mista!
Fotožurnál, toť mé dítko
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 20:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další parkovací místa v centru jsou nežádoucí!!!!! Parkovacích míst by mělo ubývat a ne přibývat, jak je tomu bohužel dnes.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 20:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jojo, autorství té myšlenky si nenárokuji :-)

Mop, Bram: Však víme, že je to celé dost šílené, takže se to asi nikdy nezrealizuje. Souhlasím s vámi, že naštěstí. Magistrála povrchově 2x2 pruhy a dost, je taky můj sen. No, popovídáme si za 20-30 let...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 21:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: A to ještě existuje "o něco horší" varianta spočívající ve vedení Dčka ... - Pankrác - Nusle - Moskevská - Mírák - IP - Karlák, s výhodou nezasahování do trasy "A" a nevýhodou horšího výsledného vedení linek metra. Ale to už jsme tu také semleli ze všech stran.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 00:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to ještě existuje "o něco horší" varianta...
Existuje, ale myslím, že by to za zásah do trasy A stálo. Přeci jen přepravní proudy Vršovice/Vinohrady - Karlovo nám. a Dejvice - Pankrác jsou atraktivnější a i využívanější.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 07:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav+218:Souhlasim že ten zásah do áčka by byl dobrej, ten nápad mi přijde v podstatě geniální. Jenom škoda že se to tu asi neprosadí. Ale i ta "o něco horší" varianta déčka je pořád daleko lepší než to, co je naprojektovaný teď, a šanci na úspěch už by to možná trošku mělo.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J_p: Ale proboha, tady nejde o 2 nebo 3 pruhy, tady jde o to, jak daleko od baráků (oken) by ta obluda byla!!!

Vratislav: Nojo, ale já tu obludu FS zbourat chci :-)

Ad Bram: Na praze 2 v okolí IPP by šikmé parkování na magistrále bodlo, to se na mě nezlobte...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 08:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Tak to si pospěš, dřív než někoho napadne prohlásit tu obludu za kulturní památku. Aneb i hnus je hoden ochrany, když je hnusný dostatečně :-)

P.S.: Vygůgloval jsem si ten bar, a radši ani nechtěj vědět, co to na mne všechno vyplivlo :-)



(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 09:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbourat tu hnusnou ohyzdu, tedy pardon budovou byvaleho FS nyni jeste radia RFE/RFL? Ja sem pro, vypada to vedle muzea strasne.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23145
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aneb i hnus je hoden ochrany, když je hnusný dostatečně :-)

"Ten je tak ošklivej, až je hezkej."
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Bohužel, broskvovina je tvůj názor. Zúžit magistrálu nepůjde a přibyde-li parkovacích míst, zvýší se i doprava k nim. Čili zásadní rozpor. O TT na VN ani nemluvím, to bylo uznáno za nesmysl již dávno, o čemž svědčí fakt, že je to oprašováno jednou za 4 roky před volbami. V září budeš mít pocit, že stavba TT na VN již začala a v listopadu neuslyšíš nejen o TT na VN , ale o MHD jako celku ani slovo. Navíc nechápu, proč by se mělo jezdit z Vinohrad na Smíchov přes Václavák.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23151
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 10:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až budou okruhy, tak bych se zklidnění magostrály moc nebránil. Teď ale těžko...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 11:20:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do býv. budovy FS (dosud slouží RFE/RL) se má výhledově rozšířit Národní muzeum. Avšak nová budova pro RFE/RL na Hagiboru se dosud nezačala stavět.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jakožto hovadinu TT na Václavském náměstí popisuješ jen TY!!!!! Takže mluv laskavě v jednotném čísle!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 12:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: to mate jedno, jak daleko to vyjde od baraku - stejne se nejedna o obytny barak, tak maximalne (mozna) kancelare.
Jak daleko od baraku (oken v prizemi) je magistrala dnes? Most "jen" posouva problem do urovne 1. patra. Pokud uvazujeme 2 pruhy misto soucasnych 3, tak bude urcite dal od oken baraku, nez dnes, protoze bude jaksi uzsi.

Jasne, ze je to vsechno jen hypoteticka "fantasmagorie", ale to preci nemusi branit diskuzi o ni jako o variante k tunelovemu reseni, kdyz je podzemi v danem miste jiz provrtano jako emental.

Urcite by bylo mozne uvazovat i velkoryse reseni sloucenim Sokolske a Legerovy do jednoho velkeho bulvaru se sirokym chodnikem a stromoradim u baraku + uzkou zklidnenou vozovkou s parkovacimi misty a magistralou uprostred misto stavajicich bloku - zahloubenou v miste dnesnich krizovatek, takze by ji Zitna, Jecna a Rumunska prekonavaly mostem. Ziskana superulice by se mohla jmenovat Bemova trida :-) Financovat pokud mozno z penez EU. Namesti IPP by tak zaniklo.
No a pokud by bylo financi jeste vice, tak toto zahloubeni doplnit stropem (jako ma Husakovo Ticho) a nad magistralou vybudovat v miste dnesnich bloku velkokapacitni parkoviste nebo nejaky ten shopping mall.

Tak - a ted by me zajimalo, kolik lidi pochopilo, ze je to psano s nadsazkou.
:-)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Na NH je propadlá vozovka či nějaká oprava, tudíž 102, 112 atd. objíždějí po kolejích přes zastávku 5, 12, 15. Může mi někdo osvětlit, proč ty autobusy nemohou vyklopit lidi v té zastávce, proč musí čekat, až ta 12 před nimi zavře dveře a odjede? Já chápu, že je to nejjednodušší, jednodušší, než chtít po řidičích, aby mysleli. Co by se stalo, kdyby některý z těch řidičů se projevil inteligentně a ty dveře prostě otevřel? Byl by za to nějak postižen?

2) Naše sekretářka je z Libuše, mají tam také dočasně posunutou zastávku. Nejsou na ní koše - takový detail, prostě zase někdo nemyslel, u DP a magistrátu už klasika. Poslala mail na stížnosti DP - vrátil se jí jako nedoručitelný s tím, že tam mají přeplněnou schránku a už se do ní nic nevejde ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad J_p: No já jsem na rozdíl od Vás trávil hezké chvíle mládí v jednom baráku s výhledem na magistrálu na Florenci a ten hluk i optický dojem je proti autům na ulici strašlivý. Navíc na IPP by to stínilo a trávit celou pracovní dobu s umělým přisvětlením je také na nic. Nechápu, proč se oháníte tím, že to není obytné - vždyť většina z nás tráví polovinu aktivní doby dne v práci (beru to podle sebe: práce+cesta 11h, šotoušení 3h, domácnost 3h, zábava 3h, spánek 5h).
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, bus prostě v té zastávce nemůže zastavit a projíždí tamtudy de facto na černo. Důvody jsou dva.

1)Zatávka jest tramvajová čili DP-JDCT, nikoli DP-JPA.

2)ČSN praví, že tam bus nemá co dělat (osovka 3,00 m)

Až se najde někdo právnicky vzdělaný kdo tyhle eventuality poupraví, zejména bod 2 třeba pro rychost do 15 a míjení s busem, budeme vysmátý.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 13:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p:Já mam dojem, že něco takovýho kdysi bylo v plánu, takže to možná zase taková fantasmagorie neni. Vybourání tý řady bloků by se asi v první řadě nelíbilo památkářům, možná i tamním obyvatelům, a těch nebude málo. Nakonec by vznikla asi taková urbanistická "divnost", která by byla ovšem plně funkční, a stromořadí podél baráků, to by bylo i hezký a zdravý
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolute:

ad 1) Ale to přeci není vůbec můj problém, že dvě složky v rámci DP nejsou schopny spolu komunikovat ... já vím, ono je to i na ministerstvech, tuhle jsem byl nechtěným svědkem několikadenní debaty dvou odborů nejmenovanného ministerstva, kdo z nich udělá práci na den ... a po mně pak chtěli plnou moc na podpis smlouvy pokud možno včera.

ad 2) Tak jak to, že tam ten bus jezdí ...

ad 3) Psát předpisy je můj denní chleba, v DP někoho takového nemají? Pokud ne, když se mi řekne, kde přesně to je a co se chce, klidně to napíšu, ale nejdřív někoho v DP musí napadnout, že takovou změnu potřebuje ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 14:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: nepoučitelně mimo mísu :-)))
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6393
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 15:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: práce+cesta 11h, šotoušení 3h, domácnost 3h, zábava 3h, spánek 5h)

A den má 25 hodin, že jo...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6394
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 15:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že TT na Václaváku není hovadina - to by to nebylo tak vděčné předvolební téma. Akorát se jí zřejmě nikdy nedočkáme...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 15:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: práce+cesta 11h, šotoušení 3h, domácnost 3h, zábava 3h, spánek 5h)
Mcbain:A den má 25 hodin, že jo...

Stačí si hodinku pospat v práci a vyjde to
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 21. června 2006 - 15:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Já jsem to nesčítal! Spánek doháním občas cestou do práce v 010.xxx když jedu zrovinka vlakem jako třeba dnes...

Ad Lord:

1) Odpověděl sis sám.

2) Jezdí tam prostě jen tak. Kdyby tam naběh nějakej dopravní policajt tak to může zatrhnout, ale nestane se tak.

3) Vím, co je Tvůj denní chleba, proto jsem Ti to tam napsal, tady ale nejde o předpisy DP, ale o ČSN 280318 a ČSN 736110, jejichž souběžným dodržením zjistíš, že v tramvajové zastávce nelze při běžné osové vzdálenosti kolejí zřídit jízdní pruh. Proto jsou třeba na zast. Karlínské náměstí taková rozšiřující esíčka, když tam jezdí i auta.

Vozidla se samozřejmě vejdou i při osovce 3,00m.
Řešením by možná bylo městský bus šířky do 2,55m nějakým předpisem prohlásit za náhradu drážního vozidla, která smí využít těleso dráhy, je-li jeho kryt k tomu upraven, třeba při nějaké snížené rychlosti nebo tak...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 00:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: A ty ČSN spáchal kdo vlastně?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 09:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Český normalizační institut, najdi si to na webu, dají se koupit tak tam bude info
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 10:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

154 jde po prázdninách do deseti minutového špičkového intervalu! 154 jezdí prázdná? Já měl za to, že nikoliv. Šetří se nebo se opět optimalizuje v rámci rozvoje PID?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 10:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi se hledaj vozy pro 100.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 11:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se tak nasmál, kdyby to byla pravda.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 12:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo se směje v pátek, bude plakat v neděli. Spíš se hledaj na AE. Začíná jezdit plná.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 12:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vezla snad už víc než 10 lidí? Kolik z nich nastoupilo omylem?
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: budes se divit, ale dnes rano jsem ji videl tak natriskanou jako nikdy! cca v 7:50 na letenském namesti a stalo se.
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kdybych to napsal já, taxe mi to nevěří. Nemáš Mope ještě nějaký pozorování ohledně linky 119 a ML1? :-)
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už zase letiště?!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji udělat na letiště extra skupinu a tuto přejmenovat na "Linkové vedení v PID s výjimkou spojení k letišti".
... Samozřejmě, pokud s tím Martin a spol., budou souhlasit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 13:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vono se qůli tomu i založilo fórum Letiště jenže tam holt to nějak umíralo na úbytě, protže ti nejšotoušovatější šotouši tam nechodili :-)))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 14:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak jestli to nebylo něco vyjímečného, tak se o tom velmi brzy přesvědčím sám bo budu na Evropské a MARTINE POZOR příští týden pojedu minimálně 2x na letiště. Leč neradujte se, neodlétám nikam.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6414
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych to trochu odklonil jinam - všiml jsem si, že v polonočním provozu jezdí l. 10 o dvě minuty napřed oproti zastávkovým JŘ. Spoj s časem 23:38 z jisté zastávky v Libni přijíždí pravidelně ve 23:36. Pak svižnou jízdou projede Palmovkou, Ohradou, Florou (a nevím kde jsou všude kontrolní body) a na jisté zastávce na Vinohradech zastaví ve 23:58, ač je na sloupku uveden čas 0:00. Ověřeno několikanásobným pravidelným sledováním.
Můžete mi to někdo vysvětlit?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o dvě minuty napřed ... Můžete mi to někdo vysvětlit?

Třeba to jezdí stálý řidič, který má sovětské hodinky, které jsou - jak říká reklama "Největší a nejrychlejší".
Jiná možnost je, že je to poslední kolo a při příjezdu do vozovny o pár minut napřed se stíhá nejbližší noční tramvaj/služebák, zatímco podle JŘ se musí čekat na další ...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak je ještě alternativa že McBain má vietnamské hodinky
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 15:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych reagoval na "staroměstský skansen" a poznámku o Kodani.
Shodou okolností jsem měl možnost se přímo zeptat jednoho norsko-dánského experta přes urbanismus a dopravu: v centru Kodaně (tj. oblasti uvnitř vnitroměstského silničního okruhu, což je průměr asi 2 km) je cca 30 % pracovních míst z celé metropolitní oblasti. Takže tito lidé, pokud jedou veřejnou dopravou, někam dojedou a mnoho z nich už z této stanice jde dál pěšky, než přestupovat a čekat na další metro/vlak. Po skončení práce může část z nich dojít s kolegy do nejbližší hospůdky a pak opačným způsobem pokračovat domů.
Něco podobného lze říct i o Vídni, kde v 1.Bezirku sídlí řada úřadů, takže kromě turistů to tam "žije" i místními. Obvod Vídeň 1 je obsluhován metrem (stanice u Sv.Štěpána je na pěší zóně), ovšem i busy (které projíždějí částí pěších ulic) a je tam i docela přijatelný přístup autem (a parkoviště pod většinou administrativních budov). To vše je za +- stejné ceny jako kdekoliv jinde po Vídni.

Historická část Starého města zaměstnává ? lidí - mně se to číslo nikde nepodařilo najít (ani kolik je pracovních míst v celé Praze 1). Nějak se mi ovšem nezdá, že by směrem na Staroměstské nám. chodily v ranních hodinách proudy pracujících, protože teď už je tam snad jen Magistrát (a ten se z větší části přestěhuje za staroměstskou hranici), Ministerstvo pro místní rozvoj (a to se taky tvůrcům nové vlády nelíbí) a pak už jen služby = žádní zaměstnavatelé ve velkém.
A i kdyby se všichni tito lidé rozhodli zajít po práci "na jedno", asi nepůjdou do okolí pracoviště, protože tam za něj dají řádově 50 Kč. Zatímco v "neturistické" části centra se totéž pivo pořídí kolem 20-25 Kč.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 16:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: jediným velko-"zaměstnavatelem" okolí staromáku je řekl bych FF UK . rozmístění budov se stará o to, aby přes náměstí denně korsovaly skupiny studentstva a občas se stavily v indigu, týnský nebo hanybany na kafe..
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 17:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Už jsem to tu psal, ale ještě jednou... Ranní l.7 dle ZJŘ 5:44 jezdí z Otakarky pravidelně taky o dvě minuty dřív. Psal sem to na stížnosti.podnety a odpověď žádná...
Hodinkama to nebude, tentýž čas je i na Apexu...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace