K-report
 

Archiv do 25.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Inekon Trams vs. Škoda Transportation » Archiv do 25.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman : ano, ale ve verzi "Ostrava", nikoliv "Socka". I když i to se může změnit.

Mayg : dotaci taky nemusíš dostat a obvykle musíš zaplatit vše + potom ti Brusel něco vrátí. Navíc vyšší cena = vyšší odpisy = vyšší náklady a tam ti dotace nepomůže.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdravím, je to sice OT, ale tady se nejaktivněji projevují odborníci na tramvaje a já bych rád fundovanou odpověď :-)

jeden diskutující na tram-foru tvrdí cituji "Krytie vlastnej spotreby rekuperáciov blbosť nieje ale je to holý fakt!!!Funguje to nasledovne-pri brzde voza rekuperačnou elektrodynamickou brzdou ide rekuperovaná elektrina prednostne do vlastnej spotreby voza až potom do siete.Vlastná spotreba voza je dobýjanie batérie,chladenie trakčných motorov,kúrenie voza,klimatizácia.A funguje to aj v prípade keď voz pri brzde vbehne pod úsek bez napätia alebo vypadne prúd !!"
diskuse je o jeho názoru, že pokud tramvaj při výpadku napájení rekuperuje, tak se z toho napájí kompletní spotřeba vozu
já tvrdím, že to je blbost
děkuji za případnou odpověď
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad rekuperace do vlastni spotreby:
Blbost to neni, naopak - vlastni spotreba muze byt jedinny odberatel energie, ktery se na siti vyskytuje (mysleno v rezimu elektrodynamickeho brzdeni nad tzv. "odporovou rychlosti" - cca 3 km/h). Vhodnym usporadanim trakcni vyzbroje to lze zajistit tak, aby zejmena staticky menic (zajistuje hlavne napeti palubni site - cca 24V) byl napajen vzdy z te strany site, ktera ma napeti - tedy v pripade EDB bez rekuperacniho odberu do site si odebere energii ze strany pohonu. Vykon v brzde je vsak vetsinou vyssi, nez odber vlastni spotreby a tak vetsinou dochazi k pouze castecne rekuperaci - zbytek se mari v odporove brzde.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki co se tyce Penta 11 je mozna vyroba s klasickym strednim VP clankem i s NP clankem? Tzn. adheze 66% ku 100%? A jinak me napada Skodovka a jeji 06T je okopcena nebo Inekon okopcil 06T...pokud si odmyslim obousmernost je to to same v bledemodrem...a poprvde vezmu 14T dam tam krajni clanky s dvema schody z 03/05T stredni clanek s nehnanym podvozkem z 06T a mam 11 Pento...to Skodovka a Inekon budou furt delat uplne stejny veci?
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A jinak me napada Skodovka a jeji 06T je okopcena nebo Inekon okopcil 06T"

Tohle je vtip roku. Co bychom to měli okopčit? Nějaký nedávno zveřejněný typáček pětičlánkové Astry (pardon Tria)? Neuniklo ti, že zatímco jedna společnost si tak maximálně kreslí obrázky, druhá má na kolejích už druhý schválený pětičlánkový typ?

"to Skodovka a Inekon budou furt delat uplne stejny veci?"

Nebudou, Trio pomalu ve výrobě nahradí x-wana a ostatní se dá zatím použít pouze jako dekorace kanceláře. A to je doufám stav, který vydrží jak komunisti v Číně
Pulitzer for Havlík
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 01:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

06T v jednosmernem provedeni je stejne jako Pento 11...a oba na kolejich nejsou...a co se tyce 14T krom zkraceni nesenych clanku a debilni zmeny v interieru citajici jeden schod a nova cela je to Vektra ...proste kombinace sou ruzne (obousmernost/stredni NP clanek/jeden schod na krajich)...a bohuzel zatim je to od obou vyrobcu to stejne bodejt by ne kdyz to spolu kdysi tahli...a jinak nechapu ten arogantni ton nebot ja sem rad ze tu mame Anitry i kdyz trosku podrazacky ale coz...

(Příspěvek editován uživatelem izzy května 02, 2006)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trio pomalu ve výrobě nahradí x-wana
bych poopravil na Trio,Astru,Anitru,Poršetru,T3 a T6A5 pomalu na ulici nahradí x-wana
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Poršák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.126.181
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:15:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T není jen Vektra s jedním schodem. Mimojiné je tu jiné vedení, čili podvozek není veden natvrdo pryžovými prvky, ale ojnicemi a umožňuje určitou pohyblivost, chcete -li malé natočení, které více šetří oblouky. Všiměte si jemnější jízdy do oblouku 14T ve vztahu k Astře/Anitře/Triu.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 19:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinej podvozek je dan prave tim jednim schodem napr. jinak resene odpruzeni...vim o tom...ale koncepcne je to to stejny...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 21:53:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí Vektra v Plzni v běžném provozu?
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 23:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Václav Š. David: Tato otázka by patřila do Plzeňské diskuse. Ale odpověď je NE.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:03:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: A co s ní tedy je?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 00:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hnije v plzensky vozovne
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 07:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodal bych k tomu, že jejímu provozu s lidma formou pronájmu brání některé úpravy, provedené na voze, které by se musely vrátit do původního stavu, což výrobce nemá motivaci udělat a PMDP nemůže šahat do vozidla, které není jeho. To samé je s Cardmany, vede do nich o pár drátů víc, než do označovačů ve Vektře a ten zásah do kabelů taky PMDP na cizím majetku udělat nemůže a výrobce má teď tolik kšeftů, že zájem provozovat si reklamní tramvaj v mateřském městě je nulový - zvlášť když si teď PMDP místo Chlaster pořizuje K3 :-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 12:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zájem provozovat si reklamní tramvaj v mateřském městě je nulový - zvlášť když si teď PMDP místo Chlaster pořizuje K3

To se výrobce přímé konfrontaci - srovná(vá)ní - těchto typů vyhýbá nedbalostí, anebo cíleně?
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 08:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vtírá se řešení:odpárat astří čela a dát tam poršecí.Pak ještě výzbroj atd a Poršina 9110 je na světě.Pakliže nebude volně zakomponovaná do nějakého vyššího čísla.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 10:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: A ještě vyměnit nesené články za kratší a hnací za ty s jedním schodem a...je to.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to jsou už jen detaily.Tak se na to dá sleva ne dvětě ale jen topade pane.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Clanky u 14T jsou delane uplne jinak nez u 05T...nejen podlaha ale i podvozky jsou jine...prakticky 14T z 05T pouze vychazi a spolecneho s ni nema vubec nic...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 23:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy přijdou do Prahy další 14T?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9113 "prý snad údajně" 28.8. a pak to tedy vypadá na nejméně 2 kousky měsíčně. Samořejmě pokud to Škodovka chce stihnout. Více v diksusi na prt.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 20:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2040
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 21:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy:
Pokud vím, tak brněnské škodovky maj mít design by Porsche.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 21:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První Trio dorazilo dnes do Olomouce. Po složení odjelo vlastní silou do vozovny.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 00:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Presne tak..nase 14T budou s cely Porche...tady male srovnani jak by 14T vypadala se skrini z 03/05T...
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 09:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy:
A jak to budete mít s předními dveřmi? Taky budete mít ten bejvák jen pro řidiče? Toaletu, saunu nebo nějakou lázeň pro řidiče nemíníte zavést?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 10:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Martin - každej je chytrej jako rádio, ale až se mu začnou důchodci rvát úzkejma dveřma, po 2 schodech a do té srandovní uličky, tak vás humor přejde - první dveře pro řidiče je zásadní krok ke zrychlení odbavení cestujících!!!
nemluvě o tom, že když se takový hůře se pohybující člověk rozhodne jít prvníma dveřma a uličkou do nízkopodlažní části, tak se řidič v podstatě nemůže rozjet, protože je zde velké riziko, že si na výletě a schodech dotyčný rozbije hubu
laskavě se zamyslete než něco napíšete
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 11:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Predni dvere tot otazka...vzhledem k tomu ze u 03T zasadni problemy s prednimi dvermi nejsou, odbaveni na nich rozhodne neklopyta a spousta duchodcu si zvykla chodit az druhymi dvermi, je docela mozne ze 14T budou mit prvni dvere pro cestujici...muj osobni nazor totiz je ze v takove kabine jake maji prazske 14T by se dalo i bydlet...ale jaka tramvaj je zalezi na prani DP a je to jejich rozhodnuti...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 13:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31:
Prrrr. Nedělejte ze mě, prosím, vola. Sám jsem si dovedl představit co takové dveře způsobí a praxe mě o tom přesvědčila. V Praze nemáme jen důchodce a méně pohyblivé cestující. V Praze máme také nevidomé, kterým se před léty za mnoho peněz zaváděl systém vysílaček. Bohužel nevidomí dodnes nemají natolik vyvinutý zrak, aby z dálky mohli rozpoznat zda jede Porsche či Tatra a tak jim nezbývá nic jiného, než se spolehnout na to, že zůstane jen u pár kousků a že se z nich na tom Pavláku nestane štvaná zvěř vypuštěná mezi stádo toužící ulovit volnej flek. Třeba někoho vlivného napadne, že toto není úplně ideální způsob jak nevidomým usnadnit cestování.

Pak bych připomenul, že obsazenost našich tramvají se nedá srovant např. s německými či švýcarskými. Jsou tu totiž někdy pekelné návaly, které často zdržují celý provoz. A pokud nemám dveře na voze rovnoměrně osazené, dá se očekávat, že bude u těch dveří s větší prostorem obsazenosti vozu větší nával než u těch pátých. A pokud dokonce k těm prvním hlavním nejnávalovějším dveřím dokonce někoho napadne dát ještě plošinu pro vozíčkáře a pro kočárek, pak je na té nízkopodlažní rychlé výměně cestujících nepatrný problém. Tramvaj stráví v zastávce ještě více času než stará dobrá T3.

A naposled tu máme také neznalé návštěvníky Prahy nebo staré babičky, které byly zvyklé 60 let zprvu se ptát průvodčích, pak klepali na kabinu řidiče, zda jedou do Motola.

Nikdo mě nepřesvědčí, že první dveře jen pro řidiče jsou krokem správným směrem k cestujícímu. Ta kabina je předimenzovaná na úkor cestujícícho a to se mi prostě nelíbí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy:
ale jaka tramvaj je zalezi na prani DP a je to jejich rozhodnuti
A nebo taky na lobby toho silnějšího. Proti 14T v zásadě nic nemám, ale přední dveře mi leží v žaludku a dělá to nejen na mě dojem, že se zkrátka upřednostnily zájmy řidiče před cestujícími.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 14:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad nevidomí - 14T je tak dobře poznat sluchem, že vaše námitka a rozpoznání zrakem je bezpředmětná - takže buď přeprogramovat APEX, aby navíc ještě řekl, že první dveře jsou pouze pro řidiče, nebo je s tím osvětou seznámit - nemluvě o tom, že jsou tam také jiní cestující, kteří mohou poradit a nasměrovat

babička se holt bude ptát jiného cestujícího nebo si to přečte na transparentech s teploměrama uvnitř - nebo použije intercom

ad obsazenost - 1) nenasazovat 14T na nejhorší linky jako je 9, protože na to prostě není stavěná (na to je Kt8 a nebo budoucí 15T)
2) první dveře ničemu nepomůžou, protože největší nával je u prvních dveří a pokud je budou moct použít, tak bude stanicování 2x tak dlouhé - fronta u úzkých dveří a v uličce a nikdo u širokých do nízkopodlažní části

nic proti, ale jako řidič tramvaje vím moc dobře jaké jsou zvyky cestujících, takže je fakt, že by se důchodce rval vždy prvníma dveřma (nenaučíš je nic! doteď neumí tlačítka na dveřích) a mezi skupinama cestujících jsou důchodci skoro nejčastěji

jaká praxe vás přesvědčila? na ty dveře si naopak všichni docela rychle zvykají

největší problém je málo místa pro kočárky, ale to se nezmění díky požadavku na nápravové tlaky (btw to je možná i důvod velké kabiny - protože, když do toho místa narveš 10 lidí, to je 800kg a najedou můžeš být mimo normy)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 15:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31:
Jestli máš pocit, že je správné, aby nevidomí určovali typy tramvají podle sluchu, jak je libo. Mně se tento nápad nelíbí. A že tam jsou tací, kteří pomohou? Haha

babička se holt bude ptát jiného cestujícího nebo si to přečte na transparentech s teploměrama uvnitř - nebo použije intercom Zatím tu tak hypermoderní důchodce nemáme. Teploměry nejsou úplně vypovídající a hlavně - !Musely by fungovat vždy! Tím narážím na Vodičkovu, kdy i šotouš někdy potřeboval poradit od řidiče.

Pokud jsme kupovali tramvaje, které nejsou vhodné na 100% linek, tak jsme vyhodili peníze. Podmínkou ve výběrovém řízení bylo, aby splňovaly veškeré nároky na celou pražskou síť. Doufám, že 15T bude mít první dveře pro cestující.

tak bude stanicování 2x tak dlouhé - fronta u úzkých dveří a v uličce a nikdo u širokých do nízkopodlažní části
Lidi si zvyknou a budou vědět, že pokud jede 14T, popojdou si. To je lepší nápad, než radit slepcům, aby poslouchali motory.

Naučili se to v Plzni a v Ostravě, naučej se to i v Praze. Maj bejt ty návaly u 2. nebo u 1. dveří?

na ty dveře si naopak všichni docela rychle zvykají
Zatím jsem si všiml, že skoro vždy a skoro na každé zastávce je spousta těch, co se snaží nastoupit. Sice nebuší do dveří, ale čtou. I slepci si zvykají?

Tak bych místo pro kočárek umístil aspoň až do druhých dveří. Pokud vím, tak nápravové tlaky nebyly problém. Spíš délka převisu. Od začátku byl požadavek na samostatný vlez do vozu (nevím proč), ale i s prvními dveřmi pro cestující. Až když Škoda řekla, že ne, tak se škrtly ty pro cesťáky.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 15:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posledni Skodovky s cely ala Astra/Anitra/Vektra...
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 15:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemluvě o tom, že jsou tam také jiní cestující, kteří mohou poradit a nasměrovat

Taky se v tramvaji najdou cestující kteří vynesou vozíčkáře (takže naco nízkopodlažní tramvaj)
Určitě se najdou cestující co rádi postojí (takže naco sedačky)
A v neposlední řadě, určitě se najdou cestující co odřídí tramvaj (takže naco řidič/ka)


(mě by se líbilo řešení jako mají některé trolejbusy 14TR či solarisy, první půlka dveří pro řidiče, druhá půlka pro cestující, vždy't udělat dvoudílné dveře nemůže být až takový problém)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Normový nevidomý je bohužel opravdu problém. Reálný nevidomý je úplně někde jinde. Koneckonců sám nejlíp víš, kolik jich je.

Martin: Nebudu se s Tebou hádat, dnes ne a o 14T ne. Téma dělání z někoho vola bych na Tvém místě ale zvážil :-)
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy už pochopíte, že řidičům je ukradené, jestli budou mít za kabinou 1 nebo 2 metry místa - stejně si do kabiny nesmí vodit návštěvy :-)

ad rozeznávání tramvají podle zvuku - bavil jste se vůbec s nějakým slepcem? oni to tak dělají už teď!!! a 14T má opravdu zvláštní zvuk výzbroje, který se nesplete ani člověku, který sluch používá minimálně, natož trénovanému nevidomému

ano, projede všude, ale proč jí používat tam, kam není vhodná? když máš na výběr autobus se 2 polovičníma dveřma a nebo plnohodnotný městský, který nasadíš na linku do centra a který na 3?? - samozřejmě ten, který parametrama lépe vyhovuje požadavkům

pokud bude 15T opravdu tak dobře nízkopodlažní a bude provozně výhodné nechat nastupovat cestující 1. dveřma, proč ne - pokud to ale budou malé dveře vedoucí přes 2 schody do úzké uličky, tak doufám, že pro cestující nebudou

"Lidi si zvyknou a budou vědět, že pokud jede 14T, popojdou si" - no vidíš, sám to píšeš - teď si holt popojdou nuceně, jinak by to bylo dobrovolné - v tomto se na lidi spolehnout nemůžeš - až někdy zažiješ nástup skupinky 30 Japonek s kuframa do l. 7 na Solidaritě, pochopíš, proč to tak u 14T je - to by netrvalo 2 minuty, ale 5 (to samé dělá libovolná skupina důchodců)

je rozhodně lepší je směrovat do druhých dveří než aby byla fronta u 1. (druhé jsou 2x širší a navazuje relativně prostorná nízkopodlažní část)

ad nápravové tlaky - nemyslel jsem to kvůli jinému místu pro kočárek, ale mluvil jsem o tom, proč tam nejsou ty místa třeba 2
a proč je hned v 1. dveřích pro cestující? to je snad jasné, aby to řidič neměl daleko, když musí řešit plošinu ručně
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me teda megalomanska kabina taky zrovna nefascinuje protoze i duchodci si zvykli lezt do Aster druhymi dvermi nebot je tam vice mista kam si polozit tasky se slevnenym zbozim Ale co se tyka 14T rekl bych ze Skodovka spis setri kde se da aby naparavove tlaky prekroceny nebyly a zvetsenim kabiny muze byt klidne usetreno 750-1000kg a to uz je pomerne slusne...stejne debilni jsou 1,5 sedacky na kterych stejne sedi 2 lidi a naprosto blokuji pruchod NP casti, podelne sezeni kde mezi lidmi neni mozne se protahnout (u 9113 odstraneno)...proste vsechny veci na ktere se nadava je dan za zbastlenou konstrukci z puvodne 20m vozidla...jedine co by slo odstranit je podelne sezeni zvednutim podlahy o 1 schod a pouziti Astrich podvozku...ale zbytek bohuzel odstranit proste nepujde (snad jen ta plosina by mohla byt jinde - elektricka kdekoliv ale kdyz DP setri i na plosine)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 16:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Izzy - "u 9113 odstraneno" nebyl bych si tak jistý, uvidíme
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 18:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9113 ma ulicku ve VP casti zvetsenou tusim ze o 20cm coz je jiz dostatecne...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 18:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Té poznámce nerozumím. Já jsem zde zcela jasně uvedl co mi na 14T vadí. Asi máš pocit, že si maj slepci pomoct sami, že? A je mi úplně ale úplně u ****** co si myslíš ty.

Radek 31:
Neříkám, že slepec tramvaj podle zvuku nepozná. Ale vymlouvat se na to, je trochu pošetilé.

Tramvaj je snad jedna. Příměstský autobus se s městským moc srovnávat nedá. Oba autobusy jsou konstruované na jiné podmínky. 14T byla konstruovaná do pražských podmínek na všechny linky obsazované dvojicí vozidel T.

Lidi si zvyknou, ale co ty slepci a ty babičky, který potřebujou poradit a byly 60 let zvyklí se ptát jen těch řidičů?

Já o nápravových tlacích také nepsal u plošiny pro kočárek. Pokud vím, tak od samého počátku byla 14T projektována jako s dvouma dveřma v 1. článku (jedny pro řidiče, jedny pro cestující). Kvůli velkému převisu se, ale jedny dveře zrušily. Jen nechápu proč pro ty cestující? Proč malé úzké dveře u řidiče nejsou problémem v Brně, Ostravě nebo v Plzni a proč jsou problémem v Praze?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 18:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pleteš se, 14T byla od začátku projektovaná s 1. dveřma pouze pro řidiče
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 18:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak, tady je úplně první návrh škody 14T s dvěma dveřma:
http://www.mhdcr.biz/clanky/vectra.htm
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 18:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problem je vzdycky na strane lidi...a bud DP na sve cestujici pritlaci a ti se proste nauci a budou chodit az druhymi dvermi nebo jim necha volny pruchod pac kabina v 03/05T je i tak dostatecne velka...ale predne si myslim ze spousta veci ktere jsou 14T vytykany (1,5 sedacky, podelne sezeni, predni dvere pro ridice) nejsou chybou vozu ale vyrobce ktery na kolene postavil na koncepci "dva clanky a mezi nimi zavesen neseny NP" neco takoveho jako je 14T...naprosto idealnim resenim by bylo dalsi zkraceni clanku a zvetseni nesenych clanku na 3 pri 4 VP clancich s podvozky...ale to uz sme prakticky u koncepce Combin apod.
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 19:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud vím, Škodovka vždy prezentovala pouze toto: http://home.tiscali.cz/mojeftp/tram/fotky/dp-tramvaj%20pro%20prahu-4.jpg
nemluvě o tom, že zprávy z první pracovní schůzky se zástupcema DPP (včetně odborářů) mluví také o 1. dveřích pouze pro řidiče
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 19:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31:
Kdepak, toto je již inovovaná verze se zrušenými předními dveřmi. První návrh opravdu počítal s dvěmi dveřmi. Ten odkaz ode mne je úplně první návrh tramvaje 14T. Až pak se zjistilo, že by tramvaj mělá dlouhý přední převis a tak se škrtalo.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 19:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: To rozšíření uličky ve VP části se prý nekoná. (pozn. tato zpráva je od důvěryhodnějšího zdroje než ta o rozšíření)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 20:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No takze bych radeji 14T a podobne ptakoviny odsunul nekam do minulosti...zlate dva schody a sezeni 2+1...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

imho je 14T veřejností špatně chápána

to není tramvaj na linku 9 (kam jí bohužel vrchnost asi bude rvát), kde se v každé zastávce hrnou davy dovnitř a ven a od rána do noci je vrchovatá i při polovičním intervalu

14T je ideální pro linku jako je 20 (nebo 3,17,19), kde si všichni pohodlně sednou, fluktuace cestujících není velká, využijí se kladné jízdní vlastnosti (kopce, dlouhé mezizastávkové úseky) a potlačí záporné (oblouky)
naopak 15T by měla mít mnohem větší kapacitu a také jich bude mnohem víc, takže 14T si bude v klidu jezdit méně frekventované vhodné linky a ostatní tramvaje převezmou hlavní zátěž
14T je prostě relativně levná nová tramvaj, která má vyplnit mezeru než začne chodit 15T (na papíře ve všech ohledech lepší, ale taky za víc peněz)
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Jojo... holt kdyby někdo ze zodpovědných nechtěl tramvaj s co nejméně schody za každou cenu (ano, lépe se to mediálně prezentuje, že), tak by to bývalo dopadlo líp. 2+1 by sice nebylo, ale aspoň by se mohla uskutečnit původní myšlenka, že při použití 1,5 sedadel v nesených článcích by se více lidí muselo vejít do hnaných článků, kde by bylo více místa. Takhle se nevejdou ani tam ani tam. Ve Škodovce se tomu prý taky divili, ale náš zakazník náš pán, tak co.

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 21:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

radek31: Ideální pro linku 20 ? Letenská splítka, Chotkova... jinak souhlas.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 22:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

splítka pro 14T není pokud vím žádný problém! nevím, proč se to pořád vrací (problém byl se zrcátkem, které dodal externí dodavatel a neodpovídalo zadání - to bylo opraveno)
Chotkova a další oblouky na trase 20 jsou v pohodě a HLAVNĚ tam musí jet pomalu i normální tramvaje - Chotkova je omezena na 15 km/h, takže tam 14T neztratí čas a bohatě to dožene rychlostí do svahu

l. 20 je ideální - celá trasa v podstatě rovně, dlouhé úseky mezi zastávkama, pořádné kopce, není většinou tak narvaná a i když je nehrozí hromadné výstupy a nástupy na každé zastávce
je tam jen jeden problém, kvůli kterému na 20 asi 14T jen tak neuvidíme - nevede přes Václ. nám.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 22:44:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může někdo popsat budoucí 15T?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. srpna 2006 - 23:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha, svete div se, ja souhlasim s Martinem. :-)

Zvlastni je, ze "videnske" zastavky, ktere jinak asi zvysuji bezpecnost, problem jsou a pritom by snad sly vytvorit vodici pruhy odlisne dlazby. A tohle je zda se v pohode. Pritom se obavam se, ze je to pro nevidome opravdu neprijemna novinka.

Cast problemu bude taky v tom, ze cestujici nemaji svoje odbory, nebo alespon nejakou zajmovou organizaci, ktera by se mohla vyjadrovat a byla brana v potaz. Ani stavkovat nemuzeme, protoze uz jsme zaplatili za loterii bez ohledu na to, co, kdy, jak a zda vubec pojede...

Nehlede na to, ze je nesikovne, kdyz jeden dopravni system micha vsechny moznosti nastupu. Jenom prednimi dvermi, vsemi dvermi, ne prednimi dvermi... vozickem, kocarkem, hulkou, jizdnim kolem... pro ruzna vozidla a ruzne linky. Urcita diferenciace je nutna (kola, kocarky...), ale melo by to byt trochu konzistentni: s postizenim (zraku ci pohyblivosti) nebo s kocarkem nemusi byt ono prebihani od dveri ke dverim (zejmena na dostatecne plne zastavce) tak samozrejme, jak si to nekteri, zjevne zdravi, mladi jedinci, predstavuji. A ano, je to v pravidlech, ano kazdy sotous se to muze naucit, ale opravdu to neni zrovna nejjednodussi a nejchytrejsi. Rikat, ze se to kastan douci (at uz vidomy, nevidomy, na voziku, v teniskach...) je mozna hezke, ale nesvedci o to vstricnosti k zakaznikum.

Rikat, ze nevidomy (a mozna nejen on) podle zvuku pozna, jaka tramvaj jede, a taky se podle toho zaridi, je hodne sobecke. Stejne jako treba rikat, ze nevadi stavet sloupy a lavicky do cesty, vzdyt si je slepec muze nahmatat hulkou... Tito lide maji zivot tezsi sami o sobe a spolecnost by mela spise uvazovat, jak jim ho dale nekomplikovat (kdyz uz ne primo usnadnovat) a ne poskytovat dobre rady, jak prekonavat komplikace, ktere vyrobime.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 03:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Rikat, ze nevidomy (a mozna nejen on) podle zvuku pozna, jaka tramvaj jede, a taky se podle toho zaridi, je hodne sobecke."
to není sobecké, to je prostě fakt - zeptejte se někoho z nich

jak jsem psal, APEX při odhlášení linky a kam to jede určitě může ještě říct, že nástup je 2. dveřma

nebo taky může někdo v D 1/2 přepsat ustanovení o zastavování v zastávkách:
Zastavuje-li řidič vlak v zastávce jako první, je povinen zastavit tak, aby čelo vlaku bylo v úrovni označníku zastávky - označník zastávky musí být v prostoru, vymezeném hlavou spřáhla a předním sloupkem prvních dveří. - stačí doplnit před prvních dveří "pro cestující"
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 09:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jenže ono to s nevidomými a zvukem opravdu funguje. Nicméně mě také dost štve, když se dělají na zastávkách terče pro polohu nevidomého k nástupu a pak tam nejsou dveře. Ale není to nebezpečné, jen nekomfortní a nelogické.

Radek31: A viděl bys u 14T kamerama dostatečně? V zrcátku může vadit označník při tom zastavení dveřma u označníku.

ad Hnidopich: Ano, dva návrhy tzv Vídeňských zastávek již v letech 2004-2006 skončily přesně na tomhle. Nenašla se metoda, jak v souladu s ČSN a SONS nevidomému dát najevo, že je tam zastávka, na kterou může vlézt až po příjezdu tramvaje. Jediné řešen byl časový ostrůvek se SSZ.

Zajímavé je, že nevidomé na zastávkách bez nástupní hrany, např. Újezd z.c. neřeší nikdo. A to je mnohem větší problém, než nějaká 14T v zastávce s nástupní hranou, kde žádné ohrožení nevidomého nevzniká.

Martin: Ta poznámka má znamenat, že jsou mnohem větší problémy o kterých bys ovšem nemohl tak dobře argumentovat:-) Jsou nebezpečná místa a nebezpečné situace, o kterých se ví a které se i řeší.

Dostat někam nové zábradlí nebo odstranit ostré rohy v interieru vozidla není jen tak.

Jenomže šotoušská veřejnost všechny věci, ketré nejsou nové bere za
samozřejmý a zažitý stávající stav a nehledá možnosti zlepšení... zato když se objeví nová tramvaj, postaví nová zastávka, opraví kus trati - to jsou pak všichni šotouši strašně chytří, jak se to dalo přeci udělat lépe. To je to, co mi vadí a je to asi v český povaze.

Proto mě dokáže Tvoje poznámka popudit.

Btw kde se vzal názor, že je 14T adekvátní náhrada 2xT?
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 09:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31:
Je to sobecké. Zkus si tu hůl na chvíli vzít a postavit se ke sloupku někde, kde je velká kumulace lidí. Václavák, Karlák, Vltavská... A zkus se po příjezdu 14T dostat ke druhým dveřím, nebýt někým přizabit a ještě se třeba dočkat volného místa. V horším případě budeš právě poslední, co bude nalepený u dveří.

Absolut:
Ale není to nebezpečné, jen nekomfortní a nelogické.
Představ si, že oni maj nekomfortní celej život. Já bych jim ho raději usnadňoval a ne dělal "nekomfortní".

Nikdo tu nepsal, že nejsou nebezpečná místa na zastávkách. Moc dobře o nich vím. Zastávky v úrovni vozovky nebo ostrůvky bez zábradlí jsou v ČR snad opravdu jen v Praze. Přesto, je to důvod obahjoby prvních dveří u 14T? Není! Má se řešit oboje. Prostě nevěřím tomu, že se první dveře pro cestující škrtly kvůli úzkým dveřím a schodům, ale spíš si to někdo "vybojoval" ve svém zájmu. A jak píše Hnidopich, cestující moc bojovat nemohl a těch slepců se také nikdo neptal.

Já právě ten zaběhnutý stav za samozřejmý nepovažuju. Za šotouše se asi považuju, když chodim na k-report. Řešit se maj všechny problémy a pokud objednám 60 tramvají v ceně 3 miliard Kč, očekávám, že budou plně funkční a že mi nahradí dosavadní dvojice vozů T3 bez nějakých omezení.

Můj názor tě popudí vždy. Možná jsi trošilinečku zaujatý (Tatry ), ale to sem nepatří. Je nadávat a nadávat. Mně taky vadí česká povaha kritizující vše. Jenomže právě u 14T mi připadá, že se přední dveře nezavrhli z nějakého rozumného důvodu, ale na základě nějakého komfortu pro řidiče a že je přeci odedneška nutnost, aby měli vlastní dveře. Já jsem naopak ze západu zvyklí, že si jsou cestující se zaměstnanci DP blíže (Kodaň - stevardi v metru) a ne, aby trend byl opačný a dozorčím se dávali ještě kouřovější skla, vyrábělii plastové tabulky no ticket a řidiči se oddělovali "neprůstřelnými" kabinami. Toto zase na české (DPP) povaze štve mě.

Kde se vzal názor, že 14T je adekvátní náhrada za 2XT? Jednoduše - ve výběrovém řízení taková podmínka byla. Tramvaj o kapacitě blížící se 300 osob, která projede celou pražskou síť bez problémů. A pokud tedy 14T není náhradou za 2X, tak za co je tedy náhradou? Proč tedy není zkrácen interval na lince 3 na oběhu 14T jako v Plzni u Aster na čtyřce?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Samozřejmě, že jsem vůči Tobě zaujatý a pramení to z diskusí o letišti. A myslím si, že to prostě necháme jako fakt a můžeme se spolu dál bavit, jistě to oběma něco přinese.

Co se týče nekomfortního života, tak máš pravdu.

Zastávky:
Ostrůvky bez zábradlí jsou ve všech tramvajových městech v ČR.
Zastávky v úrovni vozovky: Nevybavuju si žádnou v Mostě a v Plzni, zbytek je má.
Jsi zcestovalý světem, ale po Čechách moc nekoukáš:-)

Martine, proti prvním T1 byly taky kecy. Proti KT8 taky. Pokud by chodily 14T tempem 60ks za rok, tak za chvíli pes neštěkne po jejich uspořádání. Ta tramvaj je funkční a pokud by jima byly řekněme plně obslouženy 3 linky a zbytek tak, jako dosud, pak já nemám námitek.

Argumenty o náhradě 2xT beru. Máš pravdu
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý doplněk máš v mejlu
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Kde je v Plzni zastávka z úrovně vozovky? Já o takové nevím. Je pravda, že v Brně a Ostravě neznám všechny zastávky, ale nevybavuju si, že bych tam podobné viděl. Po Čechách cestuju docela dost.
Zábradlí - asi jo. Pokaždé, když sem přijede na návštěvu někdo z výše uvedených měst, nejvíc se podivuje nad zastávkami typu Kamenická, Stejskalova, Na Knížecí apod. A mě nikdy nenapado o tom přemýšlet. Od té doby jsem se snažil něco podobného najít právě v Blavě, Brně, Ostravě a vůbec ve všech ost. městech, kde tramvaje jsou a podobné zastávky jsem opravdu neviděl. Takže jsi mě docela zmát. Dodnes mám pocit, že zastávka chodník-vozovka-tramvaj je pražské unikum.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 10:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Midar:
Škodovka zatím podrobnosti tají, ale velice podobný produkt má v nabídce konkurenční Inekon...
http://www.inekon.cz/showdoc.do?docid=110
Jenom je nutné domyslet si čela s designem Porsche.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace