K-report
 

Archiv do 12.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 12.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 14:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A další rána: Od 1/9 ruší se návaznosti v zast. "Hradčanská" (l. 1, 8, 18, 20, 25, 26), "Palmovka" (l. 19, 24) a "Nádraží Strašnice" (l. 22, 24) (ROPID)
Krucifix, tak pro koho tady MHD sakra je? Úředníci v DP a Ropidu jsou tak zaslepení a neschopní, že měsíc před volbama provedou tohle? Praha sice není ústecký kraj, kde o výsledku regionálních voleb je již rozhodnuto, ale stejně.
Ještě doplním - vedle toho se vyjímají desítky zaváděných návazností u busů. JAK TO, ŽE U BUSŮ TO JDE????

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 17:49:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaem: to by mne tedy fakt zajimalo proc????
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 18:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se třeba líbí linka 330, ale už se mi nelíbí rozsah provozu. Raději bych viděl prodlouženou linku 208 na Rohožník.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zrušení návazností: ...Se divím, že to přímo přiznají a nezametou do ztracena. Sice si zvykám, že určitá míra nelogičnosti má své místo i ve fungujícím systému, ale nadskočil jsem údivem taky.
Svou malou spekulaci bych namířil ke stejné přičině jako u návaznosti noční tram dopravy: rozházely se jim "vlivem různých okolností" jízdní doby, resp. množí se další a další "pomalé" - a prostě a jednoduše to najednou nevychází. Tedy sofistikovanému kompjútrovému propočtu. Káeme, to přece nejde papír a tužka v 21. století!
Chce se mi ale věřit (druhá spekulace), že na té Hradčanské to bude snahou o lepší návaznost na metro, protože momentálně se o návaznosti mluvit nedá (rozjezd tram 1 min. po příjezdu metra).

Ovšem u bus linek zapracovali, to se musí nechat!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 22:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM 14.33: A došlo Ti, že noční jízdní řády se konstruují z Lazarské? Podle toho pak vyjde délka pobytu na konečných, někde krátká, někde dlouhá. Umím si představit, že někde byl pobyt na konečné kratičký, dejme tomu 6 minut, a další dvě minuty dolů, to už jsou 4 minuty ... a to už je příliš málo, takže musíš přidat vůz a hned máš pauzu 34 minut místo 6 minut ... a může za to prodloužení jízdní doby o pouhé dvě minuty. Platí, že čím delší intervaly, tím míň můžeš ovlivnit délku pobytu vlaku na konečný.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 22:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM 14.58: Myslím, že za zrušení návazností nemůže tak docela DP. Pokud to k Tobě ještě nedorazilo, vysvětlím 16.8. na Zlíchově, tady to nechci rozebírat.

P.S.: "JAK TO, ŽE U BUSŮ TO JDE????"

Ano, to je mimořádně správně položená otázka.



(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 00:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 100 souprav ušetřených střídáním se mi zdá značně nadnesené. Já bych to spíš odhadoval na 50. Například na již dnes střídané l.26 stejně stojí soupravy v obratištích 9 min., na objetí ale stačí dle předpisu jen 3 min. Z mně neznámého důvodu se zatím nestřídá o víkendech, přitom čekání na konečných je největší.

Radek31: Na podnik spíš tlačí nedostatek peněz než odboráři, protože je to jedna z cest, jak zefektivnit provozy. Pro řidiče, pokud si to odbory dobře pohlídají, to bude mít velice důležitý efekt zkultivování jejich každodenní práce. Na rozdíl od tebe ale vím, že i z jejich vedení si to uvědomují jen někteří. To by jinak před časem neiniciovali podpisové akce proti střídaným přestávkám. Já osobně teď ďělám pravý opak a uvádím věci na pravou míru: vysvětluji lidem, co zavedením střídaných přestávek získají. Podnik tím samozřejmě také získá, ale je s tím spojeno spousty práce, na kterou nejsou lidé na příslušných místech zvyklí. Proto již předem je z některých míst tento nezbytný systémový krok v organizaci práce DPP zatracován.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 00:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud vím, tak se v souvislosti s dokonale udělaným systémem střídaných přestávek vždy mluvilo o 100 vozech a ne soupravách!!!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 07:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Jak se pozná "nezbytný systémový krok" od zbytného systémového kroku a od nezbytného nesystémového kroku a od zbytného nesystémového kroku?
Já jen jestli ta slovíčka o nezbytném systémovém kroku nejsou jen takové kecy, žvást, bezobsažná fráze, jejímž účelem je něčemu nedůležitému uměle přidat na důležitosti ...

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6969
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z mně neznámého důvodu se zatím nestřídá o víkendech

To je podle mě jasné, bylo by potřeba víc lidí o víkendech . A za víkendové peníze.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Nebylo by - "řidičohodiny" by jako celek měly zůstat stejné. Aspoň teoreticky. Nebo se snad střídáním zvedne celkový počet spojů?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6971
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 08:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"řidičohodiny" by jako celek měly zůstat stejné

Pokud by se řidiči nějak střídali vzájemně, tak by asi k nárůstu "řidičohodin" nedošlo. Ale pokud by bylo potřeba "povolat do služby" další svačináře navíc, tak by se "řidičohodiny" samozřejmě zvýšily.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky, R31: Každá úspora dobrá, i pokud by to bylo jen 50 souprav - pořád by za to byly dvě linky, nebo interval 6 ve špičce na všech.
MCB nebo někdo: jak je placená turnusová neděle? Jinak znova připomínám, že by v mé verzi střídání neměli být potřeba další řidiči. Má verze střídání nešetří řidiče na lince - těch je stejně, neberu jim ani ten čas co TEĎ na konečných mají, jen jim beru tramvaj, která odpočívala s nimi.
LV:Nezbytný systémový krok se pozná tak že ti někdo řekne: Tady se už ušetřit nedá. A přesto ušetřit musíš. Teď vidím jako nezbytný systémový krok změnu 20 let staré koncepce noční tramvajové dopravy, protože odpovědní říkají: Přípoje nejde zachovat a já vím, že aby MHD byla konkurenceschopná a nebyla sockou tak přípoje mít MUSÍ, prostě proto, že se tak děje v celém světě a dokonce i u nás ve všech jiných druzích VHD, jen ne v pražských tramvajích. (anebo jezdit v noci jako ve dne, což nejde , neb není metro). Čili mi vychází, že to bude v konkrétních lidech. Stále dokola.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6976
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak je placená turnusová neděle?

Já mám pocit, že je to nějakých 25% příplatek ke mzdě? Ale současní ŘED to budou vědět líp.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

1) Rozlišujme nezbytný krok a systémový krok ... to není totéž. Co je nezbytné, nemusí být systémové, a co je systémové, nemusí být nezbytné. Zavedení střídaných přestávek je jedno z minimálně dvou možných řešení, nezbytné určitě není, protože tramvajový provoz se bez tohoto opatření jistě nezhroutí, a systémové rovněž ne, to by muselo být součástí celého komplexu změn.

2) Změna koncepce noční dopravy - jeden námět na reportáž bych měl: Tramvaje jsou dost nepružné, navíc hlučnější než autobusy, protože musejí i v noci povinně cinkat - pojďme tedy tramvaje v noci zrušit a nahradit autobusovými linkami. Autobusy mohou být i víc "vymetací", víc se tam dá hýbat s jízdní dobou, nemusí zbytečně cinkat ...

McBain:

Ale to považuji za samozřejmost, že se řidiči budou střídat vzájemně. Pokud by se měli zavést "svačinoví" řidiči, pak by to byl nejen nikoli nezbytný krok a nikoli systémový krok, ale hloupý krok.

Představuji si to tak (a jedině tak), že by se oddělil oběh vozů od oběhu řidičů: Dnes máme dejme tomu pořadí 1 - 10 a deset řidičů A až J, kdy A patří na 1. pořadí, B na 2., atd. Napříště by se na těch pořadích různě prohazovali:
- V čase T přijede A s 1. pořadím, G s ním v čase +5 minut odjede.
- V čase T+10 minut přijede B s 2. pořadím, H s ním v +15 minutách odjede.
- V čase + 20 přijede C s 3. pořadím, v čase +25 s ním odjede I.
- V čase +30 přijede D se 4. pořadím a v čase +35 s ním odjede A, které právě skončilo 35 minutovou BP.
Atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, Lorde, nesnaž se to tady znepřehlednit matematikou a definicema. :-)
K tomu rušení čekání mě napadlo, že je to vlastně řízená sabotáž. Když si nemůžou jezdit 50, tak to lidem znepříjemněj. Lidi si budou stěžovat, magistrát se na*ere a zatlačí na hyenika. Dobrej plán, ale proč na něm máme bejt biti my?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 11:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Příplatky: svátky 100%, víkendy 35%, noční (22:00 - 6:00) 10%, přesčasy 25%.

LV: Nezbytný systémový krok je takový krok, bez kterého není možné dosáhnout vytčeného cíle. Příklad: pokud udělám střídané přestávky, musím udělat i odpovídající kroky v depu, na dispečinku, ve výpravnách, na ROPIDU..., a pokud je neudělám, nebude mně nikdy celý systém přinášet požadované ovoce, tj. zefektivnění MHD v Praze. Takže pro cíl, který jsem si vytknul, je zavedení střídaných přestávek "nezbytný systémový krok". Omlouvám se za způsob komunikace, ale já to jinak nedovedu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 11:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Aha, takže to není nezbytný systémový krok, ale nezbytný krok k prosazení čehosi ...

No, v každém případě myslím, že nahrazení nočních tramvají nočními autobusy by byl krok pragmatický.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 12:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě mne KM upozornil na to, že na lince 56 jezdí 6 vozů, i když by stačilo 5, a musím mu dát za pravdu: Linka 56 stojí na Petřinách celých 36 minut, když by stačilo, aby tam stála jen 6 minut (na Spořilově vychází čekání na 27 minut). PROČ???

Ušetřil by se tím jeden vůz a jeden plat nočního řidiče.

Takže PROČ STOJÍ d-56 NA PETŘINÁCH TAK DLOUHO? Dopravní podniku? Odboráři?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 13:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze bych si netroufl stoprocentně nahradit tramvaje busy, ale řadu úprav by udělat šlo.
Např. prodloužit 503 a 512 do Starého Hloubětína, 52 udělat polookružní po Hloubětíně a rázem může 54 končit na Palmě. a máme další 3 vozy uspořeny, že. Pokud by snad z tohoto důvodu musel přibýt bus, upravil bych mu trasu tak, aby pokryl větší území, když tam ta rezerva vznikne. I když, nemyslím, že by byl třeba.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24721
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 17:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bus má taky výhodu, že nemusí až na točnu, tedy např. místo stání na točně může udělat kolečko kolem bloku (klidně ale větší) a pak jet zase do města.

Navíc, nástup může být výhradně předními dveřmi, což by úroveň noční MHD dostalo na zaznamenatelnou úroveň.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 17:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Jak může G odjet v čase T s 1. když v tu dobu sedí na své 7. Nebo kdo s ní přijede v čase T+60?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) tramvaj při rozjezdu musí cinknout kvůli předpisu D 1/2 - není nic jednoduššího než změnit to na "musí dát návěst pozor při uvedení vlaku do pohybu, kromě období od 22 do 6"
2) 2 LV - asi jste přesvědčen, že BUS je levnější, ale ono to tak úplně pravda nebude - provoz tramvaje (která je stejně koupená), po trase (která je stejně postavená), znamená, že platíš elektřinu a plat řidiče - troufnu si tvrdit, že to vyjde dost možná levněji než autobus, nemluvě o tom, že noční občas jezdí tak narvané, že by to ani kloubák neodvezl (nemohl by někdo zjistit, kolik vozokm najedou ročně tramvaje? protože JPT odebere na provoz tramvají elektřinu za cca 190 mil. Kč/rok - možná dojdeme k tomu, že je výhodnější provozovat v noci tramvaj než autobus)

btw ani bus není zrovna tichá záležitost - pod oknem mám tramvajovou smyčku a autobusovou zastávku - jede zde 1,5 autobusové linky a 2,5 denních a 1 noční tramvaj a víc mě ruší, když se tu rozjíždí ze zastávky autobus, než ty desítky tramvají
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24737
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už by se D2 měnila, nešlo by vyhodit to povinný zastavování na každý zastávce pro veškeré jízdy? Nebo to má nějaký skrytý význam?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá to význam, jen kvůli lidem, kteří čekají, že tramvaj zastavuje a hned jdou na koleje
taky si dovedu představit zastávky jako je ČSAD Smíchov na znamení
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Čtyřicítka s rušením návazností nemůže mít nic společného. Je to nedůslednost majoritního vlastníka (města), protože o té čtyřicítce se muselo vědět už dlouho dopředu, tedy ROPID měl dostat striktně nařízeno do spuštění omezení rychlostí tramvají v nočním provozu kompletně přepracovat jízdní řády i s požadovanými návaznostmi, což se určitě nestalo (asi se to po nich ani neodvážili chtít ).

Radek31: Byl bys té dobroty, a i pro získání přehledu ostatních, zde nevyjmenoval všechna místa (určitě jich nebude tolik), kde mohou jet tramvaje max. rychl. 60km/h, aniž by to povolovalo dopravní značení?

18:05 odjíždějící AE z Dejvické směr letiště 4 cestující (to jde, alespoň řidič je zaplacen).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Kurvafix, Milky, co jste měl z matematiky? To, že až dosud vycházely návaznosti, je dost velká náhoda, na to, jak je tramvajový subsystém nepružný třeba proti autobusům. Při takhle velkém intervalu, vázanosti na koleje a předepsané rychlosti prostě některá zadání splnit nejde - není to matematicky možné. 1 + 1 = 2 a i když zadáte, že má vyjít 3, budou to stále 2.

Radku, tak ať DP svůj interní předpis D2/1 změní ... fakt věříš tomu, že je to taková maličkost? Jistě, technicky vzato ano ... je vidět, že jsi nikdy žádný předpis neprosazoval ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A odpoví mi někdo na to, PROČ d-56 STOJÍ NA PETŘINÁCH 36 MINUT, KDYŽ BY STAČILO 6? Ty peníze za mzdy navíc zaplatí vedení DP z vlastních kapes? Nebo se mám zeptat na Magistrátu? Nebo o tom napsat do Mladé fronty?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Vidíš to, mám to o jedno pořadí posunuté ... maličkost, představ si, že pořadí není 10, ale 9 ... pak G přijede v T = -30, H v čase - 20, I v čase T -10, A v čase T = 0 atd ... Postupně někdo odejde domů (= šejdrový řidič) a přestávky se se z bezpečnostních cca 35 smrsknou na zhruba 15 minut. Já bych ti to i namaloval, ale neumím sem vložit tabulku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
AE vozí už osmý měsíc stále jen vzduch. A těch pár cestujících, kteří občas jedou jsou náhodně ulovené oběti do pasti v podobě 30+20 Kč.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

těch pár cestujících, kteří občas jedou jsou náhodně ulovené oběti

Náhodně né, já už tam pár lidí poslal cíleně a pochvalovali si to jako rychlé a pohodlné spojení na vlak AE má budoucnost, ale zpátky k tramvajím, ať se to zas nezvrhne
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vlak jo, do centra ne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: To zastavování v každé zastávce v Praze bude v něčem jiném - v Ostravě některé linky projíždějí zastávky, kde jiné zastavují.
Martin: AE je to rychlé spojení na A a C a do celého jihu města.
R31: ČSAD Smíchov by měla bejt pro 253 a pro nic jinýho a stačilo by to taky.
LV: Taky bychom se mohli zeptat, proč od 1.9 pojedou na sídl Ďáblice OPĚT TŘI LINKY (i když bylo prokázáno že stačí jedna nebo jeden kloubus 152) jako v době, kdy tam nebylo metro a spousta prodlouženejch busů! Jediné vysvětlení vidím v práci grafikonistů. Nic jiného mě nenapadá. Všímáš si, jak ten viník bordelu prostě po čase vyplave? Kdo na to upozorní magistrát?
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 11:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, predstav si, ze by na Sidliste Dablice ted nejezdil zadny autobus. Bylo by pak podle tebe prokazane, ze tramvaj sem neni potreba vubec?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 11:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horka už pominula, Heky, jakou máš tedy omluvu pro svůj off topic dotaz? Nebo ho zkus přeformulovat. Nemám chuť opakovat přednášku o tom, jak stanice metra má daleko větší atrakční obvod než stanice tramvaje (tedy že je-li někdo ochoten jít na tramvaj 5 minut, tak na metro 10). Prokázáno všude, kde je stanice metra a byla povrchová MHD. Není ti podezřelé, že i 175 jezdí prázdná v půlhodinových intervalech?
Ale co s tebou, jdi se v září tam kouknout.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále žádná odpověď? Takže znovu:

PROČ STOJÍ d-56 NA PETŘINÁCH 36 MINUT A NE 6?
/na Spořilově má 27 minut/


Třeba Milky za odbory by si mohl střihnout odpověď?

KM: Já si asi vezmu někdy v noci k ruce zářijové noční grafikony a trochu je zkusím překopat, pak se ukáže, co v noci lze a co ne a které přestupní body padnout musí a které ne.

Věřím tomu, že s Ďáblicemi se nestane nic před volbami a také je to možná motivováno snahou udržet vypravenost.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 linky 2xT do ďáblic jsou skutečně nesmysl. tipoval bych, že si někdo spočítal, že je holt dostatek vozokm, proto se s tím prostě nebude hejbat. jenže to si moh někdo spočítat už dřív..na druhou stranu nikdy nikdo neví, kolik se najezdí (výluky se ruší, nebo naopak znenadála zahajují), tak se to pak musí nějak od září splichtit, aby to jakž takž vyšlo. výsledkem je pak toto nebo různé vánoční bonusy apod. tady už je chybné celé nastavení systému. jenže ono je to tak skoro všude: když budu žádat částku x od státu na nějakou bohulibou činnost a on mi ji přiklepne, budu se snažit ji za každou cenu utratit, i když zjistím, že se mi podařily náklady snížit na (3/4)x. jinak budu muset vracet a další rok dostanu třeba jen (1/2)x.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, KMe, jak se jmenuje ten novinář, specializující se na články o dopravě?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zastavování v každé zastávce v Praze bude v něčem jiném

Protože se to tak vždycky dělalo. Tam může být lehký
A protože by změnu cestující nepochopili. V tomhle případě si skutečně nejsem jist - viz třeba tlačítka na dveřích v metru (fungují = je v některé denní době povinnost otevřít si dveře sám nebo to cestující skutečně "nepochopili" = stěžovali si, a tudíž se vždy a všude otevírají všechny dveře z pokynu řidiče?)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ziegler?
MfD jsme ale asi před 2-3 lety přestali odebírat, takže nevim.. třeba je tam nějakej novej expert
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 12:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: podle mě by stačila osvěta. tedy na přechody (zebry) a třeba i tramvaje dávat tabulky, resp. lepit nálepky s výstažným trojúhelníkem a nápisem "tramvaj má přednost" nebo tak něco. stejně tak by šlo informovat o průjezdnosti některých stanic.

v německu je nápis "vorrang tram" na většině přechodů a funguje to. nikdo se nebude divit, že mu tramvaj nedá přednost. když vidím u nás přechod typu "2 proudy tam - tram těleso - 2 proudy zpět" (např. bělohorská), auta řítící se 100kou + nezastavitelné tramvajové kolosošroty a na něm starou babičku, je to hrůza.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel přesně popsal, jak snadné je být bit za snahu o úsporu, tady v podobě nebezpečí, že mi příští rok město zaplatí méně vozokm, když vykážu, že jsem teď projezdil méně, než na kolika jsme se dohodli. Takhle pak vznikají "kompenzace" jako linka 13 nebo letošní nevídané prázdninové intervaly tram linek. Předvolební guláš podávaný na ďáblickém sídlišti v tom prostě nebude.

Nějaká smysluplná kompenzace za Ďáblice by se ale snad našla, ne? Kdepak momentálně lidi nejvíc řvou? Červeňák v rš?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stejně tak by šlo informovat o průjezdnosti některých stanic

Obávám se, že tím slůvkem "některých" se dostáváme k jádru. Budou-li "na znamení" jen některé, jak to neznalý cestující pozná - nejen turista, ale místní občan, který jede jednou za dlouhou dobu někam na návštěvu. Ten je rád, že na rohu je stále ještě ta samoobsluha, protože ví, že kousek za ní má vystupovat.
To už je snad lepší ten brněnský (?) systém, kdy jsou na znamení všechny zastávky po 20 hodině. K případnému argumentu, že Brňáci mají i celodenní tramvajové zastávky na znamení - ano, ale v místech, kde je až na vyjímky používají jen místní nebo znalí poměrů. Přičemž se mohu přiznat, že do jedné takové občas jezdím - a díky mně tramvaj zastavuje obvykle 3x, protože "já vím, že mám vystupovat kousek za komínem Zetoru", a tak mačkám tlačítko v každé zastávce, odkud je ten komín vidět.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 15:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Když tě to baví... Mě stačí okouknout, že situace jako na 56 bude ještě na nejméně 5 dalších linkách a nepočítaně denních.
Pawel,Mysmic: Souhlas, že vozokm není žádoucí spořit. Systém dotací je takový a to je moc vysoká politika. Volební guláš v tom bude taky. Ale při aktivním přístupu by se volební guláš dal udělat taky (dvě linky) a vozokm projezdit rovněž. Je skutečně pár míst, kde se tramvají nedostává. Určitě by taky vozokm šly převést na busy.
arj: Přesně tenhle pocit mám taky, spoléhám se na to že zastávky se hlásí a pozorně sleduju. Ovšem dovedeš si představit co zažívám v śólo samoobslužné 810? To už není sranda, tam při spletení o zastávku může jít o život!
Ovšem pozor, my jsme to trošku posunuli - v Ostravě maji zastávky, kde některé linky zastavují furt a jiné furt projíždějí - a wo tom to je.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 15:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ale to já tuším taky, že takovéhoto vyhazování peněz do kanálu bude víc ... ale nerozmělňujme zbytečně problém, teď se ptám na linku 56.

(Vypadá to, že rozumné vysvětlení neeexistuje a že jsi opravdu narazil na kostlivce, který má zůstat skryt. Kdyby rozumné vysvětlení existovalo, jistě by nám ho již někdo předestřel a vysvětlil nám, že jsme úplní kreténi. Ostatně, také raději odpovídám na nepodložené, až zcestné stížnosti než na ty podložené.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 16:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
...který je tak rychlý, že s ním nikdo nejezdí
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24773
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby rozumné vysvětlení existovalo, jistě by nám ho již někdo předestřel a vysvětlil nám, že jsme úplní kreténi.

Anebo neexistuje, ale to nebude bránit všechny nazvat kretény, co tomu nerozumí.

Mlčení mlže značit stav někde mezi
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Já bych řekl, že to tvoje je na 6pořadí, protože pak zase přijede s 1 G. Nakreslil jsem si to pro linku s dobou oběhu 2h, intervalem 10min - na 12 tramvají vychází 16 řidičů při pauze 40min. Šejdrové řidiče lze použít, ale někdo musí s tramvajemi odjet do vozovny.
Jak je to vlastně nyní, kdy se přestávka odskáče na konečné? Co je nahradí?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7010
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem měl menší "retro" zážitek - z IPP na Mírák jsem jel třiadvacítkou vozem 7006, který byl ještě v uspořádání sedaček 2+1. Kolik je ještě vozů 7001 - 7020 v tomhle uspořádání v provozu?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: A není to proto, aby se noční sjely v Lazarský. A proč mluvíš o matematice (pravda, není to moje hobby) v souvislosti s návazností? Co si vzpomínám, tak na železnici se taky leckde čekalo a čeká na přípoj. Takže já to vidím následně: buď budou tramvaje frčet bez návazností, a nebo budou z důvodu návazností sem tam čekat. Nikdo nemá v životě všechno, to ani nejde (sorry, filosofický dodatek).
Co se týče zbytečných vozokilometrů apod.; proč by si s tím někdo měl lámat hlavu, když z toho všichni zainteresovaní něco mají. Z jejich kapes to nejde, a doba osvícených monarchů je už dávno pryč . Když to z vysokoškolsky vzdělaných lidí zajímá jen pár zasvěcených šotoušů..., a odbory mají zájem na co největší zaměstnanosti, a město vlastně taky, a vždyť jsi to psal sám, máme dál socialismus, a tedy i klid.
Zieglera můžeš klidně zkusit. Za každou informaci byl vděčný.

A malá nejčerstvější informace o tom, jak seriózně se podnik chystá na případnou změnu organizace práce v řízení pražského tramvajového provozu: Hovořil jsem s čerstvým absolventem tramvajáckého kursu, a světe div se, byl vyškolen jen na T3. Žádná příprava v kursech tedy na "budoucí" změny neprobíhá.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: V rekonstruovaných T3 si cestující otvírají sami. Dokonce nám bylo nařízeno neotvírat centrálně všechny dveře, s výjimkou nástupní a konečné zastávky.

V metru se to možná kvůli dobíhajícím na poslední chvíli nepoužívá, nebo máš jiné vysvětlení?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 12:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McBain: Zůstaly tři - 7003, 7006 a 7018.

Dnes mám výborný zážitek z Pražské MHD, usnul jsem v předposlední či poslední d-55 s mobilem s rozepsanou sms v ruce a nikdo mi ho neukradl a ještě mě na konečné řidič vzbudil velmi slušným a kultivovaným způsobem, bohužel si nepamatuju pořadí ani typ vozu, ale bylo by to rozhodně na pochvalu
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 12:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:

"... proč mluvíš o matematice (pravda, není to moje hobby) v souvislosti s návazností? ..."

A když jsi to psal, ráčil jsi býti střízliv?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: retro zážitek? pro pravidelné cestující na strašidelnických linkách nic neobvyklého já zas včera před půlnocí zažil příjezd šinkanzenu na 22 směr bílá hora v podobě soupravy T6.. už jsem měl trochu připito, tak jsem celou situaci celkem nestíhal. ale byla to nádhera

(Příspěvek byl editován uživatelem pawel.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawle, máš nějakej email?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 14:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, tutoc: paweel at centrum.cz
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 00:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Pak už je tu jediná možnost: Protože noční jezdí většinou stálí řidiči, je snaha, aby směny na nočních linkách byly minimálně 8 hod., protože na nočních se přesčasy najíždějí těžko. Co schází se pak musí odstát na konečných, třeba i zbytečně. (Ber to jen jako můj osobní názor, možná jsou důvody jiné.)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 11:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Milky - to je imho blbost, třeba na Žižkově, když nevychází hodiny, tak si jde řidič večer před noční odjezdit ještě kolo na 9 - nebo se mu to prostě doplatí na konci měsíce - tak jako tak je to levnější, než aby stál na konečné i s tramvají
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Když bude 56 stát na Petřinách 6 minut místo 36, směna bude dlouhá pořád stejně, jen bude o jednu míň.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem, lenost mi vrozená mi zatím zabraňovala ověřit si některá zdejší tvrzení, třeba to o zrušení návazností na Hradčanské ... až teď jsem mrkl na ropidí web a zjistil jsem, že se to týká jen denníc linek, o nočních (zatím?) ani slovo.

Takže s nočním prodloužením jízdních dob to asi souviset nebude a KM zřejmě bude mít pravdu, že je to jen obyčejný šlendrián.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace