K-report
 

Archiv do 13.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 13.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 14:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče chňapek tak není problemn praštit se z boku to ani nebolí je to trochu drsnější pohlazení ale největší nevýhodou je že když človek vstává a nabere ji ze spodu (80procent případů) tak ona se nesklopí ani na jednu stranu ale jen se nadzvedne a zapře se o tyčku a to je pak šlupka. Jednou příjde den kdy se takhle někdo majzne v nějaké kachně nebo waně a pak slítne jak hruška ze schodů a žaloba na DPO bude jak vyšitá. :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 16:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad chňapky: Dobře Vám tak, kdyby jste byli normálně vysocí (jako já), problémy by jste žádné neměli
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že "Chňapka" je ryze ostravské slovo. Moje babička říkala chňapka všemu, co bylo do ruky nebo na ruku. Ale jen po zápěstí. Např. chňapka je i ta molitanová rukavice na horké hrnce a troubu, co se prodává v domácích potřebách.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chňapka je i ta molitanová rukavice na horké hrnce

To se říká i v naší pražácké rodině bez jediného ostravského genu Spíš se mi zdá, že ta kuchyňská pomůcka je chňapka všude, zatímco to plastové držadlo je chňapka jen u vás. U nás by to bylo držadlo, poutko, ucho.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 17:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I přesto bych si dovolil tvrdit, že původ bude někde tady.
CHŇAPNOUT = držet .... věděl by to pražák??
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 18:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chňapnout se u nás rozumí jako chytnout, vid dokonavý. Držet je nedokonavý. Nějaká významová nuance tam bude
3313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 18:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poradí mi prosím někdo, jak můžu ukládat v programu gBuse jen ten panel?? Tak abych si ho třeba mohl v libovolné velikosti vytisknout...Děkuji
ICQ: 190-403-678(pisněte všeci)
URL: www.linka401.wz.cz
mail: helmans666@seznam.cz
M¨´
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 18:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvy: díky moc za osvětlení situace, na kterou bych se jinak zeptal (propos: pravidelná prohlídka nebo něco mimořádného)...
 

 
...a toto a další fotky již na webu
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Dejte bobrovi okusovat dřevo, ne městský rozpočet!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24783
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 18:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki:
Za jih (i když už jsem asi taky jazykově nakažen všemi zákoutími naší vlasti... ) mohu říci, že chňapku jsme šili v druhé třídě (na držení hrnců, ne do ) a chňapnul bych, podobně jako Kunrt, taky dokonavě... :-) Nedokonavě bych možná tak po nějaký(m) chňapal
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 19:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k TNT: Nejsem pracovníkem DPO, abych měl přístup k podrobnějším informacím, ale stála v dílnách poměrně dlouho (mohla však být třeba na SP a nedostala se kvůli jiné práci na řadu). S 1251 taky nic mimořádného není, pouze je na SP, ale ještě chvíli si v dílnách pobude.

Proč chňapky, já jsem chtěl packy.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže už i Tria jsou na prohlídkách... Takže, kdy se dočkáme srovnání Aster a Trií co do kvality dílenského zpracování, použitých materiálů a případně opotřebení, se kterým bylo/nebylo počítáno? Kdysi (rok zpět?) se tu o tom docela hodně diskutovalo...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton, Dejvy :
Spíš bych se klonil k té prohlídce. Před tím byla v dílnách cca do května Astra 1210, která je o cca 4, 5 měsíců mladší.

Dneska byly v ulicích všechny prázdninové klasiky kačeny - 1507, 1508 a 1515. Pořád mi neleze do hlavy, kde mohla zmizet 1509, o které se tu někdo kdysi zmínil, že půjde pod kudlu spolu s 1508 až v příštím roce. Jestli je to pravda, nabízí se mi dvě racionální možnosti : buď prohlídka nebo křiváci jednoduše šetří o prázdninách její vozové kilometry.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 20:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pražák neví ledas co.....
Posledně jsem v praze ryzí ostavšťinou vysolil 20 lístků na lokálku a čuměli na mě jako tele na nové vrata.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 21:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jsem v Praze už jsem se naučil nepoužívat zakázaná slova: Lokálka, Dokupy, Rožnout, Sodovka, tu, do babky ...

Ad Dejvy: Já sice jsem pracovníkem DPO, ale když jsem viděl dnes vůz 1212 na zkušebce, který řídil to zaměstnanec ze seřizovací haly -->> byla na pravidelné prohlídce, asi Jenki nám řekne jestli SP nebo VP. Já tipuji SP. Ale pokud si pamatuji takovou 1201 byla na SP už asi 2 roky zpět.

ad Martin Z.) asi jsem ji taky šil na prvním stupni ZŠ
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna už dosti provařena otázka :

Nevíte, co se děje s wanou 1318 ? Od Czech Raildays uběhly dva měsíce a jako by se po ní slehla zem.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: třeba nejezdí ...ale jinak je to další evergreen ostravský (stejně jako jiné wanoidy, např. překopávka el. u 1317)

Mmch: když kouknete na fotku 1212, tak ty bílé štychy jsou módní doplněk reklamy nebo prostě nebyla po ruce pixla s oranžovou příslušného odstínu?!
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: ... věděl by to pražák??
Nepodceňuj nás, nejenom, že známe chňapky, ale také známe šufánek [naběračka], skřidlu [poklice na hrnce], kastróly [hrnce na vaření], tvargle [olomoucké syrečky] nebo třeba destičku [kuchyňský prkýnko]...
I s tvými výrazy si poradím:
Dokupy = dohromady
Rožnout = rozsvítit světlo
Sodovka = limonáda
Inu, když se jedná o gastronomii, je dobré mít rozhled ve světě

(Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1318 stojí ve vozovně Křivá na 10 koleji. Jelikož je to první euro na Křivé, každý den se provádí školení. Za den se vyškolí 4 lidi. Až to bude mít hodně lidí, pak asi vyjede ven. Ale kdy nevím.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 22:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si dneska vyzkousel obe soucasne ostravske MHD atrakce:

1) 3801 na diesel. Jako atrakce je ten dieselagregat skvely, uzil jsem si to. Jinak Trollino 18 je perfektni trolejbus a bez toho agregatu by byl podle me jeste lepsi. Nevi nekdo, kolik ma ten agregat vykon? Prislo mi to s nim dost zdechle. No a nahozeni tykadel perfektni, sofer zastavil, zmacknul cudlik, mrknul do zrcatka, usmal se jak americky akcni hrdina po zachrane sveta, vypnul diesel a jelo se. Na jednicku.

Trojwana. Po technicke a esteticke strance uz to tu hodnotili jini, se kteryma se vicemene ztotoznuju. Ale ponevadz jsem jel vecer a tramvaj byla prazdnejsi a tissi, dalo se lepe sledovat reakce cestujicich. Pomerne dost si ji prohlizelo, pokud to byla dvojice nebo vice cestujicich co se znali, casto debatovali o tom, ze to jeste nevideli, ze to je nejake nove. Poznatek: cestujici vnimaji rozdil nove-stare. No a nejvic me pobavili dva dredati mladici, kteri nastoupili do prostredniho clanku a debata se rozvijela asi takto (omluvte vulgarismy, nejsou zas tak vulgarni a pridavaji rozhovoru na autenticnosti):


A: Ty vole, to je nejaka nova tramvaj.
B: Ale hovno, to je akorat ta upravena hranata, co driv mela dvere na obe strany, takovych uz jezdi hodne.
A: (chvilku se rozhlizi) Ale prd. Ta hranata ma nizkopodlazni jenom prostredek a tahle ma lavor vsude. Vypada to jak kdyby to bylo spojene ze tri tech novych kulatych.

Po vystoupeni si to pak prohlizeli zvenku, A mu ukazoval predek a zadek a B kyval. Poznatek: Ne kazdy cestujici pozna rozdil mezi kacenou a trojwanou, ale nekteri jsou docela koumaci.. Jinak co jsem tak sledoval reakce, tak trojwana se libi.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste sem mel dotaz k 1317 a 1401...ryze odlisny zvuk Europulsni vyzbroje je dan jen zmenou regulatoru nebo jsou tam vetsi zasahy do siloviny? Pac 1301/1312-16 hvizdaji stejne pronikave jako nase 1531/60/62/69 zatimco ty prvni dve jmenovane sou o dost tissi...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 09:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne,

ačkoliv měla ještě dnes dopoledne platit výluka Nádražní kvůli pokládky živice na křižovatce u Muglinovské, už mi cca 10 min. jezdí tramvaje pod okny, takže se už jezdí normálně...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 12:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Chňapka je v Praze známé slovo. Moje mamka je ze severních Čech a používá chňapku vesele taky. Tvoje slova znám, ale nejsem nestranný Pražák, bo 3 roky života v Olomouci
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 13:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm a co takhle křak a dajný poradí si s tím pražák?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 15:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Silesia křak=keř, dajný=pohostinný
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 19:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pěkný a ty že jsi z Prahy??
No ja jenm že mě ta má poslední pražská příhoda docela pobavila.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 10-2002


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Silesia nejsem z Prahy ale jsem Ostravy
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodo nepochopil, ze to je otazka pro prazaka.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia:
no křak bych si odvodil z hanáckého "křák", což je totéž, ale dajný by mi asi nedocvaklo...
Nezkusíme ještě něco, když to Dodo nechtěně zkazil? Začalo mě to bavit :-)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 20:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zitra cestuji do ostravy, jezdí 3w, trollino 18 a jsou nějaké zajímavé výluky?
btw, necce se někdo se mmou potkat?
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3273
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 21:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák se rád setkává s jinými blázny do MD, avšak nyní je v matičce Praze
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 23:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvják: Dodo to trochu zkazil ale neva. Problém tkví v tom, že já naší rodnou řečí příliš dobře nemluvím. Doma se dával přednost spisovné češtině bo taťka je z čech tak aby se jim to nepletlo občas. No budu přemýšlet, ale myslím, že o tom to tadyx nenní ne. Konec konců lingvistika je věda sama pro sebe, ale uvidím co se dá dělat. Jinak doporučuju Ostravákův blog. Když už se ti naše řeč tak líbí.
Mauricio

3w by jezdit měla poslední info bylo tuším 8/103 /203 ale jistý si nejsem

Je tady výluka na Hl.n.

výměna svršku už asi skončila tuším říkal pako.
Jinak nevím o niičem}
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 01:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám pár foto z dneška ... vlastně už včera. Snad takhle vypadá Cyklobus.
 
 

Nějak je v tom Zábřehu zvýšená koncentrace Wan. Nemáte někdo nějaké rozpouštědlo??
 
 

Kdo z Vás fotil u Alexandrie v 18:48 vůz 1316 ve směru do Zábřehu?
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: a k čemu vlastně DPO a.s. ten cyklo bus má, když žádná cyklo busová linka v JŘ není. Jenom jako náhradu za C v době výluky?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JO
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja se tedy přiznám že jsem cyklobus v životě neviděl, jen dvakrát jsem viděl výlukový bus za Cyklo a pokaždé přijel Solaris.

Zopáknu si oblíbené dotazy:
kde je 1501?
kde je 1509?
(i "nevím" či "neřeknu" je odpověď, jen už se ptám potřetí a pořád ticho po pěšině)

Dotaz na někoho znalého z ÚDM: dokázal by Martinov postavit kočkopsa třeba na principu 3W? Jak moc se liší kočkopes od tramvaje.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 13:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré odpoledne.

Beobachtungstelle Přívoz, Nádražní: Na trolejbusových linkách směr HptBhf se už začínají objevovat trolejbusy, některé linky ještě dojíždějí autobusy...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 14:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: v práci bych se mohl podívat, ale to zapomenu, teď sem doma a 1501 - nevím, 1509 - nevím .... stačí?
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.222.197
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 14:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co měla včera ve voze linky 2 jedoucím na hlavní nádraží znamenat hláška "Prosím přestupte si na náhradní dopravu směr hlavní nádraží? Celý vůz z toho mírně zblbnul, pár lidí si i ponadávalo...

Trojwana - celý den jsem ji včera hledal. Potvorka jedna se mi tak dobře schovávala, že jsem na ni natrefil až na Svinovských mostech v čase, kdy jsem už nabyl přesvědčení, že zrovna nejezdí... Jezdila na třetím kurzu linky 8 (NP garant byla 1510) a zrovna se tam měnila posádka. Bohužel jsem stál na druhé straně, takže jsem se za ní musel na Vřesinskou vydat následujícím spojem. Aby mi nebylo líto, že jsem ten den vůbec neviděl ani jednu wanu, tak mi přijela dvojice 1315+1317 na lince 7.
Dojmy z 3W - velmi živé vozítko s klidným chodem.

Ve 14:51 se na hlavním nádraží sjely tři NP kačky - 1510 a 1504 s 1514 z linky 2
 
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.222.197
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 14:35:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a Haki: já to nebyl :-P viděl jsem tu ale partu Poláků, možná oni
 
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 14:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jezdila 3W na 8/110+210 ... ta hláška, na hlavní byla výluka, asfaltovalo se. Jenže skončila dříve a řidič místo toho aby nehlásil, tak hlásil.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.222.197
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 14:40:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se opravit - 1401 nebyla včera na třetím kurzu, ale na desátém.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.222.197
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 15:02:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: omlouvám se, poplet sem si to s Trollinem
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 15:58:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK :
O den a dvě minuty jsme se minuli . Mužeme si zahrát hru najdi deset rozdílů.
 

V úterý jsem viděl v Ostravě tři šotouše z Německa. Zkoumali důkladně trojwanu, že jsem měl až strach, jestli nevytáhnou šroubovák a kladívko a nezačnou jí rozebírat na atomy.

A dnes dopoledne další nadšenec fotil trojwanu u hyzdícího skeletu budovy KSČ a potom se jí jal pronásledovat osobním vozem (OVZ 36 ** - zbytek čísel vím, ale je zbytečné je psát).

Ráno začala trochu trucovat Astra 1202 na d-1, jako náhrada z Křivé vyjela kačena 1506.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 18:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkem mě překvapilo, že služeb MHD v Ostravě využívají i bohatí arabští hosté z klimkovických lázní. Při cestě ze Shocking parku mě na zastávce oslovily (!!!) 4 mladé do šátků a těch jejich hábitů zahalené Arabky (kdo ví, if by si toto dovolili ve své domovině ) a ptali se na cestu do Tesca a na cestu na Sanatoria.

(Příspěvek byl editován uživatelem gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.180.32
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 21:46:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: první - nesedí evidenční čísla
druhý - nesedí čísla linek...

Ale vážně - to je síla, tak podobné fotky nezávisle na osobách a časech
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnešní výlet do ostravy dopadl celkem dobře, nebýt too, že mě ujel vlak a dojel sem tak o dvě odiny později...
jinak celkem dobrý, dvojče wan (tuším, že 1315 a 1317?) sem viděl jen z dálky a z tramvaje, cyklotram sem se snažil několikrát vyfotit, ale vždycky zmizla :-) - zde dotaz, je to cyklotramvaj nebo šofcotramvaj? Já jen, že když sem ji potkal, vezla nula kolistů a pět šofců :-) Cyklotramvaj je jen jedna nebo jsou dvě (jako vozy, ne linky).
Trojwanu sem neprofotil (tímto zdravím řidiče)
Boužel ujetím vlaku z Brna sem nestil trolejbusovou výluku a tak 3801 sem na areát nejel...
to je tak vesměs vše

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych poděkovat tomu kdo vymyslel že na Hlučínské se jezdí na levé koleji při vjezdu do smyčky, konečně odtamtud zmizela vysoká tráva a vypadá to líp.

Už dlouho jsme se o nic nepřeli tak něco nadhodím, co byste řekli na zastávky na znamení v autobusové dopravě, podle mě by bodly
1) mírné zrychlení (zese ne moc protože jízdní řády se musí dodržovat takže náhodná proměnná "zastávka na znamení" nesmí mít velký vliv)
2) ušetření pohonných hmot při rozjíždění mnohatunového autobusu

Za sebe bych navrhoval tyto (a-34): K Lidicím, Finské domky, Žleby, Hošťálkovice vysílač, Malánky, Hřbitov Březiny.

Co vy na to?
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayq - v ostravě nejsou vůbec nikde zastávky na znamení? a co to znamená to malé "x" u některýc zatávek? Je to třeba na Sport Aréně tuším.
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mauricio: Cyklo je jen jedna 1015 a protože je to Progress a bydlí na Křivé tak má Křivá na zimu k ní do dvojčete ještě druhý Progress 1016.
Ono cyklo moc narvaná nejezdí, ale má jízdní řád podle kterého jezdit musí takže jezdí i ve větru dešti a jelikož nástup bez kola je zakázaný tak vozí jen protekčně :-)
Tady to mají podle mě vyřešeno v Mostě&Litvínově líp protože tam jim jezdí cyklo ve dvojicích (jedna cyklo a druha i pro normální lidi).
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mauricio: V Ostravě nejsou žádné zastávky na znamení
jediné dvě zvláštnosti co si pamatuju v zastávkách jsou tebou zminovaná SPORT ARÉNA kde d-7 stojí jen při vyhlášení (pokud se hraje hokej, je nějaký koncert nebo tak, vyhlašuje to dispečer (myslím))
druhou zvláštní zastávkou bývala autobusová Hřbitov Březiny kde busy stály myslím jen od 7:00-21:00 pak jí projíždějí, ale ted koukám do jízdního řádu a už tu poznámku nevidím tak nevím.

PS: MAYG (ne že by mi to vadilo ,ale už je to počtvrté :-) )
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: zastávky na znamení ne, bylo by to jak za dob komunismu...

(Příspěvek byl editován uživatelem Solarisák.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Solarisák.)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Solarisák: Proč? Nevidím v tom nic komunistického. Všechny autobusy jsou vybaveny tlačítky STOP tak nevím proč je na některých opravdu zapadlých zastávkách nevyužít.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 23:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg : sorry, ono to "g" a "q" nebylo při ryclém čtení možno rozeznat :-)
Mno třeba v brně máme zastávky na znamení, je jich moc - buď celodenně nebo od 20:00 do 5:00. A máme je jak na busech, tak na tram, tak na trolejbuseh
ideální řešení podle mně :-)
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 23:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: vím jen, že to podnik nechce, vrátili bychom se do dob zpátky a to nechceme. Jsme moderní. A s tou ušetřenou naftou to nevidím, stejně musí přibrzdit, co když prší a na zastávce v budce jsou schovaní cestující. Prostě by řidič zastávku projel. Ne, jsem pro zastávky na znamení nedávat. Už proto, že staré babky mávají klikou a nevíš, zda-li ti nadávají, či mávají. Ale je to jedno, když jim ujedeš.....
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 23:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujali ma tie zastavky na znamenie. V Kosiciach mame zopar usekov, kde by napr. mimo spicky pokojne mohli byt taketo zastavky. Ale nazor urciteho cloveka je, ze bud by boli na znamenie vsetky zastavky v KE ( co je nepripustne ), alebo ziadna.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 00:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No osobně jsem o zastávkách na znamení taky uvažoval za mě bych navrhoval Kovošrto a U Olší (mimo špičku) a Sámova v nočních hodinách
Když už nic v zimě by nepronikala zima do vozidel. U tramvají máme tlačítka (funkce je skoro stejná) a nikomu to neva.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 02:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja si taky myslim, ze zastavka na znameni neni spatna vec. U tech malo frekventovanych bych se to nebal zavest. Jak uz bylo receno, vsechny busy maji cudliky a vetsina tech malo frekventovanych zastavek beztak nema budku, takze jsou prehledne. A u tech, co budku maji, jsou lidi nauceni stat venku, protoze z praxe vi, ze ridici casto u te zastavky jenom pribrzdi a kdyz nikoho neuvidi, tak jedou dal.

Receno jinak, nejsme teoretici a vime jak to chodi v praxi. Pokud ma ridic prehled o celem buse a vidi, ze se nikdo nechysta vystupovat a zaroven vidi prazdnou zastavku, casto ji projede. Tak proc mu to neumoznit oficialne. A kolikrat jsem docela na nervy, kdyz vidim sofera, co ma v buse deset lidi, vsichni sedi jak pribiti, zastavka prazdna a on stejne zastavi, otevre, zavre a jede dal. Z me kazdodeni zkusenosti uvadim zastavky Skolni statek, Balkan, U Borika, Bartosova (pro neznale a-36 a a-48 mezi Piskovymi doly a Svinovem, respektive NVV), nebo serii uz zminenych zastavek na a-46 Zelenina, U Olsi, Kovosrot a Sterkopisek.

Uspora tu taky nejaka bude. to dojde i malemu diteti. Ja jsem pohledal v pameti to, co mi zbylo nekdy z prvniho nebo druheho rocniku fyziky na gymplu a vzpominam asi takhle. Teleso pohybujici se rychlosti ma urcitou kinetickou energii, ktera se vypocita jako soucin hmotnosti telesa v kg a one rychlosti v m/s. Pri zanedbani odporu a podobnych ztrat muzeme v podstate tvrdit, ze kineticka energie je rovna energii, kterou je treba telesu v klidu dodat, aby se pohybovalo tou danou rychlosti. Takze ted konkretne (zaokrouhluju, tak mi tu prosim vas nehazejte na hlavu hmotnost kazdeho sroubku na Karose a kdesi cosi). Teleso K (jako Karosa) nejakych 12000kg * rychlost 15 m/s (54km/h) = 180000J. Co to je 180000J? No prevedme to na neco, co znate. Sedesatiwattovou zarovku asi zna kazdy. Ta ma prikon 60W, cili spotrebuje 60J za vterinu. Takze onech 180000J, ktere rozhybou Karosu, ji vydrzi na 3000 vterin, cili nejakych padesat minut. No a koho matka v detstvi nepeskovala, aby zhasinal v mistnoti, kde neni treba svitit, at se setri?

Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 06:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kinetická energie je jedna polovina součinu hmotnosti a druhé mocniny rychlosti.
Součin hmotnosti a rychlosti je hybnost
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 07:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi stojí za to pokračovat. Takže dostáváme 1 350 000 J, tedy z hlediska elektrické energie totéž číslo ve Ws, neboli 0,375 kWh. 60W žárovka nám spotřebuje 1 350 000 Ws za 6,25 hodiny!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 07:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se dá pokračovat. Těch 1 350 000 J je energie potřebná pro rozjetí na 54 km/h, ovšem účinnost pohonu se spalovacím motorem se pohybuje někde okolo 30 %, takže do autobusu musíme dodat energii (v podobě výhřevnosti paliva) zhruba trojnásobnou, čili 4 050 000 J, což by nám dalo 18,75 hodiny svícení 60W žárovkou!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace