K-report
 

Archiv do 22.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 22.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 08:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, minulý týden jsem se při našem moravském kolečku navštívil i Ostravu a příjmně si tam zafotil. Možná by Vás zajímalo od čeho měla 1318 dne 12. 9. šrámy:
 
 
 
Samozřejmě jsem ale fotil i příjemnější věci např:
 
 
Bohužel jsme ale měli smůlu na trojwanu, která zrovna nejezdila. Jina
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 08:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno měla ťukanec 810 na d-3. Odnesl to blinkr a pravý přední reflektor. Foto bude odpoledne. Na d-6 je dnes i 1317.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 09:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ostravak: citizen určitě myslel "tramvajové" gangy ,kterých hlavním bosem jsi ty, přece jen Ostravaka spíš spatříme v tramvaji než v buse :-)

Takže jsem se vrátil z Řecka a opět se zapojuju do diskuse. Jediné novinky co jsem pochytil ze včerejšího průletu republikou.
Brno: na nádraží se hoblovaly koleje v největším provozu cca v 13:00 takovou tou ruční frézkou co vypada podobně jako náš navařovací stroj (snad jsem si nespletl pojmy s průjmy)
Ostrava: Hlučínská už má moderní přístřešek (takový ten pod kterým je za deště více vody než mimo přístřešek) zatím se pořád fičí po jedné koleji, vypadá to zajímavě možná by to chtělo nějaké fotky.

ad Poruba: když jsem tam před šesti lety bydlel (duha) tak mi busy nepřišli až tak narvané, jsou i horší místa, ovšem tramvajová trať by se tam hodila.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Citizen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 09:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Prouza:
1) autobusové courání? Doufám, že vtipkujete, protože courá se leda tramvaj. Autobus 49 je velmi rychlé a skvělé spojení s opačným koncem ostravy.

Nejedná se jen o klidné spaní, člověk v bytě bydlí i ve dne. Pro zajímavost cituju příspěvek jednoho z vás: (pako)
"Na Nádražní už je průjezd tramvají po kolejovém svršku před hotelem Max skoro neúnosný. Koleje jsou dost ohlé a prohlé a ten rachot tramvají zcela překřičí i televizi přes naprosto zavřená okna... Nová EURO okna s dobrým těsněním. Už jsem avizoval panu domácímu, ať zašle na DPO stížnost s prosbou o nápravu. Když to nepomůže, bonz na hygienickou stanici stran měření hluku bude následovat... Ani kostel před mší nedělá takový rachot... "

Pokud někdo argumentuje tím, že dnes už je to modernější, ať tedy za ty peníze modernizují stávající vedení, určitě mnoho lidem uleví.

3) Doporučuji vám, ať zjistíte u DPO jakou sumu stály opravy po vandalech na tramvajích a na autobusech. Možná budete překvapen. Ona ta tramvajová anonymita dělá věci.

ad Ostravak:
1) ano i autobusy dělají hluk, ale vám jako znalci vysvětlovat nebudu, že je v tomto hluku podstatný rozdíl. Navíc značná část autobusů jezdí po B. Nikodéma kde není bezprostřední zástavba a kolem čistíren.

2) Kvalita utrpí, protože zmizí řada přímých autobusových linek, ale vše se bude řešit stylem přestupů.

3) viz reakce na Prouzu

Pro mne je především podstatné zvýšení hluku.

Exhalace jsem částečně objasnil v reakci na Prouzu. Co se týká dalšího zatížení zivotního prostředí, tak to je zatížení při stavbě a to je kapitola sama pro sebe.

Ad Bahno: Nepřijede, protože bude odfiltrován řidičem busu.

Ad Gakon: (dik za prispevek)
na 1) se shodneme
2) rovnoměrnost by podle mne byla za cenu neekonomickéhop zvýšení počtu spojů, které by jezdily z pustkovce poloprázdné. Optimalizace tramvajové dopravy je podle mne složitější a kvůli úzkému místu od svinova budou jezdit prazdné tramvaje na pustkovcí = další hluk.

Ad 3) mi to, co jsem psal, tak ještě dodávám, že nemám rád podchody, obvzlášť, když jimi má jít sama má manželka v noci. A další takový se má postavit před Duhou, viz. projekt.

Obecně hodnotím cestování busem jako bezpečnější z hlediska kriminality, možného dovolání pomoci apod.

Dalším aspektem je ekonomika. Připadá mi jako kocourkov, že DPO omezuje současnou dopravní dostupnost, protže nejsou peníze, ale 400 mil. Kč (jistě mne opravíte, tuto cifru jsem střelil) na tramvajovou trať by bylo. Vždyť je to z EU a je to tak výhodné.

S pozdravem
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 10:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citizen:
Tak ted Budu Kritizovat i já.
Panebože čtete všecko? Ostravak nebo Norotn (nevím který z vás dvou pánové) odepsal že hlučnost u nově budovaných tramvajových tratí či úseků je nesrovnatelně menší. Pako bydlí na nádražní a ta trať se stavěla.... přesný datum nevím, ale k novým nepatří.

Jejda mane gangy??? Co to má být. To jako že se po ostravě courá tramvajo gang nebo co? Jediní co by tam tramvají jeli navíc jsme asi my, co tramvaje fotíme (Ostravak jestli vedeš tramvajo gang přiznej se, přidám se) a lidi se občas na nás koukají jako na cvoky.

Tak a teď k tomu poslednímu příspěvku.
add 1Co to je za hlod. Linka a-49 je naprosto neschopná linka z hlediska nízkopodlažní přepravy, zatím co takto by pustkovec dostal nízkopodlažní tramvaj. (pravda řeší to a-61 ale ne vždy lidi chtějí do Mar. Hor). a-61 je plná už od Pustkovce ze škol.
Pokud jde o interval. Máte ztrach že byste přišli o pěti minutový takt nebo co?

add 3 Podchody ale nejsou věcí DPO a.s. Navíc podchod či nadchod zajistí bezpečnost cestujicím a nejen jim, jelikož se sníží riziko střetu z IGK nebo tram. O bezprčnost by se měli starat cajti a tamní starostka.

A jen tak naokraj. Co budete dělat až dojde ropa? Přejdem na plyn? a nebo dostanete troll busy a to si užijete hluku.(Pak se budete chytat za hlavu a já se budu smát, anebo taky ne, protože do té doby solaris vyvine něco nehlučného co neškrtá průjezdem křížení).

Osobně jsem 15 let bydlel v Hrabůvce přímo u minimetra (vzdušnou čarou 200 metrů od trati a hluk jej...skoro nic. Jasně že jsem o té tramvaji věděl, ale že bych kvůli ní nespal to ne.
Taková Plzeňská (čtyřproudová silnice) je větší záhul než tramvajová doprava ve dvou minutovém taktu (aspoň myslím)
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 10:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne.

Ad Citizen: Kolego, když už mě citujete, pak vězte, že jste si zase vytrhl něco z kontextu toho, co jsem zde o hluku psal... Ten problém na ul. Nádražní je problém kolejového segmentu dlouhého cca 20 m, tedy nic, co by se nedalo opravit. Problém tedy není v tom, že na ul. Nádražní je vedeno kolejiště samotné.

Co se týče smradu a hluku: Průjezd a-50 je slyšet přes ta okna také. Na rozdíl od tramvaje však navíc čmoudí.

Kriminalita: Řidič autobusu má stejnou možnost filtrovat jako řidič tramvaje. Poškrábaná okna a poničené sedačky jsem viděl i v krátkých karosách. Pokud se Vás rozhodne přepadnout někdo v nočím busu, rozhodně si nemyslím, že máte větší možnost dovolat se pomoci než v noční tramvaji...

Princip provozu rozsáhlé dopravní sítě ve velkém městě je bohužel přestupný mechanismus. Nikdy nedokážete spojit každé místo s každým, kartézský součin je nemožný. Jde snad přeci o to, aby páteřní doprava (= v Ostravě tramvaj) byla schopna obsloužit ta místa, kde je poptávka na přepravu největší a je dost koncentrovaná, busy mají místo na předměstí, kde je poměr výkon/cena příznivější pro nezávislou trakci. Na tom asi nic nezměníte.

Co by se mi určitě nelíbilo jako občanovi města Ostravy platícímu daně = aby se kvůli pár zabedněncům muselo alokovat na provoz busů v Porubě poměrově více peněz, než je tomu na zbytek města.

Pokud nebude chtít Poruba tramvaje, pak ať je nemá. Ale pak tam omezit i busy, které dnes požerou 40-45 litrů nafty na 100 km, jsou prostě ekonomicky větší zátěží pro městskou kasu než tramvaj. Neberu teď náklady investiční, ale provozní. Nevidím důvod, proč pak nezavést pouze bus pendl, který klidně něchť jezdí co 5 min., ale pouze jako přibližovadlo k páteřní síti, tedy tramvaji. Nevidím jediný důvod, proč by měly busy zbytečně zvyšovat už tak ucpané svinosvké mosty či křižovatku NVV, když souběžně jede tramvaj, navíc po vlastním tělese. Takže pendl svoz-rozvoz pro nějaký porubský terminálek vedle tramvajové zastávky, ale žádné takové, že a-49, a-54, a-56, a-61 budou dublovat funkci páteřní dopravy!

Ten zbytek argumentace mi přijde stejný, jako kdyby v Praze začali zpochybňovat pražské metro s tím, že kdyby se zachovalo přímé propojení sídlišť s centrem Prahy, bylo by to výhodnější a bezpečnější...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 11:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Myslím, že řidič busu jí má dorbet větší. Může odmítnout nočních hodinách z přepravy (musí) lidi bez platného jízdního dokladu (aspoň to je vize DPO), zatím jsem ale tohle viděl jen u dvou řidičů. Vlastně třech. Jeden takový jezdí na a-46 druhý na a-37 a třetí jezdíval na a-27 (nevím kde zkončil) Jinak všichni v praxi víme, že řidiče obvykle absolutně nezajímá, co jim člověk ukáže.
Takže prakticky suma sumárum je fuk jestli bus, troll bus nebo tram.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3503
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 15:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citizen:
1) Jaký je tedy rozdíl mezi hlukem (bus) a hlukem (tram)? To by mě docela zajímalo.
2) Přímé autobusové linky? Jaké máte přímé autobusové linky? Pokud vím, tak je a-49. Ta bude nejspíše zrušena, ale za to vám vznikne přímé spojení s centrem. Něco za něco.
3) Vandalismus existuje. To nepopírám, ale zase nevidím rozdíl mezi autobusem a tramvají.

A teď k ekonomice. Už to tady kdosi psal. Ano omezuje se. Nejsou peníze, ale DPO myslí ekonomicky, jelikož tramvajová doprava je nejlevnějším druhem dopravy v Ostravě. Proto se jim výstavba tramvajové trati za nějakou dobu vyplatí a prakticky i zaplatí.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 16:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a tady máte tu 810, co jsem dopoledne sliboval
 
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 16:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD l.č.49 - Nezapomeňte na tzv. Severní spoj (který bude možná postaven rychleji než ta tramvajová trať). Tu l.č.49 snad nezruší, ale převedou ji práve na tuto silnici (vzniklo by rychlé spojení do Přívozu, kterému by tram jen stěží konkurovala (od Duhy do SBN cca 15 - 17 min)). Jak už tady kdysi někdo psal - toto možné spojení se také nedá ignorovat!!! To by bylo kontraproduktivní.

(Příspěvek byl editován uživatelem Gakon.)
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 16:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: omyl! Severní spoj bude existovat z peněz dálnice jen v úseku D47 (napojení na dálnici u soutoku Odra/Opava) Mar.Horská (přes tzv. "Stínadla"). Napojení Poruby na Ss je zatím neřešitelné, "bo" přírodní rezervace kolem rybníku Štěpán, zástavba atd... A hlavně: peníze chybějí...

...myslím, že se i dotyčný Občan vážněji zajímat o trakci elektrickou, jakmile stoupne ceny ropy natolik, že za ltr. benálu budeme platit nad 40 Kč
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 16:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák ad 1: Bohužel veliký. Tramvaj na zvlnkovetělých kolejnicích nejlépe s hranatými koly dělá mnohem větší kravál než bus. U busů se účinně snižuje hladina hluku pouze tím, že koupíš nové vozidlo,ale u tramvaje musíš koupit taky novou trať. Což je průser.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 16:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gakon: Dle mého mínění je v této republice stav veřejných financí takový, že pokud vláda omezí přísun peněz na dálnici D49 a zároveň se bude muset kraj vypořádat se silnicemi směr Nošovice, na "severní spoj" můžeme v klidu na dalších mnoho let zapomenout.

Pokud už město podniklo nějaké kroky stran puštění žilou fondům EU na dopravní infra pro tram trať, byla by škoda a chyba nevyužít. Nezapomeňme, že příjemcem těchto peněz jsou velké stavební firmy, které by trať realizovaly... Docela silný lobbing, když ucítí peníze...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tommas dobrý článek celý sem si ho přečetl
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno 743 na své poslední cestě - budiž jí Heřmanice lehké.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Ostraváka: opět ti musím vyvrátit několik omylů.
1) když kdysi vykolejila 301, opravdu tam nedošlo k žádnému požkození, které by mělo za následek snížení pevnosti šroubového spojení, furt tady něco vymýšlíš o výměně šroubů ....

2) tramvajová doprava na jednotku výkonu je NEJDRAŽŠÍ (ekologie něco stojí), ale v ceně podstatnou roli sehrává požadovaný objem dopravy, pak se můžem s tramvají dostat pod cenu autobusu
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 17:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se na Nádražní konečně vytahovaly ty ohlodané panely a místo nich se dávala živice. A propos: bude se někdy něco dělati s tím (max. 2) panelem, co je takovým zakopávadlem mezi ostrůvky na NVV?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki:
1) No já nevím no, ale co jsem viděl, to jsem viděl. Nevím jak je to s pevností, ale matice byly fuč.
2) Myslel jsem to podobně. Jen jiná interpretace.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem 16:15 jela čtveřice T3 od Elektry směr náměstí Republiky, dva zadní vozy měly staženy sběrače.

Ad podchody: Podchody nemusejí být jen posprejované, špinavé, místo, kde by člověk mohl utrpět újmu. Předpokládám, že při budování nových podchodů se bude postupovat jako v případě tramvajové zastávky Dubina, kde je podchod nepřetržitě monitorován kamerovým systémem.

Ad Hluk: Přes den se ve venkovním prostředí vytvoří tolik rušivých elementů, že tramvaj si ani neuvědomíte, např. na sousedním domě probíhá zateplování, nebo pokud je v blízkosti bydliště škola, či školka, řev dětí zaručeně přehluší i tramvaj. V nočních hodinách je to již horší, ale pokud projede každých 20 minut jedna tramvaj, hluk nijak enormní nebude, spíš si zvyknete na kukačkové hodiny, které bijí neustále, ať je den, či noc.

Ad bezpečnost: Na většině nočních linek jezdí sóla, tzn. že řidič bude vždy "po ruce."

Kde vidím určité zhoršení je absence přímých busů. Již nyní se to projevuje při náznaku terminálu na Dubině, viz obce Stará Bělá, Nová Bělá ... a nenamlouvejme si, že je to JEN kvůli penězům.

Přiznávám, jsou to spíše subjektivní názory, ostatně je tady fórum o tramvajích, takže objektivita jde kousek do ústraní.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se můžu taky vyjádřit ke hluku tramvaje vs. bus, taky bych řekl, že hluk tramvaje je o něco nepříjemnější. Ani ne o tolik hlučnější, ale víc pronikavý a dráždivý, a to nemluvím o smyčkách, tam je to ještě horší. Musím říct, že jsem rád, že nebydlím u trati.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dejvy: a zůstane vůbec nějaká T3 jako provozní muzejíni exponát bez zásahů, tak jak byla? Asi ne, že když už nemáme ceduláky.Mmch. Co se stalo s těmi cedulemi, byl by to hezký suvenýr :-)
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Pokud dovolíte, přispěl bych svou troškou do mlýna:

I. Provoz:
1) Z hlediska nákladovosti si myslím, že tramvajová doprava je nejlevnější dopravou z hlediska poměru výkon/provozní cena, čili z hlediska objemu přepravy výkonu sólo vozu či soupravy vůči autobusu/trolejbusu, v hustě osídlených oblastech. Tramvaj má navíc výhodu variability (soupravu lze rozpojit v době sedla/víkendu, spojit pro posílení přepravy), kterou ani bus, ani trolejbus nemá a nikdy mít nebude. Tramvaj (trolejbus???) má možnost rekuperace, to žádný autobus nedokáže, protože naftu zpět prostě nevyprodukuje. 1 sólo vůz tramvaje pobere (v dost zhuštěné obsazenosti) to, co kloubák busu. 2 soupravy pohodlně přepraví více, než kolik jsou schopny alternativně přepravit 3 kloubové busy. Pro tramvaj je horší počáteční investice, zde jsou fixní náklady samozřejmě vyšší, protože dopravní podnik či město samozřejmě musí postavit kolejovou dráhu, zatímco bus lze vypustit na všeobecně užívanou silnici. Za tramvaj ovšem nemusí dopravní podnik platit silniční daň ani mýto... V tom se snad shodneme, že???
2) Vzhledem k počátečním vysokým init nákladům se samozřejmě nová tram trať staví zpravidla tam, kde se předpokládá vysoká přepravní poptávka vs. přepravní kapacita. Velká sídliště, nebo úseky, kde je kontinuální obydlenost v celém projížděném úseku. Naproti tomu je jasné, že do satelitů s malou hustotou obyvatelstva dost vzdálených od centra města je nesmysl nové tratě vést, protože zde opět figuruje ten poměr výkon/cena.

II. Hluk:
Pánové, už 2 roky bydlím na Nádražní ulici před HptBhf. Troufnu si za toto období konstatovat, že hluk tramvají nevadí, pokud se trať udržuje v rozumném technickém stavu. To znamená, že pokud by se pravidelně (denně, obden???) projel v noci brousící vůz, jako tomu bývalo v minulosti, zároveň opravil ten cca 20metrový úsek na křižovatce Nádražní-Jirská, pak pomalu ani nevím, že zde tramvaj jezdí. A to zde řada domů po obou stranách tvořící zvukový komín docela zvuk zesiluje. Jen pro ilustraci, trolejbus zde jedoucí působí stejně rušivě, dokonce tím, že okna máme těsně nad dráty, je hluk od trajfů slyšet pomalu stejně, jako hluk od kol projíždějící tramvaje, jen je o poznání nepříjemnějí, jelikož má vyšší frekvenci. Bus a-50 rachotí při odbočení z Jirské na Nádražní tak, že jej zaznamenám i v kuchyni otočené do dvora.
Když to shrnu: tramvaj, trolejbus i autobus způsobují hluk velmi podobný, jen každý ma jiné zvukové charakteristiky, barvu, frekvenci, intenzitu. Pokud bych chtěl mít klid a nedokázal si na to zvyknout, pak nemám ve městě co dělat a měl bych se přestěhovat na vesnici, kde bus prorachotí 3x za den, ale pak si zase nemohu stěžovat na špatnou dopravní dostupnost.

III. Sobectví:
Pokud dovolíte, sdělím zřejmě dost subjektivní úvahu. Český národ poslední doubou považuji více méně za národ hloupých, sebestředných, zakomplexovaných, závistivých a totálně sobeckých vychcánků. Vůbec mě to netěší, jsem jeho součástí, ale vůbec na to nejsem hrdý.

Pokud to vztáhnu na MHD... Samozřejmě, většina lidí chce mít MHD v rozumném dosahu, optimální je tedy mít v provozu pokud možno co nejvíce páteřních linek nejlépe 2 ulice od svého bydliště. Je to optimální, protože ty 2 ulice, to je dostatečně blízko, abych na zastávku pohodlně došel (max. 3 min.), ale zároveň dostatečně daleko, aby mě ty 2 bloky dostatečně filtrovaly hluk. Zároveň ta MHD musí být co nejlevnější (optimálně zadarmo), ale zároveň musí být financována tak, abych se pohodlně dostal ze své zastávky nejlépe kamkoliv bez přestupu a ve frekvenci, kdy si ani nemusím pamatovat jizdní řád, čili nejlépe frekvence co 5 min. Kdo to zaplatí? To mě nezajímá, ale běda, když mi to nejede tak, jak to právě potřebuju... Prodloužení jakékoliv linky do ulice, kde bydlím...??? Nikdy. Pak budu argumentovat hlukem, nebezpečím pro děti hrající si na ulici (kam je vyhodím, protože jsem líný se jim jako rodič věnovat), nebezpečím zacpaného průjezdu ulicí (protože nemohu se svým vozem vyjet, aniž bych se musel alespoň 3x rozhlídnout, jestli při výjezdu do mě někdo nebouchne). Kriminalitou, protože, světe, div se, ona prostě ve městě je. Kriminalita zde ovšem není způsobena tím, že kriminální živly přiveze MHD, ale proto, že jde o socky, které jen parazitují na společnosti a nechce se jim makat. Je to póvl, který chce jen brát, aniž by za to chtěl cokoliv nabídnout protihodnotou - prací.

Proč o tom píšu - samozřejmě, že je spousta lidí, kteří bydlí v Porubě, ale tramvajovou trať na Pustkovec a dál chtít nebudou. Je to jednoduché. Pokud jedou MHD, absoultně je nezajímá, kolik ten provoz stojí. Měli by, jsou v lepším případě plátci daní, takže je to jejich hloupost, že se nad tím nezamýšlejí. Jim by totiž stačilo, kdyby za celý den projel nejlépe jen jeden autobus, a to ten jejich, který je odveze ze sídliště, a pak odpoledne ještě jeden, který je přiveze zpět. Všechny ostatní jsou už méně důležité a bylo by možná nejlépe, kdyby nakonec nejely vůbec, protože i ony čmoudí a dělají hluk. Tramvaj nechtějí, protože je to jakýsi zásah do zaběhaného života. A pokud mají bus, ten svůj, který je odveze na šichtu a zpět, tak vlastně, na co tramvaj...???

Jsou to sobci. Nic než sobci, protože jedinou hodnotu, kterou vyznávají, je jen a pouze osobní sobecký prospěch a totální lhostejnost k potřebám jiných lidí, o společenských potřebách jako celku nemluvě.

Takže když zde čtu důvody, které z hlediska "kriminality" jsou důvodem PROTI výstavbě tramvajové trati, pak se už ani nemohu smát té ubohé lidské blbosti a argumentaci hodné malého dítěte či dementního pablbka, ale je mi smutno za to, že se někteří lidé nejenže nestydí podobnou argumentaci vůbec veřejně sdělovat, ale i za to, že valná většina společnosti by se ani neobtěžovala se proti takové hlouposti postavit.

Víte, co mě nejvíce baví...? Když lidé, kteří normálně jezdí s IGK a MHD by nejraději zrušili úplně (stojí to zbytečné peníze z daní), ale jsou večer na Stodolní už bez IGK, vedou po půlnoci na tramvajových zastávkách v obou směrech blbé kecy, co je to za MHD, když jejich spoj (nejlépe bez přestupu) jede ve frekvenci 40, dnes 60 min.

RESUME: Být městem, tak se po volbách k problému postavím čelem. Možná to bude na první pohled nepopulární, ale z hlediska dlouhodobého udržitelného rozvoje společnosti výhodné. Vyčíslit náklady na provoz busů v dané lokalitě, vyčíslit náklady na výstavbu tram tratě s uvedením, kolik jsou náklady města a kolik z EU, a pak dát na výběr: buď tram s výhodným dopravním spojením do centra, nebo busy, ale vzhledem k cenám ropy a maximální efektivizaci MHD bez zbytečných duplicit prostě omezit, zkrátit, optimalizovat. Tečka. Tady máte na výběr a volte. Co zvolíte, to bude, ale důsledky rozhodnutí si ponesete sami... Proč má občan bydlící v Michálkovicích, Bártovicích, Kunčicích, na Slezské Ostravě, kam jezdí jen bus, a to tak 1x za 90 min., platit svůj podíl pro MHD ve stejné výši, jako občan bydlící u Duhy, když dopravní obslužnost toho u Duhy stojí 10x více? A to ne proto, že by tyto náklady byly nezbyteně nutné, jako spíše proto, že je prostě pohodlný a zvyklý na svůj klídeček. 100% spravedlnost v nákladech na MHD nebude nikdy, to si nedělejme iluze, ale dá se pro ni udělat maximum tam, kde to technicky možné je!

Ekologie? Ekonomika provozu? Maximální důraz na efektivitu? Empatie vůči potřebám svého souseda, který bydlí o pár ulic dál a také se nechce zbytečně mačkat v přeplněném prostředku MHD, ale jet jako člověk? Říká to vůbec ještě nekomu něco...?

Kdo chce od života něco brát, MUSÍ být ochoten a schopen na oplátku vracet! Protihodnotou.

Hezký večer...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená ta "Rekuperace"?
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj při brždění produkuje elektrický proud, který dodává zpět do sítě. Takže funguje jako elektrárna.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekuperace
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to sice z bulváru, ale dnes mě to zaujalo...
odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3505
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Nechceš to poslat do novin. Pro zamyšlení je to myslím dobré. Jen bych vynechal odstavec o pablbcích, protože by se to Pustkovečanům a některým Porubákům nemuselo líbit.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako: "Proč má občan bydlící v Michálkovicích, Bártovicích, Kunčicích, na Slezské Ostravě, kam jezdí jen bus, a to tak 1x za 90 min., platit svůj podíl pro MHD ve stejné výši, jako občan bydlící u Duhy, když dopravní obslužnost toho u Duhy stojí 10x více?" - možná proto, že u Duhy bydlí 10x tolik lidí. Ale jinak máš v podstatě pravdu a souhlasím s Tebou.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 22:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák: Spíše socanům... Význam slova "pablbek" je doufám jasný... Abych nejitřil zbytečné vášně z Polanky, raději jsem napsal s malým "p"... Do novin ne. Proč? Je K-Report horší než noviny??? Já ho považuji za fórum daleko kultivovanější...

Ad Gakon: To je přeci nesmysl. V takovém případě platí snad úměra nepřímá než přímá. V případě 10x větší koncentrace by měly snad náklady na jednotku logicky klesat... Marginální princip snad funguje... Šlo mi o to, že v takové případě lze velmi rozumně eliminovat zbytečné neefektivní náklady. To je jako zapalovat si cigeratu od hořící tisícikoruny. Efekt stejný jako od zápalky, ale náklady podstatně vyšší... Je mi jasné, že pokud je koncentrace na 20 km2 pár chalup vs. 10000 panelákových lidí na stejné ploše, pak pro ty chalupy skutečně stačí bus v sedle a o víkendu pomalu co 90 min., zatímco u sídliště je to blbost. Ale zase v takovém případě nemá na sídliště dojíždět bus, ale 2 linky tramvaje, protože produktivita provozu tramvají je zde na přibližně stejné produktivitě jako bus do vylidněnějších končin v únoru a úterý... Dopravní obslužnost je splněna v obou případech na rozumné bázi...

Pánové... Docela bych doporučoval prostudovat si JŘ a-97 a jednou si jeho trasu projet. Docela poučné... Kde všude žijí lidé a kolik jich tam je... A jakou dopravní obslužnost mají k dispozici proti Pustkovci!
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 09:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pako a Sobectví: To je opravdu dobré. Jako poloviční Čech jsem strašně hrdý na to že žiju tady, ale někdy bych za to věčné hrabání si na vlastním písečku celý náš národ nakopal do vímekam.

Jen bych oponoval, že to není jen česká vlastnost, kdysi jsem slyšel někde rozbor chování britů a byla tam jakási teorie NIMB "Not In My Backyard" - a poměr vzdáleností - Bus chci mít pár kroků, ale nechci bydlet na hlavní. Supermarket s večerním provozem chci mít pár kroků, ale nesmí mi svítit pod oknama. Chci mít levnou elektřinu, ale atomovka ať je na druhém konci země a sklad odpadu v zahraničí. Chci mít na dosah dálnici do Londýna, ale až ve vedlejší vesnici. Chci mít blízko nemocnici a hasiče, ale ne tak blízko, abych je slyšel houkat na výjezdu....

Už je to offtopic, omlouvám se, vybavilo se mi to s tím Pustkovcem
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 11:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Neni to offtopic, je to hrebicek trefeny na hlavicku. To je presne ono.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 11:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne.

Koukněte na odkaz, Ostravsko je definováno jako nejhorší...
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Bahno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 20. září 2006 - 15:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Citizen "...autobusové courání? Doufám, že vtipkujete, protože courá se leda tramvaj. Autobus 49 je velmi rychlé a skvělé spojení s opačným koncem ostravy..."

ano autobus 49 je velmi rychlé a skvělé spojení se zbytkem ostravy ale jezdí jen ve špičce a vyplatí se pouze pokud jedete na sad boženy němcové, pokud bych chtěl do centra jako takového tak je výhodnější tramvaj (ne prostě mě nepřesvědčíš mám to pětsetkrát vyzkoušené)

krom toho by se tramvaj hodila i pro přepravu Duha - Poruba vozovna (linky 40,44 a 58 by se mohly zredukovat (ušetření)), protože dost lidí se potřebuje dostat na linku 45 (Shopping Park, Jih). Pokud člověk chce jet od Duhy k vozovně, může jet linkou 40 nebo 44, která ale jede pořádně dlouho, nebo linkou 58 která jezdí co dvacet minut

jinak absolutní souhlas s Pakem.

Jo a ještě dodatek - myslím že lidem co žijí ve městě v městkém typu zástavby (panelák) hluk zas tak nevadí, nebo resp. by stavbu přivítali. Problém je spíše v pustkoveckých obyvatelích (převážně důchodci), kteří nedají na klid na zahrádce dopustit, ovšem jim trochu nedochází že si vybrali kapku blbou lokalitu.

Jó, kdyby někdo chtěl postavit tramvaje ke Kauflandu na jižních svazích, možná by důchodci byli ochotní i přispět

(Příspěvek byl editován uživatelem bahno.)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 18:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo máte čas a chuť si nechat znechutit cestování, projeďte se 915kou - první dveře zevnitř krásně zrezlé - schválně, kdy je někdo prokopne skrz?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 19:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem byl v Praze a narazil jsem tam v jednom obchodě na tohle.
 
Naše 810. Nejlepší na tom je, že včera bourala (jak psal Norton) zrovna když jsem s ní jel na vlak do Prahy a pak jsem ji tam viděl jako model.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 19:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak tomu chybí střední článek.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 20:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíš takový ten kus oceli v kloubu z venku?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 20:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Šrc: Ty jo a já nikdy nikde žádný Ostravský model neviděl, a jak by se ni vyjímal ve vystavce.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 21:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Model ostravské K2, nevím jaké ev.č., jsem viděl i v centru Ostravy. Stojí nějak kolem 3000,- a vypadal na rozměr H0. Jestli někdo ví, kde je Kenvelo, tak kdybyste k němu šli od Výstaviště, tak před Kenvelem doleva a pak po levé straně je obchod s modely kolejových a drážních vozidel a různé další blbůstky...
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 22:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlado_msts: Přesně tak taky jsem ho viděl je tam dlouho je to K2 na d-11 jen ta cena se mi zda vysoká.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 20. září 2006 - 22:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Jo, mně taky a je to škoda, rád bych ji měl doma...
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Wex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 05:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci šťourat, ale zobrazený model nedpovídá žádnému současnému ostravskému vozu K2.
K2 - vlnitý plech.
K2G - střešní nástavba s brzdovým a ochraným rezistorem.
K2Progress - široký BUSE.
Ale přesto je pěkný.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 10:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Můžu se zeptat gdes to viděl? O víkendu bych měl mít cestu přes Prahu
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 10:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: tak dneska jsem měl konečně čas si přečíst ty tvé příspěvky souhlas souhlas... Lidé (většinou) jsou sobečtí, pohodlní a nadávají vždy a na vše. To je ale výchovou a dobou myslím. Podívej se kolem sebe. Když se s někým potkáš poví ti snad, že se má fajn? Ne, začne si stěžovat na tohle a támhle to a ono. (Nechci to zlehčovat, ale bývá to tak).
Jen tak pro informaci co ti co bydlí v Mitrovicích. (Jsou na tom obdobně), jen s tím rozdílem, že oni mají tu možnost, pokud to svedou, projít se na druhý konec vesnice, kde jezdí a-35 ve 40 minutovém taktu a nebo si počkají na tu svou a-55.

Ano, většině lidí by opravdu vyhovoal jen ten jejich spoj a nedomyslí, že nejsou na světě samio a řídit takový kolos jak MHD je celkem složitá věc a může se stát mnoho věcí, se kterými je třeba si umět poradit, (dopravní nehoda, nekázeň cestujicího, krádež, výpadek proudu,výtržnost.....).

Možná je nejdůležitější se ptát našich volených zástupců, co si představují, že s MHD udělají.

Co se mě týká, klidně bych a-49 ukončil na Rektorátu VŠB a hup na tramvaj (ať se d-8 prohne) Samozřejmě bych jí posílil...
Jenže každá změna vyvolá rekace a tahle zase jen rencání lidí. Tak to prostě je.

Mělo by být prvořadé dát lidem volbu, ale z objektivních informací, ne z informací tendenčně ovlivněných.
Pak bych vyhlásil v dotčených lokalitách referendum, zahrnujicí i třeba studenty, kteří do lokalit dojíždějí, sečet bych hlasy a pak děj se vůle lidu, ale bez keců.
Každý by měl možnost svobodně říct, co si myslí.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 14:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: šel jsem od Obecního Domu u Prašné brány směrem na Staroměstské náměstí. Je tam nalevo takové podloubí a poslední obchod jsou různé modely aut a mají tam i tohle.

Silesia: Myslíš spíš obyvatele Krmelínské ne? Bo do Mitrovic a-35 jezdí. Sám s ní denně jezdím. A teď po změně d-17 na celodenní 10-timinutový interval se to už dá. Přestup je v pohodě. Jenom ještě není úplně dořešen přestup na a-55 (mimo špičku) na Intersparu směr Výškovice. Ale jinak je do celkem v poho, dá se na to zvyknout.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 15:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan šrc. JJ, jak to tak po sobě čtu nacházím si tam víc chybyček. I ta a-49 byla hloupost, protože páteřně patří do centra, takže rektorát . No spíš jsem chtěl říct něco v tom smyslu, že tam na tom kousku jste docela ztratili spojení z vítkovicemi. a-50 nic moc. ale dá se s přestupem ale dá.
Co mě osobně bolí je a-59. Copak se mám štrachat přes Jih a a-46 ... no jo prostě z Jihu do Polanky jedině takhle.
Lidi si zvyknou, a když ne no tak co já mám služební auto mě se to netýká (asi todle si musí říkat primátor) Jen tak pro info a-59 byla celkem plná.
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 16:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: dodám že ona ulice se jmenuje Celetná a nejbližší zastávka MHD je tram. 5,8,14 nebo metro B Náměstí republiky. Jinak tyhle modely jsou k dostání také u pokladny muzea MHD, kde jsou o něco levnější.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3514
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 18:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mmch. Na stránky jsem umístil vypravenost od 3.9.2006. Tzn., že pokud si nebudete vědět rady s tím odkud je jaký kurz, tak máte pomůcku. Je trošku vylepšená oproti minulé verzi. Však vy příjdete na to jak..
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 19:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem: dneska byly na d-9 zase wany...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 19:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Čirou náhodou nemáš fotku, že?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 19:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noup, dnes jsem si říkal, že stejně jen jedu do práce a pak rychle zpět, takže to nestojí ani za to, brát s sebou techniku (ano, pan Murphy by se smál...)
Takže: stojí za tímto vypravením nedostatek Trií? Pokud ano, proč k tomu došlo?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 20:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se nám to teď dělo, že se tramvaje točily na Hulvákách? Nějaký dědouš brblal něco o nehodě...
Např. 1500 na d-17 a 979+975 na d-7 to točily (od Vodárny na Vodárnu)...
 
 

Ale 808 na d-3 už jela normálně...
 
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 20:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: V Zelené vlně na Radiožurnálu hlásili něco o nehodě na mostě přes řeku Odru. Karambol 4 aut a jedno z nich prý skončilo v kolejišti... Tak to s tím asi souvisí.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gakon: jj souvisí..jsem tam projížděl na kole tak sem se dostal i mezi sanitky. maras docela.
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Kdo nežije na prajzské..nikdy nezažil klid, pohodu a mír!
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák :
Mmch, v týdnu jsem si všiml pár neobvyklých vozů na kurzech vypravovaných vozovnou Křivá. V pondělí jezdila na jednom z kurzů d-10 Astra a dneska ráno korzovalo na d-3 křivácká sólo T3 (jestli jsem dobře zahlédl z protijedoucí 923+927 evidenční číslo).
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3517
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 21:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: No ta Astra je kurz 13/406, který jede ráno jedno kolo na d-10. Jak je to s tím sólem netuším. Nejspíš křivákům chcípla Astra a tak na 105/205 vypravili sólo.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 07:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus v Hlučíně
Včera v 9:45 se naplnili sliby komunistickych predstavitelu ktere byly dany v roce 1982 po zastaveni provozu tramvaje do Hlucina. Po 24letech prijel prvni trolejbus do Hlučína. Jak je patrno s fotografii,jedna se o nizkopodlazni trolejbus Solaris,ktery ma namisto stantdardni modrobile barevne kombinace,kombinaci slavnostni cervenobilou. Na fotografiich byly pro zvyrazneni malebnosti mesta Hlucina vyretusovany sloupy trakcniho vedeni.
Jak je vidno z fotografie zastavkoveho oznacniku,budou do Hlučína jezdit linky t-110 Hlucin sidliste-Namesti Republiky a nocni linka t-111 Hlucin autobusove stanoviste-Sokola Tůmy.

 
trolejbus v slavnostnim cervenobilem nateru jede mestem Hlucinem

 
prvni slavnostni trolejbus odjizdi na svou konecnou Hlucin Sidliste

 
zastavkovy oznacnik oznamujici ze zde stoji linky t-110 a t-111 (z duvodu bleskoveho nasazeni neni jeste zobrazen piktogram trolejbusu)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Libro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 08:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Mayg: Tak to je GOOD, to se ti povedlo
Jurda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera ve večerních hodinách byla hromadná nehoda automobilů na mostě přes Odru. Jedno auto přímo napálilo do rozvodné skříně (nebo něco takového), takže asi 50 minut. Doprava byla vedena jak mohla, takže všechny odpolední kuzy jezdili tak jak to bylo potřeba....byl jsem přímo u toho a řeknu Vám...fakt drsnota...byla zavedena i NAD...;)
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce....
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 11:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.ospea.cz jsem našel takový hezký článeček o nizkopodlažní(ch) tramvaji(ch) a na konci je pěkné srovnání, člověk si normálně řekne jak my se mám v Ostravě dobře :-)

Kdopak jse zítra na historické jízdy? Já uvažuju nad termínem 14:57 z Hlavního Nádraží.

ad asi Norton: Dnes jsem projížděl kolem Hlučínské a dost se tam vrtá, dokonce na náklaďáku byly 3 sloupy trakčního vedení, nevíš jestli se bude něco dít s tratí? (nechci sýčkovat ale připadá mi to jako by se jedna kolej smyčky mohla rovnou zrušit protože nevím kam tu cyklostezku nacpat)

mezi zastávkami Hájenka - Hošťálkovice vysílač probíhá dlouhé hlášení o tom že zona 13 nemá zastávky ale je nutno platit (největší chujovina v zónovém systému v Ostravě)

Tak mě napadlo až bude 17tr muzejní, nemohlo by se tam pro srandu králíkum nahrát původní hlášení zastávek? (myslím to které hlásil ten chlap) :-)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mayg: o tomto článku se už od zveřejnění vede rozsáhlá diskuse v Nových tramvajích, osobně bych nad jeho obsahem tolik nejásal

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace