K-report
 

Archiv do 09.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Inekon Trams vs. Škoda Transportation » Archiv do 09.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 11:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ostravě je na úrovni vozovky asi 11 zastávek (ostrůvků bez zábradlí je zhruba stejně) , v ostravské diskuzi se řešilo zdali by nešlo použít tzv. Vídeňské zastávky (zvýšená vozovka na úroveň chodníků s možností vstupu až po příjezdu tramvaje) a to alespoň na důležité zastávce Elektra v centru, ale úřad to nepovolil kvůli nevidomým, protože by lezli přímo pod auta, nevědíce že jsou na vozovce.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3347
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro doplnění:
Zastávky chodník - vozovka - tramvaj:
Stodolní, Elektra, Kunčičky kostel, Daliborova, Hulváky, Zábřeh, Pohraniční, SPORT Aréna, Kpt. Vajdy

Zastávky ostrůvek bez zábradlí:
Náměstí S. Čecha, Důl Odra, Plynárny, Hotel. dům Jindřich, Osada Míru, Vratimovská, Krajský úřad, Mariánské náměstí směr Mírové náměstí, Prostorná, Nová Ves vodárna směr centrum/Jih a směr centrum/Poruba, Telekomunikační škola, Areál VŠB, Nová Plzeň směr Vřesinská, Dolní Lhota směr Vřesinská, Střelnice, Ferona, Dr. Malého, Stará ocelárna, Ředitelství Vítkovic, Kotva směr Výškovice, Kino Luna, Svornosti, Železárenská, Palkovského, Most Čs. Armády, Rodimcevova

Pokud jsem se někde seknul, tak se omlouvám.

(Příspěvek byl editován uživatelem ostravák.)
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Špatně čteš. V Plzni a v Mostě o žádné nevím. Zastávka Chodník-Vozovka-Tramvaj rozhodně není specialita Prahy. V cizině je qidění i Vozovka - Dva Řadící Pruhy - Tramvaj.

Příklady z jiných měst:
Brno - Šilingrovo náměstí, Zvonařka
Olomouc - U Dómu, Náměstí Republiky
Ostrava - Stodolní, Elektra
Liberec - Léčebný ústav

S vyjímkou Liberce se jedná o zastávky dost v centru. Zejména centrum Ostravy je docela drsné.

Nejvíc mě štvou zastávky, kde by šlo provést úpravu a nikoho by to nepálilo, protože tam třeba probíhá parkovací pruh (ve kterym u zastávky stejně nemáš stát), nebo tam ani šířkově není celý pruh. To je třeba přesně příklad Kamenické. Na Knížecí už má za sebou jeden neúspěšný pokus o zkulturnění, ani už si nepamatuju, na čem skončil.
Podobně již probíhaly snahy o zkulturnění zastávky Moráň a taky to někde vyhnilo, snad že se to udělá s revitalizací parku, která se ovšem neudělá. Nebo tak nějak...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon za duplicitní info, měl jsem to půl hodiny rozepsané a stežené dole na liště kvůli práci, co spěchala
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se omlouvám. Nemohl jsem si podobné zastávky jinde vybavit.

Osobně se mi nejvíce líbí řešení, kdy je vozovka mezi tramvajovými kolejemi a tramvaje jezdí podél chodníku - Slovany, Plzeň. Prý, ale tento způsob nedovoluje nějaká norma.

Na Na Knížecí to snad padlu kvůli penězům.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Podobný? Nemá být 15T 100% nízkopodlažní?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek:
Nemá. Jen 50% nízké podlahy. A pokud vím, tak i design Kotas.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 12:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peníze to určitě nebyly, těch bylo dost, byla to nějaká legislativa, možná policajt, ale nevím to, zeptám se na to někdy u pivka.

Slovanská ulice je dost nešťastná - a věděl bys to, pokud bys tam jezdil často. Zastávky jsou řešené perfektně, to jo. Dokonce by se daly docela dobře rozdělit přechpdy pro chodce ostrůvkama. Ale hodně blbé je odbočování IAD, zajíždění k parkování a hlavně zásobovací stání - tam se totiž stojí na blikačku přímo v tom jízdním pruhu a ne u chodníku (tam jsou koleje). Objíždí se po kolejích přes plnou (resp teď už spíš žádnou) čáru. Z hlediska provozu tramvaje musí řidič dávat pozor na víc věcí.

Závěrem Tě totálně zklamu - ta trať je na BKV a jezdí už cca 22 let (myslím, že je z r. 1984 nebo 1985) a tak už to má pomalu za sebou a viděl jsem studie, jak ji dát do středu ulice. Je to škoda, to uspořádání se mi taky docela líbí - ale pouze z pohledu cestujícího a šotouše, myslím si, že v novostavbě by to také šlo, ale ne na hlavní ulici.

Myslím, že žádné ČSN to neodporuje.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 13:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ach tak, tož to je pro mě novinka.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 13:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočování IAD:
O kolik je blbší, než odbočování IAD přes tramvajový pás vlevo?

zásobovací stání
Viděl jsem několikrát a problém to nezpůsobovalo. Jak píšeš - blikačky doprostřed a auta objížděla po kolejích. Na SLovanské nežiju, tak nemohu tolik soudit.

O rekonstrukci jsem bohužel také slyšel. Šlo by toto řešení použít např. na Václaváku? Nebyl by problém s troleji, což mnohým ve výhledu na museum vadí a sv. Václav by mohl být v klidu. Problém by byl asi se zásobováním. Parkování bych tam zrušil úplně nebo dal pod zem.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 14:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Václaváku by to samozřejmě šlo. Ono všechno jde, když to nějak obhájíš. Musel bys víc vytáhnout chodníky (jsou tam stromy a k těm by nemohla být tramvaj zas tak blízko), zásobovací stání by šla nechat. Parkování by šlo skoro do háje.

Odbočování IAD z hlavní vpravo přes tramvajový pás je o hodně blbší. Musíš té tramvaji dát přednost. Když odbočuješ vlevo, tak stejně musíš dávat přednost i protijedoucím vozidlům a tak každopádně dáváš pozor.

To zásobování na blikačku je veliký problém. Lidi ti tam běhají přes kolej k tomu autu, někdy i tahaj věci. Je to dost nebezpečná situace. Už se mi tam stalo, že přibrzdím za zásobováním, jede tramvaj, pustím tramvaj, objíždím zásobování a vykoukl na mě maník s nějakým zbožím do drogerky. Moc príma.

Podzemní garáže pod Václavákem ve zbytku místa, kde není metro, jsou tak šílený nápad, že bys s tím mohl uspět. Na broskvoviny, které svojí stavbou hyzdí několik měsíců centrum, se u nás prachy vždycky najdou - viz Palladium.

Btw proč mít v centru trolej? Pozdrav pro naše památkáře - fotky nejsou moje, jsou z netu tramateurs.free.fr a je to v Bordeaux. Myslím, že Praha by se z toho po**ala

 

 

 

 

To je nářez, co?
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2003
Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 15:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

absolut: nářez to teda je. docela by mě zajimalo jak je to se spolehlivostí, čištěním a udržbou té napájecí kolejnice.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 15:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě taky, ale mám takový závazky v ČR, že mi činí problém výjezd někam přes noc. Jinak bych už dávno vyhodil pár dní dovolené a kupu peněz, abych se zajel na to podívat
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7135
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 25. srpna 2006 - 16:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - O kolik je blbší, než odbočování IAD přes tramvajový pás vlevo?

Tramvaják na levou stranu moc nevidí, takže se jim musí dost špatně auta odbočující vpravo hlídat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 22:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje Škoda 15T by samozřejmě měly být 100% nízkopodlažní...mimo jiné se o tom píše zde v článku (nevím proč zde pořád někdo tvrdí opak a píše nesmysly)
http://www.vlakpage.cz/view.php?cisloclanku=2006051908
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 23:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v tom článku jsou i jiné perly, jako například "Od konce února již Pražany vozí dva vozy Škoda 14T, s jejichž kvalitou je hlavní město spokojeno, řekl pražský primátor Pavel Bém." Na tom je snad pravda jen to, že je Bém primátor... Koneckonců i ty píšeš "by měly být 100% nízkopodlažní", takže u toho bych i zůstal a nepoužíval hned silná slova.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 23:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: 15T bude neco na zpusob LT38, s otocnymi podvozky tzn. cca 50% NP
http://www.skd.cz/tramvaje/gifs/VLT38.gif
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 11:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour:
No mně spíš přijde nesmysl 100% nízká podlaha s otočnými podvozky.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 16:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad uspořádání zastávek: v berlíně jsem nastupoval jednou na stanici, kde byly mezi chodníkem a vozem tramvaje 2 řadící pruhy, přesně jak píše absolut. řešeno to bylo SSZ, které během příjezdu tram zastavilo IAD.
jinak souhlas s kamenickou, to je zbytečnost neuvěřitelná. další děs jsou karlovy lázně a další.

BTW neví někdo, jak to řeší se slepci ve vídni??
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 21:34:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono jde o to, že podíl nízké podlahy se tu probíral dřív (myslím že minulý rok) a od té doby se nic nezměnilo tj. neviděl jsem žádnou novou informaci a pořád tu někdo něco tvrdí...Má to být něco úplně nového a pokud se to povede, bude to asi velmi dobré.

Zde je kousek z odvolání Inekonu k ÚOHS...a tyto info, ale i jiné tu dávno jsou, chce to jen číst...

Ad 3.Zadavatel požaduje unikátní technické řešení tramvaje (100% nízkopodlažnost). Z uvedeného důvodu všichni potenciální uchazeči, s výjimkou společnosti ŠKODA, zadavatele požádali o prodloužení lhůty pro podání nabídek, s vědomím, že nabídku nelze v 60denní lhůtě objektivně připravit. Zákon má všem zájemcům poskytnout rovné šance na získání veřejné zakázky. Současně zadavatele vede k tomu, aby své prostředky vynakládal co nejefektivněji, tedy aby pro výběr získal co nejvíce kvalitních nabídek. V šetřeném případě není potřeba plnění akutní (první dodávky tramvají budou v roce 2009). Neexistuje tedy objektivní důvod, proč by zadavatel nemohl na základě reakce potenciálních dodavatelů lhůtu pro podání nabídek přiměřeně prodloužit. Základní premisa je uvedena v § 54 odst. 1 zákona – „lhůtu zadavatel stanoví podle druhu a charakteru veřejné zakázky“. Minimální lhůty lze očekávat u nekomplikovaných zakázek cenově na hranici nadlimitní veřejné zakázky. V zakázce v objemu cca 17,5 miliardy Kč s dobou plnění v délce 10 let je podle názoru navrhovatele evidentní, že stanovením lhůty pro podání nabídek na hranici zákonného minima zadavatel požadavek na přiměřenost podle druhu a charakteru veřejné zakázky nedodržel.}

Pokud máte nové info, tak sem s ním, jinak nemám důvod věřit, že to bude mít méně než 100% nízké podlahy....}}
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz02007Prepare.do?znackaForm=50010106VY001&jazyk=CZ
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz02009Prepare.do?znackaForm=50021749IL001&jazyk=CZ
http://www.isvzus.cz/usisvz/usisvz02009Prepare.do?znackaForm=50022878IL001&jazyk=CZ
hmm pokud tomu stale veris ....
uz jakou dobu se suska o verzi s designem kotas, 3 clanky, otocne podvozky nad nimiz je podlaha v normalni vysi.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Markýz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.242.51
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 00:35:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná hloupý dotaz, ale co se vlastně dá považovat za 100% nízkopodlažní vozidlo?
Je to takové vozidlo, které má nízko celou podlahu, nebo se to týká jen prostoru pro stojící cestující (tedy sedadla smějí být na stupínku).
A co když do míst, kde je vyšší podlaha, nepovedou schody, nýbrž nakloněná rovina? Například u náčrtku "LT38" není rozdíl nejvyšší a nejnižší úrovně podlahy ani 30 cm, takže by to šlo takto řešit, ostatně v autobusech se obdobné řešení používá také - smí to výrobce označit za 100%NP?

V zimě jsem slyšel, jak technici ze Škodovky označovali za 100%NP i 14T, protože ten jeden schod prý vlastně není vysoká podlaha.

Existuje pro nízkopodlažnost nějaká norma, nebo záleží na výrobci, jak svůj výrobek označí?
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 00:41:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Ale o designu Kotas, 3 články se psalo dávno...Je otázka jestli nad otoč. podvozky bude malá podesta nebo žádná....Jinak nic pro mě nic nového, až na tu objednávku těch dalších 200ks - aspoň neco...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 12:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: k ty 100% NP .... ona je take nejaka definice od ktere vysky je vozidlo povazovano za NP. Co sem slysel, tak podle vysky se tam pocita i Mercedes Conecto, do nehoz se bez pouziti schodu nedostanes :-) Takze bych v tom spise videl jen hrani se slovy.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:22:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsem slyšel, že 14T může být považována podle nějakých předpisů za 100% nízkopodlažní, ale podle mně má jen 50%. A nová tramvaj 15T může mít samozřejmě podlahu udělánu v nakloněné rovině jako lecjaké autobusy a trochu i tramvaje, schod tam prostě není...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T nelze považovat podle žádných měřítek za 100% NP.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áby bylo vozidlo považováno za nízkopodlažní, musí splnit nějakou normu, myslím že kolem 300 mm od silnice po podlahu vozidla(tedy NE schod) a tato podlaha musí být přístupná ze stejně vysoko umístěných dveří(například střední článek Tria/Atry).

př.:25Tr(nevím jak teď, ale první vozy jo) má v zadním článku u každých dveří schod a tedy není 100% NP, ale jenom 50%(přední článek, kde jsou i NP dveře)
Naopak Trollino má všechny dveře do té výšky 300mm (aneb nemá schod) a tudíž je považováno za 100% NP.

Samozřejmě se nepočítá prostor pro sedící cestující. Někam musíte narvat výzbroj, motor, popř. diesel apod.
Což by mě teda zajímalo, jak chtějí udělat 100% NP tramvaj, protože prostě někam ty komponenty, nehledě na podvozky, narvat musí.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 17:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: ale ano, schod se tam pocita taky ... viz Mercedes Benz Conecto, do kteryho se beze schodu nedostanes. Ovsem dle nejake te klasifikace je nizkopodlazni nikoliv vsak bezbarierovy. A v tom je myslim rozdil :-)
Mimo to se koukam jen opakuju ...

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 13:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak u tramvají, ale u autobusů je to jasně dáno směrnicí 2001/85/ES: Nízkopodlažním vozidlem se rozumí vozidlo, v němž nejméně 35% plochy použitelné pro stojící cestující tvoří jedinou plochu bez stupňů a má přístup k nejméně jedněm provozním dveřím.
Maximální výška pro první schod od země (bez použití kneelingu) je 340 mm - u NP vozidla je to tedy max výška podlahy v místě dveří (nejméně jedněch).
Za 100% NP vozidlo se označuje takové, které má všechny dveře a podlahu pro stojící bez stupňů. Tohle označení ale zavedli výrobci, nikde to není definované, ale jasně to vychází z předchozího.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 14:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to tu už nebylo, tohle moc nesleduju, ale neodpustím si poznámku, že už nám zase začínají staré zlaté časy, kdy vyvezeme třeba hrnec pod zadkem kamkoliv, aniž bychom se starali o to, kdy dostaneme zaplaceno. Viz poslední odstavec. Senegal snad žádné nerostné bohatství nemá, že ne? A že ty staré zlaté časy se zase opakují vývozem do "hi-tech" teritorií, jako za starých zlatých časů. Tak ještě Vladivostok a Kathmandú.

ČTK:
České tramvaje možná budou jezdit v senegalském hlavním městě Dakaru. O výstavbě první tramvajové trati a dodávce nových tramvají typu Trio v celkové hodnotě přesahující 13 miliard korun dnes v Praze jednali zástupci senegalské vlády a společnosti Inekon Group. ČTK o tom informoval Michal Dolana z firmy D.D.M., která Inekon mediálně zastupuje.
"Obě strany podepsaly protokol o spolupráci, jeho součástí je i návrh budoucího kontraktu včetně rámcových podmínek. Nyní bude zpracována technicko-ekonomická studie proveditelnosti projektu," řekl generální ředitel Inekonu Josef Hušek.
Tramvaje by měly pocházet z ostravské firmy Inekon Trams, která nyní vyrábí vozy pro Olomouc a americká města Portland, Seattle a Washington. "Dohodli jsme se na vypracování studie, podle které se rozhodne, kde v Dakaru a v jakých intervalech budou tramvaje jezdit, ale také například kde a jaké depo se pro jejich údržbu postaví," sdělil Hušek.
Financování případného projektu se bude projednávat s představiteli České exportní banky a investici by měl připojistit EGAP. Podle Huška se přesný harmonogram plnění kontraktu bude odvíjet od finančních možností senegalské strany.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle už je trochu lepší:
ČTK:
Plzeňská Škoda Transportation dnes expedovala svoji vůbec první tramvaj do západní Evropy. První z devíti nízkopodlažních vozů zamíří nejprve na veletrh InnoTrans do Berlína a poté do italského Cagliari. Všechny tramvaje za téměř 600 milionů korun budou v Itálii jezdit do konce roku 2007. Prvních šest dodá podnik do konce letošního roku, řekla ČTK mluvčí Škody Holding Radka Pistoriusová.
Pětičlánkový vůz typu ŠKODA 06T zamíří nejprve do Berlína, kde se od 19. do 22. září koná největší evropský veletrh kolejové techniky. Součástí společné expozice Škody Transportation, Škody Electric a ČKD Vagonka bude také první článek tramvaje designu Porsche, které už jezdí po Praze.
První vozy budou v Itálii v říjnu. "Původní zakázka z roku 2004 představovala šest vozů, avšak zákazník si nad rámec původní smlouvy přiobjednal ještě další tři tramvaje," uvedla mluvčí.
Nízkopodlažní vozy technicky i designově vycházejí z koncepce tramvaje Škoda Vektra. Třicet metrů dlouhé vozidlo je obousměrné s oboustranným nástupem. Je z 65 procent nízkopodlažní a na každé straně jsou čtyři dveře. Kromě jednokřídlých také dvoukřídlé dveře vybavené elektromechanickou výsuvnou plošinou pro vozíky invalidních cestujících.
Kapacita vozu s klimatizací pro řidiče i cestující je 300 cestujících. Uživatelem vozů bude společnost FdS na Sardinii, dodavatelem tramvajového systému a obchodním partnerem Škody je firma Fabiani Construzioni.
Polská Wroclav objednala 17 tramvají. Firma je ve finále výběrového řízení na dodávku 70 vozů pro turecký Istanbul, zájem má Varšava, Moskva a rumunská města. V současné hale podnik ještě vyrábí 20 lokomotiv pro České dráhy a rekonstruuje každoročně deset pětivozových souprav pražského metra.
Škoda Transportation meziročně zečtyřnásobila čistý zisk na loňských 402 milionů korun. Tržby narostly z 1,412 miliardy na 1,786 miliardy Kč. Firma zvýšila obrat o 700 milionů na 2,007 miliardy korun. Do skupiny Transportation patří ještě ČKD Vagonka Ostrava, výrobce trolejbusů Škoda Electric, VÚKV Praha a ruský Sibelektroprivod Novosibirsk na trakční výzbroje.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7296
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale neodpustím si poznámku, že už nám zase začínají staré zlaté časy, kdy vyvezeme třeba hrnec pod zadkem kamkoliv, aniž bychom se starali o to, kdy dostaneme zaplaceno.

Financování případného projektu se bude projednávat s představiteli České exportní banky a investici by měl připojistit EGAP. Podle Huška se přesný harmonogram plnění kontraktu bude odvíjet od finančních možností senegalské strany.


Tak nevím, ale já tam naopak vidím, že se aspoň trochu starají. Nebo snad za časů RVHP fungovala Česká exportni banka, EGAP a někdo se staral o "finanční možnosti pokrokové africké vlády a strany"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: To se zase za to dávaly vládní záruky a z té doby nám různé země dluží 33 mld. kč. Poslední odstavec nevidím jako starost, ale jako zašifrované sdělení: Zaplatí to EGAP.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7297
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 15:51:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jako zašifrované sdělení: Zaplatí to EGAP.

Na to jsi přišel jak? Si nemyslím, že EGAP funguje jako automatická pokladnička pro neúspěšné exportéry.
Srovnání s časy RVHP trochu dost nesedí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Senegal? Nemlátí(-tili) se tam poslední dobou víc, než je na i africké poměry běžné?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7300
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 00:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Senegalu? Ten je známý akorát cílovou metou Rallye Paříž - Dakar. Občanské války se snad momentálně vedou jinde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 13:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nevím:
"Že Senegal nebo Pobřeží slonoviny fungují, je zásluha francouzských jednotek, které tam působí."
(viz. http://aktualne.centrum.cz/zahranici/clanek.phtml?id=114436)

Ale také:
Země: Senegal
Počet obyvatel: 10 050 700
Počet lidí, kteří potřebují potravinovou pomoc: 240 000
Klíčové problémy:
- Sucho v některých částech
- Propad ekonomiky
- Následky útoku sarančat v roce 2004
- Bezpečnostní situace po 20leté občanské válce na jihu
Počet lidí žijících pod hranicí chudoby: cca 55 %
(viz. http://aktualne.centrum.cz/zahranici/afrika/clanek.phtml?id=110645)
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 15:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se všechno člověk na dopravnim fóru nedozví...
Nakukující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.106.236
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 18:40:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze to ale taky bude zajímavé po útoku stovek sarančat (14T) na tramvajové koleje, že?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2646
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 21:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
No právě proto sem chodíme, ne?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 01:04:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený Bkp,Občanská válka na jihu Senegalu je právě tak reelní jako ponorka ve Vltavě.....což je běžné na pražské poměry,že.Tyhle útoky na Inekon-kdyby to měla dodávat ŠT Pilsen tak by to bylo nepochybně o hodně "trochu lepší"
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 12:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Taky to nebyla kritika, ale pochvala !
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky z Plzně, resp. Berlína:
Škoda 06T - Jak se vám líbí?
Škoda 06T - Jak se vám líbí II?
Škoda má i nějaké ambice na ostrovech, anebo to si jen tak někdo hrál?

viz.
odkaz1
odkaz2
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No rozhodne lepsi jak porse ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2102
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 19:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Neřídí se design subjektivním pocitem tisíce pohledů?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2104
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 20:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Škodě za pěkný DOD. Co mě nejvíce zarazilo je rozlehlost areálu Škody. Nečekal jsem, že je ta fabrika tak obrovská. Co do rozlohy mi připadá Boleslavská Škodovka úplně malinkatá. Taky mě zarazil celkový neutěšený stav jednotlivých závodů a množství výstavby nových hal. Kolik % hal je dnes vůbec využito a kolik pracovalo ve Škodovce za bolševika lidí? Dalo se to srovnat s VSŽ?
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 00:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Hlavně se mi na 06T (oproti 14T) daleko víc líbí uspořádání sedadel v koncových článcích!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 04:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin:
v rodine kazdyho plzenaka najdes nejmin 1 cloveka, kterej nekdy mel v profesnim zivote neco spolecnyho se skodovkou. jeste zacatkem 90. let skoda plzen zamestnavala asi 30.000 lidi ze 170tisicovyho mesta a kdyz skodovaci nemeli penize, bylo to znat po celym meste. takze asi tak...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2540
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 19:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se to s tím Dakarem nezdá.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 19:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs:
Design poršecí se mi líbí víc. Uspořádání interiéru si vymyslel Pražský DP.

Už je známa příčina nehody 14T při zkoušce zkratem?
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka pre Inekon. Je to pravda, ze Inekon odkupil vsetky odstavene kosicke T3? Aka bude ich dalsia cesta?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Uspořádání interiéru - není pravda, třeba v 1,5 sedačkách nejedeme...
Příčina nehody - ano.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 11:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaka je teda ta příčina nehody(tipuju, že výrobní vada to nastopro nebude:-( )?
BMHD s novou adresou www.bmhd.cz
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 19:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim vas, fakt nikto nic nevie o kosickych T3? Dakujem.
AHA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 20:27:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nodes:
Máte na mysli prodej cca 20 košických T3 SUCS?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2345
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 13:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: Odpověď je v článku iHNed: Trable pražské tramvaje - o nových tramvajích pro Prahu Škoda 14 T a 15 T.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 14:49:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha má první DP na světě který už koupil tramvaje,které se teprve vyvíjejí- a ne málo-250. Ty již vyvinuté pro změnu zase nějak se moc nepovedly,a tak přichází ke slovu .Bohaté to město
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 15:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha má první DP na světě který už koupil tramvaje,které se teprve vyvíjejí- a ne málo-250. Ty již vyvinuté pro změnu zase nějak se moc nepovedly,a tak přichází ke slovu

Jojo, toho článku se pochopitelně chytne kdejakej Hejl , nákup tramvaje je přeci totéž jako jít si do autosaloonu kupovat auto.
Dog
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.115.148
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:25:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad článek: nechápu, proč má ten 1 MKč zacálovat DP Praha. Zkoušky snad prováděl výrobce.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AHA: Ano. Tych priblizne 20 kusov. Podla Vestnika verejneho obstaravania sutaz este prebieha, ale odstavene T3 sa uz postupne ozivuju. Viem, ze to kupil Inekon, ale ci niekto nevie nieco blizsie. Dakujem.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace