K-report
 

Archiv do 11.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 11.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T2 681
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.38
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 14:22:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: aby nakonec nebyla rozpálena T2 681.
T2 681
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.38
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 14:28:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris:

804 je stejně kupa šrotu a jednou ji rozpálíme...

T1, T2 je taky hromada šrotu, takže je chce také rozpálit?
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:40:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borisi, nejprve si zameť před svým prahem. Té-dvojku jsi (v dobré víře, to je pravda) rozdrbal více, než jsi schopen kompletovat. Kolik let už stojí? To není jen z nedostatku peněz na opravu historických tramvají. Jistě šlo ty opravy dělat postupně, aby zůstala té-dvojka alespoň ve vystavovatelném stavu, ne-li s kratšími pauzami pojízdná. Takže zatím se více hromadě šrotu podobá Tvá oblíbená té-dvojka. Je zbytečné tady kydat hnůj na K2, i když to není Tvůj oblíbecec.
Promiň upřímnost, řekl si´s o to sám. Více někdy osobně.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ale na 681 pořád něco dělám! Dělám to tak, aby se něco dělo a snažím se být co nejmíň závislý na "prostředcích". V případě 804 se podobný cvok, který odpracuje tisíce hodin zdarma nenajde, a bez toho se za současné finanční nepodpory 804 neopraví, ale brzy rozpadne. Oplácat kupu rzi barvou není řešení. 804 potřebuje generální opravu karoserie.
528 je taky tak trochu šrot, ale už je v ní vloženo nějaké úsilí, takže by bylo škoda ji hodit do šrotu, ale 804 je skutečně vrak, ke kterému se nikdo nehlásí, nikdo o něj ani v nejmenším nepečuje (jediný, kdo ji připravil do pojízdného stavu k nedávné akci jsem byl já sám) a žádné jiné úsilí se na ní od vyřazení, pokud jsem si dobře všiml, neprojevilo. Já jako kydám hnůj? Nekydej ho Ty, nehrej si na bezejmenného a hoď pár milionů na opravu K2, případně si pojď pořádně máknout tak 5 krát v týdnu po šichtě nebo před ní.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco...
Za prvé, vozidlo K2 mě fascinuje, tudíž ne že není můj oblíbenec, ale po střízlivém zhodnocení situace prostě docházím k závěru, že mít muzejní K2 je za daných okolností (tady v Ově) tak trošku šlápnutí vedle. Navíc si myslím, že nás tak trochu postihuje určitý druh megalomanství, se kterým jsem se setkal v některých amerických muzeích, kde shromažďují veškeré vraky, i když možnost jejich opravy do jakkoliv prezentovatelného stavu je spíš jenom iluze.
Za druhé, nekydám hnůj. Kydat hnůj znamená znevážit něčí úsilí. Toto úsilí se zde zatím nijak zvlášť neprojevilo. Pouze jsem řekl, že 804 je kupa šrotu, což je sice poněkud netradiční, nicméně objektivní vyjádření technického stavu dotyčného vozidla.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris:
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borisi, plný souhlas. Oni si zde někteří myslí, že historické vozy jsou pouze k vození se shuru dolů, ale ono je třeba taky dbát o to, ať se ty vozy nacházejí ve slušném technickém stavu...nejde jen o to "nasyslit" nejlépe 5 vozů od každého typu, jde i o tu údržbu a renovace...sám vím moc dobře, v jakém stavu se 681 nacházela, takováhle oprava už byla prostě nezbytná.(40 let provozu v tomto podnebí se nějak projevit musí)..Bohužel, práce jdou pomalu, ale o tom, že se dočkáme jejich zdárného konce není pochyb.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3568
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A samozřejmě se všichni těšíme. Taky si myslím, že by bylo lepší nechat jako historický vůz nějakou T3 a nikoliv K2. Domovským městem pro ká dvojky jsou přece Brno a Blava. Ostrava nikoliv.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:41:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borisi, poslal jsem Ti emila. Další debatu můžeme přesunou tam
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 20:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Spion: Není od věci taky (pokud máte možnost) použít Operu Mini s kterou se dostanete na celý K-Report /uvidíte i obrázky/ a samozřejmě i přispívat do diskuzí pod svým jménem a pokud máte vhodný tarif tak i dokonce zcela ZDARMA.. Jo není nad to si v autobuse pročítat K-Report a občas i přispět přímo z místa dění
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:02:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák:
Bratislava možná v horizontu 10 let něco s K2 udělá, zatím se baví především novými dárky z TMB - a velmi kvalitně, jen co je pravda.
Brněnská nemohoucnost v péči o historické tramvaje je zjevná a letitá. Pamatuji si na hlasy z TMB, že v Ostravě vzniká zbytečná sbírka duplicitních vozidel... Pokud se zaměříme pouze na tramvaje, tak dnes je v Brně v lepším stavu než v Ostravě MOŽNÁ jen T1 5064. Ale Ostravské vozy jsou v lepším stavu v Ově než v Brně. Z tohoto pohledu je dobře, že je v Ově alespoň takový nadhled, že bylo rozhodnuto o odstavení K2 804 pro budoucí historické využití. Pokud by v Ově všichni čekali, že se o K2 postarají v Brně, tak by to dopadlo tak, že K2 804 už je v tuto dobu po modernizaci shodně s 802 a 803. V Brně sice byla za stašlivé prachy převezena jedna K2 do Líšně. Ale je otázka, zda ji někdo z Líšně ještě bude schopen odvézt k nějaké renovaci nebo se tam bude blížit svému špatnému konci. Vím o čem mluvím.
Plechová tramvaj v Líšni bez renovace má zoufalé vyhlídky. Dřevo vydrží více a tak např. ostravská 56 v Líšni vypadá zoufale, ale kastli pobyt v Líšni moc neuškodí. Ale K2...
Po pár letech budeme moci vyhodnotit, který vůz má větší šance, zda líšeňský, nebo porubský. Tady nejde o nějaké šotoušské vožení (ad Šulu), ale o záchranu zástupce typu - nota bene vozu staršího, než jsou brněnské K2. O záchranu zástupce pozoruhodného typu by se jistě "měl" postarat výrobce dbalý svých tradic. To ale v CZ nehrozí. O líšeňské sbírce si nedělejte iluze, takže to je opravdu na Ostravě.
Pro osvěžení: Starší než série 802 - 804 byly pouze prototypy K2 a v Ově byly dříve kloubáky (K1), než tétrojky. Takže opravdu ta 804 nemá svou cenu?
Zbytek si vyříkáme s Borisem.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3569
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K2 804: Já neříkám, že zachování nemá cenu. Jen jde o to, že zachování T3 by bylo snad levnější. Do K2 zatím žádné peníze nepřiplují. Bohužel.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:14:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravák:
Jít levnější cestou je pragmatické, tedy často krátkozraké. Nějak se mi vtírá přísloví "Košile bližší než kabát."
Kdo chce, může mi oponovat: "Kdo chce víc, nemá nic."
A je to.
:-)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postřehy dneška:
- 1256 má nová kolečka nebo jen hodně přebroušená?
- 1213 či která to dnes byla chlastra má docela "fešný" způsob polohování sesle řidiče - takovou "na koleně práci" až jsem se ...
- 1511: proč se nakonec nerozrostl vozový park s bonatransími koly? Vím, že se to tu v minulosti řešilo, ale jaksi v archívu to nedohledám. Pokud vezmeme fakt, že se E-pucly "přeprogramovávají" (viz. olomoucká diskuse) na tišší (=méně nepříjemný) zvuk, proč se obdobně nedělalo něco se soukolími? Pokud jsou tak špatné, tak se mohly u reko 1511 vyměnit, že (už tam jsou docela po čertech dlouho a stále nevypadají na odpis)... Díky za osvětu
- a vajco stále jezdí. Kdy hodlá vykolejit, ví to někdo? Resp., jak často se takováto událost stává na vozovně? Podmínky jsou tam k tomu nesporně příznivější, ne?
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:23:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou Ostravák:
"Do K2 zatím žádné peníze nepřiplují. Bohužel." Mám tomu rozumět tak, že za historickou T3 by ty prachy radostně přihopkaly???
:-)

Momentálně v Ově peníze na historická vozidla moc nejsou, ale budoucnost může přát jedině připraveným.
T3 z r. 1965 už to mají v Ově za sebou (je v Blavě), oplakávání vozů z let 1966/7 je výše. Z té doby je však K2. Takže na výběr nějaké T3 ze začátku 70. let je ještě čas. Původní interiér není nutný, protože při POTENCIÁLNÍ renovaci musí stejně všechno z vozu ven. Důležitější je mít spoustu originálních dílů ve skladě. A to bude těžší oříšek. Každý přispějeme, jak dovedem. Přiznám, že jsem v minulosti dodal nějaké orig. součástky právě bratislavákům, bo si o ně řekli.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD K2 804: Hezky napsáno, ale věřím že nejsou peníze na nějakou "lepší konzervaci 804" a co je nejspíš horší (nechci kecat) že se obávám že není moc místa a bude ho čím dál míň a jednoho hezkého dne vyjede ven na čerstý vzduch a prorezaví se do další desetiletky.
Pokud se v Ostravě postaví ono proklamované muzeum pak možná začne čas pro tramvajové babičky,ale do té doby není o čem diskutovat.
Líšeň je kapitola sama o sobě, však řekněme si nebylo by krásné mít v Ostravě 107 nebo jiné exponáty o které se Ostrava postará nepochybně lépe než Plíseň ehmm... tedy Líšeň. Nechci vyprovokovat flame takže se raději zdržím tématu Líšeň.

AD Mirda: vhodný tarif tak i dokonce zcela ZDARMA
ale ten tarif nemá se slovem zdarma společné zhola nic :-) proto si myslím že špionuv způsob je trochu výhodnější (možná je lepší posílat maily pres GPRS v mobilu ale pořád se mi to nedaří)
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:34:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg:
Píšete, že v Ově není mnoho místa. O.K.
Tak nechte 107 tam, kde je. Ta je alespoň nějak konzervovaná poslední opravou v Ostravě. Ale T2, T3 a K2 v Líšni? Joj, to je a bude zlé.
V tomhle je na tom 804 zatím lépe, ale nezakřiknout.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problematika muzejnictví není jednoduchá. V počátcích shromažďování starých tramvají v Ově měla věc zcela zřejmý smysl - zachránit staré ostravské tramvaje. Proč? Protože stejné tramvaje nikde jinde nejezdily a jsou tak unikátní. V případě tramvají TATRA už to ale je trošku jiné. U T1 se dá argumentovat tím, že T1 byly první moderní tramvaje v Ově a navíc nebyly úplně stejné jako v jiných městech, takže by nějaká T1 zachovaná být měla. T2 byla neoddělitelnou součástí Ovy. T2 doslova budovaly socialismus v Ově a spolu s těžkým průmyslem je nelze z historie Ovy vymazat. V Ově si navíc T2 nejvíc udržely svoji "té-dvojkovatost", takže by bylo nelogické T2 nemít. A jak krásné by bylo muzejní dvojče T2! Sám jsem tuto myšlenku zhodnotil s ohledem na místní možnosti jako poněkud utopickou, ale dvě T2 se dochovaly a naděje umírá vždycky poslední... Vozy T3 jezdí úplně všude a v době masových dodávek byl vůz jako vůz a mezi jednotlivými městy nikdy nevznikly závratné rozdíly, to až později. Takže proč mít úplně všude muzejní T3? Spíš by bylo zajímavé, kdyby se nějaké T3 dostaly za moře, do USA, kde jakožto na následovníka vozů PCC a navíc nejrozšířenější typ tramvaje na světě pohlížejí na T3 s obdivem. K2 byl takový zajímavý pokus. 10 vozů je prakticky nic a v Ově nebyly K2 nikdy nijak zvlášť oblíbené. O to víc je zarážející, že se je ani dodávkami nových vozidel podobného charakteru nepodařilo po tolika letech vyhubit, přestože původní díly prakticky nejsou k dispozici a všechno bylo hodně "překopáno". K2 by asi měla být zachována v Brně nebo Blavě, kde toto vozidlo bylo opravdu nosným typem vozového parku.
Stav vozu 804 není určitě ideální. Vím, jak vypadaly 802 a 803 a po letech bádání (ne prohlížení leteckých snímků) můžu říct, že ani jedna z nich nebyla nejlepší. Původním záměrem bylo, že 804 projde těžkou údržbou, aby se udržela ještě několik let v provozu, přičemž by mohly být provedeny určité opravy karoserie. Také byla v plánu modernizací jako 802 a 803. Od obojího ale nakonec sešlo a vůz byl vyřazen a čeká na další osudy.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně by se mi líbilo 804 zachovat, ale vidím to realisticky...finance se nedostávají ani na údržbu a opravy provozních historických vozů (viz. TM u 94). V prvé řadě je třeba udržet v solidním stavu to co máme a pak můžou padat nějaké úvahy o rozšiřování sbírky...vím, hned mě za toto někdo napadne, ale uvažujme střízlivě...přece nechceme mít šopu plnou vraků, které jsou neprovozní ale bude nás hřát u srdce, že máme od každého typu zástupce....to je přece absurdní, ne? nebylo by lepší dát do pořádku než 804 třeba 528? nebo 31,35,218???? co vy na to?
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD: Boris: asi tak nějak...
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že na 218 se práší už 12 let a nic se s ní neděje, přitom vůz má zdravé jádro a potřebuje opravdu jen dodělat pár celků, skompletovat a provést nátěry. Jak potom chceme opravit tak velké a složité vozidlo, jako je K2 s ocelovou karoserií na rozpadnutí?
Možná by bylo zajímavé slyšet názory na 804 od více lidí z více koutů ČSSR.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odbočím: možná by fakt stálo za to zachovat jako T3 tu 729 u té je alespoň trochu jisté že ji nikdo nebude v republice mít, sestřičky jezdí na jihu.
Jinak hodím to sem protože už píšu příspěvek ale nevíte odkud je toto?
 
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

National Tramway Museum, Crich, United Kingdom. Je to tuším obousměrná T4 z Halle nebo odkud. Když tak mě někdo opravte v tom původu vozu.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 21:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Boris: děkuju. Teď už nebylo problem něco vygooglovat třeba fotku.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem fakt kapacita na Téčka, že jo?
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:33:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Šulu (1/2):
To je otázka pro celkovou koncepci sbírky. To u muzeí kontinuálně za stálého více či méně konstruktivního hádání řeší muzejní rada. Pokud ovšem je a funguje. U TMB např. nefunguje - a že by to bylo na sbírce k poznání? Asi jo, ale žádná muzejní rada peníze stejně nevygeneruje. Pouze se stává (je li uznávaná) nositelem vize, která by měla být nějak naplňovaná.
DPO není muzeum, muzejní radu nemá (i když trochu má, ale to sem nepatří) a přesto se o historické tramvaje stará lépe než nejmenované muzeum.
Letošní rok je pro hist. vozidla hodně špatný. Balík peněz se dá nějak využít, ale současný stav neumožňuje žádné vyskakování.
Obecně si však musíme říci, že úloha KLASICKÉHO DP je jinde, než v muzejničení (a i jinde, než ve výrobě tramvají). Pokud se vlivem osvícené komunální politiky nahlédne na DP jako na dopravce i správce sbírky sloužící ku prospěchu turistického ruchu, jsme jinde. Muzeum na Černé louce budiž světýlkem v tunelu.
Z5 k dotazu, a s odpovědí trochu v obecné rovině.
Je-li částka určená pro sbírku historických předmětů větší než pětikoruna, měla by být rozdělena minimálně na dvě části. Na údržbu, toho, co máme - a také na rozvoj sbírky, protože i včerejší novinka bude zítra stát za zachování jako sbírkový předmět.
Když to trochu přeženu, tak rozvíjet sbírku nemusí např. mauzoleum vycpaného státníka, protože jeho (posmrtným) vycpáním se jeho činy uzavřely a dále stačí opečovávat jeho odkaz.
Sbírku dokumentující provoz je žádoucí a) opečovávat + b) rozšiřovat.
Proto se domnívám, že zachovat 804 bylo v prvé řadě vhodné. Nenechat ji rozpadnout, stejně jako 528, 31, 35, 218 i ostatní vozy také. Ale to se nedá dělat právě s tou pětikorunou, že.
Myslím, že jsme i v tomto ve shodě. Celá debata se rozeběhla tím, že jsem se ohradil proti "804 je stejně kupa šrotu a jednou ji rozpálíme..."
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:37:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Šulu (2/2):
Opakuji ještě jednou, že se v prvé řadě ohražuji proti pohledu na sbírku jen současnýma utrápenýma očima. Ti, kteří začali svou činnost kolem vozu 25 před 28 lety, také neskončili po prvním nezdaru. Naopak, (nezaviněná) nehoda 25 před 20 lety mohla mnohým vzít chuť, protože zprvu nebyly prostředky na její opravu. Odstavení 25 zavdalo příčinu ke zhistorizování 50, tehdy však bylo z čeho brát.
Dnes nejsou prachy na opravu 94, 528, 31, 35, 218 ani na 804. Ale pokud jednou peníze budou (to je více věc politického rozhodnutí), tak by nemusela být ta K2. Proto je dobře, že zůstala stát taková jaká je.
A ještě něco:
"...přece nechceme mít šopu plnou vraků, které jsou neprovozní ale bude nás hřát u srdce, že máme od každého typu zástupce....to je přece absurdní, ne?" Pro dopravce jsou opravdu vraky v hale na provozní vozy čirý nesmysl. Pro muzejníka však nikoliv. Doporučuji např. Národní tramvajové museum v Crichi. Zde se vystavují nejen provozní vozy, ale také vraky v nálezovém stavu. Například kastle omnibusu zvednutá ze zahrádky, kde fůru let plnila fci boudy na nářadí. Z poctivého památkářského hlediska má vrak v nálezovém stau (například si takto představte komárkový vlek č. 253), než na jeho bázi postavená replika. Pro řidiče, voziče a ostatní provozáky to je zvrácenost, ale muzejník Vám potvrdí, že u vzácného originálu se (např. podle Benátské charty) upřednostňuje zakonzervovaný intaktní stav než dokompletovaný (a třeba i dovymyšlený) stav zastírající původní podstatu. Nálezový stav dokumentuje i odolnost původních materiálů vůči zubu času a také nejlépe dokumentuje tehdejší řemeslnou zručnost či v jiným případech jistou technickou naivnost našich předků.
Ale to už je úplně jiná kapitola a dokumentace odolnosti plechové K2 vůči zubu času je něco jiného, něž odborně zakonzervovaná 150 let stará kostra starého anglického omnibusu.
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:50:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg:
Je to T4D č. 901 aus Halle, první vůz vřady T v Halle, který byl později překopán na obousměrný. Jako takový začal mít smysl pro NTM Crich, kde nemají smyčky a o tatrovácké téčko stáli.
Tím se zabily 2 mouchy jednou ranou.
V Halle chtěli mít soupravu T4 + B4 ve stavu blízkém stavu po dodání. Vlek 101 si opravili, je to dokonce první prototyp B4 původně zkoušený v Bělehradu. 901 překopávat z5 na jednosměrák je nesmysl, tak mají "historickou" T4D č. 901/II postavenou tuším z vozu 911.
Teď jsou si Halle a Crich "fifty-fifty. V Halle mají historickou 901 ve druhém obsazení a v Crichi mají historickou pražskou 180 ve druhém obsazení. Jenomže angláni to zjistili více jak 10 let po zařazení stoosmdesátky do sbírky.
Že bych byl, Borisi, taky trošku kapacita na Téčka a ostatní tramvaje?
:-)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Norton: pokud se nepletu tak Bonatransí kola po zkušenostech s 956 a 1511 se dávaly na 1201 až 1214
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 22:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Boris: Jasně
Ad K2 804: Jste kapacity oba, ještě se tu zaregistruj a zdejší diskutující s tebe strhnou informace i s kůží :-) nebylo by něco víc o nehodě 25 před 20lety?
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 23:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K2 804: Mě by zajímala více nehoda T3 777 ve Vítkovicích někdy v roce 1980 tuším...
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
K2 804
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 23:22:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg:
Nešlo o to se vychválit s tou kapacitou. To je důsledek našeho dnešního štengrování s Borisem mimo K-R.
Registrovat se nehodlám a své fandovství směřuji jinam, než do piplání se ve starých nehodách. Raději se věnuji záležitostem pro budoucnost.
Ale ze slušnosti - 25 měla čelní srážku s tétrojkou mezi Křivou a zahradou. Kroužkaři u toho nebyli, byl to důsledek špatné komunikace vozovenských. Půl plošiny v řiti.
Ad Vlado: 777 se válela na boku, proto později dostala druhou kastli čistokrevné T3 SU. doccela mi přišlo líto, když 777 ztratila při modernizaci svou tvář. Jak píše Boris, proč mít všude muzejní T3 tuctovku? Mně by se líbil atyp T3 SU č. 777. Jinde v CZ totiž T3 SU nebyly a nebudou.
Tak dobrou noc a fůru km bez nehod. Raději vzpomínejte na menší průsery, než na blbé nehody.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 08:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad K2 804: Když už tu T3SU tak by bylo možná lepší vypiplat tu Košickou dvoudveřovou (vím že už to není CZ ,ale pro mě je to pořád stejný stát).
Nemyslel jsem piplaní v nehodách, jen jsi to zmínil a já o tom nevěděl nic. Pro mě jsou rozhodně zajímavější například informace o trati do Hučína , fotky (třeba T3 v Petřkovicích na trojúhelníku) nebo budoucnost trati do Hlučína.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 09:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD K2 804: Jsem pro zachování 804, ale co dál? Jaké jsou reálné možnosti? vše jen visí na nedostatku peněz.
Nějakého řešení se však v této diskusi nedobereme...
Uvidíme, jak se věci vyvinou...každopádně fyzická likvidace by byla hloupost....Buďme rádi, že 804 je schovaná v Porubě pod střechou a raději nepíchejme do "vosího hnízda".
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 11:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový hloupý dotaz, ale přesto.
Můžete mi někdo napsat kolik času je mezi ranním a odpoledním dílem trhačky v průměru?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protže ho do školy nic nedoveze a nebo hůř do toho co by ho tam dovezlo se porstě nevleze..
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 11:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Silesia: Velice různě. Průměr snad ještě nikdo na této Zeměkouli nepočítal. Je to číslo, které nic neříká. Ale platí 2 zásady:

1) musí to být alespoň 3 hodiny - pokud bude přestávka 2h a 59 min, nelze tuto směru rozdělit a bude jeden dlouhý nepřetržitý kus
2) maximálně 8 hodin - pokud to bude 8h a 1min, již to splňuje částečně přestávku mězi směnami a budou to dvě samostatné směny


3) trhačka může mít klidně i 3 díly - ve Švýcarsku v dopravě naprosto normální věc
T2 681
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.65
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 13:08:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano přesně tak. Finance rozdělit v rozumném poměru na údržbu stávajích vozidel a na přírůstek. Co se týče K2, tak to vypadá na dlouhodobé zakonzervování v takovém stavu v jakém dojezdila. Snad se dočká dne kdy na ní bude provedena nějaké rozsáhlejší oprava. Mohu vás ujistit, že to bude dříve než oprava brněnské K2 v TMB.

Před těmi 25 až 30 lety zpět byla situace jiná. Fandové vozidel staré stavby se snažily o to, aby se vozidla vůbec zachovala a aby nedošlo k jejich fyzické likvidaci. Kdyby jim tehdy někdo řekl, že se podaří zachránit tolik vozidel, kolik se jich dochovalo do dnešních dnů, tak by mu nikdo z nich neuvěřil. Jako příklad lze uvést zachování vozidel zrušených úzkorozchodných tramvají, které se dochovaly v TM Brno. Dnešní fandové berou dochování vozidel např. v TM Brno a DP Ostrava samozdřejmostí (že už tu budou vozidla na vždy bez jediného hnutí prstu). Tato myšlenka je ovšem chybná. O vozdila se musí někdo starat a bez přispění a zájmu fandů by byla vozidla neprovozushoconá a stála by odstavena v hale bez sebemenší možnosti vyjet ven (až na nějaké výjimky). Ještě zde není ta doba, kdy dopravce DP Ostrava bude zachraňovat vozdila bez zájemců z řad DP i mimo.
T2 681
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.65
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 13:12:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technické muzeum Brno a jeho T2, T3 a K2: s opravou těchto vozů to opravdu nevypadá růžově. Jako vraky (šrot) lze považovat T2, T3 v Líšni. Časem se k ni přidá brněnská K2. Ostravská 804 v tak špatném stavu není.

DP Ostrava a jeho T1, T2, K2:
T2: já si myslím, že Boris dělá pro T2 maximum, ale chtělo by to opravovat nějak postupně, aby jednou za dva roky opravdu vyjela do ulic na nějakou tu akci.
Chtělo by to najít další takové lidi jako Boris, kteří by se starali o opravy historických vozidel a současně aby byli zaměstnanci DP Ostrava. Jenki, Haki apol. Probíhají nějaké brigády KPMHD na historických vozidlech (jistě, že si sami nebudou dělat GO K2 atd. Nějaké jednoduché práce, které přispějí k zlepšení stavu vozidel ...)?

Posunovací T2: tato tramvaj by měla skončit někde v podnikovém muzeu v ČR. Napadá mne DP Plzeň nebo DP Most. Každopádně by byla vražda tento vůz sešrotovat.
To stejné se týká posunovacího vozidla T2 v Brně. Já bych ho viděl jako historický vůz T2, který by měl patřit přímo DP města Brna. Je v lepším stavu než T2ka v TMB a má lepší perspektivy na provoz.

T3: Zatím je zbytečné uvažovat o historické T3. Je jich zatím všude dost a starší série jsou různě zachované po ČR. Jestli nějakou zachovat, chtělo by to nějaký kousek z pozdějších sérií jako 1982 a dále. Ale na to je dostatek času.
S přepravou T3 do USA to nebude tak jednoduché. Kdo zaplatí přepravu? Ani Američani na to nemají peníze.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:31:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda co názor, to perla (čest vyjímkám). Ale vážně - posunovací T2 v Brně je asi tak o 200% shnilejší, než 1473. Ta sice vypadá odpudivě, ale rozhodně není prorezlá durch (česky skrz - třeba okenní sloupky)jako 4115. T2, T3 a ani K2 v Líšni nějak výrazně nerezivějí, takže doufám, že šrot se z nich nestane - působením atmosferické vlhkosti, o případném budoucím "politickém" rozhodnutí vedení muzea nebudu spekulovat. Stav, v němž se tyto vozy ocitly, byl dán jejich odstavením na volném prostranství ještě v DPMB. Spíše se obávám, že za několik let už nebudou k dispozici potřebné díly elektrické výzbroje a mechanické části vozů na bázi PCC. Ono už dost problém je sehnat třeba alespoň trochu odpovídající umakart, originální hliníkové lišty, PVC bužírky atd. Jednoduše, co si nezasyslíme, to mít nebudem.
Porovnávat stav 804 a 1095 si netroufnu, asi to oboje bude dost podobné a rozsah potřebné GO je v obou případech značný. Jestli se potřebné miliony najdou dříve v DPO, DPMB nebo TMB je ve hvězdách. V Brně pochopitelně hlavně chybí sjízdná trať z Líšně na Stránskou skálu, protože i když si třeba T2 zázrakem budeme moci nechat opravit, tak ji pak zase pěkně na traileru odvezeme zpět do Líšně, kde bude stát dál.
Na novostavbu vozu 99 v Krnově peníze byly, protože pan primátor si přeje v Brně historickou linku, volby jsou za týden a cirkus musí být.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 14:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad T2681: Přesně tak u T3 toužím po zachování některé první T3SU v provedení 1982
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Hranolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jezdí už 302 na skušebce?
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tolik nových lidí se nám tady najednou vyrojilo .
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
T2 681
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.49
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 15:56:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dál nemá cenu to tady probírat. Přesuňme se do příslušné komory o historických tramvajích ... jesli existuje ...
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 16:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hranolka: ještě ne.
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
hokus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 218.68.9.78
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 16:20:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K2 804: na to, ze jsi z Olomouce nebo z nejake okolni vesnice docela dost kritizujes situaci v Ostrave. A to teda nechapu proc. A taky je divne, ze se nejak zdrahas predstavit a schovavas se za anonymnin jmenem K2 804.
PS: kdyby nekdo chtel napsat, ze jsem taky anonym, tak to uvedu na pravou miru: kvuli par prispevkum se nehodlam registrovat...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26488
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 17:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T2 681:
Existuje zde např. téma Tramvaje Tatra typů T a K.

Ono asi moc jiných historických ani není...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:12:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K historickým vozidlům: Nesouhlasím s myšlenkou nezachovat vůz 804 !! Už 40 let vozy K2 k ostravské MHD neodmyslitelně patří, i když jich nebylo mnoho. Zlikvidovat pojízdné vozidlo by bylo pro budoucnost nezodpovědné. Kdo si pamatuje vývoj kolem zachování původního ostravského trolejbusu Š8Tr č. 29, ví o čem mluvím. K2 v zahradě u Zlína určitě nenajdeme. Myslím si, že téměř tři desetiletí usilovné a vytrvalé spolupráce Kroužku s DPO nese postupně své ovoce oběma stranám přestože peněz se nedostává. Ale snad ve všech oborech lidské činnosti se střídají období tučnější s méně tučnými. Příležitost k opravě historických vozidel snad ještě někdy nastane, tak ať je z čeho vybírat. Neztrácím víru a naději v zázrak, i když tady možná sklidím posměch. Ale není takovým zázrakem třeba vlek 69 ?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je 69 zázrak? Taky se mohlo stát, že za stejnou částku se mohly opravit třeba dvě již existující jiné tramvaje. Vlek 69 být bezpodmínečně nemusel. Asi by bylo lepší mít víc investováno do oprav motorových vozů, než vyrábět nové vleky, ale když už 69 máme, nikoho to určitě neštve, i když to není skutečná stará tramvaj.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke kolům Bonatrans: Volba použít kola Bonatrans na vozech LTM 10.08 a TRIO snad nebyla dána nějakou opravdovou zkušeností z provozu na 956. I když tato kola mají určité kladné vlastnosti, jako náhrada kol TATRA jsou vzhledem k "jízdní tvrdosti" nepřijatelná. U Aster byla volba mezi koly Bonatrans a SAB a zřejmě rozhodla cena. Vzhledem k odlišným rozměrům kol pro T3 a nízkopodlažní vozy nelze ani žádné spolehlivé porovnání provést a provoz ukazuje, že co do hlučnosti jsou kola Bonatrans na T3 a Astře dosti odlišná.
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 19:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad T2 681: tvrzení, že Jenki je zaměstnancem DP Ostrava, jsi vzal odkud?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB: Je posunovací T2 4115 stále majetkem DPMB?
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bych k tomu dodal, že z řad zaměstnanců pečujících (myslím tím skutečně pečujících) o historické vozy jich postupně několik odpadlo. Taky někteří pracovníci, byť ne přímo nadšenci, avšak znalí prací na starých vozech v poslední době odešli, takže zázemí pro jakékoliv práce zvolna mizí. V budoucnu to asi dopadne tak, že v mnoha věcech budeme závislí na dodavatelích z venku, což ale bude hlavně otázka peněz a nadšení nebude stačit, pokud se ovšem neprojeví na patřičných místech.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.89.210
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:42:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil: Je.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:25:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Historické tramvaje tady asi opravdu nedořešíme, takže zkusím obrátit list. Třeba někoho zaujmou nějaké obrázky.
 
 
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K1 800: Fotky určitě zaujmou. Tohle už stojí za registraci zde na fóru. Nádherná souprava T3 v myší díře před rozšířením.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta spodní fotka by měla být tramvajová trať do Polanky, kterou po zrušení odkoupily ČSD a používaly ji k odstavováví vyřazených vozů. Ještě tam jsou zbytky sloupů a focené to je před dnešní zast. Zelenina. Jako kluk, když mi byli 3 až 4 roky, si to pamatuji.

SUPER FOTO !!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 21:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD hokus: K2 804 může mít IPnu třeba s Marsu a na názorech to nic nezmění tak nechápu proč to sem pleteš. A pokud víš o čem mluvíš tak víš že IP neidentifikuje kde sedíš :-)
Pokud je někdo anonymní je to jeho věc, bohužel má to tu nevýhodu ,že někdo jiný se pak může schovávat za jeho jméno, toť jediný smysluplný důvod registrace.

AD K1 800: Odkud je druhá fotka? Mám 3 tipy: Trať do Klimkovic, trať Svinov-Vítkovice, uzkorozchodka v bohumíně někam k štěrkovně.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 22:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Ad Ostravák: Dobře 5 min. jsem koukal na první fotku. Nezdá se mi to na myší díru, spíše bych řekl, že je to z doby, kdy ještě tram jezdila přímo po Místecké. A ty budovy jsou poblíž Hlubinské ulice, nicméně ustoupily nové čtyřproudovce a přeložce tramvajové trati (dnes ta plechová stěna budovy).
Pohled od myší díry = tramvajová trať šla do 90° zatáčky u Vítkovice, vysoké pece.

Jinak velmi zajímavé fotky. Díky.
FRANTIŠEK RINGHOFFER III. (1844-1909)
Nar.22.11.1844. Arm.důst., 1866 vyzn. v prusko-rak. válce. 1873 převzal podnik, vyráběl žel.vozy a tramvaje. Výroba zařízení pro cukrovary, pivovary. Ve Vel.Popovicích postavil pivovar/lihovar. Vl. zámky v Kamenici a Štiříně. Zv. poslancem čes.zem.sněmu, císař Fr.Josef I. 1892 jmenoval doživ.členem Panské sněmovny. Zemř.23.07.1909=65 let.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych naopak řekl, že je to pohled ve směru od ÚANu (který tam ještě v donedávné podobě nebyl, protože to by se trať uhýbala na druhou stranu) k myší díře, kterou v té době samozřejmě tramvaj nejezdila. Soudě podle komínu a orientace budov. Ale boty na to pro jistotu nedám. :-) Co na to autor?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 07:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Souhlasím. Takto jsem to myslel. Myší díra se (pokud se nemýlím) říkalo i průtahu mezi halami kudy jezdila tramvaj. Až pak to bylo degradováno pouze na podjezd pod železniční tratí.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace